فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی ما، ساحت غیررسمی و بخشی از واقعیت جامعه ایرانی را جدی نمیگیریم، فرصتی ایجاد میکنیم تا سفیر انگلیس روی آن اسکی برود!
💠 پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میکند:
*حلقه مطالعه و گفتگوی ایران رود*
🔺«تغییر و نظم» نیازمند «تعامل و همکنشی» است و تعامل، نیازمند «تفاهم و طرح مشترک» است و این مهم، نیازمند «گفتگوی همدلانه و هممسئلگی» است و برای ما، پرداختن به گذشته، حال و آینده ایران، مهمترین موضوع/مسئله برای طی کردن این مسیر است!
🔺حلقهی مطالعه و گفتگوی «ایران رود» بنا دارد تا در هر جلسه گفتگو، یک اثر از آثار فکری، فرهنگی هنری ایرانیان(مانند مقاله،کتاب، فیلم سریال، ملودی، رمان، شعر، نقاشی و...) که در بازه زمانی یک قرن قبل(یعنی حوالی سال ۱۳۰۰ هجری شمسی) تا اکنون خلق شده و به فهم هویت و جامعه ایرانی و مسائل ایران کمک میکند، مورد بحث و واکاوی قرار دهد.
🔸راهبر گفتوگو: محسن دنیوی
🔺زمان: هر دو هفته یکبار در روزهای دوشنبه ساعت ۱۵ تا ۱۷
(مهلت ثبتنام تا ۱۵ دی ۱۴۰۲)
دوره بدون دریافت هزینه خواهد بود
شروع برنامه پس از ثبتنام متعاقباً اعلام میشود.
📌مکان: خیابان سمیه، حوزه هنری، پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، سرای شهید آوینی
به تناسب موضوع ممکن است مهمانانی برای حضور در گفتوگو دعوت شوند.
شرایط برگزاری و شرکت در حلقهی گفتگو:
عدم غیبت بیش از سه جلسه هر یک از اعضا
تشکیل جلسه با حضور حداقل پنجاه درصد از اعضایی که ثبتنام کردند خواهد بود
⭕️ اگر تمایل دارید از طریق لینک زیر ثبتنام کنید:
https://survey.porsline.ir/s/BKcZa1xn
#آینده_ایران
#مسئله_وطن
#سهگانه_هویت
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
@rcica
⭕️ مسئله مشارکت و پروژه فرسایش اجتماعی ایرانیان
بخش اول
محسن دنیوی
🔺وقتی برخی از امور را در روند تاریخی آنها بررسی میکنیم، این پرسش ایجاد میشود که علیرغم فراز و نشیبها، آیا تابع حرکت آن پدیده در بازههای زمانی نیمقرن و یک قرن و چند قرن، تغییرات عمیق و معناداری داشته است؟
به عنوان مثال، اگر ورزش قهرمانی ایران را با بیش از ۱۲۰ سال حضور در المپیک بررسی کنیم، میبینیم که در این روند طولانی از یک تجربه ملی، تغییرات معناداری اتفاق نیفتاده است.
🔺یکی دیگر از این پدیدهها، مفهوم مشارکت در انتخابات مجلس است. بر اساس آمارها تاکنون یازده دوره انتخابات برگزار شده است که میزان مشارکت مردمی در انتخابات مجلس شورای اسلامی به ترتیب از دوره اول ۵۲٫۱۴ درصد به ۴۲٫۵۷ درصد در دوره یازدهم رسیده است. به صورت میانگین و طی این یازده دوره انتخابات مجلس، نرخ مشارکت در انتخاب مجلس در کل کشور ۵۴٫۸۱ درصد و در تهران ۴۳٫۵۶ درصد بوده است.
آمار ها به ما می گوید که معدل مشارکت مردم در ادوار انتخابات مجلس حدود ۵۵ درصد بوده است. عددی که وقتی در کنار میانگین ۶۶٫۶ درصدی مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری قرار میگیرد، نشان میدهد که به طور کلی توجه مردم به کارزار انتخابات ریاست جمهوری بیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی است. برخی از کارشناسان همزمانی انتخابات شوراهای شهر و روستا با ریاست جمهوری را در این پیشتازی بیش از ۱۰ درصدی موثر میدانند.
🔺پس تا حدودی میتوان ادعا کرد که از سال ۵۸ تاکنون، نسبت مردم ایران با انتخابات مجلس، چندان تغییر نداشته است.
یعنی زمانی که انتخابات ریاستجمهوری در سالهای اولیه انقلاب پرشور بوده است، مجلس چندان مورد اقبال عمومی مردم ایران نبوده و حوالی ۵۰ درصد مشارکت میکردند. در طول سالهای جنگ و پس از آن هم در دورههای مختلف، این روند با کمی فراز و نشیب در نزدیکی ۵۰ درصد باقیمانده است. میشود از این رفتار اجتماعی این برداشت را داشت که مردم ایران، وزن مجلس را در سرنوشت خود در این حد (نه کمتر و یا بیشتر) میدانند و برای انتخاب رییسجمهور در مقیاس حاکمیت ملی و برای انتخاب شوراهای شهر و روستا در مقیاس محلی، وزن بیشتری قائل هستند.
پس نمایی از دور به مسئله، کمی فضا را روشنتر میکند و ما را از تحلیلهای ذوقی و احساسی دور نگه میدارد.
🔺اگر این گزاره درست باشد، علت پایین بودن میزان مشارکت ربط چندانی با مواردی که اغلب در تحلیلها بیان میشود ندارد. به عنوان مثال از اوضاع بد اقتصادی، بی نماینده بودن بخشهایی از جامعه به دلیل رد صلاحیتها و ناامیدی از تغییر در آینده کشور به عنوان عوامل اصلی پایین بودن مشارکت یاد میشود.
هرچند این موارد به درستی بیان میشوند و بارها نیز تکرار شده و باید توسط نخبگان و مسئولین کشور دنبال شوند، اما اگر گزارهای که در بند قبلی مطرح شد، درست باشد، تغییر وضع اقتصادی، بازتر بودن فضای سیاسی و ایجاد امید نسبت به تغییر آینده، نمیتواند تاثیر چندانی بر افزایش مشارکت و مثلاً رسیدن آن به مرز ۷۰ تا ۸۰ درصد بگذارد.
ادامه دارد...
@degaresh1
⭕️ مسئله مشارکت و پروژه فرسایش اجتماعی ایرانیان
بخش دوم
محسن دنیوی
هرچند تاثیر وقایع سال گذشته در زمینه حجاب و فرسایشی شدن تقابل ایران و آمریکا در جبهههای سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی در قالب پروژه مایوسسازی ایرانیان را نمیتوان نادیده گرفت و به طور طبیعی اثر خود را بر حس عمومی مردم و مشارکت آنها در امور سیاسی خواهند گذاشت، اما مرور کوتاه صورت گرفته برای این بود که نشان دهیم، پدیده مشارکت مردم ایران در انتخابات بعید است از حدی کمتر و از حدی بیشتر شود و میانگین کلی آن نسبتاً ثابت بوده است.
البته نظرسنجیهای صورت گرفته نشانههایی از ثبت پایینترین میزان مشارکت در طول تاریخ پی از انقلاب را برای انتخابات اسفند ۱۴۰۲ هشدار میدهند که شاید همین سبب شده است که رهبری تا این حد روی مشارکت تاکید داشته باشند.
پس مسئله حفظ روند مشارکت معمول در انتخابات است وگرنه تغییر فرهنگ سیاسی ایرانیان برای توجهی متفاوت به مجلس، پدیده سادهای نیست و بعید است در کوتاه مدت، اتفاق خاصی رخ دهد.
به عنوان دو نکته پایانی، خوب است به اتفاقی در بیرون از ایران و داخل ایران در زمینه انتخابات دوباره توجه کنیم.
اتفاق بین المللی این است که بازی دموکراسی در کل جهان کمرمقتر شده است. آمارهای مشارکت در کشورهای اروپایی که بعضاً بین ۸۰ تا ۹۰ درصد مشارکت را تجربه کرده بودند نشان میدهد که از بعد از سالهای ۲۰۱۰ تاکنون، به طور کلی آمار مشارکت حدود تا ۲۰ درصد به طور میانگین کاهش یافته است.
این اتفاق در آلمان و انگلستان و ایتالیا و کشورهای اسکاندیناوی که تغییرات چندانی نداشتهاند، نمایانگر اتفاقی بنیادیتر است. لازم به ذکر است که انتخابات پارلمانی در این کشورها، معنایی متفاوت از کشور ما را دارد و اهمیت بالاتری داشته و تاثیر اساسی بر ساختار سیاسی آن کشورها دارد.
نکته دوم درباره ایران هم افزایش چشمگیر نامزدهای انتخابات در این دوره است. حدود ۵۰ هزار نفر که ۳۵ درصد در سن ۳۰ تا
سال هستند و ۷۰ درصد مدرک کارشناسی ارشد و ۱۵ درصد مدرک دکتری دارند. در شرایطی که نه اوضاع اقتصادی و نه فضای سیاسی کشور تغییرات چندانی داشته است، این میل به ثبتنام نکته مهمی است که لازم مورد دقت قرار گیرد.
در شرایطی که حوادث مهرماه ۱۴۰۱ هنوز تازه است و پروژه فرسایش و مایوسسازی اجتماعی ایرانیان هم که از حدود سال ۱۳۸۲ آغاز شده به پایان دهه دوم خود رسیده است، تاثیرات عمیقی بر حس و رفتار عمومی مردم خواهند گذاشت، این میزان مشارکت نیازمند فهم و تحلیل است.
به نظر میرسد میل به تغییر آینده ایران علیرغم آنچه رسانهها به عنوان یاس اجتماعی ایرانیان قصد دارند به مردم ایران دیکته کنند، پایین نیست و این نقطه مهمی است.
#آینده_ایران
#مسئله_تغییر
#انتخابات_۱۴۰۲
@degaresh1
طوفان الاقصی.aac
45.97M
⭕ *طوفانالاقصی، حرکتی متفاوت از لایه آرمانها تا ابزارها*
محسن دنیوی
رسانههای غربی در طول ۱۱۱ روز گذشته از ۷ اکتبر تا امروز(۹ بهمن ۱۴۰۲)، تلاش کردند تا با شبیهانگاری حماس و جهاد اسلامی با داعش، آن تصویر دهشتناک داعش را به حماس و مقاومت مردم غزه منتقل کنند.
در صد و یازدهمین روز از طوفانالاقصی، به دعوت حوزه هنری درباره این رخداد نکاتی را عرض کردم و اینکه حرکت جدید حماس و جهاد اسلامی، تبدیل به جنگی فرسایشی برای اسراییل، یاران او و نظم فعلی جهانی و سارختارها و سازمانها و قوانین جهان امروز شده است و این حرکت جدید ، واقعاً حرکتی متفاوت است.
نکته مهم این است که چگونه جبهه مقاومت در آینده میخواهد این تجربه موفق در لایه نظامی امنیتی را به لایه حکمرانی و اداره امور برساند و این عقل جدیدی که در جبهه مقاومت پیدا شده است را به زندگی نزدیک کند و فقط مرد موفق میدان جنگ نباشد و در میدان زندگی نیز موفقیت خلق کند!
این عقل جدید، نه عقل ابزاری و متکی بر توسعه فناوری مدرن است و نه عقل متعلق به جهان گذشته و سنت! اما نشانههایی از هر دو دارد، مثل خود انقلاب اسلامی که نه پدیدهای کاملاً سنتی است و نه کاملاً مدرن، اما هم از سنت عناصری در خود دارد و هم از مدرنیته...
هدایت شده از عصر پیشرفت
⭕️ افسانه ناکارآمدی جمهوری اسلامی ایران
یادداشتی به بهانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب
بخش اول
محسن دوباشی
محسن دنیوی
🔺یکی از گزارههایی که حتی طرفداران جمهوری اسلامی هم با احتیاط از تمامیت آن دفاع میکنند، کارآمدی جمهوری اسلامی است. کارآمدی به این معنا که شما به آنچه گفتهاید و خواستهاید رسیده باشید و بتوانید آرمانها و اهداف ذهنیتان را در واقعیت محقق کنید.
در این باره در زمانه جمهوری اسلامی ایران دو نکته قابل توجه است.
🔺نکته اول: جمهوری اسلامی در خلا و شرایط ایزوله نبوده است
ارزیابی میزان تحقق اهداف و خواستهها، باید متناسب با شرایط و میزان امکانات باشد.
چه کسی گمان میکرد که به فاصله کوتاهی از پیروزی انقلاب، کام ملت با جنگی خانمانسوز تلخ شود و کشور با هزینه بسیار، هشت سال درگیر اتفاقی ناخواسته بشود؟
یا چه کسی از میزان دشمنی آمریکا و کشورهای اروپایی با ایران پس از انقلاب اسلامی برآوردی داشت؟
فارغ از تحریمهایی که از ابتدای انقلاب بوده و ادامه دارد و فارغ از تمام طراحیها و ترورها و فشارهای اقتصادی و سیاسی و برنامهریزی برای آسیب زدن به روح و روان ایرانیان از طریق رسانه و تولید اخبار و محتوا توسط تمام مخالفان و دشمنان جمهوری اسلامی و ایران، فقط تحریمهای دو دهه اخیر از میانه دهه ۸۰ تا الان برای نابودی هر ملتی در طول تاریخ کافی است و اگر ملت ایران هنوز پابرجاست، باید این ایستادگی و علل آن مورد تامل و مطالعه جدی قرار بگیرد و روشن شود که چطور و به چه دلیلی یک ملت در قرن بیست و یکم، حاضر است پای اهدافی متفاوت از آرمانهای اسناد جهانی و اهداف توسعه هزاره اینطور مقاومت کند و مجموع فشارهای بیرونی و مخالفتهای درونی را تحمل کند و اجازه ندهد این فشارها به حدی برسد که آن ملت دچار فروپاشی شده و نظام سیاسی دگرگون شود و یا درگیری و جنگ داخلی و شورشهای مداوم شکل بگیرد و یا حداقل یک دیکتاتوری خشن برای حفظ شرایط موجود ایجاد شود؟!
🔺نکته دوم: جمهوری اسلامی ایران هر زمان چیزی را خواسته و عزم و اراده برای تحقق آن شکل گرفته، محقق کرده است
این ادعا از خود انقلاب شروع میشود که ملت ایران علیرغم میل باطنی دو ابرقدرت شرق و غرب موفق شد پهلوی را به عنوان نظام همسو سرنگون کند و نظام سیاسی ایران را از دوست اسراییل به دشمن اول اسراییل تبدیل کند.
بعد این ملت و نظام نوپای سیاسی آن تصمیم گرفتند که در جنگی نابرابر مقاومت کنند و کشور را حفظ کنند و موفق شدند با پیروزی از این نبرد بیرون بیایند.
ادامه دارد...
#آینده_ایران
#اتقلاب_اسلامی
#مسئله_تغییر
هدایت شده از عصر پیشرفت
⭕️ افسانه ناکارآمدی جمهوری اسلامی
یادداشتی به بهانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب
بخش دوم
محسن دوباشی
محسن دنیوی
🔺در جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی هم باز میبینیم که چطور مردم و حاکمیت اراده کردند و خدمترسانی به روستاها با سرعتی غیرعادی محقق شد. به شکلی که در گزارش سال ۱۹۹۴ بانک جهانی، میزان خدمترسانی جهاد سازندگی به مردم روستاها را در سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۷، سه برابر کل دوران پهلوی اول و دوم و انتهای قاجاریه میداند.
موفقیت ملت و حاکمیت در رفع بیسوادی مطلق هم نمونه دیگری است. حتی در زمینه کنترل جمعیت و کاهش نرخ رشد خیرهکننده دهه شصت هم وقتی مردم و نظام اراده کردند، یک رکورد جهانی ثبت شد. هرچند امروز درباره این تصمیم و اشتباه بودن آن بحثهای فراوانی مطرح است اما نکته تاکید این یادداشت بر درستی و نادرستی تصمیمات نیست، بلکه تاکید بر این است که مواقعی که جمهوری اسلامی، به عنوان محصول تجمیع اراده ملت ایران و حاکمیت و نخبگان، خواسته است کاری را انجام دهد، موفق بوده است.
🔺اگر همین مسیر را در دهه هفتاد و پس از جنگ دنبال کنیم. شاهد خواهیم بود که مردم به آقای هاشمی رأی دادند تا سازندگی را تجربه کنند و این اتفاق رخ داد و درست یا غلط، اتفاق بزرگی در اواخر دهه ۶۰ تا نیمه دهه ۷۰ در مسیر ساخت کشور و آبادانی و ایجاد زیرساختها رقم خورد. در همان دوران از بین دهها انتخاب، دولت مستقر تصمیم میگیرد تا علیرغم کمبود بودجه و نبود امکانات و زیرساخت، وارد عرصه سازندگی شود و این خواسته مردم برای بازسازی کشور در دوران پس از جنگ محقق میشود.
🔺بعد در شرایطی که آقای هاشمی و اطرافیان ایشان میخواستند در قدرت بمانند، ملت ایران آزادی سیاسی را طلب کرد و حماسه دوم خرداد را رقم زد و چه کسی میتواند انکار کند که جامعه ایران پیش و پس از دوم خرداد به لحاظ آزادیهای اجتماعی و سیاسی تغییر نکرد؟ در همان دوره دولت مردان به پشتوانه خواست ملت، تلاش در مسیر تحقق آزادی سیاسی را اولویت اول خود قرار میدهند و اتفاقی جدید را رقم میزنند.
🔺در نیمه دهه ۸۰، مسئله عدالت برای مردم ایران اهمیت یافت و در جدال سیاسی عجیبی، بین کارکشتهترین سیاستمدار ایران یعنی مرحوم هاشمی و آقای احمدینژاد، مردم ایران در انتخاباتی که آقای خاتمی برگزار کرد و به نحوی آشکار در دور دوم انتخابات رای خود را به آقای هاشمی داد، احمدی نژاد را انتخاب کردند تا در مسیر بسط عدالت تلاش کند و چه کسی میتواند انکار کند که وضعیت عدالت در جامعه ایران، پیش و پس از دولت احمدینژاد تغییر نکرد؟
🔺در ابتدای دهه ۹۰، ملت ایران خسته از فشار تحریمها و درگیریهای مداوم با آمریکا و همپیمانان اروپاییاش، گمان کرد که مذاکره و کاهش تنش با غرب، راه درست است و آقای روحانی را بر سر کار آورد و روحانی با محوریت دکتر ظریف به عنوان باتجربهترین دیپلمات غربزیسته ایرانی از قاجاریه تا الان، مذاکراتی طولانی با طرفهای غربی را از دولتهای پیشین تحویل گرفت و طولانیترین مذاکرات بینالمللی پس از جنگ دوم جهانی را رقم زد.
🔺پس با این توصیفات، نمیتوان به راحتی جمهوری اسلامی ایران که از شکلگیری تا بقای آن در زمان حاضر، حاصل جمع اراده ملت ایران بوده است را ناکارآمد به معنای مطلق دانست و این افسانهای بیش نیست که در اثر تکرار رسانهای به باور عمومی نزدیک شده است.
🔺این افسانه در عرصه های مختلف شکست خورده است. در عرصه صنعت و آبادانی در دولت هاشمی رفسنجانی، در عرصه آزادی سیاسی در دولت خاتمی، در عرصه خدمت رسانی و عدالت در دولت احمدی نژاد، در عرصه سیاست خارجی در دولت روحانی!
آنچه را که دولتمردان به پشتوانه خواسته ملت اراده کردند را جامه عمل پوشاندند و آنچه که محقق نشد ناشی از عدم خواست و اراده دولتها و عدم تجمیع و تکمیل زنجیره مردم، حاکمیت و نخبگان جامعه ایران بوده است.
در این مواقع که خواستههای محقق نشده، قدرت کارشکنی و فساد و ایجاد موانع عوامل داخلی و طراحیهای دشمنان بر اراده مردم و حاکمیت چربیده و آنچه خواستهایم به سرانجام نرسیده است.
البته موارد قابل توجهی از خواستههای مردم و حاکمیت و یا نخبگان به نقطه تلاقی و تجمیع ارادهها نمیرسد. به عبارت دیگر، مردم خواستهای دارند که حاکمیت همراهی نمیکند و یا حاکمیت اراده به انجام کاری دارد و مردم و نخبگان همراهی ندارند. در این موارد هم به طور طبیعی، کار به سرانجام نمیرسد و شاید بخشی از احساس ناکارآمدی ناشی از مرور همین موارد باشد.
اما منظری که در این یادداشت مورد توجه و تاکید بود، مرور مواردی بود که این ارادهها تجمیع شده و رابطه مردم، حاکمیت و نخبگان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اجتماعی هم راستا شده و اتفاقات بزرگ رقم خورده است.
موفقیتهایی که شاید زمان باید کمی بیشتر از آنها بگذرد تا بشود روایت بهتری از آن پیشرفتها و موفقیتها ارائه داد...
#آینده_ایران
#مسئله_تغییر
هدایت شده از انسجام
🔴 امید و آینده با انحصار سیاست، معنا نمیشود!
🔷 بیانیۀ جمعی از نیروهای سیاسی-مدنی جبهه انقلاب و مقاومت
🔶 متن کامل بیانیه را میتوانید در آدرس زیر مطالعه فرمایید:
https://vrgl.ir/D6yvp
✍برای پیوستن به جمع امضاکنندگان این بیانیه به ادمین پیام دهید.
🇮🇷@Ensejam_iri
به نام خدا
سلام
اسامی افراد معرفی شده توسط انسجام، فهرست پایهای است که بنده بر اساس آن رای میدهم.
این فهرست تلاشی بود که توسط جمعی از دوستان انقلابی و از جریانهای مختلف صورت گرفت و از بین کاندیداها و لیستهای موجود، افراد انتخاب شدند. ساعتها درباره این افراد پیشنهادی گفتگو شد و سپس با یک مکانیزم متفاوت به رای گیری بیش از صد نفر امضا کننده بیانیه دوم انسجام گذاشته شد که از مجموع نظرات، سی نفر در نهایت معرفی شدند.
طبیعتاً این مکانیزم هم مثل بسیاری دیگر دارای ایراداتی است و قطعیت ندارد و پیشاپیش بسیاری از سوالات و اشکالات به آن وارد است و نیاز به گفتگو دارد.
با همه این پرسشها و انتقادات چند نکته قابل ذکر است:
۱. هسته اولیه این حرکت که از مجموعههای مختلف تشکیل شد و همراهان آن به صورت یک شبکه ارتباطی با هم در طول یک تا دو دهه گذشته مرتبط بودهاند و دغدغههای محتوایی نزدیک به هم دارند. به عبارت دیگر علت هم افزایی، منافع مشترک حزبی نبوده بلکه اشتراکات در تحلیل از وضعیت انقلاب و جمهوری اسلامی و آینده ایران بوده است.
۲. فهرست ارائه شده متمایز از لیستهای دیگر است و افراد در آن به دو دسته تقسیم شدهاند و فقط رای به ۸ نفر را به طور قطعی و پس از بررسیها توصیه میکند.
۲۲ نفر دیگر پیشنهادی هستند و قطعیت دسته اول را ندارند.
۳. ویژگی بعدی این است که در این فهرست از اسامی قطعی و پیشنهادی، از تمام لیستهای مرسوم افرادی وجود دارند، حتی از لیست اصلاحطلبان!
۴. در این لیست افرادی هستند که در هیچ لیست مشهوری آنها را قرار ندادهاند!
نکته پایانی
این صرفاً یک مشورت است و افراد خود وظیفه دارند تحقیق کنند و با دقت انتخاب کنند.
هسته اولیه و شبکه مرتبطین انسجام هم قیّم شما نیستند و شانیت خاصی برای اعلام اسامی ندارند. این صرفاً انجام وظیفهای جمعی در عرصه سیاست که عرصهای مهم و مقدس است بوده و نباید باعث مخدوش شدن اختیار و آگاهی فردی و گروهی شما بشود.
در کانال انسجام توضیحات تفصیلیتری از معیارها و چگونگی این پیشنهادها از بین کاندیداهای موجود نیز بیان شده است.
@Ensejam_iri
محسن دنیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هند جدید در حال تولد است
متفاوت از عربستان و قطر و امارات جدید
و حتی متفاوت از چین!
هند را دنبال کنید...
🔺 نزدیک قله یا ته دره؟
🔻 سه سوال مهم درباره جمهوری اسلامی به بهانه سالگرد ۱۲ فروردین و تصمیم ملت ایران
محسن دنیوی
بخش کوتاهی از یادداشت:
اگر فضای کلی روح و ذهن شما متاثر از جهان پیرامون و تاثیرات رسانه ها و مراودات روزمره در محل کار و محیط خانواده و دوستان و خلاصه هر داده ای که از در و دیوار شهر و شبکه های اجتماعی و ... می گیرید، این باشد که همگی ما در این کشتی، هواپیما و یا اتوبوس پوسیده و کلنگی در حال سقوط به ته دره هستیم، تمام جزییات پاسخ شما و قضاوتهای شما درباره امروز و آینده ایران و جمهوری اسلامی زیر سایه این حس کلی و اتمسفر روحی و ذهنی قرار خواهد گرفت. حتی مسئله شناسی شما و تلاش هایتان برای حل مسائل کشور هم در همین اتمفسر خواهد بود. حتی اگر جزء کسانی باشید که معتقد هستند که باید ماند و کشور را ساخت، باز هم زیر سایه احساس سقوط قرار دارید و با چنین حس دردناک و زجرآوری در حال تلاش و مبارزه با وضعیت بد کشور هستید.
اما اگر چنین حسی نداشته باشید و معتقد به وضعیت سقوط در دره نباشید، با اتمسفری روحی و ذهنی دیگری به وضعیت بد کشور و مسائل متعدد آن خواهید پرداخت.
برخی حزب اللهی ها هم با خودشان تعارف دارند و علی رغم علاقه عمیق قلبی به آیت الله سید علی خامنه ای، در بهترین حالت، وضعیت کشور را در حال حرکت در زمینی شبه کویر و بی انتها می دادند که شیب آن هم به سمت پایین است. اما این تصویر، فاصله جدی با بیان رهبری انقلاب و تعبیر ایشان یعنی عبارت نزدیک به قله ایم دارد...
⭕️ اگر تمایل به خواندن کامل این یادداشت در قالب ۱۷۷۷ کلمه(۵ صفحه) را دارید لطفاً فایل زیر را دانلود کنید
🔰 یک نکته و سه پیشنهاد درباره مسئله انتقام از اسراییل
محسن دنیوی
🔘 تحلیلها و تردیدها در آستانه مهمترین روز قدس نیم قرن اخیر
امسال به احتمال زیاد، مهمترین روزِ قدس در نیمقرن اخیر و پساز وقوع انقلاب اسلامی است. بنابراین هر چیزی که ذرهای آنرا تحتالشعاع قرار دهد، در واقع نتیجه یک حرکت تاریخی را مخدوش میسازد! اتفاق روز سیزدهم فروردین و جنایت بزرگ رژیم صهیونسیتی را هم شاید بشود از این زاویه فهمید!
احتمالا امسال بزرگترین حرکت اعتراضی در تمام جهان علیه رژیم اسرائیل شکل بگیرد و تحلیلهایی که جمهوری اسلامی را ضعیف و ترسو و ناتوان و محافظهکار جلوه میدهد، همگی به مخدوشکردن این روز بزرگ ولو بهاندازه ذرهای کمک میکنند!
▫️▫️▫️▫️▫️
1⃣ پیشنهاد اول: مطالبه جلسه فوری اجلاس سران جنبش عدم تعهد در قطر، توسط کنشگران مردمی ۱۲۰ کشور عضو جنبش
هدف: تقویت ایدهٔ «قطع شریان اقتصادی اسرائیل و مبادلات دولتها با این کشور»،
تقویت ایدهٔ «تحریم سیاسی اسراییل و اخراج سفرا» و اعلام جرم در ساختاری غیر از لاهه، توسط جمعیت حقوقدانان عضو جنبش عدم تعهد
آخرین نشست در ژانویه ۲۰۲۴ در اوگاندا برگزار شده است و لذا این تشکیل فوریِ جلسه با مطالبه مردمی کشورهای عضو جنبش میتواند در قطر یا عراق انجام شود.
▫️▫️▫️▫️▫️
2⃣ پیشنهاد دوم (برای حرکتی عمومی علیه اسراییل برای روز قدس):
انفجار فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با حجم انبوه متن و عکسنوشته به زبانهای مختلف بهویژه عربی، چینی، روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیولی!
اگر هر کاربر تصمیم به ارسال پیام مستقیم برای مثلاً ۱۰۰ نفر بگیرد، اتفاق قابلتوجهی رقم خواهد خورد. انتشار متن و عکس در صفحات شخصی، خوب و لازم است؛ اما ارسال پیام مستقیم و بهصورت تصادفی، برای افراد مختلف در شبکههای اجتماعی، میتواند موج دیگری خارج از مناسبات فعلی فضای مجازی برای ترند شدنِ پدیدهها ایجاد کند.
دوستان فضای مجازی در شورای عالی و مرکز ملی و صدا وسیما، امکان و مطلوب بودن چنین پیشنهاداتی را بهتر میتوانند ارزیابی کنند.
▫️▫️▫️▫️▫️
3⃣ پیشنهاد سوم
شخصی سازی حضور افراد در مهمترین راهپیمایی روز قدس در نیم قرن اخیر با استفاده از اشیا نمادین یا پوشش خاص
از آنجا که این راهپیمایی با سالهای گذشته بسیار متفاوت است، نحوه برگزاری آن هم اهمیت بالایی پیدا میکند. یکی از ایدهها این است که از شرکتکنندگان در این حرکت بزرگ عبادی سیاسی اجتماعی خواسته شود با پوششی که دوست دارند در روز آزادی قدس وارد این حرم شریف شوند، در راهپیمایی حضور پیدا کنند. یا مثلاً شیء را به انتخاب خود به عنوان نماد مقاومت مردم غزه و برای هدیه به آنها بیاورند که نشانه مقاومت و امید به آینده روشن فلسطین باشید.
این پیشنهاد باعث ایجاد تنوع در رفتار و انتخاب افراد خواهد شد و نمای این حرکت بزرگ را به لحاظ رسانه ای جلوه بیشتری خواهد داد. بازتاب این انتخابهای شخصی در فضای مجازی توسط خود افراد هم ضریب رسانهای روز قدس را بیشتر و بیشتر خواهد کرد و از یکنواختی و همشکلی شرکتکنندگان در همه شهرها خواهد کاست تا برخی رسانههای ضد بشری نتوانند این ادعا را مطرح کنند که خیل عظیم جمعیت، تصاویر آرشیوی است.
🙏لطفاً نظرتان راجع به این پیشنهادات را بفرمایید؟
@donyavi1979
@degaresh1
تقوا، اخلاص و جهد
رمز سیاستورزی به سبک انقلاب اسلامی
این اسامی را مرور کنید؛ محمدحسین بهشتی، مرتضی مطهری، محمدعلی رجایی، محمدجواد باهنر، علی صیاد شیرازی، قاسم سلیمانی و حالا ابراهیم رییسی و محمدعلی آل هاشم و...
اینها اسامی برخی از انسانهایی است که نامشان با جمهوری اسلامی گره خورده است و امکان جدا کردن آنها از این نظام وجود ندارد.
ویژگی مشترک این نامها، سه کلمهای است در تیتر نوشته شده یعنی تقوا، اخلاص و جهد به معنای تلاش بیوقفه و شبانه روزی و بدون تعطیلی در راه هدف و تکلیف که خدمت به مردم و دین و وطن تا پای جان از جمله این اهداف و تکالیف است!
این افراد تک به تک در حال اثبات این فرمول و معادله هستند که راه درست سیاستورزی جمهوری اسلامی به عنوان نظامی که با اراده ملت ایران ایجاد شده و با اراده مردم از گزند حوادثی مانند هشت سال جنگ تحمیلی و تحریمهای طولانی و سنگین عبور کرده است فقط همین است و بس!
راه دیگری وجود ندارد و امور دیگر به واسطه این سه اصل معنا پیدا میکنند. حتما به عناصر دیگری برای حضور موثر در امر اداره و سیاست نیاز است اما تمام ویژگیهای لازم برای یک دولتمرد در جمهوری اسلامی ایران، اگر با سه عنصر کلیدی تقوا، اخلاص و جهد ترکیب شد، جواب خواهد داد وگرنه سیاستمدار و دولتمرد به مسیر دیگری خواهد رفت؛
حتی اگر برای خدمت به مردم شب و روز خود را صرف کرده باشد یا بسیار باهوش و متخصص باشد یا بسیار پیچیده فکر کند و توانایی بالایی در مذاکرات سیاسی اقتصادی داشته باشد باز هم به مطلوب همسو با جان مایه انقلاب و جمهوری اسلامی ایران نخواهد رسید!
این تغییر در مفهوم سیاستورزی و کنش سیاسی در جهان امروز، اتفاق مهمی است که با خون این شهیدان دولتمرد و اهل سیاست در جمهوری اسلامی ایران در حال اثبات است و این تغییر مهم بسیار بارارزش و تکاندهنده است و نه فقط آینده ایران بلکه آینده منطقه و جهان را به مرور دگرگون خواهد کرد.
این افراد قربانی شدند تا این تغییر شکل بگیرد و در جهانی که امر معنوی و قدسی به ویژه در زندگی اجتماعی بیمعنا شده است و سیاست بیش از همه چیز و همه جا، دنیایی و عاری از ارزش شده است، آن را به سبک و سیاق انقلاب اسلامی احیا کنند و با خون و جان خود که ظاهراً برای انسانها در این دنیا چیزی بالاتر از آن نیست، سیاست و زندگی را معنای دوباره ببخشند.
اینان پیامآور انسان جدیدی هستند که در نقطه اوج دسترسی به قدرت و امکان چنگاندازی به ثروت، در بند عشق الهی است و خود را فقط به خداوند متعال سپرده است و فقط خود را با یک منبع قدرت میسنجد و هیچ شاخص و ملاک دیگری را برتر از این ملاک نمیداند و هیچ فرمولی بالاتر از سهگانه تقوا، اخلاص و جهد و تلاش خستگیناپذیر در راه تکلیف الهی برایش معنا ندارد.
این انسان جدید، زاده انقلاب اسلامی است که با پشتوانه و نیروی درونی که از اتصال به خداوند ایجاد شده است، به نحوی متفاوت زندگی خواهد کرد و هر روز را با همین انگیزه شروع میکند و به پایان میبرد و زندگی، کار، مسئولیت، سیاست و اقتصاد برایش معنای متفاوتی از معنای این کلمات در دنیای امروز خواهد داشت.
مسئولیتی را در جهان به عهده میگیرد و رنج این مسئولیت و تعهد به را دوش میکشد و این تعهد تا زمان مرگ یا شهادت، لحظهای تعطیل نمیشود!
خون این شهیدان که در بسیاری از ویژگیها مانند اهل محبت بودن، لطافت شخصیتی و صمیمیت در کنار جدیت، صلابت، صبر و استحکام شبیه هم بودند، حجت پیش روی ما و نشانههایی برای یافتن راه است.
اگر اهل انقلاب و باورمند به جمهوری اسلامی هستیم، باید بدانیم راه دیگری وجود ندارد و امکان ندارد در این نظام باشیم و فعالیت کنیم و مسئولیت داشته باشیم و از این فرمول یعنی تقوا، اخلاص و جهد تبعیت نکنیم و عاقبت بخیر شویم.
هند، پاکستان، تاجیکستان، ایران، عراق، ترکیه، سوریه، لبنان، فردا و روزهای بعد را عزای عمومی اعلام کردند.
چه شرایطی باید در این جهان بی روح رقم بخورد و برای چه انسانی ممکن است یک چهارم کره زمین و محدوده وسیعی از جغرافیا و تاریخ جهان از رود گنگ در هند تا ساحل دریای مدیترانه در سوریه همگان در یک موقعیت مشترک قرار بگیرند و اندوهگین از دست دادن انسانی باشند که مومن بود!
مخلص و متقی و مجاهد بود
سراسر وجودش امیدوار به آینده روشن ایران بود
او به مانند قاسم سلیمانی، نمونه بارز انسان انقلاب اسلامی بود که آینده را تغییر خواهد داد...
همچنان خون شهید...
ظاهراً خداوند راهحلهای خاص خود را برای حل مسائل در جوامع مختلف دارد. برای ایران هم که نسخههای ویژه میپیچد!
تا چند روز پیش همه نگران سرمایه اجتماعی و وحدت ملی بودند و از دیروز همه اقشار مختلف ملت، جناحها و نیروهای سیاسی رقیب و خلاصه تمام کسانی که دلشان با هم یک دل نبود، وضعیت جدیدی را تجربه میکنند و مراسمات تشییع در تبریز و قم و تهران و مشهد که شهرهای موثر در انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ بودند این وحدت را در سال ۱۴۰۳ بیشتر نمایان خواهند کرد.
انگار همچنان خون شهید گرهگشایی میکند. اما اینبار خون در راه خدمت، برای جمهور، برای پیشرفت، برای ایران قوی، برای کار در کنار هم، برای با هم نجنگیدن و برای ایران تا پای جان دویدن...