🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🌴امام صادق علیه السلام:
إنّما قَدَّرَ اللَّهُ عَونَ العِبادِ على قَدرِ نِيّاتِهِم، فمَن صَحَّت نِيَّتُهُ تَمَّ عَونُ اللَّهِ لَهُ، ومَن قَصُرَت نِيَّتُهُ قَصُرَ عَنهُ العَونُ بقَدرِ الّذي قَصُرَ.
🍃 خداوند يارى (خود را برای) بندگان فقط به اندازه (درستی) نيّت هاى آنان مقدر کرده است.
پس هركس نيّتش درست باشد، يارى خدا به او كامل میرسد و هركس نيّتش كاستى داشته باشد، يارى خدا نيز به همان اندازه، از وى كاسته شود.
امالی مفید، ص۶۶.
🌱 بیاییم اگر قصد کار خیری را داریم، نیّت مان را تعجیل فرج قرار دهیم تا بهترین یاری خدا پشتوانه ما شود.
@dghjkb
.
🔴چگونه گناه نکنم?!
✅ شهید مطهری :اگر انسان خیال را در اختیار خودش نگیرد یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد میکند؛ یعنی انسان نیاز به تمرکز قوّه خیال دارد. اگر قوّه خیال آزاد باشد، منشأ فساد اخلاق انسان میشود.
امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: النَّفْسُ انْ لَمْ تَشْغَلْهُ شَغَلَک؛ یعنی اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خودش مشغول میکند. یک چیزهایی است که اگر انسان آنها را به کاری نگمارد طوری نمی شود، مثل یک جماد است. این انگشتر را که من به انگشتم می کنم، اگر روی طاقچه ای یا در جعبه ای بگذارم طوری نمی شود.
ولی نفس انسان جور دیگری است، همیشه باید او را مشغول داشت؛ یعنی همیشه باید یک کاری داشته باشد که او را متمرکز کند و وادار به آن کار نماید و الّا اگر شما به او کار نداشته باشید، او شما را به آنچه که دلش می خواهد وادار می کند و آن وقت است که دریچه خیال به روی انسان باز می شود؛ در رختخواب فکر می کند، در بازار فکر می کند، همین طور خیال خیال خیال، و همین خیالات است که انسان را به هزاران نوع گناه می کشاند. اما برعکس، وقتی که انسان یک کار و یک شغل دارد، آن کار او را به سوی خود می کشد و جذب می کند.
(تعلیم و تربیت در اسلام، ص278)
@dghjkb
✅پرچم ایران از چه زمانی سه رنگ شد:
💠گروه تاریخ مشرق- درفش، بیرق، علم، لواء یا رایت به معنی پرچم از دیرباز مورد استفاده بوده و از آن به عنوان علامت شاه، حکمران، فرمانده نیرو و لشکریان استفاده می شده است.
اندازه و رنگ بیرق ها از دوران کهن تفاوت های متعددی داشته ولی گزینش رنگ های سه گانه سبز، سفید، قرمز را مربوط به دوران ناصرالدین شاه قاجار دانسته اند.
در نهایت در جریان انقلاب مشروطیت این سه رنگ تثبیت شد و از این پرچم برای ساختمان های دولتی و یادمان های سلطنتی، قلعه ها و بنادر و هر آنچه به دولت و سلطنت مربوط بود، استفاده می کردند.
با تدوین قانون اساسی مشروطه، رنگ پرچم ایران معین گردید که بر اساس اصل پنجم متمم این قانون، رنگ سبز در پرچم ایران به عنوان نشانه دین اسلام و مذهب شیعه و نیز خرمی کشور و صفای روح و باطن، رنگ سفید نشان صلح خواهی، دوستی و آرامش طلبی ملت ایران، و قرمز نشان مشروطیت ایران و آمادگی ملت برای دفاع از استقلال و آزادی به قیمت ریخته شدن خون فرزندان خود به کار رفته است.
ابعاد و شکل دقیق پرچم ایران در سال 15 مهر 1336 شمسی دوباره تعیین شد و تا انقلاب اسلامی ایران بدون تغییر با همان شیر و خورشید و گاهی تاج پهلوی باقی ماند.
پس از انقلاب نشان پرچم جای خود را به طرحی شبیه به واژه «الله» داد که مانند لاله سرخی است که از خون شهیدان انقلاب سر برآورده و چهار قسمت آن شبیه هلال و جزء قائم میانی، یادآور شمشیر به نشانه قدرت و ایستادگی ملت مسلمان ایران است و مجموعا کلمه توحید (لااله الا الله) را تشکیل می دهد.
همچنین عبارت «الله اکبر» 22 بار در حاشیه پائین نوار سبز و حاشیه بالای نوار قرمز که نشانه و نماد 22 بهمن 1357، روز پیروزی انقلاب اسلامی ایران است، تکرار شده است.
(منبع: علی حائری و همکاران، روز شمار شمسی(قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما،1382)ص241.
*پایگاه خبری_تحلیلی مشرق نیوز)
#مفهوم_پرچم_ایران
#پرچم_ایران
@dghjkb
💠 ۲٠ جمله کلیدی رهبر با موضوع، شهید و شهادت:
🍃فرهنگ شهادت یعنی فرهنگ تلاش کردن با سرمایهگذاری از خود برای اهداف بلندمدّت مشترک بین همهی مردم؛ که البتّه در مورد ما آن اهداف، مخصوص ملّت ایران هم نیست، برای دنیای اسلام بلکه برای جهان بشریت است. ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
(پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی)
#شهید
#شهادت
@dghjkb
🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱
🍃سفر کرده ام تا بجویم سرت را
🍃و شاید در این خاکها پیکرت را
🍃من اینجایم ای آشنای برادر
🍃همان جا که دادی به من دفترت را
🍃همان جا که با اشک و اندوه خواندی
🍃برایم غزل واره ی آخرت را
🍃کجایی که چندی است نشنیده ام من
🍃دعاهای پر سوز و درد آورت را
🍃تو را زنده زنده مگر دفن کردند
🍃که بستند دستان و پا و سرت را
🍃پس از این من ای کاش هرگز نبینم
🍃نگاه به درمانده مادرت را...
(نوشته شده توسط اللهم عجل لوليك الفرج)
#شرمنده_شهدا
@dghjkb
🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻🌸🌻
🌱 شفای همه بیماران، مخصوصا کسانی که التماس دعا دارن، و مخصوصا بیماران مد نظر....
🌻 اللهم صل علی محمد وآل محمدوعجل فرجهم..
🌻 اللهم عجل لولیک الفرج...
@dghjkb
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🍃 امام علی (ع) :
همنشينى با هوسرانان، باعث از ياد رفتن ايمان و حاضر شدن شيطان است
ميزان الحكمه، ج 2 ،ص 232
🔹هیات محبین حضرت رقیه(س)
@dghjkb
🌿 اگر شهید نباشد، خورشید طلوع نمی کند...
و زمستان سپری نمی شود، اگر شهید نباشد چشمه های اشک می خشکد، قلب ها سنگ می شود و دیگر نمی شکند....
و سرنوشت انسان به شب تاریک شقاوت و زمستان تاریک سرد قساوت انتها می گیرد و امید صبح و انتظار بهار در سراب یأس گم می شود.
#شهید_سید_مرتضی_آوینی
#اهل_بیت
@dghjkb
🍃شقایق های در خون تپیده امام،دستی برآرید و ما را از منجلاب گناه برکشید که شما ید الله هستید،آری شما کبوتران حریم آسمان وحدت اید که جز شما کسی توان پرواز در آسمان را ندارد،ای مرغان خوش الحان ملکوت نغمه ای بسرایید که دلهایمان سخت مدهوش الحان شماست.
🍃قسم به جان شقایق قسم به جان شهید
🍃كه حرف عشق نگفته است جز زبان شهید
🍃اگر كه تشنه یك جرعه نور معرفتی
🍃دریچه اى بگشا تازه بر جهان شهید
🍃شهید بنده محبوب بارگاه خداست
🍃بنه جبین ارادت بر آستان شهید
🍃فراز گنبد هفت آسمان فشاند نور
🍃ستاره شرف نام جاودان شهید
🍃ز جان خویش گذشتن به شوق حضرت دوست
🍃به درس عشق همین است امتحان شهید
🍃هزار لاله دمید از بهار سرخ تنش
🍃تفرجى بكن اى دل به بوستان شهید
🍃ز تیغ عشق خدا را چه زخم زیبایى است
🍃شكفته بر تن چون باغ ارغوان شهید
🍃از آن ز تربت او بوى عشق میآید
🍃كه نیست غیر بهشت خدا مكان شهید
🍃فناى تن چه دریغ است در تهاجم تیغ
🍃بقاى دولت دین باد آرمان شهید
🍃هزار سال اگر بگذرد به همره اشك
🍃دل من است به دنبال كاروان شهید.
(نوشته شده توسط اللهم عجل لوليك الفرج)
#به_یاد_مردهاى_آسمانى
@dghjkb
✅آیت اللہ جوادی آملی:
🔹ما به رای اینکه از دعای شهدا برخوردارباشیم،
باید در مسیر آنها حرکت کنیم
و بدانیم، دعای شهدا، جزو دعاهای مستجاب است.
@dghjkb
💠 ۲٠ جمله کلیدی رهبر با موضوع، شهید و شهادت:
🍃در بیان زندگینامهی شهیدان سعی کنیم خصوصیّات زندگی اینها و سبک زندگی اینها و چگونگی مشی زندگی اینها را تبیین کنیم، این مهم است. ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
(پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی)
#شهید
#شهادت
@dghjkb
aviny_10.mp3
137.3K
🌴 انتظار سایه ای از اشتیاق بر همه چیز کشانده است....
#شهید_سید_مرتضی_آوینی
@dghjkb
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🍂 حال دل من بی تو خوش نیست، یا صاحب الزمان.....
🍁 نیمه شب که سر میرسد، این دل دیوانه، دیوانه تر است، به یادت...
🍁 نیمه شبها، دلم پر میکشد به سوی تنهایی دلت، دلم کلی خلوت با خودت را می طلبد....
🍃 العجل آقاجانم...
🍃 العجل مهربانم صاحب دنیا...
#امام_زمان
#خلوتی_با_یار
@dghjkb
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🍃پيامبر صلى الله عليه و آله :
انسان، در روز قيامت، قدم از قدم برنمى دارد، مگر آن كه از چهار چيز پرسيده مى شود:
از عمرش كه چگونه گذرانده است، از جوانى اش كه چگونه سپرى كرده، از ثروتش كه از كجا به دست آورده و چگونه خرج كرده است و از دوستى ما اهل بيت
امالی صدوق ص۳۹
@dghjkb
🔷بین الطلوعین نخوابید!
✅آیت الله حائری شیرازی:
🌾روستاییها دوغ را آنقدر در مشک میزنند تا کرهاش رو بیاید و آن را بگیرند و بعد دوغها را کنار میگذارند.
💫بینالطلوعین در میان همۀ اوقات شبانهروز ما، حکایت همان کره را دارد، و باقی آن دوغ است.
🔥شیطان همیشه کرهها را میگیرد.
ندیدهای که خواب آنوقت شیرینترینِ خوابهاست؟!
@dghjkb
💠 ۲٠ جمله کلیدی رهبر با موضوع، شهید و شهادت:
🍃روزبهروز باید یاد شهدا و تکرار نام شهدا و نکتهیابی و نکتهسنجی زندگی شهدا در جامعهی ما رواج پیدا کند. ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
(پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی)
#شهید
#شهادت
@dghjkb
💠 آشنایی با اهداف و نتایج عملیات «بدر»:
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از عملیات «خیبر»، دشمن علاوه بر سازماندهی سپاههای اول، دوم، سوم و چهارم، اقدام به تشکیل فرماندهی شرق دجله و ردههای مواضع پدافندی در سراسر منطقه جنوب کرد و در مسیر آبراهها و در داخل نیزارها کمینهایی قرار داد تا در صورت هجوم نیروهای ایرانی، نقش هشداردهنده و تأخیری داشته باشند و از نزدیکی نیروهای شناسایی به خط دشمن نیز ممانعت به عمل آورد و به منظور زیر نظر داشتن هرگونه تحرک و داشتن دید کلی بر «هور» و اطراف آن دکلهای متعددی را نصب کرد.
گذشته از کمین و نصب دکلها، در آبراهها موانع قابل ملاحظهای ایجاد کرد که گذشتن از آنها بسیار سخت و بلکه غیرممکن میکرد. بعد از این موانع، سیلبندی هم مشرف بر آب به عرض ۱۲ متر و ارتفاع دو متر احداث کرده و بر روی آن سنگرهای متعددی تعبیه کرد که از سه جهت، دارای دید کافی بر روی آب بود.
در حالی که دستیابی به یک جناح از دشمن در شمال بصره و قطع جاده مهم بصره العماره، که میتوانست منطقه مانور مناسبی را برای عملیاتهای آینده به سمت بصره و یا العماره باز کرده و دروازه جدیدی را برای ورود به مناطق خشکی جدید بگشاید، هم چنان به عنوان یک هدف مهم تلقی میشد؛ عواملی هم، چون تجربیات به دست آمده از عملیات خیبر در خصوص الزامات پشتیبانی و تاکتیکی و عملیات آبی و خاکی، جبران بسیاری از نواقص و کمبودهای مهندسی موجود در عملیات مذکور، در اختیار داشتن جزایر مجنون به عنوان مناطق واسط و سرپل که امکان تمرکز نیروها و انتقال تجهیزات به جلو را تسهیل میکرد، موجب شدند منطقه غرب هورالهویزه مجدداً برای انجام عملیات بزرگ بعدی انتخاب شود.
(*منبع؛ ایسنا
*باشگاه خبرنگاران)
#عملیات_بدر
@dghjkb
*اهداف عملیات:
دستیابی و تسلط بر جاده العماره بصره و نیز راهیابی به مرکز اصلی هورهای غرب دجله که استانهای ناصریه، بصره و العماره را احاطه کرده است و هم چنین تسلط بر شرق دجله همراه با انهدام نیرو از جمله اهداف این عملیات بود.
هم چنین تسلط بر شرق دجله همراه با انهدام نیرو از جمله اهداف این عملیات بود. همچنین، پاکسازی پاسگاه هایترابه، بلال، ابولیلهو نیز روستاهای البیضه، الصخره، پَد خندقو انهدام پل هایالعزیر، خندقو … در حد شمالی منطقه عملیات؛ و پاکسازی روستاها و انهدام پلهایی همچونجوبیرو… در حد جنوبی منطقه در دستور عملیات بود.
منطقه عملیات
منطقه عملیات در غرب هورالهویزه واقع است که از شمال به تراب هوزجیهو از جنوب به القرنه و کانال سوئیب محدود میشود. این منطقه دارای دو نوع طبیعت متفاوت است: یک خشکی در قسمت غربی که حداقل عرض آن دو کیلومتر در زجیه و حداکثر عرض آن هشت تا ۹ کیلومتر در عزیر و الهاله است و دو هور بزرگ) هورالهویزه در شرق و هورالحمار در غرب) این خشکی را احاطه کردهاند.
طول منطقه عملیات از ترابه تا الهویدی حدود ۵۰ کیلومتر است. زمین آن از جنس خاک رس نمکی و به حالت گرد است. در نزدیکی سیلبندهای هور نیز با نشست آب، منطقه حالت باتلاقی به خود میگیرد.
همچنین، منطقه مذکور توسط رودخانه دجله به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم میشود که سه چهارم خشکی منطقه در شرق رودخانه واقع است. جاده حساس و مهم بغداد – بصره نیز در غرب رودخانه واقع است.
وسعت کل منطقه عملیات اعم از خشکی و هور ۱۰۰۰ کیلومترمربع است که ۲۵۰ کیلومترمربع آن خشکی و مابقی آن هور است، در این منطقه یکی از بزرگترین ذخایر نفت عراق موجود است که دولت عراق مشغول بررسی و نقشهبرداری آن شده بود.
(*منبع؛ ایسنا
* باشگاه خبرنگاران)
#عملیات_بدر
@dghjkb
*استعداد دشمن:
از منطقه قلعه صالح تا نهر سوئیب تحت فرماندهی نیروهای شرق دجله بود. استعداد و نحوه گسترش یگانهای دشمن به صورت زیر بود:
الف فرماندهی دفاع الاهوار؛ از قلعه صالح تا الکساره:
*دو گردان کماندویی یوسف و عبدالله از لشکر ۱۰.
*تیپ ۲ کماندویی سپاه چهارم.
*ب لشکر ۳۵ پیاده؛ از منطقه الکساره تا نهر روطه.
*تیپ ۴۲۹ پیاده با پیاده با ۳ گردان.
*تیپ ۹۴ پیاده با ۳ گردان.
*قاطعالقادسیه، خالد، الصنادیه، صدام، دینار الثانی.
*دو گردان کماندویی الفیحا و محمد قاسم از لشکر ۵ مکانیزه.
*نیروهای کماندو الشیبانی.
*۴ گردان تانک.
*۵ گردان توپخانه.
ج فرماندهی نیروهای دفاع از بصره، از نهر روطه تا نهر سوئیب:
*تیپ ۹۳ پیاده با ۳ گردان.
*تیپ ۷۰۳ پیاده با ۳ گردان.
*قاطع الشهید.
*یک گردان تانک.
*یک گردان توپخانه.
*د لشکر ۳۱ پیاده، از نهر سوئیب تا پاسگاه طلائیه:
*تیپ ۱۱۸ پیاده.
*تیپ ۴۹ پیاده.
*تیپ ۶۰۵ پیاده.
*سه گردان توپخانه.
نیروهای که دشمن حین عملیات برای پاتک وارد منطقه کرد نیز عبارت بودند از:
*لشکر ۱۰ زرهی با تیپهای ۱۷ و ۴۲ زرهی و ۲۴ مکانیزه.
*لشکر گارد ریاست جمهوری با تیپهای ۱ مکانیزه، ۲ زرهی، ۳ نیروی مخصوص و ۴ زرهی.
*لشکر ۴ پیاده کوهستانی با ت
*تیپهای ۵، ۱۸ و ۲۹ پیاده.
*لشکر ۶ زرهی با تیپهای ۱۶ و ۳۰ زرهی و ۲۵ مکانیزه.
*لشکر ۱ مکانیزه با تیپهای ۲۷ مکانیزه، ۳۴ زرهی و ۵۱ مختلط.
*لشکر ۵ مکانیزه با تیپهای ۲۰ و ۱۵ مکانیزه.
*تیپهای ۶۵، ۶۶ و ۶۸ نیروی مخصوص.
*تیپ ۱۰ زرهی.
*قوای خودی
نیروهای عمل کننده در منطقه تحت پوشش سه قرارگاه عملیاتی و با فرماندهی مرکزی قرارگاه خاتم الانبیا (ص) به شرح زیر تشکیل شده بود:
قرارگاه نجف تحت فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیا (ص) هدایت نیروهای زیر را به عهده داشت:
*لشکر ۲۵ کربلا.
*لشکر ۱۴ امام حسین (ع).
*لشکر ۵ نصر.
*لشکر ۷، ولی عصر (عج).
*تیپ ۱۵ امام حسن (ع).
*تیپ ۱۸ الغدیر.
*تیپ ۲۱ امام رضا (ع).
*گردانهای ویژه شهید صدر.
*گروه ۲۲ توپخانه (۲ گردان).
*گروه ۴۰ توپخانه رسالت (۱ آتشبار).
*لشکر ۷۷ پیاده ارتش.
محدوده عملیاتی قرارگاه نجف: از منطقه ترابه تا آب راه نینوا
قرارگاه کربلا تحت فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیا (ص) هدایت نیروهای زیر را به عهده داشت:
*لشکر ۱۷ علی ابن ابی طالب (ع).
*لشکر ۳۱ عاشورا.
*لشکر ۸ نجف اشرف.
*لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص).
*تیپ مستقل ۴۴ قمربنی هاشم (ع).
*لشکر ۲۱ پیاده ارتش با ۹ گردان پیاده، ۲ گردان مکانیزه و ۳ گردان تانک.
*لشکر ۲۸ پیاده ارتش.
*گردانهای ۳۲۷، ۳۵۰، ۳۴۷، القارعه، ۳۹۷، ۳۷۲، ۳۶۴ و ۳۴۳ توپخانه.
*محدوده عملیاتی
قرارگاه کربلا: از جنوب خط حد قرارگاه نجف تا شمال پَد الهویدی
قرارگاه نوح تحت فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیا (ص) هدایت نیروهای زیر را به عهده داشت:
*لشکر ۴۱ ثارالله.
*تیپ احمد ابن موسی.
*محدوده عملیاتی قرارگاه نوح: از پد *الهویدی تا کانال سوئیب.
هم چنین، دو قرارگاه ظفر ۱ و ۲ تحت نظر قرارگاه خاتم الانبیا (ص) برای قرارگاههای نجف و کربلا منظور شده بود:
الف قرارگاه ظفر ۱
*از سپاه، تیپ ویژه شهدا
*از ارتش، تیپ ۱ از لشکر ۲۳ نوهد
*ب قرارگاه ظفر ۲
*از سپاه، تیپ مستقل ۳۳ المهدی (عج)
*از ارتش، تیپ مستقل ۵۵ هوابرد (۴)
در مجموع، نیروهای عمل کننده سپاه عبارت بودند از: ۳۱ هزار و ۳۴۵ بسیجی، ۱۳ هزارو ۹۶۴ وظیفه و ۱۷ هزار و نفر پاسدار.
(*منبع؛ ایسنا
*باشگاه خبرنگاران
#عملیات_بدر
@dghjkb
*طرح عملیات:
برای انجام عملیات، منطقه مورد نظر به دو محور شمالی و جنوبی تقسیم شد؛ محور شمالی به قرارگاه نجف و محور جنوبی به قرارگاه کربلا واگذار شد.
قرارگاه نجف از شمال «البیضه» تا امتداد آب راه جمل و قرارگاه کربلا از شمال، مقابل آب راه جمل و روستای نخیره در شرق دجله؛ و از جنوب، منطقه القرنه (خط الهاله) وارد عملمی شدند. قرارگاه نوح (ع) نیز مأموریت داشت ضمن تصرف پدافندی و گسترش در آن محور، به سوی پلزردان پیشروی کند و سپس کانال سوئیب را شکافته و آب را به سمت بصره جاری کند.
همچنین به دو قرارگاه فرعی ظفر و نجف ۲ مأموریتهای جداگانهای به صورت احتیاط و نیز انجام عملیات فریب واگذار شد. به این ترتیب که قرارگاه ظفر باید آماده میشد تا در صورت امکان به طریق هلی برد از العزیز به طرف شمال در غرب روخانه دجله حرکت کند. نجف ۲ نیز مأموریت اجرای آتش روی جاده العماره – بصره و شمال پل العزیر به عهده داشت.
(*منبع؛ ایسنا
* باشگاه خبرنگاران)
#عملیات_بدر
@dghjkb
*شرح عملیات:
عملیات در ساعت ۲۳ روز ۲۰ اسفند ۶۳ با اسم رمز مبارک «یاالله، یاالله، یاالله و قاتلوهم حتی لاتکون فتنه، یا فاطمه الزهرا، یا فاطمه الزهرا، یا فاطمه الزهرا (س)» آغاز شد و در همان ساعات اولیه، تمامی خطوط و استحکامات دشمن به سرعت در هم کوبیده شد.
در منطقه قرارگاه کربلا، لشکرهای ۸ و ۳۱ به سرعت خود رابه خط دوم دشمن رسانده و در ساعت ۲ بامداد پس از پاکسازی این خط که دارای تعدادی مین پراکنده نیز بود، به سمت دجله حرکت کردند. تیپ ۴۴ نیز پس از شکستن خط اول، سریعاً یک گردان ۱۱۰ نفری انفجار را به همراه مواد لازم از روی جاده خاکی جوبیر به سمت پل فرستاد و در ساعت ۰۲:۳۰ اعلام کرد که پل بتونی جوبیر را از دوطرف منهدم کرده است.
در منطقه قرارگاه نجف، به علت وجود چند کمین در فاصله زیادی از خطوط اول دشمن، موج دوم نیروها که میبایست از آبراههای اصلی حرکت کنند با این کمینها درگیر و در نتیجه متوقف شدند و تا ساعاتی بعد مشغول پاکسازی منطقه شدند.
یکی از یگانهای قرارگاه نوح نیز در قسمت پَد الهویدی و سیلبند اول دشمن به سیمهای خاردار و موانع دشمن برخورد کرد و سپس با تعویض محور و حل مشکلات در ساعت ۳ بامداد خط اول را شکسته و پاکسازی پَد الهویدی را تا ساعت ۳:۲۰ دقیقه به پایان رساند و سپس به سمت داخل پیشروی کرد.
در آغاز روشنایی صبح (ساعت ۶) قرارگاه نجف پاکسازی خط اول خود را به جز البیضه به اتمام رساند در حالی که واحدهایی از لشکرهای ۷، ۵ و ۱۴ روی خط دوم درگیر بودند. در این میان، نیروهای لشکر ۲۵ به علت طولانی بودن مسیر خود تا صبح به هدف نرسیده و به عقب بازگشتند. منطقه ترابه نیز به طور کامل پاکسازی شد.
پس از الحاق نیروهای قرارگاه کربلا در خطوط اول و دوم، لشکر ۱۷ از سمت شمال به سمت دجله اقدام به پدافند به سمت شمال نمود و واحدهایی از لشکرهای ۸ و ۳۱ به کنار دجله رسیدند.
در منطقه قرارگاه نوح نیز لشکر ۴۱، پَد الهویدی و سیل بند اول را پاکسازی کرد.
با شروع روشنایی صبح، پاتکهای دشمن نیز آغاز شد. فشارهای ممتد دشمن در طول روز اول منجر به بازپس گیری پَد الهویدی و رخنه محدود در چند محور دیگر گردید. در شب دوم، واحدهایی از قرارگاه نجف در محور چهارراه دوم پَد خندق و جنوب آن وارد عمل شدند. لیکن با مقاومت دشمن مجبور شدند به مواضع قبلی خود بازگردند. در این میان، قرارگاه کربلا موفق شد منطقه پیشرفتگی رودخانه دجله و جنوب جوبیر (کیسهای) را تصرف و تأمین نماید. هم چنین، واحدهایی از این قرارگاه موفق شدند خود را به دجله رسانده و ضمن وارد آوردن ضربات مؤثری بر دشمن، رو به جنوب پدافند کنند.
با شروع روشنایی صبح روز دوم، پاتکهای دشمن با شدت بیشتری آغاز گردید و تا پایان این روز موفق به تصرف سیل بند دوم و الصخره و رخنه در برخی نقاط سیل بند اول در جنوب و شمال پَد خندق شد.
در منطقه قرارگاه کربلا، پاتکهای دشمن عمدتاً از منطقه الهاله به سمت همایون انجام شد که پس از انهدام تعدادی تانک و نفربر و به گل نشستن تعدادی دیگر، دشمن بدون نتیجه عقب نشست.
در روز سوم عملیات، با بمباران هوایی دشمن تعدادی از واحدهای قرارگاه نجف در وضع نامناسبی قرار گرفتند. چهارراه پَد خندق نیز به دست دشمن افتاد و نیروهای خودی در ۶۰۰ متری شرق این چهار راه مستقر شدند.
در شب و روز چهارم عملیات، واحدهای قرارگاه نجف در شمال چهارراه پَد خندق به دلیل عدم الحاق به جنوب و نیز فشار دشمن، به مواضع اولیه خود عقبنشینی کردند. هم چنین یکی از واحدهای قرارگاه کربلا از خط صفین سه به سمت شمال تک نمود که در بعضی از محورها تا جاده خندق پیشروی کرد، لیکن به دلیل عدم پاکسازی منطقه و نیز عدم الحاق با نیروهای قرارگاه نجف مجبور شد به خط صفین سه باز شود. سپس، پاتکهای شدید دشمن به خط پدافندی صفین ۳ آغاز شد. در این پاتکها، دشمن نتوانست رخنهای در خط پدافندی مذکور ایجاد کند.
در شب پنجم، قرارگاه کربلا با نیروهای باقی مانده خود به غرب دجله تک نمود. اگر چه این قرارگاه توانست ضمن انهدام نیروهای دشمن مستقر در شرق برگراه، قسمت اعظم پل ابوعران را تخریب کند، لیکن با فشارها دشمن از سمت شمال، جنوب و جنوب شرقی تا صبح روز پنجم (۲۵ اسفند ۶۳) مجبور شد منطقه غرب دجله را به جز سیل بندغربی در داخل کیسهای را تخلیه کند.
با روشنایی صبح روز پنجم پاتکهای دشمن با شدت تمام آغاز شد و تا بعد از ظهر این روز دشمن موفق به ایجاد رخنه در کناره شرقی دجله و برهم زدن آرایش پدافندی خودی گردید. آتش توپخانه دشمن نیز از این روز شدت گرفته و خطوط اول و دوم و سیل بند عقب آب راهها را مورد هدف قرار داد.
با روشنایی صبح روز ششم، پاتکهای دشمن ادامه یافت که در ساعت ۱۰ صبح خط صفین ۳ به طور کامل به پشت جاده النهیر، جمل ۳ منتقل شد. با فشار دشمن و پراکندگی واحدهای خودی وضعیت خط بسیار نامساعد بود. بر همین اساس و به دلیل عدم تضمین برای حفظ خط پَدافندی
شمال منطقه با توجه به این که در صورت شکستن خط فوق، تمامی نیروهای منطقه در خطر انهدام قرار میگرفتند، تصمیم گرفته شد عقب نشینی شود. این عقبنشینی از ساعت ۵ بعد از ظهر ۲۶ اسفند ماه ۶۳ آغاز شد و تا ساعت ۱۰ شب به پایان رسید و پل پَد چهارم در چند نقطه منهدم و قطع شد. منطقه ترابه و پَد خندق تا ۷۰۰ متری شرق چهار راه پَد در دست نیروهای خودی باقی ماند.
در شب ۲ فروردین ۶۴ دشمن به روستای ترابه پاتک کرد که با دادن ۱۶ اسیر و تعدادی تلفات مجبور شد عقب نشینی کند.
*نتایج عملیات:
طی عملیات بدرعلاوه بر تلفات سنگین که به دشمن وارد شد، بیش از ۵۰۰ کیلومتر مربع از منطقه هور از جمله روستاهای ترابه، لحوک، نهروان، فجره و نیز جاده خندق به طول ۱۳ کیلومتر، که فاصله آن با جاده العماره بصره ۶ کیلومتر است، به تصرف نیروهای خودی درآمد.
پس از این عملیات، عراق با استفاده از پشتیبانی هوایی و موشکی خود به حملات گسترده به شهرها و مناطق مسکونی و نیز کشتیهای حامل نفت ایران مبادرت ورزید.
** تلفات و خسارات وارده به دشمن طی عملیات بدر به شرح ذیل است:
کشته و زخمی شدن بیش از ده هزار نفر.
*به اسارت در آمدن ۳۲۰۰ نفر.
*انهدام ۲۵۰ تانک و نفربر
*انهدام ۴۰ قبضه انواع توپ.
*انهدام ۲۰۰ خودرو.
*انهدام ۶۰ قبضه انواع خمپاره انداز.
*انهدام ۱۵ دستگاه مهندسی.
*انهدام ۴ هواپیمای PC – V.
*انهدام ۲ هواپیمای میگ و سوخو.
*انهدام ۴ هلی کوپتر.
*به غنیمت گرفته شدن ۵۰ قبضه انواع خمپاره انداز.
*به غنیمت گرفته شدن ۲ دستگاه رازیت.
(*منبع: ایسنا
*باشگاه خبرنگاران
#عملیات_بدر
@dghjkb
🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱
🌿اگه قلبت توی نماز ، تکون نخوره ،
🌿اگه قلبت ، درگیر رکوع و سجودت نشه ...
🕊این نماز ، قدرت پرواز دادنت رو نداره .
☘ تمرین کن که نمازت ، تو را تا خودِ خدا ببره .
☘ هدیه نماز اول وقت امروز به نیت :
برادر شهیدم،
✨ شهید مصطفی صدر زاده..
#نماز_اول_وقت
@dghjkb