📊در آذر ١٣۶۶ هجری خورشیدی، گروهک نهضت آزادی طی اطلاعیه ای با عنوان فریادی در گلو اعلام داشت:
«در حضور و کمک مالی به جبهه ها مشارکت نکرده و از مردم هم درخواست داریم مشارکت نکنند»
مرحوم کیومرث صابری (گل آقا)، متن طنزی را در جواب به این گروهک انتشار داد که گوشه هایی از آن به شرح زیر است :
جناب آقای برادر ممصادق!
«بر روی چشم، بنده مواظب هستم. شما هم مواظب باش! ولی بی انصاف نباش. من خودم شاهد هستم که هر وقت تمام مردم ایران یک صدا فریاد می کشیدند، این ها هم فریاد زدند، منتهای مراتب، مردم در برابر ابرقدرتها فریاد زدند، نهضتی ها در گلو!
جنابعالی این فریاد و بادگلوی نهضت را دست کم نگیر، انصاف هم خوب چیزی است!». 🌺گل آقا
منبع : روزنامه اطلاعات١٣۶۶/١٠/٣
http://eitaa.com/defae_moghaddas
🛑به چه علت ایران در زمان تصویب قطعنامه ۵٩٨ در تيرماه ١٣۶۶ آن را نپذیرفت و یک سال بعد آن را پذیرفت؟
✅این قطعنامه در شرایطی به تصویب رسید که برتری ایران در عملیاتهایی چون والفجر۸، کربلای ٣ و ۵ به اثبات رسیده بود و در شرایطی که رژیم صدام مورد حمایت همه جانبه کشورهای غربی و نیز شوروی سابق و متحدانش بود و احتمال اینکه ایران پیروزی های راهبردی به دست آورد وجود داشت.
✅هم آمریکا و هم شوروی سابق برای پیشگیری از پیروزی احتمالی ایران، همکاری های مشترکی انجام دادند که تصویب قطعنامه ۵٩٨، یکی از این همکاری ها بود.
✅حضور مقتدرانه نیروهای دریایی سپاه و ارتش بویژه قایقهای تندرو، عملاً حضور غربی ها را در خلیجفارس به چالش کشیده بود.
🔴در این قطعنامه از جنگ ایران و عراق با عنوان منازعه ایران و عراق نام برده شد و از قاطعیت نسبی بیشتری به میزان دیگر قطعنامههای قبلی برخوردار بود، اگرچه هنوز از معرفی متجاوز و تنبیه آن خودداری شده بود.
❌در مرداد ماه ١٣۶۶ اگرچه این قطعنامه بر خلاف قطعنامههای پیشین رد نشده بود اما به سازمان ملل اعلام شده که این قطعنامه بدون مشورت و نظرات ایران تهیه و تنظیم شده است و بدین علت ایران جهت ارائه نظرات با دبیر کل سازمان ملل وارد شور شد، اما رژیم صدام که مورد حمایت آمریکا بود مانع از موفقیت ایران در پذیرش به موقع قطعنامه شد.
❌ایران ناگزیر قطعنامه را بدون اولویت های مورد نظر (شناسایی متجاوز و پرداخت غرامت) پذیرفت. حضرت امام خمینی علیرغم پذیرش قطعنامه، آن را به نوشیدن جام زهر تشبيه نمودند.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
چرا پس از عملیات پیروزمندانه والفجر۸ و فتح فاو نیز امکان صلح در جنگ ایجاد نشد؟
🟢در عملیات والفجر۸ دسترسی عراق به خلیج فارس به حداقل ممکن رسید، از سویی امکان مذاکره با کشورهای عربی پشتیبان صدام همچون کویت و عربستان که ایران بیش از گذشته با آنان همسایه گردیده بود فراهم شد.
✅علیرغم آمادگی مسئولین برای مذاکره و پایان جنگ، آمریکا که پیروزی ایران را برای منافع خود مشکل آفرین می دانست به جنگ با ایران دامن زد و به تحریک متحدین خود در حمایت بیش از پیش صدام پرداخت.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
💠به چه علت آمریکا خود وارد جنگ مستقیم با ایران نشد و از طریق صدام به جنگ نیابتی با ایران پرداخت؟
🌐تجربه جنگ ویتنام و تبعات آن، آمریکا را از هر اقدام نظامی بر ضد کشورمان بر حذر می داشت.
اقدام نظامی آمریکا نه تنها می توانست موقعیت دوستان آمریکا را ایران تضعیف نماید، بلکه اقدامی علیه شوروی محسوب می شد و برخورد احتمالی شوروی را در پی داشت.
🌐ایضاً اینکه برخورد مستقیم با ایران، ابعاد ضد امپریالیستی انقلاب اسلامی را علنی تر می ساخت و ضمن تسریع در صدور انقلاب اسلامی، مکتب اسلام مبارز را فراگیر می کرد و به مستضعفین جهان می آموخت که تنها مکتب رهایی بخش، اسلام است و الگوی رهبران انقلابی نیز حضرت امام خمینی می باشد.
بدین لحاظ، از آنجا که برخورد مستقیم نظامی آمریکا علیه ایران امکان نداشت، آمریکا به روش های های مختلف همانند استقرار نیروهای نظامی اش در همسایگی ایران، ایجاد بحران در داخل کشور و برنامه نفوذ دست یازید، که البته اغلب آنها به شکست انجامید.
🌐تحمیل جنگ به ایران، بخش دیگری از واکنش غرب بویژه آمریکا برای مقابله با ایران بود و رژیم صدام گزینه غرب برای اجرای این توطئه گردید.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
⏹چرا بیشترین درگیری ها در جنگ تحمیلی در خوزستان صورت پذیرفت؟
🔼رژيم صدام، بیشترین توان تهاجمی خویش را برای دستیابی به اهدافش در خوزستان به کار گرفت، به طوری که در روزهای ابتدایی جنگ تقریباً تمامی توان خودرویی و باصطلاح مکانیزه خود و بیشتر توان زرهی اش را در خوزستان به کار برد و متمرکز نمود.
🔺نظامیان رژیم صدام حتی بیست روز پیش از حمله سراسری تا شعاع ٢٠ کیلومتری در مرز آذربايجان غربی تخلیه شده و به مرزهای کرمانشاه( و بیشتر به) خوزستان اعزام می شوند.
🔺روند درگیری ها در جنوب شدت بیشتری داشت و این نکته باید بیشتر بررسی شود که رژیم صدام علیرغم عملیاتهایی در شمال غرب، نیروهای خود را همچنان در جنوب متمرکز کرده بود و از این نیروها در تصرف فاو، جزایر مجنون و شلمچه استفاده نمود.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
🔹نکته
🌏در دوران دفاع مقدس، ایران به دلیل نمایش قدرت ایستادگی و اداره اقتصادی مناسب علیرغم وجود مشکلات فراوان ، تا خاتمه جنگ با بدهی خارجی روبرو نگردید.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
یک مورد عینی در مورد دستاوردهای نظامی ایران از دفاع مقدس در مقابله با آمریکا را بیان نمایید :
🔴در دی ماه ١٣٩۶ عده ای از تفنگداران دریایی آمریکا به آب های سرزمینی ایران در خلیج فارس وارد شدند، دلیرمردان نیروی دریایی سپاه آنها را بازداشت نمودند و ناوچه آنها را مصادره کردند، تفنگداران دریایی آمریکا با ذلت و چشمانی اشکبار مجبور به عذرخواهی شدند، اتفاقی که در تاریخ آمریکای پرمدعا و مستکبر بی سابقه بود.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
♻️در میانه جنگ تحمیلی، رژیم صدام برای حفظ ذخایر ارزی خود و کاهش فشار ناشی از کمبود ارز، به فعالیت هزاران پرستار خارجی در عراق خاتمه داد و برای همه فارغالتحصیلان دختر دبیرستان ها و دانشکده ها یک دوره اجباری پرستاری برنامه ریزی نمود. با این تصمیم رژیم صدام، گواهی گذراندن دوره یک ساله اجباری پرستاری، از جمله مدارک مورد نیاز برای اشتغال کار بانوان عراقی در ادارات و سازمانهای دولتی بود.(روزشمار جنگ ایران و عراق، جلد ٣٧،مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه، ١٣٨٣،ص ۴٧٠)
http://eitaa.com/defae_moghaddas
اهداف ارضی ارتش رژیم صدام را در تجاوز به ايران به ترتیب اولویت بیان نمایید :
✔️جبهه جنوب، آبادان تا دهلران:
در این جبهه اهداف مهمی همجون مسجد سلیمان(وجود چاههای نفت)، دزفول(وجود پایگاه هوایی)، اهواز، آبادان، خرمشهر و... قرار داشتند.
✔️جبهه میانی،دهلران تا دربندیخان:
در این بخش اهدافی همچون قصرشیرین، گیلانغرب، مهران و... قرار داشت.
اهمیت این جبهه، نزدیکی آن به بغداد بود، بطور مثال مرز خسروی تا بغداد در حدود ١١٠ کیلومتر است و دشمن سعی داشت با اشغال قسمتهایی از خاک ایران در این منطقه، امکان پیش روی رزمندگان اسلام به سمت بغداد را کند نماید.
گردنه #پاتاق در کرمانشاه، در ۵۰ کیلومتری مرزها نقطه ای راهبردی بود. (در این باره در مطالب بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد)
✔️جبهه شمالی،دربندیخان تا اشنویه :
در این جبهه هدف برخی شهرهای استان کردستان و آذربایجان غربی قرار داشت.
در این جبهه دشمن تلاش داشت، گروهک های ضد انقلاب همچون دمکرات و کومله را در وارد ساختن ضربه به ایران، تجهیز نماید و نقش پشتیبان این گروهک را ایفا می نمود تا در صورت لزوم برخی ارتفاعات را به اشغال در آورد.
http://eitaa.com/defae_moghaddas
هدایت شده از عماد
ارتحال جانسوز مرحوم حاج سید حسین امیدیان، پدر گرامی سردار حماسه ساز عملیات کربلای ٣ شهید حاج سید مرتضی امیدیان را به پیشگاه حضرت بقیه الله الاعظم روحی فداه. مقام معظم رهبری و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می نماییم
https://eitaa.com/joinchat/2700804115Cb7c0563901
هدایت شده از پاسخ به شبهات فجازی
.
🟢 زندگینامه مرد خستگی ناپذیر جبههها فرمانده تعاون لشکر پر افتخار امام حسین علیه السلام، فاتح اسکله الامیه سردار شهید حاج #سید_مرتضی_امیدیان
🍃🔻سردار شهید حاج سید مرتضی امیدیان در سال ۱۳۳۹ در خانواده ای مذهبی در اصفهان دیده به جهان گشود در دامان پدر و مادری که به تربیت دینی فرزندان اهتمام ویژه داشتند رشد کرد و بالید.
🔹 از همان کودکی با حضور مستمر در مسجد فاطمیه اصفهان و برنامههای مذهبی پایه دینی و اعتقادی خود را محکم ساخت.
🔹 سید مرتضی در خفقان رژیم فاسد شاهنشاهی به تهذیب نفس پرداخت و با اخلاق حسنه در جذب و ارشاد دیگران می کوشید و با وجود سن کم به عنوان معلم اخلاق شناخته میشد.
🔹 همزمان با اوج گیری انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی او هم به موج خروشان مردم پیوست و در یکی از همین تظاهرات توسط ساواک دستگیر و مورد شکنجه قرار گرفت.
🔹 آزادی وی از زندان پهلوی همزمان بود با روزهای منتهی به پیروزی انقلاب و سید مرتضی با برپایی جشن پیروزی عزم جزم نمود برای حفظ انقلاب و صدور آرمانهای آن.
🔹 بعد از پیروزی انقلاب به سپاه پاسداران پیوست و به عنوان مسئول بسیج مدارس استان اصفهان فعالیت کرد.
🔹با شروع جنگ تحمیلی به جبهه های نبرد حق علیه باطل شتافت و در اکثر عملیات شرکت جست و چندین نوبت مجروح گردید
🔹در سفر حج توسط سعودی ها شناسایی و مورد هجوم وهابیون قرار گرفت و به شدت آسیب دید.
🔹 شهید والامقام در صحنه مدیریت جنگ هم تاثیر گذار بود و در سازماندهی بسیج مجلس اعلای عراق و اعزام و سازماندهی معاونین و اسرای عراقی به جبهه ها در قالب لشکر ۹ بدر تلاش چشمگیری نمود
🔻 در عملیات آبی کربلای ۳ در دهم شهریور ماه ۶۵ سید مرتضی مسئولیت تعاون رزمی لشکر ۱۴ امام حسین علیه السلام را بر عهده داشت و در همان عملیات پس از فتح اسکله الامیه و پایین کشاندن پرچم عراق از فراز آن توسط دشمنان و در اثر بمباران هوایی سرش از تن همچون مولایش امام حسین علیه السلام جدا گشت و به فیض #شهادت نائل آمد.
شادی روح این شهید والامقام و پدر تازه رحلت کردهاش #فاتحه_مع_الصلوات
🆔 @Shobhe_ShenaSi
🔴محک اطلاعات دفاع مقدس _٣٠
🟢سئوال : این توپ سبک وزن ساخت شوروی سابق، بردی در حدود ١٢ کیلومتر داشت. در دفاع مقدس در جابجایی های سرعتی از این توپ استفاده می شد.
بعلت گستردگی خط تماس با دشمن، کمبود عمومی یگان های توپخانه، گردان هایی از این آتشبار در برخی یگان های سپاه و ارتش تشکیل شد و این نوع آتشبار که چهار توپه بود، شش توپه می شود.
نام این توپ چیست؟
http://eitaa.com/defae_moghaddas