🔸سبزی مرزه به جهت داشتن عطر و طعم خوش و ریز مغذیهای فراوان در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. گیاه مرزه داراری طبعی گرم و خشک است.این گیاه منبع غنی از ویتامین های مهمی چون ویتامین B کمپلکس، ویتامین C، ویتامین A است و باعث کاهش استرس میشود.
#مرزه
هدایت شده از سپهر آذربایجان
مصرف روغن زیتون میتواند خطر زوال عقل را تا ۲۸ درصد کاهش دهد !
▫️روغن زیتون در صورت مصرف به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، میتواند به شما کمک کند عمر طولانیتری داشته باشید.
▫️محققان در دانشگاه هاروارد آمریکا میگویند استفاده از روغن زیتون، به جای چربیهایی مانند مارگارین و سس مایونز، میتواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد.
@sepehr_azarbayjan
♦️۶نوع دمنوش که برای آرامش اعصاب مفید است:
۱- دمنوش نعنا
۲- دمنوش اسطوخودوس
۳- دمنوش بابونه
۴- دمنوش مرزنجویه
۵- دمنوش چای سبز
۶- دمنوش گل محمدی
#دمنوش
هدایت شده از گل وگیاه ریحانه✓تبریز✓
فروش گل و گیاه مثمر در تبریز
@dokhtare_gol_forosh
#پیام_سلامتی
🔴میوه عناب
✍عناب در روایات به عنوان میوه آورده شده است. عناب به قدری خاصیت دارد که به آن لقب مروارید سرخ را داده اند.
✅خواص عناب:
🔹 درمان غلبه دم ( خون )
🔸 درمان تب و بیماری های مرتبط با تب
🔹 صاف کننده خون
🔸 تقویت استخوان ها
🔹 تقویت سیستم ایمنی بدن
🔸 کاهش حرارت بدن
🔹 موثر در سرماخوردگی
🔸 مفید در درمان دیابت
🔹 کاهش چربی خون
🔸 تنظیم فشار خون و غلظت خون
🔹 تقویت مغز و اعصاب
🔸 درمان التهابات
🔹 رفع سرفه های مزمن و درد سینه
🔸 تقویت اشتها
🔹 تقویت حافظه
🔸 آرامبخش
🔹 تقویت معده و سیستم گوارش
🔸 مفید در درمان مشکل پروستات
🔹 استفاده به صورت سرمه برای درمان بیماری های چشم
#عناب
دمنوش درمان استرس و آرامبخش طبیعی
اصلی ترین خاصیتی را که درباره خواص چای گل محمدی می شناسیم خواص آرام بخش بودن این دمنوش است. نوشیدن چای گل محمدی تاثیر بسیار شگفت انگیزی بر اعصاب انسان دارد.
نوشیدن دمنوش گل محمدی می تواند خستگی یک روز کاری را بطور کلی از تن شما بیرون کند.
#گل_محمدی
رفع افسردگی و اضطراب شدید با معجونی قوی در صبحانه !
👈نوشیدن شربتی از شیره انگور با اندکی زعفران از مکملهای مناسب برای افراد درگیر هم و غم و کسانی است که از غضب شدید رنج میبرند
👈شیره انگور حاوی ویتامینهای A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است و باعث میشود افسردگی و اضطراب شما فورا درمان شود.
قلمه زدن گل محمدی یکی از روشهای تکثیر این گل بوده، بهترین زمان برای قلمه زدن گل محمدی، اواخر تابستان و در طول فصل پاییز است.
قلمه زدن روش ساده ای برای تکثیر برخی از گیاهان می باشد. قلمه زدن گل محمدی نیز یکی از رایجترین روشهای تکثیر این گل زیبا و معطر بوده، از این روش ازدیاد به ویژه برای تکثیر گل محمدی در باغچه و گلدان استفاده میشود. در ادامه این مطلب نحوه صحیح قلمه زدن گل محمدی، تکثیر و پرورش گیاه گردآوری شده است. با ستاره همراه شوید.
طریقه قلمه زدن گل محمدی
گل محمدي را مي توان به روش هاي مختلفيازجمله، خوابانيدن، پيوندزدن، قلمه زدن وازدياد ازطريق پاجوش تكثير نمود. عمده ترين روش تكثير این گل در فضای باز مانند مزرعه، پارکها و فضای سبز، از طريق پاجوش هاي ریشه دار است. بدينترتيب كه پاجوشهاي ريشه دار را از پايه مادريجدا كرده و پس از آماده سازي کاشته میشود.
برای کاشت گیاه در گلدان و باغچههای خانگی بهترین و مناسبترین روش ازدیاد، تکثیر از طریق قلمه زدن است. مراحل زیر قلمه زدن این گل را به شما آموزش میدهد.
چگونه قلمه بزنید
ساقه های سالم، بدون آفت و بدون گل گیاه را انتخاب کنید. بهتر است، چنین ساقه ای را از ساقه اصلی گیاه جدا کنید. آن را درون یک کیسه قرار داده و کمی آب داخل آن بریزید و تکان دهید تا گیاه در مدتی که از خاک دور است، آسیب ندیده و خشک نشود.
طول قلمه گل محمدی باید بین 7 الی 10 سانتیمتر باشد. برای آماده سازی قلمه، می توانید تنها دو برگ در نوک آن گذاشته و باقی برگها را بچینید. زیرا زمانی که بخواهید آن را در خاک قرار دهید، برگهای پایین ساقه در خاک رفته و خراب می شوند.

یک گلدان کوچک را با خاک سبکی که آب را به راحتی رد می کند پر کنید. سطح آن را صاف کرده و چند قلمه را در جداره کناری یک طرف گلدان قرار دهید.
قلمه های گرفته شده را تا حدود 10-7/5 سانتيمتري خاک گلدان فرو برده، و خاک اطراف آن را با ملایمت فشار دهید.
قلمه ها را به نحوی در خاک بگذارید که برگها از خاک دور باشند.
گلدانها را آبیاری نموده و از خشک شدن آنها جلوگیری کنید.
گلدانها را در مکانی محفوظ قرار دهید. توجه داشته باشید قلمه ها هرگز در مقابل نور مستقيم آفتاب قرار نگيرند.
سعی کنید قلمه ها را همیشه مرطوب نگه دارید تا گیاه ریشه بدهد. توصیه میشود روي گلدانهای حاوی قلمه ها را با نايلون بي رنگي بپوشانید، طوري كه رطوبت اطراف گیاه بیشتر شود.

طي چند هفته قلمهها داراي ريشه شده و مي توانند به گلدان هاي اصلی و داراي خاك مناسب منتقل گردند.
بهتر است، شاخه هاي جوان بعد از دومين يا سومين برگشان قطع شوند تا بدين ترتيب امكان منشعب شدن شاخه هاي جديد گیاه فراهم آيد.
توجه داشته باشید بعد از کاشت بايد بلافاصلهآبياري انجام شود. همچنین توصیه میشود،عمليات تكثير در مرحله خواب و استراحت گياهصورت گيرد.
زمان قلمه زدن گل محمدی
قلمهها را میتوان در دو زمان از دوره رشد گیاه تهیه کرد:
قلمه های نرم
قلمههای تهیه شده از چوب سبز (نرم) که در انتهای فصل گلدهی از ساقههای بدون گل و به طول حداقل ۱۰ سانتیمتر تهیه میشوند. از آنجایی که این قلمهها دارای برگ هستند میبایست تعداد برگهای آنان را کاهش داد و باقی گذاشتن یک دسته برگ در انتهای قلمه کافی است. حتی در همان یک دسته برگ نیز میتوان تعداد برگچهها را نیز کاهش داد. توجه داشته باشید، در مورد قلمههایی که از چوب سبز تهیه میشوند زخمی بر روی پوست انتهای قلمه ایجاد نمایید.
قلمه های خشبی
نوع دیگر قلمه قابل تهیه از گل محمدی، قلمههای خشبی یا چوبی است که در انتهای فصل پاییز و بعد از ریزش برگها از قسمتهای چوبی و ساقههای بالغ گیاه و به طول ۱۵-۲۰ سانتیمتر تهیه میشوند. هنگام جداسازی قلمهها از گیاه مادری بهتر است که برش را از زیر ناحیه گره بزنیم (ناحیه گره ناحیه اتصال برگ به ساقه است) و برش به شکل شیب زده شود این کارها به ریشه زایی قلمه کمک میکنند.

شرایط قلمه زدن
شرایط قلمه گیری از گل محمدی بستگی به زمان و سن گیاه داشته، همچنین شرایط محیط مانند دما، رطوبت و بستر نیز بر آن تاثیر دارد. همچنین لازم است، قلمه ها از گیاهان مادری سالم، قوی و فاقد هر گونه آفت و بیماری تهیه شوند تا به سهولت قدرت تولید ریشه را داشته باشند.
برای آشنایی با نحوه کاشت گل محمدی در گلدان میتوانید به لینک زیر رجوع نمایید.
ر فصل پاییز چه گیاهی بکاریم؟
در فصل پاییز میتوان سبزیهای ذیل را کاشت.
کرفس را معمولاً در اواسط آبان تا اواخر آذر میکارند.
شنبلیله بهطورمعمول در فصل پاییز کاشته میشود.
در نواحی گرمسیر، پیاز را در فصل پاییز و زمستان میکارند، اما در نواحی سردسیر این محصول در تابستان کشت میشود.
کلم بروکلی در فصل پاییز نیز کاشته میشود.
سبزی نعناع را میتوان در مهر و آبان کاشت.
نکات مهم کاشت گیاهان در پاییز
اگر میخواهید در فصل سرد از کاهو استفاده کنید، میتوانید در فصل پاییز آن را بکارید.
هویج را در فصل پاییز نیز میتوان کاشت.
چغندر نیز یکی از سبزیهایی است که در فصل پاییز نیز کاشته میشود.
در فصل زمستان چه بکاریم؟
در این بخش به سبزیهای مناسب برای کاشت در فصل سرما میپردازیم.
کلم ازجمله سبزیهایی است که در فصل سرما نیز بهخوبی رشد میکند.
ترهفرنگی را نیز میتوان در فصل زمستان کاشت. برای کاشت ترهفرنگی، ساقه و برگهای آن کاشته میشود.
سبزیهایی مثل جعفری را نیز میتوان در فصل سرما کاشت.
کاهو ازجمله سبزیهایی است که در دمای پایین، رشد راحتی خواهد داشت.
برخی از افراد، شلغم را در فصل زمستان نیز میکارند.
آب و هوای مناسب جهت کاشت زعفران
زعفران گیاهی است گرمسیری و در نقاطی که آب و هوای معتدل داشته و دارای تابستان های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد، به خوبی رشد می کند و می شود در این مناطق کاشت زعفران را انجام داد. لازم به ذکر است که این موضوع ممکن است در همه شرایط صادق نباشد زیرا احتمال دارد گیاه به صورتی با محیط سازگار شود چنانچه در همدان که در ردیف شهرهای سردسیری ایران است، زراعت و کاشت زعفران نتایج رضایت بخشی داده است.
پیاز زعفران تابستان فعالیت ندارد، دوره بیداری و فعالیت آن از حدود آبان تا اردیبهشت است و با شروع فصل گرما برگ هایش زرد شده و می خشکد و پیاز به خواب می رود پس زمین های گرم و خشک جای مناسبی برای کشت زعفران است.
ر تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود ابتدا در فرصتهای مناسب در پائیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق میزنند درصورتی که شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد میتوان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیرماه نیز انجام داد.
در زراعت مکانیزه زعفران زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاو آهن شخم عمیق میزنند در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک میکنند در مرداد یا شهریور پس از پخش 80 - 40 تن کود حیوانی و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را به صورت فارو درمیآورند و برای کاشت زعفران آماده میکنند.
خاک مناسب جهت کاشت و پرورش زعفران
زعفران در زمین های شور، رسی یا خیلی شنی رشد نمی کند بلکه بهترین نوع خاک برای رشد آن خاک شنی ـ رسی است که مقدار کمی آهک داشته باشد، PH خاک باید بین 8 ـ 7 بوده، خاک مزرعه حاصلخیز و شیرین بوده و از علف های هرز پاک باشد در ضمن کاشت گیاه زعفران را باید در زمینی باشد که از چند سال قبل در آن زعفران کشت نشده باشد.
زمان مناسب جهت کاشت زعفران
از مرداد ماه تا مهر ماه می توان به کاشت زعفران اقدام نمود. پس از کاشت پیاز زعفران در زمین به مدت 7 ـ 4 و در بعضی مناطق تا 10 سال باقی مانده و محصول می دهد و از این نظر احتیاجی به کاشت مجدد زعفران در سال های بعد ندارد.
کاشت پیاز زعفران ابتدا چالههای یک ردیف را با بیل درمیآورند و در داخل هر چاله از 15 - 3 پیاز قرار میدهند. عمق کاشت پیاز زعفران 20 - 15 سانتیمتر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد. پیازها در عمق 20 سانتیمتری در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنشهای محیطی و در تابستان از گرما زدگی مصون میمانند.
برای کاشت زعفران 5 - 4 نفر شرکت میکنند به این ترتیب که یک نفر با بیل چالهها را درمیآورند دو نفر پیازهای قابل کشت را به صورت دستههای 3 تا 5 یا 15 تائی انتخاب میکنند.
نفر چهارم پیازها را در داخل چالهها قرار میدهند و بقیه نفرات کار خود را ادامه میدهند تا تمام زمین زعفران کاشته شود. سرانجام سطح مزرعه را که نامسطح شده با بیل یا مالهای که صاف و فشرده میسازند تا پیازها به خاک بچسبد. زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها میشود قبل از آبیاری در حدود 20 - 10 تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل در سطح زمین پخش مینمایند. پس از انجام عمل کاشت زعفران روی شیارها را با ماله پوشانده و زراعت ردیفی به نظر میرسد.