■ موسسه دین و تمدن
شهادت رئیس جمهور محبوب
و وزیر امورخارجه را تسلیت میگوید.
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
دین و تمدن
. با توجه به مصیبت وارده؛ نشست امروز در فرصتی دیگر برگزار خواهد شد.
.
با سلام و احترام
خدمت همراهان نشستهای علمی
همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی
انشاءالله جلسه علمی
#استاد_براتی که بخاطر
حادثه دردناک شهدای خدمت
برگزار نگردید
در روز شنبه ۵خرداد
ساعت۱۴ الی ۱۶ برگزار خواهد شد.
.
#هم_اکنون
نشست تخصصی
#همایش_فقه_سیاست_خارجی
با حضور #استاد_براتی
استاد حوزه و دانشگاه
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
🔹اسلام پاسخگوی تمام نیازهای بشر تا قیامت است و با جستجو و فهم عمیق آن میتوان پاسخ سؤالات شکلدهندهی سیاست خارجی را استنباط کرد🔹
💠حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسعلی براتی استاد حوزه و دانشگاه در چهل و چهارمین نشست تخصصی همایش بین المللی فقه سیاست خارجی با موضوع چگونگی یافتن منابع فقهی در زمینهی سیاست خارجی، گفت: احکام اسلام هم برای اشخاص است هم ملتها و هم دولتها. به همین دلیل وزارتخانهها، احزاب و گروهها اگر مؤمن باشند، مخاطب احکام هستند. به همین دلیل مبانی هر کاری باید در دست مجریان آن باشد و اینکه گفته شود دربارهی سیاست خارجی چیزی در اسلام نیامده، به معنای این است که ما دین را جامع و پاسخگوی نیازهای بشر نمیدانیم و این نوعی سکولاریسم است. درحالیکه دین کامل و ماندگار تا قیامت نمیتواند اینگونه باشد که فقط در مسائل فردی احکام داشته باشد و در مسائل اجتماعی احکام نداشته باشد. برخلاف مسیحیت امروز که سکولاريسم در ریشهی آن قرار دارد.
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
🔹اسلام پاسخگوی تمام نیازهای بشر تا قیامت است و با جستجو و فهم عمیق آن میتوان پاسخ سؤالات شکلدهندهی سیاست خارجی را استنباط کرد 🔹
💠حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسعلی براتی استاد حوزه و دانشگاه در چهل و چهارمین نشست تخصصی همایش بین المللی فقه سیاست خارجی با موضوع چگونگی یافتن منابع فقهی در زمینهی سیاست خارجی، گفت: احکام اسلام هم برای اشخاص است هم ملتها و هم دولتها. به همین دلیل وزارتخانهها، احزاب و گروهها اگر مؤمن باشند، مخاطب احکام هستند. به همین دلیل مبانی هر کاری باید در دست مجریان آن باشد و اینکه گفته شود دربارهی سیاست خارجی چیزی در اسلام نیامده، به معنای این است که ما دین را جامع و پاسخگوی نیازهای بشر نمیدانیم و این نوعی سکولاریسم است. درحالیکه دین کامل و ماندگار تا قیامت نمیتواند اینگونه باشد که فقط در مسائل فردی احکام داشته باشد و در مسائل اجتماعی احکام نداشته باشد. برخلاف مسیحیت امروز که سکولاريسم در ریشهی آن قرار دارد.
◽️دکتر براتی افزود: در جامعه خود نیز میبینیم که برخی افراد به نوعی تحت تأثیر این سکولاریسم قرار دارند و توجه کافی به فقه ندارند و به بهانهی اینکه مردم زده میشوند، توصیه به استفادهی بیشتر از عرفان میکنند. بله اینکه در مواردی چون فقه سیاسی خارجی، کار و فعالیت لازم برای استخراج مبانی انجام نشده، این پذیرفته است. اما به معنای سکوت اسلام در این باره و نداشتن پاسخ نیست.
◽️استاد حوزه گفت: وقتی رسولالله قصد فرستادن معاذ بن جبل به یمن را داشت از او پرسیدند: بر چه اساسی بین شان حکم میکنی. پاسخ داد: براساس قرآن. دوباره پرسیدند: اگر در قرآن پاسخ را پیدا نکردی چه؟ پاسخ داد: براساس سنت رسول خدا. پرسیدند: اگر در سنت من پاسخ را پیدا نکردی چه؟ پاسخ داد: براساس اجتهاد خود از قرآن و سنت حکم میکنم. غرض اینکه حتی در دوران رسول الله هم اجتهاد و تفقه وجود داشت و این امور جزء مبادی و مبانی است که باید وجود داشته باشد.
◽️وی گفت: اگر ایمان داشته باشیم که فقه در همهی زمینهها حرف برای گفتن دارد، این آماده و حاضر نیست و باید استخراج شود. اساس و گوهر آن در اسلام هست و باید برای به دست آوردن آن از اجتهاد استفاده کرد.
◽️براتی افزود: اصل کار تحلیل و تقسیم مسئله به حکم و موضوع است و قدم اول شناختن موضوع و مسئله است که مطابق روایات «حُسن السؤال نصف العلم». یعنی کسی که میخواهد اجتهاد کند، نصف وقتش را باید صرف شناخت موضوع کند. درحالیکه برخی برای فرار از این شناخت موضوع، به سمت اجتهاد و فقه نمیآیند. نصف دیگر جواب است که باید براساس موازین دین خود بدهیم. بنابراین تفکیک مسئله به سؤال و جواب خیلی مهم است.
◽️ایشان گفت: در موضوع فقه سیاست خارجی، این موضوع دارای ابواب مختلفی است و انبوهی از مسائل را درون خود دارد که باید فقیه با مطالعهی کتابهای علمی در این زمینه و بررسی آثار افراد متخلف از هر دین و ملیتی، مسائل آن را چگونه تنظیم کردهاند و تقسیم بندی آن چگونه است؛ که این همان نصف اول است. وقتی سؤالات مشخص شد، آنوقت باید براساس مبانی دین جواب آن را به دست آورد. به عنوان مثال احکام دوستی و دشمنی با دولتها دیگر چیست؟ زمان شروع و پایان جنگ چگونه است؟ با چه دولتهایی میتوان معامله کرد؟ قرآن و حدیث خطوط کلی آن را بیان کرده و بقیه را باید اجتهاد کرد.
◽️براتی افزود: در آیهی ۷ سورهی ممتحنه آمده است:«عَسَى اللَّهُ أَنْ يَجْعَلَ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَ الَّذِينَ عَادَيْتُمْ مِنْهُمْ مَوَدَّةً وَاللَّهُ قَدِيرٌ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ» اینها راهنمایی است و براساس آن باید راه جذب کفار و تبدیل آنها به دوست پیدا کرد. در آیات ۸ و ۹ میفرماید:«لَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ* إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَىٰ إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ» که اینجا هم اشاره به حکم دارد و هم اشاره به موضوع. کفار را به دو دسته تقسیم میکند و به حکم هر یک نیز اشاره میکند و لاینهاکم الله به معنای أمرکم الله و... است. بنابراین این آیات راهنمای ما در سیاست خارجی و نوع رفتار با کفار است. مانند این آیات وجود دارد که باید با جستجو و بررسی برای اجتهاد و استنباط در مسائل جدید مورد استفاده قرار گیرد.
👇👇ادامه گزارش👇👇
◽️استاد حوزه و دانشگاه افزود: طبقهبندی موضوع و اینکه هر موضوعی در کدام بخش از علوم قرار میگیرد نیز بسیار مهم است. چرا که گاهی ممکن است لازم باشد بیش از یک رشته نسبت به موضوعی اظهار نظر کند. همچنین مباحثی مانند بحثهای میان رشتهای، چند رشتهای و فرارشتهای که در دنیا رواج دارد اما برای ما جدید است و به تازگی در ایران بیشتر به آن پرداخته میشود، اهمیت دارند. در همین سیاست خارجی نگاه چند رشته دربارهی آن قابل طرح است. مثلاً نگاه علوم سیاسی، نگاه فقهی، نگاه اخلاقی.
◽️وی گفت: اما آنچه مانده، پاسخ این مسائل در اسلام است که باید قواعد کلی که در اسلام وجود دارد، اینجا پیاده شود. منتها اینکه در هر بخش از این مسائل، باید کدام یک از مبانی دینی استفاده شود این کلیات چگونه بر مسائل جزئی اثر بگذارد، براساس اجتهاد و استنباط به دست خواهد آمد. میتوان از متخصصین علوم غیردینی نیز برای این مطالعه و آشنایی استفاده کرد.
◽️براتی افزود: ضمن اینکه باید گفت اینگونه هم نیست که علمای اسلام در این زمینه هیچ کاری نکردهاندد. شاید در مذهب شیعه کمتر کار شده باشد که هم جای تأسف دارد و هم دلیلش این است که شیعه هیچگاه صاحب دولتی که پشتیبان این امر باشد، نبوده و چند دولت شیعهای هم که در تاریخ بوده، در اصل مذهب با فقهای شیعه همراهی میکردند. اما اینکه بخواهند جزئیات سیاست داخلی و خارجی خود را منطبق بر فقه اسلام پیگیری کنند، هیچوقت چنین چیزی نبوده است. تنها جایی که اراده کرده، اعلام کرده و میخواهد چنین کاری کند، جمهوری اسلامی است که این هم زمانبر است و نیاز به کار و تلاش علمی زیاد دارد.
◽️ایشان گفت: علمای اسلام کتبی در این باره نوشتهاند که با الهام از اهل بیت علیهم السلام بوده است. مانند کتاب سیر الکبیر که طبق فهم خودش در آن عصر دربارهی سیاست خارجی، و طبق مذهب... مسائل را استخراج کرده و براساس فقه خودش که حنفیه بوده، فتوا داده است. خب میتوان از این کتاب فی الجمله استفاده کرد و کمک گرفت. یا کتابهایی با عنوان المجله که در همین زمینه است و علمای نجف از آن استفاده کردند و با عنوان تحریر المجله بر محتوای آن حاشیه نوشتند و دیدگاه خود را طبق مذهب شیعه ارائه کردند. از کتابهایی که غیرمسلمانان نوشتهاند هم میتوان در بخش استخراج مسائل استفاده کرد.
◽️استاد حوزه گفت: همچنین باید احادیث معصومین بهصورت مفصل و کامل مطالعه و دیده شود تا هر حدیثی که کمترین اشارهای به موضوع مدنظر دارد، استخراج شود. این تازه مواد اولیه برای پژوهش و اجتهاد است و هنوز نظریه و فتوا درنیامده. در این زمینه هم احادیث معصومینی که حکومت داشتهاند مهم است و هم احادیث سایر معصومین. زیرا ایشان هم با وجود اینکه حکومت نداشتهاند، اما نصایحی دارند که در سیاست خارجی مفید است. زیرا خیلی از دستورات فردی که در احادیث اشاره شده، قابل تعمیم به مسائل اجتماعی است. مثلاً رعایت احترام متقابل که همانگونه که بین افراد باید حفظ شود، بین دولتها هم باید مراعات شود. حتی دستورالعملهای تشریفات نیز که امروز بین دولتها امری مرسوم است، در میان احادیث و سیرهی معصومین دیده میشود. بنابراین باید در مسائل جدید جرئت و جسارت مراجعه به منابع فقهی را داشت و اگر دلیل خاص یا عام وجود داشت، از آن استفاده کرد و اگر نبود به اصول عملیه مراجعه کرد.
◽️وی افزود: زیرا فقه برای همین است؛ برای یافتن سؤالات جدید. اعلام تشکیل جمهوری اسلامی هم برای همین بود. ما به دنیا اعلام کردیم که میخواهیم طبق نگاه خودمان میخواهیم کشورمان را اداره و با دنیا تعامل کنیم. یکی از کنوانسیونهای بینالمللی که همهی کشورها امضا کردهاند، تنوع فرهنگی است. طبق همین توافقنامه ما هم این حق را داریم و میتوانیم فرهنگ خود را حفظ کنیم و بر طبق آن عمل کنیم.
◽️حجتالاسلام والمسلمین براتی در انتهای نشست گفت: مسلمانان یکچهارم جمعیت دنیا را تشکیل میدهند و حق دارند که به جای تبعیت از نسخههای دیگران، سیستم حقوقی و سیاسی خود را داشته باشند. اگر تاکنون محقق نشده، به دلیل ضعف و کوتاهی خودمان بوده است. در سیاست خارجی هم همین است. همانگونه که جوامع دیگر براساس مکاتب خود، سیاست خارجی دارند، ما نیز باید طبق موازین اسلامی، فقه سیاست خارجی داشته باشیم.
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
#کرسی_ترویجی
🔰گروه فقه سياسی مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل با همکاری دبیرخانه همایش بین المللی فقه سیاست خارجی و موسسه دین و تمدن برگزار میکند:
🌀 #کرسی_ترویجی «گستردهسازی توان نظامی از منظر فقه»
🎙 با حضور:
#محمد_قاسمی
#احمد_رهدار
#حسین_حمزه
📋 زمان: شنبه 12 خرداد ساعت ۱۷:۳۰
🕌 قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، طبقه دوم، سالن جلسات مرکز فقهی ائمه اطهار
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
🔹 پیشهمایش
همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی
👈 با موضوع:
➖حقوق بشر و سیاست خارجی
با حضور:
□ حضرت استاد درایتی
□ دکتر کاظم غریبآبادی
⏱ زمان: پنجشنبه - ۱۰ خرداد۱۴۰۳
ساعت ۸:۳۰ الی ۱۱
📍 مکان: مشهد مقدس - عرصه میدان شهدا - ساختمان اصلی شهرداری - طبقه دوم - سالن همایش
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
🔹غرب ابتدا باید پاسخگوی نقض حقوق بشر از سوی خود در طول تاریخ باشد و بعد به دنبال رعایت حقوق بشر در سایر کشورها 🔹
💠پیشازظهر امروز، پیشهمایشِ همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی در سالن همایشهای شهرداری مشهد برگزار شد. در ابتدای این همایش حجتالاسلام والمسلمین علی صفدری، رئیس همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی، با اشاره به برگزاری چهل و چهار پیشنشست با موضوعات مختلف مرتبط با فقه سیاست خارجی گفت: یکی از مسائل جدی در سیاست خارجی پرداختن به امور فقهی مربوط به این حوزه است و در همین راستا در یک سال گذشته متون و درسوارههای متعددی با پرداختن به ابعاد مختلف فقه سیاست خارجی از سوی اساتید بزرگ حوزههای علمیهی خراسان، قم و نجف ارائه شد. هدف نهایی از برگزاری همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی برقراری پیوند بین فقه و تخصص بود که بنا به اذعان کارشناسان و متخصصان در طول این مدت به توفیقات خوبی رسیدیم.
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
🔹غرب ابتدای باید پاسخگوی نقض حقوق بشر از سوی خود در طول تاریخ باشد و بعد به دنبال رعایت حقوق بشر در سایر کشورها 🔹
💠پیشازظهر امروز پیشهمایشِ همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی در سالن همایشهای شهرداری مشهد برگزار شد. در ابتدای این همایش حجتالاسلام والمسلمین علی صفدری، رئیس همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی، با اشاره به برگزاری چهل و چهار پیشنشست با موضوعات مختلف مرتبط با فقه سیاست خارجی گفت: یکی از مسائل جدی در سیاست خارجی پرداختن به امور فقهی مربوط به این حوزه است و در همین راستا در یک سال گذشته متون و درسوارههای متعددی با پرداختن به ابعاد مختلف فقه سیاست خارجی از سوی اساتید بزرگ حوزههای علمیهی خراسان، قم و نجف ارائه شد. هدف نهایی از برگزاری همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی برقراری پیوند بین فقه و تخصص بود که بنا به اذعان کارشناسان و متخصصان در طول این مدت به توفیقات خوبی رسیدیم.
◽️وی با گرامیداشت یاد و خاطرهی دیپلمات شهید دکتر حسین امیرعبداللهیان افزود: شهید امیرعبداللهیان همواره پشتیبان فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در حوزهی سیاست خارجی بودند و در همین راستا نیز همواره حمایت تمام قد خود را بهصورت عملی از همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی ابراز میکردند و از این لحاظ با شهادت رئیسجمهور شهید و همراهان ایشان، ما حامی و پشتیبان مهمی را از دست دادیم.
💠در ادامهی این همایش دکتر کاظم غریب آبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و رئیس ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت حقوق بشر بهخاطر سر و کار داشتن با زندگی مردم گفت: ذیل مسئلهی حقوق بشر میتوان مسائل مهمی را بررسی کرد که از جملهی آن نسبت حقوق بشر با مبانی دینی و جایگاه آن در ادیان وحیانی است.
◽️وی افزود: مسئلهی بعدی نسبت ایران با حقوق بشر و بررسی رابطهی ما با آن است بگونهای که بدانیم میانه ما با حقوق بشر چگونه است و در چه سطحی از این مسئله قرار داریم.
◽️غریبآبادی گفت: باید مشخص کنیم که مسئلهی حقوق بشر صرفاً موضوعی داخلی است که کشورها باید در جوامع خود به آن بپردازند یا اینکه مسئلهای بین المللی است و دیگران هم میتوانند نسبت به حقوق بشر در دیگر جوامع فعال باشند.
◽️وی با اشاره به اینکه حقوق بشر فقط منحصر به ابعاد سیاسی و مدنی نیست، گفت: برخلاف تمرکز غرب بر مفهوم سیاسی و مدنی حقوق بشر، در این حوزه مفهوم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هم داریم و به این ترتیب تمام موضوعات که در جامعه با آن سر و کار داریم از جمله بهداشت و آموزش نیز مرتبط با حقوق بشر است و باید به این ابعاد هم توجه کرد.
◽️معاون امور بینالملل قوه قضائیه افزود: دلیل نپرداختن غرب به سایر ابعاد حقوق بشر این است که در صورت وارد شدن به این ابعاد، غرب نسبت به کشورهای کمتر توسعه یافته بدهکار میشود و به این ترتیب باید بابت مواردی چون تحریم کردن کشورها و مسائل زیست محیطی پاسخگو باشند.
◽️غریبآبادی گفت: هرچند کلمهی حقوق بشر در آیات و روایات نیامده است، اما با توجه به الزامات دینی که ما دربارهی حقوق بشر داریم، معتقدیم که حقوق بشر ریشه در ادیان وحیانی دارد و تعبیر حق الناس که مکرر در مورد آن در منابع دینی صحبت شده، همان حقوق بشر است و در آن مصداق پیدا میکند و این امر چنان واضح است که اصلاً نیازی نیست به دنبال معادلی برای حقوق بشر باشیم. چراکه روشن است منظور از آن و محتوای آن چیست.
◽️ایشان گفت: وجود اماننامهها در تاریخ اسلام، مراقبت از درختان، نکشتن زنان و کودکان در جنگها و ممنوعیت
قتل افراد بیگناه مواردی است که از قرنها قبل اسلام دستور به رعایت آن داده است، درحالیکه همین موارد الآن در کنوانسیونهای چهارگانه تصویب شده است.
◽️وی با ذکر اینکه نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام منابعی حاوی مضامین عالی حقوق بشری است، گفت: در ایران حقوق بشر از جمله مواردی است که در قانون اساسی ذکر شده است. بنابراین ما نه تنها مشکلی با حقوق بشر نداریم، بلکه در برخی ابعاد آن خود را در دنیا پیشرو میدانیم.
◽️رئیس ستاد حقوق بشر گفت: چالشهای ما در زمینهی حقوق بشر از آنجا نشأت میگیرد که با اقدامات سیاسی غرب و تلاش آنها برای تحمیل استانداردهای واحد غربی و سبک زندگی غربی به دیگر کشورها مخالف هستیم. علت این مخالفت این است که کشورهای دنیا دارای فرهنگهای مختلف و نظامهای قانونی متفاوتی هستند و از رو غیرممکن است که بتوان یک استاندارد ثابت را برای همهی این فرهنگ ها درنظر گرفت.
◽️وی افزود: غرب اعتقاد دارد به دلیل جهان شمول بودن حقوق بشر، باید این قوانین در همهجا بهصورت یکسان اعمال شود. درحالیکه تنوع فرهنگی جوامع اقتضا میکند که حقوق بشر متناسب با فرهنگ هر کشور تنظیم و اعمال شود.
👇👇ادامه گزارش👇👇
◽️غریبآبادی گفت: در عین حال ما هم با جهان شمول بودن برخی از ابعاد حقوق بشر، مانند حق حیات که خودسرانه قابل سلب نیست، موافق هستیم. اما برخی ابعاد آن مثلاً آزادی در پوشش را وابسته به چارچوبهای فرهنگی هر کشوری میدانیم که حدود آن را تعیین میکند.
◽️معاون امور بینالملل قوه قضائیه گفت: مسئلهی بعدی استانداردهای دوگانهی غرب درمورد رعایت حقوق بشر است که برای همهی کشورها بهصورت واحد اجرا نمیشود. این کار باعث شده حقوق بشر تبدیل به یک کالا شود که براساس روابط غرب با کشورها قابل استفاده است؛ اگر غرب با کشوری روابط حسنه داشته باشد، تأکیدی بر رعایت حقوق بشر وجود ندارد و اگر با کشوری دچار مشکل باشد، از حقوق بشر برای اعمال فشار به آنها استفاده میکند.
◽️غریبآبادی افزود: ايران در بخشهای مختلف حقوق بشر، از جمله در زمینهی بهداشت، آموزش و دموکراسی که مهمترین حوزههای مهم حقوق بشری است، از خیلی از کشورها جلوتر است. اما خیلی از کشورهای عقب در این موارد، برای نقض حقوق بشر از سوی غرب تحت فشار قرار نمیگیرند. بنابراین تأکید آنها بر حقوق بشر بهخاطر سیاستهای کشورها است. سیاست کشور ایران استکبارستیزی و ظلمستیزی و حمایت از مظلومان است و آنها میخواهند ایران یک کشور خنثی باشد و مشکلشان ماهیت وجودی جمهوری اسلامی ایران است. اگر این سیاستها از سوی ایران کنار گذاشته شود، دیگر مهم نیست که حقوق بشر در ایران رعایت میشود یا نه.
◽️وی در انتهای صحبتهای خود گفت: غرب و آمریکا در جایگاهی نیستند و صلاحیت این را ندارند که دربارهی رعایت حقوق بشر در دیگر کشورها اظهارنظر کنند. بلکه باید پاسخگوی جنایات خود در طول تاریخ و نقض حقوق بشر در کشور خود باشند. درحالیکه آنها در کشورهای متعددی پایگاه نظامی دارند و کشتارهای وسیعی هم در سراسر دنیا مرتکب شدهاند و حتی شهروندان خود را تحت انواع فشارها قرار میدهند، اول باید خودشان حقوق بشر را رعایت کنند و بعد دیگر کشورها را دعوت به اجرای حقوق بشر کنند.
👇👇ادامه گزارش👇👇
💠در ادامهی این پیشهمایش حجتالاسلام والمسلمین استاد درایتی با اشاره به اینکه برخی از ابعاد حقوق بشر ابزاری است در دست سیاستمداران برای تحت فشار قرار دادن مخالفان خود، گفت: رابطهی بین حقوق بشر و سیاست خارجی از دو منظر قابل بررسی است. یکی اینکه مسائل حقوق بشر چقدر سیاستهای کشور را دست خوش تغییر کرده یا خواهد کرد؛ و دیگر اینکه تأثیر سیاست خارجی ما بر مباحث حقوق بشری مورد نظر ما چگونه است.
◽️ایشان افزود: به این مسئله باید باید در دو سطح بپردازیم. اول اینکه آیا در مباحث مربوط به حقوق بشر نیاز به تجدید نظر در سیاستهای خود داریم تا بتوانیم مسائل حقوق بشری را کاهش دهیم؟ و دوم اینکه با توجه به مباحث حقوق بشر، در سیاست خارجی خود نیاز به تجدید نظر داریم داریم یا خیر.
◽️درایتی گفت: اصول سیاست خارجی ما را قانون اساسی تعیین کرده است و تصریح کرده که این سیاستها رمز و راز موجودیت نظام ماست و با بیتوجهی به آن هویتی برای جمهوری اسلامی معنا و مفهوم ندارد. از جمله این موارد نفی هرگونه سلطه و تصریح بر اینکه نه سلطهگر هستیم نه سلطه پذیر، دفاع از مظلومیت در سراسر دنیا بدون دخالت در امور داخلی کشورها است.
◽️ایشان با اشاره به اینکه آنچه محل بحث است، کیفیت اجرای این سیاستها و راهبردهای اجرایی آن است، افزود: به نظر میرسد نوع اجرای سیاستها و نداشتن راهبردهای کوتاه مدت و میان مدت باعث ایجاد مسائل حقوق بشری برای ما شده است. به عنوان مثال در ادواری انقلابیگری پررنگ بود و در ادواری منافع ملی چربید و همین تغییرات باعث بروز چالشها و حتی ابرچالشهایی در سطح بین المللی برای ما شد که نگران کننده است.
◽️استاد حوزهی علمیهی خراسان گفت: آنچه اهمیت دارد، این است که باید راهبرد حساب شدهای در دست باشد که در عین کارآمدی، برای کشور هزینه نداشته باشد. مثلاً در بحث صدور انقلاب، در اثر برخی تفکرات حاکم که عموماً در اوایل انقلاب مشاهده میشد، این سیاست بهجای ایجاد همگرایی بین امت اسلام، بهخاطر ایجاد ترس حکومتهای همسایه، در نهایت منجر به فاصله گرفتن کشورهای همسایه از ایران شد.
◽️وی افزود: در آن مقطع ما به این جنبه توجه نکردیم که ما هنوز اول راه بودیم و باید ساختارها را تغییر میدادیم و ساختارهای جدید را متناسب با شرایط جدید ایجاد ميکرديم.
◽️درایتی در انتها گفت: ما معتقدیم باید بر مبانی اسلامی تحفظ کرد، اما دلیل برخی چالشهای حقوق بشری، منتقل نشدن مبانی و گفتمان دینی به نسل بعدی و قطع ارتباط نسل جوان با مفاهیم دینی است.
از سوی دیگر در برخی بخشهای حقوق بشر کار نکردهایم و در گفتمانسازی در این زمینهها کوتاهی کردهایم و عملاً نتوانستیم گفتمانسازی خوبی در سطح ملی و بینالمللی داشته باشیم و نتوانستیم حقوق بشر اسلامی را در دنیا تبیین کنیم و به دنیا بگوییم و آنچه مدنظر اسلام است، فراتر از چیزی است که آنها از حقوق بشر تصور دارند.
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
.
📷 گزارش تصویری
خبرگزاری استان خراسان
از مراسم پیشهمایش
همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی
در مشهد
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
هدایت شده از گروه فقه سیاسی: مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل
#کرسی_ترویجی
🔰گروه فقه سياسی مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل با همکاری دبیرخانه همایش بین المللی فقه سیاست خارجی و موسسه دین و تمدن برگزار میکند:
🌀 #کرسی_ترویجی «نقد و ارزیابی فقهی نظریه سازش در عرصه روابط بین الملل»
🎙 با حضور:
#محمد_متقیان_تبریزی
#محمدرضا_باقرزاده
#وحید_قربانی
📋 زمان: شنبه 19 خرداد ساعت ۱۷:۳۰
🕌 قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، طبقه دوم، سالن جلسات مرکز فقهی ائمه اطهار
➖➖➖➖➖➖➖➖
#قم
#کرسی_ترویجی
#فقه_سیاسی
#فقه_روابطـبینالملل
#مرکز_فقهی_ائمه_اطهار
💠 گروه فقه سیاسی؛ مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل
https://eitaa.com/joinchat/1690304590Cfccefed4e8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 فقه باید به سمت قواعدی شدن پیش برود...
👈 گوشهای از نشستهای علمی_تخصصی
#همایش_فقه_سیاست_خارجی
با ارائه آقای #سیدی_فرد
استاد حوزه علمیه قم
#کلیپهای_همایش_فقهسیاستخارجی
➖➖➖➖➖➖
➕ نخستین ویژهنامه همایش بینالمللی فقه سیاست خارجی
🔗 bayanbox.ir/view/6661608341748170321/140210.pdf
👈 جهت ارتباط با ادمین:
➕ @DinTamadon
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
🔔کرسی ترویجی «گونهشناسی مقاومت در عرصه فرهنگی و مبانی فقهی آن»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر ربانی
🎙ناقد: حجتالاسلام والمسلمین محمد قاسمی
🗓 زمان: یکشنبه ۳ تیرماه ساعت ۱۰ صبح
🕌 مکان: قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، طبقه دوم، سالن جلسات مرکز فقهی ائمه اطهار
💠 موسسه دین و تمدن
➕ @DinVaTamadon
هدایت شده از گروه فقه سیاسی: مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل
#گزارش_تصویری
🌀 #کرسی_ترویجی «گونهشناسی مقاومت در عرصه فرهنگی و مبانی فقهی آن»
🎙 با حضور:
#محمدباقر_ربانی
#محمد_قاسمی
#حسین_حمزه
📋 زمان: یک شنبه 3 تیرماه ساعت 10
🕌 قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، طبقه دوم، سالن جلسات مرکز فقهی ائمه اطهار
➖➖➖➖➖➖➖➖
#قم
#کرسی_ترویجی
#فقه_سیاسی
#فقه_روابطـبینالملل
#مرکز_فقهی_ائمه_اطهار
💠 گروه فقه سیاسی؛ مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل
https://eitaa.com/joinchat/1690304590Cfccefed4e8