💫
جرات کن ؛
متفاوت باش ،
دنیا کوتاهتر از اونه
که بخوای وقتت رو
با تکرار و تقلید سپری کنی...!
دکتر الهی قمشه ای
#صبحتون_بخیر
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
✨ هیچ لالایی به پای تو نمی رسه ✨
🍃 استاد قرائتی 🍃
💎 مادرهای قدیم بچههای خود را با «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» خواب میکردند. این «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» به صورت «لالالالا» درآمده است.
💎 مثل محمد آقا که ما میگوییم: ممدآقا! مثل فاطمه که ما میگوییم: فاطی. این لالایی هم «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» بوده است
💎 یعنی بچههای خود را با توحید میخواباندند و باسلام بچه هایشان را بیدار میکردند. حدیث داریم مادر اولین کلمهای که به بچهاش یاد میدهد «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» باشد.
@dokhtaranyazd
مدیریت #پر_زحمت زن در خانه
✨حضرت امام خامنهای:«وظایف داخل خانه، اهمیّت و زحمتش شاید بیشتر از وظایف بیرونی باشد. چون زن مدیر داخل خانه و خانواده تحت اشراف و مدیریت اوست. فقط ظرافتِ زنانه از عهدهی این کار برمیآید. هیچ مردی نمیتواند این ظرافتها را رعایت کند.» ۱۳۸۱/۰۶/۰۶
مرد باید#قدردان باشد
✨«اینجور نیست که مرد در خانواده وظیفه و مسئولیت و نقشی نداشته باشد. مردهای بیخیال، مردهای بیعاطفه، مردهای عیاش، مردهای قدرنشناس زحمات زن خانه، اینها به محیط خانه لطمه میزنند. مرد باید قدردان باشد». ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
@dokhtaranyazd
" یَداللَهِ فَوقَ أَیْدِیهِم "
یعنی بندهی من نگران فردا نباش
از کارهای آدمها دلگیرنشو
کاری از آنها برنمیآید
دستانت را در دست من بگذار...
سلام همراهان همیشگی ان شاالله تمااام جوانب زندیگتون تحت توجهات باری تعالی ....
@dokhtaranyazd
استاد پناهیان:
🔶پدرها شما #حق بزرگی گردن بچه هاتون دارید و رئیسید.
☄روایات احترام به پدر و مادر رو قبلاً گفتیم،
👌فرزند بدون اجازه پدر مقابل پدر نمینشینه
پا دراز کردن که فکر نکنم کسی انجام بده....!😏
🌷پیامبر اکرم صلوات الله علیه میفرماید:
خدا رحمت کند پدری را که به فرزندش کمک میکند تا این فرزند بتواند احترامِ پدرش را حفظ کند.
🔴نشین کنارِ گود بگو لنگش کن...نگو بچه من باید احترام منو حفظ کنه!
✅تو هم یه جوری رفتار کن او بتونه احترام تو رو حفظ کنه
گناهِ فرزندش رو ببخشه🌷❤️
🌺 میفرماید پدرها نسبت به خطاهای فرزندانشون #تغافل کنند
⛔️همه رو مچ گیری نکنند
✔️بزرگواری خودتو حفظ کن تا پس فردا بهش گفتن امام مانند پدر است
بگه من مهربانی پدر رو چشیدم .... پدرم خیلی آقاست😊💖
@dokhtaranyazd
#تربیت_کودک
داشتن اسباب بازی های گرانقیمت دلیل بر خوشحالی کودک نیست...
کودکانی خوشبختند که والدینشان با استفاده از وسایل ساده و با صرف وقت به آنها #خلاقیت می آموزند.
#اسباب_بازی وسیله ای در دست کودکان است،
قرار نیست کودک در حفظ آن کوشا باشد،
برای فرزندتان اسباب بازی ای بخرید که از خراب شدنش ناراحت نشوید و به فرزندتان بیاموزید از خلاقیت خود استفاده کند و با تکه های اسباب بازی اش بازی جدید خلق کند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
💕 نی نی گلم برو دنبال خدا 💕
🍃 استاد میرباقری 🍃
🚝 نوزادی که به دنیا می آید از همان ابتدا می گویند در گوشش اذان و اقامه بگویید، به او شهادتین و شهادت به ولایت را یاد دهید
🚝 و بعد بگویید «حَيَّ عَلَى الصَّلَاة»، «حَيَّ عَلَى الْفَلَاحِ» فرصت خیلی کم است و از بچگی باید آماده باشد بشتابد و با سرعت برود.
🚝 ... با گفتن اذان و اقامه در گوش نوزادی که به دنیا آمده می گویند ... به سمت رویش، خدا، پیغمبر و امام راه برو که فرصت کوتاه است.
#آداب_ولادت
@dokhtaranyazd
✅ #تربیت_کودک
🔶استاد علی صفایی حائری:
كودك انسان از مغز و قلب برخوردار است و مربى بايد در اين روح پايگاه و تشكيلاتى راه بيندازد؛ در مغز كودك شناختها و آگاهىها و در دل او علاقه و عشق به هدفى و شخصى و راهى را جا دهد و كودك را بسازد.
راه سازندگى و آگاهى دادن به كودك نمىتواند از طريق مقاله و وعظ و مسائل فلسفى باشد؛ چون هنوز شناخت او تا اين حد نيامده،بلكه بايد به كمك داستانها باشد؛ آن هم داستانهايى كه مايۀ خيال و شگفتى دارد، آن هم به طور غير مستقيم «و به در بگو تا ديوار گوش كند»،براى ديگران گفتن و شخص ديگرى را در نظر داشتن.
بايد از اين راه و داستانهايى با اين طرز فكر كمك گرفت. چند تا فرمان خشك اخلاقى نمىتواند كودك را متقاعد كند، همانطور كه گفتگوهاى مستقيم كودك را خسته مىكند، اما داستانها آن هم با مايۀ تخيّلى و شگفتىها و يا سبك غير مستقيم، اين كار را به خوبى انجام مىدهد و فرمانها را توجيه مىكند و موقعيّت مربى و كودك را مشخص مىنمايد و توضيح مىدهد
📚 #تربیت_کودک ، ص 71
@dokhtaranyazd
✅ مادر عصبانی نباشیم!
🔻راهكارها
در زمان #عصبانیت به این نکات فکر کنید :
🔹فرزندتان زندگی شما را به هم نریخته ، او مالک قسمتی از این زندگی هست و دارد طبق روحیات و شرایط خودش زندگی می کند. روزی که تصمیم گرفتید او را به دنیا بیاورید در واقع برای کل خانه و زندگیتان یک شریک اورده اید. اینطور نیست که فرزندتان یک مهمان ناخوانده است که زندگی شما را به هم ریخته باشد. همانطور که کسی حق ندارد شما را به خاطر نوع رفتاری که در خانه و زندگی خودتان دارید دعوا کند ، شما هم حق ندارید فرزندتان را به خاطر به هم ریختن خانه ی خودش کتک بزنید یا دعوای شدید کنید.
👈 پس روش برخوردتان را عوض کنید و با او محترمانه و مثل یک شریک صحبت کنید و تذکر بدهید.
🔹نکته ی بعدی اینکه در لحظه ی عصبانیت به این نکته فکر کنید که او کودک است و نادان ؛ رفتارش در حد سن و عقل خودش است، این شمایید که بالغ و دانا هستید و باید در این شرایط رفتاری در شأن سن و عقلتان انجام دهید.
✔️ نکته ی اصلی اینکه اگر کلا آدم عصبانی و پرخاشگری هستید و به قولی زود جوش میاورید حتما به پزشک مراجعه کنید. شاید با یک ویزیت ساده مشکلتان حل شود.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
✨@dokhtaranyazd
🍃 استاد شهید مطهری 🍃
👋 كودك كاملاً باید آگاه باشد كه تشویق یا تهدیدی كه می شود برای چیست. اگر كودك نفهمد كه برای چه تشویق می شود و بالخصوص اگر نفهمد كه برای چه تهدید می شود روحش بكلی مشوّش می گردد و امروز به این نكته پی برده اند که بسیاری از بیماریهای روانی در اثر ترساندن ها یا كتك زدن ها و ارعابهای بیجا در كودكی پیدا می شود.
👋 ... فرض كنید مادری بچه اش در مجلسی روی دامن دوستش نشسته است، بچه ای كه نمی فهمد كه نباید ادرار بكند. برای این بچه ادرار كردن مثل آب خوردن است و دیگر فرق نمی كند كه در دامن مادر ادرار می كند یا در دامن دوست مادر. این عمل را انجام می دهد. مادر ناراحت و عصبانی می شود و كتكش می زند. بدیهی است این بچه نمی فهمد كه معنای این كتك این است كه تو چرا اینجا ادرار كردی و قبلاً نگفتی.
👋 آنچه كه در روح او وارد می شود این است كه نباید ادرار بكند و نتیجه این است كه هر وقت بخواهد ادرار بكند یك حالت اضطراب و هیجانی به او دست می دهد، یك ترسی در روحش وارد می شود از ادرار كردن و بعد از آن همیشه از عمل طبیعی خودش ترسناك است و این ممكن است عوارض جسمانی و عصبی و عقده های روانی ایجاد كند و ایجاد هم می كند.
📚 تعلیم و تربیت در اسلام
@dokhtaranyazd