⭕️مکانیسم ماشه(3)
🔺بحثهای حقوقی و سیاسی پیرامون مکانیسم ماشه
🔸مخالفان: برخی کشورها، از جمله روسیه و چین، معتقدند که این سازوکار به یک کشور اجازه میدهد توافق را بهطور یکجانبه مختل کند. همچنین، با خروج آمریکا از برجام در سال 2018، برخی کشورها مشروعیت استفاده واشنگتن از این مکانیسم را زیر سؤال بردهاند.
🔸حامیان: کشورهای مدافع این مکانیسم، بهویژه آمریکا، آن را ابزاری ضروری برای اطمینان از پایبندی ایران به تعهداتش میدانند.
🔺کاربرد مکانیسم ماشه توسط آمریکا
🔸در سپتامبر 2020، دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، با وجود خروج از برجام در سال 2018، اعلام کرد که قصد دارد مکانیسم ماشه را فعال کند. این اقدام با واکنش منفی سایر اعضای برجام روبهرو شد، زیرا آنها معتقد بودند آمریکا دیگر نمیتواند به عنوان “عضو مشارکتکننده” در برجام عمل کند.
🔸مکانیسم ماشه ابزاری قدرتمند در دیپلماسی بینالمللی است که بازگشت سریع تحریمها را ممکن میسازد. با این حال، کاربرد و تفسیر آن به دلیل پیچیدگیهای حقوقی و سیاسی، همواره موضوع بحث و اختلاف بوده است.
ادامه دارد...👇
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
┄┄┄┅═✧❁
⭕️مکانیسم ماشه(4)
🔺چرا مکانیسم ماشه بر سر زبانها افتاد؟
🔹در گفتگوی ویژه خبری عراقچی از پایان مهلت برجام سخن گفت. از زمانی کوتاه و یکساله که باید مذاکرات جدید را راه انداخت و تصمیمات جدید را گرفت. زیرا که اگر تصمیمات در برجام عملی نشود با پایان این قرارداد کشورهای اروپایی به سمت اسنپ بک رفته و بعد از این اتفاق اوضاع سختی در انتظار ایران خواهد
🔹در سال هشتم برجام (2023-2024)، طبق مفاد توافق و قطعنامه 2231 شورای امنیت، بسیاری از محدودیتهای تسلیحاتی و موشکی ایران باید به پایان میرسید. اما آمریکا و اروپا، تلاش کردهاند با استناد به مکانیسم ماشه، این محدودیتها را بازگردانند. این اقدام واکنشی به نگرانی غرب از پیشرفتهای موشکی و هستهای ایران است.
🔹این کشورها با استناد به “عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی”، خواستار بازگشت تحریمهای بینالمللی شدند. یادآوری مکانیسم ماشه در این شرایط، ابزاری برای جلوگیری از بهرهمندی ایران از مزایای رفع تحریمها است.
🔺نگرانیها و اختلاف موجود
🔹مسلما اختلافات شدید ایران و آمریکا مانع به سرانجام رسیدن مذاکرات جدید درمورد برجام خواهد شد. از طرفی فعالیتهای منطقهای و نظامی ایران، از جمله توسعه برنامه موشکهای بالستیک و حمایت از گروههای مقاومت، موجب نگرانی غربیها شده است. پس تکیه بر مکانیسم ماشه در این شرایط بهعنوان ابزار فشار از سوی طرفهای غربی شاید بر بهبود اوضاع به نفع دشمن کار ساز باشد.
🔹از طرفی، استقامت ایران و عملیاتهای موفق موشکی ایران در برابر اسرائیل، نگرانیهای شدید را برای حفظ منافع اسرائیل در منطقه رقم زده است. در نتیجه اسرائیل و برخی متحدان غربی آن، تأکید دارند که ایران باید تحت محدودیتهای بیشتری قرار گیرد، پس مکانیسم ماشه برای آنها ابزاری قانونی برای افزایش فشار بر ایران محسوب میشود.
ادامه دارد....👇
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
┄┄┄┅═✧❁
⭕️مکانیسم ماشه(5)
🔺نقدهای وارده بر برجام
🔸سال 94 انتقادهای شدیدی بر برجام وارد بود اما دولت با نادیده گرفتن و یا رد کردن برخی انتقادها و اعلام آنکه این موارد در برجام نیست در آخر با بررسی نیم ساعت مجلس در 23 تیر سال 94 امضا شد. قراردادی که اکنون که یکسال به پایان آن مانده از چاله عمیقی که برای ایران توسط آن کنده شده رونمایی شد. نقدهای وارده عبارتند از:
1. مسائل حقوقی و ضعف در ضمانتها
برجام فاقد مکانیسمهای الزامآور و ضمانتهای قوی برای اجرای تعهدات طرفین، بهویژه از سوی غرب، است. در نتیجه، بازگشت تحریمها (مکانیسم ماشه) به راحتی امکانپذیر شد، در حالی که لغو تحریمها به کندی و با تأخیر پیش رفت.
2. عدم توازن در تعهدات
منتقدان معتقدند که تعهدات ایران در زمینه کاهش فعالیتهای هستهای فوری و شفاف بود، اما لغو تحریمها توسط طرفهای غربی تدریجی و محدود انجام شد. این مسئله باعث نارضایتی از عدم تناسب تعهدات شد.
3. نقش محدود در نظارتها
بسیاری به نظارتهای گسترده آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر برنامه هستهای ایران ایراد گرفتند. منتقدان میگویند این نظارتها فراتر از تعهدات معمول ایران و کشورهای مشابه بوده و نوعی محدودسازی حاکمیت ملی است.
4. اهداف سیاسی داخلی و بینالمللی
بعضی تحلیلگران معتقدند که انعقاد برجام بیشتر جنبه سیاسی برای دولت وقت ایران داشت تا اینکه بتواند یک توافق منسجم و ملی باشد. عجله در امضای توافق برای دستاوردهای کوتاهمدت سیاسی مورد نقد قرار گرفته است.
5. عدم موفقیت در رفع تحریمها
با وجود وعدههای مطرحشده، بخش عمدهای از تحریمهای مالی و اقتصادی همچنان به قوت خود باقی ماند و باعث محدودیت در بهرهگیری ایران از منافع اقتصادی برجام شد. برخی این موضوع را بهعنوان شکست دیپلماتیک ایران در مذاکرات قلمداد کردند.
6. بهانهجوییهای غرب و عدم پایبندی
پس از انعقاد توافق، کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده، به دنبال راههای جدیدی برای حفظ تحریمها و اعمال فشار به ایران بودند. خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ نیز این اعتمادسازی را بهکلی از بین برد.
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
┄┄┄┅═✧❁
12.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️این نکته کلیدی در مساله حجاب، میتونه ورق رو به نفع ما برگردونه...
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
┄┄┄┅═✧❁
🌸 این کانال با بسته های معرفتی زیر در خدمت شماست:
1️⃣ «عشق الهی»
2️⃣ «سلامت معنوی»
3️⃣ فلسفه احكام و پاسخ به شبهات مربوطه:
«چرا نماز؟» «چرا روزه؟» «چرا توبه مكرر؟»
چرا عزاداری محرم؟ چرا #حجاب؟
«مهم اینه که دلت پاک باشه، شريعت چه لزومی داره؟!»
لینک کانال👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2073231414Cedf9811cee
⭕️هزینه سازش؟ هزینه مقاومت؟ ۳
🎙حجت الاسلام دکتر جواد سلیمانی
عضو هیئت علمی موسسه امامخمینی (ره)
⏰ چهارشنبه ۷ آذر | ساعت۲۰
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
7.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️هزینه سازش؟ هزینه مقاومت؟ ۳
🎙حجت الاسلام دکتر جواد سلیمانی
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
📖هر روز یک صفحه_قرآن بخوانیم
🔹️امروز؛ صفحه بیست و سوم قرآن کریم
سوره مبارکه البقرة
▫️ صفحه قبل👇
https://eitaa.com/difqom/5591
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
پن؛ ثواب این تلاوت رو هدیه می کنیم محضر مبارک و نورانی حضرت زهرا سلام الله علیها. #فاطمیه
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
┄┄┄┅═✧❁
❇️اطلاعیه
⭕️با توجه به اینکه درسهای انسانشناسی(۱۵ درس) از مجموعه دروس طرح ولایت به پایان رسیده، از امروز مجموعه درسهای فلسفه حقوق بارگذاری می گردد؛ امید آنکه مورد استفاده اعضای کانال دفتر ارتباطات فرهنگی قرار بگیرد.
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
┄┄┄┅═✧❁
M5-J01.mp3
21.83M
🎙 بشنوید | صوت فلسفه حقوق
📖 درس اول
👤 استاد محمدرضا کدخدایی
📚 #فلسفه_حقوق
#مبانی_اندیشه_اسلامی
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐 @difqom
┄┄┄┅═✧❁