🔹«علم و دین در افق جهانبینی توحیدی» رونمایی میشود
🔸آیین رونمایی از کتاب «علم و دین در افق جهانبینی توحیدی» به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی اثر مهدی گلشنی، از ساعت ۱۰ سهشنبه (۲۶ دی ۱۴۰۲) در سرای کتاب برپا میشود.
🔸در این نشست مهدی گلشنی، رضا غلامی و سیدحجتالحق حسینی حضور دارند و درباره کتاب صحبت میکنند.
🔸علاقهمندان برای حضور در آیین رونمایی کتاب «علم و دین در افق جهانبینی توحیدی» میتوانند در زمان تعیین شده به سرای کتاب در نشانی خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان فلسطین و شهید برادران مظفر جنوبی، پلاک ۱۰۸۰، طبقه منهای یک مراجعه کنند. این نشست از تلویزیون اینترنتی کتاب به نشانی ketab.tv پخش میشود.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔹کتاب «بنيانهای روش تحقيق در تعامل علوم انسانی و اسلامی» منتشر شد
🔸کتاب «بنيانهای روش تحقيق در تعامل علوم انسانی و اسلامی» اثر جدید احمد پاکتچی توسط انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شد.
🔸ایجاد زبان مشترک روششناختی میان علوم انسانی عرفی و علوم سنتی اسلامی، نگاهی به بنیانهای روش؛ روششناسی و متدولوژی به معنای لایه میانی بین فلسفه علم و روشهای عملیاتی، ارائه ساختاری نظاممند و معنادار، دارای سامان فکری و دستگاهی منتظم از بنيانهای روش در علوم انسانی و اسلامی از موضوعات این کتاب است.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰نظرات و اندیشههای پیشگامان و فعالان اخلاق جهانی در یک کتاب جدید
🟣کتاب «اخلاق جهانی» اثر حسن بوسلیکی و جمعی از مترجمان به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
🟣این اثر در واقع ترجمه و تلخیص تعدادی از تک نگاشتها و مقالات مهم پیشگامان و فعالان اخلاق جهانی است.
🟣این کتاب در سه بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «جستارهای نظری» مشتمل بر سه فصل است؛ فصل اول با عنوان «پردازش مبانی عام برای اخلاق عمومی: ادله موافق و مخالف اخلاق جهانی/ ای. جیمز رایمر؛ ترجمه و اقتباس: منصور نصیری» به بیان اخلاق مشترک بدون متافیزیک و مفهوم سازی دوباره اصول اخلاقی عام اختصاص دارد. فصل دوم با عنوان «اخلاق جهانی در پرتو اخلاق دینی تطبیقی سالی کینگ/ ترجمه: سید رحیم راستی تبار و مهناز محمدی» به بررسی پیشنهادهایی برای اخلاق جهانی، مضامین موجود در اخلاقیات دینی تطبیقی و کاربردهای بالقوه اخلاق جهانی میپردازد. فصل سوم با عنوان «تأملاتی درباره تفاوت دینی مدلهای گفتگوی اخلاقی ادیان/ کیت مَک کارتی؛ ترجمه: محمدرضا امین» مروری دوباره بر انحصار گرایی شمولگرایی و کثرت گرایی و هدایت کنندگان به سوی گفتگوی اخلاقی عملی بین الادیانی را به نگارش درآورده است.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
#جمهوری_اسلامی | #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
❖ نقدی بر درماندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی
• نویسنده کتاب _ استاد حیدر رحیم پور ازغدی _ بر این عقیده است که بعد از گذشت چندین دهه از تاسیس «شورای عالی انقلاب فرهنگی» ، این نهاد در فرهنگ ایران اسلامی تاثیر چندانی نداشته است.
• ایشان در این کتاب به اختصار به نقد شورا و دانشگاه ها در ایران به ویژه ناکارآمدی آنها در عرصه تحول علوم انسانی می پردازد. نویسنده کتاب در صفحات پایانی ، پیشنهادات خویش را برای آموزش فلسفه و رشته های مدیریت، هنر، روانشناسی، جامعه شناسی، علوم تربیتی و حقوق به صراحت بیان می دارد.
_ گفتنی است این کتاب از سوی وزارت ارشاد اجازه نشر نیافته است و دانشجویان خود اقدام به جمع آوری و توزیع این کتاب کرده اند!
•
•
•
•
•
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
#سبک_زندگی_شهدایی
#معرفی_کتاب
توی فرودگاه دبی دستگیرش کرده بودند. گفته بودند برای سایت نطنز کار می کنی. – ای بابا، تهویه می برم برای توالت های سایت. – نه، شما ایرانیهاا سمش رو میذارید تهویه. حتما از این قطعه می خواهید تو شبکه تولید سوخت هسته ای استفاده کنید. کلی اذیتش کردند. مدت ها هم در زندان نگهش داشتند. وقتی بعد از آن همه سختی، برگشت ایران، گفت: «دیگه با شما کار نمی کنم. فهمیدم لیست پیمانکارهای شما لو می ره.» این طوری بود که یک پروژه می خوابید یا کار متوقف میشد.
* * *
مصطفی ایرادهای چرخه بازرگانی هسته ای را شناخته بود و آنها را برطرف کرده بود. مصطفی شده بود دیوار حفاظتی و ارتباطی پیمانکاران. هیچ کسی غیر از مصطفی این وسط شناخته نمی شد. شده بود سپر همه. مشکلات بازرگانی هسته ای، فقط با کار جهادی حل میشد.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔹معرفی کتاب به مناسبت شهادت امام هادی(ع)
"سر بر دامن ماه"؛ روایت کنشگری یک زن در عصر غیبت
🔸کتاب «سر بر دامنِ ماه» تلاشی موفق و ارزشمند در جهت روایتگری هنرمندانه از نوع کنشگری بانوان امت اسلامی به سرکردگی و مدیریتِ مدبّرانهی زنانی از همسران و اهالی خانهی أئمه هدی علیهمالسلام است.
🔸روایت کنشگری زنان و تأثیرات اجتماعی و سیاسی آن ها در طول تاریخ چندان قوی نبوده است. تاریخ اسلام هم به دلایل مختلفی که ناشی از اصل محتوای آیین اسلام نبوده از این ضعف روایی بی نصیب نمانده است.
🔸ضعف فرهنگی حاکم بر اجتماع اقوام گذشته، حتی مانع از ثبت نام مادران بعضی از شخصیتهای مهم دینی، از جمله مادران اهل بیت (ع) شده، به نحوی که در غالب موارد به ذکر اصطلاح «أمّ ولد» به جای نام آن بانوان بزرگوار اکتفا شده است. این در حالی است که در رفتار و سیرهی رسیده از اهل بیت، ارزش و اهمیّت و توجه به نقش زنان بسیار متفاوت از فرهنگ حاکم بر اجتماع بوده و بانوانی در مدرسهی تعلیم و تربیت آلالله رشد یافتهاند که در تاریخ زمان خود و حتی تاریخ زنان و مردان بعد از خود مثالزدنی و الگو بودهاند.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🟣عرضه ۸عنوان کتاب جدید رهبرانقلاب برای مخاطبان جهان عرب
🔹رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان ترجمه عربی ۸ عنوان کتاب جدیدالانتشار مقام معظم رهبری را با عناوین عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی اسلامی، الگوی زن، زن و خانواده، جایگاه و مسائل زنان در فرهنگ اسلام و تجدد، دو امام مجاهد، گفتاری در باب صبر، حماسه امام سجاد علیهالسلام و قرارگاههای فرهنگی منتشر کرد.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔹توسط انتشارات آلاچیق؛
راهنمای مقابله با آسیبهای رسانه به اذهان عمومی منتشر شد
🔸کتاب «رسانه های مدرن چگونه ذهن ما را نابود می کند» نوشته آلن دوباتن به تازگی با ترجمه زینب موحدی توسط انتشارات آلاچیق منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب به گفته مولف و تولیدکنندگانش، راهنمایی برای درک و یادگیری مقابله با آسیب هایی است که رسانه ها به اذهان عمومی وارد می کنند.
🔸در معرفی این کتاب آمده است:
ما در دنیایی زندگی میکنیم که از رسانهها اشباع شده است؛ اما خیلی از انسانها متوجه شدت آسیبهای ناشی از خواندن متون و دیدن تصاویر خبری رسانهها نیستند. اضطراب همیشگی، بیخوابیهای سردردآور و بیتوجهیهای گاهوبیگاه ما به همنوعانمان متأثر از نفوذ دلسردکننده و وحشتناک رسانههای مدرن است.
🔸این کتاب ویژگیهای عجیبوغریب رسانهها را به ما معرفی میکند؛ مثلاً ویژگیهایی از قبیل تمرکز افراطگونه رسانهها روی شایعهها، اصرار آنها روی چیزهای جدید، قدرت آنها برای تشدید حسادتها و خودبیزاریها، دفاع بسیار متفکرانه آنها از خودشان، گستره توجه آنها که اکنون تنگتر از هر زمان دیگری است، وسواس فکری رسانهها درباره شهرت و نگرش حقبهجانب آنها که در همه داستانهای خبریشان به چشم میخورد.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰معرفی کتاب؛
مرثیهای برای رؤیای آمریکایی
🔹نوام چامسکی از جمله مهمترین منتقدان نظام سرمایهداری است. او اگرچه یک دانشمند علوم شناختی است که موفق شده قبل از چهل سالگی حوزه حرفهای خود را متحول کند، اما هیچ وقت از مسؤولیت اجتماعی نقد ساختارهای قدرت و سرکوب در ایالات متحده شانه خالی نکرده و تبدیل به یک استاد دانشگاه صرف نشده است.
🔹او در کتاب «مرثیهای برای رؤیای آمریکایی: ده اصل در باب تمرکز ثروت و قدرت» انگشت روی مهمترین نقاط تولید فساد در نظام حاکم آمریکا گذاشته است و با بیانی ساده آنها را بیان کرده است. مقدمه بحث او این پیش فرض است که آمریکا دیگر، به عنوان سرزمین فرصتها وجود ندارد. چون مردم این کشور قدرت تغییر دادن وضعیت زندگی خود را ندارند.
🔹کتاب «مرثیهای برای رؤیای آمریکایی: ده اصل در باب تمرکز ثروت و قدرت» با ترجمه محمد نصیری در ۱۹۸ صفحه توسط بخش فرهنگ و اندیشه نشر صاد منتشر شده است.
🔹مؤلف کتاب مورد اشاره میگوید بخش بزرگی از رؤیای آمریکایی، امکان تحرک طبقاتی است. آدم فقیر متولد میشود، ولی سخت کار میکند و ثروتمند میشود. اینایده که همه میتوانند یک شغل آبرومند داشته باشند، خانه بخرند، ماشین دار بشوند، بچههایشان را به مدرسه بفرستند؛ متلاشی شده است. چامسکی در کتاب مورد اشاره دنبال پاسخ این سوال میرود که چگونه رؤیای آمریکایی از هم پاشید؟ او معتقد است تمرکز ثروت و قدرت ریشه اصلی تبعیض در جامعه آمریکا است و ۱۰ اصل را در باب تمرکز ثروت و قدرت برمیشمارد که بی عدالتی را در ایالات متحده آمریکا نهادینه کردهاند.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰 «فلسفه اقتصاد تطبیقی۱» منتشر شد
🔹کتاب «فلسفه اقتصاد تطبیقی۱» در ۴۲۶ صفحه که به قلم دکتر محمدجواد توکلی در گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نگاشته شده است، منتشر و به بازار نشر عرضه شد.
🔹کتاب فلسفه اقتصاد تطبیقی۱ به بررسی چیستی فلسفه اقتصاد و معرفتشناسی اقتصاد متعارف و اسلامی میپردازد. فلسفه اقتصاد بهعنوان دانشی درجهدوم و انتقادی، مبانی فلسفی نهفته در ورای نظریههای اقتصادی را بررسی میکند. مبانی مزبور میتوانند سه کارکرد زمینهسازی طرح نظریه، مشارکت در تولید نظریه و جهتدهندگی محتوایی و روشی نظریهپردازی داشته باشند. معرفتشناسی، هستیشناسی و ارزششناسی و روششناسی مباحث عمده فلسفه اقتصاد را شکل میدهند. در این چهارچوب، مباحث معرفتشناسی اقتصاد از جهت رتبی مقدم بر سایر مباحث است. اقتصاد متعارف از جهت معرفتشناختی با پذیرش رویکرد طبیعتگرایانه به سمت کمیگرایی و صورتگرایی رفته و همین امر زمینهساز فاصلهگرفتن آن از عینیت اقتصادی و اخلاق شده است. در مقابل، اقتصاد اسلامی با پذیرش رویکردی واقعگرایانه، اقتصاد را دارای هویتی بینرشتهای میداند که با سایر علوم از جمله فلسفه اخلاق ارتباطی ناگسستنی دارد. همین امر باعث ایجاد رابطه شدید بین مکتب، علم و نظام اقتصاد اسلامی میشود.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
دفتر دوم کتاب «استنباط حکم اخلاقی از متون دینی و ادله لفظی» به چاپ دوم رسید
🔹دفتر دوم کتاب «استنباط حکم اخلاقی از متون دینی و ادله لفظی(بررسی چند چالش مهم در اصول لفظی فقه الاخلاق)» اثر محمد عالمزاده نوری است که در پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۳۸۲ صفحه به چاپ دوم رسید.
🔹اهتمام اصلی این اثر فهم روشمند گزارههای اخلاقی در متون دینی است. البته این بحث به سطح گزارههای خاص و موارد جزئی کشیده نمیشود و فهم یک آیه یا حدیث مشخص مد نظر نیست، بلکه امور عامی که در تفسیر گزارههای اخلاقی مصادیق پرشمار و کاربرد فراوان دارند، بحث و بررسی شدهاند؛ بنابراین این نوشتار اصالتاً یک اثر اصولی است که درصدد بیان برخی از «مباحث الفاظ فقه اخلاق» است.
🔹این کتاب، به روش اصولیان در تدوین مباحث الفاظ و به صورت استقرایی، مسائل شایع و پرکاربردی را که در فهم مفاد آیات و مدلول روایات اخلاقی موثر است، کشف و بررسی کرده است تا از این رهگذر امکان استنباط روشمند آموزههای اخلاقی از منابع دین بیشتر فراهم آید.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔹ورود «روانشناسی شخصیت» به بازار نشر
🔻کتاب «روان شناسی شخصیت» در ۶۷۳ صفحه که به قلم دکتر مسعود جان بزرگی و همکاران در گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نگاشته شده است، روانه بازار نشر شد.
🔻در چکیده این اثر آمده است:
روانشناسی شخصیت را باید قلب دانش روانشناسی امروز دانست که رویکردهای مختلف آن در کتب نظریههای شخصیت منعکس شده است. امروزه روانشناسی شخصیت، بهتبع دیگر حوزههای روانشناسی، بیش از هر زمانی از فرهنگ، معنویت و مذهب تأثیر پذیرفته است، بهگونهای که از آن به نیروی چهارم یاد شده است. این کتاب مشتمل بر نظریههای مختلف روانشناسی شخصیت است که در پنج راهبرد اصلی گنجانده شده است: راهبردهای روانتحلیلگرانه، راهبردهای مربوط به نظریههای صفات، راهبردهای رفتاری ـ شناختی، راهبردهای وانمودی، راهبردهای مربوط به نیروی چهارم (معنوی). در هر فصل این کتاب یکی از نظریههای شخصیت ارائه شده و مطابقتهای فرهنگی، مذهبی آن ذکر شده است و در پایان مبانی انسان شناسی و نظریه شخصیت، بر اساس دیدگاه اسلامی ارائه شده است.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰«اخراجیها» منتشر شد
🔹کتاب «اخراجیها» نوشته محمدرضا همتی حاوی ناگفتههایی از دستة اخراجیهای گردان سلمان چاپ و روانه بازار نشر شد. اینکتاب دهمین عنوان از مجموعه خاطرات شفاهی است که انتشارات ۲۷ بعثت چاپ میکند.
🔹 اینکتاب دهمین عنوان از مجموعه «خاطرات شفاهی» است که انتشارات ۲۷ بعثت چاپ میکند.
🔹در بخشی از اینکتاب میخوانیم:
غرورآمیزترین روز زندگی من، روز اعزام به جبهه بود؛ من که تا دیروز یک بچه مدرسهای بودم که روی نیمکت کلاس مینشستم و با همسن و سالهای خودم به درسهای دبیرهایمان گوش میکردم، در آن وقت، لباس خاکیرنگ رزم پوشیده بودم و همراه با جمع بزرگی از نوجوانان و جوانان پرشور در خیابانهای محلۀ پاسگاه نعمتآباد مشغول رژهرفتن بودم.
شور و حالی برپا بود. سربند «یا حسین!» و «یا زهرا!» و «یا رسولالله!» و «یا مهدی؟ عج؟ ادرکنی!» بر پیشانی بچهرزمندهها بسته شده بود. در میان هیاهو و بدرقۀ جمعیتی بزرگ به سوی جبههها در حرکت بودیم. مردم اسپند دود میکردند؛ نقل و نبات و شیرینی پخش میکردند؛ ما را از زیر قرآن رد میکردند؛ و ما غرق غرور و شادی از این همه محبت بودیم. مادر یک شهید، که قاب عکس فرزند شهیدش را در دست داشت، جانمازهای کوچکی را بستهبندی کرده بود و به بچهرزمندهها میداد و خوشبختانه یکی هم نصیب من شد.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔹«زن و سیروسلوک عرفانی» محملی برای سیروسلوک بانوان
🔻لقاء پروردگار نه هدفی صرفاً مردانه است نه دور از دسترس زنان، سائر سیر الی الله انسان است به انسانیتش نه به وصف جنسیت و قید زنانگی یا مردانگی. وحدت هدف و مسیر لزوماً به معنای مشابهت در چگونگی سیر و حرکت در این مسیر نیست و به رغم عمومیت هدف اقتضای زن و مردی در چگونگی سیر را نمیتوان نادیده گرفت.
🔻سیر و سلوک و کسب معرفت در این عالم است و این عالم، عالم مادی و انسان هم موجود مادی است و بدون ملاحظات به سر زندگی مادی رسیدن به لقاء ممکن نیست. زن بودن یا مرد بودن نیز از اقتضائات عالم مادی است که همه امور باید مورد توجه ریزبینانه واقع شوند.
🔻اسلام که انسان را در اوج عرفان میخواهد این ملاحظات را در نظر گرفته و هر کدام از زن و مرد را با دستورات عملی و شیوههای خاص به رسیدن به اوج انسانیت اشاره کرده و سیر الی الله المنتهی را برای آنها میسر کرده است در کتاب حاضر در حد میسور به نحو سیر بانوان در این مسیر پرداخته شده است.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔹تازهترین اثر مهدوی نشر کتاب جمکران به زودی منتشر میشود؛
«رجعت از منظر فریقین» در راه کتابفروشیها
🔻علی رضایی در کتاب «رجعت از منظر فریقین» درصدد است با عبارتهای صریح، دلایل محکم و مستندات موثّق و معتبر از کتابهای بزرگان اهلسنت، ثابت کند رجعت پساز ظهور، باوری عمومی، اصیل و مشترک میان سنی و شیعه است و برخلاف مشهور، در منابع موثّق اهلسنت بسیار بر آن تأکید شده است.
🔻اعتقاد به رجعت پس از ظهور، از آموزهها، مسائل و باورهای دیرینه، مسلّم و مهم شیعه امامیه بوده، همواره از موضوعات کلامی این گروه به شمار آمده است. بااینهمه، متأسفانه این مسئله میان مسلمانان و بهویژه شیعیان مهجور مانده و بهدرستی تبیین و تبلیغ نشده است، درحالیکه تبلیغات سوء دشمنان دراینباره بسیار چشمگیر مینماید.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰کتاب «۱۱۰پیام الهی به خانوادههای طلایی» منتشر شد
🔹کتاب «۱۱۰پیام الهی به خانوادههای طلایی»، در ۱۱۰ سرفصل، موضوعات اخلاقی و مسائل یک زندگی ایدهآل را مطرح میکند؛ مواردی همچون عبادت، حقپویی، نیکویی در سخن، رهروی شهیدان، عشق الهی، روزهداری، انفاق، ازدواج ایمانی، موت نیکو، تقوا، سیر و سفر، کمفروشی، خداخوانی، اموال و اولاد، فانی و باقی، حلالخوری، شرح صدر، انتخاب همسر، سنجیدهگویی، مهارت گوش دادن و علمآموزی.
🔹در انتهای کتاب نیز تمام آیاتی که بر اساس آنها این ۱۱۰ پیام نقل شده، آمده است. عمده آیات در سورههای بقره و نساء هستند؛ آل عمران، مائده، انعام، اعراف، انفال، توبه، یونس، هود، یوسف، ابراهیم، حجر، نحل، اسراء، کهف، طه، مومنون، نور، فرقان، لقمان، احزاب، فاطر، زمر و یونس نیز دیگر سورههایی هستند که پیامهای کتاب از آن اتخاذ شده است.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
▫️کتاب برآیند مبانی کلامی در علوم انسانی اسلامی
🔰 توسط #سازمان_انتشارات پژوهشگاه و به قلم حجت الاسلام دکتر #قاسم_ترخان در گروه کلام اسلامی و الهیات جدید پژوهشگاه منتشر شد.
🔹 بر اساس این قول که عناصر علوم، ارتباط تنگاتنگی با همدیگر دارند و برآیند همه این ارتباطات، اعطای ویژگیهایی به علم است که میتواند مرز یک علم از علم دیگر باشد، طیف وسیعی از گزارههای کلامی میتوانند در ماهیت علوم انسانی تأثیرگذار باشند، اگرچه تأثیر برخی ملموستر و بیشتر از برخی دیگر است...
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰با عنوان گفت و گوهایی با سایهام:
تازهترین اثر رضا داوری اردکانی منتشر شد
🔻تازهترین اثر داوری اردکانی با نام «گفت و گوهایی با سایه ام» توسط انتشارات پگاه روزگار نو شامل هشت گفت و گوی نویسنده با خود (حدیث نفس) درباره بعضی مشکلها و مسائل زمان منتشر شد.
🔻این کتاب شامل هشت گفت و گوی نویسنده با خود (حدیث نفس) درباره بعضی مشکلها و مسائل زمان است.
🔻عناوین این هشت فصل عبارتند از: فلسفه و سیاست، آینده، تفکر و آزادی، تاریخ و انسان، تاریخی بودن فهم و خرد، آغاز فلسفه، فیلسوفان و فلسفهها، سودمندی و بی حاصلی فلسفه و پیشرفت و توسعه نیافتگی.
🔻داوری اردکانی در بخشی از مقدمه این کتاب آورده است: شاید بزرگترین این مشکلها غرور قدرت کاذب و مخرب و احساس بی نیازی از تفکر باشد. وقتی قطار تکنولوژی بیش از هر زمان دیگری سرعت گرفته است و همه چیز به حکم ضرورت در حال دگرگونی سریع است، خاطرها پریشان میشود و مجالی برای فکر کردن نمیماند و در این شرایط، تفکر که با صبر و سکون و آزادی ملازمت دارد دشوارتر میشود. برای فکر کردن باید آرامش و طمأنینه داشت اما اکنون زمان، زمان قحط آرامش است. نویسنده در این دفتر نمی خواسته است سیر اجمالی فلسفه از ابتدا تاکنون را بنویسد، بلکه نظر به مقام فلسفه در تاریخ -و بخصوص در دوران تجدد- داشته و می خواسته است بداند که اکنون چه وضعی دارد و آینده اش چیست.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
کتاب «حجیت و کارآمدی در فقه و قانونگذاری» روانه بازار نشر شد
🔻کتاب «حجیت و کارآمدی در فقه و قانونگذاری» به کوشش حسنعلی علی اکبریان است که در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۵۵ صفحه به چاپ رسید.
🔻پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و جدیتر شدن به اجرا درآوردن احکام شریعت در صحنه جامعه، به ویژه در حوزه قانونگذاری، مساله کارآمدی احکام شرعی و اینکه چه نقشی در استنباط دارد یا در اداره حکومت و قانونگذاری چه جایگاهی دارد و اینکه چه چالشهایی در اجتماع به دنبال دارد، به صورت پررنگتری مطرح شد.
🔻از آنجا که این مساله سابقه شفاف و منقحی در مباحث فقهی، اصولی و فلسفه فقهی ندارد، نیازمند افق گشایی و ادبیات سازی است. گروه فلسفه فقه و حقوقِ پژوهشکده فقه و حقوق، موضوع حجیت و کارآمدی را در دستور کار خود قرار داده و با برگزاری نشست و تدوین مقالات در این زمینه، گامی کوچک برداشته است.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰معرفی کتاب؛
"ماجرای فکر آوینی"؛ آشنایی با اندیشه و تفکر سید شهیدان اهل قلم
🔹"ماجرای فکر آوینی"، کتابی است با موضوع گفتارهایی در شناخت تفکر بنیادین شهید سیدمرتضی آوینی که در آن وحید یامین پور کوشیده تا با طرح نکات بسیار مهم در این زمینه به سوالات نسل جدید درباره سیدشهیدان اهل قلم پاسخ دهد.
🔹این اثر در واقع کتابی است با موضوع گفتارهایی در شناخت تفکر بنیادین شهید سیدمرتضی آوینی که در آن نویسنده به نکات بسیار مهم و راهگشایی در این زمینه پرداخته است.
🔹در مقدمه این کتاب می خوانیم:" «زمان آگاهی»، «خودآگاهی تاریخی» و «وقت شناسی» امتیاز اهل حکمت و فضیلت از دیگرانی است که گرفتار عادات روزمره شده اند. اهل حکمت و فضیلت، به «وقت» که همانا باطن زمان است، وقوف پیدا می کنند و مختصات تاریخی و تمدنی خود و ماهیت حقیقی رخدادهای پیرامون خود را بهتر از هر کسی باز می شناسند؛ آنگاه حکمت از زبان و قلم آنها می تراود و «معلم» دیگران می شوند.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰معرفی کتاب؛
سبک زندگی علوی
🔹"سبک زندگی علوی" عنوان کتابی است که ماحصل تلاش پژوهشگرانه محسن نصری است که در واقع روایتگر قطره ای از اقیانوس اصول و ابعاد زندگی امیرالمؤمنین علی (ع) برای همه شیعیان و محبین و شیفتگان حضرتش می باشد.
🔹این اثر در واقع ابتدا در قالب مقاله ای با عنوان "عرفان سیاسی عبادی مولا علی، الگوی محبان علی" بوده که سال ۱۳۷۴ به صورت مختصر تنظیم شده و به کنگره امام علی (ع) ارائه شده و سپس در سال ۱۳۹۱ با اصلاح و تکمیل، در قالب کتابی با عنوان «سبک زندگی علوی» در ۱۳۲ صفحه به همت انتشارات حیات طیبه به زیور طبع آراسته شده است.
🔹تلاش نویسنده در این کتاب بر این اصل استوار بوده که ضمن طرح مباحثی در زمینه الگوپذیری انسان و الگودهی مکتب اسلام و سازوکارهای پذیرش و نهادینه کردن این الگوهای الهی، الگوی سبک زندگی را در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی که در زندگی حضرت امیرالمومنین (ع) تجلی یافته را معرفی کند و به این وسیله حق طلبان و عاشقان مکتب علوی را با قطره ای از اقیانوس عرفان ناب اسلامی و زندگی برای بندگی خدای متعال آشنا سازد.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰توسط انتشارات امیرکبیر صورت گرفت؛
ورود «فرزندان امام علی (ع)» به بازار نشر
🟣کتاب «فرزندان امام علی(ع)» نوشته مرضیه محمدزاده بهتازگی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و راهی بازار نشر شده است. مرضیه محمدزاده نویسنده اینکتاب بهتازگی کتاب «مریم شاهکار آفرینش» را هم با همکاری اینناشر به چاپ رسانده است.
🟣«فرزندان امام علی(ع)» همانطور که از نامش پیداست درباره فرزندان امام اول شیعیان، امیرالمومنین علی بنابیطالب (ع) است. مولف کتاب ایناثر را پس از پایان کتاب «علی بنابیطالب (ع) صالحالمومنین» با محوریت زندگانی و زمانه امام علی (ع) راهی بازار نشر کرده است. او میگوید پس از اتمام آنکتاب با انبوهی از مطالب مواجه شد که هرچند نسبت به متن زندگی امام علی (ع) در حاشیه بودند اما نپرداختن به آنها، به معنای ادا نکردن حق امام (ع) و زندگی پرثمرش بود. از طرفی توجه عمیق به اینمطالب در کتاب «صالحالمومنین» هم باعث اطاله کلام و افزایش مجلدات کتاب میشد. به اینترتیب بود که ماجرای چاپ کتاب «فرزندان امام علی(ع)» کلید خورد که مطالب مربوط به آن، فقط درباره فرزندان امیرالمومنین (ع) است.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
🔰به همت انتشارات سوره مهر؛
«معرفت و هنر قدسی» به کتابفروشیها آمد
🔺کتاب «معرفت و هنر قدسی» نوشته محمدحسن فغفوری به تازگی با تدوین محمد لطفیپور توسط انتشارات سورهمهر منتشر و روانه بازار نشر شده است.
🔺اینکتاب مجموعهای مدون از جستارها و مقالات محمدحسن فغفوری استاد گروه آموزشی ادیان دانشگاه جورج واشنگتن است که توسط وی به زبان فارسی برگردانده شده و برای نخستین بار در ایران به چاپ میرسد.
🔺در اینجستارها به ویژه نقاط تماس تشیع و تصوف و الهام این «تصوف» از آن «تشیع» مورد توجه و مداقه قرار گرفته و بر این مبنا در بخش نخست طی شش فصل به بنیادهای معرفت قدسی و در بخش دوم طی سه فصل به مبانی هنر قدسی پرداخته شده است.
🔺به گفته ناشر و دستاندرکاران تهیه اینکتاب، دانشجویان و اساتید رشته هنر، فلسفه، عرفان اسلامی از مخاطبان اصلی آن هستند.
#دوستان_کتاب
@dostaneketab
#معرفی کتاب
✅آفتاب در حجاب
🔹این کتاب روایتی است از زندگی حضرت زینب. از کودکی تا عاشورا تا اسارت و تا وفات. اثری که ماندگاریاش از حال پیداست. رمانی که به پشتوانه تحقیقات دقیق و عالمانه تاریخی و روایی، به همه زوایای پنهان و آشکار زندگی و رفتار و درونیات حضرت زینب پرداخته است. شجاعی زبان روایتش را توی مخاطب انتخاب کرده، راوی دانای کلی است نامحدود که در تمام روایت حضرت زینب را مخاطب قرار داده و روایتش را پیش میبرد. فرمی که در ادبیات داستانی ایران نمونهاش کمتر دیده شده.
🔹داستان از کابوس حضرت زینب در کودکی آغاز میشود: چشمهای اشکآلودت را به پیامبر دوختی، لب برچیدی و گفتی:«خواب دیدم، خواب پریشان دیدم. دیدم که طوفان به پا شده است، طوفانی که دنیا را تیره و تار کرده است. طوفانی که مرا و همه چیز را به این سو و آن سو پرت میکند، طوفانی که چشم به بنیان هستی دارد. ناگهان در آن وانفسا چشم من به درختی کهنسال افتاد و دلم به سویش پرکشید…» داستان از این کابوس که گواه رحلت پیامبر است و شهادت مادر و پدر و… آغاز میشود و در انتهای کتاب باز به همین خواب پریشان میرسیم: «تعبیر شد خواب کودکیهای من پیامبر! و من اکنون با یک دنیا مصیبت و غربت تنها ماندهام…»
#دوستان_کتاب
@dostaneketab