✨﷽✨
✍غربت امام زمان (عج) از غربت امام حسين (ع) و امام کاظم(ع) نيز بيشتر است.
اگر حسين بن علی (ع) به دليل کمی ياران و اعوان، غريب بود، فرزندش مهدی از او نيز غريبتر است. چراکه همان هفتاد و دو يارِ حسين، در محشر عاشورا تا پای جان، امام خويش را نصرت کردند؛ اما بيش از هزار سال است که امام زمان، در رسيدن به سيصد و سيزده ياور مخلص، انتظار میکشد.(۱)
اگر تنهایی و دوری از خانه و کاشانه و اهل و عيال، غربت است، چگونه يوسف زهرا غريب نباشد، وقتی امام کاظم (ع) در وصف او چنين می فرمايند: او همان طرد شدهی تنهای غريبِ پنهان از خاندانش است؟(۲)
💥آری! امام زمان غريب است، نه در ميان خِيل گرگان درنده در صحرای کربلا يا در کاخ مأمون؛ بلکه در ميان محبّان و شيعيانش.
#یازهـــــرا
#با_شهدا
#غربت_امام_زمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅آثارعجیب دعابرافرج امام زمان (عج)
🔰#استاد_بندانی_نیشابوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلی الله علیک یا ابا عبدلله الحسین
یا سید الغریب
به حرمت حبیب
دلتنگتم عجیب....
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 کفن پوش شدن چند روحانی بابت حفظ حجاب.
🔺کاش همه ی روحانیون و طلاب عزیز همینقدر مثل این عزیزان دغدغه داشتند و مطالبهگری انجام میدادند.
🔺آقایون علما، آقایون روحانیت عزیز، تاریخ ثابت کرده هر وقت روحانیت اصیل انقلابی پای کار انقلاب وارزشها ایستادگی کرد تمام توطئه های دشمنان خنثی و طرح هاشون شکست خورد. باید مقتدرانه در دفاع از ارزشها کفن پوش وارد میدان بشید.
#حجاب
enc_1682631730898531923147.mp3
3.68M
درد دلت رو بی هیچکی
نتونی بگی سخته...💔
کربلایی مجتبی رمضانی
التماس دعا🤲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پست_ویژه
⭕️ دنیا داره برا ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف آماده میشه و نام مبارکش بر سر زبانهای مردم جهان افتاده، دقت کن که از سپاهش عقب نیوفتی
به امید هرچه زودتر ظهورش آمین
#پیشنهاددانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
-جانامامحسیناولفقطحرم:)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨هر کس در شب جمعه شهدا را یاد کند شهدا هم او را نزد ابا عبدالله الحسین علیه السلام یاد میکنند ✨
❤شادی روح شهدا صلوات❤
《 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم 》
🌹💠🌹💠🌹💠🌹💠
🩸 بِسمرَبِّالشُهَداوَالصِدیقینً🩸
🍃چلّه ی چهاردهم🍃روز سی و سوم🍃
✨هدیه به شهید
احمد بن موسی (شاهچراغ) ✨
🗓️ جمعه ١٤٠٢/٠٣/٠٥
🌹 سوره ی حشر و 📿 ١٠٠ مرتبه ذکر صلوات همراه با (و َعَجِّلْ فَرَجَهُمْ) 🌹
1️⃣برای سلامتى وتعجيل درفرج حضرت وليعصر عج🤲
2️⃣سلامتی رهبرعزیزمان وسربازان گمنام امام زمان🤲
3️⃣خوشبختی وعاقبت بخیری جوانانمان
4️⃣ آمرزش امواتمان🤲
5️⃣وبه نیت حوائج دوستان عزیزمون🤲
6️⃣شفای مریضان ورفع مشکلات جمیع مومنین ومومنات🤲
7️⃣حفظ کشورعزیزمان دربرابردشمنان قسم خورده اسلام ومسلمین🤲
🌹💠🌹💠🌹💠🌹💠
🌱 قُربَةً اِلَی اللّٰه 🌱
لیست اسامی شهدا«چله ی چهاردهم»
┈┈•✾🌿🌸🌿✾•┈┈.
🍃 ((چله ی چهاردهم ))🍃
١_شهیده حضرت فاطمه زهرا (س)🌴
٢_ شهید سردار حاج قاسم سلیمانی 🌴
٣_شهید حضرت مسلم ابن عقیل(ع)🌴
(سالروز ورود به کوفه)
٤_شهید سيد رضا حسینی 🌴
٥_شهید حسن شفیع زاده 🌴
(روز شهادت)
٦_ ائمه بقیع(ع) 🌴
(روز تخریب قبور ائمه)
٧_شهید تقی بهمنی🌴
(روز شهادت)
٨_شهید شیرزاد میری 🌴
٩_شهید آیت الله مرتضی مطهری🌴
(روز شهادت)
١٠_شهید سیروس ساغری 🌴
١١_شهیده راضیه کشاورز🌴
١٢_شهید حسین قجه ای🌴
(روز شهادت)
١٣_شهید محسن قاجاریان🌴
١٤_شهید سید عبدالرضا موسوی🌴
(روز شهادت)
١٥_شهید فرهاد شریفی🌴
١٦_شهید حسن قاسمی دانا🌴
(روز شهادت)
١٧_شهید علی اصغر بشکیده🌴
(روز شهادت)
١٨_شهید فریدون کشتگر🌴
(روز شهادت)
١٩_شهید محسن حاجی بابا🌴
(روز شهادت)
٢٠_شهید سعيد قهاری سعید🌴
٢١_شهید مصطفی بدرالدین🌴
(روز شهادت)
٢٢_ شهید عادل یاری🌴
٢٣_شهید امام جعفر صادق (ع) 🌴
(روز شهادت)
٢٤_شهید سید احسان حاجی حتم لو🌴
٢٥_شهید سید مجتبی هاشمی🌴
(روز شهادت)
٢٦_شهید محمد رضا فخیمی🌴
٢٧_شهید محمود رادمهر🌴
٢٨_شهید حمید سیاهکالی مرادی🌴
٢٩_شهید محمد بروجردی🌴
(روز شهادت)
٣٠_شهید محمود شهبازی🌴
(روز شهادت)
٣١_ شهدای خرمشهر🌴
(سالروز فتح خرمشهر)
٣٢_شهید محمد بلباسی🌴
٣٣_شهید احمدبن موسی(شاهچراغ)🌴
(روز بزرگداشت)
٣٤_شهید عباس شیرازی
(روز شهادت)
٣٥_شهید حسین بیدخ
٣٦_شهید محمد تقی سالخورده
٣٧_شهید مرتضی عبداللهی
٣٨_شهید حسین رضایی
٣٩_شهید محمود رضا استاد نظری
٤٠_شهید حسن عبدالله زاده
٤١_شهید صفدر حیدری
↶【به ما بپیوندید 】↷
┈┈•✾🌿🌸🌿✾•┈┈
دِماءُ الشهداء«چله ی شهدا»
https://eitaa.com/joinchat/2138898635C899906335d
👆کانال را به دوستان خود معرفی کنید
زندگینامه حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ (علیه السلام)
سید السادات الاعاظم علیه السلام
حضرت احمد بن موسی علیه السلام فرزند هفتمین پیشوای شیعیان جهان امام موسی کاظم علیه السلام و ام احمد سلام الله علیها که در میان همسران آن حضرت داناترین و محبوب ترین آن ها به شمار می رفت. (ریاحین الشریعه ج 3 ص 358 ، اصول کافی ج 2 ص 97)
از میان فرزندان امام موسی کاظم علیه السلام ، محمد ، حمزه ، احمد از یک مادر می باشند. در مدح حضرت احمدبن موسی علیه السلام آمده است که کریم، شجاع ، فاضل، صالح ، پرهیزکار، صاحب ثروت و منزلت، بزرگوار و باعزت بوده و نزد پدرش منزلتی خاص داشته است. پدرش او را بسیار دوست داشته و وی را بر دیگران مقدم می داشته و مزرعه خودرا به وی بخشیده است. ایشان وصی بعد از پدرش بود و با قلم خود بسیار قرآن نوشت و در زمان حیاتش بندگان بسیاری آزاد نمود. ( الارشاد ج 2 ص 237 )
از القاب شریف حضرت احمد بن موسی علیه السلام , میتوان به "السید الکریم" به معنی آقای بخشنده و بزرگوار و "السید السادات الاعاظم به معنی آقای بزرگواران صاحب عظمت و"شاهچراغ" اشاره کرد.
ام احمد سلام الله علیها از داناترین ، پرهیزکارترین و گرامی ترین همسران حضرت موسی بن جعفر علیه السلام بود که آن حضرت اسرار خود را به وی میگفت و اماناتش را نزد او به ودیعه می گذاشت . تا جایی که ایشان به دستور هارون هنگام حرکت به بغداد از میان تمام نزدیکان و وابستگان ، این بانو را برای حفظ امانات الهی برگزیده و امانات امامت را به او سپرد و فرمود: " کسی از این امانت با خبر نیست، هرگاه یکی از فرزندانم آن را از تو طلب کرد، بدان که من شهید شده ام و او امام بعد از من است ، امانت را به او بسپار و با او بیعت کن." ﺑﺤﺎر اﻻﻧﻮار، ﻋﻼﻣﻪ ﻣﺠﻠﺴﯽ، ج84، ص703
از دﯾﮕــﺮ ﻓﻀﺎﯾــﻞ ام اﺣﻤﺪ سلام الله علیها اﯾﻦ ﺑــﻮد ﮐﻪ اﻣﺎم در ﻣﺪت ﭼﻬﺎر ﺳــﺎﻟﯽ ﮐﻪ در زﻧﺪان ﺑﻮد، اﻣﺎم رﺿﺎ ﻋﻠﯿﻪ اﻟﺴــﻼم را ﻣﺎﻣﻮر ﮐﺮد ﮐﻪ ﺷــﺐ ﻫﺎ در ﺧﺎﻧﻪ ام اﺣﻤﺪ سلام الله علیها ﺑﺨﻮاﺑﺪ. ﺷــﯿﺦ ﮐﻠﯿﻨﯽ ﺑﻪ ﺳﻨﺪ ﺧﻮد از ﺧﺪﻣﺘﮑﺎر ﺧﺎﻧﻪ اﻣﺎم ﻣﻮﺳﯽ ﺑﻦ ﺟﻌﻔﺮ علیه السلام ﻧﻘﻞ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ آﻧﮕﺎه ﮐﻪ «اﺑﻮ اﺑﺮاﻫﯿﻢ، ﻣﻮﺳﯽ ﺑﻦ ﺟﻌﻔﺮ علیه السلام را ﺑﻪ ﺳﻮی ﺑﻐﺪاد ﻣﯽﺑ ﺮدﻧﺪ، آن ﺣﻀﺮت ﺑﻪ ﻓﺮزﻧﺪش، اﻣﺎم رﺿﺎ علیه السلام دﺳﺘﻮر داد ﺗﺎ ﺷﺐ ﻫﺎ در ﻣﻨﺰل آن ﺣﻀﺮت ﺑﺨﻮاﺑﺪ.» ﻣﺴﺎﻓﺮ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ ﻣﺎ ﻫﺮ ﺷﺐ ﺑﺴﺘﺮ اﻣﺎم رﺿﺎ علیه السلام را در دﻫﻠﯿﺰ ﺧﺎﻧــﻪ ﻣﯽا ﻧﺪاﺧﺘﯿﻢ و آن ﺣﻀﺮت ﺑﻌﺪ از ﺻﺮف ﺷــﺎم در آﺠﺎ ﻣﯽ ﺧﻮاﺑﯿﺪ و ﺻﺒــﺢ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﻮﯾﺶ ﻣﯽ رﻓﺖ. ﯾﮏ ﺷﺐ ﮐﻪ ﺑﺴــﺘﺮ ﺣﻀﺮت را اﻧﺪاﺧﺘﻪ ﺑﻮدﯾﻢ ﺣﻀﺮت ﻧﯿﺎﻣﺪ. اﻫﻞ ﺧﺎﻧﻪ ﻧﮕﺮان و ﻫﺮاﺳــﺎن ﺷــﺪﻧﺪ و ﻣﺎ ﻧﯿﺰ از ﻧﯿﺎﻣﺪن آن ﺣﻀﺮت ﺳﺨﺖ ﭘﺮﯾﺸﺎن ﺷﺪﯾﻢ. وﻗﺘــﯽ روز ﺷــﺪ، آن ﺣﻀﺮت ﺑﻪ ﻣﻨﺰل آﻣﺪ و ﻓﺮﻣﻮد: «ﻫــﺮ آﻧﭽﻪ ﭘﺪر ﺑﻪ ﺗﻮ ﺳــﭙﺮده ﺑﯿﺎور.» ام اﺣﻤﺪ سلام الله علیها ﺑﯽ درﻧﮓ ﻓﺮﯾﺎدی ﮐﺸــﯿﺪ و ﺳﯿﻠﯽ ﺑﺮ رﺧﺴﺎرش زد و ﮔﻔﺖ: ﺑﻪ ﺧﺪا ﻣﻮﻻﯾﻢ وﻓﺎت ﮐﺮد. ﺣﻀﺮت رﺿﺎ علیه السلام ﻣﺎﻧﻊ ﮔﺮﯾﻪ و زاری او ﺷــﺪ و ﻓﺮﻣﻮد: ﻣﺒﺎدا ﺳــﺨﻨﯽ ﺑﮕﻮﯾﯽ و آن را اﻇﻬﺎر ﮐﻨﯽ ﺗﺎ ﺧﺒﺮ ﺷــﻬﺎدت ﭘﺪرم ﺑﻪ ﺣﺎﮐﻢ ﻣﺪﯾﻨﻪ ﺑﺮﺳــﺪ. آﻧﮕﺎه ام اﺣﻤــﺪ سلام الله علیها آن امانت را ﻧﺰد اﯾﺸــﺎن آورد و ﺑﻪ اﻣﺎم رﺿﺎ علیه السلام ﺗﺤﻮﯾﻞ داد.
ام اﺣﻤﺪ سلام الله علیها ﮐﻪ ﺑﺮﮔﺰﯾﺪه و ﻣﺤﺮم راز اﻣﺎم ﻫﻔﺘﻢ ﺑﻮد ﺧﻮد اﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﻣﺎﺟﺮای ﻓﻮق را ﺑﯿﺎن ﻣﯽ ﮐﻨﺪ: "آن ﺣﻀﺮت روزی ﻣﺤﺮﻣﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻓﺮﻣﻮد: اﯾﻦ اﻣﺎﻧﺖ را ﻧﺰد ﺧﻮد ﺣﻔﻆ ﮐﻦ. ﮐﺴﯽ را از آن آﮔﺎه ﻧﺴﺎز ﺗﺎ ﻣﺮگ ﻣﻦ ﻓﺮا رﺳﺪ. ﭼﻮن ﻣﻦ درﮔﺬﺷــﺘﻢ، ﻫﺮ ﮐﺲ از ﻓﺮزﻧﺪان ﻣﻦ ﻧﺰد ﺗﻮ آﻣﺪ و آن را ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ ﮐﺮد، ﺑﻪ او ﺗﺤﻮﯾﻞ ﺑﺪه و ﺑﺪان ﮐﻪ ﻣﻦ از دﻧﯿﺎ رﻓﺘﻪا م. اﮐﻨﻮن ﺑﻪ ﺧﺪا ﻧﺸﺎﻧﻪا ی ﮐﻪ آﻗﺎﯾﻢ ﻓﺮﻣﻮده ﺑﻮد ﻇﺎﻫﺮ ﺷــﺪ. اﻣﺎم رﺿﺎ ﻋﻠﯿﻪ اﻟﺴﻼم آن اﻣﺎﻧﺖ را ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﻫﻤﻪ را دﺳــﺘﻮر ﺑﻪ ﺧﻮدداری داد ﺗﺎ اﯾﻦ ﮐﻪ درﮔﺬﺷﺖ اﻣﺎم ﻫﻔﺘﻢ علیه السلام ﺑﻪ ﻣﺪﯾﻨﻪ رﺳــﯿﺪ... روزﻫﺎ ﺷﻤﺮدﯾﻢ و ﺣﺴــﺎب ﮐﺮدﯾﻢ ﻣﻌﻠﻮم ﺷﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﺎن وﻗﺘﯽ ﮐﻪ اﻣﺎم رﺿﺎ علیه السلام ﺑﺮای ﺧﻮاﺑﯿﺪن ﻧﯿﺎﻣﺪ آن ﺣﻀﺮت ﺑﻪ ﺷﻬﺎدت رﺳﯿﺪه ﺑﻮد." (الکافی، ج2) پس از ﺷــﻬﺎدت اﻣﺎم ﻫﻔﺘﻢ علیه السلام، اوﻟﯿﻦ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ وی ﺑﯿﻌﺖ ﻧﻤﻮد، ام اﺣﻤﺪ سلام الله علیها ﺑﻮد. ﻣﺮدم ﻣﺪﯾﻨﻪ ﻧﯿﺰ ﺑﺮای ﻋﺮض ﺗﺴﻠﯿﺖ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ام اﺣﻤﺪ سلام الله علیها ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﻣﯽ ﮐﺮدﻧﺪ و اﯾﻦ ﻫﻤﻪ دﻻﯾﻠﯽ آﺷــﮑﺎر ﺑﺮ ﺷﺨﺼﯿﺖ واﻻی اﯾﻦ ﺑﺎﻧﻮ اﺳﺖ.
بقعه مادر حضرت شاه چراغ در خیابان فرهنگ شیراز قرار دارد.
امین ولایت
هنگامي كه خبر شهادت حضرت امام موسي كاظم علیه السلام در مدينه منتشر شد مردم بر در خانه ام احمد سلام الله علیها جمع شدند. آنگاه همراه با احمد بن موسی علیه السلام به مسجد آمدند و به سبب شخصیت والای احمد بن موسی علیه السلام گمان کردند که پس از شهادت امام کاظم علیه السلام وی جانشین و امام است.
به همین سبب با وی بیعت کردند و او نیز از آن ها بیعت گرفت، پس بر بالای منبر رفت و خطبه ای در کمال فصاحت و بلاغت بیان کرد و فرمود: "ای مردم ، همچنان که اکنون تمامی شما با من بیعت کرده اید بدانید که من خود در بیعت برادرم علی بن موسی علیه السلام هستم. او پس از پدرم ، امام و خلیفه به حق و ولی خداست. از طرف خدا و رسولش بر من و شما واجب است که از او اطاعت کنیم."
پس از آن احمد بن موسی علیه السلام در فضایل برادرش علی بن موسی الرضا علیه السلام سخن گفت و تمامی حاضران تسلیم گفته او شدند و از مسجد بیرون آمدند در حالی که پیشاپیش آنها احمد بن موسی علیه السلام بود. آن گاه خدمت امام رضا علیه السلام رسیدند و به امامت ایشان اعتراف کردند. سپس همگی با حضرت رضا علیه السلام بیعت کردند و حضرت رضا علیه السلام درباره برادرش احمد علیه السلام دعا فرمود" همچنان که حق را ضایع نگذاشتی خداوند در دنیا و آخرت تورا ضایع نگذارد." بحار الانوار ج 11 صص 274 تا 276
ابالفضل امام رضا علیه السلام
از آنجا که حضرت احمد بن موسی علیه السلام بسیار به حضرت رضا علیه السلام وفادار بوده و تا پای جان از حریم امامت و ولایت دفاع نمودند، لقب ابالفضل امام رضا علیه السلام را به ایشان نسبت داده اند. همچنین نحوه شهادت ایشان بسیار شبیه به حضرت ابالفضل علیه السلام می باشد.
مجاهد راه حق
قیام احمد بن موسی علیه السلام زمانی آغاز شد که توطئه مأمون برای از میان برداشتن امام رضا علیه السلام شدت یافت. احمد بن موسی علیه السلام به همراه دو تن از برادرانش به نامهای محمد و حسین و گروه زیادی از برادر زادگان و خویشان و شیعیان از طریق بصره عازم خراسان شدند و از هر شهر و دیاری که میگذشتند بر تعداد همراهانشان افزوده می شد .
خبر حرکت احمد بن موسی علیه السلام توسط کارگزاران حکومتی به مامون رسید ، مأمون که ورود برادران امام را به مرکز حکومت تهدیدی جدی برای موقعیت حساس خود می دید و از هم داستان شدن برادران و شیعیان امام با وی هراسناک بود به همه حکمرانان خود دستور داد که در هر کجا قافله بنی هاشم را یافتند مانع از حرکت آنها شوند و آنها را به مدینه بازگردانند ، یا مقتول کنند .
این دستور به هر شهری که می رسید کاروان از آنجا گذشته بود مگر در شیراز که پیش از رسیدن کاروان احمد بن موسی ع حکم به حاکم وقت رسید. حاکم فارس یعنی قتلغ خان مردی جدی و مقتدر بود. (شب های پیشاور ص117 )
پیکار جانانه
قتلغ خان با لشکری انبوه از شهر خارج شد و در برابر کاروان احمد بن موسی علیه السلام اردو زد. احمد بن موسی علیه السلام در دو فرسنگی شیراز با قتلغ خان روبرو شد (آثار العجم اولین درگیری را در خان زنیان هشت فرسخی شیراز ذکر میکند ص345) در آنجا خبر شهادت برادرش علی بن موسی الرضا علیه السلام انتشار یافت و به احمدبن موسی علیه السلام خبر دادند که اگر قصد دیدن برادر خود علی بن موسی الرضا علیه السلام را دارید بدانید که او فوت شده است حضرت احمدبن موسی علیه السلام که وضع را چنین دید دانست که نخست برادرش شهید شده است دوم برگشتن به مدینه و یا غیر آن ممکن نیست سوم این جماعت به قصد مقاتله و جدال در اینجا گرد آمده اند بنابراین اصحاب و یاران خود را خواست و جریان را به آگاهی همه رساند و افزود قصد اینها ریختن خون فرزندان علی بن ابیطالب علیه السلام است هرکس از شما مایل به با بازگشت باشد یا راه فراری بداند میتواند جان از مهلکه به سلامت برد که من چاره ای جز جهاد با این اشرار ندارم. تمامی برادران و یاران احمد بن موسی علیه السلام عرض کردند که مایلند در رکاب وی جهاد کنند. آن بزرگوار در حق آنها دعای خیر کرد و فرمود پس برای مبارزه خود را آماده سازید.
سپاه قتلغ خان در برابر یاران احمد بن موسی علیه السلام صفهای خود را آراستند و جنگ نابرابری آغاز شد. در نتیجه رشادت و فداکاری یاران احمدبن موسی علیه السلام ، دشمن شکست خورد و عقب نشینی کرد. این جدال در سه نوبت و به مدت چند روز ادامه یافت در پیکار سوم سپاهیان قتلغ خان شکست خوردند و ناچار از محل درگیری (قریه کشن) تا نزدیکی برج و باروی شهر شیراز به مسافت سه فرسخ عقب نشستند و از ترس به درون حصار شهر پناه بردند و دروازه های شهر را محکم بستند
روز دیگر احمد بن موسی علیه السلام یاران خود را به پشت دروازه شهر شیراز منتقل کرد و همان جا خیمه زد قتلغ خان که دریافت قادر به پیکار با احمد بن موسی علیه السلام نیست و با وجود عشق و فداکاری که در سپاه احمدبن موسی علیه السلام موج میزند توان مقابله مردانه با آنها را ندارد با عده ای از فرماندهان سپاه خود طرح نیرنگی را ریخت تا بلکه با این روش بر آنها فائق آیند.
بر اساس نیرنگ و توطئه طراحی شده جمعی از سپاهیان جنگ آزموده خود را با شیوه جنگ و گریز به صفوف یا ران احمد بن موسی علیه السلام گسیل داشت و به آنها دستور داد در اولین درگیری وانمود به عقب نشینی و شکست کنند و به سوی دروازه های شهر بازگردند. یاران و برادران احمد بن موسی علیه السلام با این شیوه وارد شهر شدند.هنگامی که آنها وارد شهر شدند دشمن مکار دروازه های شهر را بست. سپاهیان قتلغ خان که از پیش در گذرگاه های شهر کمین کرده بودند یاران احمد بن موسی (ع) را هر کدام به وضعی و در موضعی به شهادت رساندند.
(قیام و زندگی احمد بن موسی ع ص 49 – 59)
شهید مظلوم
احمد بن موسی علیه السلام با تنی چند از برادران و یاران خویش تا مدتی زندگی مخفیانه ای برگزیدند دشمن در گوشه و کنار به سختی در جستجوی آنها بود. حکمران فارس جاسوسان بسیاری را برای یافتن احمدبن موسی علیه السلام گماشت. سرانجام جاسوسان محل اختفای حضرت احمد بن موسی علیه السلام و یارانش را یافتند و قتلغ خان با شمار زیادی از سپاهیان خود به آنها هجوم برد. احمد بن موسی علیه السلام شجاعانه در مقابل دشمن پایداری کرد و به دفاع از خود پرداخت . دشمن چون دید از عهده او برنمیآید از پشت بر سرش شمشیر زد .سپس خانه را خراب کرد و بدن او در زیر توده های خاک در محلی که هم اکنون مرقد و بارگاه است پنهان شد.
(آثارالعجم ص 445 – فارسنامه ناصری ص 54 – شبهای پیشاور ص 119 )
حضرت شاهچراغ علیه السلام
بنا به گفته مورخین پیدایش قبر حضرت را در عهد امیر مقرب الدین مسعودبن بدر بین سالهای 623 تا 658 می دانند
زرکوب شیرازی در شیرازنامه مینویسد (صص 196-197 ): "قبر امامزاده معصوم امیراحمد بن موسی علیه السلام در میان شهر نزدیک مسجد نو افتاده، امیر مقرب الدین مسعود بن بدر که از خاصگان و مقربان اتابک بن ابوبکر بوده عمارتی در خاطر داشت و در آن جایگاه قبری یافته اند، مکشوف گشته ، شخص مبارک او همچنان در حال اعتدال ، تغییر و تبدیل در وی تاثیر نکرده ، خاتمی که در انگشت مبارکش بود ، احتیاط فرمودند، منقش بوده به نام احمد بن موسی ع . ائمه و افاضل و عقلا و اعیان شیراز جمع گشته اند و تحقیق کردند. اتابک ابوبکر عمارتی بر آن بنا کرد..."
جنید شیرازی در توصیف جسد مبارک میگوید: هنگامی که حضرت را رویت کردند رنگ مبارک وی برنگشته و هیچ تغییری در بدن آن حضرت دیده نشده و از روی انگشتری وی که عبارت "العزه لله احمدبن موسی" بر آن نقش بود وی را شناختند. شد الازار صص 289-290
سومین حرم اهل بیت علیه السلام
رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) در تاریخ ١٨ اردیبهشت ماه ١٣٨٧ در دیدار مسئولان اجرایی استان فارس آستان مقدس حضرت شاهچراغ(علیه السلام)را سومین حرم اهل بیت(علیه السلام) در سرتاسر ایران نامیدند.
چرا بارگاه حضرت احمد بن موسی علیهما السلام به شاه چراغ معروف است؟
پاسخ
ماه ذی القعده تولد سه نور از خاندان اهل بیت علیهم السلام- تولد حضرت معصومه و امام رضا و حضرت احمد بی موسی الکاظم علیهم السلام- است. از اول تا 11 ذی القعده به عنوان دهه کرامت نام گذاری شده است.
حضرت احمد بی موسی الکاظم علیهما السلام از سال 204 تا360 هجری قمری که در زمان امیر عضدالدوله دیلمی بود کسی از مدفن حضرت احمد بن موسی علیهما السلام اطلاعی نداشت و آنچه که روی قبر را پوشانده بود تپه ای خاکی بیش به نظر نمی رسید که در اطراف آن، خانه های متعدد ساخته شده بود.
یا شاه چراغ!
پیرزنی در یکی از آن خانه ها زندگی می کرد، این پیرزن در هر شب جمعه در ثلث آخر شب، چراغی در نهایت روشنایی در بالای تپه خاکی مشاهده می کرد و این چراغ تا طلوع خورشید روشن بود، چند شب جمعه پیرزن همان چراغ را مشاهده می کرد تا اینکه پیرزند خدمت امیر عضد الدوله دیلمی رفت و آنچه را که مشاهده کرده بود را شرح داد، درباریان که این موضوع را باور نکرده بودند اما امیر عضدالدوله که مردی روشن فکر بود و باطنی پاک داشت به پیرزن گفت که اولین شب جمعه شخصاً به خانه تو می آیم تا از موضوع آگاه شوم. اولین شب جمعه امیر به خانه پیرزن آمد و به پیرزن گفت که من می خوابم و هرگاه که روشنایی را دیدی مرا بیدار کن، ثلث آخر شب پیرزن بر حسب معمول روشنایی که از دیگر شب های جمعه پرنور تر بود را مشاهده کرد و از روی خوشحالی بی اختیار فریاد زد: شاه چراغ.،
میر عضدالدوله دیلمی بیدار شد و نگاه به سمتی که پیر زن نشان می داد کرد و از خانه آمد به بیرون و به سمت نور حرکت کرد اما وقتی به بالای تپه خاکی رسید نوری ندید ولی وقتی از تپه خاکی به پایین می آمد، نور را مشاهده می کرد.
امیر عضدالدوله دیلمی شخصی را مأمور کرد تا آن منطقه را جستجو کند و قضیه را بفهمد در آخر مقبره فرزند ارشد موسی بن جعفر علیهما السلام که حضرت احمد بن موسی علیهما السلام است آشکار شد و امیر عضدالدوله دیلمی دستور داد تا بارگاهی برای آن حضرت ساخته شود.
سوره حشر جزو سوره هایی است که مسبحات محسوب می شوند یعنی با تسبیح خدا آغاز می شوند و با تقدس خدا پایان می پذیرند.
همچنین پیامبر اکرم (ص) فرمودند که اسم اعظم خدا در شش آیه آخر سوره حشر وجود دارد.
از حضرت محمد روایت شده است: هر کس سوره حشر را بخواند بهشت و جهنم، عرش و کرسی و حجاب های آسمانی هفتگانه، زمین های هفتگانه، هوا و باد ها، پرندگان و درختان، کوه و خورشید، ماه و فرشتگان همه بر وی درود و صلوات میفرستند و برای وی طلب مغفرت و آمرزش می کنند.
شهید از دنیا رفتن
از پیامبر اکرم (ص) روایت شده: فردی که در روز یا شب سوره حشر را خوانده باشد و از دنیا برود، شهید محسوب می شود و بهشت بر او واجب می گردد.
بخشش گناهان
از جمله آثار و برکات سوره حشر می توان به بخشش گناهان اشاره کرد
پیامبر اکرم در این رابطه فرمودند: هر شخصی که سه آیه پایانی سوره حشر را بخواند گناهان گذشته و آینده اش بخشیده خواهد شد.
افزایش هوش و حافظه
از امام صادق (ع) روایت شده است که هر کس سوره حشر را بنویسد سپس آن را با آب بشوید و از آن آب بیاشامد دارای حافظه و هوش قوی خواهد شد.
مصون ماندن از بلایا
یکی دیگر از آثار و برکات شگفتانگیز خواندن سوره حشر مربوط به محفوظ ماندن فرد قرائت کننده است به این صورت که فرد با خواندن مداوم سوره حشر، همواره در امان و امنیت خواهد بود
شفای بیمار
از دیگر خواص سوره حشر گفته شده اس که هرگاه شخصی این سوره را با خلوص کامل و برای فرد بیمار بخواند انشالله و به امید خدا بیمار شفا پیدا می کند.
دِماءُ الشهداء«چله ی شهدا»
https://eitaa.com/joinchat/2138898635C899906335d
┈┈•✾🌿🌸🌿✾•┈┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قرائت سوره ی حشر
┈┈•✾🌿🌸🌿✾•┈┈
دِماءُ الشهداء«چله ی شهدا»
https://eitaa.com/joinchat/2138898635C899906335d