*دلنوشته*
✍️
متن بالا را مهدی نوه ۸ ساله ام که کلاس دوم ابتدایی است نوشته است. بدون اطلاع و راهنمایی کسی. از من کاغذی برای نوشتن خواسته بود. صبح روی میز کارم در منزل گذاشته بود. به قدری به وجد آمدم که قابل وصف نيست.
🔸️🔹️
کلید واژه او « *خدا* » و « *مهربانی* » است و «مهربانی» را « *درست کاری* » می داند. چقدر امروزدرعصروزمانه اى كه زندگى مى كنيم محتاج همین ها هستیم که این کودک ۸ ساله نوشته است .
ما ایرانیان مسلمان، چقدر خوشبخت هستیم که آموزه های ما مملو از همین «مهربانی» است. « *گفتار نیک، پندار نیک،كردارنيك* » که از نیکان ایرانی ما به ارث مانده است، تا تأکیدات دین مبین اسلام به خصوص پیامبر رحمت حضرت محمد (ص) که فرمود: هر کسی خوش اخلاق تر، خوش برخوردتر با مردم و نیکوکارتر با آشنایان و برادران دینی اش را بیش تر دوست داشته باشد همانا به من شباهت بیشتری دارد.
⬇️
غزالی در کتاب احیاء العلوم درباره پیامبر اکرم (ص) نوشته است: « *پیامبر خدا (ص) مهربان ترین، خیرخواه ترین و سودمند ترین فرد برای مردم بود* » . (سنن النبی ، صص ۳۲-۳۰، علامه محمد حسین طباطبایی)
✅️ پیامبر خاتم (ص) به قدری به «مهربانی» تأکید می ورزید که فرمود: « *سوگند به آنکه جانم در دست اوست، وارد بهشت نخواهید شد مگر اینکه به یکدیگر مهربانی کنید* ».
مولانا شاعر بزرگ ایران زمین چه زیبا سروده است:
◀️ در این خاک در این خاک در این مزرعه پاک
◀️ بجز مهر به جز عشق دگر تخم نکاریم
#مهربانی #درست_کاری #محبت
https://www.instagram.com/p/C2SiALlN8ol/?igsh=NjFhOGMzYTE3ZQ==
عضویت در کانال تلگرام 👇
https://t.me/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان بله 👇
sapp.ir/dr_alidarabi
عضویت در پیام رسان ایتا 👇
eitaa.com/drsapp.ir/dr_alidarabi_alidarabi
*تولد خالق شاهنامه*
یکم بهمن ۳۱۹ حکیم ابوالقاسم فردوسی در روستای پاژ از توابع طبران توس در خراسان متولد شد و در سال ۳۹۹ در همانجا درگذشت. اگرچه استاد دكترجلال خالقى مطلق شاهنامه پژوه بزرگ درپيامى كه دربهمن ماه ١٣٩٦به بنيادفردوسى داد روزيكم بهمن ماه رافاقد اعتبار مى داند….
🔹️
به هر بهانه که درباره این نادره ایران زمین و شاهکار او «شاهنامه» بگوییم و بنویسیم کم است. امروز که روز تولد اوست.
شاهنامه منظومه مفصلی است که از ۵۲ هزار بیت تشکیل شده و دارای ۳ دوره اساطیری، پهلوی و تاریخی است. در این اثر بی بدیل که یونسکو آن را یکی از سه اثر برجسته جهان معرفی کرده است بیش از ۲۰۰۰بار از واژه ایرانی استفاده شده است.
در شاهنامه بیش از ۶۰۰ بار از واژه خرد و خردمندی نام برده شده است، یعنی شاهنامه اثری است که بیانگر جایگاه خرد و عقلانیت در منظومه فکری ایرانیان است.
◀️ استاد *دکتر محمد علی فروغی* ؛ شاهکار بزرگ فردوسی راازآن جهت مى داند که شاهنامه را به زبان فارسی می سراید، در عصری که بیشتر آثار به زبان عربی نوشته می شده است و یکی از *رمزهای ماندگاری آن همانا «زبان فارسی» است* که از همان زمان هر کس خواندن و نوشتن می دانست شاهنامه را فرا می گرفت.
◀️ استاد *دکتر محمد علی اسلامی ندوشن* ، بر این باور است که در طی هزار سال در تنگناها و فراز و نشیب های ایران، شاهنامه نقش بزرگی در کمک به ایرانیان ایفا کرده است.
ایشان بر این باور است که نفیس ترین و گرانترین کتاب جهان که توسط سایر ملل نیز ترجمه و چاپ شده است، همانا «شاهنامه فردوسی» است. چرا که شاهنامه *«کتاب مردم ایران است»* اگر چه بدست یک نفر سروده شده باشد.
◀️شاعر بزرگ ایران زمین استاد *مهدی اخوان ثالث* که مزارش در چند قدمی آرامگاه فردوسی بزرگ است، شاهنامه را « *ترازوى زبان فارسی* » می داند.
شاهنامه، کتاب ایران و ایرانی است. زبان فارسی و عظمت و مجد آن را به رخ می کشد. خرد و عقلانیت را روایت می کند، از آرمان های بلند قهرمانان ایران زمین و مصاف با دشمنان آن می گوید. از هویت، ریشه ها و تمدن و میراث فرهنگی ایران عزیز می گوید. شاهنامه کتاب و اندیشه برای رویارویی با فرهنگ بیگانه است. کتاب معنویت و باورها و عقاید است.
✳️همانکه فردوسی می گوید:
اگر چشم داری به دیگر سرای⚘️
به نزد نبی و علی گیر جای⚘️
گرت زین بد آید گناه من است⚘️
چنین است و این دین و راه من است⚘️
بر این زادم و هم بر این بگذرم⚘️
چنان دان که خاک پی حیدرم⚘️
#فردوسی #شاهنامه #توس #ابوالقاسم_فردوسی #حکیم_توس #زبان_فارسی
https://www.instagram.com/p/C2X2rO-Lq7N/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
*تو در زمانه مكن فخر، به جز نام پدر*
ميلاد باسعادت امير المومنين على عليه السلام و روز پدر را تبريک ميگويم.
اگر چه هر روز و هر مناسبت از مقام پدر و مادر بگوييم باز هم كم است و خداى بزرگ همه ما را توانا و قادر سازد تا مى توانيم در زمان حيات پر بركت شان خدمت كنيم بى منت و دستبوس آنان باشيم… .
پدرم كه رحمت و رضوان الهى نصيب شان باد ۳۵ سال است كه فوت كرده است اما عكس ، ياد ،خاطرات و حكمت هاى آموزنده اش همواره باماست.
برخى اوصاف و خصوصيات ايشان را مى نگارم؛
✅️ با قرآن و نماز و دعا مانوس و اهل تهجد و شب زنده دارى و مناجات باوخداى بزرگ بود .
✅️ ارادت ويژه به اهلبيت عليهم السلام داشت. با نام مبارک مولاى متقيان على(ع) و سيدالشهداء باران اشک از گونه هايش روان بود و با صداى بلند مى گريست.
✅️ از كودكى ما را با قرآن و دين انس داد و در كنار آن شاهنامه و حافظ را به ماآموخت. بياد دارم در كودكى كه در سرماى طاقت فرساى روستاى وفس از توابع اراک به زير كرسى ميخزيديم مى گفت موقع خواندن شاهنامه زير كرسى زانوى ادب بزنيد چرا كه فردوسى كارى بزرگ براى ايران و اسلام و زبان فارسى انجام داده است.
✅️ او براى درس خواندن و تحصيلات عاليه فرزندانش از هيچ تلاشى فروگذار نمى كرد و اين دغدغه بزرگ زندگى او بود.
معروف است جوانان فاميل را پدرم مشوق اصلى درس خواندن بوده است.
✅️ در زمان جنگ تحميلى رژيم بعثى عراق عليه ايران
كه چند نوبت پيش آمده بود كه هر ۵ برادر همزمان جبهه بوديم، ايشان گفت هر نوبت يكى از شما بماند پشت جبهه كه امورات خانواده هاى خودتان را انجام دهد كارى كه پيامبر اكرم (ص) درصدر اسلام مى كرد. او مستندات تاريخى و عقيدتى را براى محكم كردن دستورش مى آورد.
✅️ ما بسيارى از آنچه را آموختيم از الگو و رفتار عملى زنده ياد پدر عزيزمان بوده است.
⚘️⚘️
جاى همه پدران آسمانى و شهيدان عالى مقام در اين ايام خاليست.
رحمت خدا بر آنان باد.
*اگر زمانه به نام تو افتخار كند تو در زمانه مكن فخر، جز به نام پدر*
#پدر
https://www.instagram.com/p/C2k4youroih/?igsh=djRmNG4wOWdscGs4
*معجزه فوتبال*
⚽️
بی شک رخدادى چون « *فوتبال* » در مقایسه با سایر رشته های ورزشی از نظر هیجان، شور و شوق، جریان ساز و موج آفرین بی رقیب است. این تنها جام جهانی فوتبال است که میلیاردها نفر را پای جعبه جادویی تلویزیون و میلیون ها نفر را به استادیوم های فوتبال می کشاند.
🔰🔰
چندین سال قبل، دبیرکل وقت سازمان ملل متحد گفته بود از اینکه سازمان ملل به رغم وظیفه ای که برای گسترش صلح و دوستی و دوری از منازعات دارد ونمی تواند چون مسابقات جام جهانی فوتبال ملت ها را به هم نزدیک کند اظهار تأسف کرده بود.
✅️ملت ها با باخت تیم ملی فوتبال خود می گریند و با پیروزی آنها اشک شوق می ریزند و خوشحالی و به خیابان ها برای شادی سرازیر می شوند. داستان فوتبال و زیبایی های آن به همین برد و باخت ها، اشک ها و لبخند ها است.
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر تیم ملی فوتبال ژاپن و صعود آن به مسابقات نیمه نهایی جام ملت های آسیا را به مردم عزیزمان تبریک می گویم. بازیکنان تیم ملی با غیرت و همدلی بازی کردند و نتیجه آن را دیدند.
◀️ امروزه سرمایه گذاری در حوزه ورزش و اعزام تیم های ورزشی به مسابقات جهانی از راهبردهای مهم کشورها محسوب می شود. دیپلماسی ورزشی نقش مهمی در معرفی کشورها و فرهنگ و تمدن آنها دارد. اعزام تیم های ورزشی به مسابقات مختلف جهانی را نباید از حیث هزینه نگریست، باید آن را به مثابه سرمایه اجتماعی و دیپلماسی فرهنگی دید. اگر این باشد برای آن نیز سرمایه گذاری خواهیم کرد.
جامعه سالم در گرو جوانان سالم و با نشاط است. ورزش کارکردهای مختلفی دارد.
🇮🇷 پیروزی در میادین و مسابقات ورزشی، رابطه معناداری با غرور ملی، افزایش وحدت ملی و هویت ملی دارد. پیروزی تیم ملی فوتبال ایران را به فدراسيون فوتبال ،بازیکنان، کادر فنی، مربی و همه عوامل تبریک می گویم.
#تیم_ملی_ایران #فوتبال #ایران #جام_ملتهای_آسیا
https://www.instagram.com/p/C25jQ3BSaCG/?igsh=d294dTZxM3A2bzZp
*درباره انقلاب ۵۷*
🇮🇷🇮🇷
1️⃣ ما نسل انقلاب کرده در سال ۱۳۵۷ به اقدام خود می بالیم. ما علیه بی قانونی، استبداد، نبود آزادی، دخالت بیگانگان در امور کشور، تضعیف ارزش ها و باورهای دینی، فساد خاندان پهلوی و دربار، سرکوب و شکنجه های ساواک و در یک کلمه برای «مبارزه با طاغوت» انقلاب کردیم.
2️⃣ عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد، حاکمیت قانون، اجرای اسلام، مردم سالاری، آزادی وحق رأی واقعی، استقلال کشور، کوتاه کردن دست بیگانگان در امور داخلی، احیای کرامت، عزت و هویت ایرانی – اسلامی، محرومیت زدایی از آرمانهای بلند و اهداف والای انقلاب ۱۳۵۷ بود.
3️⃣ با گذشت ۴۵ سال از پیروزی انقلاب در تحقق برخی از اهداف انقلاب ناکام و ناموفق بوده ایم. باید این ناکامی ها را بدرستی بشناسیم و برای حل آنها اقدام كنيم. با گذشت ۴۵ سال از عمر انقلاب لزومی ندارد که همچنان به «مقایسه کارنامه جمهوری اسلامی و دوران ۳۷ ساله سلطنت محمد رضا پهلوی» بپردازیم. راهی را که آمده ایم برای استقلال، عزت، آبادانی، مردم سالاری معلوم است و آنچه که باید برای تحقق آن تلاش کنیم نیز روشن است.
4️⃣ انقلاب اسلامی برای آنکه «پویا و مانا» باشد لازم است:
کارآمدی، حاکمیت قانون، مردم سالاری، رفاه و امنیت، ثبات و آسایش، توسعه همه جانبه، اجرای اسلام براساس مقتضیات زمان و مکان برابر فقه پویا و اجتهاد مستمر که امام خمینی معمار کبیر انقلاب اسلامی آن را «گره گشای مدیریت کشور از بن بست ها و بحران ها» می دانست.
پیشرفت و آبادانی، حکمرانی مطلوب و بالاخره حاکمیت اعتدال و عقلانیت در مدیریت کشور را باید سرلوحه برنامه ریزی و مدیریت کشور قرار دهد.
5️⃣ افتخار به گذشته، امید به آینده و فردای بهتر، وحدت و اتحاد ملی، حضور همه اقشار مختلف در اداره کشور با سلیقه ها و گرایش های مختلف، میدان داری نخبگان و صاحب نظران لازمه عبور از مشکلات و بحران ها و چالش های موجود است. انقلاب اسلامی در سایه وحدت و همدلی مردم پیروز شد و باید حامی و مقوم وحدت ملی باشد.
ابرچالش هايی چون فساد افسار گسيخته، اصلاح نظام پرداخت غير هدفمند يارانه ها، عدم ثبات اقتصادى، كاهش قدرت خريد مردم، كاهش سرمايه اجتماعى، ناترازى نظام بانكی، صندوق هاى بازنشستگى و بدهى انباشت شده، بحران آب و محيط زيست و …محتاج همكارى همه مردم و پيوند دولتى كارآمد و بخش خصوصى مقتدر است تا بتوان آنها را حل كرد. شرايط و فضاى بين المللى و انفتاح فضاى سياسى و اجتماعى از لوازم واجب حل اين چالش هاست.
ادامه در بخش نظرات 👇👇
https://www.instagram.com/p/C2-rh3drADm/?igsh=MWxhb21obmdhNzh4cw==
عيد سعيد مبعث پيامبرخاتم حضرت محمد(ص)مبارك .
✅️ مناسبت ها و ايام الله فرصتى است تا با بازخوانى آنها براى امروز و فرداى خود و جامعه مان بهره ببريم.
✅️ بعثت پيامبر خاتم كه مسئوليت آسمانى حضرتش كه از طريق وحى مخاطبش همه بشريت را متوجه خود كرد نه فقط قوم و قبيله خود را از اين حيث اهميت مضاعف مى يابد كه واپسين فرستاده به سوى همه جهانيان از سوى خداست و بعد از او پيامبرى نخواهد آمد.
✅️ براستى رمز پيروزى و موفقيت حضرت محمد (ص) و پويايی و جهانگير شدن و مانايی دين اسلام در چه بوده است؟
✅️ در تاريخ نام كسانى كه با جنگ و نبردهاى نظامى بر دشمنان خود غلبه كرده اند عالمگير شده است؛داريوش اول (كبير)، اسكندر مقدونى (كبير)، ژوليوس سزار و بالاخره امپراتور ژوستيين اول چهار شخصيت استثنايی از رهبران جهان ازاين نوع هستند.
✅️ اما علت پيروزى و جهانشمول شدن پيام و رسالت حضرت محمد (ص) در چه امرى نهفته است؟
گفتمان، پيام، و رفتار پيامبر خاتم (ص) را عامل اصلى اين پيروزى بايد برشمرد؛
1️⃣ پيام حضرت محمد (ص) بر خلاف ساير پيامبران در محدوده قوم خود نبود مخاطب او عموم جامعه بشرى بودند. (اعراف: ۱۵۸)
2️⃣ پيام اسلام هيچ گسستى از ميراث بشرى نداشت و در حقيقت، وارث قانونى پيام هاى آسمانى پيشين بود. پيامبران قبل تنها در قلمرو محدودى از زمان و مكان اختصاص داشتند در حالى كه اسلام دين كامل و جامع بود. (مائده:٣)
3️⃣ رسالت پيامبر تا گستره زمان امتداد دارد. زيرا خداوند به پيامبرش فرموده است كه او خاتم انبياء و رسولان است و بعد از وى پيامبرى نخواهد آمد.
4️⃣ اصول برنامه راهبردى پيامبر كه متكى بر اصول زير بود؛
🔸️الف: سيره پيامبر اصلاح گرانه و اخلاقى بود. او تلاش كرد مكارم اخلاق را به اوج برساند.
🔹️ب: رفتار استراتژيک پيامبر سركوب گرانه نبود. او به دنبال انتقام جویی و سلطه نبود او درپى گسترش رسالت خود بود.
🔸️ج: او براى پيمودن يک فرايند بيست و سه ساله چشم انداز داشت و هماره به گشايش آينده به جاى ماندن در تنگناها فكر مى كرد.
و راهنماى عمل و ابتكار را بدست مى گرفت.
🔹️د: هرگز اجازه نمى داد جبهه داخلى مسلمانان گرفتار تفرقه و پراكندگى شود. بلكه همواره بر پيوستگى صفوف و پايدارى پيمان ها و شكل گيرى ائتلاف هاى تازه نه فقط ميان اصحاب خود بلكه با آحاد جامعه مدينه و هموطنان غير مسلمان تاكيد داشت.
🔸️ه: مصمم بود يک جا با همه دشمنان روبرو نشود، بلكه مى كوشيد ائتلاف آنان را بشكند و به همبستگى آنان آسيب وارد كند.
#دکتراسماعیلی #محسن_اسماعیلی #انتشارات_هرمس #کتاب
ادامه در بخش نظرات 👇👇
https://www.instagram.com/p/C3IrEzpNq5b/?igsh=MWV6ZWNjaG1obTVhcg==
*کجا بودیم، کجا رسیدیم؟*
کتاب خاطرات افراد، بخش مهمی از تاریخ مکتوب هر کشور و ملتی است. در لابلای سطور این کتاب ها از تلاش ها، فداکاریها و خدمات انسانهای شریف و کاردان که در خدمت توسعه و آبادانی کشور خود هستند آگاهی می یابیم.
🔹️🔹️
دکتر مهندس. عبدالحسین سیف الهی (متولد ۱۳۲۹ ه.ش) یکی از این نام آوران عرصه معماری و سازندگی کشور است. لیسانس و فوق لیسانس معماری را در دانشگاه پلی تکنیک تهران در قبل از انقلاب به پایان می رساند و دکتری مدیریت راهبردی کسب و کار و دکتری مدیریت بازرگانی (دو رشته دکتری) را بعداً سپری می کند، او دارای بیش از ۲۰ جلد کتاب و تألیف است.
⬇️⬇️
از مبارزان سیاسی دوران رژیم پهلوی و از مدیران پر تلاش در دوران بعد از انقلاب است. در استانهای مختلف اصفهان، مرکزی، هرمزگان ونيز سازمان اوقاف، سمت های مختلف اجرایی از استاندار تا معاونت استانداری را به عهده داشته است و در هر کجا که مسئولیت داشته است منشأ خدمات فراوان بوده است.
ساختمان حج و زیارت، مسجد جمکران از نمونه های بارز معماری اوست.
می گوید ۱۶۴ مسجد در طول این سالها ساخته است که ۴۶ مسجد را فقط در ۲۳ کشور اروپایی احداث کرده است.
🔰🔰
دکتر سیف الهی توسعه حرم حضرت زینب (س) و حضرت رقیه در سوریه را نیز عهده دار بوده است.
خاطره ای از توسعه حرم حضرت رقیه را در صص ۲۹۳ – ۲۹۸ نقل کرده است که خلاصه آن را برایتان می نویسم:
« در هتل در [دمشق] در خواب دیدم یکی من را بغل کرده و می گوید: آقای مهندس من را نجات بده، من در آب غرقم» ... موقعی که خواستیم قبر را تخریب (بازسازی) کنیم. دیدم این قبر مثل حوض پر از آب بود، باور کنید جسد سالم بود. هیچ سنگ و لحدی و کفنی نداشت، فقط یک لباس تن او بود. ( یک لباس عربى ) یک کودک ۳ ساله با چهره زیبا و سفید در آب غوطه ور بود. مفتی اعظم آنجا که اهل تسنن و امام جماعت راتب حرم بود با اهل بیت خیلی بد بود. او را صدا زدیم و آمد. مفتی اعظم جنازه را روی دست خود گرفت تا ما این قبر را درست کردیم. وقتی بی بی را دید گفت: آقای مهندس سیف الهی چهره سالمه". خود این مفتی بعد شیعه شد. وصیت کرد که او را در حرم حضرت رقیه دفن کنند. .،
کتاب سراسر پر از مطالب آموزنده و کارنامه یک مهندس ایرانی با غیرت و مسلمان و انقلابی است.
📚
کتاب «کجا بودیم، کجا رسیدیم» به کوشش دکتر مولود ستوده و چاپخانه جمکران در پاییز ۱۴۰۱ در ۳۵۳ صفحه منتشر شده است.مطالعه وخواندن اين كتاب رابه همه توصيه مى كنم.
#کتابخوانی #عبدالحسین_سیف_الهی #کجابودیم_کجارسیدیم
https://www.instagram.com/p/C3TCGOoNKYq/?igsh=MWFweHlvZXBwbHpyZg==
*مجلس خبرگان رهبری*
1️⃣ برابر اصل ۱۰۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی شرایط و صفات رهبری عبارت است از:
۱. صلاحیت علمی لازم برای افتاء در ابواب مختلف فقه.
۲. عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلام.
۳. بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری.
2️⃣ مجلس خبرگان رهبری برابر اصل ۱۰۷ قانون اساسی وظیفه خطیر انتخاب رهبری، تشخیص فقدان صلاحیت های رهبری، عزل رهبری و نظارت بر بقاء و استمرار رهبری را بر عهده دارد.
3️⃣ اعضای مجلس خبرگان رهبری هر ۸ سال یک بار از طریق انتخابات توسط مردم برگزیده می شوند.
4️⃣ در کتاب آینده پژوهی انقلاب اسلامی؛ بیم ها و امیدها ص ۲۹۵ و ۲۹۴ که در سال ۱۳۹۴ توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و تاکنون به چاپ سوم رسیده است، آورده ام:
«مجلس خبرگان رهبری به رغم اهمیت و جایگاهی که دارد اما در نزد افکار عمومی نهادی فرعی محسوب می شود. این نهاد باید انتخاب عالی ترین مقام نظام جمهوری اسلامی و نظارت بر حسن عملکرد او را انجام دهد، پس این انتخاب صرفاً گزینش یک مجتهد و فقیه نیست که صرفاً آن را در صلاحیت فقیهان و مجتهدان بدانیم ... در سالهای اخیر معیار و ملاک سطح سواد حوزوی بوده است که این خود از دلایل کاهش مقبولیت و جایگاه مجلس خبرگان محسوب می شود... راهکار اصلاح آن است که منتخبان مجلس صرفاً از روحانیون نباشند و صاحب نظران و نخبگان سیاسی، فرهنگی، مدیریتی را در بر گیرد... »
همه نهادها بايد پاسخگو باشند ازجمله مجلس خبرگان كه ازعملكرد واقدامات آن افكارعمومى ومردمى كه به آنها راى داده اند بى اطلاع هستند.
جايگاه واهميت اين مجلس ايجاب مى كند سازوكاراصلاحى رابااولويت دنبال كند.
شركت درانتخابات وگزينش كانديداهاى اصلح
بهترين روش اصلاح حكمرانى و برطرف كردن اشكالات ساختارى ومديريتى است.
#خبرگان_رهبری #مجلس #انتخابات #آینده_پژوهی #کتاب_آینده_پژوهی #علی_دارابی
https://www.instagram.com/p/C3qZLA2L6jW/?igsh=c2dobHZoOGZ5aGs5
*خواجه نصیرالدین طوسی، گنجینه و میراث ارزشمند ایرانی*
تاریخ درخشان سرزمین کهن ایران، برخوردار از گنجینه های ارزشمند فرهنگی و هنری است که امروز آنرا در قالب میراث فرهنگی ملموس و ناملموس شناخته، ارج نهاده و بر آن تکیه می کنیم. بخش مهمی از این تاریخ، گنجینه های بشری هستند که با کسب معرفت و در سایه حکمت و خرد؛ علوم را پرورانده و رشد داده اند و امروز برای نسل حاضر علاوه بر اهمیت شناخت، ضرورت معرفی، پاسداری و صیانت از این گنجینه ها صد چندان می نماید.
حکیم، فیلسوف، متکلم و فقیه بزرگ خواجه نصیرالدین طوسی از زمره گنجینه های فرهنگی بشری است که گستردگی حوزه های دانشی و معرفت شناسانه اش او را در زمره یکی از برجسته ترین دانشمندان و حکمای ایرانی قرار داده است. طرفه آنکه حکیم در کنار تبحر در علوم انسانی، در حوزه ریاضیات، نجوم و علوم مهندسی نیز بی بدیل بوده تا جایی که روز ۵ اسفند ماه را در بزرگداشتش *روز مهندسی* نامیده اند.
حوزه میراث فرهنگی که مشحون از جنبه های ملموس و ناملموس در گستره وسیع فرهنگی ایران است، بر خوردار از آثار و عناصری است که بر گرفته از دانش مهندسی است و امروزه مهندسان بی شماری در حوزه های علوم مرتبط با میراث فرهنگی پاسدار و حافظ این آثارند.
با گرامی داشت و تبریک این روز به همه مهندسان و مهرازان حافظ میراث فرهنگی، امید دارم در پاسداری ازگنجینه های غنی سرزمینمان و در تاسی از پیشینیان با درک حکمت و خرد نهفته در میراث، میراث داران شایسته ای باشیم.
#خواجه_نصیرالدین_طوسی #روز_مهندسی #مهندس #میراث_ایرانی_معمارایرانی #میراث_فرهنگی
https://www.instagram.com/p/C3vqwWZLSiI/?igsh=MTA0MWY4Z2o0Ymx1Yg==
*قدرت راى دادن*
✅️ راى دادن راهى براى شنيده شدن صداى ملت است و اين تعين كننده ترين و قدرتمندترين جنبه دموكراسى و مردم سالارى است.
✅️صندوق راى قانونى ترين و مدنى ترين شيوه ابراز عقيده و اظهار نظر شهروندان در مديريت كشور است.
✅️ موافقان وضع موجود براى تداوم وضعيت مديريت موجود پاى صندوق راى مى آيند. همانطور كه مخالفان و منتقدان وضع موجود براى تغیير و دگرگونى شرايط حاكم بر كشور و شيوه مديريت بسيج مى شوند كه مانع تداوم وضع موجود شوند.
✅️ مجلس شوراى اسلامى و خبرگان رهبرى دو نهاد مهم و موثر در كشور هستند كه با آراى ما مردم شكل مى گيرد.
✅️ قهر با صندوق راى و تحريم انتخابات شيوه اصلاح امور نيست.
برخى احزاب و رجال سياسى مى گويند براى آنكه حاكمان و مديران جمهورى اسلامى بفهمند كه شيوه كنونى مديريت كشور پر ايراد، پرهزينه و ناموفق و ناكار آمد است "قهر با صندوق و تحريم انتخابات"
صداى رسا و بلند منتقدان و مخالفان است كه به وضوح بايد فهم شود.
✅️ اين استدلال درست نيست چرا كه با نيامدن و قهركردن اتفاقى نمى افتد و وضع موجود تداوم مى يابد.
افزون بر اين كم دشمن نداريم كه مشاركت پايين را دليل و نشانه اى از گسست و فاصله مردم با حكومت تفسير مى كنند و قدرت هاى سلطه گر هم مناسبات خود با كشور مان را بر مبناى همين مشاركت تعين مى كنند.
✅️ رابطه معنادارى ميان افزايش مشاركت در انتخابات و كاهش تهديدات دشمنان عليه كشور وجود دارد.
✅️ اگر ميخواهيم مجلس قدرتمندى شكل گيرد، تمركز قانون گذارى در كشور بوجود آيد، اصل تفكيک قوا عمل شود،
نظارت هاى موثر و شفافيت قانونمند در اداره كشور حاكم شود، راه آن از انتخابات مى گذرد
✅️ انتخاب نمايندگان متخصص، با تجربه مديريتى و اجرايی، پاكدست و كارآمد، وقت گذار براى انجام وظايف، نمايندگانى كه عملكرد و گذشته آنها اثبات كند اهل باند بازى نيستند، چرب و شيرين زمانه آنها و خانواده آنها را وابسته نمى كند،
قانونگرا و مردمى باشند قادر خواهد بود از شان مجلس و نمايندگى آن دفاع كند و اين گونه مى توان انتظار داشت كه چنين مجلسى در راس امور باشد.
✅️ روز جمعه يازدهم اسفند روز انتخابات است.
هر آنچه را نمى خواهيم و هر آنچه را كه ميخواهيم با راى من و شما ايجاد ميشود.
*به قدرت راى خود باور داشته باشيم.*
#انتخابات #مجلس
https://www.instagram.com/p/C37nhqNtIzp/?igsh=bzc0b3gxd3ZxZjF4
*هندوستان در گلستان*
🔸️آئین رونمایی نمایشگاه بیش از یکصد قطعه یشم حاصل کار هنرمندان ایرانی و هند در گذر زمان در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان چهارشنبه ۱۴ اسفند ماه با حضور «رودراگائوراوشرست» سفیر هند در ایران، هیأت همراه، جمعی از استادان، پژوهشگران و مدیران میراث فرهنگی برگزار شد.
🔹️گروه «قوالی، شهید نيازى» که از هند آمده بودند چند قطعه موسیقی در مدح و بیان فضائل پیامبر اکرم (ص) و امیرالمؤمنین علی (ع) اجرا کردند که با استقبال حاضران روبرو شد.
✅️ در این مراسم درباره مناسبات تاریخی و فرهنگی ایران و هند سخنرانی کردم که برخی از محورهای آن را برای شما گرامیان بیان می نمایم: 🔽
● روابط ایران و هند به «عهد باستان» باز می گردد. یافته های باستان شناسی در دو کشور نشانه های زیادی از عمق روابط دیرین دارد. حکاکی هایی از تمدن دره سند در موهنجودارو که با حکاکی های شوش در خوزستان تطابق دارد، کاوش های باستان شناسی در «تپه سیلک کاشان» و «شهر سوخته سیستان» با آثار یافته شده در «هاراپا» و «موهنجودارو» مشابهت های فراوانی دارد.
● اسلام، زبان فارسی، هنر، معماری، از جلوه های بزرگ اشتراکات دو ملت بزرگ است. جواهر لعل نهرو نخست وزیر فقید هند گفته است:
«در تاریخ سراسر جهان، دو ملت ایران و هند به قدری به هم نزدیک بوده اند که نمی توان در جای جای دنیا کسانی همانند این دو تمدن کهن یافت».
● نمایشگاه هندوستان در گلستان نشانگر مجموعه کاملی از یشم های نفیس به همراه اسناد تاریخی و پژوهش های ارزنده است که برای همه چشم نواز و جذاب است.
● دکتر سید مسعود سید بنکدار پژوهشگر جوان و پرتلاش و دستیاران او و همکاران خدوم و پرتلاش مجموعه جهانی کاخ گلستان با مدیریت خانم آفرین امامی مدیر پرتلاش و موفق مجموعه، کاری کرده اند کارستان!
● نمایشگاه ها امروزه کارکرد بزرگی در بسط و توسعه روابط، گسترش صلح و دموکراسی، بازخوانی و روایت گری تاریخ و تمدن و در یک کلمه «پاسداشت از میراث فرهنگی و تمدنی» است.
●دو ملت بزرگ ایران و هند همواره در میان جهانیان به اوصافی چون «اخلاق مداری، مهربانی، مدارا، نوع دوستی، صلح طلبی و فرهنگ دوستی» معروف بوده اند. ایران پس از استقلال هند پیمان دوستی به نام «صلح و دوستی ابدی» امضا کرده اند که آرزومندم همواره پایدار بماند.
#مجموعه_میراث_جهانی_کاخ_گلستان #ایران #هندی
https://www.instagram.com/p/C4HrcstvJ2m/?igsh=a2V3ajQyYWJ4cDF2