• خلاقیت کودکتان را با تعداد زیادی عروسک های کارخانه ای سرکوب نکنید. در مقابل خریدن همه ی لوازمی که از آخرین فیلم ها و کارتون های کودکان به بازار می آید، مقاومت کنید تا خلاقیت آنها امکان رشد داشته باشد.
• عروسک ها خیلی خوبند، اما کودکان وقتی همه ی انواع لباس ها و لوازم بازی برایشان فراهم باشد از قوه ی تخیل و خلاقیتشان استفاده نمیکنند. ابزار های از پیش ساخته شده یا وسایل بازی از قبل سر هم شده فرصت فکر کردن را از کودک میگیرند.
• به ایده ها و نظرهای مختلف احترام بگذارید. با گفتن: "خب این هم راه خوبی برای نگاه کردن به موضوع است." یا "چه ایده ی خوبی! من هیچوقت بهش فکر نکرده بودم. بیا امتحانش کنیم" تبادل ایده ها را تشویق کنید.
ادامه دارد...
💟 @dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد شهید مطهری 🍃
☀️ بچه ای می بیند پدرش نماز می خواند، اما می بیند این نماز برای پدرش كوچكترین كارهاست. سر ظهر كه به خانه می آید، از همه ی كارهایش فارغ شده می خواهد ناهار بخورد، می گوید چقدر فاصله تا ناهار هست؟ پنج دقیقه. پس ما نمازمان را بخوانیم تا خیالمان راحت شود. نماز در دل بچه به صورت یك امر غیرمهم وارد می شود؛
☀️ برخلاف آن بچه ای كه می بیند برای پدر نماز مهمترین كارها و اصل هاست؛ حتی برنامه اش را طوری تنظیم می كند كه نماز اول وقتش [از بین نرود؛ ] مسافرت می خواهد برود، می گوید به گونه ای برویم كه اول مغرب به نمازمان برسیم. بعد این نماز را با آداب و مستحباتش انجام می دهد. اصلاً نماز در ذهن این بچه حالت دیگری پیدا می كند.
@dokhtaranyazd
• اکتشافات کودکان را تشویق کنید. نظرات مشخص و انگیزشی بدهید، مثلا: "چقدر جالب! تو با این بلوک ها یه راه مخفی درست کردی." یا "اینجوری که از سبزهای مختلف برای رنگ کردن برگ استفاده کردی باعث میشه نقاشیت خیلی طبیعی بنظر بیاد".
• از خجالت دادن و دست پاچه کردن کودکانی که از روش آزمون و خطا برای تجربیاتشان استفاده کرده اند پرهیز کنید.
• نگویید: "واقعا چه فکری کردی که این کار رو کردی؟" بلکه ازکودک حمایت کنید: "اگر این کار نکرد، یک روش دیگه رو امتحان کن. مطمئن باش درستش میکنی"
• هر ریسک منطقی که به خلاقیت منجر بشود را تشویق کنید
ادامه دارد....
💟 @dokhtaranyazd
🍃 استاد قرائتی 🍃
👒 اسم بچهاش را لیتا میگذارد. لیتا یعنی چه؟ در هر لغتی وارسی میکنیم چنین كلمهای را پیدا نمیكنیم. این كلمه مایه ندارد.
👒 دلش میخواهد كه بچهاش روشنفکر شود. فكر میکند که اگر اسمی باشد که هیچکس آن را نفهمد، میگویند: ایشان خیلی روشنفکر است.
#نامگذاری #هویت_مستقل
💟 @dokhtaranyazd
✅ #وظایف_همسران
🔶استاد علی صفایی حائری:
زندگى، درگيرىها و سختىها و برخوردهايى دارد. وسوسهها و تحريكها هم هستند. در برخوردها، غرور خود و غرور همسرت را حاكم نگير. هر دو به حكومت خدا تن بدهيد و كلام او را دنبال كنيد.
تأمين نيازهاى عاطفى و جنسى و روانى، آشنايى مىخواهد. مقدار توجه و هنگام توجه و تعريف و تمجيد و يا گلايه و شكايت، هر كدام حدّ و حدودى دارد. در اين زمينهها مشورت و تجربه كارساز است.
اگر مىبينى كه يك روش حاصل نمىدهد، تكرار نكن و سماجت نكن.
يك دنده راه نرو، كه شرائط، سرعتها و حتى توقفها را مىطلبند.
📚 روابط متکامل زن و مرد، صفحه 24
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد حائری شیرازی 🍃
🌱 حرفی که به کسی یا فرزندت میزنی، دانه است و فکر او زمین. ببین در این زمین چقدر بذر می توان پاشید؟
🌱 اگر در یک متر زمین یک کیلو گندم پاشیدی، همه دانه ها سبز نمیشوند، تازه اگر هم دربیایند، همدیگر را خفه می کنند.
🌱 موعظه زیاد، باعث می شود که حرف ها همدیگر را لِه کنند، همدیگر را بپوشانند.
@dokhtaranyazd
03- اصل آموزش احکام به فرزندان.mp3
490.6K
#سلسله سخنرانی با موضوع 20 اصل مهم در تربیت فرزند (اصل سوم)
ویل لأولاد آخر الزمان من آبائهم المؤمنین...
در 7 سال سوم، وظیفه والدین این است که به فرزندانشان حلال و حرام یاد بدهند و در فروع دین، او را رسالهای تربیت کنند، همانطور که در اصول دین باید او را استدلالی تربیت کنند.
خدایا ما را جزء مصادیق نفرین شده به زبان پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم) قرار مده.
حجت الاسلام #وافی
نقش #تربیت در #تقرب الهی فرزندان
@dokhtaranyazd
💢 بیانات مهم رهبر انقلاب درباره تفاوت نگاه زن و مرد به یکدیگر
❇️ رهبر انقلاب: نوع نگاه زن به مرد با نگاه مرد به زن بi طور طبیعی مختلف است، ایرادی هم ندارد.
🌸 مرد به زن به صورت یک الگوی زیبایی، الگوی ظرافت، الگوی حساسیت نگاه میکند، او را لطیف میبیند. اسلام هم همین را تأکید کرده: « المرأة ریحانه » یعنی زن گُل است و مرد به این چشم به او مینگرد. محبت او را در این قالب ترسیم و مجسم میکند.
🌾 مرد در چشم زن، مظهر اعتماد، نقطهی اتکا و اعتماد است و محبت خودش را به او در این قالب ترسیم میکند.
🌾 زن وقتی به مرد نگاه میکند، با همان چشم محبّت و عشق، او را در نقش یک تکیه گاه میبیند که میتواند از نیروهای جسمی و فکری او برای پیشبرد کار زندگی استفاده کند.
🌼 مرد وقتی به زن نگاه میکند، به چشم مظهر اُنس و آرامش مینگرد که میتواند به انسان آرامش بدهد.
🌼 اگر مرد نقطهی اتکا در زمینه مسائل ظاهر زندگی است، زن هم به نوبهی خود نقطهی اتکا است برای مسائل روحی و معنوی زندگی. دریایی است از اُنس و محبت.
✅ اینها توانایی های مرد و زن است. تواناییهای روحی آنهاست. ۸۱/۶/۶
❣ @dokhtaranyazd
#عبد بودن ما امری انتخابی نیست. خدا برای اینکه ما درست بار بیاورد، اصلیترین عبادت ما یعنی «نماز» را واجب کرده است. دستور هم داده است برای اینکه بچههایتان به آداب بندگی ادب شوند، از #هفت سالگی آنها را به نماز خواندن امر کنید. طرف میگوید: «چرا من باید از هفت سالگی بچه را به نماز دعوت کنم در حالی که بچه هنوز چیزی نمیفهمد؟ حالا که هنوز نوبت انتخابش نشده، بماند وقتی زمان انتخابش شد ببینیم آیا خدا را انتخاب میکند یا نه؟» توجه ندارد که هویت فرزند او، «عبد بودن» است. عبد بودن او هم انتخابی نیست. این حقیقت وجودی اوست. بچه باید اول این را درک کند. وقتی این را درک کرد، آن وقت میتوان به او گفت که خودت فکر کن و انتخاب کن.
لذا خدا میفرماید که باید بچه را از هفت سالگی به نماز خواندن وادارید تا بفهمد که عبد است. بعد از آن بگو «ای بندهی خدا! بیا به خدا معرفت پیدا کن و به سوی او حرکت کن!» چون فطرت او هم یک فطرت الهی است و این فطرت بر عقل و اندیشهاش هم حاکم است، قطعاً اگر تفکر کند، درست انتخاب میکند.
#حجت الاسلام علیرضا پناهیان
@dokhtaranyazd
شکر خداوندی را سزاست که مرحمتش بی کران و پهنه الطافش فراتر از قدرت وصف.
گروه نویسندگی کانون #دختران آفتاب، برگزیده شدن خانم زهرا #فرقانی از اعضای این گروه را در جشنواره ملی #سوری بانو خدمت ایشان و خانواده محترم شان تبریک عرض می کند. امیدواریم هر لحظه شاهد رشد شما نویسندگان نوجوان باشیم. به امید موفقیت شما دختران آفتاب.
لازم به ذکر است خانم زهرا فرقانی، دانش آموز پایه نهم در زمینه داستان کودک و نوجوان قلم می زنند و از اعضای فعال گروه نویسندگی کانون دختران آفتاب هستند. این موفقیت ارزنده نشانه استعداد، رشد فکری و قلم ایشان با شرکت در کلاس های کانون و تلاش مستمر در زمینه نویسندگی است. داستان ایشان در کتاب سوری بانو (مجموعه آثار منتخب جشنواره ملی سوری بانو) در دست چاپ می باشد.
@dokhtaranyazd
• با مطرح کردن سوال، شیوه ی تفکر مستقل و تخیلی را در کودکتان ایجاد کنید.
• در کارهای مختلف به کودکتان نگویید دقیقا باید چه کار کند. برای مثال، وقتی در حال ساختن ظرف غذای پرندگان هستید به کودک بگویید: "دارم فکر میکنم که چی میتونه دونه های ذرت شکسته و تخم آفتابگردون ها رو نگه داره. تو چه پیشنهادی داری؟"
• از کمال گرایی بپرهیزید. پروژه ی کودکتان را انجام ندهید به این دلیل که شما بهتر و سریعتر میتوانید آن را انجام دهید. (البته که میتوانید!) در همین راستا از اصلاح کردن و تکمیل کردن پروژه ی کودک برای اینکه کامل و بی نقص باشد بپرهیزید.
• به آنچه که کودک درطول فرآیند انجام پروژه یاد گرفته است احترام بگذارید. فرآیند انجام پروژه از نتیجه ی نهایی مهم تر است. با تمرین بیشتر، نتیجه بهتر خواهد شد.
• ادامه دارد....
💟 @dokhtaranyazd
#تربیت_کودک
امام كاظم علیه السلام فرمود:
#بازيگوشى (و شيطنت) بچه در دوران خردسالى پسنديده است، براى اينكه در بزرگسالى بردبار شود.
ایشان در ادامه فرمود: «شایسته نیست که کودک حالتی جز این داشته باشد».
جملۀ پایانی این روایت☝️ یک هشدار جدی به والدینی است که از شیطنت نداشتن کودکان خود ابراز رضایت میکنند. همچنین یک نسخۀ آرام بخش برای پدران و مادرانی است که شیطنت بچههای خود را بیماری به شمار آورده و به فکر درمانش هستند.
استاد_عباسی_ولدی
زمان و نوع #بازی
🚗 در انتخاب بازیها، به زمان و نوع بازی توجّه داشته باشید.
⏳در زمانی که کودک، خسته😒است و حوصله ندارد، بازیهای نشستنی و هنگامی که کودک، نشاط😊دارد، بازیهای حرکتی انجام دهید.
👆در این بازیها، انعطاف فراوانی وجود دارد.
با توافقی که میان همبازیها انجام میگیرد، میتوان بازی را به گونهای که جذّابتر و هیجانیتر و یا سادهتر شود، تغییر داد.
📚بازی، بازوی تربیت، ص۱۷
💟 @dokhtaranyazd