🔰 آشنایی با دین فطری
✅ اهمیت دین در زندگی انسان بر کسی پوشیده نیست. کمال انسان در سایهی عمل به دستورات دینی محقق میشود و تمام ناهنجاریها و جنایتهای تاریخ بشر که موجب محرومیتها و مصیبتهای فراوان شده است، ناشی از بیدینی است.
⚠️ اما خطر بیدینی هرچه باشد، از خطر دینداری ناقص، بیشتر نیست؛ زیرا که اگر نتیجهی حالت نخست، گمراهی باشد، در وضع دینداری ناقص، هم گمراهی است و هم گمراه کننده دیگران؛ و مصداق «خسر الدنیا و الاخره».
❌ در وضعیت دینداری ناقص، هر چند هوای نفس سهم بهسزایی دارد، اما نباید از نقش جهالتی که در اثر آموزش غلط دین ایجاد می شود، غافل بود.
👈 چه بسیارند انسانهایی که اگر دین بهصورت صحیح و فطری به آنها آموزش داده شود، هرگز گمراه نمیشوند و یا کمتر دچار گمراهی میشوند؛ بنابراین اگر نقش آموزش دین از خود دین، بیشتر نباشد، کمتر نیست؛ خصوصاً در این زمانه که دشمنان از این خلأ برای افزایش هجمههای خود استفاده میبرند.
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت
🤔 آسیبشناسی وضعیت فعلی آموزش دین
⛔️ به نظر میرسد که آموزش دین به صورت فعلی به دلیل عدم انسجام و پراکندگی و تکیه بر روش های فلسفی و کلامی، آسیب های فراوانی دارد که باید هرچه سریعتر از این آسیبها جلوگیری شود.
💢 آنچه امروز به عنوان دین خصوصاً در کتب آموزش دین به نوجوانان و جوانان عرضه میشود، 👇
🔹 اولاً خودِ دین نیست، بلکه عمدتاً علم کلام اسلامی است. این علم، «علم دفاع از دین» است نه روش کاملی برای آموزش دین! و چون مشحون از استدلالهای عقلی است، فهم آن، سخت، پیچیده و دیریاب است و طبعاً نحوۀ آموزش آن هم خشک و بی روح است و موجب ملالت و بی انگیزگی متربّی میشود؛ علاوه بر این چون متربی ارتباطی بین مسائل و دغدغههای درونی خود با آنچه آموزش میبیند، نمییابد؛ نمیتواند همدلانه و از سرِ شوق مباحث آموزشی را پیگیری کند.
🔸 ثانیاً در فرآیند معمول آموزشهای دینی، موضوعات دینی در سه بخش اعتقادات، احکام و اخلاق ارائه می شود که این نیز آفتی بزرگ برای تعلیم و تربیت دینی است؛ زیرا متربی قادر به کشف و ارتباط دهی بین موضوعات اعتقادی با احکام و اخلاق نخواهد بود و همواره در یک سردرگمی به سر می برد و از این سردرگمی رنج می برد و یا تک بعدی رشد میکند؛ آن هم رشد علمی، نه رشد روحی و عقلی.
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت
✅ رفع آسیب از راه آموزش دین با منطق فطرت
💯 باید به دنبال روشی باشیم که این آسیبها را نداشته باشد و مبتنی بر آموزش فطری دین باشد؛ همان روشِ حکمت آمیزِ قرآنی که همه ی انبیاء الهی از این روش در آموزش دین استفاده کرده اند؛ روشی که هم جامعیت دارد و هم عمومیت؛ بدین معنا که هم دربردارندهی تمام وجوه زندگی انسان در حوزههای عبادی، اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و… است؛ و هم برای عموم مردم قابل فهم و درک است نه صرفاً برای اهل علوم فلسفی و کلامی.
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت
◼️ فتح عظیم قربانیهای عظیم میخواهد...🔻
• ┈ • • ✿ 🏴 ✿ • • ┈ •
https://eitaa.com/joinchat/1323302929C6b7efd9dbc
• ┈ • • ✿ 🏴 ✿ • • ┈ •
پنج ویژگی دوره دین فطری.mp3
2.66M
🔰 ویژگیهای دین فطری
👈 در این روش همۀ مباحث مبتنی بر این استدلال فطری و بدیهی است که انسان از درون خود میل شدید به بینهایت را مییابد و به دنبال رسیدن بدان است.
♾ بینهایت یکی بیشتر نیست و آن وجودی است که منبع تمام خوبیها و زیباییها و مهربانیهاست؛ الله –جلّ جلاله- که پاسخ همۀ خواستههای فطری بشر است.
🔰 از آنجا که این میل به بینهایت را خالقِ ما در وجودمان نهاده است؛ وجود این میل بهترین دلیل است برای او و اینکه بگوییم او ما را خلق کرده است که به بینهایت برساند؛ «انا لله و انا الیه راجعون».
🌏 این برهان، برای همۀ افراد بشر از هر نژاد و فرهنگ و قومی و در هر عصری، قابل فهم و بدیهی است.
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت
✔️ همچنین در روش آموزش فطری دین، موضوعات دینی بدون تفکیک به سه حوزۀ اعتقادات و اخلاق و احکام ارائه میشود به نحوی که مخاطب رابطۀ میان این سه حوزه را فهم کند.
💯 از دیگر خصوصیات این روش آموزشی، ارائۀ «طرح کلی عالم» برای متربی است و طی آن شناختی از تمام عوالم، ملک، برزخ و ملکوت و جایگاه انسان در این عوالم و هدف از خلقت او و خلق اول و سایر مخلوقات و سیر تکوینی انسان در وجوه فردی، جمعی و کلی بر روی زمین از هبوط حضرت آدم (علیه السلام) تا رجعت و برپایی قیامت ارائه و تبیین میشود.
💯 در آموزش دین فطری، موضوعات و مباحث دینی به صورت کاربردی و در یک بستۀ کاملاً منسجم ارائه میشود به گونهای که مخاطب با تمام مسائل مربوط به انسان و خدا و هستی، از آغاز آفرینش تا رجعت آشنا میشود و هدف از آفرینش و راه رسیدن به هدف و کیفیت استفاده از وسایل را در راه مبارزه با موانع پیشرو به صورت واضح درمییابد و پیوند بین تمام مسائلی را که تاکنون از دین به صورت پراکنده فراگرفته بود، درک می کند و قدرت پاسخگویی به مهمترین شبهات مربوط به دین و سؤالات فراوان دیگری را که تاکنون پاسخی برای آنها دریافت نکرده بود، پیدا خواهد کرد.
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت
📌 ترتیب مباحث دین فطری
🖐 در دورۀ آموزشی «دین فطری» عمدۀ مباحث با یک الگوی کاربردی و محوری در پنج بخش ارائه میشود:
1️⃣ هدف
2️⃣ سنتهای الهی
3️⃣ راه
4️⃣ وسیله
5️⃣ موانع
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت
🌀 گرهگشایی از ذهنیتهای غلط
✅ سعی مجدانهای که در تدریس درسنامههای آموزش دین فطری پیگیری میشود، تغییر بینش و نگرش در مخاطب نسبت به موضوعات اساسی ذیل است:
۱- شناخت هستی و انسجام بین عالم ملک و ملکوت و نقش آنها در تکامل انسان
۲- شناخت حقیقت وجود خدا ( با درک مفهوم بینهایت)
۳- ظرفیت و استعداد انسان (قابلیت اتصال با بینهایت)
۴- جایگاه دنیا (باشگاه استقامت و بندگی)
۵- برزخ (دوره تکمیلی رشد و درمان نقایص)
۶- بهشت (درک لذت بینهایت در سه درجه نعیم، رضوان و لقاء)
۷- جهنم (دوره پالایش گناهکاران و ادراک اجباری)
۸- جایگاه اجتماعی و سیاسی انبیاء، ائمه و علما (مأمور تشکیل حاکمیت دینی برای ایجاد زمینه رشد همه انسانها)
۹- چرایی احکام و عبادات (تمرین برای حرکت در مسیر صفات خداوند)
۱۰- شیطان (عامل تشکیل حاکمیت مادی و مدعی لیاقت برای مدیریت کل عالم ماده)
۱۱- طاغوت (اولیاء شیطان و زمینه ساز سقوط و انحراف از راه ایجاد تمدن مادی)
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت
#پیام_ادمین
🙏 یه درخواستی از همه دوستان دارم 👇
🌹 با توجه به تاثیرات زیاد و عمومیت، جامعیت، پیوستگی، کاربردی و منظم بودن دوره دین فطری و مطالب کانال لطفا همه دوستان، آشنایان و ... تون رو به این دوره و عضویت در کانال دعوت کنید ✅
ان شاءالله با کمک شما عزیزان پله پله، مخاطبین کانال دین فطری رو افزایش بدیم و به ۱۵ هزار نفر و بعد ۲۰ هزار نفر، ۵۰ هزار نفر، ۱۰۰ هزار نفر و ... برسانیم 💯
دین فطری 👉 آموزش دین براساس فطرت