🔸 برخی معتقدند شرکت 48 درصدی واجدین شرایط در انتخابات 1400 ریاست جمهوری ایران، باعث زیر سوال رفتن جمهوریت و در نتیجه مقبولیت و شروعیت نظام اسلامی می شود. آیا صحیح است و اگر نیست چرا؟!
پاسخ:
🔹 مبنای انتخابات و مردمسالاری در جمهوری اسلامی، انتخاب آزاد است. از همین رو نظام اسلامی بر اساس مبانی دینی، به مردم ایران، حق آزادی و تعیین سرنوشت را داده؛ هرچند ممکن است برخی افراد از این حق استفاده نکرده و نخواهند در آینده خود و کشور نقشی داشته باشند.
🔹 در عرف بین الملل و بر اساس ضوابط کشورهای دموکراتیک، مقبولیت و جمهوریت، به معنای حضور اکثریت جامعه پای صندوق ها نیست، بلکه به معنای اکثریت رای دهندگان است و مهم این است که منتخب مردم، رای 50 درصد رای دهندگان را به دست آورده باشد.
🔹 ولو 10 درصد افراد واجد شرایط در انتخابات شرکت کنند. چون اساس و مقصود جمهوریت، آزادی افراد در استفاده از حق انتخاب است تا شخص منتخب تحمیلی نباشد.
🔹 برگزاری انتخابات در نظام اسلامی و مشارکت مردم در همه ارکان نظام اسلامی، به معنای امکان اختیار و آزادی و دادن حق انتخاب به مردم برای تعیین سرنوشت خویش است که یکی از الطاف بزرگ الهی به مردم ایران محسوب میشود.
🔹 از این نظر کسانی که از حق انتخاب و رای خود استفاده نکنند، ولو اکثریت جامعه باشند، حتی در عرف نظام های بین المللی به معنی عدم جمهوریت و مقبولیت و مخالفت با نظام حاکم تفسیر نمیشود.
🔹 باید توجه داشت طلبکاری جمهوریت بیشتر از سوی کسانی القا میشود که در اقلیت به سر میبرند و میخواهند با روش های نامناسب بر اکثریت جامعه حاکمیت داشته باشند.
✍️هادی قطبی
🆔 @difqom
💢 دیدار رئیس دفتر رهبر انقلاب با آیتالله رئیسی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین گلپایگانی با حضور در دفتر رئیسجمهور منتخب، با آیتالله رئیسی دیدار و با تبریک پیروزی در انتخابات، برای وی و دولت آینده آرزوی موفقیت کرد.
🆔 @difqom
🔸 اعلام جزئیات تکمیلی از نتایج شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری
🔹رییس ستاد انتخابات کشور نتایج شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری را به شرح ذیل اعلام کرد:
۱. کل تعرفه های مصرفی ( تحویل شده به مراجعه کنندگان شعب) : ۲۸.۹۸۹.۵۲۹ برگ
۲. آرای داخل صندوق های اخذ رای: ۲۸.۷۵۰.۷۳۶ برگ
۳. آرای باطله غیر مأخوذه درون صندوق: ۱۰۰.۲۳۱ برگ
۴. آرای مأخوذه: ۲۸.۶۵۰.۵۰۵ رأی
۵. آرای باطله مأخوذه: ۳.۷۴۰.۶۸۸ رأی
۶. آرای صحیح: ۲۴.۹۰۹.۸۱۷ رأی
🔹آرای هر یک از نامزدها:
آقای سید ابراهیم رییسی ۱۸.۰۲۱.۹۴۵ رأی
آقای محسن رضایی میرقائد ۳.۴۴۰.۸۳۵ رأی
آقای عبدالناصر همتی ۲.۴۴۳.۳۸۷ رأی
آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی ۱.۰۰۳.۶۵۰ رأی/ وزارت کشور
🆔 @difqom
💢 پرس تیوی به نقل از منابع امنیتی مدعی شد: عملیات خرابکارانه روی ساختمان سازمان انرژی اتمی ایران دفع شد
🆔 @difqom
💢 شورای نگهبان صحت انتخابات ریاست جمهوری را تایید کرد
🔻 سخنگوی شورای نگهبان: گزارش وزیر کشور را ما دیروز دریافت کردیم و نسبت به نتایج نهایی واصله، موضوع مورد بحث قرار گرفت و همکاران ما در ستاد نظارت گزارشها را بررسی کردند و امروز صبح نیز در جلسه شورای نگهبان، موضوع به بحث گذاشته شد.
🔻 نهایتا اعضای شورای نگهبان با توجه به نتایج اعلامی و اینکه ما گزارش موثری که بر سرنوشت انتخابات اثر گذاشته باشد، نداشتیم اعضای شورای نگهبان صحت سیزدهمین دوره انتخابات را تایید کردند.
🆔 @difqom
❇️ سال آینده از رئیسی میپرسیم ولی چرا الان از روحانی نپرسیم؟!
👤 سید جمال
🆔 @difqom
🔷 ولایت پذیری؛ معیار گزینش کارگزاران
🔸 یکی از معیارهای مدیریتی و عملی گزینش کارگزار دولت اسلامی، ولایتمداری است؛ زیرا قائمه و عمود خیمهی حکومت اسلامی، ولی یا حاکم اسلامی است که در عصر حضور، امام معصوم و در عصر غیبت، ولی فقیه، مصداق آن است.
🔸 به گونهای که در عصر غیبت، حکومت غیر ولی فقیه مشروعیت ندارد و سایر مناصب حکومتی مشروعیتشان را با اذن ولی فقیه جامعالشرایط میگیرند. بر این اساس، اطاعت از ولی فقیه از شروط لازم کارگزاران نظام اسلامی در عصر غیبت است.
🔸 ولایت در مکتب اسلام به طور ذاتی به خداوند متعال تعلق دارد؛ زیرا خداوند، مالک انسان و جهان است و حق تصرف ذاتی در ملک خویش دارد و در مرتبهی بعد، در عصر حضورِ معصوم، این ولایت بهاذن الهی به دوازده امام معصوم، یعنی امام علی و یازده فرزندش داده شده است.
🔸 در عصر غیبت امامِ معصوم نیز به فقیه جامعالشرایط اعطا گردیده است. بنابراین ولایت فقیه نیز نوعی سرپرستی و ریاست بر مردم در امور دینی و معیشت دنیایی و آخرتی است.
🔸 بر این اساس، ولایتمداری یعنی حرکت در مداری که ولی حرکت میکند؛ و این به معنای اطاعت از ولی امر در شئون مدیریتی ولی است. درنتیجه انسان ولایتمدار کسی است که از ولی امر در شئون لازمالاتباع تبعیت کند، و جامعهی ولایتمدار جامعهای است که شئون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن با محوریت دستورات ولی امر سامان یابد.
🆔 @difqom
🔘 خبر و تحلیل خبر (۲)
🔳 همواره اولين خبر يا تحليل، تأثيرگذارترين آن است و لوح سفيد ذهن را رنگ میبخشد. چنانچه تلاش و هزينهی خبرگزاریها برای تأسيس و گسترش دفاتر خود در سراسر جهان و پيش دستی در اعزام خبرنگار و ارسال اخبار، تماماً با اين رويكرد (مخابرهی اولين خبر و به تبع آن ارائهي تحليل مد نظر به مخاطب) صورت میگيرد.
🔳 پینوشت: در تحلیل فوق، اجرای قانون خدمات کشوری به صورت صریح و عیان، فریب انتخاباتی (برای خرید رأی) ذکر شده است.
🆔 @difqom
🔶 ما عصمت حزب اللهی داریم
🔹 شهید بهشتی یک هفته قبل از شهادتشان در جلسه ای در باره وضع رئیس جمهور بنی صدر و وقایع روز می گفتند:برادران، مشکل ما که در عین حال بزرگترین حسن ماست این است که ما عصمت حزبی و عصمت حزب اللهی داریم که این عصمت حزبی دست و پایمان را بسته است و نمی توانیم خلاف موازین قرآن کریم و گفتار ائمه معصومین رفتار کنیم.
🔹 نه می توانیم به کسی تهمت بزنیم و نه می توانیم چیزی را که برایمان ثابت نشده به عنوان یک امر ثابت شده برای مردم بگوییم.
🔹 ولی دشمن ما الان این عصمت را ندارد و به همین جهت ظاهراً هم موفق تر از ماست.
🔹 مردم از ما توقع عصمت دارند ولی از فلانی که در کاخ می نشیند یا با فلان نوع ماشین و اسکورت حرکت می کند توقع عصمت ندارند.
📚 سیره شهید دکتر بهشتی ص ۵۸۰
🆔 @difqom
💢 آمریکا به دنبال توافقی جامع/ تا برسر همه چیز توافق نکنیم، انگار اصلا توافق نکردهایم
🔻 مقام آمریکایی: در مذاکرات وین در خصوص برجام پیشرفت حاصل شده اما تا زمانی که بر سر همه مسائل توافق حاصل نشود بر سر هیچ چیز توافق نشده است.
🆔 @difqom