هدایت شده از فاطمه اسماعیل زاده
📣 اطلاعیه ثبت نام :
⛱طرح زیر چتر آرامش⛱
کارگاه آموزشی آمادگی های قبل ازدواج
(دو کوچه قبل از بله)
مخصوص دختران نوجوان و مجرد 16 سال به بالا.
✨️مطالبی که قرارِ تو
این کارگاه ارائه بشه:👇
✅دلت میخواد همسر آیندت چه ویژگیهایی داشته باشه؟
✅با کی ازدواج نکنم؟
✅آیا آشنایی با نامزدی فرق داره؟🤔
✅چند سالگی ازدواج کنم،فاصله سنیمون چقدر باشه!💑
✅وجود کدام ویژگیها در طرفین میتونه ضامن خوش بختی باشه؟؟
✅ خواستگاری هوشمندانه😎
👈این کارگاه در (10جلسه) 90 دقیقه ای برگزار خواهد شد.
مکان : شهرک شهید صدوقی.
پایگاه بسیج خواهران واقع در مسجد حضرت فاطمه زهرا (س)
مربی دوره: سرکارخانم اسماعیل زاده. (دارای مدرک مربیگری از موسسه سبک زندگی آل یاسین قم وتحت نظارت آستان حضرت حسین ابن موسی الکاظم(ع))
برای ثبت نام با شمارهی زیر تماس بگیرین:09159370925. خبازی.
زمان ثبت نام :از 17 تا 23بهمن ماه 1403.( ظرفیت محدود )
هزینه ثبت نام:80/000 تومان.
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: سوالات جلسات آشنایی
مقدمه
یکی از موضوعات مهم مرحله آشنایی و شناخت این است که دختر و پسر چه سوالاتی از هم بپرسند تا به شناخت آنان از یکدیگر کمک کند؟
جهت راهنمایی نکاتی تقدیم می گردد:
1. در جلسه آشنایی اول فقط چند سوال کلی بپرسید. جلسه اول آشنایی فقط برای دلنشینی اولیه است، بنابراین نیاز پرسیدن سوالات ریز و جزیی نیست. سوالاتی کلی در حد این که شما چند سال دارید، تحصیلات شما چی هست، مشغول چه کاری هستید و...کفایت می کند.
2. در جلسات بعدی سوالات را بر اساس اولویت مطرح کنید به این صورت که ابتدا از باورها و ارزشها و اعتقادات سوال کنید و بعد از اخلاقیات و بعد هم از روابط خانوادگی و اجتماعی و هر مسئله ای که دوست دارید.
3. تمام سوالات را به صورت حضوری بپرسید و از طرح سوال و دریافت پاسخ به صورت تلفنی، چت کردن و فضای مجازی خودداری کنید.
4. سعی کنید بخشی از سوالات خود را به صورت خودافشایی مطرح کنید، خود افشایی به معنای معرفی خود است؛ یعنی من درباره این موضوع این نظر را دارم. به طور مثال یک پسر می گوید احترام به خانواده ام خط قرمز من هست، شما درباره احترام به خانواده های یکدیگر چه نظری دارید؟
5. اگر طرف مقابل سوالات کلی می پرسد سوال بپرسید تا سوال جزیی شود و به عبارتی روی مصادیق با هم صحبت کنید. به طور مثال وقتی طرف مقابل می گوید برای من در زندگی اخلاق مهم است سوال کنید که منظور از اخلاق چیست؟ مصادیق اخلاق چیست؟ چه چیزهایی اخلاق به حساب می آید؟
مفاهیمی مانند خوب و بد، اخلاق، احترام و...مفاهیم کلی هستند که ممکن است دیدگاه هر فرد نسبت به آن با دیدگاه دیگری متفاوت باشد پس دقیقا از طرف مقابل بخواهید که مصادیق آن را بیان کند.
6. سوالاتی که پاسخ آن بله و خیر باشد نپرسید بلکه همان سوال را تبدیل به سوالات اکتشافی (سقراطی کنید) یعنی طرف مقابل لازم هست که توضیح دهد و نمی تواند به گفتن بله و خیر بسنده کند. به طور مثال اگر شما بپرسید: «آیا خدا را قبول دارید» طرف می تواند بگوید آری قبول دارم. ولی اگر بپرسید: « خدا در زندگی شما چه جایگاهی دارد و نشانه های حضور خدا در زندگی شما چیست» طرف مقابل ناچار به توضیح است.
توجه کنید که سوالات هر شخص با توجه به باورها و اخلاقیات و رفتارهایی که خودش و خانواده اش دارند و انتظاری که از همسر آینده دارد با سوالات فرد دیگر فرق می کند پس هرگز برای سوال پرسیدن از سوالات اینترنت و فضای مجازی استفاده نکنید بلکه وقت بگذارید و بر اساس مطالب گفته شده، خودتان سوالات مخصوص به زندگی خودتان را طرح کنید.
7. با توجه به این که دختران در منطق ضعیف تر از پسران و پسران در احساسا ت و عواطف ضعیف تر از مردان هستند سوال دختر از پسر احساسی و سوال پسر از دختر منطقی باشد. به طور مثال دختر می تواند سوال کند که « می خواهیم به سفر برویم و موضوع را با مادرتان در میان می گذارید و مادر می گوید مرا هم ببرید در حالی که ما قرار گذاشته ایم تنها برویم، در این شرایط شما چه می کنید» یا سوال پسر از دختر می تواند این گونه باشد که «شما از خودتان درآمد دارید و من از شما می خواهم به من کمک کنید ولی پدر شما می گوید دارایی متعلق به خودت هست و در زندگی خرج نکن شما در این شرایط چه می کنید».
ادامه دارد👇👇👇
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
8. در هر موضوع ریز و درشتی که برایتان مهم است از طرف مقابل به صورت ریز و جزیی سوال کنید. سبک زندگی موضوعاتی مانند ساعت خواب و بیداری، بهداشت و تمییزی، رفت و آمد، اوقات فراغت، باورها و ارزش ها، اخلاق، احکام شرعی، رویارویی با هیجانات، مهارت های زندگی، ارتباط با خانواده همسر، وظایف زن و شوهرانتظارات و توقعات، مسائل مالی و خلاصه هر مسئله ای که برایتان مهم است بر اساس اولویت صحبت کنید.
9. تاکید می کنیم حتما سوالات را چهره به چهره بپرسید و در هنگام پاسخ دادن طرف مقابل به زبان بدن و لحن او دقت کنید که زبان بدن انسان ها نمی تواند دروغ بگوید و شما با داشتن هوش هیجانی می توانید بفهمید که طرف مقابل به آنچه می گوید باور دارد یا ندارد.
10. در مرحله آشنایی از کلمات محبت آمیز که ممکن است سبب وابستگی عاطفی شود خودداری کنید و سعی کنید با چشم باز انتخاب کنید. به عبارت دیگر عاقلانه ازدواج کنید و عاشقانه زندگی کنید.
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده_ کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره شغلی و تحصیلی (هدایت تحصیلی، انتخاب رشته، انتخاب شغل)، مشاوره پیش از ازدواج ، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
یوم الله بیست و دو بهمن
سلام و عرض ادب
«از هر چیزی که از او خواستید، به شما داد؛ و اگر نعمتهای خدا را بشمارید، هرگز آنها را شماره نتوانید کرد! انسان، ستمگر و ناسپاس است»(ابراهیم ،۳۴)
حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن شکرگزاری از نعمت انقلاب اسلامی ایران است.
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: امتحان نمودن همسر آینده
مقدمه
ازدواج یک فرایند است که با آشنایی اولیه آغاز می شود و لازم است قبل از هر کاری دختر و پسر و خانواده آنان به شناخت از یکدیگر برسند. روش های شناخت خواستگار یا نامزد عبارتند از گفتگو، تحقیق، معاشرت خانوادگی، امتحان و مشورت. یکی از مهم ترین موضوعاتی که می تواند به شناخت کمک کند این است که همسر آینده تان را در موضوعاتی که برایتان مهم است و خط قرمزهای شماست در معرض امتحان قرار دهید. چگونه می توان این کار را انجام داد؟
جهت راهنمایی نکاتی تقدیم می گردد:
1. در روایات به این موضوع اهمیت داده شده که قبل از اطمینان به دیگران آنان را امتحان کنید و ظاهرشان و برخورد خوبشان شما را فریب ندهد. امام علی (علیه السلام) می فرمایند: «تا کسی را خوب نیازمودی به او اطمینان نکن» و در روایت دیگری می فرمایند: «گفتار، ظاهر و برخورد خوب تو را فریب ندهد» (بحار، ج100، ص86). دقت در این روایات ضرورت امتحان کردن همسر آینده را روشن می سازد.
در روایات نورانی نبی گرامی اسلام آمده که «به زيادى نماز افراد و روزه و حجّ و کارهای خوب و ناله هاى شبانه آنها نگاه نكنيد، بلكه راستگويى و امانتدارى شان را بنگريد» (بحار الانوار، ج 75، ص114، ح 5)
البته منظور این نیست که افرادی که نماز می خوانند خدای ناکرده تعهد ندارند یا راستگو نیستند بلکه مقصود این است که هر که نماز می خواند و احکام دین را رعایت می کند دین دار واقعی نیست. دین دار واقعی کسی است که علاوه بر رعایت احکام شریعت راستگو و امانت دار هم باشد.
2. یکی از جاهایی که افراد خودِ واقعیشان را نشان می دهند زمانی است که خشمگین و عصبانی می شوند. شما در طول مدت آشنایی دقت کنید که همسر آینده شما به هنگام عصبانیت چه رفتارهایی را از خود بروز می دهد. شاید اشکال نداشته باشد که خودتان زمینه خشم و عصبانیت او را فراهم کنید تا ببینید چه عکس العملی نشان می دهد. به طور مثال حساسیت های او را کشف کنید و انگشت روی حساسیت های او بگذارید و ببینید در هنگام عصبانی شدن چه می کند.
3. دومین جایی که می توان همسر را امتحان کرد در موضوع پول و ثروت است که خواستگار شما یا نامزد شما چه نگاهی به پول و دینار دارد. اگر اولین سوال جلسه خواستگاری این است که نامزدتان از وضعیت درآمد شما می پرسد یک جور شناخت می دهد و اگر این سوال را بعد مسائل اخلاقی و اعتقادی می پرسد به شما شناخت دیگری می دهد. دختر یا خانواده او می گویند اخلاق و دین پسر برای ما مهم است و پول و طلا اهمیتی ندارد اما وقتی بحث هدیه ها و خرید عروسی می شود برای یک سرویس یا انگشتر طلا قشقرق به پا می کنند.
4. سومین جایی که می توان همسر آینده را امتحان کرد در مسافرت و هم اتاق شدن با او و خانواده اوست. معمولا انسان ها در مسافرت بیشتر و بهتر خودِ واقعیشان را نشان می دهند.
5. در هر موضوع مهمی که می تواند بعدا زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و برای شما خط قرمز است می توانید همسر آینده را امتحان کنید. به طور مثال اگر نماز خواندن پسر برایتان مهم است بررسی کنید که وضعیت نماز او در گذشته چگونه بوده است و شرایطی را فراهم کنید تا ببینید چه نگاهی به نماز دارد یا اگر پوشش دختر برایتان مهم است گذشته او را بررسی کنید و ببنید که در برخی شرایط از چه نوع پوششی استفاده می کند. اگر برایتان احترام مهم است دقت کنید که آیا در معاشرت ها به دیگران احترام می گذارد.
ادامه دارد👇👇👇
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
6. راه دیگر این است که آستانه تحمل و بردباری او را به هنگام سختی ها امتحان کنید. به طور مثال نازپروده و نازک نارنجی هست یا میزان تاب آوری بالایی دارد. برای به سختی انداختن طرف مقابل بهترین کار همسفر شدن و قرار دادن او در شرایط سخت و دشوار است.
7. فرض کنید یک پسر می خواهد حیای خانم را امتحان کند. می تواند در نوع پوشش او، نوع نگاه دختر و چگونگی صحبت کردن دختر با نامحرم یا دقت در پروفایل فضای مجازی یا استوری و اشتراکاتی که با دیگران در فضای مجازی دارد میزان حیای دختر را بسنجد.
دختر می خواهد میزان وابستگی پسر به مادر را بسنجد. می تواند دقت کند در رفتارهای پسر زمانی که با مادر هست. آیا هر کاری که می خواهد انجام دهد از مادر اجازه می گیرد. آیا هر جا می آید با مادر می آید؟
8. تحت هیچ شرایطی از طرق غیر منطقی و اخلاقی در امتحان کردن همسر آینده استفاده نکنید. متاسفانه برخی پسرها یا دخترها برای این که در پاکدامنی همسرشان را امتحان کنند از دوستانشان می خواهند در فضای مجازی با همسر آینده آنان اربتاط بگیرد و این به صلاح نیست.
جمع بندی
تا نامزد یا خواستگار آینده را در موضوعاتی که برایتان مهم است امتحان نکرده اید به مرحله نامزدی وارد نشوید. انسان ها حرف زیاد می زنند ولی مهم این است که در مرحله عمل به آنچه می گویند باور قلبی داشته باشند و بر اساس آن رفتار کنند. پس امتحان کردن همسر آینده را فراموش نکنید و اگر جایی احساس کردید که ممکن است طرف مقابل دچار سوء برداشت شود حتما بعد امتحان کردن بیان کنید که می خواستم در این موضوع شما را امتحان کنم.
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده- کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره شغلی و تحصیلی (هدایت تحصیلی، انتخاب رشته، انتخاب شغل)، مشاوره پیش از ازدواج ، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
☘️ برگزاری کارگاه آموزشی زندگی خانواده
🌴 موضوع : خانواده مهدوی و تربیت نسل مهدوی
🏫 تاریخ : سه شنبه بیست و سوم بهمن ۱۴۰۳
⏱ زمان : بعد نماز مغرب و عشا
🕌مکان : مسجد و حسینیه امام رضا علیه السلام روستای دولت آباد
هیئت امنا مسجد و حسینیه امام رضا علیه السلام
پایگاه مقاومت بسیج خواهران و برادران
📚مدرس: دکتر محمد اسماعیل زاده کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی و مشاور خانواده
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
بسمه تعالی
سلسله مباحث تربیت دینی
موضوع: تربیت مهدوی فرزندان
مقدمه
سوال: چه کنیم که فرزندان مهدوی تربیت کنیم؟
1. خودمان الگوی خوبی در اخلاق و رفتار مهدوی باشیم.
2. فرزندانمان را با امام زمان از طریق داستان و شعر و نمایش نامه آشنا کنیم.
3. فضای خانه را متناسب با ایام ولادت آن حضرت آذین بندی کنیم.
4. فرزندان را در محافل امام زمانی شرکت دهیم و آنان را با مراکز تربیتی و دینی مأنوس کنیم..
5. لقمه حلال و روزی حلال به خانه بیاوریم.
6. از دعا در حق فرزندانمان غافل نشویم.
7. تقوا و خودکنترلی را در فرزندان تقویت کنیم.
8. تاب آوری و مقاوم سازی را در فرزندان تقویت کنیم.
9. به جنبه های مختلف رشد آنان توجه کنیم. رشد علمی، اخلاقی، اعتقادی، عاطفی، اجتماعی، سیاسی
10. به سوالات آنان در زمینه مهدویت پاسخ دهیم.
11. از همان کودکی و به تدریج مسائل دینی را به آنان آموزش دهیم.
12. عشق و محبت به اهل بیت علیهم السلام و به ویژه حضرت مهدی عج را در دل های فرزندانمان زیاد کنیم. بیشتر از محبت امام برای فرزندان سخن بگوییم و بگوییم که قهر و غضب امام اختصاص به دشمنان آن حضرت دارد.
13. روحیه امید و مثبت اندیشی به آینده جهان را در فرزندان خود تقویت کنیم.
14. در ایام متنسب به آن حضرت خاطرات خوبی را برای فرزندانمان رقم بزنیم.
15. زنگ موبایل، آهنگ پیشواز، صفحه گوشی و عکس پروفایل را امام زمانی کنیم. این کارها نشان از ارادت ما به امام زمان دارد و به صورت مستقیم و غیر مستقیم محبت ما را به امام و محبت امام را به ما افزایش می دهد.
16. در حضور فرزندان از امام زمان یاد کنیم. نماز امام زمان بخوانیم. در صورت امکان به جمکران برویم. زیارت نامه امام زمان را بخوانیم.
17. به فرزندانمان یاد دهیم که کار را برای رضای خدا و امام زمان انجام دهند و به آنان اطمینان دهیم که امام زمان کاری را که برای آنان انجام شود بی پاسخ نمی گذارند.
18. دعای سلامتی و دعای فرج و نماز امام زمان و زیارتنامه های آن حضرت را با فرزندان و در حضور آنان بخوانیم.
19. از ویژگی های امام زمان با فرزندانمان سخن بگوییم مثل این که امام نسبت به شیعیانش بسیار مهربان و دلسوز است و غم آنان را می خورد. امام در شرایط سخت و دشوار به فریاد دوستانش می رسد. می توانیم در این زمینه از قالب شعر و داستان هم استفاده کنیم.
20. فرزندان را با امام زمان آشنا کنیم شناختی که علاقه و محبت و در نتیجه اطاعت پذیری از امام را ایجاد کند.
21. در خانواده سه قانون را رعایت کنیم: خدا گرایی، ولی گرایی و رعایت اصول اخلاقی
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده_ کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره شغلی و تحصیلی (هدایت تحصیلی، انتخاب رشته، انتخاب شغل)، مشاوره پیش از ازدواج ، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
💐 💐 💐 فرار رسیدن نیمه شعبان، سالروز خجسته ولادت باسعادت حضرت قائم(عج) و منجی عالم بشریت مبارک باد 🎊 🎉
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: اقدام خانواده پسر نقطه شروع آشنایی
گروه مخاطب: خانواده دختر و دختر خانم
مقدمه
یکی از آسیب هایی که امروزه در بحث ازدواج مشاهده می شود این است که دختر و پسر بهم قول ازدواج می دهند و گاهی هم والدین را در جریان می گذارند و گاهی هم والدین در جریان نیستند یا ممکن است والدین دختر در جریان باشند و والدین پسر در جریان نباشند. ممکن است چند سال دختر و پسر با هدف ازدواج در رابطه باشند ولی اقدامی از سوی خانواده پسر صورت نگیرد. آیا این نوع روابط به ازدواج منجر خواهد شد؟
جهت راهنمایی نکاتی تقدیم می گردد:
1. اولین و مهم ترین توصیه ما به دختر خانم ها این است که اگر پسری گفت می خواهم با هم آشنا شویم و هدفم ازدواج است حتما به خانواده اطلاع دهند و حتما از آقا پسر بخواهند که موضوع را از مسیر خانواده شروع کند. وقتی شما به راحتی خودتان را در دسترس پسر قرار می دهید از قرب و منزلت خود نزد همسر آینده کم می کنید. شما باید به سختی قابل دسترسی باشید نه این که خودتان را ارزان در اختیار پسر بگذارید. پسر برای رسیدن به شما باید هفت خوان رستم را طی کند. هر چه شما را سخت تر به دست آورد قدر و منزلت شما را بیشتر خواهد دانست.
دختر خانم بزرگوار تا زمانی که خانواده پسر برای آغاز آشنایی رسمی تماسی با خانواده شما نگرفته اند شما هیچ قدمی در ازدواج برنداشته اید حتی اگر پسر به شما قول ازدواج داده باشد. خانواده بزرگوار دختر خانم هم بدانید ارتباط دختر شما تا زمانی که خانواده پسر با شما تماس نگرفته و درخواست آشنایی رسمی نداده اند به صلاح دختر شما و خودتان نیست.
2. از کجا معلوم پسری که دختر شما را دوست دارد و با دختر شما وارد رابطه شده است بعدا از این رابطه پشیمان نشود. شاید هم خودش پشیمان نشود ولی خانواده اجازه ندهند با شما وصلت کند. متاسفانه مشاهده می شود که خانواده دختر به ویژه مادر در جریان رابطه دخترشان با پسر هستند در حالی که هیچ اقدام رسمی از سوی خانواده پسر صورت نگرفته است و حتی ممکن است خانواده پسر هم در جریان این موضوع باشند ولی وقتی مسئله جدی می شود هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمی دهند گویی که این ازدواج را به صلاح پسر خود نمی دانند. معمولا برخی خانواده های پسر وقتی می بینند دختر به این راحتی با پسرشان رابطه برقرار کرده است این ذهنیت در آنان شکل می گیرد که دختری که هنوز هیچی نشده با پسرشان رابطه برقرار کرده به درد زندگی مشترک و همسری پسرشان نمی خورد. با توجه به فرهنگ جامعه ما مخالفت خانواده در بیشتر موارد سبب می شود رابطه بهم بخورد.
3. وقتی رابطه بهم می خورد آن که ضررخواهد کرد دختر شما و شما خواهید بود، چرا که ممکن است دختر شما در طول این مدت خواستگاران خوب را رد کرده باشد یا ممکن است خدای ناکرده آسیب بدنی و جنسی دیده باشد و ممکن است گرفتار افسردگی، پرخاشگری یا فشارهای روانی شود و حتی برای ازدواج های بعدی هم نتواند تصمیم درستی بگیرد. از طرفی عذاب وجدان هم او را اذیت خواهد کرد.
4. یادمان باشد عالم هستی به گونه ای طراحی شده که هرکس مرتکب اشتباهی شود باید تاوان آن را پس دهد. پس اگر مسیر ازدواج را درست انتخاب نکردید و گرفتار آسیب شدید کسی جز خودتان را سرزنش نکنید.
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده_ کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره شغلی و تحصیلی (هدایت تحصیلی، انتخاب رشته، انتخاب شغل)، مشاوره پیش از ازدواج ، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)
هدایت شده از محمد اسماعيل زاده
بسمه تعالی
سلسله مباحث مشاوره قبل ازدواج
موضوع: عجله خانواده پسر برای گرفتن بله از دختر خانم
گروه مخاطب: عمومی
مقدمه
یکی از فرهنگ های نادرست ازدواج این است که وقتی خانواده پسر دختر را می بینند و به حساب خودشان از دختر خواستگاری می کنند و دختر مورد پسند آنان واقع می شود انتظار دارند هنوز از خانه دختر خانم بیرون نرفته اند دختر خانم جواب بله را بدهد یا می گویند فرداشب تماس می گیریم که جواب را بگیریم و انگار اگر خانواده دختر به آنان جواب ندهند احساس می کنند به آنان بی احترامی شده است.
جهت راهنمایی نکاتی تقدیم می گردد:
1. با توجه به شرایط امروز جامعه لازم و واجب است که خانواده دختر و پسر و دختر و پسر قبل از نامزدی و بله گفتن دختر حتما مرحله آشنایی و شناخت را داشته باشند و این مرحله در مواردی که دو خانواده سابقه آشنایی قبلی دارند حداقل یک ماه و در صورتی که آشنا نیستند حداقل دوماه زمان لازم دارد.
2. به خانواده دختر پیشنهاد می شود زمانی که خانواده پسر می خواهند به منزلشان بیایند بگویند که این آمدن برای آشنایی است و ما برای پاسخ دادن حتما زمان لازم خواهیم داشت.
3. در موضوع مهمی مانند ازدواج هیچ وقت عجله نکنید. عجله کار شیطان است و اگر می خواهید از ازدواج پشیمان نشوید یک شرط مهم آن این است که عجله نکنید. وقتی طرف مقابل عجله دارد که زود نامزدی و عقد بگیریم احتمالا یک جای کار اشکال دارد.
4. در مرحله آشنایی لازم است که دختر و پسر گفتگوی چهره به چهره با مراقبت والدین داشته باشند، خانواده ها با هم معاشرت داشته باشند، دختر و پسر یکدیگر را امتحان کنند و از مشاور هم کمک بگیرند تا بتوانند تصمیم عاقلانه ای برای زندگی بگیرند.
5. این قدر که بزرگترها برای ازدواج دختر و پسر عجله دارند برای خرید ماشین و خانه و لوازم زندگی عجله ندارند. پسری که الان 28 سال از سنش گذشته و تا کنون ازدواج نکرده الان که گزینه مناسب پیدا شده خانواده ها حاضر نیستند دو ماه صبر کنند که طرف مقابل را بشناسند.
6. چرا خانواده پسر با این کار دختر خانم و خانواده او را تحت فشار می گذارند و به دختر استرس و فشار وارد می کنند که نتواند تصمیم منطقی برای زندگی خود بگیرد.
7. عجله در ازدواج به نفع خود پسر هم نیست. او هم باید به شناخت از دختر و خانواده او برسد. گاهی ممکن است خانواده ها خوب باشند ولی خوب بودن خانواده ها و خوب بودن دختر و پسر دلیل بر این نیست که این دو برای ازدواج هم مناسبند.
جمع بندی
در موضوع مهمی مانند ازدواج از عجله پرهیز کنید. از طریق گفتگوی چهره به چهره، تحقیق اصولی، معاشرت خانوادگی، امتحان کردن و مشاوره هم کفو بودن و همسان بودن را تشخیص دهید تا ازدواج عاقلانه ای داشته باشید. والسلام
تالیف: دکتر محمد اسماعیل زاده_ کارشناس تعلیم و تربیت اسلامی – مشاور خانواده
# مشاوره خانواده - ازدواج- تحکیم خانواده - تربيت فرزند 👇 👇 👇
لینک کانال در ایتا – شماره تماس با کارشناس
https://eitaa.com/dr_9132532756
آدرس: استان خراسان جنوبی، طبس گلشن، فاز یک امیر المومنین (ع)، پشت دادگستری، کانون فرهنگی – تبلیغی مسجد ائمه بقیع (علیهم السلام) با رویکرد تخصصی مشاوره خانواده و دارای مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی، مشاوره کودک، نوجوان و جوان، مشاوره فردی (اعتقادی، اخلاقی، مشکلات روحی روانی)، مشاوره شغلی و تحصیلی (هدایت تحصیلی، انتخاب رشته، انتخاب شغل)، مشاوره پیش از ازدواج ، تحکیم خانواده (زوج درمانی، خانواده درمانی، تربیت دینی فرزندان)