بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت همه اعضای محترم کانال
با توجه به اینکه بحث معالم رو به پایان است و عده ای از دوستان از سابق تقاضای درس مطول داشتند بدین وسیله به اطلاع عزیزان می رسانم که ان شا الله درس مطول از نیمه دوم آذر ماه شروع خواهد شد.تاریخ دقیق، ساعت و مکان بحث متعاقبا اعلام می گردد.
با سلام و احترام
پیرو هماهنگی صورت گرفته با برخی از دوستان ،و به مدد مولا صاحب الزمان عج مقرر گردید درس مطول از روز چهارشنبه ۱۷ / ۹ / ۱۴۰۰ ، آغاز گردد.
مکان : کتابخانه شهید محقق ، پشت مجتمع ناشران در خیابان معلم
زمان: هر روز ساعت ۴ عصر
ان شا الله بنا بر آن است که با جدیت در کمیت و کیفیت بحث برقرار گردد و با استفاده از ظرفیت تعطیلات و... در مدت حدود ۲ سال مطول به اتمام رسد.
با سلام
پیرو سوالات مکرر دوستان دو نکته عرض می کنم:
۱.چاپ پیشنهادی کتاب مطول ، چاپ دارالهجره قم با تصحیح و تعلیقه استاد عرفانیان و هم چنین چاپ چهارجلدی دارالحجه با تصحیح وتعلیقه استاد جعفری دره صوفی است. چاپ سنگی برای کسانی که مانوس با کتب سنگی هستند و چاپ داوری نیز خوب است.
۲.به لحاظ شرط حضور در کلاس گذراندن یک دوره منطق ولو المنطق مرحوم مظفر و یک دوره بلاغت و لو با جواهر کفایت می کند. اما آنچه مهم است روحیه علم طلبی و تحقیق و مهم تر حوصله برای خواندن بحث های عمیق و طولانی است.
به طلابی که خط به خط دنبال ثمره عملی می گردند (نه ثمرات کلان علمی و عملی و مبنایی) و یاحوصله بحث های تحلیلی و طولانی را ندارند مطول توصیه نمی شود.
نکته ها چون تیغ پولاد است تیز
گر نداری تو سپر ، واپس گریز
هدایت شده از مطول استاد احمدی
مطول2 (خطبه١).mp3
44.13M
▫️مطول جلسه دوم (جلسه اول خطبه شارح)
🕰18 آذر 1400
✔️ساختار خطبه شارح
✔️دو ویژگی کلی در خطبه
✔️توضیح نکات خطبه از ابتدا تا (ثم انه قد وقع)
🖋درس مطول استاد احمدی
@motavval_ahmadi
هدایت شده از مطول استاد احمدی
باسلام
درس مطول از امروز در موسسه صاحب الامر (سالن زیر زمین) برگزار می گردد
آدرس : خیابان معلم ک ۱۲ (کوچه جامعه مدرسین) فرعی دوم سمت چپ
دروس و بحوث
آرشیو دروس و بحوث https://t.me/Adorous
بسم الله الرحمن الرحیم
صوت های معالم استاد به صورت کامل در کانال تلگرام دروس و بحوث بارگزاری شدند.
هدایت شده از روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
#ویژه
✍🏻 استاد علی مومنی
◾️درد دل های حضرت علی (ع) با پیامبراکرم (ص) بعد از دفن فاطمه زهرا (س)◾️
✍🏻 تمامی مصیبت های اول مظلوم عالم یک طرف و مصیبت فاطمه زهرا (س) يک طرف.
علی "علیه السلام" که مظهر قدرت مطلقه قادر متعال است و بیش از هفتاد جنگ مثل بدر و احد و خیبر و احزاب را دیده و در لیلة المبیت با خوابیدن در جای پیغمبر "صلی الله علیه و آله" ملائکه را مبهوت کرده و در مقابل آن همه ظلم ها و مصیبت ها خم به ابرو نیاورده، پس از شنیدن جان دادن زهرا "سلام الله علیها" با صورت بر زمین افتاد.
✍🏻 هنگام دفن حضرت فاطمه زهرا "سلام الله علیها"چنین با پیامبر اکرم"صلی الله علیه و آله" درد دل می کرد: سلام بر تو اى رسول خدا، سلامى از طرف من و دخترت كه هم اكنون در جوارت فرود آمده و مهمان توست و چه زود به شما ملحق شد. اى پيامبر خدا، صبر و بردبارى من با از دست دادن فاطمه كم شده، و توان خويشتن دارى ندارم اما براى من كه سختى جدايى تو را ديده، و سنگينى مصيبت تو را كشيده ام، شكيبايى ممكن است؛ اين من بودم كه با دست خودم شما را در ميان قبر نهادم و هنگام رحلت، جانِ گرامیتان، ميان سينه و گردنم ( آغوشم) پرواز كرد. " انا لله و انا اليه راجعون"
✍🏻 پس امانتى كه به من سپرده بودى برگردانده شد، و رهینه و گرو، به صاحبش رسيد؛ {یعنی زهرا را از من گرفتند و شهیدش کردند}
از اين پس حزن و اندوه من جاودانه و شبهايم بیداری خواهد بود تا آن روز كه به نزد شما آیم. به زودى دخترت تو را آگاه خواهد ساخت كه امت تو چگونه در ظلم و ستم و اذیت بر او اجتماع كردند و زهرا را ( که حجت بالغه و ملاک حق و باطل بود) حذف و مثل من خانه نشین کرده و هضم نمودند (هضم یعنی حقش را غصب و قباله فدکش را پاره و به صورتش سیلی و درب خانه اش را آتش و با غلاف شمشیر کتک و بین در و دیوار گذاشتن پهلویش را شکسته و با لگد محسنش را سقط کردند).
✍🏻 با اصرار از فاطمه بپرس، و احوال اندوهناك ما را از او خبر گير (چون خیلی از دردهای جسمی و روحی اش را به ما نگفت ولی اگر شما با اصرار بپرسی، جریان سقیفه و غصب خلافت و ظلم هایی که به خاطر دفاع از حق من متحمل شد را خواهد گفت) و این ظلم و اذیت ها در حالی شد که هنوز روزگارى از رحلت تو سپرى نشده، و ياد تو فراموش نگشته بود.
✍🏻 سلام من به هر دوى شما، سلام وداع كننده اى كه از روى خشنودى يا خسته دلى نیست، اگر از خدمت تو باز مى گردم از روى خستگى نيست، و اگر در كنار قبرت مى نشينم از بدگمانى بدانچه خدا صابران را وعده داده نمى باشد.
📚(نهجالبلاغه خطبه ۱۹۳)
🏴 اللهم عجل لولیک الفرج 🏴
👉 @Fatemiyeh_alyasin
👉 @raveshsonnati
هدایت شده از مطول استاد احمدی
با سلام
ادامه درس مطول از امروز برگزار خواهد شد ساعت ۴
موسسه صاحب الامر
شروع بحث فصاحت و بلاغت
هدایت شده از مدیریت حوزه علمیه استان فارس
عیادت مدیر حوزه علمیه استان فارس از جناب آقای دومانی و آرزوی بهبودی و سلامتی برای ایشان
@howzehfars
هدایت شده از مطول استاد احمدی
بسم الله
این شخص که روی تخت هستند و صدیق معظم حاج آقای استوار در کاری بسیار شایسته از ایشان عیادت کردند، از اولیاء خدا و بقیه السلف در حوزه علمیه شیراز اند.
حضرت استاد دومانی حفظه الله علی رغم اینکه معمم نیست و البته آن هم علت دارد، قلبش به نور علوم قرآن و معارف اهل بیت علیهم السلام روشن است. ایشان از معدود شاگردان سلوکی شهید محراب آیه الله دستغیب ره هستند که در قید حیاتند.
در طی سه سالی که شیراز بودم تقریبا هر روز به مدت نیم ساعت در محضرش بودم، خطبه متقین و نامه ۳۱ نهج البلاغه و بدایه المعارف الالهیه و.... را از ایشان آموختم.
آنقدر خاطره از این بزرگ مرد در ذهن و جانم نقش بسته که گفتن آنها مجالی موسع می طلبد. لهجه غلیظ شیرازی با لحن صمیمی و ربانی او همیشه در طول تحصیل در گوشم طنین انداز بوده و هست.
از آرزوهایم دیدار مجدد اوست
سايه شون مستدام باد.
هدایت شده از مطول استاد احمدی
🏴 « إنا لله و إنا إلیه راجعون»
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
◼️ ساعاتی پیش روح بلند عالم پرهیزگار حضرت آیت الله فاطمی نیا به ملکوت اعلی پیوست.
رحلت ایشان را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر ( عج )، مقام معظم رهبری ، علمای اعلام و حوزه های علمیه ، بیت شریف ایشان و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می نماییم.
هدایت شده از مطول استاد احمدی
با سلام خدمت همراهان عزیز
به حمدلله ، تفسیر سوره حمد کشاف به پایان رسید. بخشی از تقریر مباحث پیرامون قرائات خدمت شما عرضه می شود.👇
هدایت شده از مطول استاد احمدی
«نکاتی از دیدگاه زمخشری پیرامون قرائات»
قرائات قرآنی در تفسیر کشاف بسیار برجسته است، دیدگاه های مختلف و به ظاهر متعارض زمخشری در باب قرائات به وفور در کشاف ملاحظه می شود.در این نوشتار مختصر، اشاراتی به دیدگاه زمخشری در زمینه قرائات با محوریت تفسیر سوره حمد کشاف خواهیم داشت.
۱.قراء در قرن دوم در مراکز پنج گانه سرزمین های اسلامی یعنی : مکه ، مدینه ، شام ، بصره و کوفه نحله ای اندیشمند و صاحب نظر در مسائل قرآنی تلقی شده و آنها را در مقابل فقهاء قرار می دهند. زمخشری در مسأله ی جزء بودن بسمله برای سور قرآن دو دیدگاه نقل می کند: دیدگاه قراء و فقهاء مدینه ، بصره و شام كه بسمله را جزء نمی دانند و دیدگاه قراء و فقهاء مكه و كوفه که بسمله را جزء سور مي دانند.(کشاف ، چاپ دارالمعرفه ج ۱ ص ۲۴ و ۲۵) این سخن زمخشری به خوبی جایگاه قراء را در اندیشه های قرآنی وی نشان می دهد.
۲.زمخشری در سوره حمد در ۱۳ موضع اختلاف قرائات را نقل کرده است.قرائات مورد توجه او منحصر به قرائات سبع یا عشر نیست.وی گاهی به اجماعی بودن قرائت (مثل تفخیم لام در الله ، ص ۴۰) و گاهی به قرائت بدون نام قاری (ص ۴۸ و ۵۸ و ۶۲ ) و گاهی به قرائت باذکر نام قاری اشاره می کند مانند: قرائات حسن بصری(ص ۵۱) ، عبدالله بن ابی عبله (ص ۵۱)،زید بن علی (ع) (ص ۵۳)، ابو هریره(ص ۵۷) ، ابوحنیفه (ص ۵۷ و ۵۹)، ابن حبیش (۶۶) ، عبدالله بن مسعود(ص ۶۷ و ۶۹)، عمر بن خطاب(ص ۷۱ و ۷۳)،ایوب سختیانی(ص ۷۳).
و در موردی قرائت را به رسول الله ص نسبت می دهد(ص ۷۱) و گاهی قرائت را از حضرت علی ع روایت می کند.(ص۷۳)
۳.اجتهادی بودن قرائات به صورت فی الجمله مورد تایید زمخشری است. وی در توضیح قرائت حسن بصری که الحمدلله را به کسر دال خوانده و قرائت ابراهیم بن ابی عبله که الحمدلله را به ضم لام خوانده می گوید: «الذی جسرهما علی ذلک - و الاتباع انما یکون فی کلمة واحدة - تنزل الکلمتین منزلة كلمة لکثرة استعمالهما مقترنتین» تعبیر جسرهما به خوبی نشان می دهد که دو قرائت یادشده مبتنی بر سماع و روایت نبوده بلکه بر اساس لغت و تحلیل زبانی بوده است.میر شریف در حاشیه کشاف در همین موضع می نویسد: «گفته شده: «تعبیر مذکور جسارت در حق قراء است زیرا این تعبیر نشانگر آن است که دو قرائت فوق حاصل تبعیت از احکام لغوی است و ریشه در روایت ندارد، در حالی که علمای سلف از این سخن مبری هستند و قرائات ایشان با تمام خصوصیات مأخوذ از روایات و سماع است» این حرف را برخی گفته اند اما مصنف (یعنی زمخشری) به این دیدگاه معتقد نیست و از آنچه گفت ابایی ندارد زیرا در روایت اذن داده شده که قرآن به لغات مختلف خوانده شود و در نتیجه در خصوصیات قرائت نقل و روایت لازم نیست بلکه می توان بر اساس احکام لغت قرآن را قرائت کرد. به علاوه زمخشری قرائت متواتر را نه به تواتر روایات بلکه به تواتر کتبی مصحف ارجاع می دهد پس ارجاع قرائت غیر متواتر به قاعده لغوی در نگاه وی به طریق اولی سزاوار است. » حاشیه میر شریف برکشاف ص ۵۲
۴.رجوع به مصحف در نظریه زمخشری در باب قرائات، جایگاه والایی دارد و یکی از طرق احراز صحت قرائت است . او برای اثبات جزء بودن بسمله برای سور قرآنی به نقل از شافعی و اصحاب او به وجود آن در مصحف استدلال می کند و می گوید:«قالوا : قد اثبتها السلف فی المصحف» (ص ۲۵) همچنین درباره آمین در پایان سوره حمد می گوید:«و لیس من القرآن بدلیل أنه لم یثبت فی المصاحف» گاهی نیز با تکیه به مصحف امام قرائتی را ترجیح می دهد،او در واژه صراط سه قرائت (سراط ، صراط بدون اشمام صوت زای و با اشمام آن) نقل کرده و راجع به صراط می گوید: «هی الثابتة فی الامام» ، مراد او از امام ، مصحف اصلی عثمان است که برای خود اختیار کرد و در مدینه نگهداری می شد
۵.زمخشری گاهی قرائت اجماعی را ذکر می کند و اجماعی بودن آن را دلیل بر استناد آن به نقل و روایت می داند. «و اطباقهم علیه دلیل أنهم ورثوه کابرا عن کابر» (ص ۴۰) شاید بتوان از این عبارت مفهوم گیری کرد که قرائت اختلافی به دلیل اختلاف ، نمی توان همه ی آن ها را مستند به سماع و روایت از گذشتگان کرد.
هدایت شده از مطول استاد احمدی
۶.از نکات بسیار جالب و بدیع در کشاف در حیطه قرائات ، قرینه گرفتن یک قرائت برای تفسیر و تحلیل قرآن است. در ملک یوم الدین ، زمخشری قائل به نعت بودن آن برای الله است ولی با سوالی مواجه می شود که چگونه ملک -که اضافه آن استقبالیه و لفظیه است و تبعا نکره می باشد - نعت معرفه یعنی الله واقع شده است؟! وی دو پاسخ ذکر می کند در پاسخ دوم می گوید اضافه ملک به یوم اضافه ماضویه است از باب تنزیل مستقبل محقق به منزله ماضی، این بیان چون مقدار استبعاد دارد نیاز به شاهد دارد و زمخشری قرائت ابوحنیفه را شاهد بر آن گرفته و می گوید:« و یجوز ان یکون المعنی ملک الامور یوم الدین کقوله: و نادی اصحاب الجنة و : نادی اصحاب الاعراف و الدلیل علیه قرائة أبي حنيفة : ملک یوم الدین » ملک فعل ماضی و یوم الدین مفعول آن است. اگر عبارت : الدلیل علیه قرائة... در کشاف سرچ شود با موارد زیادی از این دست مواجه خواهیم شد.
۷.از دیدگاه زمخشری قرائت اهل حرمین (مدینه و مکه) مرجح قرائت است وی در ملک یوم الدین شش قرائت را نقل می کند و سپس می گوید: و ملک هو الاختیار لأنه قرائة أهل الحرمین (ص ۵۷)
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت همراهان عزیز
به تازگی با درخواست یکی از مدارس علمیه قم تدریس درس فقه، شرح لمعه از کتاب الاجاره آغاز شده است که اصوات آن به مرور بارگذاری می شود ان شا الله.
فقه ج ۱.m4a
34.63M
❇️ مقدمه (۱) معرفی شهیدین ره و آثار فقهی و اصولی ایشان
✅ اشاره به عظمت فقهی شهیدین ره
✅ موازنه فقهی بین شهید اول و شهید ثانی
✅ معرفی آثار اصولی شهید اول ره
✅ معرفی آثار فقهی شهید اول ره
✅ آثار شهید ثانی ره
فقه ج ۲.m4a
35.42M
❇️ مقدمه (۲) تبیین متد کلی اجتهاد در معاملات
✅ تقسیم ابواب فقه از دیدگاه شهید اول ره در ذکری
✅ چهار اصطلاح برای واژه معاملات
✅ تاسیسی و امضایی بودن احکام و نقش آن در متد استنباط
✅ سامان بخشی شارع به معاملات عرفیه و صورت های مختلف آن
هدایت شده از روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
#سخن_معصوم
#ویژه
🌺بزگترین عید الهی یعنی عید غدیر خم تبریک و تهنیت باد.🌺
•┈•••••✾ 🌺 ✾•••••┈•
🍀فضیلت و شرافت فوق تصور روز غدیر خم🍀
✍🏻مرحوم سید ابن طاووس "قدس سره" در اقبال الاعمال بيش از ۵۰ صفحه راجع به فضیلت و اعمال عید غدیر مطرح کرده است و هکذا در کتابهای دیگر دستورات و سفارشات زیادی وارد شده که به چند مورد اشاره می شود.
💠۱- روز عید غدیر خم، بزرگترین عید الهی و اسلامی و نسبتش با اعیاد فطر و قربان و روز جمعه مانند ماه به ستارگان است.
💠۲- در مقابل روزهای خاصی که روزه گرفتن در آنها معادل هفتاد سال است، روزه گرفتن در روز غدیرخم برابر با عمر دنیا است و روزه اش معادل صد حج و صد عمره است و روایات وارده در ثواب روزه روز غدیرخم شگفت انگیز و بهت آور است.
💠۳- هدیه دادن و خوشحال نمودن دیگران و صله رحم، ثواب فوق العاده ای دارد؛ برای مثال اگر کسی در این روز، مومنی را اطعام دهد مانند آن است که همه پیامبران و صدیقان را روزی داده باشد.
💠۴- انفاق یک درهم، معادل ۲۰۰ درهم و در بعضی از روایات برابر با صد هزار درهم در روزهای دیگر است؛ افطار دادن به مومن روزهدار در عید غدیر، همانند افطار دادن به صد هزار پیغمبر و صدیق و شهید و صالحین می باشد آن هم در حرم الهی. (البته یا با رعایت پروتکل های بهداشتی یا با جایگزین سازی)
💠۵- خداوند از آتش آزاد می کند دو برابر آنچه که در ماه رمضان و شب قدر و شب فطر آزاد کرده است. (دقت فرمایید برتریت عید غدیر را بر فضیلت ماه مبارک رمضان که بهت آور و شگفتانگیز است.
💠۶- زیارت حضرت علی "علیه السلام" از نزدیک و اگر نشد از دور (زیارت امین الله)
🔰مخصوصا زیارت غدیریه که از حضرت امام
هادی علیه السلام نقل شده با سند معتبر و بيش از صد فضیلت برای آن حضرت بیان شده و از دور و نزدیک در هر زمان و مکان خوانده میشود.
🔰فضایل روز عید غدیر به قدری زیاد است که در اقبال الاعمال مرحوم سید ابن طاووس بیشاز ۳۰ مزیت و فضیلت برای روز غدير نیز ذکر نموده است توأم با اعمال و دعاها و نمازهای گوناگون. ولی عمده مطلب فهم و معرفت سر و علت این فضایل بی نظیر است.
•┈•••••✾ 🌺 ✾•••••┈•
🍃سر مطلب چیست؟
سر مطلب اين است که روح اسلام، اعتقاد به ولایت و امامت آن حضرت می باشد. به طوری که خداوند متعال با اینکه در عالم هستی مخلوقی برتر و بهتر و محبوب تر از پیامبر اسلام "صلی الله علیه وآله" نیافریده است ولی صراحتا و با شدت و تهدید مي فرمايد 🔅(وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ، 📚مائده آیه ۶۷)🔅يعنی اگر ولایت و امامت علی "علیه السلام" را تبليغ و اعلان نکنی مثل اين است که نبوت و رسالتت را انجام ندادی.
و این مطلب، فوق تصور عقل بشر است.
در کتب اهل سنت نقل شده است که:
🔅"علیٌّ مِنّی بِمنزِلةِ رَأسی مِن بَدَنی"🔅
علی برای من، همچون سر من است برای بدنم. 📚{تاریخ بغداد، ج ٧، ص ١٢}
یعنی نبوت نبی"صلی الله علیه وآله" بدون ولایت علی "علیه السلام" مانند بدن بدون سر است.
💠خلاصه مطلب اين است که خداوند حکیم از آفرینش جهان هستی مخصوصا ما انسانها که اشرف مخلوقات ناميده شده ایم، غرض و هدفی دارد و برای رسیدن به آن هدف، در درون انسان، فطرت و عقل قرار داده و در بیرون، از جان آدمی، راه و صراط مستقیم تدوینی به نام قرآن و صراط مستقیم تکوینی به نام نبی"صلی الله علیه وآله" معرفی نموده است.
💠و این دو ( قران و نبی صلی الله علیه وآله) با علی بن ابیطالب متحدند.
🔅علي مني و انا من علی🔅
🔅علی مع القرآن و القرآن مع علی🔅
بدون علی بن ابیطالب و اولاد معصومین آن حضرت "علیهم السّلام" نه فرد و نه جامعه، نمیتوانند به تکامل برسند چه در عقاید و چه در اخلاقیات و احکام و قوانین فردی و اجتماعی.
➖و چون شیاطین جن و انس و طاغوت ها و منافقين و مستکبرین نگذاشتند ائمه معصومین "علیهم السلام" آشکارا مردم و جامعه را به کمال مطلوب برسانند، خداوند حکیم و عادل برای اینکه خلقتش عبث و بیهوده نشود فرزند عزيز صاحب غدير، بقیة الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف را ذخیره نموده تا در زمان مقتضی ظاهر سازد تا آفرینش به هدف برسد.
•┈•••••✾ 🌺 ✾•••••┈•
🔅اللهم عجل لولیک الفرج🔅
✍🏻 استاد علی مومنی
👉 @Fatemiyeh_alyasin
👉 @raveshsonnati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ آیت الله جوادی آملی: از غریبترین ایام زندگی ما همین روز مباهله است، مباهله از واجبات رکنی است
هدایت شده از روش سنتیِ تحصیل علوم حوزوی
#سخن_معصوم
#ویژه
💠سلام و تبریک ۲۵ ذی الحجه، روز نزول سورهٔ انسان، که دهر و هل أتی و أبرار نیز گفته می شود.💠
🔅وَ يُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا ، إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكورًا 🔅
و غذا را با اینکه دوست دارند ( و نیاز شديد دارند) به مسکین و یتیم و اسیر انفاق می کنند؛ ما شما را فقط برای خشنودی خدا اطعام می کنیم و هیچ گونه پاداش و تشکر و سپاسی را از شما نمی خواهیم.
📚(سوره الإنسان، آیهٔ ۸ و ۹)
✍ راویان و بزرگان شیعه و سنی اتفاق نظر دارند که این آیات بلکه این سوره، در شأن حضرت علی، حضرت فاطمه زهرا، امام حسن و امام حسین (علیهم السلام)، بعد از سه روز روزه و اعطای افطارشان به مسکین و یتیم و اسیر،، نازل شده است؛ عمدهٔ مطلب، فهم و درک و تدبر در نکته و سرّ معنی آیات است.
✍ چکیده و خلاصهٔ مطلب اینکه در این سوره، خداوند متعال به خلقت انسان از نطفه امشاج و مراحل دیگر اشاره میکند و به کمال فعلیّت و تمامِ عینیّتِ، هدف و غرض از خلقت و آفرینش انسان که در وجود مبارک و نورانی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) محقق و مجسم و آشکار نموده، اشاره فرموده است و آن هدف عبارت است از مقام خلیفة اللهی و نهایت و اوج معرفت و اخلاص کامل، به حدی که ذره ای در کارهای فردی و اجتماعی اش جز رضایت و خشنودی خدا، اراده و خواست و انگیزهٔ دیگری نداشته باشد و این مقام برای غیر معصوم عملاً امکان نداردچون انسان های معمولی، حتی انسان های مخلص، بعد از محبت و خدمت به دیگران، توقعِ تشکر عملی و یا زبانی دارند، گرچه این توقعات، اگر انگیزه و عامل اصلی محبت و خدمت انسان نباشد، منافات با اخلاص ندارد. ( در کتب فقهی و اخلاقی مفصل بحث شده است)ولی همین مقدا را نیز معصوم (ع) از کسی انتظار ندارد.
✍🏻 چون "کمال" معرفت و عبادت خالصانه، جز به جلب رضایت کامل خداوند متعال بدون هیچ شائبه نفسانی محقق نمی شود.
🔸رسد آدمی به جايی که به جز خدا نبیند
🔸بنگر که تا چه حد است مکان آدميت.
🔅علی (علیه السلام): «غايَةُ الإخْلاصِ الخَلاصُ»🔅
نهایت اخلاص، رهایی و آزاد شدن از همه چیز است، جز خدا.
📚﴿غررالحکم ص ۱۸۷﴾
🔸رخت خود را من زِ رّه برداشتم
🔸غیر حق را من عدم انگاشتم.
🔸پیامبر اکرم ”صَلَّی الله عَلیهِ و آلِه وَسَلَّمِ” فرمود: «مَا بَلَغَ عَبْدٌ حَقِیقَةَ الْإِخْلَاصِ حَتَّی لَا یُحِبَّ أَنْ یُحْمَدَ عَلَی شَیْءٍ مِنْ عَمَلٍ لله»
بنده ای به حقیقت و واقعیت اخلاص نمی رسد تا اینکه دوست نداشته باشد به چیزی از کارهایی که برای خدا انجام می دهد، تعریف و تمجید کنند.
📚﴿بحارالأنوار ج ۷۲ ص ۳۰۴﴾
🙌🏻خداوند متعال را برای نعمت بزرگ ولایت، که الگوی ما در امور دنیوی و اخروی است حمد و سپاس می گوییم. «الحَمدُ لِلّه رَبِّ العَالَمِین».
🙌🏻عمدهٔ مسئلت از ساحت قدوسی و محضر ربوبی، معرفت و اخلاص کامل است برای همه مان در همه کارهایمان " بحق فاطمة و أبیها وبعلها و بنیها و السر المستودع فیها
علیهم السلام "
🔅اللهم عجل لولیک الفرج🔅
✍🏻 استاد علی مؤمنی ارموی
•┈•••••✾ 🌺 ✾•••••┈•
👉 @Fatemiyeh_alyasin
👉 @raveshsonnati
هدایت شده از مطول استاد احمدی
با سلام
به اطلاع همه ی دوست داران مباحث بلاغی می رساند، در راستای استفاده بیشتر از مباحث کتاب شریف مطول ، سلسله جلسات بلاغت کاربردی از این هفته پنج شنبه ها برگزار می شود ان شا الله. زمان و مکان جلسه متعاقبا اعلام خواهد شد.
هدایت شده از مطول استاد احمدی
با سلام
ادامه درس مطول از روز یکشنبه (۱۰ مهر) ان شا الله
ساعت و مکان اطلاع رسانی خواهد شد
هدایت شده از مطول استاد احمدی
سلام عليكم
ان شاء الله درس مطول از فردا ساعت ١۶ در کتابخانه محقق برگزار میگردد.