مقدمات نابودی اسراییل
🔸همانطور که با دست خودِ فرعون، مقدمات نابودی او را در جریان قتل کودکان بنیاسرائیل فراهم کرد و یکی از همان کودکان را به جنگ با او فرستاد، در جریان فلسطین نیز مقدمات نابودی رژیم صهیونیستی را به دست خودشان و در جریان ریختن خون کودکان بیگناه فراهم خواهد کرد.
🔹 ایشان این کودکان مظلوم را مصداق «حدیث العهد بالرّب» دانست که و به واسطه حدیثالعهد بودن به پروردگار و قربی که به خداوند دارند، وقتی که به مقتل برده میشوند، از بین نمیروند، بلکه در یک حقیقت روحانی برتر اجتماع پیدا میکنند که همان تشکیل امت موسی است.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۵۲
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#فلسطین
#اسرائیل
#حمید_پارسانیا
🆔 @didebane_andisheh
💥 فراخوان یادداشت رسانهای
❇️ جدیدترین ویژهنامه نشریه «دیدهبان اندیشه»
💢 با موضوع «سرمایه اجتماعی»
💠 بررسی وضعیت و عوامل تاثیرگذار بر کاهش یا افزایش سرمایه اجتماعی
✔️یادداشتهای ارسالی باید حداکثر ۱۵۰۰ کلمه و حتیالامکان دارای ارجاعدهی مناسب باشند.
✔️یادداشتهای تاییدشده همراه با مشخصات نویسندگان آنها در شماره آتی نشریه منتشر خواهند شد.
✔️حقالزحمه نگارش یادداشت بر اساس تعداد کلمات و طبق پایه پرداختی وزارت علوم پرداخت خواهد شد.
📩 مهلت ارسال آثار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۳
🌐 لینک ارسال آثار:
@mohajerha
#سرمایه_اجتماعی
#دیدهبان_اندیشه
🆔 @didebane_andisheh
دیدهبان اندیشه
💥 فراخوان یادداشت رسانهای ❇️ جدیدترین ویژهنامه نشریه «دیدهبان اندیشه» 💢 با موضوع «سرمایه اجتما
قابل توجه همراهان عزیز
دوستانی که لطف می کنند برای این موضوع نشریه
یادداشت ارسال می کنند
حتما در متن یادداشت
نام و نام خانوادگی
آخرین مدرک تحصیلی
شماره همراه
را قید نمایند.
با تشکر 💐
حسن حنفی و جبهه روشنفکری ایران؛
🔸اندیشههای حسن حنفی و مخصوصا نظریه نوسازی سنت را از سه جهت میتوان مورد نقد و بررسی قرار داد.
🔹 در ساحت مبانی باید گفت که حنفی سعی دارد تا با استفاده از مبانی که از جانب اسلام مورد پذیرش قرار نگرفته، وارد عملیات نوسازی سنتهای اسلامی شود.
🔸در ساحت روشی، پدیدارشناسی هوسرلی تنها سکویی است که حنفی نظریه خود را روی آن بنا کرده است.
🔹 در ساحت بنای نظریه نیز میتوان خوانش حنفی از دورههای تاریخی جهان، تمدن اسلامی و ماهیت و ویژگیهای میراث اسلامی را مورد نقد قرار داد.
🔸جریان انتقادی موجود در جبهه روشنفکران ایرانی به فرماندهی دکتر علی شریعتی، بیشترین قرابت نظری را با اندیشههای حسن حنفی داشته و با آن همراه است.
🔹 حنفی و شریعتی در دانشگاه سوربون فرانسه با یکدیگر همکلاسی بوده و در مورد مسائلی همچون نقد مدرنیته، پلورالیسم و سکولاربودن ماهیت دین، بحث و گفتگو داشتهاند؛ از این رو خروجی نظام فکری هر دو تا حدود زیادی به یکدیگر شبیه است.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۳۳
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#نظریه_پرداز
#حسن_حنفی
#علی_شریعتی
🆔 @didebane_andisheh
سخن گفتن از بهشتی؛
🔸بهشتی مکاتب سیاسی جدید را میشناخت و در مقام یک تئوریسین انقلابی، «لیبرالیسم» و «مارکسیسم» را نقد می کرد و بزرگترین ویژگی جهانی انقلاب اسلامی را آزادی میدانست.
🔹 «عدالت» را ارج میانگاشت و «اخلاق» اسلامی را زیربنای آن میدانست. بهشتی از این جهت چهره ای بین المللی محسوب میشد و رسانههای خارجی او را رهبری مذهبی معرفی می کردند که به اقتضائات زمان و زمانه خود اشراف داشت.
🔸سخن گفتن از شهید بهشتی در روزگارِ کنونی سهل و ممتنع است؛ سهل از آن جهت که شهید بهشتی در زندگانی نه چندان طولانی خود، فعالیت های سیاسی، اجتماعی، فکری و فرهنگی بسیاری در داخل و خارج از کشور داشت و سخنرانی ها و کتاب های بسیاری که به رشته تحریر درآورده، ادبیاتی فربه دراختیارمان می گذارد تا بتوانیم به شخصیت بزرگ و اندیشه اش در حوزه های گوناگون پی ببریم.
🔹 ممتنع بدان سبب که فاصله زمانی شایان توجهی که از حیات او داریم، زمینه ساز آن شده است تا افراد و گروه های مختلف، روایت های متمایز و گاه متضادی از او ارائه کنند و در نتیجه با روایت های بی شماری از او مواجه باشیم.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۸
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#نظریه_پرداز
#شهید_بهشتی
#تئوریسین
#انقلاب
🆔 @didebane_andisheh
مفهوم شناسی و نسبت بین امت و ملت؛
🔸بر خلاف واژه «ملت» که با عنصر سرزمین و قلمرو جغرافیایی خاصی همراه بوده و معنا و مفهوم پیدا میکند، «امت» با عنصر عقیده و آرمان، پیوند خورده است؛ در حالی که «ملت» با ویژگیهایی چون فرهنگ، زبان، تاریخ و نژاد، قومیت مشترک تعریف میشود، «امت» بر وحدت عقیده، تأکید دارد.
🔹 بنابراین، مباحثی از قبیل شهروندی و تابعیت، امروزه از ملزومات بحث ملت است؛ حال آنکه اصطلاح «امت» خاستگاه قرآنی، هویت و جوهره دینی خود را حفظ نموده و با مقولاتی مانند «تابعیت» و «شهروندی» چندان همدلی نمیکند.
🔸در مورد نسبت این دو برخلاف نظراتی که به تقدم یکی از آنها رای میدهند، باید گفت که منافع امت اسلامی و منافع ملی کاملا مندمج در یکدیگر بوده و رابطه دیالکتیکی با هم دارند.
🔹 از این رو در فرض تزاحم ارزشهای دینی و یا به اصطلاح ایدئولوژیك با دیگر گزینههای اساسی منافع ملّی، در واقع این تزاحم به معنای تزاحم اجزاء یك مجموعه با یكدیگر خواهد بود كه با توجّه به تقدم و تأخّر مراتب و سطوح آن، باید در جهت رفع این تزاحم و یا تقدم یكی بر دیگری اقدام نمود.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۳۷
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#امت_اسلامی
#ملت
#مفهومشناسی
🆔 @didebane_andisheh
ویژگی های طلبه تراز؛
🔸حوزه علمیه در فرهنگ شیعی یکی از مهمترین پایگاههای استراتژیک برای راهبری جامعه اسلامی به شمار میرود.
🔹 این راهبری و هدایت که باید توسط روحانیون و طلاب حوزه علمیه صورت بگیرد، لوازمی دارد که از مهمترین آنها میتوان به رشد و ارتقا یافتگی خود طلاب اشاره کرد.
🔸این رشد نیز محصور به ابعاد علمی نبوده و جنبههای مختلفی را در بر میگیرد.
از این رو رهبر معظم انقلاب همواره روی چند مقوله به عنوان ویژگیهای طلبه طراز تاکید میورزند:
۱. اهتمام به علم و علمورزی
۲. انس با قرآن و روایات اسلامی
۳. دارابودن بصیرت سیاسی در مواجهه با بزنگاههای مهم تاریخی
۴. توجه به مهندسی فرهنگی جامعه
۵. دغدغهمندی نسبت به آرمان های انقلاب
۶. خدمترسانی اجتماعی به مردم جامعه
(دیدار با طلاب حوزههای علمیه استان تهران، ۱۳۹۶/۰۶/۰۶)
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۹
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#طلبه_تراز
#روحانیت
#اسلام
🆔 @didebane_andisheh
روشنفکر و روشنفکری؛
🔸روشنفکر و روشنفکری از آن دسته واژگانی است که در سرزمین ما بار معنایی واحـد و یکسانی نداشته، بلکه نزد گروهها و طبقات اجتماعی مختلف بر حسب دوران استعمال این واژه بار احساسی و معنایی متفاوتی را به همراه داشـته اسـت و گروهـی را بـه تحسـین و تمجید واداشته و نزد گروه ها و اقشاری توأم با احساس خطر، بدگمانی و بیاعتمادی بوده.
🔹 سرّ این واکنش احساسی متفاوت، از یک سو ابهام درونی و عدم تحدید معنایی این واژه و از طرف دیگر، قضاوت درباره آن بر حسب عملکرد و نقـش تـاریخی اجتمـاعی کسانی است که به این نام و عنوان شناخته شدهاند.
🔸ثمره این ابهام معنایی آن بوده که افراد و گروههای اجتماعی متفاوتی بتوانند از این عنوان بهرهمند شوند و بـه ایـن نـام شناخته گردند؛ هر چند گرایشها و اعتقادات و عملکردهای سیاسی اجتمـاعی متفـاوت و گاه متباین داشتهاند.
🔹 همچنان که داوری مثبت و منفی درباره روشنفکری و روشنفکران در سرزمین ما شاخص و معیار مشترك و مشخص نداشته و از منظرهای متفاوت و براسـاس چارچوبهای فکری و مطلوبیتها و غایات اجتماعی و نظری متنوع و گاه ناسازگار صورت پذیرفته است.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۶
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#روشنفکر
🆔 @didebane_andisheh
مواجهه سیاسی فعال؛
🔸از دیگر رسالتهای دانشگاه، جهتدار بودن در مواجهه با حاکمیت است.
🔹 دانشگاه نباید صرفاً محلی برای نشر علم و دانش باشد؛ بلکه دانشجویان باید با اتخاذ مواضع سیاسی، در بزنگاهها، جامعه خود را راهبری کنند.
🔸مقام معظم رهبری در اینباره میفرمایند: «در دانشگاه باید روح سیاسی زنده باشد؛ این یک نشاطی به جوان میدهد. ما جوان بانشاط لازم داریم. دانشگاهی که از سیاست دور باشد و به کلی از سیاست برکنار باشد، این دانشگاه خالی از شور و نشاط خواهد بود؛ به علاوه که محلی خواهد شد برای رشد میکروبهای خطرناک فکری و رفتاری، بنابراین خوب است و باید در دانشگاه سیاست باشد؛ منتها معنای سیاسیشدن دانشگاه یا حضور سیاست در دانشگاه را نباید اشتباه کرد؛ معنای آن این نیست که دانشگاه بشود یک جایی برای اینکه جریانهای سیاسی، گروههای سیاسی، عناصر سیاسی و برای اغراض سیاسی بیایند از این استفاده کنند؛ این نباید باشد.»
🔹 بیانات رهبری در دیدار وزیر علوم و اساتید دانشگاه تهران ۱۳۸۸.۱۱.۱۳
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۴۵
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#دانشگاه
#سیاسی
#حاکمیت
🆔 @didebane_andisheh
چرا مرحوم فرج نژاد خاص بود؟
🔸اگر از آنهایی که محمدحسین را میشناسند، درباره علت خاصبودن او سوال کنیم، هر کدام پاسخی خواهند داد.
🔹 احتمالا برخی از پرکاری و خستگیناپذیریاش میگویند. برخی دیگر از تخصص و مطالعه فراوانش در حوزههای مختلفی مثل رسانه و تحلیل فیلم، دشمنشناسی و غربپژوهی، علوم قرآن و تفسیر، فلسفههای مضاف، تاریخ، دانش معنویت و مکاتب معنوی نوپدید و سبک زندگی یاد میکنند.
🔸گروهی شیفته ساده و خاکیبودنش هستند و عدهای دیگر چهره خندان و امیدوار به آیندهاش را در خاطرشان زنده نگه میدارند.
🔹 اما هیچکدام از اینها نمیتوانند آن نگاه عمیق و جریانشناسانه او به حوزه اندیشه و فرهنگ که موجب تربیت صدها شاگرد و استاد شده بود را توصیف کنند. او اگرچه در بسیاری از دانشها تبحر یک متخصص ماهر را نداشت، اما مانند یک عقل راهبردی، دانشها و تخصصهای مختلف را از ابعاد مختلف بررسی میکرد و با تسلطی که بر نقشه راه و صحنه مواجهه داشت، هدایت فکری افراد را به دست گرفته و آنها را به ریلگذاری در مسیر درست فرا میخواند.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۹
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#دانشگاه
#طلبه
#محمدحسین_فرجنژاد
🆔 @didebane_andisheh
نظریه پردازان سنتی حوزوی در عرصه سیاست؛
🔸گروهی از روحانیون که از آنها میتوان به نظریهپردازان سنتی تعبیر کرد، کسانیاند که امر سیاسی را در نظمی غیرمردمی یا همان نظم سلطانی تفسیر میکنند.
🔹 مراد از نظم سلطانی، نظمی است که از بالا به پایین و در یک رابطه طولی روابط میان راعی و رعیت، حکمران و فرمانبردار را تنظیم میکند، در این نظم، اولویت با حاکم است و مردم تنها نقش حمایتگرایانه دارند.
🔸این جریان نیز از درون، خود به دو گروه عمده تقسیم میشود:
۱. نظریهپردازان سنتی / سلبی: گروهی مثل شیخ مرتضی انصاری، محمدتقی صدیقین اصفهانی و نیز جریان حجتیه، از نظریه تعطیل شدن نظم دینی در عصر غیبت حمایت میورزند؛ یعنی چون در رأس هرم قدرت، حاکم عادلی مثل امام معصوم(ع) نمییابند به تأخیر افتادن نظم دینی در سالهای پیش از ظهور قائل میشوند. در واقع چون وجود برخی چیزها مثل حکومت و حدود شرعی منوط به حضور امام معصوم(ع) است، با نبود امام نیز از اولویت میافتند و ما را در اقامه آنها معذور میدارند.
۲. نظریهپردازان سنتی / ایجابی: گروهی مثل آیتالله مومن قمی، آیتالله مصباح یزدی و آیتالله سیدکاظم حائری و اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی که قائل به تشکیل حکومت اسلامی در سالهای پیش از ظهور حضرت حجت(عج) هستند، اما چنین حکومتی را در همان نظم سلطانی تحلیل میکنند و صراحتاً از ترکیب حکومت اسلامی با عناصر مردمی دولتهای مدرن حذر مینمایند.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۶
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#نظریه_پرداز
#روحانیت
#حکومت_اسلامی
🆔 @didebane_andisheh
نظریه پردازان غیرسنتی حوزوی در عرصه سیاست؛
🔸اینان به امر سیاسی توجه و البته آنرا در قالبی به غیر از نظم سلطانی تحلیل میکنند. از نظر آنان دولت اسلامی، دولتی است که رضایت یا انتخاب مردم، از شروط پیشامنصب فقیه است و نظم دینی بدون رضایت و اقبال مردم فاقد وجه شرعی میشود. این جریان نیز به دو گروه عمده تقسیم میشوند:
۱. ایجابی: گروهی مثل آخوند خراسانی، میرزای نائینی، امام خمینی و برخی از شاگردان ایشان که میکوشند نظریه حکومت دینی خود را در تعامل اسلام و دموکراسی باز تعریف نمایند و بدینگونه مهمترین عنصر حکومتهای مدرن یعنی «مردم» را وارد نظریههای اسلامی خود درباره نظم دینی نمایند.
۲. سلبی: در مقابل گروهی دیگر از روحانیون هستند که با استدلالی مستند به نص اسلامی، رابطه دین و سیاست را قطع و از نگرشهای عرفی به حکومت سر در میآورند. در نگرش آنها نشانههای سیاسی نص اسلامی بر لزوم اقامه نظم دینی صامت است و نحوه اقامه آن را به مردم احاله کرده است. گرچه اینان نیز همانند انجمن حجتیه از نظریه تعطیلی حکومت دینی در عصر غیبت سر درمیآورند، اما همانند آنها در مورد نوع حکومتی که قرار است شکل بگیرد بیتفاوت نیستند.
🔹از نظر آنها دولت مدنی، بهترین مدل حکومت است که رجال دینی نقشی در آن ندارند.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۶
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#نظریه_پرداز
#روحانیت
#حکومت_اسلامی
🆔 @didebane_andisheh
#اطلاعیه
#ویژه
📣 فروش ویژه شماره ۵۲ نشریه دیدهبان اندیشه به مناسبت سالگرد طوفانالاقصی
❇️ سکولاریسم مقدس؛ این قوم را چگونه بخوانیم!؟
🖇همراه با آثاری از حمید پارسانیا، ابراهیم فیاض، بیژنعبدالکریمی، میثم ظهوریان و محمدرضا قائمینیک؛
➕بررسی مواجهه روشنفکران با طوفانالاقصی.
📚 نسخه چاپی با تخفیف: ۸۵هزارتومان
💻 نسخه الکترونیکی: ۲۰هزارتومان
⚠️ فرهیختگان و علاقهمندان میتوانند برای تهیه نسخه چاپی یا الکترونیکی این شماره، درخواست خود را به آیدی @m110614 در ایتا و تلگرام ارسال نمایند.
🔺زمان فروش ویژه، دوهفته میباشد.
🔻ارسال در زمان فوق رایگان است.
🆔 @Didebane_Andisheh
تفاوتهای بیعت با انتخابات؛
🔸تفاوت اساسی میان «بیعت» در نظام اسلامی و «انتخاب» در نظامهای دموکراتیک، این است که شخص منتخب، موظّف است تا خواستهها و تمایلات مردم را جامه عمل بپوشاند و مردم نیز تا وقتی از او حمایت میکنند که به ایـن امـر ملتزم باشد.
🔹درحالی که در یک نظام اسلامی، همه، پیرو قوانین شریعتاند و حاکم واجد شرایط رهبری، موظّف است تا در صورت فراهمشدن زمینه اجرای قوانین الهی، برای تحقّق آنها اقدام کند و نیاز به توضیح ندارد که اجرای احکام الهی، در ایـن بـینش، تأمین مصالح واقعی مردم را به دنبال دارد؛ هرچند، مردم آن را ندانند.
🔸شاید به همین جهت است که بیعت مردم با رسول خدا(ص)، بیعت با خداوند خوانده شـده است. قرآن کـریم، بیعت مردم با رسول خدا را در مـاجرای صـلح حدیبیّه، این گونه تصویر میکند.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۷
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#بیعت
#انتخابات
#نظام_اسلامی
🆔 @didebane_andisheh
تفاوت های بیعت با انتخابات از نگاه آیت الله مکارم شیرازی (دام ظله العالی)؛
🔸ماهيت «بيعت» يك نوع قرارداد و معاهده ميان بيعتكننده از يكسو و بيعتپذير از سوى ديگر است و محتواى آن اطاعت و پيروى و حمايت و دفاع از بيعتشونده است و بر طبق شرايطى كه در آن ذكر مىكنند درجات مختلفى دارد.
🔹از لحن آيات قرآن و احاديث استفاده مىشود كه بيعت، يك نوع عقد لازم از سوى بيعتكننده است كه عمل بر طبق آن واجب مىباشد و بنابراين مشمول قانون كلى «اوفوا بالعقود» است.
🔸بنابراين بيعتكننده، حق فسخ را ندارد؛ ولى بيعتپذير چنانچه صلاح بداند مىتواند بيعت خود را بردارد و فسخ كند، در اين صورت بيعتكننده از التزام و عهد خود آزاد مىگردد.
🔹بعضى بيعت را شبيه «انتخابات» يا نوعى از آن مىدانند؛ در حالى كه مسئله انتخابات درست عكس آن است، يعنى ماهيت آن يك نوع ايجاد مسئوليت و وظيفه و پست و مقام براى انتخاب شونده و يا به تعبير ديگر نوعى توكيل در انجام كارى است، هر چند اين انتخاب وظائفى هم براى انتخابكننده به دنبال دارد (مانند همه وكالتها) در حالى كه بيعت چنين نيست و به تعبير ديگر: انتخابات اعطاى مقام است و شبيه توكيل مىباشد، در حالى كه بيعت «تعهد اطاعت» است.
🔸گرچه ممكن است اين دو در بعضى از آثار با هم شباهت پيدا كنند؛ ولى اين شباهت هرگز به معنى وحدت مفهوم و ماهيت آنها نيست.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۷
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#بیعت
#انتخابات
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @didebane_andisheh
◾️ سرنوشت مقلدان خمینی چیزی جز شهادت نیست...
#سید_حسن_نصرالله
🆔 @didebane_andisheh
ویژگیهای اجتماعی مرحوم حسین فرجنژاد؛
🔸مرحوم فرجنژاد همواره نسبت به مسئله اوقات فراغت نوجوانان و جوانان حساسیت نشان میداد و سعی میکرد تا با راهاندازی دورهها وگعدههای مختلف، از این فرصتها برای آموزش و همچنین شنیدن مشکلات نوبنیاد نسل جوان استفاده نماید.
🔹بسیاری از جوانان، شاگردان و همکاران مرحوم فرجنژاد، در امور مختلفی مثل ازدواج، انتخاب شغل، انتخاب مرجع تقلید و یا حتی معاملات اقتصادی، با ایشان مشورت کرده و از توصیهها و تجربیاتشان استفاده میکردند.
🔸علیرغم تمام این مشغلهها، مرحوم فرجنژاد همواره در مسائل و بزنگاههای سیاسی نیز اقدام به مشارکت کرده و هیچگاه نسبت به این مسائل بیتفاوت نبود.
🔹مشارکت فعال ایشان در جریان انتخابات مختلف و همچنین اقناعسازی افکار عمومی در جریان اتفاقاتی همچون گرانی بنزین و سرنگونی هواپیمای اوکراین، ازجمله فعالیتهای سیاسی ایشان به شمار میرود.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۲۹
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#استاد_انقلابی
#محمدحسین_فرج_نژاد
🆔 @didebane_andisheh
خوانش فقهی از مسئله فلسطین؛
🔸آقای محسن قنبریان معتقد است که رژیم صهیونیستی عرفاً و شرعاً حکمش از یهود بنیقریظه و معاصر پیامبر(ص) شدیدتر و غلیظتر است؛
چون یهود معاصر پیامبر، بالاصاله مالک زمین و باغهایشان بودند و بخاطر تخلف از معاهده و خیانت، بالعرض مالکیت را از دست دادند؛
اما زن و مرد اسرائیلی بالذات غاصباند و به حکم لزوم مقابله با تعدیکنندگان، مقابله با آنها واجب است.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۵۲
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#صهیونیست
#محسن_قنبریان
🆔 @didebane_andisheh
علوم انسانی مقاوم در جهت تبیین مسئله فلسطین؛
🔸 در مواجه با مسئله فلسطین میتوانیم، صحبت از دو نوع علوم انسانی کنیم.
🔹یک علوم انسانی مقاوم، و دیگری علوم انسانی مفاوز، این تعبیر مفاوز در مقابل مقاوم به معنی سازشکار است.
🔸انسان مفاوز، انسان رام شده است؛ شاید اگر بخواهيم در قالب یک ممثل عینی از آن یاد کنیم، میتوانیم بگوییم، رام ترین ساکنه رامالله؛ یعنی آقای «محمود عباس» انسان مفاوز است؛ انسانی که کاملاً رام، وابسته، کنترل شده و سازشگر در مقابل تمدن و خواست قالب جهانی استکباری است.
🔹نقطه مقابل آن انسان مقاوم است، علوم انسانی مقاوم علومی است که میتواند کیستی و چگونگی زندگی انسان مقاوم را در جهان کنونی شرح دهد، توصیف و تبکین کند؛ برای سیاستگذاری تجویز هم داشته باشد.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۵۲
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#صهیونیست
#علی_اصغر_اسلامی_تنها
🆔 @didebane_andisheh
💢 نمیباریم مگر اینکه سیل سازیم...
«وَ قَدْ أَرْعَدُوا وَ أَبْرَقُوا وَ مَعَ هَذَیْنِ الْأَمْرَیْنِ الْفَشَلُ؛ وَ لَسْنَا نُرْعِدُ، حَتَّی نُوقِعَ وَ لَا نُسِیلُ، حَتَّی نُمْطِرَ...»
«ما چون رعد نمیترسانیم، مگر اینکه عمل کنیم و هرگز نمیباریم، مگر اینکه سیل سازیم»
امیرالمومنین علی(ع) / خطبه ۹ نهجالبلاغه
✌️🦅
سؤالاتی که بی پاسخ مانده است؟
🔸باید از خود پرسید که چرا آرمان «عدالت جهانی» که امروزه در سطح وسیعی از زندگی انسانی تعریف شده و به عنوان مهمترین آرمان بشریت معرفی میشود، در مساله فلسطین به قربانگاه کشانده شده و اعتراضی از سوی ناظران ذبح آن به گوش نمیرسد؟
🔸آیا مکدونالیزهشدن و تخریب خردهفرهنگهای بومی و سرایتدادن مختصات یک فرهنگ به تمام جهان، اولین قدم برای نابودی عدالت در سطح بینالمللی نیست؟
🔹جهل مردم نسبت به وضعیت جهانی به دلیل تبعیت از رسانهها و جابهجایی مظلوم به جای ظالم، از دیگر دلایل عدم تحقق عدالت در سطح وسیع آن نیست؟
🔹گذشته از این عوامل، نمیتوان نهادهای بینالمللی ناظر بر عدالت جهانی را متهم کرد که خودشان امروز به ابزاری برای تکثیر و ترویج بیعدالتی تبدیل شدهاند؟
🔸افرادی که روزی برای فوت یک دختر جوان بر اثر بیماری، جهانی را به یاری میطلبند و روز دیگر بخاطر به گل نشستن پرندگان در دریاچهای، اشک میریزند، حالا در برابر نسلکشی وحشیانه یک رژیم غاصب علیه غیرنظامیان مظلوم، راهی جز سکوت ندارند؟
🔹نسلکشی دیروز غربیها در آفریقا و نسلکشی امروز صهیونیستها در فلسطین ثابت میکند که در نگاه این سازمانهای ناظر، تنها چیزی که ارزش ندارد، هویت، موجودیت و حقوق انسانی است.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۵۲
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#صهیونیست
#فلسطین
🆔 @didebane_andisheh
راهبردهای مواجه با مسئله فلسطین؛
🔸ارائه راهکار برای هر مساله، متوقف بر روایت و توصیفی است که از آن مساله در ذهن ارائه دهنده راهکار وجود دارد.
🔹به عبارت دیگر، بر اساس هر روایتی که ما از وضعیت فلسطین و جنگ در این منطقه داشته باشیم، راهکارمان نیز به تناسب همان روایت متغیر خواهد بود. اگر مساله فلسطین را صحنه نزاع اربابان قدرت به منظور کشورگشایی و گسترش حوزه اقتدار خود بدانیم، قطعا تمایلی برای ارائه راهکار برای حل این مساله پیدا نخواهیم کرد و در نتیجه در کنشگری علمی و رسانه ای خود نیز، مسیر بی تفاوتی را در پیش خواهیم گرفت؛ اگر صرفا با مدل توصیفی تاریخی به سراغ تحلیل مساله فلسطین برویم و از غصب زمین های این منطقه توسط قوم یهود سخن بگوییم، قطعا راهکارمان نیز تشدید جنگ و به دریاریختن جماعت یهودی خواهد بود؛
🔸اگر در مقام توصیف، مساله امروز فلسطین را جنگ یک دولت رسمی با یک گروهک تروریستی بدانیم، در آن صورت جبرا به سراغ حمایت از رژیم صهیونیستی رفته و بخاطر احترام به روح بروکراسی هم که شده، جانب جنایت کاران را خواهیم گرفت و راهکارمان خروج مردم فلسطین و کوچاندن آنان خواهد بود؛
🔹اگر صرفا با مدل توصیفی فرقه ای به سراغ تحلیل مساله فلسطین برویم و از عداوت اسلام و یهود از زمان های دور سخن بگوییم، باز هم راهکارمان تشدید جنگ و ریختن یهودیان به دریا خواهد بود.
🗒 نشریه دیدهبان اندیشه – شماره ۵۲
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
#صهیونیست
#فلسطین
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از دیدهبان اندیشه
💠 حقایق پنهانمانده
✍️ داوود مهدویزادگان
❇️ ویژهنامه بررسی رابطه صهیونیسم و سکولاریسم
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از دیدهبان اندیشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 انسان مُقاوم یا مُفاوِض
🎙دکتر علیاصغر اسلامیتنها
❇️ ویژهنامه بررسی رابطه صهیونیسم و سکولاریسم
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از دیدهبان اندیشه
#گزیده_نشست
✴️ فروپاشی بنیادها
👤 دکتر بیژن عبدالکریمی
📌 ما امروز شاهد تحولات ژرف در جهان خودمان هستیم از نظر من جنگ غزه، یکی از بارزترین نمونههای آشکار این تحولاتی هست که در جهان ما رخ میدهد. بارزترین ویژگیهای این جهان به لحاظ فلسفی همانگونه که من بارها اشاره کردم، مرگ معنا، خدا، حقیقت، به طبعش مرگ اخلاق است که البته به دنبال آن مرگ انسان را به دنبال دارد.
📌 بشر همواره در درون زندگی خودش بد اخلاقی داشته، بشر همواره در زندگی خودش ظلم کرده و بیعدالتی داشته جرم و تجاوز کرده اما بحث برسر بیاخلاقی است؛ مراد از بیاخلاقی این است که در هیچ دورهای با چنین رویدادی مواجه نشده بودیم که اخلاق بیبنیاد و بیمتافیزیک شود.
✅ مشروح این سخنرانی در شماره آتی نشریه دیدهبان منتشر خواهد شد.
🆔 @Didebane_andisheh