نمونه هایی از اوج اختناق در عراق در ایام جنگ تحمیلی علیه ایران :
🔺در زمان جنگ تحمیلی مردی را با صندلی چرخدار به تلویزیون عراق آوردند، روی صندلی جرخدار به او مدال شجاعت دادند، بعد با او (به ظاهر) مصاحبه ای انجام می دهند، او اینگونه پاسخ می دهد:
من چند پسر دارم، یکی از پسرهایم به جبهه می رود و دو روز بعد فرار می کند. باز می گویند برو، باز فرار می کند. این بار که فرار کرد و به خانه آمد من او را کشتم!
🔺جنازه یک کشته( از فراریان یا مخالفین جنگ با ایران) را به تلویزیون می آوردند، مادر او را هم می آورند، مادر می گفت صورتش را باز کنید من ببینم و او آب دهان روی صورت او می اندازد!
🟤منبع : دیپلمات ها چه گفتند؟،مجید کریمی، انتشارات دافوس ارتش، ١٣٩۵ ص ٩۶،(خاطره آقای فری پور تنها عضو باقی مانده سفارت ایران در عراق در ایام جنگ تحمیلی)
http://eitaa.com/defae_moghaddas
🔺در زمان جنگ تحمیلی تا سال ١٣۶٢،ایران و عراق دارای روابط تا سطح کاردار در کشورهای يکديگر بودند و پس از آن تا سال ١٣۶۶ تعداد اعضای سفارتخانهها به چند نفر تنزل یافت(کارمند، تلگرافچی، مستخدم و آشپز) و پس از آن روابط کاملاً قطع می گردد.
🔺نکته قابل توجه این است که اعضای سفارتخانههای دو طرف کاملاً تحت مراقبت شدید بوده و به نوعی گروگان محسوب می گردیدند.
در این مدت ترکیه در مقام حافظ منافع دو کشور تعیین شده بود.
🔴برگرفته از کتاب دیپلمات ها چه گفتند؟ مجید کریمی، انتشارات دافوس، ١٣٩۵
http://eitaa.com/defae_moghaddas
اصطلاح جنگ شهرها در جنگ تحمیلی از چه زمانی رایج گردید؟ در این باره توضیح دهید.
❌از اسفند ١٣۶٣ هجری خورشیدی و در میانه جنگ تحمیلی رایج گردید و با ارائه شواهد و مدارک مستند آمریکا مشوق تداوم آن و بمباران مناطق مسکونی ایران بود.
❌تا پیش از شروع مقابله به مثل ایران(البته علیه مراکز صنعتی و اقتصادی عراق) اصطلاح جنگ شهرها به کار گرفته نمی شد، بلکه از عباراتی مانند بمباران هوایی، حملات هوایی یا جنگ هوایی استفاده می شد، که از تاریخ مورد اشاره، اصطلاح جنگ شهرها جایگزین این عبارات شد.
🔺هنوز به طور قطع مشخص نیست کدامیک از طرفهای درگیر یا سازمانها و دولتهای دیگر برای نخستین بار این عبارت را به کار بردند.
🔺در فرصت دیگری به مراحل جنگ شهرها در دفاع مقدس می پردازیم، انشاالله.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
دفاع مقدس (پرسش، پاسخ، شبهات)
🔺در زمان جنگ تحمیلی تا سال ١٣۶٢،ایران و عراق دارای روابط تا سطح کاردار در کشورهای يکديگر بودند و پس
🔴رژیم عراق در عملیات جاسوسی و خرابکارانه خود از امکانات دیپلماتیک خود نیز استفاده نمود:( هفته آغازین جنگ)
🔺دریکی از گزارشهای شهربانی جمهوری اسلامی در آن زمان اینگونه آمده است که هنگام آژیر هوایی در اطراف خانه کاردار سفارت عراق علامت هایی به رنگ سبز، سفید و قرمز داده شده است.
🔗نکته مهم تکرار این عمل از سفارتخانههای کشورهای هم پیمان رژیم صدام نیز گزارش شده است.
❌منبع : تهران در آغاز جنگ، حمید رضا شاه آبادی، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه، ١٣٩٣،ص۶٠ (به نقل از نامه شهربانی به وزارت کشور، ١٣۵٩/٧/١١ هجری خورشیدی.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
چرا ایران به درخواست آتش بس از جانب عراق در ابتدای جنگ پاسخ مثبت نداد؟
🔺صدام ملعون هنگامی که فرمان حمله سراسری به ایران را صادر کرد، در سودای پیروزی سریع بر ایران بود.
او گمان داشت که در روزهای ابتدایی جنگ، نیروی هوایی ایران از پا در خواهد آمد و نیروی زمینی ایران نیز از هم خواهد پاشید، شهرهای بسیاری را از ایران را اشغال خواهد کرد و جشن پیروزی را در تهران خواهد گرفت.
اما آنچه پیش آمد جز این بود، قوای ایران پس از یک دوره کوتاه عقب نشینی و شکست، منسجم شدند و رؤیای پیروزی سریع صدام نقشی بر آب شد.
🔺ارتش رژیم صدام که برای جنگی کوتاه تدارک شده بود، دچار مشکل شد، در نتیجه شعار دروغین پایان جنگ بر زبان رژیم صدام افتاد.
🔺یقیناً خوشایند رژیم صدام این بود که در شرایطی که بخش های مهمی از خاک ایران را در اشغال داشت، با اعلام یک آتش بس رسمی برای صلح با ایران وارد مذاکره شود. بدون تردید در این مذاکره دست برتر و برگ برنده در اختیار رژیم صدام بود و به یقین بسیاری از اراضی ایران در اشغال رژیم صدام باقی می ماند.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
📻در ایام جنگ تحمیلی، گویندگان رادیو عراق برای پائین آوردن روحیه مردم بویژه در تهران ، پیوسته اطلاعیه های نظامی ای را می خواندند که در آنها تأکید گردیده بود، مناطقی از تهران به زودی بمباران خواهد شد و نام این مناطق را مکرر تکرار می کردند، این تهدیدها گهگاهی شکل واقعیت به خود می گرفت، اما بیشتر در حد شعار باقی می ماند.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
🟧در ایام جنگ تحمیلی، کارخانه ها به یکی از مهم ترین اهداف دشمن بعثی تبدیل گردیده بودند.
🟦گاهی یک کارخانه نه تنها خود یک هدف برای دشمن حساب می گردید، بلکه خطری بالقوه برای کارخانجات و مناطق مسکونی همجوار محسوب می گردید.
🔹در تاریخ ١٣۵٩/٨/۴هجری خورشیدی در نامه هشدار ستاد امنیت تهران به کارخانجات تولید اکسيژن و روغن نباتی خواسته شده بود که گازهای تولید شده اکسیژن و هیدروژن به اندازه مصرف تولید و از ذخیره سازی بی مورد خودداری شود.
(برگرفته از روزنامه اطلاعات ١٣۵٩/٨/۴ هجری خورشیدی)
http://eitaa.com/defae_moghaddas
مراحل جنگ شهرها در دوران جنگ تحمیلی:
🔹مرحله اول : ابتدای اسفند ١٣۶٣ تا فروردین ١٣۶۴: در این مرحله ده ها شهر و روستا از جمله اصفهان، قم، تهران هدف اصابت بمب ها و موشکهای رژیم صدام قرار گرفتند.
🚀نخستین حمله موشکی ایران به بغداد (بانک رافدین) در تاریخ ٢٣اسفند١٣۶٣ در همین مرحله و همزمان با اجرای عملیات بدر انجام پذیرفت.
🔹این مرحله از جنگ شهرها در تاریخ ١٣۶۴/١/١٨ با ورود دبیر کل سازمان ملل به ایران متوقف شد.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
🟢محک اطلاعات دفاع مقدس _۴۶
🔴سئوال : اصلی ترین وسیله اعزام نیرو به مناطق جنگی چه وسیلهای بود؟
http://eitaa.com/defae_moghaddas
🔴در ایام جنگ تحمیلی، عوامل نفوذی دشمن در جهت تخریب اقتصاد کشورمان و ایجاد نارضایتی عمومی به ورود و توزيع کوپن های جعلی اقدام می نمودند.
این موضوع در طول جنگ بارها صورت گرفت.
http://eitaa.com/defae_moghaddas