🇮🇷🇵🇸
🔰جبهه فراگیر مردمی؛ در برابر دشمن غیرقابل اعتماد
🍃🌹🍃
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی در چند سخنرانی اخیر، با اشاره به بدعهدی دشمنان، بر موضوع مراقبت و صیانت از #منافع_ملی در عرصه سیاست خارجی در مقابل دشمنان ملت ایران تأکید کردهاند. اما آنچه نقش اصلی و تعیینکننده در تحقق منافع ملی ایفا میکند، ایجاد انسجام و جبهه فراگیر مردمی در عرصه داخلی و پرهیز از دوقطبیسازی است. تکثر سلایق و گرایشهای سیاسی در ذات فرهنگ سیاسی جامعه ایرانی وجود دارد. اما این تنوع هیچ گاه نباید برای کشور از طریق دوقطبیسازیهای پر ضرر و آوردن مسائل فرعی و حاشیهای به متن و اصل، تبدیل به تهدید گردد؛ چیزی که مع الاسف به آسانی در جامعه ما تولید میگردد.
🔹رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آذر ۱۴۰۲ بیان داشتند که در اینگونه مواقع راهکار آن است که بر #اصول و مبانی پایدار بایستیم و در حیطه سلایق اغماض به خرج دهیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با بسیجیان در ۵ آذر ۱۴۰۲ فرمودند: در کشور مدام دوقطبی درست میکنند: طرفدار زید، طرفدار عمرو؛ طرفدار فلان فکر، طرفدار [فلان]؛ این حرفها چیست! آن کسانی که مبانی شما را، اصول شما را، دین شما را، انقلاب شما را، ولایت فقیه را، این چیزها را قبول دارند، برادر شما هستند، حالا گیرم یک اختلافسلیقهای هم با شما داشته باشند.
🔹در این باره نخست بایستی بکوشیم ببینیم مشکل اساسی در این باره چیست که جامعه به سمت تنفر و تفرقه سوق پیدا میکند. مسئله اساسی در شکلگیری گرایشهای ضد انسجام ملی،صفر و صدی دیدن قضایا و عملکرد عناصر سیاسی است. در اینجا گویی قانون "همه یا هیچ" حکمفرماست. یعنی اگر عناصر سیاسی "همه" سلایق و خصلتهای سیاسی یکدیگر را ندارند، گویی "هیچ" محدوده و عقاید مشترکی با يکديگر ندارند. گاه توجه نمیشود که بین صفر و صد اعداد و نقاط دیگری نیز هست. اینکه نیروهای سیاسی که همفکر و هم سلیقه ما نیستند، پس دقیقاً در نقطه مقابل ما هستند، پدیدهای مخاطرهآمیز است. مشکلات سیاسی و اجتماعی ناشی از آن نیز دقیقاً از همین جا آغازمیشود.چرا که به فرمایش رهبر حکیم انقلاب اسلامی ایجاد دو قطبیهای کاذب، بیفایده و البته پرضرر است. یک ملت منسجم و متحد است که بر هر دشمنی فائق میآید.
🔹پیامدهای تفرقه، تنفر و دوقطبیسازی در جامعه آن است که اخلاق عمومی را زایل میکند؛ خشم و نفرت در جامعه میپراکند؛ انسجام اجتماعی را دچار مشکل میکند؛ چهره و شخصیت جهانی نظام را مخدوش ساخته و راه توطئهگری دشمنان را در مقطع حساس کنونی منطقهای و جهانی هموار مینماید.
🔹رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در خصوص توجه به انسجام داخلی در ۲۱ دیماه ۸۸ فرمودند "من این را بارها گفتهام؛ اثبات و نفی ما نسبت به اشخاص، ناشی است از جمعبندیای که ما نسبت به این آدم یا نسبت به این دولت یا نسبت به این جریان داریم. این به معنای این نیست که هیچ نقطه منفیای در این جايی که ما داریم تأییدش میکنیم، نیست؛ خوب، چرا، نقطه منفی هم هست؛ منتها من وقتی مقایسه میکنم بین آن نقطه منفی و آن نقاط مثبت، میبینم که آن نقاط مثبت ترجیح پیدا میکند. خوب، نتیجه جمعبندی میشود این. به نظر من باید اینجوری عمل کرد".
🔹بر اساس این فرمایش رهبری معظم انقلاب اسلامی در این صورت است که میتوان راه تحقق جبهه فراگیر داخلی در این شرایط حساس داخلی و منطقهای را محقق ساخت. باید از سلائق سیاسی و اجتماعی عبور کرد و بر اصول و مبانی اصرار ورزید. الزام ضروری دیگر اصلی فرعی کردن مسائل است. در این زمانه حساس، ما محکوم به تمرکز بر اصول و کنار نهادن فرعیات و حواشی هستیم.
✍🏼 عزیز غضنفری
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰 «ای تکیهگاه و پناه زیباترین لحظههای پرعصمت و پرشکوهِ تنهایی و خلوت من ای شطّ شیرین پرشوکت من»
🍃🌹🍃
🔹️رهبر انقلاب: من کاری ندارم مرحوم اخوان این شعر را برای چهکسی گفته و برای چه گفته؛ من این شعر را خطاب به #صحیفه_سجادیه میخوانم؛ من این شعر را خطاب به دعای ابیحمزهی ثمالی میخوانم.
🌷فرا رسیدن سالروز #میلاد_امام_سجاد علیهالسلام مبارک باد
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
🔰 چند روایت از اقتصاد پهلوی (۲)
2⃣ بخش دوم
🍃🌹🍃
۲. هیچ کنترلی بر اقتصاد کشور وجود نداشت
«بهمن آبادیان» که در رژیم پهلوی چند سالی را معاون رئیس سازمان برنامه بوده است، در خاطراتی از وضعیت نابسامان اقتصاد ایران در دهه ۵۰ میگوید: «حوالی سال ۱۳۵۶ بود که کاملاً مشهود بود که هیچ کنترلی بر امورات کشور وجود ندارد و اصطلاحاً کنترل در دست هیچکس نیست؛ یعنی حقیقتاً کنترل مالی، کنترل پولی و... تماماً از دست مقامات ایرانی خارج شده بود. غیر قابل تصور بود ایران با یک سرعتی مثلاً صد مایل در ساعت داشت به سمت ویرانی جلو میرفت و هیچ کسی در آنجا نبود که پایش رو روی ترمز بگذارد و کشور را به سمتی سوق دهد. ایران یک درآمد ۲۰ میلیارد دلاری در سال داشت، اما هند که بیست برابر ایران جمعیت داشت از چنین امکانی برخوردار نبود. حقیقتاً شرایط وحشتناک بود، با تمام منابعی که کشور در دسترس داشت، میتوانست آنها را به صورت صحیح مدیریت کند و کشور را به جایی رسانده بود که بخش خصوصی هم کاملاً کنترل از دستش در رفته بود. با توجه به اینکه بانکها به طور غیر معقولی به هرکسی که میخواستند وام میدادند، هر کاری که میخواستند میکردند، حتی بخش دولتی و در سازمان برنامه هم مسئولیتی وجود نداشت.»
۳. حتی ظرفی برای خوردن آب نبود!
«نصرتالله امینی» که در دهه ۳۰ برای مدتی شهردار تهران بود، روایت جالبی از نبود حتی آب آشامیدنی در تهران دارد. امینی میگوید: «یک روز به همراه مدیرکل امور شهر برای بررسی شرایط به سطح شهر رفتم. وقتی به جنوب شهر رفتم، خیلی متأثر شدم. آن موقع تهران آب لولهکشی نداشت و یک منجلابی به جنوب شهر میرفت و آب جنوب تهران توسط این بشکهدارها میآمد و به آب شاه معروف بود. در واقع آب را سطلی میفروختند. روزی که برای سرکشی رفتم، دیدم یکی از بشکهدارها با یک تفرعنی ایستاده و مردم فقیر حتی کوزه نداشتند تا از او آب بخرند و به ناچار در همان کوزههای شکسته اجازه میخواستند که آب بریزند. البته آنجا خیابانهای درستی هم نداشت؛ یعنی از میدان شوش به طرف دروازه غار خیابانی نبود و از دروازه غار هم به طرف خیام امروز امتداد نداشت.»
#پهلوی_بدون_روتوش
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
🔰دستاورد باشکوه انقلاب
🍃🌹🍃
🔹در میان دستاوردهای باشکوه انقلاب، شاید یکی از مغفولترینها، دستاوردی باشد که او خود سرمنشأ بسیاری از دستاوردهای دیگر انقلاب اسلامی است. دستاوردی که به نشان انقلاب اسلامی در سطح جهانی بدل شده و انقلاب اسلامی بینام او در هیچ کجای جهان شناخته شده نیست!
🔸تبلور و تجلی شخصیتی بیهمتا، همچون «حضرت امام خمینی(ره)» را میتوان یکی از نابترین و باشکوهترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برای انسان عصر جاهلیت ثانی و غرق در فساد و تباهی دانست که نظیر آن را تاریخ کمتر به خود دیده است. اندیشمندی عمیق، فقیهی عالیقدر، عارفی وارسته، حکیمی صاحب نظر، مجاهدی خودساخته، سیاستمداری بصیر، رهبری محبوب و پدری مهربان که همه ابعاد شخصیتی، اندیشهای و زندگانی آن برای جهانیان قابل الگوبرداری است.
🔹اندیشه سیاسی حضرت امام(ره)، تحولی در نظریهپردازی سیاسی مبتنی بر دین بود. او هژمون جداانگاری دین و سیاست را شکست و مبتنی بر باور خود، الگویی عینی و عملی برای حکومت اسلامی ارائه کرد. او مفاهیم و کلیدواژههای علم سیاست همچون قدرت، عدالت، آزادی، دموکراسی و ... را مبتنی بر رهیافتی دینی بازخوانی کرد و ادبیاتی جدید در علوم سیاسی خلق کرد که تا قبل از آن کمتر شنیده شده بود. این در حالی بود که در عصر هژمون دوقطبی؛ لیبرالیسم ـ مارکسیسم، مدتها بود که اندیشهای در جهان خلق نمیشد مگر آنکه شرح و بسطی در ذیل همان دو گفتمان اصلی باشد. به واقع، دیدگاه او قرائتی ناب از اسلام ناب محمدی(ص) بود که همزمان مرزبندیهای جدی با سه گفتمان اسلام آمریکایی، لیبرالیسم و مارکسیسم داشت. حتی انقلابی که وی در رأس آن قرار گرفت، تئوریهای انقلاب را به چالش کشاند و صاحبنظران بحث انقلاب را به بازاندیشی در نظریات خود واداشت.
🔸مشی حکومترانی و تدبیر و سیاستورزی او نیز بدیلی در پایان قرن بیستم برای خود نیافته بود. همه چشمهای تیزبین دنیا در حیرت مانده بود که چگونه پیرمردی 90 ساله بر قلبها و روحهای جوانان یک سرزمین دهها میلیونی حاکمیت دارد؟! چگونه او تصمیم میگیرد و سخن میگوید و ملتی بزرگ با کلام او به جوشش درمیآید؟! چگونه با تدابیر خود تصمیمگیری مراکز تصمیمساز استکبار جهانی را فلج میکند و ترفندهای دشمنان را یکی پس از دیگری ناکام میگذارد؟! تولد چنین شخصیتی و ارائه چنین الگویی جامع و ممتاز، که هنوز ابعاد و زوایای فراوانی از اندیشه و زندگیاش در حجاب معاصرت گمنام و ناپیدا باقیمانده است، بیشک یکی از ممتازترین دستاوردهایی است که اگر انقلاب اسلامی به پیروزی نمیرسید، زمینه تجلی آن نیز برای انسان در خسران قرن بیستم فراهم نمیآمد.
#دهه_فجر | #فجر_مقاومت
#بهار_انقلاب | #دستاوردهای_انقلاب
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰مروری بر مهمترین وقایع ۱۶ بهمن سال ۱۳۵۷
🍃🌹🍃
🔹 ۱۶ بهمن سال ۱۳۵۷ خبرنگاران داخلی و خارجی، گروه های مختلف مردم و جمعی از نزدیکان امام (ره) در سالن مدرسه علوی اجتماع کردند و امام خمینی (ره) مهدی بازرگان را برای سمت نخست وزیری دولت موقت انتخاب کردند.
#دهه_فجر | #فجر_مقاومت
#بهار_انقلاب
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
episode1.mp3
6.9M
🇮🇷🇵🇸
#رادیو_ثامن
🔰 شمارش معکوس سقوط پهلوی
1⃣ قسمت اول
🍃🌹🍃
🔹موضوع: جرقههای پیدایش انقلاب
#دهه_فجر | #فجر_مقاومت
#بهار_انقلاب
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
🔰 چند روایت از اقتصاد پهلوی (۳)
3⃣ بخش سوم
🍃🌹🍃
۴. فساد اطرافیان و سکوت پهلوی
«مجید مجیدی» که در رژیم پهلوی و طی دهه ۵۰ مسئولیتهایی، چون وزارت کار و ریاست سازمان برنامه را برعهده داشت، میگوید: «سال ۱۳۵۳ بود که برای ارائه گزارش بودجه نزد شاه رفتم. بعد از اینکه شاه با اصول بودجه موافقت کرد، داشتم از اتاق بیرون میآمدم که شاه گفت بنشین کارت دارم. میخواهم در تشکیلات سیاسی مملکت تغییراتی ایجاد کنم، فکر کردیم باید یک سیستمی به وجود بیاوریم که انتقاد از داخل خودش باشد و سیستم مرتب خودش را اصلاح و بهتر کند. احساس کردم شاه میخواهد صحبت از حزب واحد کند. همانجا به شاه گفتم: قربان فکر نمیکنم مسئله مملکت این باشد. مسئله این است که مردم آنطور که باید و شاید به اقدامات و تصمیمات دولت اعتماد ندارند و علت اصلی آن هم فساد است اگر با فساد مقابله کنیم مردم خیلی بیشتر راضی میشوند تا اینکه بیاییم و سیستم چند حزبی را تبدیل به یک حزبی کنیم. شاه از حرفهای من خوشش نیامد و گفت: منظورت از فساد چیست.
گفتم عدهای که نزدیک دولت، دربار، خانواده سلطنتی هستند، بهرهگیریهایی در کار و فعالیتشان میکنند که منطقی نیست. حتی برای شاه مثال زدم که وقتی یک قراردادی امضا میشود یا طرحی اجرا میشود، بین ۵ تا ۱۰ درصد و بعضی مواقع بیشتر از مبلغ از این قرارداد گیر فردی بیاید که واسطه یا دلال انجام این طرح بوده و این کار صحیح نیست و باعث میشود مردم از دیدن میلیونر شدن یک شبه برخی افراد عصبانی شوند.
شاه گفت: آیا آن کارمند دولتی که رشوه میگیرد آن فساد نیست؟ گفتم: چرا قربان آن هم فساد است؛ ولی مسئله این است که متوسط حقوق کارمندان دولت ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان است، در شرایطی که اجارهخانه کمتر از هزار تومن نیست طبیعی است که کارمند دولت میرود دنبال درآمدهای دیگر.»
۵. پیچیدن بوی تریاک و تعفن در سطح شهر
«اشپیگل» در سال ۱۹۵۲ میلادی و در شماره ۳۴ خود گزارشی تحلیلی و میدانی از ایران ارائه داده و مینویسد: «از صدها کلبه پر از شپش و فقیرانه منطقه ۱۰ تهران واقع در جنوب شهر، هر شب بوی تریاک به بیرون میخزد و با بوی نفرتانگیز جویهای شهر مخلوط میشود. وضعیت آب آشامیدنی، دفع زباله و کانالهای پایتخت میلیوننفری ایران بدینگونه است. آب این جویها بوی ادرار میدهد، زبالهها بهشدت فاسد شدهاند و تعفن حاصل از مدفوع و فضولات انسانی و حیوانی، مشام را آزار میدهد...، تخمین زده میشود که دوسوم مردم ایران، تریاک مصرف میکنند...، بیماری سل، پیامد نوعی بهرهکشی عمومی و بیرحمانه از نیروهای کار است. کودکان ۵ ساله و زنان جوان و ۳۰ ساله مانند پیرزنانی فرتوت و بدون دندان میشوند و شمار بالایی از کارگران، غالباً ده تا دوازده ساعت از روز را در فضاهای بدون نور کارگاهها و کاروانسراهایی که قالیبافی نام دارند کار میکنند.»
۶. یک اتاق برای چند خانواده
افزایش چند برابری قیمت نفت ایران در دهه ۵۰ تأثیر مثبتی بر سطح رفاه مردم نگذاشته است. روستاییان که با فقر دست و پنجه نرم میکردند و با رؤیای دستیابی به زندگی بهتر به سمت شهرها روان شده بودند، پس از رسیدن به تهران با مشکل مسکن مواجه و گرفتار بلایی دیگر، یعنی زاغهنشینی شدند. کارگران وضع مناسبی نداشتند و در بدبختی بهسر میبردند. اوضاع مسکن در ایران دهه ۵۰ بسیار وخیم بود. براساس بررسیهای «یرواند آبراهامیان» تاریخنگار ایرانی ارمنیتبار و نویسنده کتاب ایران بین دو انقلاب، «از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۵ درصد خانوادههای شهری که در یک اتاق زندگی میکردند از ۳۶ به ۴۳ [درصد]رسید؛ به نحوی که در آستانه انقلاب، ۴۲ درصد از خانوادههای تهرانی مسکن مناسبی نداشتند.»
#پهلوی_بدون_روتوش
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰عراقچی: اسرائیل در چشم جامعهٔ جهانی شکست خورده است
🍃🌹🍃
🔹ممکن است ما در عرصهٔ میدان موفق باشیم، در عرصهٔ دیپلماسی موفق باشیم، ولی در عرصهٔ رسانه و روایتسازی موفق نباشیم و آنجا پیروزیهایی که در عرصههای میدان و دیپلماسی بهدست آمده در چشم مردم جهان و خودمان ممکن است به شکست تبدیل شود. عرصه را میبَری ولی چون در رسانه باختهای، جای پیروز و شکستخورده عوض میشود؛ یا ممکن است میدان عقب باشد و دیپلماسی نتواند انجام دهد ولی رسانه با روایتی که ارائه میدهد، نقش پیروز را برای مخاطب خودش طراحی کند.
🔸میدان، دیپلماسی و رسانه باید با هم حرکت کنند و این روزها لازم است برای هر برنامه حرکت سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک پیوست رسانهای باشد چون آن پیوست به مردم میگوید چه اتفاقی افتاده و با روایتی که طرف مقابل ممکن است برعکس ساخته باشد، مقابله میکند. امروز صهیونیستها در چشم جامعهٔ جهانی شکست خوردهاند.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
#سیره_شهدا
🌷بسیجی شهید شعبان حبیبی
🕊◍⃟♥️🕊
✍ فرازی از وصیتنامه این شهید عزیز
به شما برادران دينىام توصيه ميكنم، هرگز امام را تنها نگذاريد و هميشه پيرو خط ولايت فقيه باشيد.
دسيسهگران استعمار همواره درصددند كه انقلاب اسلامى ما را، كه با نثار خون هزاران هزار شهيد گلگون كفن به دست آمده است، از بين ببرند و اين شمائيد كه بايد پاسدار اين ثمرهی خون شهيدان باشيد، در كارتان دقت كنيد و آن را به خاطر رضاى خدا انجام دهید.
#راه_شهدا
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
8.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰شرح حدیث اخلاق از #امام_سجاد(ع) توسط حضرت آیتالله خامنهای
🍃🌹🍃
🔹️آثار دنيوی و اخروی سخن نیکو:
🔹️افزايش رزق
🔹️تأخير در اجل انسان
🔹️محبوبيت درميان خانواده
🔹️ورود به بهشت
🌷فرا رسیدن سالروز #میلاد_امام_سجاد علیهالسلام مبارک باد.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷🇵🇸
🔰آغاز مرحله دوم رزمایش اقتدار پدافند هوایی ۱۴۰۳ ارتش
🍃🌹🍃
🔹مرحله دوم رزمایش اقتدار پدافند هوایی ۱۴۰۳، با محوریت نیروی پدافند هوایی ارتش، صبح امروز در جنوب غرب کشور آغاز شد.
🔸در این رزمایش که با هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور در مناطقی از جنوب غرب و مرکز کشور برگزار میشود؛ عملیات کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و انهدام اهداف متخاصم دشمن به انجام میرسد.
🔹در این مرحله از رزمایش، نیروی پدافند هوایی ارتش با استفاده از تجهیزات راداری بومی و شبکه دیدهبانی گسترش یافته در منطقه عمومی رزمایش نسبت به کشف و شناسایی اهداف حملهور اقدام میکند.
🔸مراکز فرماندهی و کنترل در این رزمایش با استفاده از سامانههای راداری اکتیو و پسیو پیشرفته و بومی و با بهرهگیری از پایش سیگنالی و الکترواپتیک، عملیات پایش منطقه رزمایش را انجام میدهند و به محض کشف هدف متخاصم با استفاده از سامانههای هوشمند فرماندهی و کنترل، سامانه پدافندی متناسب با اهداف متخاصم را برای مقابله وارد مدار عملیاتی میکنند.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰توصیف جالب امام خمینی(ره) توسط دشمنان/ انقلابی بینقص، رهبری کاریزما و بیاشتباه که غرب را نادیده گرفت!
🍃🌹🍃
🔹شهرام همایون، مجری شبکه سلطنتطلب: سناریوی #انقلاب_اسلامی ایران بینقصترین سناریوی یک انقلاب است؛ یک رهبر کاریزما، یعنی شما اگر مطالعهای کنید در مورد حرفها و موضعگیریهایی که آقای خمینی از سال ۵۶ تا ۲۲ بهمن۵۷ کرد، کوچکترین اشتباهی از این آدم نمیبینید. خمینی تمرکزش را روی مردم گذاشت و از مردم قدرت گرفت.
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb