*کم خوانده های سعدی*
در گذشته درباره استاد فرزانه زمانه بهاء الدین خرمشاهی به مناسبت معرفی کتاب «فرار از فلسفه» نوشته ام، جامعه ای که مردان و زنان فاضل و ادیب دارد برخود می بالد و از این همه داشته ها احساس غرور می کند.
کتاب « *کم خوانده های سعدی* » به تصحیح استاد بهاء الدین خرمشاهی از انتشارات دوستان است.
اصل اثر براساس تصحیح و طبع شادروان محمد علی فروغی و مقابله با دو نسخه معتبر دیگر است. شاعر پرآوازه پارسی گوی ایران سعدی علیه الرحمه بيش از ٢٣ کتاب دارد که پس از گلستان، بوستان و غزلیات، بخش عمده ای به عنوان مواعظ آمده است.
🔸️🔹️
در این یادداشت برخی مواعظ از سعدى (ره) را عیناً از کتاب نقل می نمایم:
✅️ظالم برفت و قاعده زشت از او بماند **** عادل برفت و نام نکو یادگار کرد.
✅️اگر هست مرد از هنر بهرهور **** هنر خود بگوید نه صاحب هنر
✅️یکی از خلفا بهلول راگفت: مرا نصیحت فرمای، گفتا: از دنیا به آخرت چیزی نمی توان برد مگر ثواب و عقاب. اکنون مخیری
✅️تفویض کارهای بزرگ به مردم نا آزموده نکند که پشیمانی آرد.
✅️همه حالی با دوستان نگوید که دوستی همه وقتی نماند.
✅️دل دوستان آزردن مراد دشمنان را برآوردن است.
✅️دین را نگاه داشتن نتوان الا به علم، و حکم الا به حلم.
✅️هرکه بنیاد بد می نهد بنیاد خود می کند.
✅️عیب خود را از دوستان مپرس که بپوشانند، تفحص کن که دشمنان چه می گویند.
مطالعه این کتاب ارزنده را توصیه می کنم. من با این اثر مأنوسم و برخی بخش ها را چند بار خوانده ام.
⚘️
رحمت خدای بزرگ بر شاعر بزرگ ایران زمین مشرف الدين مصلح بن عبدالله شيرازى شاعر و نويسنده بزرگ قرن هفتم هجرى قمرى متخلص به "سعدى".
#سعدی #کتابخوانی #کم_خوانده_های_سعدی #شعر #بهاء_الدین_خرمشاهی
https://www.instagram.com/p/C1eV4x9AjaO/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
عضویت در کانال تلگرام 👇
https://t.me/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان بله 👇
sapp.ir/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان ایتا 👇
eitaa.com/drsapp.ir/dr_alidarabi_alidarabi
۲۴۰۰۰ شهید تهران
به مناسبت گرامیداشت ۲۴۰۰۰ شهید تهران و تجلیل از ۴۰ تن از مادران شهیدان در آستانه سالگرد شهادت مرد میدان و سرباز فداکار ملت و انقلاب حاج قاsm از سوی مرکز مقاومت بسیج وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
🔸️🔹️
از مادر ۳ شهید استدعا کردم که رونمایی « *لوح ثبت ملی روضه خانگی»* را قبول زحمت نمایید.
حاج مرتضی طاهری رئیس خانه مداحان، فضای معنوی خوبی با مداحی در سالن مملو از جمعیت بوجود آورده بود. سردار حسن زاده فرمانده سpاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ آماری از شهدای تهران داد: از ۲۴۰۰۰ شهید، ۵۶۰۰ نفر از آن شهدای دانش آموز هستند که از آن میان ۱۵۰ دانش آموز از مدرسه سلمان فارسی در منطقه ۱۷ آموزش و پرورش است. ۵۶۰ بانوی شهید، ۵۸۰ طلبه روحانی، ۱۳۳۳ شهید ترور و بمباران در کنار شهدای مقاومت و امنیت هستند. او گفت شهر تهران، « *شهر شهیدان* » است.
✅️ من درباره گفتمان و منظومه فکری شهیدان گفتم: آخرت گرایی، خداباوری، توکل، اخلاص، ایثارگری، تقدم منافع ملی بر منافع فردی، دوری از باندبازی و جناح بازی را باید مورد تأکید قرار داد.
تأکید کردم جوامع و ملتی که قهرمان ندارند، به خلق قهرمان می پردازند و جامعه ایرانی از گذشته تا کنون پر از قهرمانان بزرگ است که شهید حاج قاSm یک نمونه و الگوی بارز از قهرمانان این سرزمین است که اخلاص، شجاعت، غیرت، سلحشوری، مردمی بودن، فداکاری از صفات بارز او بود.
🔰🔰
در خاتمه با اشاره به مراسم رونمایی از « *ثبت ملی روضه خانگی* » گفتم: معاونت میراث فرهنگی سال گذشته با ثبت ۴ پرونده از جمله «چله» (یلدا) و امسال با ثبت ۳ پرونده از جمله ضیافت افطاری در فهرست جهانی میراث جهانی یونسکو دو رتبه ایران را در عرصه جهانی صعود و ارتقاء داده است و از رتبه هفتم به رتبه پنجم جهان ارتقاء یافته ایم.
https://www.instagram.com/p/C1ld_2QKDa-/?igsh=NjFhOGMzYTE3ZQ==
عضویت در کانال تلگرام 👇
https://t.me/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان بله 👇
sapp.ir/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان ایتا 👇
eitaa.com/drsapp.ir/dr_alidarabi_alidarabi
*هر شهر یک موزه*
«موزه ها» امروز نمادی از رشد شهرنشینی و توسعه شهری هستند. نقش مهمی در گسترش دیپلماسی عمومی، صلح، مدارا، تعامل، گفت و گو و دوری از منازعات و تنش را در عرصه جهانی ایفا می کنند.
🔰🔰
موزه ها در توانایی، قدرت نرم، تاب آوری و ارجاع اکنون به گذشته و بازخوانی میراث تمدنی سهم جدی دارند. ما در ایران ۸۰۰ موزه داریم که ۳۰۰ موزه تحت تملک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مابقی در اختیار بخش خصوصی، نهادهای عمومی غیردولتی، ... است. لذا راهبرد معاونت میراث فرهنگی با کمک سایر دستگاه ها به خصوص «استانداری ها، فرمانداری ها، شهرداری ها» و بالاخص بخش خصوصی حمایت از ایجاد و راه اندازی موزه در هر شهر است.
✳️✳️
در اولویت قرار دادن طرح های عمرانی نیمه تمام تا سال ۱۴۰۴ از اقدامات مهم میراث فرهنگی است. در عین حال همه استان ها در تلاش هستند طرح های نیمه تمام عمرانی را با اولویت بندی و تأمین اعتبار دنبال نمایند.
🔹️🔸️
• تفویض اختیار
• تمرکز زدایی
• حل مسائل و مشکلات مردم و دستگاه ها و در شهرستان ها و استان ها و پرهیز از ارجاع آنها به ستاد وزارتخانه
• تداوم ممنوعیت دفن اموات در اماکن و بناهای تاریخی وفق قانون
• جرم بودن گنج یابی و دفینه یابی و انحصار کاوش ها و حفاری ها در اختیار وزارت میراث فرهنگی و عدم ورود سایر مقامات و دستگاه های غیر مسئول به آن به بهانه های مختلف
• حمایت از سمن ها، تشکل های مردم نهاد و نیز رسانه ها و مطبوعات استانی به مثابه ظرفیت های مهم برای نظارت و شفافیت و پاسخگو کردن دستگاه ها
• برنامه ریزی برای مناسبت ها و رخدادهای طول سال در بناها
• اماکن تاریخی، موزه ها و پایگاه های میراث ملی و جهانی
🔰🔰
از جمله نکاتی بود که در چهارمین نشست تخصصی و کارگاه آموزشی معاونان میراث فرهنگی و جمعی از مدیران پایگاه های میراث ملی و جهانی و مدیران و کارشناسان ستادی که در محل وزارتخانه برگزار شد را با همکاران ارجمند در میان گذاشتم.
⬇️⬇️
*صیانت از میراث فرهنگی ،دفاع از حقوق عامه و کمک به توسعه کشور را سرلوحه برنامه هاى معاونت ميراث فرهنگى دردولت سيزدهم است.*
#میراث_فرهنگی فرهنگی #وزارت_میراث_فرهنگی_گردشگری_و_صنایع_دستی #عزت_الله_ضرغامی #علی_دارابی
https://www.instagram.com/p/C1pKkmUKr79/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
*از لوح یادبود و تأسیس ساختمان بهارستان تا مجموعه لوازم التحریر شخصی سید جمال الدین اسدآبادی*
1️⃣ ثبت آثار ملی منقول یکی از وظایف و مأموریت های مهم معاونت میراث فرهنگی است که در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب ۱۳۰۹ مجلس شورای ملی، نظام نامه اجرایی آن مصوب ۱۳۱۱ هیأت وزیران بند (ج) از ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی و بند ششم از ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی، ماده ۲۲ آئین نامه حفاظت از میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۸۱ شورای امنیت کشور، فصل دوم آئین نامه مدیریت، ساماندهی، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنکی تاریخی منقول مجاز مصوب ۱۳۸۴ هیأت وزیران صورت می گیرد.
2️⃣ همه این استنادات قانونی را آوردم که معلوم باشد برای حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی از گذشته تابحال مسئولان مختلف چه میزان حساسیت و دقت نظر داشته اند. (قبل و بعد از انقلاب اسلامی)
3️⃣ معاونت میراث، شوراها، کارگروه های تخصصی متعددی را با حضور استادان، صاحب نظران، مدیران برای حوزه های مختلف تشکیل می دهد تا به این امور بپردازند. ریاست این شوراها و ابلاغ لوح و سند به مقامات ذیربط کشور بر عهده وزیر یا معاون میراث فرهنگی است.
4️⃣ چند اثر قابل توجه در فهرست آثار ملی منقول که اخیراً به ثبت رسید وبنده ابلاغ كردم عبارتست از:
*• بادکش شیشه ای حجامت (با قدمت قرون اولیه اسلامی)
• تابلو خوشنویسی تاریخی اثر محمد حسن عماد الکتاب (با قدمت دوران قاجار)
• تابلوی نقاشی دور نمای میدان بهارستان اثر استاد اسداله الحسینى نقاش باشی (باقدمت دوران قاجار)
• لوح یادبود تأسیس ساختمان بهارستان (دوران قاجار)
• پرچم مشروطه خواهان شهرداری رابرکرمان (قاجاریه)
• مجموعه لوازم التحریر و لوازم شخصی برجای مانده از سید جمال الدین اسدآبادی (قاجاریه)
• چراغ شیشه ای برنزی (قرن ۴ و ۵ اسلامی)
• کاسه لاله گون شیشه ای تراش دار (دوران هخامنشی)
• لوله های شیشه ای معبد چغازنبیل (قدمت ایلام میانی) .*میراث فرهنگی ریشه، تمدن، هویت، تاریخ و همه داشته های مادی و معنوی ماست.
حفظ و صیانت از آنها یک وظیفه همگانی است.*
https://www.instagram.com/p/C110kj9KCQd/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
عضویت در کانال تلگرام 👇
https://t.me/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان بله 👇
sapp.ir/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان ایتا 👇
eitaa.com/drsapp.ir/dr_alidarabi_alidarabi
*شكوه ايران باستان*
✅️ نمايشگاه موزه اى ايران شامل ۲۱۶ اثر و اموال تاريخى از قدمت بيش از ٣ هزار سال تا دوره قاجار در كاخ موزه شهر پكن (موزه شهر ممنوعه) روز پنجشنبه ٢١ ديماه ١٤٠٢ افتتاح شد.
✅️ بعد از انقلاب اسلامى ۳۷ نمايشگاه موزه ملى در جهان برگزار شده است و نمايشگاه كنونى سى وهشتمين نمايشگاه محسوب مى شود، که بزرگترین نمایشگاه موزه ای ایران در کشور چین است. از همكاران پرتلاشم در موزه ملى ايران كه مسئوليت برگزارى نمايشگاه را دارند كمال تشكر را دارم.
✅️ ايران و چين دو كشور با قدمت تاريخى و ميراث كهن هستند و سوابق طولانى همكارى با هم داشته اند؛ جاده ابريشم با بيش از دو هزار سال گام هاى نخست اين همكارى مى باشد.
✅️ در دورانى كه در سايه تحريم هاى ظالمانه غرب و آمريكا و نيز تصويرى از ايران هراسى در دنيا ترسيم شده است برپايی اين قبيل نمايشگاه ها نقش مهمى در خنثى كردن توطئه هاى دشمنان عليه ايران دارد.
✅️ موزه ها نماد و تبلور داشته ها، گنجينه ها و آثار تاريخى و نفايس يك ملت با تمدن چون ايران است. امروزه موزه ها نقش بسيار مهمى در گسترش صلح و دورى از تنش و منازعات ايفا مى كنند.
✅️ در سند راهبردى ايران و چين فصل مهمى به حوزه فرهنگ و ميراث فرهنگى و گردشگرى اختصاص دارد. برگزارى نمايشگاه هاى موزه اى و توسعه گردشگرى از مصاديق بارز اين توجهات است. سالانه بيش از ۵ ميليون گردشگر چينى قرار است به ايران بيايند حساب كنيد ارز آورى، ايجاد اشتغال، رونق و كسب و كار و از همه مهم تر آشنايی بيشتر با فرهنگ و تمدن ايران زمين را.
✅️ نمايشگاه شكوه ايران باستان به مدت ٣ ماه در پكن و بعد از آن در شانگهاى، گوانجو و شين ادامه مى يابد و قرار است متقابلا نمايشگاهى از آثار تاريخى چين در ايران برگزار شود.
✅️ تعدادى از سفراى كشورهاى خارجى مقيم چين، جمعى از استادان و پژوهشگران چينى و ايرانى.
مسولان و مقامات چين از جمله آقاى "لى چى" قائم مقام وزير و رييس ميراث فرهنگى چين، آقاى "وانگ" مدير كاخ موزه پكن و …دكتر بختيار سفير ايران در چين و همكاران سفارت و گروهى از دست اندر كاران رسانه ها و مطبوعات در آيين گشايش نمايشگاه حضور داشتند.
✅️ ميراث فرهنگى هر ملت نشانگر تفكر، خلاقيت، هويت، تمدن، سنت ها، عقايد و باورها، آداب و رسوم، ريشه و اصالت مردمان آن سرزمين است. به ايرانى بودن خود افتخار كنيم.
*چوايران نباشد تن من مباد*
#ایران #وزارت_میراث_فرهنگی_گردشگری_و_صنایع_دستی #موزه_ملی #نمایشگاه #چین #ایران_باستان #شکوه_ایران
https://www.instagram.com/p/C1-AoWBLtfN/?igsh=NjFhOGMzYTE3ZQ==
عضویت در کانال تلگرام 👇
https://t.me/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان بله 👇
sapp.ir/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان ایتا 👇
eitaa.com/drsapp.ir/dr_alidarabi_alidarabi
*فیلسوف بزرگ ایران*
استاد کریم مجتهدی (۱۰ شهریور ۱۳۰۹ – ۲۵ دی ۱۴۰۲) استاد تمام و فیلسوف بزرگ ایران زمین درگذشت. ایشان نقش بسیار مهمی در رشد پژوهش ها و مطالعات فلسفی داشت. چهره ماندگار ایران زمین از شاگردان «هانری کربن» و تحصیل کرده دانشگاه سوربن فرانسه بود. بیش از ۳۰ اثر را تألیف یا ترجمه کرده و در زمره محققان پرکار و پرتلاش بود.
🔰از مهم ترین آثار ایشان می توان به:
✅️ فلسفه در قرون وسطی
✅️فلسفه تاریخ
✅️سید جمال الدین اسدآبادی و تفکر جدید
✅️فلسفه و فرهنگ
✅️نگاهی به فلسفه های جدید و معاصر در جهان غرب
✅️آشنایی ایرانیان با فلسفه های جدید غرب
✅️افکار هگل
✅️سهروردی و افکار او
✅️مغولان و سرنوشت فرهنگی ایران را نام برد.
استاد کریم مجتهدی، زاده تبریز بود و ۹۳ سال عمر کرد که تا آخر عمر از تدریس، پژوهش و تعلیم و آموزش دست نکشید. در دوران عمر پر برکت خود، دانشجویان بزرگی را تربیت کرد.
دکتر کریم مجتهدی از جمله فیلسوفان بزرگ ایران در قرن حاضر به شمار می آمد. نام او در کنار چهره هایی چون، آیت ا... علامه سید حسين طباطبایی، حضرات آيات عبدالله جوادى آملى،حسن حسن زاده آملى،سيد جلال الدين آشتيانى ،مصباح يزدى ،*نصراله پورجوادی، مهدی گلشنی، آیت ا... مرتضی مطهری، منوچهر آشتیانی، محسن جهانگیری، ضیاء موحد، سید یحیی یثربی،سید عبدا... انوار، رضا داوری اردکانی، داریوش شایگان، سید حسین نصر، احمد فردید، غلامحسین ابراهیمی دینانی و ... را باید از سرآمدان و اعاظم فلسفه و حکمت در ایران معاصر نام برد. خدایش بیامرزد و بهشت برین جایگاهش باد.
*از ملک ادب حکم گذاران همه رفتند ••• شو، بار سفر بند که یاران همه رفتند
آن گرد شتابنده که بر دامن صحراست ••• گوید چه نشینی که سواران همه رفتند*
#کریم_مجتهدی #فلسفه #استاد_کریم_مجتهدی
https://www.instagram.com/p/C2KSY7Rq0b8/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
عضویت در کانال تلگرام 👇
https://t.me/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان بله 👇
sapp.ir/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان ایتا 👇
eitaa.com/drsapp.ir/dr_alidarabi_alidarabi
*دلنوشته*
✍️
متن بالا را مهدی نوه ۸ ساله ام که کلاس دوم ابتدایی است نوشته است. بدون اطلاع و راهنمایی کسی. از من کاغذی برای نوشتن خواسته بود. صبح روی میز کارم در منزل گذاشته بود. به قدری به وجد آمدم که قابل وصف نيست.
🔸️🔹️
کلید واژه او « *خدا* » و « *مهربانی* » است و «مهربانی» را « *درست کاری* » می داند. چقدر امروزدرعصروزمانه اى كه زندگى مى كنيم محتاج همین ها هستیم که این کودک ۸ ساله نوشته است .
ما ایرانیان مسلمان، چقدر خوشبخت هستیم که آموزه های ما مملو از همین «مهربانی» است. « *گفتار نیک، پندار نیک،كردارنيك* » که از نیکان ایرانی ما به ارث مانده است، تا تأکیدات دین مبین اسلام به خصوص پیامبر رحمت حضرت محمد (ص) که فرمود: هر کسی خوش اخلاق تر، خوش برخوردتر با مردم و نیکوکارتر با آشنایان و برادران دینی اش را بیش تر دوست داشته باشد همانا به من شباهت بیشتری دارد.
⬇️
غزالی در کتاب احیاء العلوم درباره پیامبر اکرم (ص) نوشته است: « *پیامبر خدا (ص) مهربان ترین، خیرخواه ترین و سودمند ترین فرد برای مردم بود* » . (سنن النبی ، صص ۳۲-۳۰، علامه محمد حسین طباطبایی)
✅️ پیامبر خاتم (ص) به قدری به «مهربانی» تأکید می ورزید که فرمود: « *سوگند به آنکه جانم در دست اوست، وارد بهشت نخواهید شد مگر اینکه به یکدیگر مهربانی کنید* ».
مولانا شاعر بزرگ ایران زمین چه زیبا سروده است:
◀️ در این خاک در این خاک در این مزرعه پاک
◀️ بجز مهر به جز عشق دگر تخم نکاریم
#مهربانی #درست_کاری #محبت
https://www.instagram.com/p/C2SiALlN8ol/?igsh=NjFhOGMzYTE3ZQ==
عضویت در کانال تلگرام 👇
https://t.me/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان بله 👇
sapp.ir/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان ایتا 👇
eitaa.com/drsapp.ir/dr_alidarabi_alidarabi
*تولد خالق شاهنامه*
یکم بهمن ۳۱۹ حکیم ابوالقاسم فردوسی در روستای پاژ از توابع طبران توس در خراسان متولد شد و در سال ۳۹۹ در همانجا درگذشت. اگرچه استاد دكترجلال خالقى مطلق شاهنامه پژوه بزرگ درپيامى كه دربهمن ماه ١٣٩٦به بنيادفردوسى داد روزيكم بهمن ماه رافاقد اعتبار مى داند….
🔹️
به هر بهانه که درباره این نادره ایران زمین و شاهکار او «شاهنامه» بگوییم و بنویسیم کم است. امروز که روز تولد اوست.
شاهنامه منظومه مفصلی است که از ۵۲ هزار بیت تشکیل شده و دارای ۳ دوره اساطیری، پهلوی و تاریخی است. در این اثر بی بدیل که یونسکو آن را یکی از سه اثر برجسته جهان معرفی کرده است بیش از ۲۰۰۰بار از واژه ایرانی استفاده شده است.
در شاهنامه بیش از ۶۰۰ بار از واژه خرد و خردمندی نام برده شده است، یعنی شاهنامه اثری است که بیانگر جایگاه خرد و عقلانیت در منظومه فکری ایرانیان است.
◀️ استاد *دکتر محمد علی فروغی* ؛ شاهکار بزرگ فردوسی راازآن جهت مى داند که شاهنامه را به زبان فارسی می سراید، در عصری که بیشتر آثار به زبان عربی نوشته می شده است و یکی از *رمزهای ماندگاری آن همانا «زبان فارسی» است* که از همان زمان هر کس خواندن و نوشتن می دانست شاهنامه را فرا می گرفت.
◀️ استاد *دکتر محمد علی اسلامی ندوشن* ، بر این باور است که در طی هزار سال در تنگناها و فراز و نشیب های ایران، شاهنامه نقش بزرگی در کمک به ایرانیان ایفا کرده است.
ایشان بر این باور است که نفیس ترین و گرانترین کتاب جهان که توسط سایر ملل نیز ترجمه و چاپ شده است، همانا «شاهنامه فردوسی» است. چرا که شاهنامه *«کتاب مردم ایران است»* اگر چه بدست یک نفر سروده شده باشد.
◀️شاعر بزرگ ایران زمین استاد *مهدی اخوان ثالث* که مزارش در چند قدمی آرامگاه فردوسی بزرگ است، شاهنامه را « *ترازوى زبان فارسی* » می داند.
شاهنامه، کتاب ایران و ایرانی است. زبان فارسی و عظمت و مجد آن را به رخ می کشد. خرد و عقلانیت را روایت می کند، از آرمان های بلند قهرمانان ایران زمین و مصاف با دشمنان آن می گوید. از هویت، ریشه ها و تمدن و میراث فرهنگی ایران عزیز می گوید. شاهنامه کتاب و اندیشه برای رویارویی با فرهنگ بیگانه است. کتاب معنویت و باورها و عقاید است.
✳️همانکه فردوسی می گوید:
اگر چشم داری به دیگر سرای⚘️
به نزد نبی و علی گیر جای⚘️
گرت زین بد آید گناه من است⚘️
چنین است و این دین و راه من است⚘️
بر این زادم و هم بر این بگذرم⚘️
چنان دان که خاک پی حیدرم⚘️
#فردوسی #شاهنامه #توس #ابوالقاسم_فردوسی #حکیم_توس #زبان_فارسی
https://www.instagram.com/p/C2X2rO-Lq7N/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
*تو در زمانه مكن فخر، به جز نام پدر*
ميلاد باسعادت امير المومنين على عليه السلام و روز پدر را تبريک ميگويم.
اگر چه هر روز و هر مناسبت از مقام پدر و مادر بگوييم باز هم كم است و خداى بزرگ همه ما را توانا و قادر سازد تا مى توانيم در زمان حيات پر بركت شان خدمت كنيم بى منت و دستبوس آنان باشيم… .
پدرم كه رحمت و رضوان الهى نصيب شان باد ۳۵ سال است كه فوت كرده است اما عكس ، ياد ،خاطرات و حكمت هاى آموزنده اش همواره باماست.
برخى اوصاف و خصوصيات ايشان را مى نگارم؛
✅️ با قرآن و نماز و دعا مانوس و اهل تهجد و شب زنده دارى و مناجات باوخداى بزرگ بود .
✅️ ارادت ويژه به اهلبيت عليهم السلام داشت. با نام مبارک مولاى متقيان على(ع) و سيدالشهداء باران اشک از گونه هايش روان بود و با صداى بلند مى گريست.
✅️ از كودكى ما را با قرآن و دين انس داد و در كنار آن شاهنامه و حافظ را به ماآموخت. بياد دارم در كودكى كه در سرماى طاقت فرساى روستاى وفس از توابع اراک به زير كرسى ميخزيديم مى گفت موقع خواندن شاهنامه زير كرسى زانوى ادب بزنيد چرا كه فردوسى كارى بزرگ براى ايران و اسلام و زبان فارسى انجام داده است.
✅️ او براى درس خواندن و تحصيلات عاليه فرزندانش از هيچ تلاشى فروگذار نمى كرد و اين دغدغه بزرگ زندگى او بود.
معروف است جوانان فاميل را پدرم مشوق اصلى درس خواندن بوده است.
✅️ در زمان جنگ تحميلى رژيم بعثى عراق عليه ايران
كه چند نوبت پيش آمده بود كه هر ۵ برادر همزمان جبهه بوديم، ايشان گفت هر نوبت يكى از شما بماند پشت جبهه كه امورات خانواده هاى خودتان را انجام دهد كارى كه پيامبر اكرم (ص) درصدر اسلام مى كرد. او مستندات تاريخى و عقيدتى را براى محكم كردن دستورش مى آورد.
✅️ ما بسيارى از آنچه را آموختيم از الگو و رفتار عملى زنده ياد پدر عزيزمان بوده است.
⚘️⚘️
جاى همه پدران آسمانى و شهيدان عالى مقام در اين ايام خاليست.
رحمت خدا بر آنان باد.
*اگر زمانه به نام تو افتخار كند تو در زمانه مكن فخر، جز به نام پدر*
#پدر
https://www.instagram.com/p/C2k4youroih/?igsh=djRmNG4wOWdscGs4
*معجزه فوتبال*
⚽️
بی شک رخدادى چون « *فوتبال* » در مقایسه با سایر رشته های ورزشی از نظر هیجان، شور و شوق، جریان ساز و موج آفرین بی رقیب است. این تنها جام جهانی فوتبال است که میلیاردها نفر را پای جعبه جادویی تلویزیون و میلیون ها نفر را به استادیوم های فوتبال می کشاند.
🔰🔰
چندین سال قبل، دبیرکل وقت سازمان ملل متحد گفته بود از اینکه سازمان ملل به رغم وظیفه ای که برای گسترش صلح و دوستی و دوری از منازعات دارد ونمی تواند چون مسابقات جام جهانی فوتبال ملت ها را به هم نزدیک کند اظهار تأسف کرده بود.
✅️ملت ها با باخت تیم ملی فوتبال خود می گریند و با پیروزی آنها اشک شوق می ریزند و خوشحالی و به خیابان ها برای شادی سرازیر می شوند. داستان فوتبال و زیبایی های آن به همین برد و باخت ها، اشک ها و لبخند ها است.
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر تیم ملی فوتبال ژاپن و صعود آن به مسابقات نیمه نهایی جام ملت های آسیا را به مردم عزیزمان تبریک می گویم. بازیکنان تیم ملی با غیرت و همدلی بازی کردند و نتیجه آن را دیدند.
◀️ امروزه سرمایه گذاری در حوزه ورزش و اعزام تیم های ورزشی به مسابقات جهانی از راهبردهای مهم کشورها محسوب می شود. دیپلماسی ورزشی نقش مهمی در معرفی کشورها و فرهنگ و تمدن آنها دارد. اعزام تیم های ورزشی به مسابقات مختلف جهانی را نباید از حیث هزینه نگریست، باید آن را به مثابه سرمایه اجتماعی و دیپلماسی فرهنگی دید. اگر این باشد برای آن نیز سرمایه گذاری خواهیم کرد.
جامعه سالم در گرو جوانان سالم و با نشاط است. ورزش کارکردهای مختلفی دارد.
🇮🇷 پیروزی در میادین و مسابقات ورزشی، رابطه معناداری با غرور ملی، افزایش وحدت ملی و هویت ملی دارد. پیروزی تیم ملی فوتبال ایران را به فدراسيون فوتبال ،بازیکنان، کادر فنی، مربی و همه عوامل تبریک می گویم.
#تیم_ملی_ایران #فوتبال #ایران #جام_ملتهای_آسیا
https://www.instagram.com/p/C25jQ3BSaCG/?igsh=d294dTZxM3A2bzZp
*درباره انقلاب ۵۷*
🇮🇷🇮🇷
1️⃣ ما نسل انقلاب کرده در سال ۱۳۵۷ به اقدام خود می بالیم. ما علیه بی قانونی، استبداد، نبود آزادی، دخالت بیگانگان در امور کشور، تضعیف ارزش ها و باورهای دینی، فساد خاندان پهلوی و دربار، سرکوب و شکنجه های ساواک و در یک کلمه برای «مبارزه با طاغوت» انقلاب کردیم.
2️⃣ عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد، حاکمیت قانون، اجرای اسلام، مردم سالاری، آزادی وحق رأی واقعی، استقلال کشور، کوتاه کردن دست بیگانگان در امور داخلی، احیای کرامت، عزت و هویت ایرانی – اسلامی، محرومیت زدایی از آرمانهای بلند و اهداف والای انقلاب ۱۳۵۷ بود.
3️⃣ با گذشت ۴۵ سال از پیروزی انقلاب در تحقق برخی از اهداف انقلاب ناکام و ناموفق بوده ایم. باید این ناکامی ها را بدرستی بشناسیم و برای حل آنها اقدام كنيم. با گذشت ۴۵ سال از عمر انقلاب لزومی ندارد که همچنان به «مقایسه کارنامه جمهوری اسلامی و دوران ۳۷ ساله سلطنت محمد رضا پهلوی» بپردازیم. راهی را که آمده ایم برای استقلال، عزت، آبادانی، مردم سالاری معلوم است و آنچه که باید برای تحقق آن تلاش کنیم نیز روشن است.
4️⃣ انقلاب اسلامی برای آنکه «پویا و مانا» باشد لازم است:
کارآمدی، حاکمیت قانون، مردم سالاری، رفاه و امنیت، ثبات و آسایش، توسعه همه جانبه، اجرای اسلام براساس مقتضیات زمان و مکان برابر فقه پویا و اجتهاد مستمر که امام خمینی معمار کبیر انقلاب اسلامی آن را «گره گشای مدیریت کشور از بن بست ها و بحران ها» می دانست.
پیشرفت و آبادانی، حکمرانی مطلوب و بالاخره حاکمیت اعتدال و عقلانیت در مدیریت کشور را باید سرلوحه برنامه ریزی و مدیریت کشور قرار دهد.
5️⃣ افتخار به گذشته، امید به آینده و فردای بهتر، وحدت و اتحاد ملی، حضور همه اقشار مختلف در اداره کشور با سلیقه ها و گرایش های مختلف، میدان داری نخبگان و صاحب نظران لازمه عبور از مشکلات و بحران ها و چالش های موجود است. انقلاب اسلامی در سایه وحدت و همدلی مردم پیروز شد و باید حامی و مقوم وحدت ملی باشد.
ابرچالش هايی چون فساد افسار گسيخته، اصلاح نظام پرداخت غير هدفمند يارانه ها، عدم ثبات اقتصادى، كاهش قدرت خريد مردم، كاهش سرمايه اجتماعى، ناترازى نظام بانكی، صندوق هاى بازنشستگى و بدهى انباشت شده، بحران آب و محيط زيست و …محتاج همكارى همه مردم و پيوند دولتى كارآمد و بخش خصوصى مقتدر است تا بتوان آنها را حل كرد. شرايط و فضاى بين المللى و انفتاح فضاى سياسى و اجتماعى از لوازم واجب حل اين چالش هاست.
ادامه در بخش نظرات 👇👇
https://www.instagram.com/p/C2-rh3drADm/?igsh=MWxhb21obmdhNzh4cw==