💢مسئله بر سر چراییهاست نه چگونگیها
یکی از اشتباهات نظام حکمرانی مواجهه با پدیدههای سیاسی از جنس چگونگی است. مثلا در قضیه تورم ، علت نقدینگی است؟ نرخ ارز است؟ ترکیبی از این دو هست و....
در نهایت سیاستگذار هم بین چند راهکار فنی گیر کرده و راهکاری انتخاب میشود که صدا و رسانه بلندتری داشته باشد.
اما یک موقع میپرسیم تورم چرا حل نمیشود؟
بگذارید مثالی بزنم – در دهه 90 رشد اقتصادی تقریبا صفر بوده و قدرت حقیقی اکثریت مردم کاهش یافته و از آن طرف باستی هیلزهایی در شمال شهر رشد کرده اند. خب این ذیننفعان تورم چه کسانی هستند؟ از کدام سیاست ها دفاع میکنند ؟
🔰مثالی دیگر: در شرایطی هستیم که همه مسئولین هشدار انفجار نقدینگی را داده و از آن طرف تا خرده فروشی ها رو به فروش اقساطی آورده اند! که نشان میدهد مردم حداقل نقدینگی مورد نیاز را هم ندارند – خب این نشان میدهد توزیع نقدینگی بشدت نابرابر است – خب نقدینگی کجاست؟
❌چرا کسی سوال نمیپرسد که چرا یک بانک باید دانشکده اقتصاد تاسیس کرده و بهترین دانشجویان را با بورس سنگین جذب کند؟ در این دانشکده کدام مکتب اقتصادی تدریس میشود و چرا؟ آیا موارد تدریس شده یکسری گزارههای کاملا علمی یا به قول خودشان همچون فیزیک است یا در نهایت این نظریات به نفع کارفرما تورش دارد
مثالی دیگر: چرا فولاد مبارکه که مشتریانش در صف هستند، باید در یکسری از رسانههای خاص پول تبلیغات دهد؟ مگر فولاد مثل چیپس و پفک است که دنبال مشتری باشد
اگر نگارنده توصیهای درباره سیاست ارزی داشته باشم و همزمان عضو هیات مدیره فلان شرکت سبدگردانی باشم – آیا نظریاتم تورش دار نیست
اینها سوالاتی که پرسیده نمیشود و بسیار مهم هستند
🔰 @digital_economy_analysis
🔰 لسه فر واقعی اینجاست!
❌❌در شرایط جنگ اقتصادی و جنگ نظامی هستیم، *رسما آقایان رها کرده اند*!
این از وضعیت بازار طلا، آن از وضعیت بازار ارز که به خاطر سود چندتا شرکت و پکیج فروش نرخ را بالا میبرند
این هم از وضعیت اکوسیستم فینتک کشور!
صرافی رسما وام میدهد، خرید و فروش انواع معاملات فارکس را انجام میدهد. خروج سرمایه انجام می دهد و عین خیالش نیست!
به تازگی طلا هم خرید و فروش میکنند. 😐
آخر کجای جهان این مدلی کشور را اداره میکنند. طلایی که اصلا معلوم نیست وجود داشته باشد و خالی فروشی نباشد
رمزینکس تبلیغ گذاشته برای خرید بدون مالیات و اجرت طلای 18 عیار، اصلا صحت سنجی شده واقعا اینقدر طلا وجود داره
(واقعا کسی که میتواند سود مفت و هنگفت از دلالی بدون مالیات به دست آورد، دیوانه است در کشور مشغول تولیدی شود که یا نرخ مواد اولیه اش در حال افزایش است و یا با اداره های نظارتی از مالیات و .... سر و کله بزند! )
کوینکس و والکس به طریق دیگر
نوبیتکس که در شرف تحریم اوفک است و خطر مسدود سازی دارایی اش در هر لحظه وجود دارد، وبینار سرمایه گذاری در طلا گذاشته!
همگی تبلیغ تترگلد را گذاشته اند.
اما امان از کوچکترین اطلاع رسانی یا هشدار به کاربران
قوانین تترگلد را ببینید، عین تتر است. ایران جز مناطق ممنوعه بوده و خود سایتش میگه هر موقع بخواهیم مسدود میکنیم.
در زمانی که هر لحظه ممکن است میلیون ها دلار اموال ملت در صرافی بلوکه شود
هیچ کس کوچکترین اطلاع رسانی یا هشداری نمیدهد!
💢مساله رویکرد مواجه سلبی / دوستانه یا چه مدل تنظیم گری مناسب کشور است، نیست؛
ما هم اکنون شاهد رویکرد *رها کن هستیم*.
💢 بیشترین ضرر این شرایط را هم در نهایت خود اکوسیستم نوآوری کشور میخورد. آن هم بر سر بی عملی متولیان و لابی گسترده بازیگران بزرگ برای به جیب زدن پول مردم
https://eitaa.com/digital_economy_analysis
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌با این وضعیت که فرد میتواند بدون مالیات و کارمزد سود هنگفت بدست بیاورد، چرا باید کسی سمت تولید برود که مواد اولیه اش در نوسان است یا باید با شهرداری، دارایی و... سر کله بزند.
https://eitaa.com/digital_economy_analysis
💢دولت نرخ نیما را به امید تک نرخی کردن افزایش داده، اما مثل تمام تجربههای های پیشین نرخ ارز قاچاق (بازار آزاد) هم افزایش پیدا کرده است.
آنوقت بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز، شروع به مداخلات تتری (تتری که طرف مقابل کاملا نظارت دارد) کرده است🙄😐
🔰 @digital_economy_analysis
work1207.pdf
4.07M
💢 گزارش بانک تسویه بینالملل درباره هوش مصنوعی و نابرابری
The rise of generative AI: modelling exposure, substitution and inequality effects on the US labour market
خلاصه:
بازار کار تا چه اندازه در معرض قابلیتهای پیشرفتهی هوش مصنوعی قرار دارد، تا چه حد این قابلیتها میتوانند جایگزین نیروی انسانی شوند، و این تغییرات چه تاثیری بر نابرابری خواهند داشت؟ ما به این سوالات با استفاده از شبیهسازی 711 شغل در ایالات متحده پاسخ میدهیم که بر اساس اهمیت و سطح مهارتهای شناختی طبقهبندی شدهاند. شبیهسازیهای خود را بر این اساس انجام میدهیم که هوش مصنوعی تنها میتواند مهارتهایی را انجام دهد که در تواناییهای آن باشد و نیاز به تعامل با کامپیوتر داشته باشند.
🟡 در سطوح پایین تواناییهای هوش مصنوعی، 7٪ از مهارتها بهطور یکنواخت در سراسر طیف دستمزدی در معرض هوش مصنوعی قرار دارند. در سطوح متوسط و بالا، بهطور میانگین 17٪ و 36٪ از مهارتها در معرض قرار میگیرند، و این رقم در بالاترین چهارک دستمزدی تا 45٪ افزایش مییابد. با بررسی تکمیلی بودن در مقابل جایگزینی، تاثیر هوش مصنوعی را بر مهارتهای جانبی و اصلی شغلی مدلسازی میکنیم. به عنوان مثال، هوش مصنوعی با توانایی حسابداری میتواند به پزشکان در امور اداری کمک کند و زمان بیشتری را برای معاینات پزشکی آزاد کند، اما در عین حال شغل حسابداران را در معرض خطر قرار میدهد.
ما متوجه شدیم که در سطوح پایین تواناییهای هوش مصنوعی، این فناوری مکمل همه کارگران است، زیرا مهارتهای جانبی نسبت به مهارتهای اصلی سادهتر هستند.
🔰 @digital_economy_analysis
💢 در سال 2024، نهادهای نظارتی ایالات متحده موفق به کسب 19 میلیارد دلار از تسویهحسابهای شرکتهای ارز دیجیتال شدند که از این مقدار، FTX و Alameda مجموعاً 12.7 میلیارد دلار سهم داشتند.
این رقم باعث شد که مجموع تسویهحسابهای ارز دیجیتال از سال 2019 به 31.92 میلیارد دلار برسد. این افزایش چشمگیر در ارزش تسویهحسابها به دلیل نظارت شدیدتر پس از فروپاشیهای بزرگ مانند FTX و Celsius رخ داد.
پ.ن: رگولاتور فعال را نگاه کنید و با منفعل بودن نهادهای نظارتی داخل مقایسه کنید.
اینجا لسه فر حاکم است!
🔰 @digital_economy_analysis
💢 جیپی مورگان گزارش داده است که استخراجکنندگان بیتکوین لیستشده در بازار بورس ایالات متحده، تا اکتبر 2024، اکنون 29% از قدرت هش جهانی را به خود اختصاص دادهاند که یک رکورد جدید محسوب میشود:
️🔸افزایش قدرت هش استخراجکنندگان:
قدرت هش 14 شرکت استخراج بیتکوین که در این گزارش ردیابی شدهاند، از ابتدای سال تاکنون 70% افزایش یافته است، که بسیار بیشتر از رشد 33% کل شبکه بیتکوین است.
️🔸افزایش کلی قدرت هش شبکه:
در ماه جاری، قدرت هش شبکه به طور کلی 4% افزایش داشته است، اما تنها با افزایش جزئی در سودآوری استخراج مواجه بودهایم.
️ 🔸فرصتهای سرمایهگذاری در سهام استخراجکنندگان:
سهام استخراجکنندگان بیتکوین ممکن است فرصتهای جذابی برای سرمایهگذاری ایجاد کنند. برخی از شرکتها مانند Greenidge Generation عملکرد بهتری نسبت به سایرین داشتهاند.
https://www.coindesk.com/markets/2024/10/16/us-listed-bitcoin-miners-hit-record-29-of-network-hashrate-in-october-jpmorgan/
یکی از منابع خوب برای آنالیز توزیع هش سایت دانشگاه کمبریج است:
https://ccaf.io/
🔰 @digital_economy_analysis
💢 بانک مرکزی روسیه انتظار دارد که اولین پرداختهای بینالمللی با ارزهای دیجیتال تا پایان سال 2024 انجام شود.
الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی، اعلام کرد که با وجود علاقهمندی شرکتکنندگان، جزئیات مربوط به این تراکنشها و طرفهای درگیر به دلیل ماهیت آزمایشی چارچوب قانونی محرمانه خواهد ماند.
https://ria.ru/20241017/kriptovalyuta-1978472434.html
🔰 @digital_economy_analysis
302.pdf
775.5K
🟡 IMF- Glossary of terms and definitions in macro-economic statistics
💢 واژه نامه اقتصاد دیجیتال هم در این فایل موجود است
🔰 @digital_economy_analysis
💢 هشدار صندوق بینالمللی پول درباره افزایش بدهی جهانی
🟡 بدهی عمومی جهانی بسیار بالا است. انتظار میرود این بدهی از ۱۰۰ تریلیون دلار، یا حدود ۹۳ درصد تولید ناخالص داخلی جهان تا پایان امسال فراتر رود و تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی نزدیک شود. این مقدار ۱۰ درصد بیشتر از نسبت تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۹ است، یعنی قبل از همهگیری کرونا.
💢بدتر از پیشبینیها
🟡 چشمانداز مالی بسیاری از کشورها ممکن است به دلیل سه عام ل بدتر از پیشبینی باشد: فشارهای شدید هزینه، خوشبینی در پیشبینی بدهیها، و بدهیهای بزرگ ناشناخته.
🟡 تحقیقات قبلی صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که گفتمان مالی در طیف سیاسی بیشتر به سمت هزینههای بالاتر متمایل شده است. و کشورها برای مقابله با پیر شدن جمعیت و نیازهای بهداشت و درمان؛ برای انتقال به اقتصاد سبز و تطبیق با تغییرات آب و هوایی؛ و برای تأمین امنیت دفاعی و انرژی به دلیل تنشهای ژئوپلتیکی رو به افزایش، نیاز به هزینههای بیشتر دارند.
از طرف دیگر، تجربه گذشته نشان میدهد که پیشبینیهای بدهی تمایل به کمتر از واقع نشان دادن نتایج واقعی دارند. نسبتهای واقعی بدهی به تولید ناخالص داخلی، پنج سال جلوتر بهطور میانگین ۱۰ درصد بیشتر از پیشبینیها است.
🟡 در یک سناریوی بسیار بدبینانه، بدهی عمومی جهانی میتواند تا سه سال آینده به ۱۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی برسد، که تقریباً ۲۰ درصد بیشتر از پیشبینیهای کنونی است. این میتواند به دلایلی مانند رشد ضعیفتر، شرایط تأمین مالی سختتر، لغزشهای مالی و عدم قطعیتهای اقتصادی و سیاستی بزرگتر رخ دهد. نکته مهم این است که کشورها به طور فزایندهای نسبت به عوامل جهانی که بر هزینههای وامگیری آنها تأثیر میگذارد آسیبپذیر هستند، از جمله اثرات جانبی از عدم قطعیتهای سیاستی در کشورهایی که به طور سیستماتیک مهم هستند، مانند ایالات متحده.
https://www.imf.org/en/Blogs/Articles/2024/10/15/global-public-debt-is-probably-worse-than-it-looks
🔰 @digital_economy_analysis
اخبار و تحلیلهای اقتصاد دیجیتال
💢 هشدار صندوق بینالمللی پول درباره افزایش بدهی جهانی 🟡 بدهی عمومی جهانی بسیار بالا است. انتظار می
💢 اگر شما بدهی به GDP آمریکا را نگاه کنید، از سال 2025 بدهی آمریکا بیشتر از GDP خواهد شد.
🟡 البته آمریکا در 50 سال اخیر نشان داده که استاد مدیریت بدهی است و آن را به انواع مختلف مدیریت کرده است.
🟡 این بدهی یا به وسیله هژمونی دلار صادر میشه و کشورهای مختلف با خرید اوراق قرضه، قسمتی مهمی از بدهی آمریکا را جبران میکنند.
🟡 در سالهای اخیر که کشورهایی همچون روسیه، چین، عربستان و... در حال کاهش اوراق قرضه خود هستند. آمریکا به دنبال جایگزین کردن استیبل کوینهاست (رمزداراییهای باثبات) - گزارش وال استریت ژورنال، اندیشکده بروکینز و... یا مصاحبه ترامپ را هم در همین راستا تحلیل کنید.
🔰 @digital_economy_analysis
اخبار و تحلیلهای اقتصاد دیجیتال
💢مسئله بر سر چراییهاست نه چگونگیها یکی از اشتباهات نظام حکمرانی مواجهه با پدیدههای سیاسی از جنس
💢 اینکه چگونگی مکانیزم صاف کردن بدهی انجام میشود، کمی بحثهای فنی دارد. ولی مساله مهمی که هیچگاه از آن سوال نمیشود این هست که چرا همه کشورها بدهکارند؟!
طلبکار کیست، همه به چه کسی بدهی دارند. چرا حتی اگر تمام تولیدات جهان (GDP جهان) را هم فقط صرف پرداخت بدهی کنیم؛ باز این بدهی حساب نمیشود!؟
❇️ درباره این سوال اگر نکتهای دارید به ادمین بفرستید @amir76237
🔰 @digital_economy_analysis
اخبار و تحلیلهای اقتصاد دیجیتال
💢 اینکه چگونگی مکانیزم صاف کردن بدهی انجام میشود، کمی بحثهای فنی دارد. ولی مساله مهمی که هیچگاه ا
پاسخ شما:
سلام
مدتی قبل این سوال یه مقدار ذهنم رو مشغول کرده بود.
اولا باید به سهم کشورها در مجموع بدهی های جهانی هم توجه کرد:کشورهای توسعه یافته تر بخش اعظم این مجموعه بدهی رو تشکیل میدن:آمریکا بدهکارترین از لحاظ عدد مطلق بدهی،ژاپن بدهکارترین درنسبت با GDP، و همینطور دیگر کشورها مثل آلمان و انگلیس و... .
درکل،این حجم از جلوزدن خرج از دخل در کشورهای مختلف که برای پوشش این ناترازی بخوان استقراض کنن سوال برانگیزه!
یه علتش تمرکز روی توسعه به سبک غربیه که نتیجه گراست،احتیاج ساز و محتاج سازه،و بعد هم تامین و رفع اونها در بازار و با صرف پول انجام میشه.
اما تامین این هزینه های مالی برای رفع نیازهای مختلف (که بسیاری از این نیازها ناشی از همون سه خصوصیت مذکور است و الا میتونست اصلا بلاموضوع باشه!)
ازطریق یک نظام مالی متمرکز،و بدهی ساز و بدهکارسازه(ربوی)؛یعنی خلق پول ازهیچ،وام دادن و بدهی(سود) روی اون گذاشتن.
وقتی این مکانیزم رشد کنه،
حجم هزینه های جاری+بدهی ها از دخل و درآمد و تولید جلو میزنه و برای تامین اونها باز نیاز به خلق پول جدید
است که باز اون هم با سوده و همینطور...
که البته برای اینکه پولی مثل دلار ارزشش دچار سقوط آزاد نشه نمیشه خود آمریکا برای بازپرداخت بدهی هاش مرتب پول خلق کنه و خودش باید از دلارهای بازارجهانی استقراض کنه که تقاضای بالای دلار هم حفظ بشه.لذا حتی خود دولت آمریکا هم برای تامین هزینه هاش(از جمله بازپرداخت بدهی هاش به فدرال رزرو)
باید مرتب قرض کنه و به جاهای مختلف(از جمله خود فدرال رزرو!)سند بدهی پخش کنه.
خلاصه همینطور بدهی روی بدهی...
ضمنا این وضع که سیستماتیک هم هست از دستپخت های تمدن غربی و البته بوسیله اعتباری بودن پوله که میتونه از هیچ خلق بشه.
WEF_Digital_Assets_Regulation_2024.pdf
5.21M
💢 گزارش مجمع جهانی اقتصاد
Digital Assets Regulation: Insights from Jurisdictional
اکتبر 2024
🔰 @digital_economy_analysis
اخبار و تحلیلهای اقتصاد دیجیتال
💢 گزارش مجمع جهانی اقتصاد Digital Assets Regulation: Insights from Jurisdictional اکتبر 2024 🔰 @di
💢چارچوب نظارتی برای رمزداراییهای باثبات (استیبل کوینها)
اهداف نظارتی
حفاظت از سرمایهگذار/مصرفکننده
حفظ ثبات مالی
مقابله با تأمین مالی غیرقانونی
ایجاد بازارهای منصفانه، کارآمد و شفاف، نوآوری و/یا رقابت
تأمین ایمنی و سلامت مؤسسات/زیرساختهای تحت نظارت
🔰 @digital_economy_analysis
Digital Assets and the Law_ Fiat Money in the Era of Digital -- Filippo Zatti (editor), Rosa Giovanna Barresi (editor) -- Routledge-Giappichelli -- 9781003258261 -- f6f9f30d22fe12566708242eb746db99 -- Anna’s Archive.pdf
5.19M
Digital Assets and the Law Fiat Money in the Era of Digital Currency
#معرفی_کتاب
🔰 @digital_economy_analysis