🔖 در سوریه چه اتفاقی افتاده است؟
✏️به قلم
#حسین_کازرونی
.....................................
سوریه امروز با شرایطی بحرانی مواجه است که نتیجه سیاستها و فشارهای متعددی است. فشارها و تنگنظریهای بشار اسد نسبت به جبهه مقاومت، تحت تأثیر شرایط تحمیلی امارات و عربستان سعودی که وعده حمایت مالی به سوریه داده بودند، باعث شد اسد با دست خود، دوستان واقعیاش را محدود کند و آنها را در موقعیتی دشوار قرار دهد. این تصمیمات نادرست به شکلگیری وضعیتی انجامید که اکنون نظام سوریه را در آستانه بحرانی جدی قرار داده است.
از جمله عوامل تشدیدکننده این بحران میتوان به اجبار جبهه مقاومت به تخلیه اماکن استراتژیک، انحلال نیروهای دفاع وطنی - که بهعنوان یک نیروی مردمی با حمایت ایران شکل گرفته بود - و کاهش شدید نیروی انسانی محور مقاومت در سوریه اشاره کرد. علاوه بر این، پذیرش دستورات تحمیلی تحت نظارت اسرائیل از سوی امارات و روسیه، همراه با وعده پرداختهای میلیارد دلاری، نقش مهمی در تضعیف موقعیت سوریه ایفا کرده است.
در کنار این موارد، عدم انجام اصلاحات سیاسی جدی و بیتوجهی به راهکارهای پیشنهادی ایران، بهویژه در حوزههای سیاسی و اجتماعی، مزید بر علت شده است. همچنین، فروپاشی اقتصادی ناشی از تحریمهای شدید جهانی و ناتوانی دولت در برقراری گفتوگو با مردم و توجیه و همراه کردن آنها در تحمل این فشارهای سنگین، نظام سوریه را به نقطه بحرانی رسانده است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖وضعیت از سال ۲۰۱۲ که دمشق محاصره بود، اصلاً بدتر نیست
🔗... زمان وادادن نیست، باید جنگید.
✏️به قلم
#کریم_جعفری
.....
▪️یک بار در ماجرای غزه و سپس حزبالله چند خطی نوشتم و آنجا یادآور شدم که اگر روزی در کشور ما اتفاق و حادثهای مانند سوریه یا لبنان یا حتی غزه پیش بیاید، همینهایی که ادعای آنچنانی و این چنینی دارند چه خواهند کرد؟! عدهای فقط برای ترسیدن و ترساندن خلق شدهاند برای تزریق ناامیدی و وحشت و برای وادادن و پشت کردن به دشمن. در لبنان نوشتم لبنانیها دارند میجنگند اما عدهای در ایران نشسته و آیه یأس میخوانند و فریاد وامصیبتا سر میدهند.
▪️حالا در ماجرای سوریه بیشتر کسانی که امروز صاحب کانال و تحلیل و انتشار اخبار و ساخت ویدیو هستند در روزگاری که تروریستها ۸۰ درصد سوریه را در اشغال داشتند و به ۵۰۰ متری کاخ بشار اسد در دمشق رسیده بودند و عملاً پایتخت سوریه توسط این تروریستهای چند ملیتی تکفیری محاصره شده بود، نبودند تا گزارش بدهند و خبر بنویسند. باور کنید اگر آنها آن روز بودند ۱۰ دور دمشق را داده بودند رفته بود کما اینکه اگر همین ماجرا در ایران اتفاق میافتاد، این جماعت جزو اولین کسانی بودند که خبر سقوط تهران را منتشر کرده و به سمت بیابان فرار میکردند.
▪️سال ۲۰۲۴ شاید به دلیل اتفاقاتی که در فلسطین لبنان افتاد و شاید هم به دلیل حملات مکرر و متعدد صهیونیستها به سوریه، به شهادت دهها تن از فرماندهان و رهبران محور مقاومت سالی سخت و پر از اندوه بود اما به مراتب از سال ۲۰۱۲ بهتر و وضعیت روشنتر است. درست است که رژیم مافیایی و اخوانی حاکم بر ترکیه دهها هزار تروریست ترک تبار را جمع کرده تا به زعم خودش از ضعف محور مقاومت در جنگ با دشمن جهان اسلام بهرهبرداری کند، اما همانگونه که ۱۰ سال پیش مشت بر دهانش کوبیده شد امروز نیز چنین خواهد شد.
▪️اگر کسی عرضه حضور در میدان را ندارد اگر کسی فهم و درک چگونگی و تحلیل وقایع را ندارد اگر کسی نمیداند که دارد چه اتفاقی میافتد و ترتیب امور بر چه منوال است اگر کسی خودش میترسد، نباید این مسائل و موارد را منتقل کند و در مورد سوریه بنویسد.
دو سال پیش در همین روزها اگر یادتان باشد در شمال غرب کشورمان تروریستهای دمکرات، کومله و پژاک به همراه تروریستهای منافق و سلطنتطلب میخواستند در کردستان و آذربایجان غربی به رهبری رژیم یهودی و ناتو فتنهگری کنند.
▪️یادم هست در آن روزها برخی از همین کانالهایی که امروز از اتفاقات سوری ناله میکنند و در صدا و سیمای برادران جلیلی جایپایی دارند و از شکست حزب الله در جنگ سخن رانده و تروریستهای چندملیتی ترکتبار مؤمن به ترکیه اردوغان را دوست و برادر خطاب میکنند، از افتادن مهاباد و اشنویه و نقده به دست تروریستها میگفتند، اما همه دیدند که بدون آنکه نیروهای رسمی ورود کند خود مردم طومار این مزدوران را در هم پیچیدند.
▪️جنگ هست، درگیری هست و ما در چند جبهه به صورت همزمان در حال نبرد هستیم. بارها نوشتم و گفتم که ما در منطقه نه دوستی داریم و نه متحدی و تنها دوستان متحدان ما همین گروههای مقاومتی هستند که از بطن مردم برخاسته و به ایران و به اهداف محور مقاومت ایمان دارند. بارها از حسادت و خباثت همین کشورهای همسایه نوشتم و گفتم که باید مراقب آنها بود چرا که مانند مار زخمی هستند که اگر فرصت به دست بیاورند کوتاهی نخواهند کرد. و حالا هم از قرار معلوم این فرصت به دست آمده است تا ماهیت پلید و پلشت خود را نشان دهند.
▪️ما سابقه جنگیدن در چندین جبهه را همیشه داشتهایم و از روزی که جنگ ۸ ساله پایان رسید همزمان در چند جبهه در سراسر منطقه و جهان درگیر بودهایم و به جنگیدن عادت داریم. شاید کسانی که نه جنگ را دیده و نه ماهیت جمهوری اسلامی ایران را درک کرده و میفهمند وا داده و ترسیدهاند. اما مجالی برای ترسیدن و وادادن نیست؛ ما اهل ترسیدن و وادادن نیستیم و در جنگ دو ماهه حزب الله با آمریکا و مزدوران یهودیاش این را ثابت کردیم و در جنگ ۱۴ ماهه غزه هم این اصل را به همه نشان دادیم که اهل عقبنشینی نیستیم.
▪️حال هم این جنگی دیگر است، جنگی که سالهاست منتظر شروعش بودم تا چهره واقعی و حقیقی همه طرفها در منطقه مشخص شود و همه بدانند که حدود باورهای واقعی و اعلامی هر یک از طرفها چیست؛ این اتفاق باید روی میداد و اردوغان و رژیم حاکم بر ترکیه باید خودشان را نشان میدادند. آنها مانند زمانی که در سال ۲۰۱۲ به حلب حمله کرده و بخشهای وسیعی از ادلب را اشغال کردند و سرمست پیروزی بودند امروز نیز از شکستن خطوط دفاعی ارتش سوریه که همزمان در ۱۰ جبهه در حال جنگ است، خوشحال و سرمست هستند.
▪️این خوشحالی دیری نخواهد پایید و همه خواهند دید و خواهند فهمید که چکش ایران سندان نافهمی اردوغان را متلاشی میکند.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖سوریه؛کلاف سردرگمِ نگران ها
✏️به قلم
#شیخ_حسینی
.....................................
تحولات سریع سوریه و رسیدن معارضان به دروازه های دمشق برای بیشتر بازیگران قابل پیش بینی نبود اما ظاهراً نگرانی، وجه مشترک بازیگران مختلف است.
🔸عراقِ نگران
عراق نگران بازتاب قدرت یابی تحریر الشام(جبهه النصره سابق) در قلمرو جغرافیایی سابق داعش در کشورش است که این قدرت یابی هسته های گریز از مرکز داعش را دوباره برگسل های شکننده طائفی- قومی در عراق فعال کند. هرچند اعلام موضع عدم مداخله مقتدی صدر و دولت عراق تلاش دارد از سرایت بحران به کشور جلوگیری کند.
🔹اسرائیلِ نگران
اسرائیل همواره خواهان یک سوریه ضعیف است و بهترین حالت را خنثی شدن قدرت مرکزی، توسط چند خرده قدرت متعارض در داخل سوریه میداند لذا از تغییر معادله به نفع یکی از بازیگران نگران است، خصوصاً اسلامگرایانی به قدرت نزدیک شدهاند که حداقل به لحاظ ایده ظرفیت فعال سازی جبهه ای علیه او را دارند، مهمتر اینکه اخوانی ها بخش مهمی از معارضه اند و در هر صورت به برادران اخوانی شان(حماس)در غزه خواهند اندیشید.
🔹ایرانِ نگران
ایران نگران هزینه ای است که بیش از یک دهه برای اتصال زمینی محور مقاومت از مسیر عراق، سوریه به لبنان کرده و در حال مشاهده گسستن این زنجیره است.
🔸داعشِ نگران
با جدایی جبهه النصره از القاعده و اختلافات با داعش که به رویارویی نظامی طرفین هم انجامید، اکنون توسعه قدرت تحریر الشام(جبهه النصره سابق ) برگ برنده ای برای جذب بیشتر سلفیه جهادی خواهد بود و احتمالا سنتی ترهای جهادی نیز جولانی را بی بصیرت و سازشکار خواهند خواند. در هر صورت داعش از قدرت یابی رقیب درون گفتمانی اش و تحول فکری جولانی نگران خواهد شد.
🔹اخوانِ نگران
اخوانی ها هر چند از هر ضربه ای که به پایان نظام سوریه منجر شود، خوشحالند اما از فرایندمابعد السلطه و اندازه سهمشان از کیک قدرت نگران اند؛ بعید است سلفی های جهادی که نقدهای جدی فکری به اخوان داشته و الان پرچمدار معارضه اند؛ قدرت را دو دستی تقدیم به اخوان کنند.
🔹بشارِنگران
طبعاً بشار اسد نیز نگران از دست دادن قدرت پس از چند دهه سلطه در سوریه است چون با پایان صدام در عراق و قذافی در لیبی اکنون آخرین پایگاه بعث در جهان عرب نیز به پایان نزدیک شده است.
🔹قسدِنگران
کردهای سوریه و عشایر منطقه شرق فرات که حدود ۲۵ درصد سوریه را در اختیار دارند و به«قوات سوریا الدیموقراطیة» (قسد) مشهورند نیز یکی از نگران های اصلی وضعیت کنونی هستند، چون ترکیه هیچ گونه تقویت و استقلال نسبی کردها را بر نمیتابد و در صورت قدرت یابی طرفدارانش، قسد زیر ضربه قرار خواهد گرفت البته پشتیبانی آمریکا از قسد معادله را پیچیده تر خواهد کرد.
🔸ترکیهِ نگرانِ امیدوار
تثبیت «قسد» در شرق فرات با محوریت کردها در سالهای اخیر بازتاب منفی بر مهم ترین چالش داخلی ترکیه یعنی کردها داشته است. لذا یکی از خواستههای ترکیه، سوریه ای است که کردها در آن ضعیف باشند و ظاهراً چون بشار اسد با اردوغان در این ایده همکاری نکرده، ترکیه هم برگه برنده اش(تحریر الشام) را روی میز گذاشته و البته این سطح از پیشروی فراتر از انتظارش بوده است. در هر صورت ترکیه تنها بازیگری بود که برای رفع نگرانی اش،برنامه ریزی، پشتیبانی و اقدام عملی کرد و با تقویت چند ساله تحریر الشام و اعتماد به بدنه قوی اسلامگرایان اخوانی در معارضه، سهم زیادی از کیک قدرت طلب خواهد کرد.
🔸 آیا کارت شگفت انگیز برای تغییر معادله، موضع ترامپ خواهد بود یا گذاشتن چیزی روی میز که ترکیه را راضی به کنترل تحریر الشام نماید؟
و یا اینکه مشخص شود پروژه، برنامه توافقی ترکیه،امریکا و ناتو بوده و با سقوط دمشق باید به سناریوهای چگونگی تقسیم کیک قدرت اندیشید و طبعاً به همه نگران ها یکسان نخواهد رسید.الله اعلم.
#دمشق
#سوریه
#تحریر_الشام
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖شهداء؛ نه خون شان هدر رفت، نه جایشان پُر می شود!
✏️به قلم
#محسن_قنبریان
.....................................
✔️ برآیند دو باور یک نقطه تعادل می سازد:
1⃣ خون شهید هدر نمی رود!
خداوند باید همواره بشارتی در پشت سر آنان داشته باشد تا "يَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ" (به سبب مؤمنانی که هنوز به آنها نپیوستهاند، همواره بشارت داده می شوند) صادق باشد.
⬅️ کسی نگوید خون حاج قاسم و مدافعان حرم چه شد؟!!
بفرض که حکومت اسد سقوط هم بکند، آن خون ها هدر نرفته؛ از قضا ثابت می شود برای اسد نبود برای حرم و مقاومت بود.
تفاوت داعش دیروز با مسلحین امروز، ای بسا تفاوت داعش با طالبان شود!
اینبار اغلب سوری اند، ناگزیر به رعایت حق شهروندان سوری از جمله شیعیان و حرم های مطهرند! (نگرانی از مقاومت مفروغ)
آن خون ها، پیروان بسیار ساخت؛ که شاهدیم.
2⃣ جای آنان پُر نمی شود!
آنچه در روایات برای "عالم" آمده را امام کاظم(ع) برای "مومن" هم فرمود: "اذا ماتَ الْمُؤْمِنُ... ثُلِمَ فی الْاسلامِ ثُلْمَةً لایَسُدّها شَیْءٌ..." (وقتی مومنی بمیرد در [دژ] اسلام شکافی پدیدار خواهد شد که هیچ چیز آن را ترمیم نمی کند).
⬅️ کسی نگوید شهید فرق می کند!
چون آن عالمی هم که روایات چنین تعبیری درباره اش داشت، کسی است که فرمود: باقون مابقی الدهر (در تمام روزگار باقی اند)!
عجیب که معصوم بفرماید: رخنه نبود مثل حاج قاسم و سید حسن، پُر نمی شود؛ اما ما بخواهیم با عرفان بازی، ثلمه فقدانشان را هیچ کنیم!
عرفان، واقع بینی است.
⬅️ از ایندو تقاطع بگیریم و در تعادل بایستیم!
بدون آنها هم می شود پیروز شد؛ اگر "من خلفهم" باشیم!
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖چرا ایران در این دوره وارد سوریه نشد
✏️به قلم
#حامد_موفق_بهروزی
.....................................
🔹 زمانی که داعش در سوریه ظهور کرد و شرایط امنیتی برای سوریه سخت شد دولت این کشور طی روندی رسمی از جمهوری اسلامی ایران درخواست کمک کرد. حضور ایران در سوریه نیز مبتنی بر چارچوب اقدامات مستشاری بود و این یعنی ارتش سوریه و نیروهای نظامی این کشور در برابر تروریست ها ایستاده بودند و نیروهای مستشاری ایران بنا نبود به جای سوری ها بجنگند. هرچند ایران در مقاطعی از جنگ بنا به شرایطی مجبور به اعزام نیروهای نظامی محدود نیز شد اما چارچوب اصلی همان حضور مستشاری بود.
🔹داعش در آن زمان به نحوی پیشروی میکرد که مردم سوریه نیز از جنایات این گروه احساس خطر کردند و زمانی که نیروهای حامی اسد وارد میدان شدند از آنها استقبال کردند. استقبال مردمی، حضور ارتش در میدان و تلاش مستشاری ایران به درخواست رسمی سوری ها سبب شد فتنه داعش خاموش شود.
بعد از نابودی داعش به طور طبیعی حضور مستشاری ایران در سوریه کاهش یافت؛ البته درخواست دولت سوریه نیز این بود که نیروهای سوری، خود تامین امنیت کشورشان را بر عهده بگیرند.
🔹شرایط سوریه اما در این اواخر به مرور تغییرات جدی کرد. این تغییرات در چند بخش بود.
🔻اول اینکه تروریست ها جهش ژنتیکی پیدا کردند و دست از خشونت برداشتند و ژست دیپلماتیک به خود گرفتند. مردم سوریه نیز دیگر به مانند قبل از ارتش سوریه در قبال تروریست ها حمایت نمیکردند. حتی در برخی بخش ها مانند حلب، درب برخی خانه به روی روی شورشیان گشوده بود و به روی ارتشی ها بسته!
🔻دوم اینکه ارتش سوریه نیز به دلایل مختلف از جمله ضعف های اعتقادی، اقتصادی و روحیه و ... دیگر به مانند قبل انگیزه مقابله در برابر تروریست ها را نداشت. اگر در دوره قبل مستشاران ایرانی برای کمک به نیروهای نظامی سوریه شتافتند این بار اساسا نیروهای نظامی سوری دیگر انگیزه ای هم برای جنگ نداشتند و با اولین درگیری ها بخش اصلی و شیرازه لشکرها و گردان هایشان از هم میپاشید.
🔻اما مهمترین مسئله و مهمترین تغییر در خود بشار اسد بود. آخرین دیدار بشار اسد با رهبرانقلاب حاوی نکته مهمی بود. رهبرانقلاب 10 خرداد امسال تذکری به بشار دادند و فرمودند: « غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.»
🔹این تذکر ناشی از شناخت واقعی از صحنه بود. جمهوری اسلامی ایران پیش از آغاز جنگ در لبنان، بارها تذکرات لازم را درباره تقویت قوای تروریست ها به اسد اعلام کرده و حتی پیشنهادات لازم را به صورت رسمی به او داده بود اما این تذکرات و پیشنهادات مورد توجه قرار نگرفت. ادامه این روند تا آخرین ساعات سقوط اسد نیز ادامه داشت. حضور بالاترین رده مقامات ایرانی برای مذاکره با اسد نشان دهنده عزم جدی ایران برای تقویت اسد بود اما یک خطای راهبردی سبب شد اسد در سراشیبی سقوط قرار گیرد و آن همان تذکر رهبرانقلاب بود؛ اسد دلخوش به وعده های جریان عربی و غربی منطقه شد.
🔹جمهوری اسلامی ایران نیز زمانی که عدم تمایل اسد را برای حمایت میدانی دریافت کرد بنا را بر عدم دخالت گذاشت اما تلاش خود را برای متقاعد کردن اسد تا آخرین لحظه ادامه داد اما اسد زمانی متوجه توخالی بودن وعده های دشمنان خود شد که کار از کار گذشته بود.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
توییت قاسم حدرج، رئیس کمیته حقوق بشر اتحادیه بینالمللی مطبوعات عربی:
آنروز که بالگرد رئیسی سرنگون شد، زمین خوردیم؛ و آن روز که سید حسن به شهادت رسید، کشته شدیم.
➕️
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖طوفان الأقصی فرصتی برای انتقام سخت و خروج امریکا از منطقه
✏️به قلم
#سید_علی_موسوی
.....................................
🔸 «فرصتی که در بحران ها وجود دارد، در خود فرصت ها نیست، اما شرطش این است که نترسید، که نتراسانید» شهید حاج قاسم سلیمانی رحمة الله علیه
طوفان الأقصی رونمایی از آغاز دوران جدید غرب آسیا به رهبری ایران است. اما شرط رسیدن به این دوران، دادن هزینه های آن است. این رهبری بدون خروج امریکا از منطقه (به تعبیر رهبر معظم انقلاب، انتقام سخت شهادت حاج قاسم) امکان پذیر نیست. تا وقتی امریکایی ها در کشورهای منطقه از جمله سوریه و عراق حضور دارند، دوران جدید غرب آسیا محقق نخواهد شد. از جمله دردناک ترین پرونده های این انتقام در سوریه جریان دارد.
هزینه مداخله ما در سوریه بیش از خون بچه های شیعه و هزینه های مالی، هزینه از آبروی جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام بود. ایران دارای محبوبیتی گسترده در جهان اسلام بود و با مداخله و همراهی با رژیم أسد ، کینه ای عمیق در دل اهل سنت در منطقه از ایران کاشته شد و فضای رسانه ای عربی وابسته به امریکا نیز بر این امر دمیدند.
🔸 امروز وقت اثبات صداقت ایران در مداخله در سوریه است اما برای اثبات صداقت با مانعی جدی در سوریه مواجهیم، یعنی نظام بعثی سوریه. نکته اصلی این است که ما برای حفظ بعثی ها ، آبروی جمهوری اسلامی را در جهان اسلام معامله نکردیم، که از آن ها حساب ببریم. دلیل این همه محافظه کاری در سوریه، ترس ما از تصریح بعثی ها به لزوم خروج ایران از سوریه است. مگر بشار اسد نمی گوید من با شما هستم و این بعثی ها نمی گذارند، خوب بسم الله. این گوی و این میدان.
🔸 ضربه های مکرر اسرائیلی ها به پایگاه های نظامی ایران در سوریه را پاسخ هم وزن و متقابل از خاک سوریه ندادیم و حمله مستقیم به پایگاه های اسرائیلی نکردیم، تا به این نقطه جوش نرسیم. اگر به همین روند ادامه دهیم باید آماده حذف شدن تدریجی از صحنه سوریه نیز باشیم.
طوفان الأقصی فرصت و مشروعیت گوشمالی های محدود به اسرائیل از خاک سوریه را فراهم کرد. اما همچنان از بعثی ها حساب می بریم. چرا صراحتا نمی گوییم که سهم ما از حفظ شما در رأس قدرت سوریه چیست؟ افکار عمومی جهان اسلام را ما با شعار مقاومت به این مداخله راضی کردیم، نمی توانیم و مجبور به مداخله ایم.
🔸 طوفان الأقصی تهدید نیست، بلکه فرصت است. فرصتی برای انتقام سخت یعنی خروج امریکا از منطقه . طوفان الأقصی به حملات مستقیم ایران به پایگاه های امریکایی مشروعیت داده است. فرصت خلاص شدن از شر حضور امریکایی ها در شرق دجله، اکنون به مراتب بیشتر از هر وقت دیگر است.
🔸 هرچه بگذریم اقتدار و استقرار بعثی ها بیشتر می شود. امروز بهتر از فردا است. وقت انتقام سخت امروز است، آن هم در سوریه. از عواقبش نباید ترسید. الان وقت اعاده حیثیت ایران در جهان اسلام سنی در پرونده سوریه است. باید نشان دهیم که در مداخله مان در سوریه برای مقاومت در مقابل اسرائیل صادق بودیم.
امیدورام مانع این جدیت، امید برخی دولتمردان ما به مذاکرات پسا برجامی با امریکا نباشد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖از اشرف غنی تا بشار اسد
✏️به قلم
#محسن_دنیوی
.....................................
🔺 ۱۵ اوت ۲۰۲۱ یعنی سه سال پیش، دولت اشرف غنی که با حمایت کامل آمریکا در افغانستان بر سر کار بود، سرنگون شد و طالبان بعد از ۲۰ سال دوباره بر افغانستان حاکم شد.
اتفاقی که با سرعت خیرهکننده رخ داد و همگان به جای کلمه فتح شهرها، از عبارت کنایهآمیز دانلود شهرها برای نحوه فتح شهرهای افغانستان توسط طالبان استفاده میکردند. شهرها بدون هیچ مقاومتی تسلیم میشدند و خبری از ارتش نبود و اعضای دولت اشرف غنی فرار کردند و با ثروتی که برخی از قبل داشتند و بر آن افزوده بودند به خانههای خود در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکا رفتند.
جو بایدن، رئیسجمهور وقت ایالات متحده درباره این سقوط سریع اظهار داشت که اگر نیروهای افغان توانایی کنترل کشور را نداشتند، پس ادامه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان «تغییری ایجاد نمیکرد»!
حالا با فاصله سه سال، بشار اسد بعد از ۲۴ سال حکومتش پایان یافت و تحریرالشام با همان سرعت شهرها را فتح کرد و به دمشق رسید.
اینجا هم ارتشی برای مقاومت نبود و مردم سوریه مثل مردم افغانستان از وضعیت ناراضی و از سقوط حکومت راضی بودند و رییسجمهور و دولت عزمی برای ماندن نداشتند و مبارزان هم جدی و پاکار بودند!
پس اینجا هم بشار اسد مانند اشرف غنی سقوط کرد و این معادله تکرار شد که وقتی عزمی برای ماندن در راس حاکمیت نباشد و مردم ناراضی باشند و ارتشی مقاومت نکند و نیروی مبارز جدی در برابر دولتهای سست سوریه و افغانستان باشد، سرعت سقوط خیرهکننده است حتی اگر آمریکا پشتوانه افغانستان باشد و یا روسیه و ایران پشتوانه سوریه بوده باشند!
حالا برخی این سوال را دارند که آیا این الگو در عراق و ایران هم تکرار خواهد شد؟
درباره ایران باید به این چهار سوال جواب داد:
آیا میزان نارضایتی مردم به حدی است که راضی باشند جریاناتی مانند طالبان یا تحریرالشام یا افرادی شبیه ریگی یا سازمان منافقین بر ایران مسلط شوند و یا نیروهای خارجی کشور را تصرف کنند؟
آیا ارتش و سپاه و بسیج هیچ مقاومتی نخواهد کرد؟
آیا مسئولان اصلی کشور چمدان به دست شده و به سرعت فرار خواهند کرد؟
با همین سوالات، ماههای پایانی پهلوی را مرور کنید. مردم معترض و مشتاق به رفتن شاه، جریان مبارز جدی و محکم برای ایجاد تغییر، ارتش واداده و ضعیف و شاهی که معروف به شاه چمدان به دست بود و برای سومین بار کشورش را ترک کرد!
اینجا هم در ۴۵ سال پیش، سرعت سقوط بالا بود و آمریکا و انگلیس و اسرائیل نتوانستند حکومت مورد حمایت و همراهی خودشان را نجات دهند و پهلوی تمام شد...
#سوریه
#سقوط_بشار_اسد
#تحلیل_منطقه
#براندازی_ایران
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖متاثر نشوید پیروزی با شماست!
🔗امام خمینی: هیچگاه از دست دادن موضعی را با تاثر بیان نکنید
✏️به قلم
#احمدرضا_حاجتی
.....................................
🔰مروری دوباره بر پیام حیات بخش امام خمینی(ره) در ایامی شبیه به این ایام و ساعات پر التهاب، واجب و ضروری است،
▪️در تیرماه سال ۶۷ در زمانی که دشمن بعثی صهیونیستی رجز میخواند و عربده مستانه میکشید و خطوط دفاعی لشکریان اسلام تا حدی فرو ریخته بود و تعداد زیادی از رزمندگان اسلام به اسارت دشمن درآمده و تعدادی در اثر حمله شمیایی به شهادت رسیدند و منافقین به طمع فتح تهران هجوم گسترده ای را آغاز کرده و با حمله مجدد صدامیان، اهواز در معرض محاصره و سقوط قرار گرفته بود و برخی از انقلابیون هم احساس سرخوردگی و یاس مینمودند و عده ای از بن بست و شکست در مقاصد انقلاب سخن به میان آوردند!
▪️امام خمینی آن روح الهی در چنین فضای تیره و تار و غم آلود، طی پیامی به مناسبت سالگرد کشتار خونین حجاج در مکه و قبول قطعنامه 598، در 29 تیر سال 67 خطاب به ملت ایران و همه فرزندان معنوی خود فرمودند:
🔸متاثر نشوید، پیروزی با شماست!
امروز روز هدایت نسلهای آینده است
کمربندهایتان را ببندید که هیچچیز تغییر نکرده؛
🔹امروز روزی است که خدا اینگونه
خواسته و دیروز خدا آنگونه خواسته بود و فردا انشاءالله روز پیروزی سپاه حق خواهد بود؛
🔹ما تابع امر خداییم و بههمین دلیل طالب شهادتیم و تنها بههمین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیرخدا نمیرویم؛
🔹ای فرزندان ارتشی و سپاهی و بسیجیام و ای نیروهای مردمی، هرگز از دستدادن موضعی را با تأثر و گرفتن مکانی را با غرور و شادی بیان نکنید که اینها در برابر هدف شما بهقدری ناچیزند که تمامی دنیا در مقایسه با آخرت!!
▪️ما میگوییم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست، ما هستیم.
ما تصمیم داریم پرچم لا اله الا الله را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم.
▪️ما باید خود را آماده کنیم:
تا در برابر جبهه متحد شرق و غرب، جبهه قدرتمند اسلامی ـ انسانی با همان نام و نشان اسلام و انقلاب ما تشکیل شود و آقایی و سروری محرومین و پابرهنگان جهان جشن گرفته شود.
▪️این بیان امام خمینی در حقیقت وعده صادق و تبین نقشه راه پر و فراز نشیبی است که بی تردید گام به گام و در نهایت ما را به مقصد و مقصود نهایی خواهد رساند
چنانکه امام در وعده صادق دیگری هم در اسفند ماه 1341 قبل از تبعید در مسجد اعظم هم خطاب به حاضرین در درس و سایر مردم فرمودند:
کمربندها را محکم ببندید برای حبس...، برای ناسزا شنیدن، نترسید!
▪️اکنون هم باید کمربندها را محکم بست، سقوط سوریه و دمشق سقوط ایمان و پایان مقاومت نیست خون شهدای مدافع حرم به هدر نرفته و زمینه ساز تحولات عظیم تری گردیده و در عین تلخکامی های شدید این ایام، بشارتهای فراوانی در میان است،
رهنمود نائب المهدی عج امام خامنه ای را سر لوحه حرکت خود قرار دهیم:
نا امید نگردید! خسته نشوید، قله نزدیک است، ان شاءالله
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖غرب و اجتماعیزدایی از مقاومت
✏️به قلم
#سیدـ_حامد_ترابی
.....................................
شاید سقوط حکومت اسد بهانه خوبی باشد برای زدن برخی حرفها...
۱- معادله غرب با بسیاری از کشورهایی که در مقابل آن قرار دارند، اجتماعزدایی از کشورها و سیاستهای مقاومتی است.
۲- این سیاست با استفاده از ابزارهای اقتصادی، اجتماعی و رسانهای و با هدف از بین بردن پشتوانه مردمی مقاومت علیه غرب است.
۳- تحریم اقتصادی و ایجاد فشار بر مردم مهمترین ابزار این سیاست و شکاف اجتماعی مهمترین هدف این سیاست است.
۴ـ هدف این کاهش پشتوانه اجتماعی این مشخص است، ایجاد تمایل در کشورهای مقاومت برای دست دراز کردن در مقابل غرب و مذاکره است.
۵- فرقی نمیکند این محاصره به شدت غزه باشد، به گستردگی روسیه یا به تنوع ایران باشد و یا زیرساخت سوریه. ابزار و روش یکی است.
۶- کاهش صادرات نفت ایران، کاهش روابط ارزی روسیه، قطع ارتباط بانکهای لبنانی با حزبالله لبنان و...همه در یک پازل است.
۷- غربیها دو چیز را مکمل و در مسیر تحریم میدانند. جنگ به آن کشور یا مذاکره یا ترکیب هر دو.(به نقل از دیوید کوهن مسئول اعمال تحریم در دوره اوباما)
۸- در مقابل کشورهای مقابل غرب یا با روشهای داخلی، ایجاد اتحاد، دوری جستن از ابزاری که ترحیم را تأثیرپذیر میکند و افزایش عدالت در داخل، مشکلات اقتصادی را کاهش میدهند یا تن به مذاکره میدهند.
۹- ادامه مذاکره ضعیف شدن کشور هدف و فراهم شدن شرایط تضعیف و یا حتی حمله به آن کشور است. شرایطی که مقاومت را سخت کند. سوریه نمونه خوبی از دل بستن به غرب علیرغم سالها سابقه مقاومت است.
۱۰- تضعیف ایرانی که ۸ سال اسیر برجام، خروج از آن، اثرات آن بود نیز، نمونه دیگری است. وقتی تحریمهای ایران را نیز مرور میکنیم متوجه میشویم تقویم زمانی آن بیش از آن منطبق با مسئله هستهای باشد منطبق با توان تحریمها در افزایش تنش اجتماعی دارد.
پن: همه اینها ارزش ایستادگی مردم غزه را بیش از پیش نشان میدهد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖 آیا اینک، آخرالزمان است؟
✏️به قلم
#وحید_یامین_پور
.....................................
🔺 با تحولات اخیر سوریه، که مهمترین سرزمین جغرافیای آخرالزمانی است، بازار تطبیق نشانهها داغ شده؛ تمایل رویکردهای واقعگرایانه به این است که همگان را از تطبیق نهی کنند، با این استدلال که حجتی برای این تطبیق نداریم و پیش از این هم عموم تطبیقها غلط از آب در آمده و این به بنیاد عقیده مهدویت آسیب میزند. این دغدغه درستی است. اما اگر درباره «نشانه» صحبت میکنیم، این نشانه نباید آنچنان مبهم باشد که بر هر واقعهای امکان تطبیق پیدا کند. در این حالت از «نشانه» بودن میافتد و علامت هدایت به هیچ سمتی نخواهد بود و اعتقاد شیعه بر این است که اهل بیت علیهمالسلام هم سخن لغو و بیفایده نگفتهاند.
طبعاً انبوه روایات آخرالزمانی با هدف ایجاد آمادگی و طلب ظهور و کمک به تشخیص صحنه غبارآلود آخرالزمان است. یا باید انبوه روایات را کنار بگذاریم و مدام بر طبل شک و تردید نسبت به تطبیقها بکوبیم که نتیجهاش دور انگاشتن ظهور است. و یا آنچنان که منطبق بر هدف صدور آنهاست با مواجههای علمی، مدلول آنها را به میدان بیاوریم، تا طلب ظهور منجی موعود به سردی و یأس بدل نشود. چه اینکه طبعاً یکی از غرضهای صدور این روایات زنده و گرم نگه داشتن اصل انتظار بوده و هر حرفی که ظهور را «بعید» نشان دهد، خلاف غرض اهل بیت است: انهم یرونه بعیداً و نراه قریباً
مواجهه با روایات هیجان انگیز ظهور، «مراقبه»ای علمی و عقیدتی میطلبد. مراقبهای که هم «نشانه» را هزل و بی فایده نکند و هم عقیده نزدیک بودن ظهور را گرم نگه دارد. فقه حدیث هم همین جا به کار میآید. اکنون همان لحظهای است که علما باید به میدان بیایند و درباره این احادیث سخن بگویند. شاید قرنها نوشتن و مباحثه در این باره بیش از همیشه برای این روزها بهکار آید.
#سوریه
#انتظار
#آخرالزمان
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖«اضطرار» و «انتظار» آری، «تشرف» شاید، «توقیت» و «تطبیق» ابدا
✏️به قلم
#مهدی_طاهری
.....................................
تحولات اخیر منطقه به صورت خاص مسایل سوریه موجب ارائه و احیانا استدلال به برخی روایات و نشانهها پیرامون مسئله ظهور حضرت حجت ابن الحسن روحی له الفداء شده است. از آن جهت که مسئله مهدویت در طول تاریخ گاه موجب انحراف و گاهی موجب سوء برداشت و بعضا موجب سوء استفاده گردیده به نظر در این مورد چند نکته بایسته توجه است.
۱) «اضطرار الی الحجة» در دوره معصومین علیهم السلام و از اولین روزهای غیبت امام عصر سلام الله علیه در سیره تربیتی ائمه و علمای شیعه همواره مورد توجه و تأکید بوده است به گونهای که مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی بابی را با عنوان «الاضطرار الی الحجة» تدوین نموده است و مضطر بودن به حضور حضرت حجت سلام الله علیه همواره مورد توجه شیعیان پیرو مکتب اهل بیت علیهم السلام بوده است.
۲) «انتظار فرج» نیز همواره مورد سفارش و توصیه و سیره تربیتی امیدساز ائمه و عالمان دینی بوده بهگونهای که افضل الاعمال را «انتظار فرج» دانستهاند و این مهم نیز به عنوان حقیقتی امیدزا در چنین شرایطی موجب تعالی معرفت و خروج از انفعال است.
۳) «تشرّف» مربوط به دیدار برخی افراد خاص با حضرت امام عصر سلام الله علیه است که کمتر عالم و عارفی تشرفات خویش را احتمالا به دلیل امکان انحرافات و ادعاها، در زمان حیات و به صورت عمومی نقل کرده است و حتی فقیهان در مباحث اصولی «اجماع تشرفی» را تنها برای صاحب ادعا حجت دانسته و از عمل عمومی به محتوای آن اجتناب کردهاند.(خیلی تخصصی شد).
۴) «توقیت» اما داستان دیگری دارد به گونهای که ائمه و عالمان طراز شیعه همواره تعیین کنندگان وقت ظهور را تکذیب نموده و بر اساس روایت شریفه «کذًب الوقاتون» نمیتوان مشی این عده را مبنای معرفتی و عملی و امیدزا دانست بلکه گاه موجب امیدسوزی اجتماع است.
۵) «تطبیق» نیز مسئله قابل توجه دیگری است. در طول تاریخ کسانی که افراد مختلف را بر مهدی موعود تطبیق داده و ادعای مهدویت داشته یا کسی را مصداق مهدی موعود دانستهاند با برخورد شدید ائمه و عالمان شاخص مواجه شدهاند. نمونهای از این سنخ انحرافات فکری و عملی را میتوان در فرقههای «کیسانیه»، «اسماعیلیه»، «واقفیه» و همچنین در عصر کنونی جریانهایی هم چون «یمانی» و مانند آن دانست که بعضاً مربوط به دوستان مفرط و گاه دست ساخته دشمنان سوء استفاده کننده خبیث است.
حاصل آنکه: در این اوضاع پیچیده جهان و شرایط بحرانی منطقه و اتفاقات امروز در به غارت رفتن اموال حرم حضرت زینب سلام الله علیها و آتش زدن اطراف زینبیه که ذهن و دل را عصر عاشورایی و دلتنگ روضه غربت میکند، وقت «اضطرار» و «انتظار» است نه «تطبیق» و «توقیت»!
این اندک شاید جایش در همه تحلیلها خالی بود و تصور این بود که گفتن و توجه و تذکر آن لازم؛ اگر شما هم موافقید در ترویج فرهنگ صحیح مهدویت کوشا باشید.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖 خیالتان تخت؛ تیری از تحریرالشام به سمت اسرائیل شلیک نمیشود
✏️به قلم
#سرباز_روحالله_رضوی
.....................................
🔹 درست روزی که حکومت سوریه سقوط کرد، اسرائیل کوه هرمون را به اشغال کامل خودش درآورد، مناطق بیشتری از قنیطره را اشغال کرد، به مناطق مختلف دمشق حمله هوایی کرد، نخستوزیرش رفت و در جولان بیانیه خواند، به ساکنان روستاهای مرزی سوریه اخطار عدم خروج داد و وقتی داشت همه این کارها را میکرد، جهادیِ سابق و امیر و فرمانده فاتح جبهه #تحریرالشام ابومحمدجولانی، داشت در مسجد اموی دمشق به ایران میتاخت و لام تا کام از اسرائیل چیزی نمیگفت.
🔸 خاندان اسد با همه مشکلاتی که داشتند غیرت عربی و ضد اسرائیلی داشتند که تخم و ترکههای ترکیه از آن بینصیبند ولو با یک من ریش به سابقهی جهادیشان بنازند. در فاجعه اخیر هم ایکاش اسد عزم و تدبیری برای ایستادن و نجات این کشور داشت.
🔹 خیالتان تخت؛ تیری از این طایفه به اسرائیل شلیک نمیشود که هیچ، تا بتوانند جلوی امداد مقاومت را هم خواهند گرفت. باشد تا یک بار دیگر تیغ این جماعت مثلا اسلامگرا به پشت و پهلوی امت فرو برود بلکه عدهای ولو سالها بعد قدردان محور مقاومت گردند و فرق خرمهره اسلامگرایی این جماعت و گوهر مقاومت اصیل را بفهمند.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖راه کمک به حزب الله، بعد از سقوط اسد
✏️به قلم
#علیرضا_کمیلی
.....................................
گرچه برای تصمیم گیری زود است ولی فعلا دو نگرانی کشتار شیعیان و تخریب مزارات سوریه، تاحدی برطرف شده ولی سوال باقیمانده نحوه تداوم امداد مقاومت لبنانی است که گرچه سخت شده ولی منتفی نیست بدلایلی:
معتقدم باید در این مسأله با دولت آینده سوریه که دغدغه فلسطین هم دارد مستقیما همکاری کرد یا از طریق گروههای فلسطینی که رابطه خوبی دارند به تداوم کمک اندیشید ولی با فرض عدم امکان این ماجرا هم چند نکته را یادآوری میکنم.
در سالهای طولانی جنگ سوریه، راه زمینی بوکمال بسته بود و این یعنی تنها راه کمک زمینی نیست. ثانیا ما هیچ راه زمینی مستقیمی به غزه نداشتیم ولی به آنها کمک نظامی رساندیم که از طریق سودان و... انجام می شد! در ضمن قاچاقچیان سلاح بسیارند و راه دریا هم بسته نیست!
از همه مهمتر اینکه خود حزب هم به توان ساخت بسیاری از موشک ها دست یافته و بیش از ۱۵۰ هزار موشکی که آمریکایی ها ادعا میکنند در اختیار دارد را از بیرون نیاورده است! پس آینده را بن بست تصویر نکنیم تا توی دل لبنانی ها هم خالی نشود.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖طرح خاورمیانه جدید پس از سقوط بشار اسد
✏️به قلم
#محمد_توفیق_العلاوی
.....................................
گام بعدی اسرائیل پس از نابودی سوریه چیست؟ هشت کشور عربی اطراف اسرائیل غیر از سوریه، یعنی مصر، عربستان سعودی، اردن، لبنان، لیبی، یمن، عراق و آنچه از فلسطین باقی مانده است (غزه و کرانه باختری)، در طرح خاورمیانه جدید اسرائیل قرار دارند. خطرناکترین برنامهها علیه عربستان سعودی و عراق طراحی شدهاند.
طرح شوم اسرائیل برای عربستان سعودی
عربستان سعودی پس از بیش از صد سال ثبات، پیشرفت چشمگیر در همه زمینهها، جهشهای بیسابقه در تمام بخشها، ظهور نسلی آگاه و تحصیلکرده و پیدایش صنایع پیشرفته، اکنون خطری واقعی برای اسرائیل محسوب میشود. سیاستهای عادیسازی روابط و نزدیکی به اسرائیل کمکی نخواهد کرد. از نظر اسرائیل، هیچ کشور عربی و اسلامی نباید صرفنظر از نظام حاکم و نزدیکی به اسرائیل، به پیشرفت واقعی دست یابد.
«آبا ایبان»، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه اسرائیل در دههی 1960، پس از انتشار کتابش به نام «سرزمین من: داستان اسرائیل نوین» در سال 1972، در مورد عراق گفت: «عراق بیشترین نگرانی را برای ما ایجاد میکرد، زیرا با سرعت زیادی در حال پیشرفت بود و از تواناییهای فرهنگی و مادی برخوردار بود. اما پس از انقلاب 1958 و انقلابهای بعدی در دههی 1960، وقتی دیدیم چرخ توسعه متوقف شده و کشور رو به زوال است، آسودهخاطر شدیم که عراق در آیندهای قابل پیشبینی خطری برای اسرائیل نخواهد بود.»
این امر اکنون در مورد عربستان سعودی نیز صدق میکند و نمیتوان پیشبینی کرد که اسرائیل چه آشوبها و ترورهایی را برای عربستان سعودی در آیندهی قابل پیشبینی تدارک دیده است.
اسرائیل نمیخواهد سناریوی شاه تکرار شود؛ [ایران زمان] شاه که زمانی قویترین متحد اسرائیل در خاورمیانه بود، اما یک شبه به دشمنی سرسخت تبدیل شد. این سناریو ممکن است در مورد هر کشور اسلامی تکرار شود.
اما عراق: اگر فساد در عراق ریشهکن شود، کشور ثبات یابد و با توجه به تواناییها و منابعش به پیشرفت واقعی دست یابد، میتواند همانطور که «آبا ایبان» اشاره کرده، خطری واقعی به حساب آید. بنابراین، نباید به آن اجازه ثبات داد و باید تلاش شود تا کشور تجزیه شود؛ همان سیاست صهیونیستی بایدن که در سال 2006 خواستار تقسیم عراق به سه دولت شیعه، سنی و کرد شد. سپس، طرح اسرائیل برای اشغال موصل توسط داعش در سال 2014 بود؛ اما داعش با فتوای مرجعیت دینی شکست خورد. اکنون نوبت به جبهه النصره میرسد که امیدواریم سیاستهای تکفیری گذشتهاش را کنار گذاشته باشد؛ اما اگر این سیاستها ادامه یابند، از آن بهعنوان نیروی پیشرو برای حمله به عراق، و همچنین عربستان سعودی، اردن، مصر، فلسطین و یمن در آیندهای قابل پیشبینی، هراس داریم.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
بازتاب گسترده بیانات رهبر انقلاب درباره سوریه در رسانههای جهان
..................
خبرگزاری انگلیسی رویترز:
🔸رهبر ایران: مقاومت تحت راهبری ایران در سراسر منطقه قدرتمندتر خواهد شد
الجزیره:
🔸رهبر ایران: نیروهای اطلاعاتی ایران، چند ماه پیش به دولت سوریه درباره تهدیدات کنونی هشدار داده بودند، اما دمشق این هشدارها را نادیده گرفت.
شبکه خبری اروپایی «یورونیوز»:
🔸رهبر ایران: تردیدی وجود ندارد که آنچه در سوریه رخ داده نتیجه یک طرح مشترک آمریکایی و صهیونیستی است.
نشریه انگلیسی «گاردین»:
🔸رهبر ایران بازپس گرفته شدن سوریه توسط جوانان این کشور را پیشبینی کرد.
وبگاه شبکه اماراتی «نشنال»:
🔸رهبر ایران: با وجود سقوط دولت بشار اسد، ایران و متحدان آن تضعیف نشدهاند بلکه ایران قوی است و این کشور قویتر خواهد شد.
خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس»:
🔸رهبر ایران: سقوط دولت سوریه بخشی از نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است.
روزنامه «اسرائیل هیوم»:
🔸رهبر ایران: شواهدی محکم درباره نقش اسرائیل و آمریکا در سرنگونی دولت اسد وجود دارد.
تایمز اسرائیل:
🔸رهبر ایران: شورشیان در سوریه موفق نخواهند شد.
بر گرفته از کانال راه میرزا
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖فاصله محسوس
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
🔹سخنان رهبری را شنیدیم، شاخص خوبی است که هم حال خودمان را هم دوستانمان را و هم مجموعه تحلیلگرانی که ذهنمان را به آنها متصل کرده ایم در این مدت بسنجیم و مقایسه کنیم. آیا فاصله محسوسی را احساس نکردیم؟ روی این فاصله محسوس بیندیشیم.
🔹آنها که میگفتند نگاه های ایمانی و معنوی به صحنه اصل نیست و واقع گرایی نیست، نگاه کنند به سخنان رهبری درباره معنای مقاومت و حقیقت آن که از جنس ایمان است و تحریم و جنگ و بلایا و دردها اتفاقا توسعه اش میدهد، و وعده بروز و جوشش جوانان سوری بر همین مبنا که توسط رهبری تبیین و ترسیم شد. خوب این فهم را نداشته باشی خیال میکنی داری سخن انقلابی میگویی ولی کل هیکل حرف زدنت بوی ترس و انفعال خواهد داد. بفهمی یا نفهمی.
کاش صدا و سیما جلوی این سبک تحلیلها که بوی چپ در مبارزه شان جدی است میگرفت و راه نمیداد، این نگاه حرف از جنگ میزند ظاهرا جنگ را هم دوست دارد ولی دل مردم را خالی میکنند، این جنس ظاهرگرایی در تبیین واقعیت، خواه ناخواه مصداق کلان روایت مرجفون میشود.
🔹آنها که شکست حکومت بشار را به فشار اقتصادی و تحریم و اینها ربط میدادند که نتیجه بگیرند برویم وا بدهیم و کوتاه بیاییم که شکست نخوریم، اینها هم کاش کمی میاندیشیدند که اگر بنا بود اینگونه بیندیشیم اساسا پهلوی که بود چه لزومی داشت به اینکه نوکری و بردگی استکبار را کنار بزنیم. این که ظاهرگرایانه و عادی امور را تحلیل میکنیم یعنی دستگاه محاسبات ما غربی است و نه ایمانی، زاویه نگاه ما غربی است نه ایمانی، راه حل به دست آوردن این عقلانیت ایمانی که نگاه جامع به صحنه دارد که هم ظاهر را ببیند و هم غیب و عمق را اتصال به اندیشه رهبران انقلاب اسلامی و تربیت کردن ذهن با آنها است.
🔹 خالی کردن دل مردم(کلان روایت مرجفون) جرم است، کاری به بحثهای قانونی و حقوقی و کیفری اش ندارم، اما راه اینکه من و امثال من در دایره خالی کنندگان دل مردم قرار نگیریم این است که اول خودمان صحنه را درست ببینیم که دل خودمان خالی نشود.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖چند نکته از استاد خامنهای
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
🌷رفقای عزیزم !
"«تبیین» این است که آنچه واقع شده و احیاناً سعی میشود از چشمها مخفی بماند، تا آن جایی که ما میبینیم و میفهمیم بیان کنیم"
پس اگر شما هم آمدید آن بخش از جنگ را که همه میبینند مثل خرابیها و جنایتها و امثالهم را بیان کردید که ظاهر امور است و ابعاد پنهان ماجرا مثل عمق و باطن امور، راهبردهای دو جبهه و امثالهم را بحث نکردی، شما تبیین نکرده اید و در جهاد تبیین نقش نداشته اید، بگردید ابعاد مهم پنهان مانده را بیان کنید. برای اینکار نیاز به زاویه نگاه عمیق و کلان و راهبردی دارید. تمرین کنید.
🌷برادرانم!
آنچه در سوریه رخ داد "محصول یک نقشهی مشترک آمریکایی و صهیونیستی است" عادت کنیم دستهای پشت صحنه را کشف کنیم. نگاه کنید رهبری برای اثبات این نکته به همان اطلاعاتی توجه داد که پیش چشم همه ما بود. نه یک امر مخفی در میدان. آنها که میگویند میدان را نمیدانیم و مسوولین و فرماندهها به ما نمیگویند و امثال این ادعاها، سر کارتان میگذارند.
🌷دوستان عزیزم!
که یک کلمه جنگ وجودی را از رهبری شنیده اید و تفاسیر ظاهرگرایانه خودتان را برش بار میکنید، دقت کنید:
"«جبههی مقاومت» یک سختافزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. «مقاومت» یک ایمان است، یک تفکّر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است؛ مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی است. چیزی که ایمان یک عدّه مردم است، چیز قراردادیای نیست ــ که من حالا میگویم چرا ایمان مردم است ــ این، با فشار آوردن نهفقط ضعیف نمیشود بلکه قویتر میشود."
فهم جنگ وجودی درباره جبهه حق نیاز به این زاویه نگاه عمیق به جبهه حق دارد. این را نفهمید متوجه نمیشوید خطر وجودی برای جبهه حق چیست؟ آیا این تخیلات شما است؟ هر ضربه ای و ثلمه ای را خطر وجودی نمیگویند. با چرتکه غربی نمیشود حقیقت حق را محاسبه کرد.
🌷برادرانم!
سبک جنگیدن ایران را یاد بگیرید:
" نه منطقی است، نه افکار عمومی آن را قبول میکنند که ارتشی از اینجا بلند شود برود و به جای ارتش آنها بجنگد"
جبهه حق ملاحظه قواعد بین المللی و افکار عمومی را میکند و آرمان و جهت گیری اش را پیش میبرد. ببینید شما هم متوجه این روشها بوده اید تا امروز؟
🌷عزیزان!
راهکار مقاومت همین جوششهای مردمی است. مهمترین اشکال در کار سوریه همین از بین بردن بسیج مردمی بود که ریشه اش ضعف در روح مقاومت و اعتماد به دشمن بود. ایران ولو این قصه زمان ببرد راهبردش در سوریه همین خیزش مردم و جوانان است. نگاه کنید ببینید شما هم به همین راهبرد میاندیشید؟ یا مشکلات اقتصادی و نظامی و چه و چه را ریشه مشکل دیدید؟
🌷بزرگواران!
"ملّت ایران به ارتش خود، به سپاه خود مباهات میکند، افتخار میکند. مسئولان بالای نیروهای مسلّح، سازمانهای مسلّح"
بروید ببینید اگر فرماندهان نظامی خود را تحقیر کردید ، توهین کردید، بی اعتمادی ایجاد کردید، رفتارشان را فیک و سر کاری و بلوف و امثالهم تلقی کردید، توبه کنید. بروید ببینید چطور دل دیگران را خالی کردید با این احساس روانی و بی استدلالتان که با نگاه رهبری زمین تا آسمان متفاوت است.
نکات بیش از این بود ولی در این مجال بیش از این نمیگنجید. این رهبر حکیم است استاد همه ما است، با او میشود رشد کرد. قدر بدانیمش.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖این سخن کلام الله است
✏️به قلم
#محسن_قنبریان
.....................................
این سخن، کلام الله است:
لَئِن لَم يَنتَهِ المُنافِقونَ وَالَّذينَ في قُلوبِهِم مَرَضٌ وَالمُرجِفونَ فِي المَدينَةِ لَنُغرِيَنَّكَ بِهِم ثُمَّ لا يُجاوِرونَكَ فيها إِلّا قَليلًا(۶۰احزاب)
اگر منافقان و بیماردلان و آنها که اخبار دروغ و شایعات بیاساس در مدینه پخش می کنند دست از کار خود بر ندارند، تو را بر ضدّ آنان میشورانیم، سپس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در کنار تو در این شهر بمانند!
لکن تمام ماجرا در صغرای قضیه و تطبیق است.
وقتی تشخیصش با هر که شد، این کبرای کلی بر هر تحلیل و بیانی -ولو درون جبهه مقاومت- می نشیند!
طرح هر نوع نگرانی برای تدبیر به موقع -نه سازش و عقب گرد- در جبهه مقاومت همه جزء رجفه و مرجفون مارک می خورد؛ چنانچه این ایام برچسبش بر پیشانی های زیادی خورده است!
اصلا پویشِ مجرم بگیری اش، هم شروع شد! برخی فراخوان دادند که تحلیل گران نادان یا هر گوینده ای که سخنش زیر دل خالی کن است را معرفی کنید تا مطالبه جمعی برای پیگرد قضایی اش را فراهم کنیم!
در طرف دیگر زمینِ مبارزه اما یکسال است تجمعات علیه نتانیاهو -البته زیر پرچم رژیم- انجام می شود. وضعیت جنگی -جز چند روز- مجوز منع تجمع و اعتراض نشده است! البته تجمع کنندگان هم سازش نمی خواهند، به تدابیر نخست وزیر گله مندند و الا برخی تندتر از او هستند!
⬅️ تطبیق گران عزیز و مرجف بگیران محترم، سیمای مردم سالار جمهوری اسلامی را کمتر از نمای رژیم ددمنش صهیونی نکنند!
⬅️ نگران های جبهه مقاومت هم اگر دلسوزند، احتیاط کنند که زیر دلی خالی نشود؛ دیگر از وضعیت ها طوری نگویند که درگیری به خاکریز جبهه خودی بکشد!
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖مسؤولان جمهوری اسلامی و عبرتگیری از داستان سوریه
✏️به قلم
#احمدحسین_شریفی
.....................................
یکی از نکات مهم سخنان امروز (۲۱ آذر ۱۴۰۳) رهبر حکیم انقلاب در تبیین حوادث سوریه، اشاره به عبرت و درسی است که مسؤولان جمهوری اسلامی باید از این حادثه بگیرند. و آن اینکه:
اولاً، «از دشمن نباید غافل شد؛ دشمن را حقیر هم نباید شمرد». دشمنان اسلام یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی، دائماً در اندیشه ضربه زدن به اسلام و مسلمین و جمهوری اسلامی هستند. به تعبیر حکیمانه امیرمؤمنان علیه السلام: مَن نامَ لَم یُنَم عَنه.
همه مسؤولان سیاسی و نظامی و اقتصادی و علمی و فرهنگی کشور باید دانند که لحظهای از دشمنان نباید غافل بمانند. بدانند که اگر آنان از دشمن غافل شوند، دشمن هرگز از آنها غافل نخواهد شد.
قرآن کریم به صراحت و مکرراً به توصیف رویکرد جبهه کفر در تقابل با اسلام پرداخته است:
وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّىٰ يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا (بقره، ۲۱۷)
طبیعتاً در برابر چنین دشمنانی همواره باید هوشیاری و هوشمندی و آمادگی خود را در بالاترین سطح و در همه سطوح تقویت کرد.
ثانیاً، «به تبسّم دشمن هم نبایستی اعتماد کرد؛ گاهی دشمن با لحن خوش با انسان حرف میزند، با تبسّم حرف میزند، امّا خنجر را پشت سرش گرفته، منتظر فرصت است.» امید است که سیاستمداران و مسؤولان از همه احزاب و گروههای سیاسی کشور یک بار برای همیشه از سرنوشت بشار اسد عبرت بگیرند. او در یک سال اخیر، به لبخند آمریکاییان و به وعدههای دشمنان دیرین مردم سوریه دل خوش کرده بود! و توصیه رهبر معظم انقلاب را گوش نکرد که ابتدای همین سال جاری به او گفت آمریکاییها هرگز به وعدههای خود وفا نمیکنند. و گویا به این سخن صریح خدای متعال باور نداشت که اولیای کفر هرگز به وعدههای خود پایبند نیستند: «إنَّهُم لَآ أَيمَٰنَ لَهُمۡ» و شد آنچه میتوانست نشود.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
بیانات پیرامون فلسطین(1).pdf
3.7M
مجموعه بیانات رهبر انقلاب پیرامون فلسطین از طوفان الاقصی تا کنون
در این فایل، تمام بیانات رهبری در باب مسائل منطقه، غزه، لبنان و...، از تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۸ تا ۱۴۰۳/۰۹۰/۵، جمعآوری و سپس کدگذاری دقیق و تفصیلی شده است. این محصول(هم متن تجمیعی بیانات و هم فهرستها که به نوعی خلاصه مختصر متن به شمار میروند) به پژوهشگران، اصحاب اندیشه و جهادگران تبیین کمک میکند تا با سهولت بیشتری درباب طرح رهبر انقلاب اسلامی بیاندیشند و به جمعبندی دست یابند.
کاری از تشکل طلبگی ربیون
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
♻️ تحلیل ها و دیدگاه های افراد مختلف در خصوص مسئله سوریه
❎قسمت دوم
۱.مردم سوریه دوگانه های دیروز و امروز
وماموریت ایران
به قلم
#مهدی_خضری
۲.بقاء اسرائیل در ناامنی منطقه
به قلم
#سرباز_روح_الله_رضوی
۳. در سوریه چه اتفاقی افتاده است؟
به قلم
#حسین_کازرونی
۴. وضعیت از سال ۲۰۱۲ که دمشق محاصره بود، اصلاً بدتر نیست
به قلم
#کریم_جعفری
۵.سوریه؛کلاف سردرگمِ نگران ها
به قلم
#شیخ_حسینی
۶.شهداء؛ نه خون شان هدر رفت، نه جایشان پُر می شود!
به قلم
#محسن_قنبریان
۷. چرا ایران در این دوره وارد سوریه نشد
به قلم
#حامد_موفق_بهروزی
۸. طوفان الأقصی فرصتی برای انتقام سخت و خروج امریکا از منطقه
به قلم
#سید_علی_موسوی
۹. از اشرف غنی تا بشار اسد
به قلم
#محسن_دنیوی
۱۰. متاثر نشوید پیروزی با شماست!
به قلم
#احمدرضا_حاجتی
۱۱. غرب و اجتماعیزدایی از مقاومت
به قلم
#سیدـ_حامد_ترابی
۱۲.آیا اینک، آخرالزمان است؟
به قلم
#وحید_یامین_پور
۱۳. «اضطرار» و «انتظار» آری، «تشرف» شاید، «توقیت» و «تطبیق» ابدا
به قلم
#مهدی_طاهری
۱۴. خیالتان تخت؛ تیری از تحریرالشام به سمت اسرائیل شلیک نمیشود
به قلم
#سرباز_روحالله_رضوی
۱۵.راه کمک به حزب الله، بعد از سقوط اسد
به قلم
#علیرضا_کمیلی
۱۶. طرح خاورمیانه جدید پس از سقوط بشار اسد
به قلم
#محمد_توفیق_العلاوی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖کدام حضور منطقه ای؟!
✏️به قلم
#امیدرضا_صفایی
.....................................
این ایام که درمورد هم سرنوشتی مردم منطقه صحبت می شود نباید همه ی مسئولیت را صرفا متوجه فرماندهان نظامی بدانیم.
پس از ترور سردار سلیمانی، حضرت آقا در اولین خطبه نماز جمعه تهران، در بخش فارسی خطبه دوم فرمودند ایران باید قوی شود. در بخش عربی این خطبه بیان کردند تنها راه نجات ملتهای منطقه، تدبیر و استقامت و نترسیدن از دشمن است و همچنین راهبردهایی را برای نزدیکی ملت های منطقه و نجات از سلطه ی استکباری آمریکا مطرح نمودند.
«سرنوشت منطقه، نجات از سلطهی استکباری آمریکا و رهایی فلسطین از حاکمیّت بیگانگان صهیونیست است.
#همّت_ملّتها باید زمان رسیدن به این مقصود را نزدیک کند. جهان اسلام باید عوامل تفرقه را بزداید.
- وحدت #علمای دین، ⬅️ راهحلهای اسلامی برای سبک زندگی نوین اسلامی را کشف میکند.
- همکاری #دانشگاههای ما ⬅️ علم و فنّاوری را ارتقا بخشیده، زیربناهای تمدّن جدید را خواهد ساخت.
- هماهنگی #رسانههای ما ⬅️ فرهنگ عمومی را از ریشه اصلاح خواهد کرد.
- ارتباط #نیروهای_مسلّح ما ⬅️ جنگ و تجاوز را از همهی منطقه دور خواهد کرد.
- ارتباط #بازارهای ما، ⬅️ اقتصاد کشورهایمان را از سلطهی کمپانیهای غارتگر بیرون خواهد آورد.
- رفت و آمدها و #سفرهای_مردم ما، ⬅️ همزبانی و همدلی وحدت و دوستی به ارمغان خواهد آورد.
دشمنان شما و ما میخواهند اقتصاد خود را با منابع کشورهای ما، عزّت خود را با ذلّت ملّتهای ما، و صدرنشینی خود را با تفرقهی ما تأمین کنند. میخواهند ما و شما را به دست خودمان نابود کنند.» (امام خامنه ای، بخش عربی خطبه دوم، ۱۳۹۸/۱۰/۲۷)
همچنان که می بینیم طرح انقلاب اسلامی برای بسیج ملت های منطقه ابعاد ترکیبی دارد و منحصر به حضور نظامی نیست. این ایام در کنار مطالبه از فرماندهان نظامی، مناسب است وضعیت عرصه های دیگر هم مورد توجه قرار بگیرد. مثلا در مورد سوریه، عرصه های غیر نظامی چه مقدار موفق بوده اند؟! کدام حضور منطقه ای مدنظرمان است؟ حضوری که صرفا نظامی است یا حضوری که ابعاد ترکیبی دارد؟!
#بسیج_ملت_های_منطقه
#هم_سرنوشتی
#پیوندهای_ترکیبی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
📑واکنش ها به سخنرانی رهبری
۱. بازتاب گسترده بیانات رهبر انقلاب درباره سوریه در رسانه های جهان
۲.فاصله محسوس
به قلم #علی_مهدیان
۳.چند نکته از استاد خامنه ای
به قلم #علی_مهدیان
۴.مسئولان جمهوری اسلامی و عبرت گیری از داستان سوریه
به قلم #احمدحسین_شریفی
۵. عادل ؛ چراغ راه امت در طوفان اختلافات
به قلم #موسی_آقایاری
۶.قوی تر از گذشته
به قلم #حمیدرضا_باقری
۷.چرا غلبه بر مقاومت ممکن نیست؟
#بخش_اول
به قلم
#سعدالله_زارعی
۸.چرا غلبه بر مقاومت ممکن نیست؟
#بخش_دوم
به قلم
#سعدالله_زارعی
۹.چرا غلبه بر مقاومت ممکن نیست؟
#بخش_سوم
به قلم
#سعدالله_زارعی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖حاکم عادل ؛ چراغ راه امت در طوفان اختلافات
✏️به قلم
#موسی_آقایاری
.....................................
اختلاف نظر در مسائل سیاسی، اجتماعی و حتی دینی همواره بخشی از زندگی بشر بوده است. قرآن کریم در چنین شرایطی راهکاری روشن ارائه میدهد: فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ (نساء: 59). این آیه مسلمانان را به بازگشت به منابع الهی و پیامبر یا جانشین عادل او دعوت میکند.
در موضوع بحران سوریه، تحلیلهای مختلفی ارائه شده است. برخی تحولات را از دریچه رقابت قدرتهای جهانی مینگرند و آن را جنگی برای نفوذ میدانند. عدهای دیگر مسئله را نبرد حق و باطل یا تقابل جبهه مقاومت با استکبار تحلیل میکنند. این اختلافنظرها گاه باعث ابهام و سردرگمی در اتخاذ موضع میشود.
در چنین مواردی نقش حاکم عادل آشکار میشود. در نظام اسلامی، ولیفقیه بهعنوان کسی که علم، تقوا و بصیرت دارد، معیار و مرجع رفع اختلافات است. رهبر معظم انقلاب اسلامی، بارها تأکید کردهاند که بحران سوریه صرفاً یک نزاع داخلی یا سیاسی نیست، بلکه میدان اصلی مقابله با نقشههای دشمنان اسلام است. ایشان فرمودند: مسئله سوریه، فراتر از مرزهای این کشور است و نتیجه آن بر سرنوشت امت اسلامی تأثیر خواهد گذاشت.
در این بحران، ایشان نقشه راهی ارائه کردند که بر اصول اسلامی و منافع بلندمدت مسلمانان استوار بود. حمایت از مردم سوریه و دولت مشروع آن در برابر دخالتهای خارجی و تروریسم، بخشی از این راهبرد بود. این موضعگیری حکیمانه، نقش رهبری عادل را در رفع ابهامات و هدایت جامعه به مسیر درست آشکار میسازد.
✅ اختلاف نظرها ممکن است طبیعی باشند، اما آنچه اهمیت دارد این است که برای دستیابی به وحدت و درک حقیقت، به مرجعیت عادلانه و آگاه مراجعه کنیم؛ مرجعی که با نگاه بلندمدت و دینی، مسیر درست را نشان دهد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha