🌺شرح دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان آیت الله مجتهدی رحمة الله علیه☝👇
💐اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین
🥀 اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین
خدایا در این روز اطاعت بندگان خاشع وخاضع خود را نصیب من گردان
🌸برای آنکه بدانیم خاشعین چه کسانی هستند، بهتر است اول در مورد متکبرین صحبت به میان آوریم؛ چراکه خضوع و خشوع به طور کامل با تکبر و غرور تضاد دارد، به طوری که هر آنچه که در صفات متکبرین وجود دارد، ضد آن در خاشعین موجود است.
🌷برای روشن شدن این موضوع اشاره می کنیم به قسمتی از سخنان گهربار حضرت علی علیه السلام که در مورد متکبران اینگونه فرمودند: «آگاه باشید! زنهار! زنهار! از پیروی و فرمانبری سران و بزرگانتان، آنان که به اصل و حسب خود می نازند و خود را بالاتر از آنچه هستند می پندارند و کارهای نادرست را به خدا نسبت می دهند و نعمت های گسترده خدا را انکار می کنند، تا با خواسته های پروردگار مبارزه کنند و نعمت های او را نادیده انگارند، آنان شالوده تعصب جاهلی و ستون های فتنه و شمشیرهای تفاخر جاهلیت هستند.»
💐امام علی علیه السلام همچنین در قسمتی دیگر نیز فرمودند: «کبر و خودپسندی چیزی است که قلب های متکبران را همانند کرده، تا قرن ها به تضاد و خونریزی گذراندند و سینه ها از کینه ها تنگی گرفت.» که با توجه به این تذکرات مقدس از زبان امیر مؤمنان، درمی یابیم که خضوع و خشوع همانند ظرفی است که انسان به وسیله آن به جمع آوری رضا و خشنودی خداوند می پردازد و تکبر چون ظرفی است تو خالی که هیچ چیزی در آن جز غرور و تکبر جای نمی گیرد و این خضوع و خشوع است که انسان را به خدای خویش نزدیک می سازد؛ زیرا که هرچه انسان نزد پروردگار عالمیان، خود را ذلیل و خوار نشان دهد، ارزشش در پیشگاه او بیشتر می شود.
🍂چنانچه حضرت علی علیه السلام فرمودند: «تاج تواضع و فروتنی را بر سر نهید و تکبر و خودپسندی را زیرپا بگذارید … و تواضع و فروتنی را سنگر میان خود و شیطان و لشکریانش قرار دهید، زیرا شیطان از هر گروهی لشکریان و یارانی سواره و پیاده دارد.» پس خضوع و خشوع در مقابل پروردگار عالمیان همان طاعت و بندگی خالصانه در مقابل ذات اقدس اوست که ما نیز در این روز از خداوند می خواهیم به ما عبادت و اطاعتش را همراه با خضوع و خشوع نصیب کند.
🥀واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین؛ و شرح صدر مردان فروتن و خداترس را به من عطا فرما به حق امان بخشی خود ای ایمنی دل های ترسان.
🍂حال منتخبین چه کسانی هستند؟ در دعای این روز نکته اساسی که به آن تأکید شده است، خضوع و خشوع و فروتنی در مقابل ذات اقدس پروردگار است به طوری که در این روز از خداوند درخواست می کنیم آنچه را که در صفات و اعمال خالصان و خاشعان و فروتنان وجود دارد، نصیب ما کند، اما در اینجا می خواهیم بدانیم مخبتین به چه معناست؟
مخبتین به معنای فروتنان است، آن هم فروتنانی که فروتنی آنان فقط در مقابل پروردگار جهان و جهانیان است، حال شاید سئوال کرد که فروتنان چه کسانی هستند؟ که در جواب باید بگوییم فروتنی یکی از صفات بارز مومنان تقواپیشه است که شب و روز خود را به تقوا و پرهیزکاری می گذرانند. چنانچه حضرت علی علیه السلام در مورد صفت و نشانه یک پرهیزکار فرمودند: «در دینداری نیرومند، نرمخو و دور اندیش است، دارای ایمانی پر از یقین، حریص در کسب و دانش، با داشتن علم بردبار، در توانگری میانه رو، در عبادت فروتن، در تهی دستی آراسته، در سختی ها بردبار، در جستجوی کسب حلال، در راه هدایت شادمان و پرهیز کننده از طمع ورزی، است.»
🍂با توجه به فرموده آن بزرگوار در می یابیم که مخبتین همان پرهیزکاران هستند که شب و روز خود را به ذکر و یاد خداوند به پایان می برند که ما نیز در این روز از خداوند می خواهیم شرح صدری را که مردان پرهیزکار و فروتن دارند، به ما نیز عطا کند.
🌹 مولودی امام حسن(ع) 🌹
مولودی : حاج محمود کریمی
دعا : حاج قاسم سلیمانی☝
🌷به یاد شهید حاج قاسم سلیمانی
💐ولادت کریم اهل بیت امام حسن(ع) مبارک
🏝🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🏝
🌷شرح حکمت۶۹
🌸نگران مباش:
🍂امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه به افرادى که در رسیدن به مقصودشان ناکام مى مانند دستورى مى دهد که مایه آرامش است، مى فرماید: «هنگامى که آنچه را مى خواهى انجام نمى گیرد، هرگونه باشى اعتنا نکن» (إِذَا لَمْ یَکُنْ مَا تُرِیدُ فَلاَ تُبَلْ مَا کُنْتَ).
💐براى این جمله تفسیرهاى متعددى از سوى شارحان نهج البلاغه ذکر شده است
🌸 اکثر شارحان بر این عقیده اند که این سخن حکیمانه اشاره به همان چیزى است که در قرآن مجید آمده: (لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَکُم) یعنى هنگامى که به مقصد نرسیدى غمگین مباش، چرا که اگر مقصود مادى است دنیاى مادى بقایى ندارد و اگر مقصود معنوى است خداوند براى تلاشى که کردى به تو اجر و پاداش مى دهد.
🌺بعضى دیگر مانند «محمد عبده» گفته اند که منظور این است که اگر به مقصود نرسیدى دست از تلاش و کوشش بر ندار و به سخنان این و آن اعتنا مکن.
🍂بعضى دیگر گفته اند: مقصود این است که اگر به مقصود نرسیدى به همان حال که هستى راضى باش تا از مقام و مرتبه تو نزد خداوند کاسته نشود.
🥀تفسیر چهارمى براى این سخن به نظر مى رسد که از بعضى جهات مناسب تر است و آن این که اگر به مقصود نرسیدى به هر صورت باشى تفاوتى نمى کند مثل این که کسى هدفش این بوده که در فلان شهر زندگى کند و موفقیت خود را تنها در آنجا مى بیند. اگر این مقصود براى او حاصل نشود چه تفاوتى مى کند که در هر شهر دیگرى باشد، زیرا همه شهرها نسبت به خواسته او یکسان است و نباید در این باره سخت گیرى کند. این شبیه چیزى است که مرحوم «علامه شوشترى» در شرح نهج البلاغه خود آورده که زنى تنها یک پسر داشت و از دنیا رفت. آن مادر گفت: من مى خواستم این فرزند من زنده بماند حال که از دنیا رفت هر کس دیگرى مى خواهد بعد از او زنده بماند یا نماند.
💐بارها گفته ایم که اراده چند معناى مختلف از عبارت واحد مانعى از نظر ادبى ندارد و در نثر و نظم کلام عرب و سایر لغات، نمونه هاى فراوانى از آن هست، بنابراین ممکن است تمام معانى فوق در محتواى کلام امام(علیه السلام) جمع باشد.
✋🌸سلام بر شما عزیزان که اهل کرامت هستید
🌹أُولَٰٓئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا ۚ لَهُمْ دَرَجَاتٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَمَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ
🔸مؤمنان واقعی کسانی هستند که، برای ایشان نزد پروردگارشان درجاتی ویژه و آمرزش ورزق با ارزشی است.
🔸کریم کسی نیست که فراوان میدهد بلکه کسی است که بدون درخواست و ابتدا به ساکن عطا میکند؛ گویی اصلانفع خودرانمیبیند و فقط به رفع نیاز مردم مینگرد
🙏این ماه کرامت است. ما به عنوان میهمانان خدا با این خصوصیات برجسته این ماه خوب خدا، مورد تکریم خدای متعال قرار گرفتهایم. از آن طرف هم امام حسن مجتبی (ع) که به عنوان ولیّ الهی جلوه تام صفات جمال و جلال خدایی است، امامی است کریم و در همین ماهِ کرامت متولد شده است. پس بین ظرف تولد این امام عزیز یعنی رمضان و خُلق و صفت برجسته آن امام یعنی کرامت و کریم بودن، یگانگی و همسانی دیده میشود. البته به نظر میرسد اسرار بیش از این باشد اما فهم ظاهری ما دست کم تا همین میزان را میتواند دریابد.
🌸صلوات امروز را هدیه می کنیم به کسانی که کریم وار منتظر ظهور منجی عالم ( عج) هستند
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شعرخوانی میثم مطیعی برای حاج قاسم پس از انتشار مصاحبه ظریف
بزدل و کجفهم و سازشکار و بیغیرت زیاد
کوفیان ما اهل ذلت نیستیم؛ عزت زیاد!
حاج قاسم رفت اما امتحانی مانده است
در تنور سینهها آتشفشانی مانده است
💠 #احکام آیات سجدهدار
📌 نظر مراجع درباره حکم تلاوت #آیات_سجده_دار برای کسی که عذرشرعی دارد.
سؤال
آیا کفاره باید نان باشه یا هر مواد غذایی که باشه، اشکال نداره؟
جواب
حضرت آقا جمله اقلامی که میشه، اینا هستن: نان، آرد، برنج، گندم، خرما.
نکته. در مورد ماکرونی آیا میشود یا نه اگر ماکرونی از آرد تهیه شده باشد میشود برای کفاره داد وگرنه نمیشود
ملاک اینه که برای هر روز 750 گرم آرد یا 750 گرم برنج یا 750 گرم گندم خریداری کنین و به فقیر بدین؛ یعنی برای 30 روز، باید بیستدوونیم کیلو گندم یا برنج یا... بدین.
نکته:
اگه پول رو به فقیر دادین، باید به ایشون بگین که با اون پول، همون چیزی رو بخره که شما پولش رو بهش دادین.
نمیتونین پولش رو طبق گندم حساب کنین، ولی ایشون برنج یا... بخرن؛ اینطور غلطه، دقت داشته باشین.
@ahkameslaami