ياد قيامت چه نقشي در وارستگي انسان دارد؟
🌀ياد قيامت يکي از عوامل مؤثر در وارستگي انسان است؛ کسي که معاد را فراموش نکند پارسا خواهد بود؛
🌀زيرا همة اعمال و رفتارش را تحت مراقبت ويژه قرار می دهد و سعي و تلاش همه جانبه دارد تا آنها را بر خشنودي خداوند استوار ساخته، در مدار شهوات، آرزوهاي باطل و هوسهاي شيطاني نگردد.
🌀خداي سبحان به بنده پارسا و پيامبر برگزيدة خويش داود(ع) فرمان مي دهد تا بر اساس حق و عدم پيروي از هوس داوري کند؛ زيرا هوس پرستي زمينه گمراهي است:
🌀«يا داوُد إنّا جعلناک خَليفةً في الارض فَاحْکُم بَين النّاس بالحقّ ولاتَتَّبِع الهَوي فَيُضِلُّکَ عَن سَبيل الله إِنَّ الَّذِين يَضلّون عَن سبيل الله لَهُم عذاب شَديد بِما نَسوا يَوم الحساب» ص/26؛
🌀[اي داود ما تو را در روي زمين مقام خلافت داديم تا ميان خلق خدا به حق حکم کني و هرگز از هواي نفس پيروي نکني، که تو را از راه خدا گمراه مي سازد و آنان که از راه خدا گمراه مي شوند چون روز حساب و قيامت را فراموش کرده اند به عذاب سخت معذّب خواهند شد.سرانجام گمراهي، عذاب دردناک و سبب آن، فراموشي روز حساب است.]
🌀امير المؤمنين(ع) به اين نکته زيبا توجّه داده و فرموده است: هراسناک ترين چيزي که مي ترسم دامنگير شما گردد دو چيز است: پيروي از هواي نفس و آرزوي دراز؛ اما زيان پيروي از هواي نفس آن است که راه حق و حقيقت را مي بندد و اما زيان آرزوي طولاني آن است که سبب فراموشي آخرت خواهد شد:
🌀 «إنّ أخوف ما أخاف عليکم إثنان: إتّباع الهوي و طول الامل؛ فأمّا إتّباع الهوي فيصدّ عن الحقّ و أمّا طول الامل فيُنسي الآخرة» (نهج البلاغه، خطبه 42.)
پس انسان اگر از قيد و بند هوا بگريزد، قهراً برنامههاي اخروي را با کمک عقل تنظيم مي کند.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💕 اگه دنیا و آخرت میخوای دست از حسین علیه السلام بر ندار...!
استاد انصاریان
#محرم
🌹 @dobare_zendegi 🌹
10.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
#سوختگان_حسین_علیه_السلام
👈 دست حسینی ها در قیامت در دست پیامبر(صلوات الله علیه)
👈 در قیامت عاشقان حسین را به طرف بهشت میکشیم...
#استاد_انصاریان
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🖤 #امام_صادق عليه السلام فرمودند:
🌴 كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ نافِذَ البَصيرَةِ ، صَلبَ الإِيمانِ، جاهَدَ مَعَ أبي عَبدِ اللّهِ عليه السلام، وأَبلى بَلاءً حَسَنا، ومَضى شَهيدا
🍃عمويمان عبّاس عليه السلام، بصيرتى عميق و ايمانى استوار داشت و در كنار اباعبداللّه الحسين عليه السلام جهاد كرد و مردانه جنگيد و شهيد شد
📖 عمدة الطالب صفحه 356
🥀 فرا رسیدن #تاسوعای_حسینی بر شما عاشقان تسلیت باد🖤
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🏴 ثواب اشک و مرثیه برای سیدالشهدا (علیه السلام)
🖤 # امام صادق علیهالسلام فرمودند:
🌴 مَنْ أَنْشَدَ فِی الْحُسَیْنِ ع شِعْراً فَبَکَی وَ أَبْکَی عَشْراً کُتِبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ وَ مَنْ أَنْشَدَ فِی الْحُسَیْنِ شِعْراً فَبَکَی وَ أَبْکَی خَمْسَةً کُتِبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ وَ مَنْ أَنْشَدَ فِی الْحُسَیْنِ شِعْراً فَبَکَی وَ أَبْکَی وَاحِداً کُتِبَتْ لَهُمَا الْجَنَّةُ وَ مَنْ ذُکِرَ الْحُسَیْنُ ع عِنْدَهُ فَخَرَجَ مِنْ عَیْنِهِ [عَیْنَیْهِ] مِنَ الدُّمُوعِ مِقْدَارُ جَنَاحِ ذُبَابٍ کَانَ ثَوَابُهُ عَلَی اللَّهِ وَ لَمْ یَرْضَ لَهُ بِدُونِ الْجَنَّة
🍃 کسی که در مرثیه حسین بن علی علیهما السّلام شعری خوانده و خود گریه کرده و ده نفر دیگر را بگریاند بهشت بر ایشان واجب میگردد.
■ و کسی که در مرثیه حسین علیه السّلام شعری خوانده و خود گریه کرده و یک نفر دیگر را بگریاند، بهشت برای هر دو واجب می شود.
■ و کسی امام حسین علیه السلام را نزدش یاد کنند و از چشمش به مقدار بال مگس اشک بیاید، ثواب و اجر او بر خداست و خداوند برای وی به کمتر از بهشت اجر و ثواب نمیدهد.
📖 ثواب الاعمال، صفحه ۱۷۸
🌹 @dobare_zendegi 🌹
🟣چرا از مرگ میترسیم؟
🔵استاد عالی:
🔴گاهی اوقات سبب ترس از مرگ، جهل است و گاهی نیز تعلقات شدید به دنیا است. اگر شما روی کف دست خود چسبی بزنید که مویی ندارد، میتوانید بهراحتی و بدون درد آن را بکنید. اما اگر آن را در جای پرمویی، مثلاً روی پا یا پشت دست خود بزنید که با صدها مو گره خورده، وقتی آن را میکنید، درد دارد. چه بسا انسان نسبت به امورات مختلف دنیا تعلقات شدید پیدا کرده و مانند هزاران زنجیر به جان او وابسته شده است. طبیعتاً [برای او] دل کندن از آنها و به سمت مرگ رفتن یعنی دوری کردن از محبوب!
🌹 @dobare_zendegi 🌹
✍آیت الله جوادی آملی:
✅علاقه علي (عليه السلام) به مرگ آن حضرت در باره خود مي فرمايد:
❇️ من به مرگ علاقه مندم؛ زيرا به جهاني ميرسم كه به طور يكنواخت، حق در آن جاري است و باطل در آن راه ندارد، جهاني كه يكنواختْ صدق است و كذب در آن نيست، ولي حق دنيا با باطل آن، و صدقش با كذب مخلوط و ممزوج است، براي من هيچ چيز گواراتر از مرگ نيست.
✅در جاي ديگر ميفرمايد:
❇️اگر شوق شهادت و اشتياق لقاي خدا نبود، هرگز لحظه اي به مصاف كافران نميرفتم و حاضر نبودم آنها را ببينم؛ و چون اشتياق به شهادت دارم به انتظار نبرد آنان مينشينم.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
#عکس_نوشته
💠استاد حسین انصاریان
◽️مطلب مهم اين است كه شما جوانی را قدر بدانيد، مسير معرفت الهی را در جوانی طی كنيد چون در سن پيرى كار كردن مشكل است.
🌹 @dobare_zendegi 🌹
آیا برای زنان هم در بهشت حورالعین وجود دارد؟
🔷در جواب اجمالی می توان گفت که فرد بهشتی هر چه طلب کند، برایش برآورده می شود و در بهشت احساس محرومیت نسبت به امری وجود ندارد. اما درباره مساله همسر بهشتی برای زنان باید گفت که: در قرآن مجید این بشارت داده شده است كه مؤمنان در صورتى كه همسران و فرزندانشان نیز مؤمن باشند در كنار یكدیگر خواهند بود. بنابراین برقرار بودن زناشویی مختص مردان نیست و حکم همسری برای زنان نیز صدق می کند.
🔷«ادْخُلُوا الْجَنَّةَ أَنْتُمْ وَ أَزْواجُكُمْ تُحْبَرُونَ؛[زخرف/۷۰] وارد بهشت شوید شما و همسرانتان در نهایت شادباشى»
«هُمْ وَ أَزْواجُهُمْ فی ظِلالٍ عَلَى الْأَرائِكِ مُتَّكِؤُنَ؛[یس/۵۶] آنها و همسرانشان در سایه هاى قصرها و درختان بهشتى بر تختها تكیه كرده اند»
🔷«رَبَّنا وَ أَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتی وَعَدْتَهُمْ وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَ أَزْواجِهِمْ وَ ذُرِّیَّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزیزُ الْحَكیمُ؛[مؤمن/۸] پروردگارا، آنان را به باغهاى جاوید كه وعده شان داده اى با هر كه از پدران و همسران و فرزندانشان كه به صلاح آمده اند داخل كن؛ زیرا تو خود ارجمند و حكیمى»
🔷«جَنَّاتُ عَدْنٍ یَدْخُلُونَها وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَ أَزْواجِهِمْ وَ ذُرِّیَّاتِهِمْ وَ...؛[رعد/۲۳] بهشتهاى عدن كه آنان با پدران و همسرانشان و فرزندانشان كه درستكارند، در آن داخل مى شوند و...»
🔷اما درباره حور العین اختلاف نظر است، عده ای مثل آیت الله مکارم معتقدند که حوری مذکر نیز داریم: «حور جمع حوراء و احور به كسى گفته مى شود كه سیاهى چشمش كاملا مشكى و سفیدى آن كاملا شفاف باشد، و یا به طور كلى كنایه از جمال و زیبایى كامل است، چرا كه زیبایى بیش از همه در چشمان تجلى مى كند، و عینجمع اعین و عیناء به معنى درشت چشم است، و به این ترتیب كلمه حور و عین بر مذكر و مؤنث هر دو اطلاق مىشود و مفهوم گسترده اى دارد كه همه همسران بهشتى را شامل مىشود، همسران زن براى مردان با ایمان و همسران مرد براى زنان مؤمن»[۱]
🔷و برخی نظیر علامه طباطبایى(ره) حور العین را مونث دانسته اند: كلمه حور جمع حوراء است، كه به معناى زنى است كه سفیدى چشمش بسیار سفید، و سیاهى آن نیز بسیار سیاه باشد، و یا به معناى زنى است كه داراى چشمانى سیاه چون چشم آهو باشد. و كلمه عین جمع كلمه عیناء یعنى درشت چشم است.[۲]
🔷البته باید به این نکته نیز توجه کرد که علیرغم وجود نکاح با حور العین، هر جا که سخن از حور العین هست، منظور نکاح نیست: « وَ زَوَّجْناهُمْ بِحُورٍ عِینٍ[طور/۲۰]- منظور از تزویج قرین شدن دو نفر با همند. و معناى جمله این است كه: ما ایشان را قرین حور العین كردیم، نه اینكه میان آنان عقد زناشویى برقرار ساختیم، به دلیل اینكه فرموده: بحور عین و تزویج را با حرف باء متعدى كرده و اگر منظور از تزویج نكاح به عقد بود احتیاج به حرف باء نبود»[۳]
🔷دلیل مسلم اینکه منظور از زوجیت در همه جا، نکاح نیست، آیه زیر می باشد:
«یهَبُ لِمَن یَشَاءُ إِنَثًا وَ یَهَبُ لِمَن یَشَاءُ الذُّكُورَ * أَوْ یُزَوِّجُهُمْ ذُكْرَانًا وَ إِنَثًا وَ یجَعَلُ مَن یَشَاءُ عَقِیمًا؛[شوری، آیات ۴۹-۵۰]
به هر كه بخواهد دختر مى بخشد و به هر كه بخواهد پسر مى بخشد. * و یا هم پسر دهد و هم دختر. و هر كس را بخواهد عقیم مى گرداند.»
🔷در این آیه همراه بودن دو فرزند پسر و دختر برای یک شخص با عبارت یزوجهم آمده است.
در پایان تاکید مجدد بر این نکته لازم است که بهشت، محدودیتی در مقابل خواسته های انسان ندارد.
🔷«فیها ما تَشْتَهیهِ الانْفُسُ وَ تَلَذُّ الاعْیُنُ؛[زخرف/۷۱] در بهشت آنچه دل خواهد و چشم از آن لذت مى برد موجود است»
🔷هر چند ممکن است بعضی خواسته ها از طبع ناسالم باشد. که شخص بهشتی از آن مبرا باشد.
پی نوشتها:
[۱]. تفسیر نمونه، ج۲۲، ص۴۲۸.
[۲]. ترجمه المیزان، ج۱۸، ص۲۲۸.
[۳]. ترجمه المیزان، ج۱۹، ص۱۶.
🌹 @dobare_zendegi 🌹