#سید_علی_قاضی_طَباطَبایی (۱۲۸۲-۱۳۶۶ق)، عارف، و استاد اخلاق حوزه علمیه نجف در قرن چهاردهم قمری بود. برخی از علما، فقیهان و مراجع تقلید در مکتب اخلاقی او حضور داشتهاند. سید محمدحسین طباطبائی، سید هاشم موسوی حداد و محمدتقی بهجت از شاگردان او بودهاند.
قاضی طباطبایی در عرفان از طریقۀ ملا حسینقلی همدانی پیروی میکرد و رسیدن سالک به مقام توحید را بدون پذیرفتن ولایت ائمه و حضرت زهرا(س) امکانپذیر نمیدانست. در طریقت عرفانی او انجام مستحبات، رفتن به زیارت قبور، توسل به امام حسین(ع) و انتخاب استاد جایگاه مهمی داشت. رساله سیر و سلوک بحرالعلوم را بهترین کتاب عرفانی میدانست و روش احراق را توصیه میکرد. از وی کراماتی نیز نقل شده است.
شدت علاقه او به ابن عربی و مولوی به حدی بود که مخالفت برخی علما را در پی داشت. شهرت قاضی طباطبایی بیشتر بهدلیل بعد عرفانی شخصیت اوست؛ اما او در علوم دیگر مانند حدیث، فقه و تفسیر نیز صاحبنظر بود.
#زندگینامه
#مذهبی
#کتاب_صوتی
@دنیای_کتاب
https://eitaa.com/ketab_pdf_soti
📣 زندگینامه #آیت_الله_سید_علی_قاضی
سید علی قاضی طباطبایی، در ۱۳ ذیالحجه ۱۲۸۲ق (۹ اردیبهشت ۱۲۴۵ش) و به نقل از برخی از تذکرهنویسان در ۱۲۸۵ق (۷ فروردین ۱۲۴۸ش) در تبریز به دنیا آمد. خاندان وی از سادات طباطبایی بودند و نسبشان به ابراهیم طباطبا، نوادۀ امام حسن مجتبی(ع) میرسد.
پدرش، سید حسین قاضی (درگذشت۱۳۱۴ق)، از شاگردان میرزای شیرازی بود که در تفسیر قرآن آثاری نوشته است. جد مادری سیدعلی، میرزا محسن قاضی تبریزی (درگذشت۱۳۰۶)، نیز عالم بود و با ملا هادی سبزواری مصاحبت داشت.
⚡️درگذشت
قاضی در سالهای آخر عمر به بیماری مبتلا شد و در ۶ ربیعالاول ۱۳۶۶ق، برابر ۹ بهمن ۱۳۲۵ش درگذشت. سید جمالالدین گلپایگانی بر او نماز خواند و در وادی السلام در کنار پدرش به خاک سپرده شد.
⚡️خانواده و فرزندان
قاضی در طول حیاتش چهار زن و ۱۱ پسر و ۱۵ دختر داشت.[۶] برخی از فرزندان او به علم و فضل شناخته میشوند؛ از جمله سید محمدحسن قاضی طباطبائی که از شاگردان پدرش بود و بحر المعارف عبدالصمد همدانی را نزد وی خواند. مجموعهای ۱۰جلدی به نام صفحات من تاریخ الاعلام از تألیفات اوست که جلد اول و دوم آن را برادرش، سید محمدعلی قاضینیا، استاد دانشکدۀ الهیات، به فارسی ترجمه و با عنوان آیت الحق در ۱۳۸۹ش در تهران منتشر کرده است. سید محمدحسن در جلد اول این کتاب، اشعار پدرش را جمعآوری و شرح کرده است. از دیگر فرزندان قاضی، سید مهدی، استادِ حسن حسنزاده آملی است.
⚡️جانشینان وی در اخلاق و عرفان
دربارۀ وصی او در امر اخلاق و عرفان اقوال مختلفی است:
پسرش، سید محمدحسن قاضی، وصی او را دامادشان، میرزا ابراهیم شریفی، دانسته است. از حسنعلی نجابت شیرازی، شاگرد قاضی نیز نقل شده که وی در آخرین روزهای حیاتش محمدجواد انصاری همدانی را جانشین معنوی خود معرفی کرد. برخی سید محمدحسین طباطبائی را وصی قاضی معرفی کردهاند. اما مشهور این است که وصی رسمی قاضی، عباس هاتف قوچانی بوده است.
مطرح بودن چند وصی برای قاضی، با توجه به شرایط آن زمان و دشواری ارتباطات و وضع راهها، امکان داشته است و شاید وی، به همین دلایل، چند تن را برای چند منطقه و چند موضوع وصی خود معرفی کرده است.
⚡️طریقت عرفانی
محمدحسین طباطبائی گفته است سید علی قاضی به هیچ یک از سلسلههای صوفیه مرتبط نیست، بلکه طریقۀ عرفانی وی همان طریقۀ ملا حسینقلی همدانی و استادش سید علی شوشتری است که از آنان نیز به عارفی ناشناس به نام جولا منتهی میشود.
اما فرزندش، سید محمدحسن قاضی، پدر را بر شیوۀ سلوکی شاگردان حسینقلی همدانی نمیداند و از نظر او، قاضی به مسلک پدرش، سید حسین، بود. سید حسین در مکتب تربیتی امامقلی نخجوانی و امامقلی در مکتب سید محمد قریشی قزوینی و او از محراب گیلانی اصفهانی و او از محمد بیدآبادی و او از سید قطبالدین محمد نیریزی، از مشایخ ذهبیه، تعلیم یافته بود. اما از خود وی نقل شده که ارتباطش را با این سلسله رد کرده و طریقت خود را طریقت علما و فقها میدانست. به نظر حسینی طهرانی از شاگردان علامه طباطبائی، نیز قاضی ابتدا در طریقت پدرش بود، اما پس از وفات پدرش، شاگردی سید احمد کربلایی را اختیار کرد و در طریقت حسینقلی همدانی قرار گرفت.
قاضی همچنین ۱۰ سال ملازم و مصاحب سید مرتضی کشمیری بود، اما در زمینۀ اخلاق و عرفان شاگرد وی به شمار نمیآید زیرا کشمیری به شدت با ابن عربی و آثارش مخالف بود و دیدگاه قاضی با او تفاوت بسیار داشت. قاضی وصول به مقام توحید و سیر صحیح الی الله را بدون پذیرفتن ولایت امامان شیعه و حضرت زهرا(س) محال میدانست. وی میگفت:
من اگر به جایی رسیده باشم از دو چیز است؛ قرآن کریم و زیارت امام حسین(ع)
به گفته حسینی تهرانی روش سلوکی وی روش سلوکی حسینقلی همدانی بود. در این روش، سالک باید برای دفع خواطر، در شبانهروز دستکم نیمساعت را برای توجه به نفس خود تعیین کند تا رفتهرفته معرفت نفس برای او حاصل شود. بهعلاوه، باید برای رفع حجابها و موانع، به امام حسین(ع) متوسل شود.
@دنیای_کتاب
https://eitaa.com/ketab_pdf_soti
#کتاب_صوتی "نهج البلاغه" امام علی علیه السلام
گردآورنده #سید_رضی
ترجمه آیت الله #مکارم_شیرازی
بخش اول شامل #نامه_ها
#نهج_البلاغه
#امام_علی_علیه_السلام
#سید_رض
#مذهبی
@دنیای_کتاب
https://eitaa.com/ketab_pdf_soti
📗#معرفی_کتاب📗
"نهجالبلاغه" کتابی شامل خطبهها، نامهها و جملات کوتاه حکیمانه امام علی علیه السلام است که توسط سید رضی به عنوان یکی از عالمان بزرگ شیعه در اواخر قرن چهارم هجری جمع آوری شده است.این کتاب به "اخ القرآن" (برادر قرآن) نیز معروف است و به عقیده بسیاری پس از قرآن کریم و احادیث نبوی، مهمترین منبع شناخت اسلام و ارزشهای دینی است . معیار انتخاب سخنان امام علی(ع) در این کتاب فصاحت و بلاغت آن سخنان یاد شده است به همین دلیل کتاب به نهجالبلاغه، به معنای «راه و روش آشکار بلاغت» نام گذاری شده است.
نهجالبلاغه همانند قرآن دائرهالمعارف عظیمی است که از موضوعات مادی و معنوی، طبیعت و ماوراء الطبیعه، اجتماعی، سیاسی، عقیدتی، خلقت و آفرینش، راه زندگی، تاریخ و عبرتها، تربیت و تعلیم، حکمت و موعظه، مدیریت و حکومت، عدالت و انسانیت و... سخن به میان آورده است.
نهج البلاغه شامل ۲۴۱ خطبه ، ۷۹ نامه و ۴۸۰ حکمت از زبان امیرمومنان علی علیه السلام است.
@دنیای_کتاب
https://eitaa.com/ketab_pdf_soti
نهج البلاغه نامه ها1.mp3
13.97M
📗کتاب صوتی
#نهج_البلاغه
بخش #نامه_ها
نامه ۱ تا ۶
۱.به مردم کوفه هنگام خروج از مدینه به سمت بصره
۲.به مردم کوفه پس از پیروزى بصره
۳.به شریح، قاضى خویش
۴.به یکى از امیران سپاه
۵.به اشعث ابن قیس
۶.به معاویه
@دنیای_کتاب
https://eitaa.com/ketab_pdf_soti
نهج البلاغه نامه ها2.mp3
11.48M
📗کتاب صوتی
#نهج_البلاغه
بخش #نامه_ها
نامه ۷ تا ۱۵
۷.به معاویه
۸.به جریر ابن عبدالله. وقتی او را نزد معاویه فرستاد
۹.به معاویه
۱۰.به معاویه
۱۱.به لشکرى که به سمت دشمن میرفت
۱۲.به معقل ابن قیس
۱۳.به دو تن از امیران سپاه
۱۴.به سپاهیان پیش از دیدار دشمن در صفین
۱۵.چون دشمن را آماده جنگ میدید
@دنیای_کتاب
https://eitaa.com/ketab_pdf_soti
نهج البلاغه نامه ها 3.mp3
24.65M
📗کتاب صوتی
#نهج_البلاغه
بخش #نامه_ها
نامه ۱۶ تا ۲۵
۱۶.هنگام آغاز نبرد
۱۷.به معاویه در پاسخ نامه او
۱۸.به عبدالله ابن عباس
۱۹.به یکى از عاملان خود
۲۰.به زیاد عامل بصره
۲۱.به زیاد
۲۲.به عبدالله ابن عباس
۲۳.سفارش پیش از شهادتش
۲۴.وصیت درباره دارائیش
۲۵.به کسى که براى گردآورى زکات میفرستاد
@دنیای_کتاب
https://eitaa.com/ketab_pdf_soti