🌺شرح وتفسیر 109 حکمت نهج البلاغه 👇
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه،
موقف خود و خاندانش را در برابر👈 «مقصران» و «غاليان» روشن ساخته است،
مى فرمايد: «ما تكيه گاه ميانه هستيم; (بايد) عقب افتادگان به آن ملحق شوند و تندروان به سوى آن باز گردند»
مى فرمايد: آنها كه پايين ترند بايد رو به سوى ما كنند و آنها كه بالاترند بايد نگاه خود را به ما باز گردانند (و همگى راه اعتدال را پيش گيرند). ✨
اشاره به اينكه مورد قبول در اسلام و آيين الهى امورى است كه 👈 در سر حد اعتدال و دور از افراط و تفريط باشد🌸
❌منظور از «تالى» كسانى هستند كه اوصاف برجسته امامان اهل بيت(عليهم السلام) را انكار مى كردند و آنان را در حد فردى معمولى قرار مى دادند ❌
❌و منظور از «غالى» كسانى كه آنان را از حد امام معصوم بالاتر برده و صفات خدايى برايشان قائل مى شدند و حتى گاهى به الوهيت آنها رأى مى دادند❌
امام(عليه السلام)مى فرمايد: ما هيچ يك از اين دو گروه را نمى پسنديم نه تالى و نه غالى‼️
پيروى از حد اعتدال و پيمودن خط ميانه نه تنها در مسائل اعتقادى مورد توجه است، 👈 كه در مسائل اخلاقى و اجتماعى نيز غالباً چنين است،
زيرا افراط و تفريط در اين امور نيز زيانبار بوده و حد وسط و حالت اعتدال داراى آثار و بركات روشنى است☺️❤️
إِنَّ المُبَذِّرِينَ كَانُوٓاْ إِخوَٰنَ الشَّيَٰطِينِۖ وَكَانَ ٱلشَّيطَٰنُ لِرَبِّهِۦ كَفُورٗا
بى ترديد اسراف كنندگان و ولخرجان، برادران شياطين اند، و شيطان همواره نسبت به پروردگارش بسيار ناسپاس است
۲۷/اسرا
15.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#انگیزشی_تحصیلی۱۸
فرمول۲برابر کردن ساعت مطالعه✌🏻📚😎
فرصت طلایی 🏆
🎀@dokhtaranefatemiii🎀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درواقعداریدارتباطمیگیرید . .
#امامزمانم 💚
🎀@dokhtaranefatemiii🎀
🌹🌺🌹🌺
شرح و تفسیر 110 حکمـت نهج البلاغه 👇☺️
امام(عليه السلام) در اين گفتار پربار و حكيمانه صفات كسانى را كه توانايى اجراى اوامر الهى را دارند بيان مى كند و آن را در سه چيز خلاصه كرده، مى فرمايد:
«فرمان خدا را تنها كسى مى تواند اجرا كند كه نه سازش كار باشد (و اهل رشوه) و نه تسليم و ذليل (در مقابل ديگران) و نه پيروى از طمع ها كند» ،
بديهى است آنان كه اهل «مصانعه» (به معناى سازشكارى و رشوه گرفتن) هستند هرگز نمى توانند حق را به حق دار برسانند، چرا كه زورمندان اهل باطل آنها را خريدارى مى كنند و از حق منصرف مى سازند و در اين ميان حقوق ضعفا پايمال مى شود.
همچنين كسانى كه ضعيف و ذليل و ناتوانند قدرت اجراى فرمان خدا را ندارند، زيرا اجراى فرمان حق قاطعيت و شجاعت و استقلال شخصيت را مى طلبد و افراد زبون كه به روش اهل باطل عمل مى كنند توان اين كار را ندارند.
نيز اشخاص مبتلا به انواع طمع ها ، طمع در مقام، مال و خواسته هاى هوس آلود هرگز نمى توانند مجرى فرمان خدا باشند، زيرا طمع بر سر دوراهى ها و چند راهى ها آنها را به سوى خود جذب مى كند و از پيمودن راه حق باز مى دارد.
👇👇👇
به همين دليل در طول تاريخ كمتر زمامدارى را ديده ايم كه به طور كامل مجرى فرمان حق باشد (مگر انبيا و اوليا) زيرا گاه يكى از اين سه نقطه ضعف و گاه همه آنها را داشته است، از اين رو از پيمودن راه حق باز مانده است.
💜 آنچه امام(عليه السلام) در بالا درباره موانع اجراى فرمان الهى بيان فرمود امورى است كه در آيات و روايات اسلامى نيز بر آن تأكيد شده است ،
✨ از جمله درباره رشوه مى خوانيم پيغمبر خدا(صلى الله عليه وآله) فرمود: « از رشوه بپرهيزيد كه كفر خالص است و رشوه گير بوى بهشت را هرگز استشمام نمى كند».
✨ «مضارعة» كه همان اظهار ذلت و ناتوانى در برابر زورگويان است عامل ديگرى براى زير پا گذارد فرمان خدا و به قدرت رسيدن ظالمان است.
اميرمؤمنان على(عليه السلام) در خطبه همّام (خطبه ۱۹۳) مى فرمايد: يكى از نشانه هاى پرهيزگاران اين است كه او را در دين (و اجراى فرمان الهى) قوى و نيرومند مى بينى».
✨ در مورد طمع كه مانع سوم است همين بس كه در روايتى از امام اميرالمؤمنين(عليه السلام) در بحارالانوار آمده كه: « هيچ چيز مانند بدعت ها دين را از بين نمى برد و چيزى مانند طمع انسان را فاسد نمى سازد».
🌹🌺🌹🌺
#دعایکمیل_سحرگاهی
هر هفته، شبستان دارالعباده حرم مطهر حضرت خدیجه خاتون سلام الله علیها
✅سحرگاه جمعه راس ساعت:۴:۱۵ صبح
✔همراه با نماز جماعت صبح
✨اللّٰھـُم؏جِّللِوَلیڪَالفَرَجْـ ✨
🔷 مرکز افق آستانه مقدسه حضرت خدیجه خاتون سلام الله علیها
═══✼🌸 🦚 🌸✼═══
🆔 https://eitaa.com/ofoghkhadijekhatoon