برای سیدمحمدمهدی میرباقری.pdf
65.5K
🔖برای سیدمحمدمهدی میرباقری
✏️به قلم
#محسن_دنیوی
.....................................
در بحبوبه جنگی که منطقه را فراگرفته است و رنجی که بر ملت مظلوم فلسطین و لبنان توسط رژیم وحشی اسراییل تحمیل شده است، روزنامه هممیهن دوباره حمله به شخصیت آیتالله میرباقری را به تیتر اول خود آورده است!
این یادداشت تلاش دارد تا درباره شخصیت فکری استاد میرباقری توضیحاتی را برای افراد منصف و معتدل ارائه کند. افرادی که از قبل و بدون آگاهی لازم، تصمیم خود را درباره اغلب امور و موضوعات نگرفتهاند و به خود فرصت میدهند بیرون از موجسازی رسانهها، فکر کنند و بعد درباره افراد قضاوت کنند!
این یادداشت چهار صفحه و ۱۶۸۴ کلمه است و مطالعه آن حدود ۱۰ دقیقه زمان خواهد برد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖مقاومت بعد از قهرمان سنوار
✏️به قلم
#مجید_بهستانی
.....................................
یحیی سنوار جاوید شد. آینده مقاومت چه خواهد شد؟
۱_ به جنگ هشت ساله خود نگاه کنیم. فرماندهان بزرگی شهید شدند، ولی فرماندهان بسیاری در آن دوران پرورش یافتند. علم دفاع مقدس روی زمین نماند. امروز جنس رزمندگان و فرماندهان محور مقاومت مشابه همان روزگار درخشان ایرانی است. سنواری رفت و سنوارها پرورش یافتند.
اگر اشکالی هست در خیانت جهانی، و کمبود تسلیحات و لجستیک و امکانات است. رزمندگان مقاومت بسیار فرق دارند با جنبش کم مایه جنبش ظفار که در مقابل ارتش توخالی شاهنشاهی متلاشی شد. این یکی مانا است و خون شهدا آن را تناور میسازد.
۲_ اسرائیل در حال اجرای پروژه غرب برای سلطه بر جهان است. این را زمانی میتوان درک کرد که تاریخ تحولات جهانی از قرن ۱۹ به بعد بر روی یک نوار بهمپیوسته مطالعه شود. مناطق جغرافیایی در برابر سلطه گری غربی در حال مقاومت هستند، و فلسطین اوج تصویر این قیام است.
پس اعتراضات و خط و نشان فرانسه، انگلیس و آمریکا در برابر جنایات اسرائیلی چه معنا دارد؟
خوش رقصی عاری از حقیقت! حتی شعار حمایت از حقوق بشر. هر کدام برای این رفتارها انگیزههای درونی دارند که اصلی ترین آن پاسخ به التهاب ضداسراییلی درون کشورهای خودشان است. برای نمونه جمعیت مسلمانان بزرگی در این کشورها زندگی میکنند که در سیاست از جمله انتخابات نقشآفرینی میکنند. بنابراین مخالف خوانی رهبران سیاسی این کشورهای مزوّر برای کاستن از تیزی لبه شهروندان خودشان معنا میدهد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖دربارۀ تبلیغات جنگ
🔗پیشنویسی شتابزده از سرمقاله شماره آینده (پانزدهم) مجلۀ سوره
✏️به قلم
#سید_علی_سیدان
.....................................
- وقتی در شرایط جنگی هستیم، صِرف «روایت جنگ» کافی نیست. باید به «تبلیغات جنگ» فکر کنیم. روایت، در شرایطی که رخداد از تجربه ما پیش افتاده، نمیتواند بهتنهایی جوابگوی صحنه باشد. باید به استقبال آینده رفت و حتی در آینده سهیم شد و این جز با تبلیغات ممکن نیست.
- ما از آینده با خبر نیستیم و نمیدانیم چه چیزی رخ خواهد داد. این قضیه نباید ما را در رسانه گیج و منفعل کند. نباید منتظر باشیم که اتفاقی بیفتد تا ما آن را تجربه و سپس روایت کنیم. باید روحیه مردم آمادۀ سازگاری با شرایط جنگی باشد و این، کار «تبلیغات جنگ» است.
- مثلاً یک کار مهم در زمان جنگ، «گمانهزنی» است؛ حدس درباره روند احتمالی حوادث. البته این گمانهها نباید فضای عمومی را به نفع طرح دشمن آشوبناک کند یا معنای اصیل مبارزه ما را مخدوش کند. باید این حدسها در چارچوب حکمی، حقیقی و یقینی تاریخ انقلاب اسلامی (یعنی تلقی کلان ما از سیر زمانی حوادث و غایت انقلاب) در کار آورده شود.
- گمانه، به ما امکان میدهد که جلوتر از رخداد، سررشته افکار را به دست بگیریم و زودتر به استقبال آینده برویم و مردم را برای پیشامدهای احتمالی آماده کنیم؛ بدون اینکه گزارهای یقینی و ابطالپذیر بگوییم و احتمالاً اعتبار رسانهمان را از دست بدهیم.
- روایت فتحِ شهید آوینی، جامع «روایت» و «تبلیغات» بود. اگرچه بهمرور، ارزش روایی آن اثر تهنشین شد و حتی آینده را ممکن کرد؛ اما آوینی به تصریح خودش، به تبعیت از امر امام، به دنبال تبلیغات برای روانه کردن مردم به جبههها بود. (نگاهی دوباره به روایت فتح، آینه جادو، جلد سوم).
- فراموش نکنیم که در آن دوران، نه ماهواره و نه اینترنت، رقبایی برای مدیوم تلویزیون ملی نبودند و همین مسئله به آوینی این امکان را میداد که با فرصت و فاصلهای معنادار از رخدادها، در کنار سایر فعالیتهای تبلیغی تلویزیون، وجه معنوی جنگ را «روایت» کند و از طریق روایت مردم را تحریض به قتال کند.
- اکنون که شتاب رخدادها و سرعت اطلاعرسانی و رقبای تبلیغی بسیار زیاد است، باید برای به صحنه آوردن آن معنای حقیقی جهاد و تشویق و آمادهسازی مخاطب برای مقاومت، راههای تازهای پیدا کنیم.
- امروز بیش از تمرکز بر سبک «روایت» در کار شهید آوینی، باید فنون «تبلیغات» را در روایت فتح او بازبینی کنیم. دستکم باید وجوه تبلیغاتی روایتش را پیش چشم بیاوریم؛ خوانشی تبلیغی از روایت فتح.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
20119(1).pdf
2.97M
#سند_پژوهشی| بررسی عملکرد مالی دولت در چهارماهه نخست سال ۱۴۰۳
پژوهانه| پایگاه نشر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
20117(1).pdf
4.1M
#سند_پژوهشی| فساد حزبی؛ علت ها، زمینه ها و راهکارها
پژوهانه| پایگاه نشر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖چیزی در مورد یحیی که مرا رها نمیکند...
✏️به قلم
#وحید_یامین_پور
.....................................
🔹این روزها پس از آن تصاویر تاریخ ساز از شهادت قهرمانانهاش به یک چیز فکر میکنم؛ او میتوانست فقط با باز کردن چفیه از سر و صورتش، زنده بماند. فقط کافی بود کمی چفیه را پایین بیاورد. همانقدر که دوربینهای ترسو چهره او را ببینند و هوش مصنوعی روی میز افسران ارشد اطلاعاتی جیغ بکشد که «نزنید... نزنید... او یحیی س...نوار است... اورا زنده میخواهیم.»
🔹یحیی میدانست زندهی او چه اندازه برای عسراعیل ارزشمند است. او را میبردند و در بهترین بیمارستان تلآویو زیر نظر متخصصان، درمان میکردند. او میتوانست بزرگترین شکار تاریخ تشکیل رژیم صهیونیستی باشد. آنقدر مهم که نتانیاهو اعلام کند جنگ را بُرده و غزه را به زانو درآورده و حالا گروگانها و دهها امتیاز دیگر را در ازای یحیی معامله میکند.
🔹یحیی همه اینها را میدانست ولی چفیه را تا زیر چشمهایش بالا کشید. من به آن لحظهی لاهوتی میاندیشم که یک انسان چگونه میتواند مرگ را به خود دعوت کند. یحیی حتی اگر بدون چفیه دستگیر میشد باز هم در قهرمانی او شعرها میسرودند. او نه در تونلهای زیر زمینی که در نقطهی صفر تماس در جنگ رو در رو تا آخر مبارزه کرده بود و با یک دست قطع شده و دهها جراحت دیگر به اسارت رفته بود. اما یحیی چفیه را تا زیر چشمها بالا کشید و فقط با چشمهایی شبیه همهی چشمهای به خون نشسته فلسطینی به شیطان معلق در سنگرش زل زد. تا او را نشناسند. تا با او همان کنند که با هر مبارز ناشناس دیگری...
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
⚠️مراقب حمله باشیم!
خوش خیالیست اگر فکر کنیم حمله اسرائیل به ما در حوزه نظامی محدود میشود
دشمن خیلی خوب با قدرت نظامی ایران آشناست همچنین خیلی خوب میداند که حمله نظامی، وحدت مردم ایران را بیشتر میکند
تجربه نشان داده مردم ایران در شرایط این چنینی، اختلافات درونی را کنار گذاشته و با هم متحدتر میشوند
و این دقیقا همان چیزیست که دشمن از آن حذر دارد.
رژیم صهیونیستی وقتی میتواند بر منطقه سیادت کند، وقتی میتواند هر بلایی که میخواهد بر سر مردم فلسطین در آورد که مردم منطقه درگیر خودشان باشند.
آنقدر درگیر که دیگر قصه غصب فلسطین را #فراموش کنند.
پس برای رسیدن به این مقصود از تمام ظرفیتها و گسلها استفاده میکند.
هر نقطه اختلافی برای دشمن یک فرصت است!
این روزها باید خیلی بیشتر از قبل مراقب
پررنگ شدن اختلافات واهی با همسایگان(همچون مسئله جزایر ابوموسی)، تبدیل مسئله مهاجرین به تنش و درگیری، اختلافات مذهبی و قومیتی، گسترش شایعات و شبهات و حتی ناآرامیهای سیاسی و فرهنگی دیگر باشیم.
چاره چیست ؟
روایتِ ماجرای غصب و غارت #منطقه_ما و تاریخ استعمار منطقه غرب آسیا،
خط روایتیست که آن را نسخهای برای افزایش سواد اجتماعی در مسئله فلسطین و منطقه میدانیم و اولین قدمِ آمادگی برای مبارزه با هر اقدامی علیه منطقه است.
حکم جهاد رهبری را فراموش نکنیم؛
همه ما سرباز این جنگیم!
#هم_سرنوشتیم
#راوی_شو
#تحلیل
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖وظیفه مهم امتداد اخلاق و معنویت شهداء در دوران جنگ ترکیبی
✏️به قلم
#احمدحسین_شریفی
.....................................
رهبر معظم انقلاب در دیدار با دستاندرکاران کنگره ملی شهدای کرمانشاه در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ نکات مهمی را درباره فلسفه و حکمت زندهنگه داشتن نام و یاد شهداء و رسالت اصلی دستاندرکاران بزرگداشت نام شهداء در دوران کنونی و در مواجهه با جنگ ترکیبی دشمنان علیه اسلام و انقلاب اسلامی بیان کردند، که نصب العین قراردادن آنها میتواند مهمترین برگ برنده انقلاب اسلامی در مواجهه با جنگ ترکیبی دشمنان باشد:
یک. لازم است جوانان ما شناختی درست و عمیق از شهداء و ارزش های دفاع مقدس و فداکاری های معجزه آسای جوانان دهه اول انقلاب داشته باشند.
دو. باید کاری کرد که معنویت، اخلاص، فداکاری، اخلاق اسلامی و رفتارهای منطبق با شریعت جوانان آن روز، به جوانان امروز و نسلهای آینده منتقل شود.
سه. لازم است تفاوتهای اخلاقی و رفتاری رزمندگان دفاع مقدس را در مقایسه با جنگاوران جنگهای دیگر در گوشه و کنار دنیا ترسیم کنید. تقوا، اخلاص، اخلاق اسلامی و الهی و توحیدی و تقیدات دینی و اخلاقی رزمندگان ما را با لاابالیگریها، بیقیدیها، خشونتها، بیاخلاقیها، غارتگریها و نابودگریهای سایر جنگاوران دنیا مقایسه کنید، برجسته کنید و برای جوانان و نسلهای آینده ترسیم کنید.
چهار. در همه کارهایی که برای شهداء و دفاع مقدس انجام میگیرد، باید به خروجی کار و اثرگذاری آن توجه کرد. اگر کتابی درباره دفاع مقدس نوشته شده است، «ببینید کتاب شما را چند نفر خواندند، چند نفر استفاده کردند، چند نفر یادداشت برداشتند، چند نفر نقاط برجستهی آن شهیدی را که شما در آن کتاب معرّفی کردید در دفترچهشان یادداشت کردهاند برای اینکه از آن استفاده کنند؛ بروید سراغ اینها و روی اینها کار کنید، روی اینها تکیه کنید.»
پنج. مخاطب اصلی کارهایی که برای شهداء انجام میدهید، جوانان هستند، باید تأثیرگذاری کارهای خود بر روی جوانان را بررسی کنید.
شش. کارهای شکلی مهم است؛ تشکیل کنگرهها و جلسات و امثال آن مهم است و ارزشمند. اما مهمتر از کارهای شکلی و صوری، کارهای محتوایی و معنوی است. همه این اقدامات شکلی، به هدف تأثیرگذاری بر جوانان و مخاطبان است. باید مراقب آن محتوا و روح و هدف اصلی باشید.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖حاتمبخشیِ ترسوها از کیسه مردم فلسطین!
🔗(درباره بیانیه مجمع موسوم به محققین و مدرسین حوزه علمیه)
✏️به قلم
#علی_محمدی
.....................................
🔹بیانیه «مجمع موسوم به محققین و مدرسین حوزه علمیه» باور نکردنی بود!!!
🔹با این بیانیه مرزهای فقاهت در باب ملکیت در نوردیده شده است و کأنه نه روایت «ان الناس مسلطون علی اموالهم» در فقه شیعه آمده و نه اینکه اساساً قاعده تسلیط، ماهیت عقلائیه دارد!
🔹این همه سخافت و حماقت، بعد از این همه جنایتی که اسرائیل در طول یک سال گذشته در غزه و لبنان انجام داده، تعجب برانگیز است!
🔹به رسمیت شناختن اسرائیل در پشت مرزهای 1967 و ندیدن تاریخ پر از نکبت و دروغ و قتل و غارت این رژیم جعلی از تاریخ 1948 تا 1967، چه مبنای شرعی و قانونی میتواند داشته باشد که این حضرات به اصطلاح استاد حوزه که قرار است درس فقاهت و دیانت به دیگران بدهند، بر آن صحه گذاشتهاند؟!
🔹این حاتمبخشی از کیسهی مردم مظلوم فلسطین و تقدیم سخاوتمندانه مال و عرض و شرف مالکین واقعی زمینهای اشغالی و دهن کجی به مقاوم 70 ساله این ملت رنجدیده در کدامین درس و دراسه، تعلیم و تعلّم شده است؟!
🔹امروز مردم غزه در آماج سختترین بمبارانها و فشارها و تحریمها و بیمهریها هستند؛ این استقامت و پافشاری، هزینه به رسمیت نپذیرفتن اسرائیل است، وگرنه الان آنها هم همنوا با تشکیلات خائن خودگردان، با ذلّت در حال التماس از اسرائیل غدار بودند که کمی به عهد و قول خود وفادار باشد!
🔹آقایان! حرف زدن بلد نیستید، موضع محکم گرفتن که نمیتوانید،از تقویت قلوب مجاهدین فی سبیل الله که عاجزید، عمق حوادث را درک نمیکنید؛ درست؛ لااقل به سکوت مرگبارتان ادامه دهید تا به برکت مجاهدت عباد برگزیده خدای متعال، فرجی حاصل شود و شاید شما هم به واسطه این سکوت ناشی از ترس، در اجرشان شرکت شوید و از گشایشهای بعد از آن، بهرهای ببرید ...
خدای منان برکات و صلواتش را بر امیرالمؤمنین علیه السلام بیفزاید که فرمود:
«لَا يَحِلُّ لِلْجَبَانِ اَنْ يَغْزُو، لِانَّهُ يَنْهَزِمُ سَريِعاً وَ لَكِنْ لِيَنْظُرَ مَا كَانَ يُريِدُ اَنْ يَغْزُوَ بِهِ فَلْيُجَهِّز بِهِ غَيْرَهُ،فإنَّ له مثلُ أجرِه ولا يَنقَصُ مِن أَجرِه شَئٌ»(البحار: 100 / 49 / 15 و 16.)؛
(جايز نيست افراد ترسو در جنگ شركت كنند چرا كه به سرعت فرار مى كنند [و مايه تضعيف ديگران مى شوند] ولى لازم است سلاح و تجهيزات خود را در اختيار ديگران قرار دهند، اگر چنین کنند اجر مشارکت در جبهه جنگ بدون کم و کاست نصیبشان میشود.)
#عقلانیت_انقلابی
#مجمع_مدرسین_و_محققین
#رژیم_منحوس_اسرائیل
1403/08/02
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖 زخم باز
✏️به قلم
#علیرضا_زادبر
.....................................
از آذر سال ۱۳۵۰ تقریبا هیچ سالی نیست که دولت تازه تاسیس امارات یا یک کشور ثالث نظیر لیبی، مصر، عراق، چین، روسیه و حالا این روزها اتحادیه اروپا درباره مالکیت جزایر سه گانه حق را به امارات ندهند و یا موضع دوپهلو اتخاذ نکنند! چرا؟ ریشه این "زخم باز" کجاست؟ به ریشه تاریخی این تفاهم نامه می پردازم.
.
نخست اینکه بدون شک از نظر تاریخی مالکیت جزایر سه گانه به ایران تعلق دارد و آنقدر بدیهی است که نیازی به هیچ توضیحی وجود ندارد. از نظر جغرافیایی و مسافت امیرخسرو افشار(دیپلمات شاه) در جلسه شورای امنیت نقشه ای را نشان داد و گفت: تنب بزرگ فقط هفده میل از خاک ایران فاصله دارد و از سوی دیگر هر دو جزیره تقریبا پنجاه میل با راس الخیمه در آن سوی خلیج فارس قرار دارند.
اما مساله چیست؟
در دهه پنجاه دولت انگلستان اعلام کرد قصد ترک خلیج فارس را دارد و نیرودریایی این کشور دیگر در منطقه نخواهد بود. اصرار این بود تا پیش از ترک انگلستان تکلیف نقاط اختلافی مشخص شود. البته فقط مربوط به ایران نبود. دو نقطه از نظر شاه مساله بود که باید حل میشد: بحرین و جزایر سه گانه
مساله بحرین با واگذاری و تاسیس دولت حل شد، دولت ایران نیز یک ساعت پس از اعلام رسمی جدایی و تاسیس بحرین به آنان تبریک گفت. شاه در مقابل دنبال استرداد جزایر سه بود. انگلیسی ها تعلل کردند. شاه روابط را با مصر، عربستان، ترکیه و تاحدودی عراق تقویت کرد که در صورت تصرف نظامی جزایر اعتراض نکنند. با این حال لیبی، یمن و عراق معترض بودند.
چرا زخم باز ماند و اشتباه شاه چه بود؟
ابوموسی که مهمترین جزیره بود، شیخ شارجه مدعی آن بود.
دو تنب نیز توسط شیخ راس الخیمه ادعای مالکیت داشت.
شاه با واسطه انگلستان "تذکاریه تفاهم" بین ایران و شارجه را در شش بند پذیرفت.
زخم باز اینجاست:
در بند دو قرار شد هم ایران و هم شارجه در ابوموسی نیرو داشته باشند و پرچم شارجه نیز بر فراز یک "پاسگاه پلیس" برافراشته شود. در واقع مالکیت مشترک! و باز ماندن زخم!
بدتر اینکه موافقت نامه مالی امضا شد که تا نه سال مبلغ یک نیم میلیون لیره به شارجه پرداخته شود و شاه تا سال پنجاه و پنج این مبلغ را پرداخت کرد. نهم آذر سال پنجاه نیروی دریایی ایران وارد جزایر شد و فقط در دو تنب درگیری نظامی کوتاهی با چند کشته درگرفت. بلافاصله دولت ایران، امارات را به رسمیت شناخت.
حالا هر سال یکی از ادعاهای امارات بر سر مالکیت جزایر به استناد همین زخم باز و مالکیت مشترک است! توهمی که هیچ گاه محقق نخواهد شد. چه روسیه و چین بگویند و چه اتحادیه اروپا
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖زمینۀ مساعد برای ارادۀ تاریخیِ ایران
✏️به قلم
#مهدی_جمشیدی
.......
یکم:آنهمه غوغاسالاری و هوچیگریِ صهیونیستها دربارۀ حمله به ایران، عملیاتِ نازل و فرومایهای بود که مشاهده کردیم و دریافتیم که صهیونیستها، بسیار کمتر و پَستتر از آنچه که میگویند، هستند. ادعاهای نظامیشان، گزاف و بیحساب بود و واقعیّت میدانیشان، تمسخر و تحقیر همگان را برانگیخت و در عمل و عین نشان دادند که هرگز، حریف ایران نیستند. اگر آمریکا از حمایت صهیونیستها عقب بنشیند، اینان بهخودیخود،دوام نمیآورند و فرومیپاشند. اینان از درون، پوک و پوچ هستند و از آغاز تاکنون، همواره با تنفس مصنوعی زنده بودهاند. هیچ ریشهای در این منطقه ندارند و همۀ وجودشان، ساختگی و پوشالی است. این حیات گلخانهای، تنها به وجه نظامی تکیه دارد که در تحرّک اخیرشان مشاهده کردیم که حتی این وجه نیز بسیار بیمقدار و تُنک است.این شبهپاسخِ حقیرانه، خودافشاگری صهیونیستها دربارۀ تهیشدنِ وجودیشان بود و آشکار ساخت که روایتشان با خودشان، فرسنگها فاصله دارند.پردۀ کجروایت، دریده شد وصهیونیستها در عمل نشان دادند که با وجود تغذیۀ تسلیحاتیِ بینظیر از سوی آمریکا، بسیار بیعُرضه و بیکفایت و سستعنصر هستند.
دوم: اما در این سو، ایران نشان داد دربارۀ وجه نظامیاش، نهفقط مبالغه نکرده، بلکه همۀ واقعیّت را نگفته است. ایران در این دههها، از درون و بهصورت خودانگیخته، رشد کرده و بهحدی از کمال فنآورانه رسیده که میتواند حملۀ صهیونیستهای متّکی به حمایت بیدریغ آمریکا را درهمبشکند و از این حمله، یک افتضاح نظامی برای آنها بیافریند. ایران بر روی پای خودش ایستاده و آنچه که دارد، درونزا و بومی و وطنی است. هیچ قدرتی در پی تجهیز ایران نبوده و ایران، وامدار کسی نیست؛ خودش اراده کرده و به چنین نقطهای از بازدارندگی و استحکام دست یافته است. چشم جوامع این منطقه، تنها به ایران دوخته شده است؛ چون تودههای مردم میدانند که ایران، بهطور کامل، بر خودش تکیه دارد و بر سر استقلالش، معامله نکرده است. ایران، شاخۀ نظامیِ هیچ دولتی نیست، بلکه آنچه که دارد، برای خودش است و خودش را نمایندگی میکند.
سوم: اما بزرگترین و متمایزترین داشتۀ ایران، ارادۀ تاریخیاش است؛ در ایران، ارادۀ تفوّق و غلبه شکل گرفته و انقلاب اسلامی توانسته عالَمی را بیافرینند که در آن، انسانهایش با همۀ وجود خویش دریافتهاند که میتوانند پیچ تاریخی ایجاد کنند و جهان را به سوی دیگری سوق بدهند. از متن این انقلاب تاریخساز، کنشگران تاریخساز برآمدهاند؛ کسانیکه خود را ذیل عالَم تجدّد نمیبینند، بلکه اراده کردهاند که از ظلمات و اوهام عالَم غربی درگذرند و مقدّمات ظهور انسان کامل را فراهم نمایند. دهههاست که چنین تصویری در ذهنیّت کنشگران این انقلاب شکل گرفته و این تصویر، برآمده از منطق و مبنایی است که امام خمینی از خود بهجا نهاده است. اینان به کمتر از تحوّل تاریخی راضی نمیشوند و هرگز نمیپذیرند که با تجدّد، معاملۀ هویّتی کنند و به بهای ماندشان، دیگریِ سلطهگر و فرعونمآب را تحمل کنند. ازاینرو، نزاع آدمهای عالَم انقلاب اسلامی با تجدّد، نزاع عمیق و وجودی است؛ چه رسد به صهیونیسم که در این رهیافت، یک غدۀ سرطانی در کالبد شرقآسیا انگاشته میشود. غرب متجدّد، هیچ چارهای ندارد؛ چون نمیتواند از عهدۀ این انقلاب برآید و آن را حذف کند تا دوبارۀ، دورۀ تاریخیِ پیشاانقلابی تکرار شود. ارتجاع به گذشته، طرحی بوده که در طول چهار دهۀ گذشته، به سرانجام نرسید، بلکه این انقلاب، قوّت بسیار بیشتری نسبت به گذشته یافته و اینک در گرانیگاه تحوّلات تاریخی این منطقه ایستاده است.
[چهارم]. گشودهشدن پای ایران به منازعۀ فلسطین و لبنان، هرگز یک تهدید نیست، بلکه این خطای مهلک صهیونیستها بود که با ایران، همآوردطلبی کردند و همچون سگِ هار، پاچۀ ایران را به دهان گرفتند. ایران که از آغاز، طرح فروپاشیِ دولت صهیونیستها و برچیدن بساط آنها در منطقه را در سر داشت، اینک میتواند با دستان باز و بهطور مستقیم، صهیونیستها را نشانه بگیرد و طرح تاریخیِ خویش را عملیاتی کند. جنگ نیابتی، وضع اضطراری بود؛ وگرنه ایران هیچگاه از مواجهۀ با صهیونیستها، پروایی نداشت. این صهیونیستها هستند که در این منطقه، به محاصرۀ مسلمانان درآمدند و گروهها و جنبشهای مقاومتی، آنها را گرفتار و عاجزکردهاند؛ وگرنه ایران، همواره در قلب و قطب مقاومت حضور داشته و نیروهای واسطهای خود را تجهیز و تدارک میکرده است.حماقت تحلیلیِ صهیونیستها موجب شد که مداخلۀ مستقیم ایران در تحوّلات منطقه، مشروعیّت بیابدو ایران بتواند با خیال آسوده، صهیونیستها را با بحران وجودی روبرو کند. پاسخی که اکنون از طرف ایران درراه است، بسی پشیمانکنندهتر خواهد بود
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه
https://eitaa.com/didgahha
🔖گناه کوچک انگاری
✏️به قلم
#محسن_دنیوی
.....................................
▫️تمایلات اجتماعی و تحلیل و جمعبندی یک ملت، تاثیر مهمی در تصمیمات مهم و سرنوشت ساز آن دارد.
اینکه امروز جنگ با اسراییل را در سطحی بالاتر ادامه دهیم و یا اینکه سطح مناقشه را بیش از این افزایش نداده و در همین سطح نگاه داریم؟ جزء همان تصمیمات مهم و سرنوشت ساز برای ایران و ملت ایران است.
▫️برخی گمان نکنند که تصمیم درباره ادامه درگیری، فقط مسئله جمهوری اسلامی است. چون تبعات این تصمیم به سرنوشت ایران گره خورده است و فاصلهگذاری ذهنی بین ایران و جمهوری اسلامی در این شرایط پیچیده چیزی را حل نمیکند. تنها ممکن است با چنین تفکیکی، خود و دیگران را دچار اشتباه محاسباتی و تصمیم نادرست کنیم.
▫️پس موقعیت امروز، موقعیتی حساس و ملی و سرنوشتساز است! اما برخی از افراد با کوچکانگاری حمله به خاک ایران، مطالبه عمومی برای پاسخ را تقلیل دادند.
▫️یک بار دیگر ماجرا را مرور کنید. به خاک ایران عزیزمان بعد از دهه شصت، حمله شده است و فرقهای شرور و جنگطلب به نام کشور و دولتی جعلی اسراییل با حمایت آمریکا و همراهی اروپا و دیگر همپیمانان آنها به ایران هجوم آوردهاند و چند نفر از سربازان وطن را به شهادت رساندهاند!
▫️این هجوم در امتداد کشتاری یکساله در غزه، حملات وحشیانه اخیر به لبنان، حملات هر از چندگاهی به سوریه و عراق و یمن بوده است. یادمان نرود که اسراییل دو رهبر حماس و دو دبیرکل حزبالله را که در سی سال گذشته نتوانسته بود یا نخواسته بود ترور کند، الان به شهادت رسانده است. یعنی خط قرمز و مرزی برای عبور باقی نگذاشته است. انگار که همه چیز برای اسراییل، مسئله مرگ و زندگی است!
▫️در چنین شرایطی حمله به ایران به عنوان کشور موثر منطقه، گناه و خبطی نیست که هر ایرانی از کنار آن بگذرد حتی اگر منتقد جمهوری اسلامی باشد. اما دوستان کوچکانگاران با لودگی و پیامهای سطحی و زرد برای مسخره کردن حمله اسراییل، حس خشم و مطالبه مردم را تضعیف کردند و این بی دقتی در تحلیل و موضعگیری هیجان زده از صدا و سیما و مجریانش تا فعالان فضای مورد خطاب و تذکر رهبری قرار گرفت.
لزوماً اولین چیزی که به ذهنمان میرسد قرار نیست به زبان هم جاری کنیم. چون ممکن است همین تحلیل و موضع غلط، موجب تخلیه بار روانی جامعه شده و بعد اسراییل با حملهای سهمگین در اثر کوتاهی و تعلل ایران، احساس یاس و ضعف را به تمام ملت ایران تزریق کند و ایران را کشوری ضعیف در معادلات منطقه نشان دهد و سرنوشت جنگ را تغییر دهد.
برای یافتن راهحل و تصمیم درست، شاید دقت و تأمل در این بخش از بیانات رهبری راهگشا باشد. ایشان فرمودند:
«باید خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد. باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند.»
خطای محاسباتی رژیم چیست؟ یعنی چه چیزی را باید بهم بزنیم؟...
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖ایجاد فضای شوقانگیز و ترسیم افق روشن؛ راه مواجهه با سیاهنمایی دشمن
✏️به قلم
#احمدحسین_شریفی
.....................................
یکی از مهمترین راهبردهای دشمن در #جنگ_ترکیبی علیه ملت ایران و انقلاب اسلامی، «سیاهنمایی» و «ناامیدسازی از آینده» است. با ابزارها و به شیوههای بسیار پیچیده و متنوعی تلاش میکنند در یک وارونهنمایی محض، آیندهای تاریک از کشور در ذهن یکایک ایرانیان، به ویژه جوانان و نخبگان، ترسیم کنند. در مقابل، وضعیتی بسیار خوب و آیندهای روشن از «وضعیت تاریک» و «آینده تاریکتر» کشورهای خود در ذهن جوانان و نخبگان ما ترسیم میکنند. در حالی که دادههای واقعی و مشاهدات عینی، کاملاً خلاف تبلیغات آنها را نشان میدهد.
راه مقابله با این راهبرد شیطانی، «روایت درست، هنرمندانه و پرحجمِ واقعیتهای جمهوری اسلامی»، «ایجاد فضایی شوقانگیز برای نخبگان» و «نشان دادن آینده روشن و افق نورانی کشور» در بخشهای مختلف است. چه از حیث علمی، چه از جهت اقتصادی، چه از جهت نظامی و چه از جهت اجتماعی و فرهنگی.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار #نخبگان (در تاریخ ۲۷/ مهر ۱۴۰۱)، خطاب به همه دستاندرکاران و نقشآفرینان در کشور بر این مهم تأکید کردند و فرمودند:
«هم استاد، هم مدیران آموزش عالی، هم فعّالانی که در رسانهها کار میکنند، چه صاحبان صنایع و شرکتهای دانشبنیان، فضا را فضای شوقانگیزی برای نخبهها قرار بدهند.»
#امید
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖مرجفون
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
🔹بزرگواری روی منبر مجازی میگفت وقتی دم از "امید" و "رجا" میزنید ولی "خوف" ایجاد نمیکنید، کارتان خطا است. خوف و رجا همیشه باید با هم باشد.
🔹حرف او که درش خوف و امید عادی از خوف و امید ایمانی و توحیدی جدا نشده بود بالکل غلط بود. چون
امید اگر ناشی از ایمان باشد خوف از دلش میجوشد
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ
همانطور که خوف هم اگر از ایمان باشد از دلش امید میجوشد.
أَمَّا مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ وَ نَهَي النَّفْسَ عَنِ الْهَوي فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوي
بعلاوه که هر زمان وقت توجه بیشتر و جدی تر به یک وجه است که در ادامه بیان خواهم کرد.
🔹اما از این بدتر آنکه آن بزرگوار بر منبر مجازی بحث خوف را بر این بیان رهبری تطبیق میداد که ایشان به نبیه بری گفت "شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق."
جمله ای که در مقام توصیف جنگ و اهداف دو طرف آن است را تبدیل به خوف کردن عجیب است و عجیب تر آنکه عدم تفکیک بین خوف از دشمن و خوف ایمانی از خدا هم انجام شده.
فَلاَ تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ
ترس از دشمن نهی شده، ترس ایمانی از خدا توصیه شده و بین این دو تفاوت بسیار است. یکی امید میسازد و حرکت میدهد دیگری قنوط و یاس درست میکند و به بن بست میکشد.
🔹سپس آن بزرگوار بر منبر مجازی اش، خوف از دشمن را تطبیق میدهد به محصور شدن گروههای مقاومت در چنبره دولت_ملتها، گویا دولت_ملتها مانعی هستند که باید کنار باشند و دور بخورند، حال آنکه نه مقاومت عراق نه مقاومت لبنان و نه مقاومت هیچ نقطه دیگری بنای بر دور زدن دولتها را نداشته اند و با دولتهای خود همراه و هماهنگ میشدند. رهبری نیز بارها ضلع مهمی از راهبردش را در تقابل با اسراییل همراه کردن دولتهای منطقه از طریق تلاش نخبگان و ملتها تشریح کرده و این بار اخیر هم بحث ائتلاف دولتها برای مقابله با اسراییل را بیان کرد.
🔹خلاصه غلط اندر غلط اندر غلط. خروجی این منبر ها هم تهش خوف از دشمن و ایجاد احساس یاس در مردم. من نمیفهمم چرا تلاش میکنیم مردم از مسوولین ناامید شوند، چرا تلاش میکنیم مردم از دشمن بترسند، خوب مگر دشمن همین را نمیخواهد؟ سالها است دستور روشن رهبری بر ضرورت امیدآفرینی را معطل کرده ایم، الان هم وسط جنگ با هزار زبان ظاهرا آخوندی و ظاهرا انقلابی و چه و چه ترس از دشمن را در جامعه رواج میدهیم که چه بشود؟ این مسیر که معلوم است به ترکستان است. معلوم نیست؟
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖چه کسی به جنگ زده های ایرانی کمک می کند؟
✏️به قلم
#مهدی_افراز
.....................................
🔹چهارشنبه، صبح، بعد از عملیات وعده صادق ۲، جمعی از معلمان در مدرسه دخترانه متوسطه دوم در منطقه پردیسان قم تصمیم می گیرند برای بزرگداشت و برگزاری جشن، با خرج خودشان میان ۴۰۰ نفر دانش آموز مدرسه شیرینی پخش کنند. شیرینی ها پخش می شود ولی ده ها دانش آموز در حرکتی نمادین شیرینی های خودشان را به سطل زباله می ریزند، با این استدلال که؛ "شیرینی جنگ که خوردن ندارد"...
🔸ذهن جامعه ایران سخت ترین هسته دفاعی و مرکزی ترین رینگ پدافندی از جریان مقاومت در جهان است. اقتدار جمهوری اسلامی نه بر موشک و پهباد که بر ایمان عمومی ایرانیان است. از این موشک ها و پهبادها همه دارند اما آن چه ندارند اراده عمومی است. خیلی سال است که این اراده آماج هجمه های ادراکی است و حتما محصول این جنگ شناختی در زمان خودش به میدان کشانده خواهد شد. فردای اولین حمله نظامی اسرائیل مشخص خواهد شد که ذهن ایران تا چه میزان جنگ زده است.
🔹ذهن ایران دهه هاست به واسطه ارائه حرفی متفاوت برای بشریت و محقق نمودن بخش های مهمی از این گفتار در عرصه زندگی، متحمل این ضربات شده است. مردم ما در تداوم این حرکت امروز با وضعیت پیچیده ای مواجه شده اند، این پیچیدگی شدیداً به اقتضائات دوران مقاومت مرتبط است. پی گرفتن یک مسیر متفاوت از خواست قدرت ها و عدم پذیرش اراده آن ها ما را با چالش های درونی و بیرونی متعددی مواجه ساخته که موجب شده است بخش هایی از جامعه نسبت به ادامه این مسیر دچار تردیدهایی شوند. این تردید لزوماً به حساب و کتاب های سودجویانه و هزینه و فایده های منفعت طلبانه مربوط نیست و بخش مهمی از این تردیدها متوجه احساس هویت و حقانیت نسبت به مسیری است که در پیش گرفته ایم.
🔸منشأ اصلی این تردیدها، احساس بیگانگی با هویت مقاومت می باشد. در شرایطی که جامعه ایران شدیدا در حال مقاومت است اما به جهت درگیر شدن با این چالش تا حدودی احساسات خودآگاهانه خود نسبت به وضعیت مقاومت را از دست داده است. جامعه ایران به دلیل تحمل فشارها در رنج است اما این رنج خود را به امری مقدس به نام مقاومت ارجاع نمی دهد و به همین دلیل از این در رنج بودن، احساس پیشرفت و امید ندارد.
🔹مهم ترین عامل در پدید آمدن این وضعیت به نهاد ادراک ساز در موضوع مقاومت بازمی گردد، یکی از برداشتهای ذهنی که در راستای اقدامات این نهاد در ذهنیت مردم ایران تهنشین شده این است که «مقاومت یک ایدهی حاکمیتی و سیاسی است و با زندگی روزمرهی ما بینسبت است». جامعه امروزِ ایران، وقتی کلمهی «مقاومت» را میشنود، عباراتی مانندِ «محور مقاومت»، «جبههی مقاومت»، «نیروهای مقاومت» و «مقاومت فلسطین و لبنان و ...» در ذهنیتش پدیدار میشود. در این برداشت، جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف سیاسی خود، دارد از گروههایی که به عنوان مقاومت شناخته میشوند، حمایت میکند. این برداشت سیاسی ـ نظامی و جغرافیایی از مفهوم مقاومت، برداشت غلطی نیست، امّا با عمق معنایی مقاومت فاصله دارد.
🔸میتوان ادّعا کرد مفهوم مقاومت در ذهنیت جامعهی ایران ـ حتّی جامعهی متدیّن ـ بسط و تفصیل درستی یافته است. القای برداشتهای نارسا و ناقص از مفهوم مقاومت موجب شده است جامعه میان زندگی روزمرهشان با الگوی مقاومت، احساس تعارض داشته باشد. بعضاً اینگونه برداشت میشود که تصمیم حاکمیت مبتنی بر دنبال کردن ایدهی مقاومت در منطقه، یا اساساً بینسبت با زندگی آحاد جامعه است، و یا اینکه زندگی روزمره مردم ایران را دچار چالش کرده است.
🔹بخشی از جامعهی ایران، در حال حاضر ایدهی مقاومت را یک سخن انفعالی میانگارد که طرحی رو به جلو برای راهبریِ حیات اجتماعی ندارد. اینکه چگونه مقاومت، در جهانِ بازاریشدهی کنونی، ایدهای فعال و پیشبرنده برای حیات اجتماعی است، هنوز تبیین درخوری نیافته است. جامعهی ایرانی جمهوری اسلامی را در مقایسه با مسیر توسعهای که سایر کشورهای اسلامی در حال پیمودن هستند، بازخوانی میکند، ولی در این بازخوانی، تصویر روشنی از آینده مسیری که جمهوری اسلامی در سیاست، اقتصاد و فرهنگ در حال پیگیری است را ندارد.
🔸در این شرایط، هنوز هم بسیاری از افراد و جریانات که به دنبال حمایت از جبهه مقاومت می باشند، احساس تعلقی برای پرداختن به عرصه ادراکی ایرانیان ندارند و در تمنای اعزام به جبهه های لبنان هستند. ضمن پاسداشت این انگیزه مبارک اما باید توجه داشت که امروز مبنایی ترین حمایت از جریان مقاومت، رسیدگی به تصویر ذهنی ایرانیان از ایده مقاومت و کمک به جنگ زدگان ایرانی در حوزه افکار عمومی است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖حمله اسراییل
🔗بخش اول : نبرد در دو میدان
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
🔺خدا رحمت کند سیدحسن نصرالله عزیز را بعد از آنکه مقر ۸۲۰۰ موساد در شمال تلآویو را زد، در سخنرانی گفت اطلاعات ما تایید میکند که این پایگاه را درست و حسابی کوبیدهایم، دشمن سانسور میکند. با این حال بررسی میکنیم اگر ضربه به اندازه لازم موثر نبوده باشد، دوباره میزنیم.
🔺لازمه حرف سید حسن ضربه شناختی بود، در واقع به نفع رژیم بود که ضربه را بزرگنمایی کند، مدتی بعد فرمانده یگان ۸۲۰۰ استعفا کرد، برخی گفتند که این فرمانده در همان عملیات کشته شده، استعفای او یا کشته شدنش، بعد عملیات اربعین حزب الله، تکمیل کننده جنگ شناختی بود که سیدحسن دامن زد. حزب الله کاملا موفق شده بود. هم در ضربه نظامی هم در جنگ شناختی.
🔺حالا بعد از ضربه اسراییل به ایران، کانال سیزده رژیم خبر از طراحی حمله مجددی داد به بهانه حمله پهپادی حزب الله به خانه نتانیاهو.
این یعنی یا ضربه اول اثر شناختی لازم را نداشته، یا اساسا ضربه اول ناموفق بوده و یا هر دو.
پایان بخش اول از سه بخش
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖بسم الله
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
❤️امروز حدود ۷۰ نفر توی یک ساختمان پنج طبقه در بیت لاهیا داشتند به سختی زندگی میکردند. مهاجرهای شمال غزه بودند. همه را کشتند. تقریبا بیست نفر از اونها کودک بودند.
❤️بیا بریم توی ساختمان قدم بزنیم. زندگی که سوخته، بوی خون و گوشت سوخته، بچه ها و زنها ، دخترها و پسرها، کشته شدند و بدنهای سلاخی شده.
❤️چشمهایت را نبند، رویت را برنگردان، نگاه کن، آن دخترک کوچک شبیه خواهر تو است آن کودک غرق خون شبیه فرزند تو است. نگاه کن! چرا اینها را کشتند؟ به چه گناهی؟ بای ذنب قتلت؟ بایست شاید برخیزند و با تو سخن بگویند.
❤️هفتاد نفر را کنار هم بخوابانی کل فضای خانه ات را پر میکنند، خونشان همه چهار دیواریت را سرخ میکند، صدای ناله هایی که میشنوی، آخرین لحظه های جان دادنشان است. کشته میشوند چون خانه خودشان است، کشته میشوند چون مسلمانند، کشته میشوند چون گناهی ندارند. کشته میشوند چون زور قدرتهای دنیا به اینها میرسد.
❤️روشن تر از این جنگ در عالم نداریم. چشم باز کن، کنار نکش. آن بیننده دانا همه ما را دارد نگاه میکند. همه ما را میبیند. الم یعلم بان الله یری.
❤️دوباره مرور کن، ساختمان پنج طبقه، هفتاد کشته شده که بیست تایش کودک است.
اگر بنا است در این قلب اتفاقی رخ دهد، بسم الله، اگر بنا است در این جنگ، کاری کنی بسم الله.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖اضلاع سهگانۀ واگراییهای دهۀ هفتاد:
حضور دیروز در امروز
✏️به قلم
#مهدی_جمشیدی
.............
[یکم]. برنامۀ تعدیل اقتصادی و گرایش به نظام اقتصادی لیبرالسرمایهداری در دولت سازندگی، یکی از اضلاع طرح تحوّل ایدئولوژیک (یا تجدیدنظرطلبی و یا به تعبیر آیتالله خامنهای، واگراییهای دهۀ هفتاد) بود که از اواخر دهۀ شصت به این سو به اجرا درآمد. این طرحِ ترمیدوری، سه ضلع مشخص داشت:
الف. تجدیدنظرطلبی دینی – معرفتی که سرشناسترین نمایندۀ آن، عبدالکریم سروش بود. سروش در سلسله مقالات قبض و بسط تئوریک شریعت، نخستین گام را در این راستا برداشت و در طول سالهای بعد نیز، با ایدهها و افکار دیگر، آن را بسط داد و تکمیل کرد. جریان روشنفکری شبهدینی که بخش عمدۀ آنها، همان چپ اسلامی در دهۀ شصت بودند، در مدت اندکی، تغییر ایدئولوژی دادند و از سوسیالیسم معطوف به آموزههای شریعتی و رادیکالیسم شبهانقلابی، ماهیّت لیبرالی یافتند و با گذشتۀ خویش، بدرود گفتند. حلقۀ صد و ده نفری کیان، به قطب و گرانیگاه تحوّل فکری در جامعه تبدیل شده بود؛ چنانکه دانشگاهها نیز به سیطرۀ همین جریان درآمده بود. در ظاهر، همهچیز آرام و مهارشده بود، اما در زیرپوستِ واقعیّت بیرونی، دگردیسیهای فکری در حال رخدادن بودند.
ب. تجدیدنظرطلبی سیاسی که نیروهای چپ در مجمع روحانیون مبارز(روزنامۀ سلام)، سازمان مجاهدین انقلاب(هفتهنامۀ عصرما)، مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاستجمهوری و حلقۀ کیان(ماهنامۀ کیان) آن را مطرح و منتشر کردند و درونمایۀ اصلی آن، اجرای برنامۀ توسعۀ سیاسی به منظور دموکراتیزاسیون بود. بیشترین سهم را در اینباره، سعید حجاریان داشت. برایناساس، خاتمی از طرح توسعۀ اقتصادی عبور کرد و جانب توسعۀ سیاسی کرد. این هر دو طرح، تجدّدی بودند؛ چراکه توسعه، یک طرح تجدّدی است و بههیچرو، به خدمت غایات انقلابی گمارده نمیشود. چپ مذهبی، آنچنان تغییری کرده بود که حیرتزا بود؛ بهطوریکه از نهایت پیوستار در آن سو، به نهایتِ این سوی پیوستار حرکت کرده بود.
ج. تجدیدنظرطلبی اقتصادی که نیروهای تکنوکرات در دولت سازندگی و در پرتو حمایتهای هاشمیرفسنجانی، آن را محقّق ساختند و اقتصاد آزاد و لیبرالی را در ایران حاکم نمودند. در حالیکه در دولت میرحسین موسوی، سند اقتصادیِ ناپختهای تنظیم شده و در مجلس به تصویب رسیده بود، هاشمیرفسنجانی آن را نادیده گرفت و بهصورت پنهانی، سیاست تعدیل اقتصادی را در پیش گرفت اما بعدها آشکار گردید که وی جهتگیریِ اقتصادی متفاوتی را برگزیده است. برخی تحلیلگران، دولت نخست هاشمیرفسنجانی را دوران پروستریکای اقتصادی جمهوری اسلامی خواندند؛ چراکه در این دوره، چرخشهای اقتصادی بزرگی به وقوع پیوست که همگی برخاسته از برنامۀ تعدیل اقتصادی بود. درحالیکه برنامۀ تعدیل اقتصادی، سیاستهایی چون آزادسازی قیمتها، خصوصیسازی، ادغامشدن در بازار جهانی، سرمایهگذاری خارجی و گشایش دروازههای اقتصادی، تقدّم رشد بر عدالت و ... را تجویز میکرد، ارزشهای اقتصادی دهۀ نخست انقلاب بر استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی تکیه داشتند.
[دوم]. درحالیکه طرح تجدیدنظرطلبی دینی - معرفتی در عرصۀ عمومی و به واسطۀ فعالیّتهای روشنفکران شبهدینی و سکولار انجام میگیرد، دو طرح تجدیدنظرطلبی اقتصادی و سیاسی، به ترتیب در دستورکار دولتهای سازندگی و اصلاحات قرار گرفت. طرح تجدیدنظرطلبی یا اصلاحطلبی در سه عرصۀ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، شرایط ساختاری متفاوتی را پدید آورد و انقلاب و جامعه را از مسیر غایات اولیهاش دور ساخت. واقعیّت این است که پس از پایانیافتن جنگ و رحلت امام خمینی، به دلیل اینکه بخشهایی از حاکمیّت دچار دگردیسی ایدئولوژیکی شده بودند و یا از آشکار شدن آن هراس نداشتند، پذیرش برنامۀ اقتصادی القاشده از بانک جهانی و صندوق بیناللملی پول، با مقاومتها و موانع جدّی روبرو نگشت. در این دوره، اعتنا نشد که اسلام نیز بهمثابه یک مکتب جامع، واجد نظام اقتصادیِ مستقل است که با هیچیک از نظامهای اقتصادی سوسیالیستی و لیبرالیستی، مطابقت ندارد. هاشمیرفسنجانی معتقد بود که باید به سوی دستیابی به جامعهای مرفّه و صنعتی حرکت کنیم؛ و به تعبیری، خواهان برقراری نوعی سرمایهسالاریِ اسلامی بود. ما همچنان گرفتار تبعات و لطمات این طرح سهضلعی در اقتصاد و سیاست و فرهنگ هستیم. اگرچه انقلاب، تا مرز ترمیدور پیش رفت و در آستانۀ استحاله قرار گرفت، اما جانِ سالم به در برد؛ ولی زیستجهانی که حاصل این سیاستها و رویکردها بود، هم فضای حاکمیّت را آلوده کرد و هم سبک زندگی را در جامعه، دستخوش امراض هویّتی نمود. آنچهکه امروز از آفات و ابتلائات مشاهده میکنیم، چنین ریشههای تاریخی و عینیِ عمیقی دارند. کشف حجاب، یکی از این فروعِ مترتّب بر این گذشتۀ سیاستی است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه
https://eitaa.com/didgahha
🔖جنگ وجودی یا جنگ بیوجودها
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
🔹همه چیز در حال مهیا شدن است که "ارتقای وجودی" پیدا کنیم. همه با هم. الذین اتقوا اذا مسهم طائف من الشیطان تذکروا فاذا هم مبصرون.
حواس جمعهای عالم، وقتی دشمن نزدیکشان میشود دستگاه شناختی و عاطفیشان به سمت قدرت بینهایت جلب میشود و ارتقای وجودی میابند.
🔹اما همین جنگ میتواند باعث نابودی شما شود. نابودی به کشته شدن نیست. کشته شدگان اگر در راه خدا بوده باشند که زنده اند و مشغول کار، بل احیاء عند ربهم یرزقون. نابود شدن یعنی هویتتان را گرفتن. یعنی انقلبتم علی اعقابکم . هویت ایمانی و دینی و آرماجو و انقلابی را کنار گذاشتن. جنگ وجودی در سمت اهل دنیا یعنی گرفتن دار و ندارشان که دنیا است و در سمت اهل آخرت یعنی گرفتن دار و ندارشان که ایمانشان است و هویتشان.
🔹جنگ باعث میشود مرد از نامرد شناخته شود، باعث میشود با وجود و بی وجود از هم جدا شوند. حالا بیوجودها را بشناسید. آنها که بی وجود بودن را در جامعه ترویج میکنند؛ یعنی مرجفون را بشناسید.
🔹آنها که دستگاه محاسباتشان طوری است که با شهادت فرمانده، هم خود را میبازند و هم جبهه را به هم میریزند، مثل جنگ احد. آنها که با دیدن هیمنه دشمن که همه جانبه پای کار آمده هم خود را میبازند هم جبهه را به هم میریزند مثل جنگ احزاب. آنها که تهمت زدن به جبهه خودی و خود تحقیری عادتشان است و بزرگ جلوه دادن دشمن را واقع گرایی میدانند، همه بی وجودها را خلاصه بشناسید.
🔹بی وجودها ممکن است آخوند باشند یا کراواتی، ریشو باشند یا هفت تیغ، دشمن پرست باشند یا خود تحقیر، اما همه شان دست آخر ترس را در جانتان چنان لبریز میکنند که همه محاسبات ایمانی و معنویتان مختل شود. مراقب بی وجودها باشید در این جنگ وجودی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖این دردها درمان دارد،کسی اما پای کار هست؟
✏️به قلم
#محمدرضا_جوان_آراسته
.....................................
چه کار باید بکنیم اگر نخواهیم در روایت، پا در گذشته بمانیم؟ چه کار باید بکنیم برای اینکه روایتمان از دفاع مقدس ما را برای جنگ امروز و جنگهای فردا آماده کند؟
من دو راه حل دارم.
قبل از اینکه این دو را بگوییم، همینجا بگذارید بنویسم که حتما راههای دیگری هم هست، حتما میشود مسیر به آینده را با مدلهای نوآورانهای هموار کرد، حتما شما اگر دغدغهاش را پیدا کنید، راهی هم به ذهن شما میرسد.
اما راه اول: بیاییم به جای نوشتن «روایت» از شهدا، «جستار» از زندگیشان بنویسیم.
روایت، یعنی نوشتن از سرگذشت کسی، نوشتن از ماجراهای واقعی زندگی، روایت یعنی دوربین مستند را روشن کردن و کسی را توی قاب تصویر تعریف کردن.
جستار اما کمی فرق دارد. توی جستار، نویسنده دنبال یک کشف است، سوال دارد، به خاطر مسالهای دارد یک واقعیت را میکاود و بعد در نهایت مسیر تعریف کردن ماجراهایی از زندگی، به یک دستاورد و آگاهی تازه میرسد.
من فکر میکنم نوشتن جستار از زندگی قهرمانهای دفاع مقدس و مادران شهدا، حتما راه ما را از خاکریزهای جنوب، به جنگهای آینده باز میکند.
راه دوم: بیاییم تنظیمات ذهن خودمان (نویسندههای دفاع مقدس) را عوض کنیم. نویسنده، مصاحبه کننده و تدوین کننده متن، اگر مسالهاش آینده باشد، اگر دغدغهاش جنگهای ترکیبی امروز باشد، اگر فهم درستی از شرایط زمانه داشته باشد، گفتگو و متنی که تولید میکند، رنگی از جنس آینده خواهد داشت.
من عمیقا معتقدم تجربه دفاع مقدس در ایران و زندگی بعضی از قهرمانان این جنگ، برای همیشه و برای همه جنگهای آینده حرف دارد. در عین حال معتقدم ما در روایتمان از این گنج، خوانشی مناسب امروز نداریم. ما یک سرمایه بینظیر را در صندوقی از نوستالژی بند کردهایم.
این روزها میگذرد، این جنگ هم تمام میشود و انشاءالله ما پیروز میدانش خواهیم بود اما برای ما که کارمان ادبیات است و روایت، یک مساله سرنوشتساز خواهد بود: آیا ما میفهمیم که در جنگ امروز چقدر روایتهای گذشته ناکارآمدند یا نه؟ اگر میفهمیم باید برویم به سمت ارتقای مدل روایتمان. باید دست به کار بشویم تا برای جنگهای بعدی سنگر روایت دیگر خالی نباشد و از این نقطه آسیبپذیر نباشیم.
اما اگر هنوز حس میکنیم همان دست فرمانی که در این بیست سی سال داشتهایم خوب است، باید بگویم جنگ برای ما بیدستاورد بوده و احتمالا میدان را نفهمیدهایم. اگر فکر میکنیم همانطور که قدیمها از جنگ روایت مینوستیم باید برویم جلو و مدلی که در گذشته جواب داده، میتواند از گذشته برای آینده درس بیاورد، باید منتظر سیلی سخت روزگار باشیم.
فرماندهان نظامی ما در این سالها هزار تکنولوژی نظامی به سازمان رزم کشور اضافه کردهاند، فرماندهان روایی ما چه کار کردهاند؟ جز این است که سلاحشان همان است که در دهه شصت بوده؟
فرماندهان نظامی ما جنگهای نظامی را میبرند، اما آیا فرماندهان روایی ما هم جنگهای روایی را میبرند؟
من جواب را میدانم، شما هم میدانید، جواب را البته زمانه خیلی زود به رخ ما خواهد کشید.
دوستان من، اساتید من، بزرگواران! ما جوری گذشته را روایت میکنیم که از دلش سرباز جنگهای گذشته بیرون میآید، بیایید روش و مدل و نگاهمان را عوض کنیم، بیایید با روایتی از دفاع مقدس برای جنگهای آینده سرباز تربیت کنیم. باور کنید من دشمن دفاع مقدس نیستم، من از سر علاقهام به آن سالها و آن قهرمانهاست که میگویم باید بهتر آن روزها را روایت کنیم.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖دوئل دو نقشه جغرافیای قدرت
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.................
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مدعی شده که تلاش های قطر برای میانجیگری بین حماس و اسرائیل متوقف شده است.خبرگزاری رویترز نیز با توجه به این شرایط ادعا کرده که اساسا قطر از میانجیگری کنار کشیده چون دو طرف را در رسیدن به آتش بس جدی نمیداند. این خبر را به این شکل قطر رد کرده ولی اعلام کرده و روشن هم هست که دو طرف حماس و رژیم اشغالگر، این مقطع را برای مذاکرات آتش بس مناسب نمیبینند. علت اصلی هم به حماس برنمیگردد بلکه به وضعیت اسراییل مربوط میشود،وضعیتی که گره خورده به راهبرد آمریکا.
شواهد نشان میدهد آمریکا بنا دارد با یک ضربه یا چند ضربه شوک آور خلاف قواعد و تعهدات بین المللی کار را تمام کند. هم سیطره اسراییل را در منطقه درست کند و هم جنگ را به نفع اسراییل پایان دهد.
تحلیل رفتار آمریکا بر پایه رییس جمهور اساسا خطا است. آمریکا یک کل واحد با راهبردهای مشخص است.این که در این مقطع از جنگ چه راهبردی را انتخاب کرده مرتبط با شرایطی است که درش قرار دارد. شرایط منطقه آمریکا را ناچار به اتخاذ چنین موضعی کرده، اولویت منطقه باشد نه اکراین، آن هم به این شیوه.
بهترین شخصیت برای چنین ماموریتی ترامپ است، او تمام المانهای لازم برای چنین ماموریتی را دارد. از مدتها پیش هم صحنه انتخابات آمریکا برای رای آوردن او فراهم شده بود. آوردن یک زن سیاهپوست امتداد بایدن در شرایط جنگی مقابل مرد سفید پوست در حال مبارزه و در معرض ترور که هیچ قانونی مگر مصلحت آمریکا برایش مهم نیست، فضای تغییرخواهی و همینطور عدم رضایت آمریکایی را جهت میدهد به سمت او.
ترامپ نیز بارها در مناظرات و سخنرانیهای انتخاباتی خود اذعان کرد و نزدیکان او نیز تاکید کردند که بنا دارد در مدت کوتاهی وضعیت منطقه را به نفع اسراییل تغییر داده و صلح را بر محور اسراییل سامان دهد.
آمریکا البته فرصت زیادی ندارد، اگر نتواند کار را با چند شوک تمام کند، شکست، قطعی است.
یعنی باقی ماندن حلقه محاصره اسراییل و تاب آوری و عدم خویشتنداری مقاومت در برابر ضربه ها، معنایش این است که جغرافیای قدرت در منطقه همینطور که هست باقی خواهد ماند، و این یعنی جبهه مقاومت اگر این مرحله احتمالا پر فشار ترامپی را عبور کند، منطقه به وضعیت غیر قابل بازگشتی برای آمریکا و اسراییل تبدیل میشود، نزدیکترین وضعیت به سقوط اسراییل.
خیلی ها احتمال یک درگیری شدیدتر و پر خسارت را در این شرایط میدهند که نمیتواند خیلی طولانی باشد اما همه چیز مربوط میشود به دو نقشه جغرافیای قدرت برای آینده منطقه که با یکدیگر به هیچ وجه قابل جمع نیستند. یا جبهه مقاومت که حلقه محاصره اسراییل را شکل داده نابود میشود، و طرح صلح حول اسراییل و سیطره اش شکل میگیرد(طرح صلح ابراهیم) یا اینکه شرایط همینگونه که هست باقی میماند و این یعنی نقطه عطف جدی در تاریخ منطقه و تاریخ محو اسراییل. آنچه از ماجرای آتش بس میتوان تشخیص داد این است که جنگ به نقطه ای رسیده که دو اراده مقابل هم به هیچ نحو با یکدیگر سازگار نمیافتد و یک اراده باید بماند یعنی وضعیت منطقه در حالت دوئل است.
اسراییل از پیش از جنگ طوفان الاقصی تلاش میکرد غزه نباشد، عصبانیت او بعد از لو رفتن نقشه اش در محو غزه و کرانه، اثری نداشت چون دیگر طرح نابودی غزه شدنی نبود. پس به سمت حذف حماس رفت، اما هنوز در آزادی اسرای خود که مدت اسارتشان روز به روز باعث به هم ریختگی بیشتر اجتماعی اسراییل شده، موفق نبوده و نتوانسته این سلاح مهم حماس را از دستش خارج کند تا چه برسد به اینکه بخواهد در نابودی حماس موفق باشد، هنوز هم رزمندگان حماس تانک مرکاوا شکار میکنند، از اسراییلی ها تلفات میگیرند، راکت به سرزمینهای اشغالی پرتاب میکنند، افسران عالیرتبه را میکشند و این یعنی با قدرت تمام هستند و حتی شبکه تونلهایشان هم نابود نشده.
این وضعیت گروه کوچک و محاصره شده در اسراییل یعنی حماس است تا چه برسد به حزب الله و انصار الله و امثال آن.
چشم امید اسراییل به ضربات بزرگتر است که در کوتاه مدت توفیقی حاصل کند. مساله این است که جبهه مقاومت خصوصا در این یک سال نشان داده فشار این چنینی آن را نابود نمیکند و صرفا جنگ را تشدید کرده و شرایط را برای ساکنین اشغالگر و رژیم شان دشوارتر میکند. استقامت هویت و ذات مقاومت است و لذا ضربات دشمن اراده او را مختل نمیکند. این یعنی آینده به روشنی پیروزی نقشه جغرافیای قدرت مقاومت در منطقه را نوید میدهد. و فقط وجود این نقشه معنایش شتاب گرفتن محو اسراییل به شکل جدی است. چنین اسراییلی برای غرب فقط هزینه خواهد داشت و مشروعیت ناشی از مظلوم نمایی خود را هم که از دست داده و توان اقناع بدنه اجتماعی خود را هم نخواهد داشت و این همه یعنی نتیجه این دوئل کاملا روشن است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖آینده
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
دولت ائتلافی آلمان فروپاشید، بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا هم امروز گفت ما در خطر قرار داریم. اروپا مسئولیت امنیتش را خودش باید برعهده بگیرد؛ زیرا نمیتواند هر ۴ سال یکبار به حالوهوای انتخابات آمریکا وابسته باشد. این یعنی نگرانی اروپا از آینده خود، جدی است.
دو جنگ اکراین و اسراییل عملا راه های انرژی اروپا را بسته. تفوق روسیه و مقاومت عملا اراده انرژی در دنیا را از دست غرب خارج میکند. و این یعنی غرب تابع شرق خواهد شد.
ترامپ تصمیم دارد پول خود را خرج اسراییل کند، این یک اشتباه راهبردی است، آنها خیال میکنند در سمت اسراییل احتمال بیشتری برای گشایش دارند، آلمان اولین متضرر جدی این ماجرا است با انتخاب ترامپ دولتشان فروپاشید، شرکتهای بزرگ اقتصادی شان هم مدتی است در معرض ورشکستگی است، ترامپ بنا ندارد به ناتو رسیدگی کند در سمت مقاومت هم بعید است تفوقی برای اسراییل حاصل شود چون جنس مقاومت اساسا متفاوت است، مقاومت، اراده ای تغییر کردنی نیست. و این محاصره اسراییل توسط حلقه مقاوت تمام شدنی نیست. مقاومت در ایران چند سالی هست چهل سالگی خود را عبور کرده، مقاومت حزب الله هم که وضعش را میبینید اصلا انگار نه انگار ضربات چند هزار نفری پیجرها و ترور فرماندهان محوری اش اتفاق افتاده، ربیون قرآنی اند این تشکیلات. اینها که هیچ، انصارالله هم که از فشار عجیب و غریب سالها جنگ با عربستان و بلک واتر آمریکا و غرب و همه و همه سربلند و پیروز برآمده و هل من مبارز میطلبد، حماس هم که زمینش محاصره است و در اشغال است و به اندازه چند بمب اتم بر سرش آتش ریخته اند و سرانش را ترور کرده اند، هنوز راکت میزند، مرکاوا شکار میکند، حرامی نفله میکند در تل آویو و فرمانده میکشد در غزه و زندانی ها را هم که در اختیار دارد. این صحنه چگونه بنا است عوض شود؟ دقت کنید اساسا جنس مقاومت غیر عادی است. یک چیزی بگویم آب پاکی را روی دستتان بریزم، مقاومت یا باید تغییر هویت دهد و دست از قیام بردارد یا تا وقتی اهل مقاومت است حتی اگر همه اعضایش تک به تک کشته شوند ، نابود نمیشود، زنده میماند و متحول میکند و میجوشد و میجوشاند، مثل داستان واقعی کربلایشان. همه را کشتند با امامشان، اما ماند که ماند.
اینها یعنی چه یعنی همین که میبینید و میشنوید ؛ پیامهای روشن ضعف اروپا یعنی ضعف غرب ، همه چیز سرعت گرفته برای بروز پیروزی مقاومت و شکست دشمن.
و این یعنی یک قدم مهم در امت سازی و گسترش قیام و انقلاب و این یعنی یک گام بلند به سمت ظهور.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖دربارهی اشارهی رهبر معظم انقلاب
✏️به قلم
#مهدی_جمشیدی
.....................................
۱. اشارهی رهبر انقلاب در دیدارشان با اعضای مجلس خبرگان به مسألهی انتخاب رهبر، فقط تذکر به یک امر طبیعی محتمل و ممکن بود و برخلاف برخی گمانهزنیها، ایشان مقصود خاصی نداشتند. ازاینرو، ایجاد فضای نگرانی درباره حیات و جان ایشان درست نیست. باید به لطف و فضل الهی امید داشت که شخص ایشان، پرچم را به دست حضرت حجت بدهند.
۲. شاید دلیل بیان این اشاره از سوی رهبر انقلاب نیز، یکی این باشد که جامعه در اثر این اتفاق محتمل و طبیعی - و نه قطعی و پیشبینیشده - دچار شوک و سرگردانی نشود و گمان نکند که انقلاب از دست رفته است؛ بلکه تأمل کند که رهبر انقلاب، پیشاپیش نسبت به آن تذکر داده بودند. ایشان بر حسب ظاهر عمل میکنند؛ هر چند به توفیق الهی، چنین رخدادی واقع نخواهد شد و إنشاءالله زعامت ایشان، متصل به ولایت امام معصوم بشود.
۳. و دلیل دیگر اشارهی ایشان این است که تهدید پوچ و رسانهای و حماقتبار صهیونیستهای کثیف و پلید دربارهی ترور ایشان، خنثی و بیمعنا شود و بدانند که ساختار، همچنان تداوم خواهد یافت. رهبر انقلاب، از ثبات ساختار و وابستهنبودن آن به اشخاص سخن گفتهاند، نه اینکه واقعهی ناگواری در پیش باشد. ایشان تصریح کردهاند که اگر چنان شد، خبرگان اینچنین عمل کند؛ این یعنی حرکت انقلاب، متوقف نخواهد شد و انقلاب، آن اندازه به استحکام ساختاری دست یافته و متقن و استوار گردیده است که شخصمحور نیست و چرخهی حیات و استمرار و بازتولیدش، هرگز متوقف نخواهد شد. همین و نه بیشتر. کمترین جای نگرانی نیست و زعامت حضرت ایشان در اثر تفضل و توجه الهی، سالهای سال به طول خواهد انجامید و به ولایت حضرت حجت، متصل خواهد شد.
۴. با اینهمه، هیچ تردیدی وجود ندارد که رهبر انقلاب، ذخیرهی الهی و یک شخصیت متمایز تاریخی هستند. علامه مصباح دربارهی ایشان گفته بودند که مقام ایشان بسیار بالاتر از سید خراسانی است؛ و در جایی دیگر نیز تصریح کرده بودند که اگر بتوان نظیری برای ایشان در تاریخ اسلام یافت، بهسختی و با تساهل میتوان از خواجهنصیرالدین طوسی نام برد؛ و همچنین افزوده بودند که گویا روح امام خمینی در ایشان حلول کرده و ایشان، نسخهی بدل امام هستند؛ و بارها نیز گفته بودند که ایشان، بالاترین نعمت الهی برای ما هستند و هرچه قدردان وجود ایشان باشیم، از عهدهی شکر نعمت وجود ایشان برنخواهیم آمد.
۵. و مگر مطابق آن رؤیای منقول و معتبر، رسول اکرم به ایشان امر نکردهاند که بنای ناتمام امام خمینی را به پایان برسانند؟! و مگر آن حضرت، ایشان را بر این امر دشوار، قادر و توانمند نشمردهاند؟! پس باید امید داشت که طرح قدسی و تمدنیِ انقلاب اسلامی، به دست باکفایت آیتالله خامنهای، به سرانجام مطلوب خواهد رسید و این انقلاب، به مقدمهی ظهور حضرت حجت، تبدیل خواهد شد. چنانکه اهل بصر و معنا گفتهاند، تقدیر الهی این است که تاریخ این انقلاب، تاریخ متصل به عهد ظهور و متحد با صاحب ولایت کلی است.
۶. و نکتهی پایانی اینکه ایشان یک دهه پیش نیز چنین تذکری به مجلس خبرگان داده بودند: «در انتخاب رهبر آینده، ملاحظهی خدا را بکنید. احتمال اینکه این دورهای که تازه شروع خواهد شد، مبتلا بشود به این آزمایش، احتمال کمی نیست؛ آن وقتیکه بنا است رهبر انتخاب بشود، ملاحظات و رودربایستیها را کنار بگذارند؛ خدا را در نظر بگیرند، وظایف را در نظر بگیرند، نیاز کشور را در نظر بگیرند؛ بر این اساس رهبر انتخاب بشود.»(بیانات در ۱۳۹۴/۱۲/۲۰). این تعابیر، جای نگرانی بیشتری نداشت؟!
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖موشک های با فناوری و فرمان ایرانی
✏️به قلم
#محمد_جواد_اخوان
.
۵۰ سال پیش و زمانی که درآمد سرشار نفتی و مأموریت ابلاغی ژاندارمی منطقه از سوی امریکا، محمدرضا پهلوی را وسوسه میکرد تا بهروزترین سلاحهای امریکایی را با قیمت گزاف بخرد، امریکاییها درهای صنایع نظامی خود را به روی شاه باز کردند و تنها استثنا را «سلاح اتمی» اعلام کردند. یکی دو سال بعد، اما معلوم شد که این استثنا، دومی هم دارد. رقابت تسلیحاتی همسایگان شرقی ایران، یعنی هند و پاکستان بهتدریج به سمت گزینه «موشک» سوق پیدا کرد و این سلاح تهاجمی کمترشناختهشده در آن زمان توجه شاه را به خود جلب کرد.
شاه که فکر میکرد با دلارهای نفتی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را میتواند بخرد، درخواست خرید موشکهای بالستیک را به امریکاییها داد و البته «نه» نشنید، اما در عمل خرید این سلاحها ممکن نشد. گویی امریکاییها بدون آنکه تصریح کنند، تمایل به تجهیز ژاندارم خود به این سلاح تهاجمی و راهبردی نداشتند.
شاه البته ناامید نشد و سراغ متحد منطقهای امریکا یعنی رژیم اشغالگر قدس رفت. صهیونیستها پیشنهاد شاه را پذیرفتند و طرح مونتاژ موشکهای اسرائیلی نسل اول در ایران با اسم رمز پروژه «شکوفه» را روی میز گذاشتند. مبلغ درخواستی صهیونیستها، یک میلیارد دلار (معادل تقریبی قدرت خرید ۲ میلیارد دلار امروز) بود که در ازای تهاتر نفت ایران تأمین میشد. مهندسان اسرائیلی راهی ایران شدند و احداث چند سایت در استان کرمان برای پیشبرد پروژه مونتاژ موشک آغاز شد. این آغاز البته به انجام نرسید و در بحبوحه انقلاباسلامی، اسرائیلیها که پول خود را تمام و کمال دریافت کرده بودند، فرار کرده و حتی نقشههای پروژه را هم با خود بردند تا چیزی دست مردم ایران نماند.
جالب اینجاست که بعدها رونی برگمن، خبرنگار صهیونیست متصل به سازمانهای اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس، در کتاب معروف خود به نام «نبرد مخفی علیه ایران» راز ناگفتهای را از این همکاری نظامی برملا کرد که کلاهبرداری بزرگ اسرائیل در این قرارداد بود. اسرائیلیها با زرنگی توانسته بودند موشکهای نسل اول خود را که از رده خارج و نیازمند نوسازی بود، به رژیم پهلوی قالب کنند و بهاینترتیب هم بودجه نوسازی زرادخانه موشکی خود را از نفت ملت ایران پیدا کردند و هم درنهایت بیآنکه چیزی به ایرانیها تحویل دهند، پول را گرفته بودند.
انقلاباسلامی پیروز شد و در اوج جنگ تحمیلی، از مهمترین کاستیهای جنگافزاری کشور، موشک بود که امکان تهیه آن بهسادگی میسر نبود و همین ضعف، نوعی نابرابری در جنگ شهرها ایجاد کرد. خلفوعدههایی که حتی برخی معدود فروشندگان سلاح به ایران کردند، کمکم این فکر را در اذهان ایجاد کرد که راهحلی جز ساخت موشک وطنی وجود ندارد. اینجا بود که مجاهدتهای شهید حسن طهرانیمقدم و یارانش، ایران را از کشوری که برای خرید موشک مستأصل بود، به کشوری صاحب عنوان در میان قدرتهای موشکی تبدیل کرد.
موشکی که شاه برای خرید آن به امریکاییها رو انداخت و جواب نگرفت، نهایتاً بردی معادل ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر و قدرت حداقلی داشت، اما امروز ایران اسلامی به برکت مجاهدت فرزندانش به موشک ماهوارهبر دست یافته که غربیها بهتر از هرکسی میدانند چیست و توانایی تولید آن چه معنایی دارد.
عملیات موسوم به «شهید سلیمانی» و حمله به عینالاسد در سال ۱۳۹۸ و دو عملیات وعده صادق در سال ۱۴۰۳ قدرت موشکی ایران را برای غربیها بهویژه امریکا و رژیمصهیونیستی، دقیقاً معنا کرد. قدرتی که هم «فناوری» و هم «فرمان» آن متعلق به ایران است. هم میدانیم چگونه ساخته میشود و هم اجازه شلیک منحصراً در اختیار خودمان است.
شاید برخی کشورهای ثروتمند هم مانند شاه به خیال خودشان از این موشکها خریده باشند، اما نه فناوری آن را در اختیار دارند و نه حتی اختیار استفاده از آن را. تجربه یک سال گذشته نشان داد بسیاری از سامانههای اطلاعاتی و عملیاتی که به قیمت گزاف به کشورهای منطقه فروخته شده، در کنترل عملیاتی ارتش امریکا است و این فرمانده سنتکام است که تعیین میکند کجا باید استفاده شود. در واقع این نوعی برونسپاری تأمین منافع امریکا با دلارهای نفتی کشورهای عربی است.اقتدار موشکی ایران که مورد غبطه و حسادت بسیاری در جهان است، یادگار مردی است که امروز سالروز شهادت اوست.
رضوان خدا بر شهید حاج حسن طهرانیمقدم که دست ملت ایران را پر کرد و ماحصل مجاهدتهای او موشکی است که فناوری و فرمان آن در ید ایرانی است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖پرونده اصلی، غنی سازی جرات
✏️به قلم
#مهدی_فضائلی
.....................................
بیش از بیست سال است که نظام سلطه برای اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران، پروندهای تحت عنوان هستهای را ساخته و پرداخته کرده تا به بهانه آن تحریمها و فشارهایی را تحمیل کند و هرازچندگاهی آنرا داغ ميکند تا این شرایط ادامه یابد.
البته پیش از پرونده هستهای و درکنار این پرونده، موضوعات دیگری مثل حقوق بشر را هم بهانه کرده و میکند تا حلقه فشار را تنگتر و تنگتر نماید.
نگاه عمیقتر به رفتار آمریکا و همپیمانانش به وضوح این حقیقت را آشکار می سازد که هیچکدام از این موارد ریشه در واقعیت ندارد و صرفا بهانه جویی است!
مگر میشود کسی دغدغه هستهای شدن دیگران را داشته باشد و از فعالیتهای هستهای و حتی ساخت بمب اتم برخی کشورها از جمله رژیم صهیونیستی چشمپوشی کند؟ مگر می شود کسی دغدغه دموکراسی داشته باشد و با کشورهایی که بویی از مردمسالاری در آنها به مشام نمی رسد همپیمان باشد؟ مگر میشود کسی داعیه حقوق بشر داشته باشد و با رژیم کودککش صهیونیستی نرد عشق ببازد؟ و دهها اگر دیگر.
پس ریشه این خصومتها را کجا باید جستجو کرد؟
پاسخ های مختلفی به این پرسش میشود داد؛ یکی از آنها استقلال است.
آری استقلال جمهوری اسلامی ایران که در صدر شعار محوری آن یعنی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی نمایان است، یکی از ریشه های اساسی این دشمنی است.
نظام سلطه، دیگران را سلطه پذیر میخواهد و استقلال جمهوری اسلامی، مانع این سلطهپذیری است و این یعنی به هم زدن نظم مورد علاقه سلطهگران!
این استقلالطلبی نیازمند صیانت همهجانبه است و جرات یا شجاعت لازمه این صیانت است.
با ترس و واهمه از نظام سلطه، استقلال طلبی شعاری بیش نیست چراکه نظام
سلطه پیوسته از ابزارهای گوناگونی برای ارعاب و تهدید و اگر لازم شد اعمال تهدید استفاده میکند و کشورهای بزدل و سست اراده نمیتوانند
در این راه استقامت لازم را داشته باشند و سرانجام تسلیم دشمن میشوند.
مشکل نظام سلطه با نظام جمهوری اسلامی ایران به اینجا ختم نمیشود چرا که استقامت شجاعانه این نظام برای حفظ استقلال خود، او را به جایگاه دولت مقاومت ارتقا داده و این دولت بتدریج جرأت و شجاعت را به دیگران نیز تزریق کرده و امروز شاهد شکلگیری جبهه مقاومت از یمن تا لبنان و حتی نقاط دیگر جهان هستیم.
به عبارت دیگر، اتهام و پرونده اصلی جمهوری اسلامی ایران نه غنی سازی اورانیوم بلکه غنیسازی جرأت و شجاعت و صدور آن به نقاط دیگر عالم است و این، دوران جدیدی را رقم زده است.
حال اگر این دولت مقاومت به هر دلیلی پا پس بکشد و از استقلال خود با شجاعت پاسداری نکند نه تنها بزرگترین دستاورد خود طی بیش از چهاردهه گذشته را تباه میکند بلکه ضربهای مهلک به این مسیر و رویکرد وارد میسازد؛اینجاست که باید مراقب باشیم دشمن دچار خطای محاسباتی نشود!
دشمن بی پاسخ گذاشتن تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران عزيز را حمل بر خردمندی و خویشتنداری نخواهد کرد و از آن، ترس یا ناتوانی برای پاسخگویی برداشت می کند و این برداشت بدون تردید او و حامیانش را دچار یک خطای محاسباتی میکند؛ این خطای محاسباتی موجب گستاخی دشمن و ادامه تجاوز و سنگین تر کردن فشار به جبهه مقاومت و خود ایران خواهد شد.
پاسخ ایران ذیل راهبرد بازدارندگی فعال، باید حسابشده، دقیق، مبتکرانه و در زمان و مکان مناسب باشد و همچنان در این پاسخ، نه تعلل باید کرد و نه شتابزده عمل کرد.
پاسخ هوشمندانه و مقتدرانه ایران با هدف پیشگیری از خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی، غنیسازی جرأت را ارتقا میبخشد و قدرت بازدارندگی ایران عزيز را دوچندان میکند
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha