🔴 سردار شکارچی: نمیگذاریم اسرائیل در نزدیکی مرزهای ایران پایگاه داشته باشد
🔹سخنگوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مناقشه قره باغ گفت "کشور ما اجازه نمی دهد پایگاه های اسرائیل در نزدیکی مرزهای ایران و در منطقه مورد مناقشه و درگیری ایجاد شود."
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
باخت بزرگ ترامپ قمار باز/ جنگ پس از قمار
پایگاه بصیرت
با پایان شمارش آرای اکثر ایالتهای آمریکا، جو بایدن با کسب ۲۷۰ رای الکترال به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد.
جو بایدن ۷۷ ساله متولد ایالت پنسیلوانیا است و دارای دکتری حقوق از دانشگاه سیراکیوس است.
متن کامل👇👇
https://basirat.ir/fa/news/325992/
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
🔺گفتگوی زنده
🔺سردار دکتر یدالله جوانی
سه شنبه ۲۰ آبان
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔸امام خمینی(ره) فرمود
شوروی سقوط خواهد کرد کسی باورش نشد و شوروی تجزیه شد!
🔹رهبر انقلاب نیز سالهاست میفرماید
آمریکا مثل کشتی تایتانیک غرق خواهد شد و امروز هم مثل دیروز عدهی زیادی باور نمیکنند حال میبینیم صدای شکسته شدن استخوانهای آمریکا به گوش میرسد.
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
🌐درسهایی که باید از انتخابات آمریکا گرفت:
انتخابات امریکا نشان داد که لیبرال های غربزده
بایستی از فریب و روایت سازی #ساده_لوحانه مردم دست بردارند ....
🔹تمدن غرب با همه یال و کوپال خود
به ایستگاه آخر نزدیک شده است و این را از نشانه های افول حاکمیت آمریکا در برگزاری یک انتخابات عادی ریاست جمهوری می توان مشاهده نمود.
🔺از نژادپرستی و مرگ جورج فلویدها
و خط فقر ده ها میلیون آمریکایی که دوربین های هالیوود و ستون های خبری سی.ان.ان و فاکس نیوز و...را جایی برایشان نیست ولی واقعیت انکارناپذیری که چندماهی است اخبار دنیا را پر کرده است.
🔸روزگاری تئودور آدورنو،
نظریه پرداز #صنعت_فرهنگ در قرن بیستم می گفت: "مردم دیگر سرکوب نمی شوند، سرگرم می شوند". او فرهنگ را ابزار پیشبرد و توسعه اقتصادی و بقای سیاسی در جهان سرمایه داری می دانست و به درستی فهمیده بود که رسانه نه برای حقیقت که برای سلطه قلم می زند و بازنمایی واقعیت انجام می دهد.
🔹 اما امروز دیگر پرده ها کنار رفته
و دست چدنی از آستین مخملی بیرون آمده و بایدگفت: مردم دیگر سرگرم نمی شوند بلکه در زیر زانوهای آمریکایی سرکوب می شوند.
🔺 انتخابات آمریکا را
که دوستان #آشنا برای برخی از مردم ما نیز به درجه اهمیت نسبی رساندند و سعی نمودند ریل گذاری محکم و ملموسی برای گره زدن و شرطی کردن حل مسائل اقتصادی و ارزی، گرانی های بدون توجیه، ریزش بازار بورس و...به منتخب ایالات به اصطلاح متحده آمریکا انجام داده باشند، خوب نگاه کنند و منصفانه روایت کنند.
🔸اینکه طرفین دوقطبی بایدن_ترامپ
ادعای #تقلب گسترده می کنند و حتی مسئول برگزاری انتخابات نیز بطور تمسخرآمیز ادعای ناسالم بودن رای گیری می نماید، یعنی فسادسیستمی یعنی #افول، یعنی ایستگاه آخر.
🔺وقتی قبل از پایان رای گیری
هر دو نامزد اعلام پیروزی می کنند و قانون را فقط به کام خودشان می پذیرند و فصل الخطابی نیز وجود ندارد، یعنی تعمیم سیاسی_اجتماعیِ خوی استکباری و روان پریشی در رفتارشناسی آمریکایی. و دریک کلام یعنی #پایان_تاریخ_سیاسی آمریکای مستکبر
🔹امروز دیگر وقت آن است که
تفکرات لیبرال و غربزده در داخل کشور دست از فریب و روایت سازی #ساده_لوحانه از نظام به ظاهر دمکراتیک و در واقع پوپولیستی و رادیکال آمریکایی بردارند
🔺و مدیران ارشد اجرایی
و قانونی کشور راه علاج را در فعال سازی و بهینه سازی ظرفیت های داخل کشور عزیزمان جستجو کنند.
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
هدایت شده از کانون سبحان
🔻 گروگانگیری #معیشت_مردم با بازی بایدن-ترامپ!!
🔹بر اساس برخی اخبار موثق، #دولت_روحانی عمدا معیشت را بر مردم سخت گرفته تا با پیروزی احتمالی #بایدن، فضای جدیدی برای اصلاحطلبان در #انتخابات_1400 فراهم کند.
🔹 #دلار و ارزهای خارجی را به بالای ۳۰ هزار تومان افزایش دادهاند تا با پیروزی بایدن کاهش دهند.
🔹اجناس و کالاها را در بنادر ذخیره کرده و از دادن به بازار تعلل ورزیده تا با پیروزی بایدن روانه بازار کنند و قیمت ها را بشکنند.
🔹هدف از این کارها این است که نشان دهند همه مشکلات زیر سر #ترامپ بود و اگر دوباره به #مذاکره برگردیم، درست می شود؛ قهرمان این میدان #ظریف است و او شأنیت ریاست جمهوری آینده را دارد.
🔹شعار #اصلاح_طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ صلح و زندگی است.
🔹میخواهند با این سناریو ۸ سال دیگر بر مردم حکومت کنند.
🔹دلیل ادعاهای فوق، تیتر روزنامه شرق است که نوشته با بایدن ارزانی می شود و با ترامپ گرانی. آقای رزم حسینی وزیر صمت هم مژده ارزان شدن کالاها در هفته آینده را داده است!
🔹اگر مردم بفهمند که دولتی ها زندگی ایشان را برای انتخابات ۱۴۰۰ گروگان گرفته اند، انتقام خودشان را در صندوق آراء از آنها خواهند گرفت.
✍ قاسم روانبخش
✅ @hm_emamhasan
💢 چه کسی دیکتاتور است؟ تاریخ پاسخ داد!!!
⏪ یکی از حواشی مهم عمر انقلاب اسلامی ایران متعلق به انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ و فتنه ای است که بعد از آن روی داد، فتنه ای عظیم که هنوز در سپهر سیاست داخلی و خارجی ایران وجود دارد و شعار مرگ بر دیکتاتور شنیده می شود.
🔹 سال ها طول کشید تا با تجربه کشوری دیگر مشخص شود که دیکتاتور کیست؟ و چه رفتارهایی دارد؟ رفتار و سیاست های انتخاباتی دونالد ترامپ در آمریکا، این زمینه شناخت را فراهم می کند تا با آن به این واقعیت پی ببریم که دیکتاتور کیست؟
🔸 طنز قضیه اینست که امروزه دقیقا همان هایی که از رفتن ترامپ خوشحال هستند و رفتارهای او را نمی پسندند و برای پیروزی رقیب او یعنی بایدن جشن می گیرند و وعده گشایش اقتصادی و حل مشکلات کشور در دوره ریاست جمهوری او می دهند، دیروز مخالف رفتارهای مشابه ترامپ را خود انجام داده یا حامی این رفتارها در ایران بودند.
❌ اکنون مشخص شد آنهایی دیکتاتور هستند که قبل از انتخابات و بدون اینکه سندی ارائه دهند، ادعای تقلب کرده و بر آن اصرار دارند!!
❌ اکنون مشخص شد که دیکتاتور آنهایی هستند که قبل از انتخابات ادعای پیروزی می کنند و خود را حائز بالاترین حجم آرا می دانند!!
❌ اکنون مشخص شد که دیکتاتور آنهایی هستند که علی رغم حضور گسترده مردم در صندوق رأی، ادعای عدم امکان حضور مردم و کمبود تعرفه و برگه و گم شدن آرا بدون مدارک می کنند.
❌ اکنون مشخص شد که دیکتاتور آنهایی هستند که واژه در خواب ماندن و عقب افتادن از رقیب با وجود فاصله زیاد و دسیسه در اعلام نتایج را بدون مدرک مطرح می کنند.
🛑 اما ای کاش دیکتاتورهای اینجا چون آنجا درخواست ابطال کل انتخابات را مطرح نمی کردند، ای کاش دیکتاتورهای اینجا مثل دیکتاتورهای آنجا مراجعه به نهادهای قانونی و بازشماری آرا را قبول می کردند تا نشود آنچه شد.
🛑 و ای کاش رسانه های اینجا آنقدر غیرت و مردانگی داشتند که خود بر آتش بر افروخته دیکتاتورهای وطنی نمی دمیدند و چون توییتر و سی ان ان و بی بی سی اکنون از حیثیت غرب و کشورشان دفاع می کردند و اجازه دروغگویی نه به یک کاندید ریاست جمهوری بلکه به رئیس جمهور آمریکا نیز نمی دادند.
⭕ بیش از ده سال طول کشید تا بدانیم دیکتاتور چه رفتارهایی دارد، رفتارهایی که برای همه مشابه است، حال فرقی نمی کند سال ۱۳۸۸ ایران باشد و میر حسین موسوی و کروبی انجام دهند، یا دونالد ترامپ آمریکایی، اما تاسف برای آنهایی که فریب رسانه ای خوردند که تا دیروز رفتارهای دیکتاتور مآبانه برایشان زیبا جلوه می داد و اکنون زشت.
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
هدایت شده از معیار
83636_314.pdf
2.71M
❇️ نسخه PDF
💢 هفته نامه صبح صادق شماره 975
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#صبح_صادق
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴 ۷ سال معطل کردن معیشت مردم به آمریکا کافی نبود؟!
💬 #نسیمآنلاین
🔹 دولت روحانی که اساسا نه اراده ای و نه توانی و نه برنامه ای برای حل مشکلات مردم از درون کشور دارد، بازهم همان راهبرد صبر و انتظار را تداوم بخشید و همه چیز رو به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و تغییرات احتمالی در کاخ سفید موکول کرد. دولت به امید روی آمدن دموکرات ها و جو_بایدن اقتصاد کشور را قفل کرد و منتظر نگه داشت تا ۳ نوامبر ۲۰۲۰ فرا رسد.
🔸 اکنون هرچند مشخص است از جو بایدن هم مانند اوباما و ترامپ برای منافع ملی ایران آبی گرم نمیشود، اما دولت دیگر بهانه ای ندارد.
✅ سه نوامبر هم گذشت و دولت باید در محضر مردم توضیح دهد چه برنامه ای برای حل معضلات جاری مردم دارد. رکود بی سابقه، تورم افسارگسیخته، بیکاری، شکاف طبقاتی همگی به اوج خود رسیده و مردم دیگر کاسه صبرشان لبریز شده است.
🔹 هنوز ۹ ماه تا پایان عمر دولت باقی مانده، دیگر زمان وعده دادن و معطل کردن اقتصاد کشور به مذاکره با جو بایدن یا دونالد ترامپ هم گذشته است.
🔸 هرچند جو بایدن هم از قبل تکلیف را مشخص کرده و اعلام کرده جز با الحاق بند غروب به برجام و گسترش آن به حوزه های موشکی و منطقه ای به برجام و مذاکرات باز نخواهد گشت.
💢 از سویی تکلیف ترامپ هم که روشن است، لذا دولت باید بداند دوران وعده های بی سرانجام به پایان رسیده و باید لااقل در این ماههای آخر عمر خود اقدامی برای رفع مشکلات مردم بکند و از سیاست های منفعلانه و معطل کردن کشور به این و آن دست بکشد.
#سیاسی
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
این کارنامه اقتصادی
افتخار دارد، آقای روحانی؟!
کیهان/
آقای روحانی در اظهارنظری عجیب که به پالسی غلط برای مذاکره با آمریکا تعبیر شد، گفت: «ملت ایران ثمره مذاکره با دنیا را در سال ۹۵ و ۹۶ دیدند. شرایط ما در این دو سال در بهترین شرایط ۴۰ سال اخیر بود. تورم ما یکرقمی بود. بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم».
اولا فعلا بر سر سرنوشت انتخابات آمریکا، میان بایدن و ترامپ دعوای جدی در جریان است، و اگر آمریکا از این دعوا جان به در ببرد، تازه دو ماه و نیم دیگر شاهد تشکیل دولت جدید خواهد بود و در واقع دولت جدید - در صورتی که مشکلی پیش نیاید- تا پایان سال ما، گرفتار تشکیل و ترکیببندی خود خواهد بود. بماند که تکلیف دولت جدید ایران هم در انتخابات خردادماه معلوم میشود. با وضعیت آمریکا، اصلا مسئله جو بایدن و تیمش، مذاکره با ایران نیست؛ چنان که برخی دولتمردان به مبتذلترین شکل ممکن القا میکنند. باید توجه داشت که مذاکره با رژیم عهدشکن آمریکا (با دو صورت اوبامایی و ترامپی) ذاتا بیهوده و منتفی است؛ اما به فرض محال حتی اگر بنای بر مذاکره هم بود، نوع فاکتور درست کردن شخص آقای روحانی برای آمریکاییها هم در نوع خود، قابل تأمل و تأسفبار است. حرف اخیر ایشان در واقع، آمریکای بدهکار را طلبکار میکند؛ چرا که بهبود ادعایی رشد اقتصادی را هم صراحتا، به مذاکره با آمریکا نسبت میدهد!
اما از بُعد اقتصادی، روشن نیست که آقای روحانی پُز چه چیزی را میدهد! هفت سال مدیریت ایشان، انباشته از بیثباتی اقتصادی و تشدید رکود و تورم بوده است. سیاست تعلیق و انتظاری که او به اقتصاد تحمیل کرد، ابتدا در قالب «رکود عمیق» خودنمایی کرد؛ چنانکه چهار وزیر در اقدامی بیسابقه، در میانه سال 94، نامهای هشدارآمیز به او نوشتند و درباره رکود و تعطیلی اقتصاد هشدار دادند.
پس از اجرای برجام، آمریکا به مدت کوتاهی، اجازه تنظیم چند قرارداد (خرید هواپیما، پژو و توتال) را و همچنین فروش نفت بیشتر بهطور موقت را داد؛ در حالی که همزمان بر خریداران نفت فشار میآورد تا در فواصل سه تا شش ماهه، خرید نفت ایران را کاهش دهند. دولت اوباما همزمان سرمایهگذاران را تهدید به تحریم میکرد.
افزایش فروش موقت نفت، موجب افزایش درآمد شد و بنابراین در محاسبات خام رشد اقتصادی به چشم آمد؛ اما این رشد به تعبیر کارشناسان حامی دولت (مومنی، راغفر و...) «رشد بیکیفیت و بیخاصیت» بود که اقتصاد ما را معتادتر و بیرمقتر میکرد و اتفاقا تأثیر ویرانگر بر تولید داشت که در معرض واردات بیرویه قرار گرفته بود.
این مجال موقت چرا داده شد؟ یکی برای اثرگذاری بر انتخابات مجلس و ریاستجمهوری در بهمن 94 و خرداد 96، و دیگری برای شرطیسازی و فریب ایران، در جهت احساس نیاز بیشتر و اجبار به نشستن پای میز مذاکره. در این مدت، کلا سه فروند هواپیما به ایران فروخته شد، تا بر انتخابات مجلس اثر بگذارد. هدف، صرفا شیرینی آدامسی بود.
سال 96 اتفاقا یکی از تلخترین سالها به لحاظ مدیریت اقتصادی است. دو سه ماهه اول سال، با شیرین کردن کام برخی گروهها مثل معلمان و بازنشستگان و... گذشت تا انتخابات؛ اما پس از آن، واقعیت مدیریت دولت در قالب اعتراضات معیشتی پدیدار شد، چنانکه تابستان، شاهد تعطیلی برخی کارخانهها و اعتراضات کارگری بودیم و سپس فتنه دیماه 96.
آقای روحانی درباره تورم یکرقمی موقت درست میگوید؛ اما نمیگوید که در چند سال اول، تورم را به قیمت تحمیل رکود اقتصادی شدید، زمین خوردن تولید، تعطیلی کارخانهها و اخراج کارگران، تکرقمی کرد!
اینجا هم کارشناسان - حتی حامی دولت- میگویند تحمل تورم، بر رکود ترجیح دارد؛ چرا که رکود به معنی زمینگیر شدن و تعطیلی اقتصاد و بیکاری است و طبعا بهدنبال خود، موج تورمی بزرگتری هم میآورد.
این واقعیت گزنده را بهویژه در سه سال اخیر شاهد هستیم. در واقع، برآیند هفت سال - سوء- مدیریت آقای روحانی، کلکسیونی از رکوردهای «تورم (بعضا بیش از صددرصد در یک سال!)، رکود بیسابقه، افزایش ضریب جینی، متوسط رشد اقتصادی منفی، سختی کسبوکار، بیکاری، و نقدینگی» است.
نکته بسیار مهم: از نگاه اغلب کارشناسان، علت نود درصد این بههم ریختگیهای اقتصادی فعلی، سوءمدیریت است و نه تحریم یا عدم مذاکره. بلکه نتایج مذاکره پُرخطا هم، در تشدید این وضعیت اثر جدی داشته است.
رکود تحمیلی به بخشهای مسکن و برخی پیشرانهای مهم، نابسامانی بازار گوشت و گوجه و مرغ و تخممرغ و روغن و پوشک، و هفتهها معطل ماندن یا دپو شدن کالاها در برخی بنادر و گمرکات یا در انبارهای محتکران، اسناد متواتر بر این ادعاست.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢چرا آمریکا می خواهد ایران یک کشور نرمال شود؟
💢راز گفتگوی آمریکا با ایران چیست؟
💢چرا بعضی ها برای رابطه با آمریکا حلوا حلوا می کنند؟
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar
هدایت شده از معیار
323.pdf
176.5K
💢#یادداشت
🌀نسخه pdf
⭕️ موضوع: عینک سیاسی دولت به کمک معیشتی ماهانه 120 هزار تومانی مجلس به مردم
🔹-🔸🌹🔹-🔸
✅تصویب پرداخت یارانه تامین کالاهای اساسی توسط مجلس
☑️تامین منبع تامین کالاهای اساسی از محل فروش داراییهای دولت
✅طرح معیشت خانوار به تعداد حداقل ۶٠ میلیون نفر، از طریق واریز اعتبار به کارت یارانه نقدی سرپرست خانوار
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
💠 شهید طهرانی مقدم، پدر موشکی ایران، با اراده ای پولادین
🌀 شهید «حسن طهرانی مقدم» پدر موشکی ایران، نماد اراده نیروی انقلابی و جهادی و مظهر تلفیق دانش و تجربه با توکلی الهی بود؛ مردی که بازوی قدرتمند انقلاب اسلامی به همت او و همرزمانش، آنچنان بلند و کوبنده شد که بازدارندگی ایران را در مقام تهدیدات دشمنان تضمین میکند و بیشک این مهم تحقق نمییافت، مگر آنکه ارادهای به همین استحکام استوار و به بلندای دماوند، پای کار ایران میبود؛ شهیدی که اکنون الگوی بسیاری از جهادگران ایران اسلامی به ویژه دانشمندان و جهادگران عرصه خودکفایی دفاعی ایران است.
❌ ادامه مطلب در لینک زیر:👇🏻👇🏻👇🏻
https://basirat.ir/fa/news/326106
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین اظهارات سرکرده تروریستی حرکةالنضال بعد از دستگیری
🔹سرکرده گروهک تجریه طلب «حرکته النضال»: سعودیها وصهیونیستها از حمله تروریستی ۳۱ شهریور به مجلس حمایت میکردند.
┄┅┅┅🌷┅🌹┅┅┅┄
🌐 @alghaderfaze4
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
#سید_حسن_نصرالله:اگر ما در جنگ ٣٣ روزه موفق شدیم؛به کمک موشک های ساخته شده توسط #شهید_طهرانی_مقدم بود.هر زن شیعه ای که با امنیت در خیابان های لبنان قدم میزند؛مدیون حاج حسن و برکت امثال حاج حسن طهرانی مقدم است!!!
#پدر_موشکی_ایران
"فرشاد محمدی"
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
هدایت شده از جهاد تبیین
این کارنامه اقتصادی
افتخار دارد، آقای روحانی؟!
کیهان/
آقای روحانی در اظهارنظری عجیب که به پالسی غلط برای مذاکره با آمریکا تعبیر شد، گفت: «ملت ایران ثمره مذاکره با دنیا را در سال ۹۵ و ۹۶ دیدند. شرایط ما در این دو سال در بهترین شرایط ۴۰ سال اخیر بود. تورم ما یکرقمی بود. بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم».
اولا فعلا بر سر سرنوشت انتخابات آمریکا، میان بایدن و ترامپ دعوای جدی در جریان است، و اگر آمریکا از این دعوا جان به در ببرد، تازه دو ماه و نیم دیگر شاهد تشکیل دولت جدید خواهد بود و در واقع دولت جدید - در صورتی که مشکلی پیش نیاید- تا پایان سال ما، گرفتار تشکیل و ترکیببندی خود خواهد بود. بماند که تکلیف دولت جدید ایران هم در انتخابات خردادماه معلوم میشود. با وضعیت آمریکا، اصلا مسئله جو بایدن و تیمش، مذاکره با ایران نیست؛ چنان که برخی دولتمردان به مبتذلترین شکل ممکن القا میکنند. باید توجه داشت که مذاکره با رژیم عهدشکن آمریکا (با دو صورت اوبامایی و ترامپی) ذاتا بیهوده و منتفی است؛ اما به فرض محال حتی اگر بنای بر مذاکره هم بود، نوع فاکتور درست کردن شخص آقای روحانی برای آمریکاییها هم در نوع خود، قابل تأمل و تأسفبار است. حرف اخیر ایشان در واقع، آمریکای بدهکار را طلبکار میکند؛ چرا که بهبود ادعایی رشد اقتصادی را هم صراحتا، به مذاکره با آمریکا نسبت میدهد!
اما از بُعد اقتصادی، روشن نیست که آقای روحانی پُز چه چیزی را میدهد! هفت سال مدیریت ایشان، انباشته از بیثباتی اقتصادی و تشدید رکود و تورم بوده است. سیاست تعلیق و انتظاری که او به اقتصاد تحمیل کرد، ابتدا در قالب «رکود عمیق» خودنمایی کرد؛ چنانکه چهار وزیر در اقدامی بیسابقه، در میانه سال 94، نامهای هشدارآمیز به او نوشتند و درباره رکود و تعطیلی اقتصاد هشدار دادند.
پس از اجرای برجام، آمریکا به مدت کوتاهی، اجازه تنظیم چند قرارداد (خرید هواپیما، پژو و توتال) را و همچنین فروش نفت بیشتر بهطور موقت را داد؛ در حالی که همزمان بر خریداران نفت فشار میآورد تا در فواصل سه تا شش ماهه، خرید نفت ایران را کاهش دهند. دولت اوباما همزمان سرمایهگذاران را تهدید به تحریم میکرد.
افزایش فروش موقت نفت، موجب افزایش درآمد شد و بنابراین در محاسبات خام رشد اقتصادی به چشم آمد؛ اما این رشد به تعبیر کارشناسان حامی دولت (مومنی، راغفر و...) «رشد بیکیفیت و بیخاصیت» بود که اقتصاد ما را معتادتر و بیرمقتر میکرد و اتفاقا تأثیر ویرانگر بر تولید داشت که در معرض واردات بیرویه قرار گرفته بود.
این مجال موقت چرا داده شد؟ یکی برای اثرگذاری بر انتخابات مجلس و ریاستجمهوری در بهمن 94 و خرداد 96، و دیگری برای شرطیسازی و فریب ایران، در جهت احساس نیاز بیشتر و اجبار به نشستن پای میز مذاکره. در این مدت، کلا سه فروند هواپیما به ایران فروخته شد، تا بر انتخابات مجلس اثر بگذارد. هدف، صرفا شیرینی آدامسی بود.
سال 96 اتفاقا یکی از تلخترین سالها به لحاظ مدیریت اقتصادی است. دو سه ماهه اول سال، با شیرین کردن کام برخی گروهها مثل معلمان و بازنشستگان و... گذشت تا انتخابات؛ اما پس از آن، واقعیت مدیریت دولت در قالب اعتراضات معیشتی پدیدار شد، چنانکه تابستان، شاهد تعطیلی برخی کارخانهها و اعتراضات کارگری بودیم و سپس فتنه دیماه 96.
آقای روحانی درباره تورم یکرقمی موقت درست میگوید؛ اما نمیگوید که در چند سال اول، تورم را به قیمت تحمیل رکود اقتصادی شدید، زمین خوردن تولید، تعطیلی کارخانهها و اخراج کارگران، تکرقمی کرد!
اینجا هم کارشناسان - حتی حامی دولت- میگویند تحمل تورم، بر رکود ترجیح دارد؛ چرا که رکود به معنی زمینگیر شدن و تعطیلی اقتصاد و بیکاری است و طبعا بهدنبال خود، موج تورمی بزرگتری هم میآورد.
این واقعیت گزنده را بهویژه در سه سال اخیر شاهد هستیم. در واقع، برآیند هفت سال - سوء- مدیریت آقای روحانی، کلکسیونی از رکوردهای «تورم (بعضا بیش از صددرصد در یک سال!)، رکود بیسابقه، افزایش ضریب جینی، متوسط رشد اقتصادی منفی، سختی کسبوکار، بیکاری، و نقدینگی» است.
نکته بسیار مهم: از نگاه اغلب کارشناسان، علت نود درصد این بههم ریختگیهای اقتصادی فعلی، سوءمدیریت است و نه تحریم یا عدم مذاکره. بلکه نتایج مذاکره پُرخطا هم، در تشدید این وضعیت اثر جدی داشته است.
رکود تحمیلی به بخشهای مسکن و برخی پیشرانهای مهم، نابسامانی بازار گوشت و گوجه و مرغ و تخممرغ و روغن و پوشک، و هفتهها معطل ماندن یا دپو شدن کالاها در برخی بنادر و گمرکات یا در انبارهای محتکران، اسناد متواتر بر این ادعاست.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🌿امام صـادق عليه السلام فرموند: مؤمن، از پاره هاى فولاد، استوارتر و محكم تر است.
🌱 آهن هرگاه در كوره آتش رود، نرم مى شود؛
🌷امّا مؤمن اگر كشته شود و زنده گردد، سپس دوباره كشته شود، دلش هرگز دگرگونى نمى يابد.
قالَ الصّادقُ عليه السلام: اِنَّ الْمُـؤْمِنَ اَشَدُّ مِن زُبُر الْحَديدِ، اِنَّ الْحَـديدَ اِذا دَخَـلَ النـّارَ لانَ، وَ اِنَّ الْمُؤْمِنَ لَوْ قُتِلَ وَ نُشِرَ ثُمَّ قُتِلَ لَمْ يَتَغَـيَّرْ قَـلْبُهُ. [بحارالانوار، ج 67، ص 178.]
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آخرین دستوپا زدنهای ترامپ در کاخسفید
🔹پایگاه خبری «هیل»، اقدامات احتمالی ترامپ در هفتههای باقی مانده از ریاستش بر کاخ سفید:
۱- ادامه دادن به جدال بر سر نتیجه انتخابات
🔹۲- به راه انداختن نا آرامی داخلی
🔹۳- ایجاد اخلال گسترده در روند انتقال قدرت
🔹۴- به راه انداختن یک بحران سیاسی بینالمللی ساختگی
🔹۵- عفو تعداد زیادی از افراد نزدیک
🔹۶- پولدارتر شدن
🔹۷- استفاده غیرقانونی از اعتبار ریاست جمهوری
🔹۸- از بین بردن اسناد
🔹۹- ادامه دادن به صدور فرامین اجرایی
🔹۱۰- امتناع از ترک کاخ سفید
@Farsna
هدایت شده از هدایت98
83636_314.pdf
2.71M
🗞 هفتهنامه صبح صادق 🗞
📎 شماره 975
✔️آمریکا باخت
✔️بازی مافیا
✔️انتخابات یا بحران دموکراسی
✔️امکان تولید همه داروهای وارداتی در داخل کشور
📂 همراه با پرونده کنار مردم| بررسی راهکار ویژه مجلس برای حمایت از معیشت مردم
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
♦️ منطقه در یک نگاه | 21 آبان 1399
1️⃣ براساس اعلام منابع فلسطینی، «صائب عریقات» دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، امروز درگذشت.
2️⃣ ایران در بیانیهای از توافق جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه در خصوص مناقشه قره باغ استقبال کرد.
3️⃣ «مولود چاووش اغلو» وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد، آنکارا اجرای توافق آتشبس اعلام شده بین باکو، ایروان و مسکو را کنترل خواهد کرد.
4️⃣ شورای عالی دفاع لبنان از تعطیلی سراسری در این کشور به مدت یک هفته برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا خبر داد.
5️⃣ براساس اعلام رسانهها، نیروهای ترکیه خروج از پست دیدبانی «شیر مغار» در حماه را آغاز کردهاند و به زودی از دو پست نظارتی دیگر در حلب نیز خارج میشوند.
6️⃣ یک خبرگزاری انگلیسی به نقل از منبعی مطلع نوشت که هیأتی از مقامات رژیم صهیونیستی در نخستین سفر رسمی به سودان میرود تا توافق سازش بین دو طرف را تحکیم کند.
7️⃣ شورای انتقالی جنوب مورد حمایت امارات، مشارکت در رایزنیهای مربوط به توافق ریاض با دولت مستعفی یمن را به تعلیق درآورد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔴متن توافقنامه سه کشور
رئیس جمهور جمهوری آذربایجان ،
نخست وزیر جمهوری ارمنستان
و رئیس فدراسیون روسیه
رئیس جمهوری جمهوری آذربایجان الهام علیف،
نخست وزیر جمهوری ارمنستان نیکولای پاشینیان و رئیس جمهور فدراسیون روسیه ولادیمیر پوتین موارد زیر را اعلام کردند:
1. آتش بس كامل و همه درگیری ها در منطقه درگیری قره باغ از ساعت 00:00 به وقت مسكو در تاریخ 10 نوامبر 2020 اعلام می شود. جمهوری آذربایجان
و جمهوری ارمنستان ، از این به بعد طرفین نامیده می شوند ، در مواضع خود متوقف می شوند.
2- منطقه آغدم و سرزمینهای در دست ارمنستان در منطقه گازاخ جمهوری آذربایجان تا 20 نوامبر سال 2020 به آذربایجان بازگردانده می شود.
3. در امتداد خط تماس در قره باغ و در امتداد دالان لاچین ، یک گروه صلحبان فدراسیون روسیه به تعداد 1960 نفر از نیروهای مسلح ، 90 زره پوش ، 380 واحد خودرو و تجهیزات ویژه مستقر شده است.
4- نیروهای حافظ صلح فدراسیون روسیه به موازات عقب نشینی نیروهای مسلح ارمنستان مستقر می شود. مدت زمان اقامت نیروهای نظامی صلح فدراسیون روسیه 5 سال است ، با تمدید خودکار برای دوره های 5 ساله بعدی ، در صورتی که هیچ یک از طرفین 6 ماه قبل از انقضا مدت قصد برای خاتمه استفاده از این ماده اعلام نکرده باشد.
5- به منظور افزایش اثربخشی کنترل بر اجرای توافق نامه ها توسط طرف های درگیر ، یک مرکز حفظ صلح برای کنترل آتش بس مستقر میشود.
6. جمهوری ارمنستان منطقه کلبجر را تا 15 نوامبر سال 2020 و منطقه لاچین را تا اول دسامبر سال 2020 با پشت سر گذاشتن راهرو لاچین (5 کیلومتر عرض) ، که اتصال قره باغ با ارمنستان را تضمین می کند و در عین حال غیرقابل بازگشت است ، به جمهوری آذربایجان باز می گرداند. شهر شوشا را به لاچین وصل نمیکند.
با توافق طرفین ، در سه سال آینده ، برنامه ای برای احداث یک مسیر جدید ترافیکی در امتداد دالان لاچین ، با ارائه ارتباط بین خانکندی و ارمنستان ، با انتقال مجدد متعاقب نیروهای صلح آمیز روسیه برای محافظت از این مسیر ، تعیین می شود.
جمهوری آذربایجان ایمنی ترافیک را تضمین می کند.
7. آوارگان و پناهندگان داخلی در حال بازگشت به خاک قره باغ و مناطق مجاور تحت کنترل دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هستند.
8- تبادل اسرای جنگی و سایر افراد و اجساد کشته شدگان درگیر است.
9. کلیه ارتباطات اقتصادی و حمل و نقل در منطقه مسدود نمیشود. جمهوری ارمنستان به منظور سازماندهی حرکت بدون مانع شهروندان ، وسایل نقلیه و کالاها در هر دو جهت ، بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان ارتباطات حمل و نقل برقرار می کند. کنترل حمل و نقل توسط نهادهای سرویس مرزی FSB روسیه اعمال می شود.
با توافق طرفین ، ساخت ارتباطات حمل و نقل جدیدی که جمهوری خودمختار نخجوان را با مناطق غربی آذربایجان پیوند می دهد ، فراهم می شود.
نوامبر 2020
رئیس جمهور آذربایجان
نخست وزیر جمهوری ارمنستان
رئیس جمهور فدراسیون روسیه/
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
🔴نکاتی درباره ی توافق صورت گرفته میان باکو و ایروان
۱_در این توافق هیچ اشاره ای به روشن شدن سرنوشت تروریست ها ی تکفیری در مناطق مرزی ایران نشده است ، این موضوع قابل تامل است ، طبیعتا ایران هرچه سریع تر باید نسبت به این موضوع یک موضع قاطعی اتخاذ کند
۲_ در ارمنستان علاوه بر مردم ، بخشی از بدنه ی ارتش و سیاسیون این کشور نسبت به این توافق نظر مثبتی ندارند.
۳_حضور تروریست های تکفیری در مرزهای مشترک ایران با قره باغ ، در طولانی مدت ، به یک تهدید منطقه ای تبدیل خواهد شد.
این تروریست ها کم کم به اهرم فشار ترکیه بر علیه ایران جهت فشار وارد کردن به ایران در سوریه و افغانستان رنگ عوض خواهند کرد
کافی است یک تروریست ، با کمر بند انتحاری وارد تبریز و یا زنجان بشود....
۴_باید دید کریدور احداثی میان نخجوان و ارمنستان از کدام قسمت از خاک ارمنستان راه اندازی می شود ، به صورت کلی اگر این کریدور منافع مشترک ایران با ارمنستان را به چالش بکشد یک تهدید محسوب می شود
۵_شاید راه اندازی یک باریکه در ارمنستان جهت اتصال زمینی نخجوان به باکو ، خیلی ساده به حساب بیاید ، اما در آینده هیچ تضمینی درباره ی سرنوشت این باریکه و کریدور وجود ندارد .
و.....
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
⛔ کلاههای گشادی که بر سر دولت روحانی رفته است!!!
🔻ایتالیا علیرغم وعدهای که به ظریف داده بود، یک قطره نفت هم از ایران نخرید و با سرمایهگذاری زیادی که برای جایگزینی کرد، احتمالا در آینده هم نخواهد خرید
🔹 ۱۹ آبان ۹۹ | پورفلاح، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا: شبی که آقای ظریف برای نهایی کردن برجام به ژنو سفر میکرد، من با هیئتی از تجار به آنجا رفتم؛
👈 معاون وزیر انرژی ایتالیا میگفت ما تا این اندازه پولدار نیستیم که غیر از ایران از کشور دیگر هم نفت بخریم؛ میگفت، ما همه پالایشگاههایمان را از نظر فرمولاسیون تنظیم کردیم که نفت ایران را مصرف کنند و تغییر دادن آن سرمایهگذاری زیادی را میخواهد؛ اما امروز ایتالیا یک بشکه نفت هم از ما نمیخرد؛ سرمایهگذاری زیادی کرد و نفت دیگری را جایگزین ایران کرد
👈 انتقال پول مقداری از محمولههای آخر نفتی هم، امکانپذیر نبود و حدود ۵ میلیارد دلار پول بلوکه شده در ایتالیا داریم | ایلنا
🔸 ۱۵ مهر ۹۹ | قمصری، مدیر بینالملل و عضو هیئت مدیره سابق شرکت ملی نفت در دولت روحانی: یک شبکه بانکی به نام صرافیها داشتیم که اطلاعات این شبکه را تحت عنوان FIU افشا کردیم و این راه را هم به دست خودمان بستیم. 😔😒
البته دود این کلاه گشاد به چشم مردم وکشور میرود..دولتها می آیند ومیروند.
🌎
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
💢نظرسنجی های آمریکایی درباره اوضاع داخلی ایران
🔹🔸مدت ها است آمریکایی ها از محاسبات مبتنی بر کمیت جمعیت از ایران عبور کرده و به محاسبات بر اساس نظرسنجی ها روی آورده اند.
♦️در گذشته شاید تعداد جمعیت یک راهپیمایی یا یک تظاهرات در دستگاه محاسباتی آنان تغییر ایجاد کرده و آنها را در تصمیم گیری و تصمیم سازی به نتایجی دیگر معطوف می کرد، اما امروزه دیگر چنین نیست. بلکه آنها بر اساس نظرسنجی های منظم به نتیجه گیری ها و تصمیم گیری های خود می رسند.
♦️طبق شنیده ها، نظرسنجی های آمریکایی در کشور به تعداد قابل توجه و بالایی رسیده، به طوری که بسیار بیشتر از دستگاه های داخلی کشور می توان آنها را ارزیابی کرد.
♦️آمریکایی ها همچنین در افغانستان و مالزی مراکزی را راه اندازی کرده که به صورت منظم دیتاها را از داخل ایران جمع آوری و تنظیم می کند و بر اساس آن ها به نتایج مورد نظر رسیده و دست به تصمیم گیری در حوزه مسائل داخلی ایران می زنند.
♦️به عنوان مثال میزان نارضایتی انباشته شده در جامعه از حاکمیت و به تبع آن کاهش شدید مشارکت در انتخابات مجلس با توجه به نظرسنجی ها پیشین برای آنها قابل پیشبینی بوده، همچنین آمریکایی ها معتقد به ریاست مجلس رئیس مجلس فعلی و ایفا نقش بسیار مهم وی در مناسبت قدرت آینده ایران بودند.
✅ #قرارگاه_سایبری_عمار
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
#تکمیلی
🔴سید حسن نصرالله:
دولت ترامپ از بدترین دولتهای آمریکا بود... ترامپ در حالی میرود که در حسرت یک تماس تلفنی مقامات ایرانی ماند
🔹من از سقوط ذلیلانه ترامپ خوشحالم
🔹 او مسئول جنایت وقیحانه در به شهادت رساندن حاج قاسم و ابومهدی است که به آن افتخار میکند. حق ماست که از این شکست ذلیلانه او خوشحال باشیم. او مردم آمریکا را هم تحقیر کرد، مردم هم او را تحقیر کردند.
🚨🚨🚨سید حسن نصرالله: در مدت باقی مانده با وجود شخصی مثل ترامپ همه چیز ممکن است
ترامپ در حسرت یک تماس تلفنی مسئولان ایرانی ماند || امید بستن به دولت جدید آمریکا درست نیست و نوعی توهم است || اگر آمریکا حماقتی بکند، باید یکی را دو تا جواب داد
🔹 آنانکه میخواهند آمریکا را نمونه و الگو معرفی کنند، نگاهی کنند به آمریکا انتخابات و آمار و واقعیت نظام سیاسی و انتخاباتش.
🔹 وضعیت اقتصادی آمریکا، بدهیهای هنگفتش، میلیونها فقیر در شهرهای پیشرفتهاش.. چطور برخی چادر زدهاند و کنار خیابان دوش میگیرند... آمار بالای ابتلا به کرونا یا بیماریهای دیگر و بیماریهای روحی-روانی و معتادان، آمار قتل و سرقت و زندانیها و حجم فساد در ادارات دولتی و سیاستمدارانش.. همه اینها را ببینید؛ چه نژادپرستی بالایی که شاهدش هستید.. آمار را خودشان میدهند
🔹 نکته دیگر، رسوایی آمریکا در ادعای داشتن دموکراسی است... بخشی از حزب جمهوریخواه به نامزد دیگر تبریک گفته و در بخشی دیگر نبرد انتخاباتی ادامه دارد
🔹 نمیدانیم الان حزب جمهوری یا ترامپ میخواهد [با اعتراضهایش به نتیجه انتخابات و شمارش آرا] آمریکا را به کجا برساند
🔹 درباره دولت جدید آمریکا -که البته دو ماه دیگر از عمر دولت فعلی مانده- باید گفت که در منطقه ما، مصیبتمان این است که از قدیم، سیاست آمریکا در منطقه سیاست اسرائیلی بوده؛ حفظ قدرت و برتری اسرائیل از چند دهه قبل تا امروز. روسای جمهوری آمریکا در حمایت بیشتر اسرائیل رقابت کردهاند
🔹 پس امید بستن به دولت جدید برای اینکه سیاستش تغییر کند، درست نیست و نوعی توهم است. ممکن است در برخی جزئیات تغییری کند اما اصل سیاست همان است
🔹دولت ترامپ از بدترین دولتهای آمریکا بود. متکبرترین حتی در مقابل دوستان آمریکا، وقیحترین
🔹 ترامپ در حالی ممکن است برود که در حسرت تلفن مسئولان ایرانی باقی ماند
🔹 امروز طرح «معامله قرن» کجاست؟ من قبلا گفته بودم که این موضوع سه ضلع دارد. ان شاء الله ترامپ که دارد میرود. بنیامین نتانیاهو هم وضعیت خوبی ندارد و محمد بن سلمان هم همینطور. بایدن در تبلیغات انتخاباتی گفته بود که محمد بن سلمان را به دلیل قتل خاشقچی و.. مجازات میکند؛ اگر به وعده وفا کند. ان شاء الله معامله قرن با شکست این اضلاع از بین خواهد رفت.
🔹در مقابل نه اراده ایران شکسته نه اراده سوریه. آمریکا در ونزوئلا و کره شمالی و...
🔹 من از سقوط ذلیلانه ترامپ خوشحالم... او مسئول شهادت حاج قاسم و ابومهدی است که به آن افتخار میکند. حق ماست که از این شکست ذلیلانه او خوشحال باشیم. او مردم آمریکا را هم تحقیر کرد، مردم هم او را تحقیر کردند
🔴در دوره ترامپ احتمال سوق یافتن به سمت جنگ بیش از گذشته بود... در مدت باقی مانده با وجود شخصی مثل ترامپ، همه چیز ممکن است... و باید در نهایت احتیاط و آمادگی بود. اگر آمریکا حماقتی بکند، یکی را دو تا باید پاسخ داد
🔹 از جمله درسهای انتخابات آمریکا این است که این کشور قضای محتوم نیست
🌎https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
نکاتی در مورد سیاست خارجی آمریکاونقش رییس جمهوری
🔹این روزها با بالاگرفتن تب انتخابات آمریکا، بسیاری از رسانه ها با ضریب دادن غیرواقعی این انتخابات در افکارعمومی داخل کشور اینگونه بازنمایی می کنند که با تغییر رئیس جمهور آمریکا ما شاهد یک تحول و چرخش اساسی در جهت گیری سیاست خارجی این کشور و بطورخاص در قبال ایران هستیم
🔹اما جدای از آنکه راهبردهای آمریکا در قبال ایران یک سیاست مشترک دوحزبی است، باید خاطرنشان کرد اساسا به دلیل نوع ساختار تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا، رئیس جمهور تام الاختیار نیست و نهادهای رسمی و غیررسمی در آمریکا او را با محدودیت های زیادی مواجه می کند که از تغییرات ناگهانی و چرخش های بنیادین در سیاست خارجی جلوگیری میکند
🔹ساختار پلورالیستی و تکثرگرایانه آمریکا موجب پذیرش اعمال نفوذ و قدرت نهادها و افراد مختلف رسمی و غیر رسمی در روند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا شده است. و هرچند ساختار تصمیم گیری غیرمتمرکز فدرال از نوع ریاستی و هموار کننده اختیارات ریاست جمهوری است اما چون ساختار آن براساس نظام تفکیک قوا و اصل بنیادی نظارت و توازن قرار دارد، تصمیم گیری یکجانبه قوه مجریه و رئیس جمهور را با موانع زیادی روبرو کرده است.
🔹مدل فیلادلفیا در قانون اساسی آمریکا، با تفکیک قوا و وظایف نهادهای موثر در سیاست خارجی، تمرکز قدرت تصمیمگیری در سیاست خارجی را از نظر قانونی غیر ممکن کرده است.هرچند بنا به شرایط مختلف اعم از شخصیت رئیس جمهور و همسو بودن یا نبودن حزب حاکم بر کنگره با قوه مجریه، قدرت تصمیم گیری یکجانبه در ریاست جمهوری متغیر است
🔹نظام تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا براساس اصل نظارت و توازن میان ارکان مختلف قدرت در سطوح مختلف استوار است. بین افراد و نهادهای مختلف درون قوه مجریه اعم از رئیس جمهور تا وزیرامور خارجه تا سازمان سیا، بین قوه مجریه و کنگره ، بین حزب حاکم و رقیب، بین نهادهای رسمی و غیررسمی اعم از گروه های ذی نفع، رسانه ها، اتاقهای فکر و افکار عمومی
🔹رئیس جمهور به تنهایی عامل اصلی تصمیم گیر در سیاست خارجی آمریکا نخواهد بود و نهادهای رسمی و غیررسمی دیگری در فرآیند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا نقش ایفا میکنند
🔹کنگره به عنوان یک نهاد فدرال از طریق نظارت بر قوه مجریه، کنترل بودجه، حق تایید صلاحیت مقام های سیاسی، حق اعلان جنگ و امثالهم قدرت قابل توجهی در فرآیند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا دارا می باشد. کمیته های داخلی کنگره لوایح را بررسی و اعلام نظر می کنند. کمیته نیروهای مسلح در مجلس سنا و مجلس نمایندگان، کمیته روابط خارجی در سنا و کمیته امور خارجه در مجلس نمایندگان از جمله این کمیته ها می باشند. تمامی پیمان های دولتی با دیگر کشورها باید به تصویب دو سوم اعضای مجلس سنا برسد.هر نوع اعتبار و بودجه ای برای کمک به دیگر کشورها و بودجه وزارت امور خارجه و نمایندگان سیاسی آمریکا در دیگر کشورها باید به تصویب مجلس نمایندگان برسد. لذا کنگره به عنوان یکی از نهادهای رسمی در ساختار آمریکا نقش مهمی در تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا ایفا می کند و در موارد متعددی با استفاده از ابزارهای قانونی مانع از یکجانبه گری شخص رئیس جمهور میشود
🔹برای نمونه پس از جنگ جهانی اول رئیس جمهور وقت آمریکا وودرو ویلسون پیشنهاد تاسیس جامعه ملل را داد که در پی کنفرانس ورسای پاریس، نهایتا جامعه ملل در 1920 تاسیس شد. اما با اینکه پیشنهاد تشکیل جامعه ملل را رئیس جمهور آمریکا داده بود، به دلیل مخالفت مجلس سنا با الحاق آمریکا به جامعه ملل، آمریکا هیچگاه به آن نپیوست
🔹از طرفی نهادهای غیر رسمی شامل احزاب سیاسی، اتاق های فکر، گروه های ذی نفع، رسانه ها و افکار عمومی بصورت غیرمستقیم از طریق فشار افکار عمومی، حمایت های مالی، تولید اندیشه و برنامه، معرفی افراد نخبه برای جایگاه های مختلف در ارکان تصمیم گیری و...در روند تصمیم گیری سیاست خارجی به اعمال نفوذ می پردازند تا جاییکه گاهی بدون جلب نظر آنها تصمیم گیری در سیاست خارجی با بن بست مواجه میشود
🔹لذا فرایند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر تفکیک قوا و اصل بنیادین نظارت و توازن قرار دارد و ساختار و کارگزار بطور متقابل یکدیگر را متاثر می کنند. به نحوی که هرکدام بدون تاثیر از دیگری توان اعمال قدرت یکجانبه ندارد و بصورت رفت و برگشتی میان ساختار و کارگزار تصمیم گیری های سیاست خارجی آمریکا ایجاد میشود
🔹نهایتا اینکه برخلاف بعضی از غلوها و ضریب های رسانه ای غیرواقعی،رئیس جمهور در آمریکا به تنهایی تصمیم گیر در حوزه سیاست خارجی نیست و او با موانع ساختاری متعددی روبرو است که همین امر موجب شده سیاست خارجی آمریکا بطور خاص در موضوعاتی که میان دو حزب مشترک است از ثبات برخوردار باشدو نهایتا در تاکتیک ها و روشها شاهد تغییرات باشیم
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎