رونمایی از قطعه موسیقایی « *سپاس فرزندم* » با شعری از استاد ساعد باقری و هنرنمایی حسامالدین سراج و گروه «بیدل»، در سومین دوره نکوداشت چهرههای ماندگار میراث فرهنگی
این قطعه متضمن گفتوگوی ایران با فرزندانش بوده و در تجلیل از چهرههای ماندگار میراث فرهنگی و تمدنی ایران ساخته شده است.
*خسرو آواز ایران و حافظ*
بسیاری از حافظ پژوهان و استادان زبان ادبیات فارسی، ترانه ها، آوازها و تصنیف های خسرو آواز ایران، زنده یاد محمدرضا شجریان را عامل بزرگی در ترویج و گسترش حافظ خوانی در میان ایرانیان در نیم قرن اخیر می دانند.
🌺
آنان بر این باورند که اگر نبود اهتمام شجریان به خواندن اشعار حافظ، شاعر بزرگ و جهانی ایران، این همه شناخته نمی شد و همانطور که شجریان وامدار حافظ است به همان نسبت حافظ مدیون شجریان باید باشد.
✅️ اصحاب فرهنگ و هنر هرجامعه ای افتخار و سرمایه اجتماعی آن محسوب می شوند. آنان در غم و شادی مردم سهیم هستند و همواره در میان گرو های مرجع مورد اعتماد مردم هستند.
✅️ این ایام معاونت میراث فرهنگی کشور با افتخار میزبان هنرمندان برجسته کشور در برخی از اماکن تاریخی است:
◀️ علیرضا قربانی در تخت جمشید
◀️ سهراب پورناظری و اشکان کمانگری و همراهان در سعدآباد
◀️ پرواز همای در نیاوران.
این هنرمندان ساعاتی خوش را برای مردم عزیزمان فراهم می سازند و کانون خانواده ها صمیمی تر، امنیت و انسجام ملی بیشتر و انفتاح فضای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی بازتری را برای مردم به خصوص جوانان عزیز فراهم می سازند.
✅️ در این سه مجموعه هر شب بالغ بر ۱۱۰۰۰ نفر از مردم میهمان بناهای تاریخی و هنرمندان عزیز هستند. در نیاوران روایت تاریخی از زمانه و روزگار تاريخى شاعران و اقلیت های دینی دوران شاه تهماسب، در سعدآباد مبارزه و مقاومت مردم شیراز برابر لشکر مغول و تلاش مردم برای حفظ زبان فارسی و ایستادگی در برابر ویران کردن بناها و آثار تاریخی ازجمله تخت جمشید هستند.
✅️ اما برگزاری کنسرت موسیقی در بنای جهانی تخت جمشید که برای نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی برگزار می شود از ویژگیهای خاص خود برخوردار است. همکاران پر تلاشم در معاونت میراث فرهنگی ستاد و استان با مطالعه و اخذ تجارب از کشورهایی چون: یونان، هند، ایتالیا و چین با تلفیق هنر و روایتگری میراث فرهنگی ضمن معرفی آثار تاریخی و بازخوانی هویت فرهنگی و تمدنی کشور به امر توسعه گردشگری و رونق اقتصادی کشور با رعایت ملاحظات میراث فرهنگی، اهتمام بایسته ای ورزیدند.
همه ظرفیت های هتل و گردشگری شیراز و پروازها بخاطر این رویداد تکمیل شد. رونق بازارچه های صنایع دستی به مثابه اقتصاد مقاومتی از دیگر دستاوردهای برگزاری این رویداد بوده است.
✅️ وقتی سخن از توجه بایسته دولت ها از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می گوییم، یعنی این همه دستاورد و این همه تولید ثروت، شغل و امنیت. از همکاران پرتلاشم در استان فارس و میراث جهانی تخت جمشید، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و نیاوران و اداره کل روابط عمومی وزارتخانه کمال تشکر را دارم.
از دکتر ایمانیه، استاندار ساعی و پرتلاش استان فارس و مهندس ضرغامی وزیر فرهنگ دوست و با کفایت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که اگر نبود حمایت ها و پشتیبانی های این دو بزرگوار، برگزاری کنسرت در میراث جهانی تخت جمشید امکانپذیر نبود، تشکر ویژه دارم.
🌺🌺
*چو ايران نباشد تن من مباد*
https://www.instagram.com/p/C89kbVttXZO/?igsh=a21weDM0bnpjcG1s
پایتخت مفاخر ایران
سفر یک روزه کاری به استان مرکزی داشتم. دکتر فرزاد مخلص الائمه استاندار جهادی و پرتلاش که زاده اراك است از جغرافیا، تاریخ، اقتصاد، فرهنگ، صنعت استان آگاهی کامل دارد و در مدت مسئولیت نیز جزو استانداران موفق بوده است. در برنامه های بازدیدی که داشتم همراهم بود، او برای نخستین بار در دى ماه ۱۴۰۲ «همایش بزرگ مفاخر و مشاهیر استان مرکزی» را در تالار وزارت کشور در تهران برگزار کرد که با اقبال بسیار گسترده شرکت کنندگان روبرو شد. اقدامى شايسته براى وحدت واتحادملى وافزايش همبستگى اجتماعى بود.
◀️چند کار مهم در استان مرکزی داشتم:
✅️ تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی استان و تقدیم احکام مسئولیت آنان [انجمن نهادی غیر دولتی است برای جلب کمک های مادی خیرین و نیکوکاران برای حفاظت از میراث فرهنگی]
✅️ بازدید از پیشرفت مرمت خانه محسنی در اراک که مرکزی فرهنگی، هنری، درمانی خواهد بود و اثری تاریخی در مرکز شهر اراک است. دیدار با آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی؛ نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک که از سفر حج برگشته بود و گفت و گو برای حمایت از امر مردمی سازی حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی.
✅️ بازدید از بازار تاریخی اراک (که مربوط به قرن سيزدهم و دوران فتحعلی شاه قاجار است که جمعاً ۱۴ هکتار می باشد و در آن زمان برابر اصول مهندسی و معماری ویژه ای بنا شده است. بازار سرپوشیده اراک سقف آن گنبدی است). در بازار مراسم امضاء تفاهم نامه میان ۱۲ نهاد و دستگاه اجرایی با اشراف استانداری و هیأت امنای بازار برای حفظ و مرمت بازار صورت گرفت و در گام اول ۲۰ میلیارد تومان برای این مهم تأمین گردید. اقدامی بزرگ درراستاى مردمى كردن ميراث فرهنگى كه شايسته قدردانى است.
-بازديد ازحوزه علميه تاريخى اراك وحجره طلبگى امام خمينى درسال١٢٩٩ ه.ش كه نيازبه مرمت جدى دارد.ميراث واوقاف با مشاركت هم مقررشد اقدام كنند.
-بازديد ازموزه بزرگ اراك كه بناى آن درسال١٣٨٢ايجادشده است ومتاسفانه نه تنها مكان يابى مناسبى نشده است بلكه پيشرفت فيزيكى لازم راهم نداشته است.قرارشد شهردارى وميراث زيرنظراستاندارى طرحى تهيه تا پروژه سازمان جديدى يابد.
✅️ بازدید از مسجد جامع ساوه که از نخستین مساجد ساخته شده در ایران در دوره سلجوقیان است. که در سال ۱۳۱۰ ثبت ملی شده است. این مسجد سه مقطع تاریخی (قبل از اسلام، قرون اولیه اسلام و دوران صفوی) را در خود جای داده است و آثاری از آتشکده در فضای کنونی مسجد دیده می شود. مسجد جامع ساوه جزو نخستین مساجدی است که در پرونده ثبت جهانی قرار گرفته است. پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی» که در حال حاضر دربرگیرنده ۳۰ مسجد در ۱۲ استان کشور است توسط معاونت میراث فرهنگی در مرحله بازدید، تدوین پرونده و آماده سازی برای ارسال به یونسکو می باشد. امام جمعه، شهردار، فرماندار و نماینده محترم شهرستان در این بازدید حضور داشتند.
✅️ استان مرکزی را پایتخت مفاخر ایران می نامند. بیش از ۳۰ % از ادیبان، مشاهیر، رجال سیاسی و مذهبی کشور از استان مرکزی هستند. از امام خمینی (ره) تا پروفسور حسابی، میرزا تقی خان امیر کبیر، دکتر محمد مصدق، پروین اعتصامی، ابوعلی مسکویه، عباس اقبال آشتیانی، سلمان ساوجی، آیت ا... محمد علی اراکی، ملااحمد و مهدی نراقی، شیخ عبدالنبی نجفی عراقی (اراکی)، ادیب الممالک فراهانی، محمد خزائلی ،دكتر سيد عطا الله ومهندس سيد محسن مهاجرانى، دكترسيد محمد شكرايي و….و هنرمندانی چون مهران مدیری، بهزاد فراهانی، محمد صالح علاء، آزیتا حاجیان، فرامرز قریبیان و ... است.
-استان مرکزی مهد فرهنگ، تمدن، تاریخ و هنر است. استان صنعتی کشور و از مراکز اصلی کشاورزی است، پر از جاذبه های سیاحتی، مذهبی و گردشگری است. فرش آن شهرت جهانی دارد.
https://www.instagram.com/p/C8_o7mSgx-8/?igsh=bmc5dHAzdHExdTdu
*گزارش شورای حکام*
ششمین نشست شورای حکام میراث ناملموس تهران تحت نظارت یونسکو به میزبانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۱۹ تا ۲۱ تیرماه در هتل بین المللی لاله تهران برگزار شد.
یونسکو در جهان هشت مرکز از جمله تهران را براى پاسداشت، صیانت و حفاظت از میراث ناملموس تشکیل داده است. شورای حکام مرکز تهران در برگیرنده ۲۴ کشور آسیای مرکزی و غربی است.
در این نشست نمایندگان کشورهای پاکستان، ترکیه، عراق، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، فلسطین، ارمنستان، سوریه، لبنان و ایران حضور داشتند. این یازده کشور جمعیتی بالغ بر ۵۴۱ میلیون نفر از کل دنیا را شامل می شوند و بیش از ۲۱۸ پرونده ثبت جهانی اعم از ملموس و ناملموس را در بر می گیرند.
⏬️⏬️
ایران در ثبت میراث ملموس و طبیعی، جزو ۱۰ کشور نخست جهان ودر ثبت عناصر فرهنگی میراث ناملموس رتبه پنجم جهان را دارد.
در این نشست گزارش اقدامات مرکز میراث ناملموس تهران در سال گذشته و برنامه دو سال پیش رو ارایه و به تصویب اعضاء رسید. یونسکو به پاس قدردانی از خدمات ارزنده ایران میزبانی اجلاس ۸ مرکز میراث ناملموس مقوله ۲ در سال ۲۰۲۵ را به ایران محول کرده است که موفقیت بزرگی در عرصه دیپلماسی فرهنگی است.
در این نشست به عنوان قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی و رئیس شورای حکام، ضمن خیر مقدم و اشاره به همزمانی برگزاری اجلاس با ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع)، مقابله با فساد و تبعیض حاکم، حاکمیت حق و اصلاح امور جامعه و ایستادگی در برابر حاکمان و قدرتمندان نالایق زمانه مورد تأکید قرار داد.
در این نشست بیان کردم که میراث فرهنگی ناملموس روح همیشه زنده فرهنگ ملت هاست که از ارکان پیشرفت پایدار در جوامع امروزی است. چرا که مفاهیم میراث ناملموس حدود جغرافیایی نمی شناسد و کشورهای عضو در سه حوزه توانمند سازی، آموزش و انتقال تجربه و تدوین پرونده های ثبت مشترک جهانی می توانند همکاری فعالانه تری داشته باشند.
یادآور شدم، ایران با ۱۲ پرونده مشترک با سایر کشورها در مقام دوم دنیا قرار دارد که این امر بیانگر تعامل، حسن ارتباط و تلاش بایسته برای اجرایی سازی کنوانسون ۳۰۰۳ است.
✅️✅️✅️
در پایان به نقش و کارکرد مرکز میراث ناملموس تهران در ارتباط بیشتر اعضا با یکدیگر، همکاری در حوزه انتشارات و انتقال تجارب، تأکید و یادآور شدم میراث ناملموس ریشه و اصل است و باید از دوران کودکی، نوجوانی و از کودکستانها، دبستان ها تا دانشگاه ها در حوزه آموزش بطور فراگیر اقدام کرد.
#میراث_فرهنگی #میراث_ناملموس #مرکز_میراث_ناملموس_تهران #وزارت_میراث_فرهنگی
https://www.instagram.com/p/C9Xn1jhtpJo/?igsh=dWU5ZnVxN3U3emt6
عاشوراى۵۷
● سرعت و شتاب انقلاب مردم عليه رژيم خودكامه، موروثى، مستبد، سركوبگر و متكى به حمايت قدرت هاى غربى و آمريكا در محرم سال ۱۳۵۷ به گونه اى بود كه همه اطمينان داشتند "شاه رفتنى و رژيم سلطنتى" سقوط خواهد كرد.
● نوحه خوانى، مرثيه سرايی و سخنرانى ها همه رنگ و بوى حماسى داشت و جوانان در كنار بزرگترها، ميدان دارى مى كردند.
● خون سرخم به جوش از بهر آزادگى/ تا كه از بن كنم حكومت بردگى/خيز و بنما جهاد، ضد ظلم و فساد/ من شهيد راه دينم
● بياد دارم يك هيات در پشت سر ما اين نوحه را مى خواند؛
گوسفندى را كشند آبش دهند/ مگر من از گوسفندى كمترم
…نگاه ها و اعتراض هاى همه را اين نوحه خوانى بلند كرد كه مقام امام معصوم و حماسه سالار شهيدان حضرت امام حسين(ع) را چرا اين همه تنزل داده اند…
● رويكرد حماسى در عزا و ماتم شهيدان كربلا بعد از انقلاب و به خصوص جنگ اوج گرفت اما طولى نكشيد كه دوباره نوحه خوانى و سخنرانى ها به موضوعات و مباحث تخيلى، بيان خواب، كرامات و شهود اين و آن "حماسه حسينى" را به همان ذكر مصيبت هاى از نوع ضعف و ترحم برخاندان اهلبيت عليهم السلام دچار كرد. (البته مرادم همه نيست).
● از همه سخنرانان، واعظان و مبلغان، نوحه خوانان و مديحه سرايان، روساى هيات ها و شاعران آئينى با كمال فروتنى و قدردانى از اهتمامى كه براى روشن نگه داشتن خيمه امام حسين (ع) و نهضت كربلا دارند. استدعا دارم مراقبت نمايند مراسم سوگوارى و اقامه عزاى امام حسين(ع) و بازخوانى مقتل ها براى جوانان شور و شوق آفرين و معرفت افزا و به دور از خرافات و بيراهه باشد.
*شكر خدا را كه در پناه حسينم/عالم از اين خوبتر پناه ندارد.*
#امام_حسین(ع) #محرم #قیام_عاشورا #عاشورا #شعر_آئینی #حماسه_کربلا
https://www.instagram.com/p/C9c8bShueDb/?igsh=aWtsN3Y3a3Y3c2Nk
@shafiei_kadkani
ـــــــــــــــــــــــ
رهروِ عشق
[در سوگ و ستایش امام حسین علیهالسلام]
▪️باز در خاطرهها، ياد تو ای رهروِ عشق
شعلهٔ سركشِ آزادگی افروخته است
يک جهان بر تو و بر همّت و مردانگیات
از سرِ شوق و طلب، ديدهٔ جان دوخته است
نقشِ پيكار تو در صفحهٔ تاريخ جهان
میدرخشد، چو فروغ سَحَر از ساحل شب
پرتوش بر همه كس تابد و میآموزد
پايداری و وفاداری در راه طلب
چهرِ رنگين شفق، میدهد از خون تو ياد
كه ز جان بر سر پيمان ازل ريخته شد
راست، چون منظرهٔ تابلوی آزادیست
که فروزنده به تالارِ شب آویخته شد
رسمِ آزادی و پيكار و حقيقتجويی
همهجا صفحهٔ تابندهٔ آیین تو بود
آنچه بر ملّت اسلام، حياتی بخشيد
جنبشِ عاطفه و نهضتِ خونين تو بود
تا ز خون تو جهانی شود از بند آزاد
بر سر ايدهٔ انسانی خود جان دادی
در رهِ كعبهٔ حقجويی و مردی و شرف
آفرين بر تو كه هفتاد و دو قربان دادی
آنكه از مكتب آزادگیات درس آموخت
پيش آمالِ ستمگر ز چه تسليم شود؟
زور و سرمايهٔ دشمن نفريبد او را
كه اسير ستمِ مردمِ دژخيم شود
رهروِ كعبهٔ عشقی و در آفاق وجود
با پرِ شوق، سوی دوست برآری پرواز
يكهتازِ ملكوتی كه به صحرایِ ازل
روی از خواستهٔ عشق نتابيدی باز
جان به قربانِ تو ای رهبرِ آزادی و عشق
كه روانت سرِ تسليم نياورد فرود
ز آن فداكاریِ مردانه و جانبازیِ پاک
جاودان بر تو و بر عشق و وفای تو درود
محمدرضا شفیعی کدکنی
دولت چهاردهم، مسئوليت ها و تكاليف متقابل مردم و دولت
✅️ با تبريک انتخاب شايسته دكتر مسعود پزشكيان با راى قاطع مردم به رياست جمهورى، براى ايشان و كابينه و تيم مديران دولت چهاردهم آرزوى موفقيت و خدمت صادقانه به مردم عزيزمان را دارم.
به گمانم مرورى بر مهم ترين وظايف رييس جمهور و نيز تكاليف متقابل مردم هر كس به سهم خود در موفقيت رييس جمهور منتخب و سربلندى كشور بايد گام بردارد.
1️⃣ از دكتر پزشكيان مى خواهيم همان باشد كه هست؛ مردمى، ساده زيست، شجاع، پاكدست، انقلابى و مومن و اين فضايل را در انتخاب همكاران، بى نهايت مورد توجه و بكار گيرد.
2️⃣ دكتر پزشكيان همانطور كه بارها اعلام كرده است فرا جناحى و به حزب سياسى تعلق ندارد. بسيارى از افراد از جناح هاى سياسى مختلف اعم از اصلاح طلب و اصولگرا و ميانه رو و… به ايشان راى داده اند. تشكيل دولتى غيرحزبى و فراگير انتظار همگانى است.
3️⃣ دكتر پزشكيان به درستى برنامه عمل و اقدام دولت خود را اجراى سياست هاى كلى نظام و برنامه توسعه هفتم كشور اعلام كرد و اين ريل گذارى درست را تا آخر ادامه دهد.
4️⃣ معنا و مفهوم تنفيذ حكم رييس جمهور توسط مقام معظم رهبرى يعنى شموليت و در برگيرى همه قواى سه گانه، نيروهاى مسلح، نهادهاى انقلابى، رسانه هاى رسمى، همه نهادهاى انتخابى و انتصابى براى "حمايت، نظارت، همكارى، همراهى، نقد مشفقانه بدور از تسويه حساب هاى سياسى است. توجه داشته باشيم كه تنفيذ يک امر تشريفاتى و صورى نيست، به لوازم آن پاى بند باشيم.
5️⃣ مجلس شوراى اسلامى نقش مهمى در موفقيت دولت چهاردهم دارد؛ از راى اعتماد به كابينه رييس جمهور تا تصويب لوايح و طرح هاى مورد نظر براى مديريت اجرايی كشور.
صد البته وظيفه قانونى مجلس است كه امر نظارت، سوال، استيضاح را به عنوان ابزارهاى قانونى در موقع لزوم اعمال نمايد.
6️⃣ مردم بدانند كارشان در انتخابات پايان نيافته است. الان زمان حضور بيشتر در صحنه است؛ از انتخاب وزيران و اعلام نظر درباره آنها تا نظارت مستمر بر عملكرد مديران اجرايی كشور ضمانت راى كه داده ايم حاضر بودن در صحنه است. دولت بدون مردم هيچ كارى نمى تواند بكند. درخواست رييس جمهور منتخب هم از مردم همين است؛
تنهايم نگذاريد
#دولت_چهاردهم #دکتر_مسعود_پزشکیان #دولت #مردم #رییس_جمهور
https://www.instagram.com/p/C9g2EJvtrd_/?igsh=enlhdXo1N3R2cnNx
بايدها و نبايدهاى دولت چهاردهم
دولت جديد بزودى استقرار خواهد يافت و جمعى از نيروهاى جديد در قوه مجريه مسئوليت را بر عهده خواهند گرفت.
از باب خيرخواهى موارد زير را به رييس جمهور محترم و اعضاى كابينه تقديم مى نمايم.
1️⃣ تصوير منجی از دولت را بايد از افكار عمومى كنار زد. منابع، ظرفيت ها، درآمدها و مصارف و هزينه هاى كشور روشن است. لذا هرگونه وعده و قول دست نيافتنى بكلى از مسئولان بايد به دور باشد.
2️⃣ حذف، انحلال، ادغام شوراها، ستادها، كميته ها، كارگروه هاى بس غير ضرور و وقت تلف كن را با بررسى كارشناسى در اولويت قرار داد. بطور مثال بيش از ۱۰۰ شورا در كشور فقط به رياست رييس جمهور است؟! معاون اول و وزراء بماند.
در وزارتخانه ها بيش از ٢٠٠ مورد است؟! (البته دو نكته توجه شود؛ از اقدام شتابزده جدا خوددارى شود. دوم ابقاى ساختار هاى مفيد و ضرورى قربانى اين اصلاح نشود).
3️⃣ مديريت سفرهاى استانى يک اقدام حياتى است. سخن بر سر ديدار با مردم و حضور در نقاط مختلف كشور توسط رييس جمهور يا وزيران نيست كه اين امرى شايسته است و موجب كاهش فاصله مردم و مسئولان و حضور ميدانى مديران ارشد در حوزه ماموريت است.
سخن اصلى بر سر طرح ها و پروژه هاى عمرانى و كلنگ زنى ها و بعضا افتتاح هاى چند باره است. كمر كشور زير بار اين تعهدات مصوبات سفرهاى استانى شكسته شده است و اصلا منابع با تقاضاها جوابگو نيست. لطفا اين هشدار را جدى بگيريد. كارشناسان گفته اند بيش از ۴۵ هزار پروژه نيمه تمام داريم كه با بودجه عمرانى كشور ۵۰ سال طول مى كشد به اتمام برسد.
4️⃣ كشور نيازمند منابع مالى و ظرفيت هاى گسترده جديد است تا بتواند چرخ اقتصاد و رونق توليد را شتاب دهد.
حمايت از كار آفرينان و سرمايه داران داخلى و جلب كمک هاى خارجى بايد در اولويت هاى نخست باشد. اين مهم با رفع تحريم هاى ظالمانه قدرت هاى خارجى عليه ايران، بسط و گسترش مناسبات بين المللى، افزايش ائتلاف دوستان و حاميان و كاهش حلقه دشمنان و تامين امنيت سرمايه گذارى و ثبات امكانپذيراست. درک شرايط بس حساس تاريخى كشور براى همه مسئولان و مقامات براى كمک بايسته به دولت يك امر ملى و حياتى است.
5️⃣ دولت امانتدار مردم است.
همه مردم بايد مورد توجه دولتمردان باشند. باند بازى و قبيله گرايی در عزل و نصب ها نبايد جاى شايسته سالارى و كارآمدى را بگيرد.
رصد، پايش و نظارت مستمر از سوى رييس جمهور و ساز و كارى كه براى اين مهم اتخاذ خواهد كرد داراى اهميت تاريخى است.
6️⃣ كوچک كردن اندازه و حجم دولت و قوى تر شدن بخش خصوصى و تشكل هاى مردم نهاد بسيار مهم است.
از ايجاد وزارتخانه هاى جديد، تاسيس استانهاى جديد و… بشدت خودارى شود.
7️⃣ هماهنگى و وحدت در داخل دولت يک اصل كليدى است. پمپاژ و منعكس كردن برخى اختلافات داخلى به جامعه را سم مهلک بدانيد.
افكارعمومى اصلا انتظار دعواهاى درون دولت را ندارد. دولت بايد همه وقت خود را صرف خدمت بى منت و صادقانه به مردم و تلاش براى توسعه و پيشرفت كشور نمايد.
فرصت ها چون ابر مى گذرد و مدت خدمت بس كوتاه تر است.
#دولت_چهاردهم #مردم #رئیس_جمهور #مسئولین
https://www.instagram.com/p/C9maGYLxaw5/?igsh=ZXBwZDAzcTY0MDlh
زبان فارسى ميراث مشترک ايران و هندوستان
◀️ "آقاى رودرا گائوراو شرست"
سفير هندوستان در ايران ميهمان معاونت ميراث فرهنگى بود. او گفت در طول مدت خدمتش در ايران نخستين بار است كه به وزارت ميراث فرهنگى، گردشگرى و صنايع دستى آمده است. سفير زبان فارسى را خيلى خوب متوجه است و به زبان فارسى نيز سخن مى گويد. او گفت: زبان فارسى بيش از ۶۰۰ سال زبان رسمى مردم هندوستان بوده است و هم اكنون نيز جزو ۹ زبان رسمى كشورش در قانون اساسى است.
✳️✳️
در اين ملاقات من درباره تاريخ پيوند ۳۰۰۰ ساله دو كشور و ارتباطات تجارى، فرهنگى و سياسى اشاره كردم و از زبان فارسى به عنوان ميراث مشترک دو ملت ياد كردم كه در حوزه ادبيات فارسى به خصوص شعر در ايران، سبک هندى و نقش بيدل دهلوى در اين زمينه مورد توجه است.
⏬️⏬️
از سوى ديگر سرزمين هند براى ايرانيان همواره در جايگاه يک سرزمين دوست قرار داشته و در شاهنامه و مثنوى به اين امر تاكيد شده است كه قصه "طوطى و بازرگان" در مثنوى مولوى حكايت از ديرينگى روابط تجارى و بازرگانى دارد.
در ادامه به مشابهت هاى معمارى هاى ايران و هند از جمله "تاج محل" اشاره كردم و از "نوروز" به عنوان يک پرونده مشترک ثبت جهانى كه هندوستان و ١١ كشور ديگر به آن پيوسته اند را نمونه اى موفق براى ثبت پرونده هاى ديگر مورد تاكيد قرار دادم.
🔹️🔹️
برگزارى شب ميراث فرهنگى ايران و هندوستان، نمايشگاه هاى موزه اى، تبادل استاد و هنرمند و انتقال تجارب موفق در حوزه حفاظت از ميراث فرهنگى از جمله مواردى بود كه در اين ديدار مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
هندوستان عضو كميته بين الدولى ميراث جهانى يونسكو و ميزبان اجلاس پيش رو در هفته اول مرداد است.
✅️✅️
هندوستان ۴۲ اثر ثبت شده جهانى دارد كه بعد از چين رتبه دوم در آسيا و در جهان رتبه ششم را دارد.
#ایران #هندوستان #میراث_فرهنگی #میراث_مشترک #زبان_فارسی #ثبت_جهانی #یونسکو #وزارت_میراث_فرهنگی_گردشگری_و_صنایع_دستی
https://www.instagram.com/p/C9qBrVkyhFc/?igsh=dnM1Y2k2OG05ZXQ0