بررسی الگوی کنشگری و عاملیت زنانه در کتاب هدیه ای باشد برای تو
✍معصومه فاطمی
📰منتشر شده در روزنامه ایران
📆(دوشنبه۱۹تیر۱۴۰۲)
«هدیهای باشد برای تو» از جنس کتابهایی است که وقتی میخوانی خجالت میکشی از داشتههایی کهداری ولی آن را درست صرف نکردهای، از انسانهایی میگوید که با حداقل داشتهها، بزرگترین قدمها را برمیدارند، از آدمهایی که سختترین شرایط را با اراده و ایمان تغییر میدهند.
«هدیهای برای تو» از پشتیبانی جنگ روایت میکند؛ از زنان و مردان کاشانی که با حمایتهای خود به پیروزی در جنگ هشتساله کمک کردند.
کتابهای مربوط به پشتیبانی مردمی جنگ، به موضوعی میپردازند که کمتر شنیده و روایت شده و آن، نقش زنان در دفاع مقدس است. این مسأله در دورهای فقط از زاویه روایت همسران و مادران شهدا دیده میشد که اگرچه بسیار ارزشمند بود ولی اینها تنها بخشی از حضور زنان در جنگ بود. اما پس از کتاب «دا»، تحولی در پرداختن به روایتهای زنانه رخ داد و نقش زنان در پشتیبانی از جنگ و حضور در این جنگ روایت شد.
در بخش اول کتاب «هدیهای باشد برای تو»، به اهمیت حضور زنان در غائله کردستان و جنگ پرداخته میشود که زنان با کنشگری عمدتاً فرهنگی و خدماتی سعی میکنند فضای ملتهب کردستان را آرام کنند. بخشهای بعدی کتاب با عناوینی مجزا شده که برخی از آنها نامفهوم است و به تبع آن مشخص نیست چرا خاطرات در این فصول مجزا شده است. این بخشها به پشتیبانیهایی در زمینه تهیه لباس و مایحتاج جبهه، رسیدگی به خانوادههای جنگزده، کارآفرینی برای جنگزدهها و... پرداخته است؛ کمکهایی مثل دو تا تخممرغ، چند دانه گردو، یک پارچ شیر و یک قلک تا کمکهای چند تنی و چند میلیونی برجستگان شهر کاشان، نشان از باورمندی عمیق نسبت به انقلاب در دل پابرهنگان و ثروتمندان شهر دارد که همه اینها با سازماندهی ستاد و نقشآفرینی امام جمعه کاشان به بهترین شکل صورت گرفته است و الگویی برای کار پرثمر برای انقلاب است.
زنان که امکان حضور در جبههها را نداشتند مصرانه تلاش میکردند با پختن نان، تهیه انواع لبنیات، لباسدوزی، شستوشوی پتو و... به پیروزی و حمایت از انقلاب اسلامی کمک کنند.
کتاب توانسته دل را گاه محزون و گاه مسرور کند، گاه داشتههایت را به هم بریزد و گاه نداشتههایت را بسازد. در پی خاطرات 46راوی کتاب، اوج و فرودهایی وجود دارد، تکرار و شباهت برخی روایتها هرچند از جهت مستندات تاریخ شفاهی مفید است اما از جذابیت کتاب، میکاهد گرچه برای درک بهتر وقایع و تجربیات، همراهی و صبوری لازم است. البته نویسنده برای جلوگیری از تکرار سعی کرده است برخی روایتها را ادغام کند.
کتاب «هدیهای باشد برای تو»، نمونهای از همبستگی اجتماعی و فرهنگی مردم مذهبی و انقلابی شهر کاشان است که نظیر آن را در کتاب «حوض خون» در اندیمشک، کتاب «تنها گریه کن» در قم، کتاب «خیرالنساء» در روستای صَدخرو سبزوار و سرتاسر ایران میتوان دید. تبدیلکردن خانهها و مساجد به پایگاههای پشتیبانی جنگ، در واقع استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای مردمی به ظاهر کوچک برای بهبود وضعیت جنگ بود که در دوره کرونا نیز چنین تجربهای تکرار شد و برای همه مسائل اجتماعی، اقتصادی انقلابی قابل تکرار است. این کتاب به قلم محمد قاسمزاده در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
لینک
https://irannewspaper.ir/8228/11/50234
کانال نویسنده👇
https://eitaa.com/dokhtarehavva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لیزی گرین ، سیزده روز هست اعتصاب غذا کرده تا بتونه اقدامی اعتراضی بکنه در برابر حاکمیت کشورش، یعنی بریتانیا
چرا؟
چون بودجه بریتانیا صرف کشتار در فلسطین و حمایت از اسرائیل می شود
#کمی_تامل
ما چه کردیم؟
https://eitaa.com/dokhtarehavva
امام در صحیفه، در مورد اختلاف در جامعه و #وفاق می گویند و اینکه تا کجا وفاق خوب است و ....
از امام خمینی در مورد اختلاف نظرها در بین جریان های انقلابی سوال کردند و بنظرم پاسخ امام را کامل بخونید اینجا فقط بخشی از پاسخ را آوردیم
انگار برای همین روزهاست
📄نامه تحکیم برادری ۱۰/۸/۶۷
https://eitaa.com/dokhtarehavva
31.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به تو حسودی میکنم ، کاش بچه ها برای من بودند...
روایتی از زن فلسطینی که فرزندی ندارد اما مادر ۷ یتیم است
🔹«می الحداد»، بانوی فلسطینی ساکن اردوگاه آوارگان دیرالبلح، به رغم ناتوانی از فرزندآوری، پس از شهادت خانواده برادرش، سرپرستی فتحی و آدم دو برادرزاده خود را برعهده گرفته است.
🔹می الحدید می گوید: هميشه به عروسمان می گفتم به تو حسودی میکنم؛ دوست دارم اين بچهها فقط مال من باشند. همسر برادرم به من ميگفت: براي خودت، من كه جلوی تو را نگرفتهام؛ ولي وقت ازدواجشان باید به مادر داماد تحویلشان بدهی! خدا رحمتش کند، همیشه آرزوی دیدن دامادی فرزندانش را داشت.
🔹می الحداد با شوق و اشتیاقی وصف ناپذیر از آینده برادرزاده هایش میگوید: «حتي اگه چشمهایم را بخواهند، تقدیمشان میکنم، از خدا میخواهم به من کمک کند تا امانتدار خوبی باشم.»
https://eitaa.com/dokhtarehavva
13.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 صحبتهای جالب یک زن آلمانی در یکی از شبکه های تلویزیونی آلمان در مورد تجربهاش از سفر به ایران و رسیدنش به درکی جدید از ایران و زنان ایران
https://eitaa.com/dokhtarehavva
دختر حوّا |
صوت نشست "استعمار زنان و مقاومت زنانه" ارائه: خانممعصومه فاطمی در این نشست نقش دشمن در جلوگیری ا
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان، از نشست "استعمار زنان و مقاومت زنانه ، دو تا کلیپ تهیه کردند👇👇👇
استعمار زنان.mp3
9.22M
🔰استعمار و مقاومت زنان
🔺🔺از پهلوی تا امروز
🎙سرکارخانم معصومه فاطمی
صوت کامل نشست "استعمار زنان و مقاومت زنانه"
@nehzatepishraft
https://eitaa.com/dokhtarehavva
جنبش های زنانه.mp3
7.84M
🔰خواستگاه جنبش های زنانه
🔺🔺از زن زندگی ازادی تا اسلام گرایی
🎙سرکارخانم معصومه فاطمی
صوت کامل نشست "استعمار زنان و مقاومت زنانه"
@nehzatepishraft
https://eitaa.com/dokhtarehavva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ترانه را حتما ببینید
هرشب می خوابم...
درحالی که در امنیت و آزادی هستم...
#غزه
https://eitaa.com/dokhtarehavva
این دو روایت تاثر برانگیز را حتما و حتما بخوانید.
ما با کسی نجنگیدیم ولی توانمقاومت هم، در حکومت نبود، بنابراین در دو جنگ جهانی چنین روزگاری گذراندیم
هزینه سازش همیشه بیشتر از مقاومت هست
https://eitaa.com/dokhtarehavva
🔰 انجمن علمی پژوهشی مطالعات زن و خانواده معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها با همکاری مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها گنبد کاووس برگزار می کند.|
🔆نشست علمی
« فلسفه حمایت از فلسطین»
❇️ استاد محترم: سرکار خانم مریم اردویی
⏳ زمان برگزاری: یکشنبه 27 آبان ماه 1403 ساعت 18
✅ لینک مجازی: http://b2n.ir/b64561
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
انجمن مطالعات زن و خانواده
https://eitaa.com/dokhtarehavva