🌸❤️🌸❤️
شرح و تفسیر 96 حکمـت نهج البلاغه 👇😊
امام(عليه السلام) در اين گفتار پربار خود به معيار و ملاك ارتباط با انبيا و اوليا اشاره كرده مى فرمايد: «نزديك ترين و شايسته ترين مردم به پيامبران، آنهايى هستند كه از همه به تعليماتشان آگاه ترند (و در سايه اين آگاهى به آن جامه عمل مى پوشانند)»
«سپس حضرت(عليه السلام) اين آيه را تلاوت فرمود: شايسته ترين و نزديك ترين مردم به ابراهيم آنها هستند كه از او پيروى كردند و نيز اين پيامبر و مؤمنان به اين پيامبر» (إِنَّ أَوْلَى النّاسِ بِإِبْراهِيمَ لَلَّذِينَ اتَّبَعُوهُ وَهذَا النَّبِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا)
روشن است كه منظور امام(عليه السلام) از علم و آگاهى در اينجا 👈 همان علمى است كه دعوت به عمل مى كند و علم، اگر در عمق جان انسان نفوذ كند به يقين انسان را به عمل وادار مى كند.
سپس امام(عليه السلام) در تأييد گفتار فوق مى افزايد: «به يقين دوست محمد(صلى الله عليه وآله) كسى است كه خدا را اطاعت كند، هرچند پيوند نسبى اش دور باشد و دشمن محمد(صلى الله عليه وآله)كسى است كه خدا را نافرمانى كند هرچند قرابت او نزديك باشد» ،
امام(عليه السلام) آنچه را در ذيل اين كلام مبارك فرموده 👈 اشاره به مصداقى از مصاديق آن فرموده ای است كه در بالا آمد و از آنجا كه مخاطبان آن حضرت، امت پيغمبر اسلام(صلى الله عليه وآله) هستند آن اصل كلى را بر اين امت منطبق كرده و نتيجه گيرى نموده كه ولايت و دوستى و پيروى از پيغمبر اسلام جز از طريق اطاعت حاصل نمى شود.
امام در پايان اين حديث فرموده است: خداوند بهشت را آفريده براى كسانى كه او را اطاعت كنند و اين كار را به خوبى انجام دهند، هرچند برده حبشى باشند و دوزخ را آفريده براى كسانى كه او را عصيان كنند، هرچند فرزندى از دودمان قريش باشند».
نكتـــــــه !!!
معيار ارزش در اسلام و قرآن در نظام ارزشى جاهلى عرب 👈 رابطه هاى نسبى و قبيله اى اهميت فوق العاده داشت كه افراد به آن افتخار مى كردند.
اسلام خط بطلان بر آنها كشيد و معيار ارزش وجود انسان را تقوا و پرهيزگارى شمرد: (إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللهِ أَتْقَاكُمْ) و اطاعت و بندگى خدا را معيار دانست و حتى نزديك ترين پيوند با پيغمبر خدا(صلى الله عليه وآله) را در صورت پيروى از كفر و ارتكاب عصيان بى اعتبار قلمداد كرد: (يا نُوحُ إنَّهُ لَيْسَ مِنْ أهْلِكَ إنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صالِح) و در مقابل، افرادى كه نه از بنى هاشم بودند، نه از قريش و نه از نژاد عرب، آنها را به سبب ايمان والا و اعمال صالحشان جزء اهل بيت پيغمبر(صلى الله عليه وآله) شمرد.
🌸❤️🌸❤️🌸
عزیزانم یه نکته بگم :
مطالعه تمامِ حکمتها حتی آن حکمتهای طولانی، نهایت ۵تا۷دقیقه وقت میگیرد❤️
حتمااا مطالعه کنید!! سریع رد نشوید😉
May 11
#بسمالله...
وَ الذین آمَنُوا أشَدُّ حُبًّا لِلّه
و آنها كه ايمان دارند ، عشقشان به خدا
شديدتر است... :))🌷
سوره بقره - آیه ۱۶۵🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سه راهکار علامه طباطبایی (ره) برای اصلاح اخلاق⁉️
#سخنرانیکوتاه
#گفتگویدلی
یـه وقـتایی هم بـه بـالا نگـاه کن
لبخنـد بزن و بگو
میـدونـم کـار خــودت بــود...❀🌱
🎀@dokhtaranefatemiii🎀
🖤به یاد حضرت مادر🖤
#هیئت_هفتگی نذر فرج امام زمان علیه السلام
🔈سخنران: شیخ حسین حجتی
🎤بامداحی:
کربلایی محمدجواد آقایی،
کربلایی مجتبی کارگر
📅 دوشنبه 19 آذر ماه ١۴٠٣
📍مکان: پایگاه مقاومت شهید باهنر جنب حرم مطهر حضرت خدیجه خاتون س
همراه با؛
🤲🏻 نماز مغرب
✔️ زیارت امین الله
✔️حلقه آموزش نماز و قرآن کریم
✔️حلقههای سفیران مهدوی و هیئت دختران فاطمی
✅با حضور خادمیاران رضوی
🕌مرکز افق آستانة مقدسة حضرت خدیجه خاتون (سلام الله علیها)
#کانونتخصصی_جوانان_ونوجوانان_رضوی_میبد
🇮🇷هیئت جوانان رزمندگان اسلام شهرستان میبد
🆔@H_razmandegan_meybod
🆔@mohammadJavadaghaie
#هیئت_کانون_جهاد_تبیین
🌸❤️🌸❤️
شرح و تفسیر 97 حکمـت نهج البلاغه 👇😍
«امام(عليه السلام) صداى يكى از خوارج را شنيد كه مشغول به عبادت شبانه است و قرآن تلاوت مى كند.
فرمود: خواب توأم با يقين و ايمان، بهتر از نمازى است كه همراه با شك باشد»;
«حَرُوريّه» نام خوارج يا گروهى از خوارج است كه براى نخستين بار در قريه اى به نام «حَرُوراء» در نزديك كوفه اجتماع كردند و اعلان مخالفت با امير مؤمنان على(عليه السلام) نمودند در تواريخ عدد آن گروه را دو هزار نفر نوشته اند.
بسيارى از آنها اهل عبادت مخصوصاً تهجد (عبادت شبانه) و تلاوت قرآن بودند ، ولى كاملاً قشرى مى انديشيدند و مسيرى را كه در عقيده اسلامى خود انتخاب كرده بودند آميخته با شك بود.
به همين دليل امام مى فرمايد خواب همراه با يقين بهتر از نماز همراه با شك است.
🌸 دليل آن هم روشن است.
آنچه انسان را به خدا نزديك مى سازد و صراط مستقيم را پيش پاى انسان مى نهد، ايمان و يقين است كه اگر محكم باشد هيچ گونه انحرافى براى انسان پيش نمى آيد ، ولى آنها كه ايمان ضعيفى آميخته با شك دارند به آسانى از راه راست منحرف مى شوند.
از اين رو عبادت آنها بسيار سطحى و كم ارزش است.
اين سخن شبيه چيزى است كه در حكمت ۱۴۵ درباره روزه داران و شب زنده داران آمده است: « چه بسا روزه داران كه از روزه خود به جز تشنگى و گرسنگى بهره اى نمى برند و چه بسا شب زنده دارانى كه از قيام شبانه خود جز بى خوابى و خستگى بهره اى ندارند.
آفرين بر خواب هوشمندان و افطارشان».
🌸❤️🌸❤️🌸
#کمی_از_شهدا_برایت_بگم... 🌱🌸
فاش بگویم :
هیچ کس جز آن که
دل به خدا سپرده است، رسم
دوست داشتن نمیداند :)!
شهیدسیدمرتضیآوینی
🎀@dokhtaranefatemiii🎀
❤️🌸❤️🌸❤️
شرح و تفسیـر 98 حکمـت نهج البلاغه 👇😊
امام علے(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه معيارى براى نقل اخبار به دست مى دهد و مى فرمايد: «هنگامى كه خبرى را مى شنويد در آن بينديشيد (و حقيقت محتواى آن را درك نماييد) تا آن را به كار بنديد نه تنها تفكر براى نقل به ديگران، زيرا راويان علم بسيارند و رعايت كنندگان آن كم»
تعبير به «رعايه» در جمله بالا و «رُعاة» (جمع راعى به معناى رعايت كننده) ممكن است اشاره به 👈 دقت براى درك و فهم حقيقت خبر و يا اشاره به رعايت كردن در مقام عمل باشد و هر دو نيز ممكن است ، يعنى خبرها را بشنويد و حقيقت آن را دريابيد و به آن عمل نماييد.
در مسائلى كه به مقام وحى يا كلمات پيشوايان معصوم منتهى مى شود سه مرحله وجود دارد: نخست نقل روايات سپس فهم آنها و بعد از آن عمل به مفهوم و محتوايشان.
🌸 امام در گفتار بالا با تعبير «عَقْلَ رِوايَة» گوشزد مى كند كه نه روايت به تنهايى كافى است نه مجرد عقل و فهم آن، بلكه مهم پوشيدن لباس عمل است بر آنچه فهميده و درك كرده است و در اين مرحله حضرت مى فرمايد:
راويان و گويندگان بسيارند ، اما عاملان اندك.
اهميت عمل به روايات به اندازه اى است كه در بسيارى از احاديث علم بى عمل به منزله جهل شمرده شده و تنها علمى شايستگى اين نام دارد كه به عمل منتهى شود،
در حديثى از اميرمؤمنان مى خوانيم: « كسى كه عمل به علمش نكند عالم نيست»
و در حديث ديگرى از آن حضرت مى خوانيم: « علمى كه تو را اصلاح نكند گمراهى است و مالى كه سودى به تو نبخشد مايه خسارت و بدبختى است و عاقبت شوم و تلخى دارد».
در حديث ديگرى از رسول خدا آمده است كه به هنگام دعا عرضه مى داشت: « خدايا من به تو پناه مى برم از علمى كه سودى نمى بخشد و از قلبى كه خشوع ندارد...».
🌸❤️🌸❤️🌸