عاشوراى۵۷
● سرعت و شتاب انقلاب مردم عليه رژيم خودكامه، موروثى، مستبد، سركوبگر و متكى به حمايت قدرت هاى غربى و آمريكا در محرم سال ۱۳۵۷ به گونه اى بود كه همه اطمينان داشتند "شاه رفتنى و رژيم سلطنتى" سقوط خواهد كرد.
● نوحه خوانى، مرثيه سرايی و سخنرانى ها همه رنگ و بوى حماسى داشت و جوانان در كنار بزرگترها، ميدان دارى مى كردند.
● خون سرخم به جوش از بهر آزادگى/ تا كه از بن كنم حكومت بردگى/خيز و بنما جهاد، ضد ظلم و فساد/ من شهيد راه دينم
● بياد دارم يك هيات در پشت سر ما اين نوحه را مى خواند؛
گوسفندى را كشند آبش دهند/ مگر من از گوسفندى كمترم
…نگاه ها و اعتراض هاى همه را اين نوحه خوانى بلند كرد كه مقام امام معصوم و حماسه سالار شهيدان حضرت امام حسين(ع) را چرا اين همه تنزل داده اند…
● رويكرد حماسى در عزا و ماتم شهيدان كربلا بعد از انقلاب و به خصوص جنگ اوج گرفت اما طولى نكشيد كه دوباره نوحه خوانى و سخنرانى ها به موضوعات و مباحث تخيلى، بيان خواب، كرامات و شهود اين و آن "حماسه حسينى" را به همان ذكر مصيبت هاى از نوع ضعف و ترحم برخاندان اهلبيت عليهم السلام دچار كرد. (البته مرادم همه نيست).
● از همه سخنرانان، واعظان و مبلغان، نوحه خوانان و مديحه سرايان، روساى هيات ها و شاعران آئينى با كمال فروتنى و قدردانى از اهتمامى كه براى روشن نگه داشتن خيمه امام حسين (ع) و نهضت كربلا دارند. استدعا دارم مراقبت نمايند مراسم سوگوارى و اقامه عزاى امام حسين(ع) و بازخوانى مقتل ها براى جوانان شور و شوق آفرين و معرفت افزا و به دور از خرافات و بيراهه باشد.
*شكر خدا را كه در پناه حسينم/عالم از اين خوبتر پناه ندارد.*
#امام_حسین(ع) #محرم #قیام_عاشورا #عاشورا #شعر_آئینی #حماسه_کربلا
https://www.instagram.com/p/C9c8bShueDb/?igsh=aWtsN3Y3a3Y3c2Nk
@shafiei_kadkani
ـــــــــــــــــــــــ
رهروِ عشق
[در سوگ و ستایش امام حسین علیهالسلام]
▪️باز در خاطرهها، ياد تو ای رهروِ عشق
شعلهٔ سركشِ آزادگی افروخته است
يک جهان بر تو و بر همّت و مردانگیات
از سرِ شوق و طلب، ديدهٔ جان دوخته است
نقشِ پيكار تو در صفحهٔ تاريخ جهان
میدرخشد، چو فروغ سَحَر از ساحل شب
پرتوش بر همه كس تابد و میآموزد
پايداری و وفاداری در راه طلب
چهرِ رنگين شفق، میدهد از خون تو ياد
كه ز جان بر سر پيمان ازل ريخته شد
راست، چون منظرهٔ تابلوی آزادیست
که فروزنده به تالارِ شب آویخته شد
رسمِ آزادی و پيكار و حقيقتجويی
همهجا صفحهٔ تابندهٔ آیین تو بود
آنچه بر ملّت اسلام، حياتی بخشيد
جنبشِ عاطفه و نهضتِ خونين تو بود
تا ز خون تو جهانی شود از بند آزاد
بر سر ايدهٔ انسانی خود جان دادی
در رهِ كعبهٔ حقجويی و مردی و شرف
آفرين بر تو كه هفتاد و دو قربان دادی
آنكه از مكتب آزادگیات درس آموخت
پيش آمالِ ستمگر ز چه تسليم شود؟
زور و سرمايهٔ دشمن نفريبد او را
كه اسير ستمِ مردمِ دژخيم شود
رهروِ كعبهٔ عشقی و در آفاق وجود
با پرِ شوق، سوی دوست برآری پرواز
يكهتازِ ملكوتی كه به صحرایِ ازل
روی از خواستهٔ عشق نتابيدی باز
جان به قربانِ تو ای رهبرِ آزادی و عشق
كه روانت سرِ تسليم نياورد فرود
ز آن فداكاریِ مردانه و جانبازیِ پاک
جاودان بر تو و بر عشق و وفای تو درود
محمدرضا شفیعی کدکنی
دولت چهاردهم، مسئوليت ها و تكاليف متقابل مردم و دولت
✅️ با تبريک انتخاب شايسته دكتر مسعود پزشكيان با راى قاطع مردم به رياست جمهورى، براى ايشان و كابينه و تيم مديران دولت چهاردهم آرزوى موفقيت و خدمت صادقانه به مردم عزيزمان را دارم.
به گمانم مرورى بر مهم ترين وظايف رييس جمهور و نيز تكاليف متقابل مردم هر كس به سهم خود در موفقيت رييس جمهور منتخب و سربلندى كشور بايد گام بردارد.
1️⃣ از دكتر پزشكيان مى خواهيم همان باشد كه هست؛ مردمى، ساده زيست، شجاع، پاكدست، انقلابى و مومن و اين فضايل را در انتخاب همكاران، بى نهايت مورد توجه و بكار گيرد.
2️⃣ دكتر پزشكيان همانطور كه بارها اعلام كرده است فرا جناحى و به حزب سياسى تعلق ندارد. بسيارى از افراد از جناح هاى سياسى مختلف اعم از اصلاح طلب و اصولگرا و ميانه رو و… به ايشان راى داده اند. تشكيل دولتى غيرحزبى و فراگير انتظار همگانى است.
3️⃣ دكتر پزشكيان به درستى برنامه عمل و اقدام دولت خود را اجراى سياست هاى كلى نظام و برنامه توسعه هفتم كشور اعلام كرد و اين ريل گذارى درست را تا آخر ادامه دهد.
4️⃣ معنا و مفهوم تنفيذ حكم رييس جمهور توسط مقام معظم رهبرى يعنى شموليت و در برگيرى همه قواى سه گانه، نيروهاى مسلح، نهادهاى انقلابى، رسانه هاى رسمى، همه نهادهاى انتخابى و انتصابى براى "حمايت، نظارت، همكارى، همراهى، نقد مشفقانه بدور از تسويه حساب هاى سياسى است. توجه داشته باشيم كه تنفيذ يک امر تشريفاتى و صورى نيست، به لوازم آن پاى بند باشيم.
5️⃣ مجلس شوراى اسلامى نقش مهمى در موفقيت دولت چهاردهم دارد؛ از راى اعتماد به كابينه رييس جمهور تا تصويب لوايح و طرح هاى مورد نظر براى مديريت اجرايی كشور.
صد البته وظيفه قانونى مجلس است كه امر نظارت، سوال، استيضاح را به عنوان ابزارهاى قانونى در موقع لزوم اعمال نمايد.
6️⃣ مردم بدانند كارشان در انتخابات پايان نيافته است. الان زمان حضور بيشتر در صحنه است؛ از انتخاب وزيران و اعلام نظر درباره آنها تا نظارت مستمر بر عملكرد مديران اجرايی كشور ضمانت راى كه داده ايم حاضر بودن در صحنه است. دولت بدون مردم هيچ كارى نمى تواند بكند. درخواست رييس جمهور منتخب هم از مردم همين است؛
تنهايم نگذاريد
#دولت_چهاردهم #دکتر_مسعود_پزشکیان #دولت #مردم #رییس_جمهور
https://www.instagram.com/p/C9g2EJvtrd_/?igsh=enlhdXo1N3R2cnNx
بايدها و نبايدهاى دولت چهاردهم
دولت جديد بزودى استقرار خواهد يافت و جمعى از نيروهاى جديد در قوه مجريه مسئوليت را بر عهده خواهند گرفت.
از باب خيرخواهى موارد زير را به رييس جمهور محترم و اعضاى كابينه تقديم مى نمايم.
1️⃣ تصوير منجی از دولت را بايد از افكار عمومى كنار زد. منابع، ظرفيت ها، درآمدها و مصارف و هزينه هاى كشور روشن است. لذا هرگونه وعده و قول دست نيافتنى بكلى از مسئولان بايد به دور باشد.
2️⃣ حذف، انحلال، ادغام شوراها، ستادها، كميته ها، كارگروه هاى بس غير ضرور و وقت تلف كن را با بررسى كارشناسى در اولويت قرار داد. بطور مثال بيش از ۱۰۰ شورا در كشور فقط به رياست رييس جمهور است؟! معاون اول و وزراء بماند.
در وزارتخانه ها بيش از ٢٠٠ مورد است؟! (البته دو نكته توجه شود؛ از اقدام شتابزده جدا خوددارى شود. دوم ابقاى ساختار هاى مفيد و ضرورى قربانى اين اصلاح نشود).
3️⃣ مديريت سفرهاى استانى يک اقدام حياتى است. سخن بر سر ديدار با مردم و حضور در نقاط مختلف كشور توسط رييس جمهور يا وزيران نيست كه اين امرى شايسته است و موجب كاهش فاصله مردم و مسئولان و حضور ميدانى مديران ارشد در حوزه ماموريت است.
سخن اصلى بر سر طرح ها و پروژه هاى عمرانى و كلنگ زنى ها و بعضا افتتاح هاى چند باره است. كمر كشور زير بار اين تعهدات مصوبات سفرهاى استانى شكسته شده است و اصلا منابع با تقاضاها جوابگو نيست. لطفا اين هشدار را جدى بگيريد. كارشناسان گفته اند بيش از ۴۵ هزار پروژه نيمه تمام داريم كه با بودجه عمرانى كشور ۵۰ سال طول مى كشد به اتمام برسد.
4️⃣ كشور نيازمند منابع مالى و ظرفيت هاى گسترده جديد است تا بتواند چرخ اقتصاد و رونق توليد را شتاب دهد.
حمايت از كار آفرينان و سرمايه داران داخلى و جلب كمک هاى خارجى بايد در اولويت هاى نخست باشد. اين مهم با رفع تحريم هاى ظالمانه قدرت هاى خارجى عليه ايران، بسط و گسترش مناسبات بين المللى، افزايش ائتلاف دوستان و حاميان و كاهش حلقه دشمنان و تامين امنيت سرمايه گذارى و ثبات امكانپذيراست. درک شرايط بس حساس تاريخى كشور براى همه مسئولان و مقامات براى كمک بايسته به دولت يك امر ملى و حياتى است.
5️⃣ دولت امانتدار مردم است.
همه مردم بايد مورد توجه دولتمردان باشند. باند بازى و قبيله گرايی در عزل و نصب ها نبايد جاى شايسته سالارى و كارآمدى را بگيرد.
رصد، پايش و نظارت مستمر از سوى رييس جمهور و ساز و كارى كه براى اين مهم اتخاذ خواهد كرد داراى اهميت تاريخى است.
6️⃣ كوچک كردن اندازه و حجم دولت و قوى تر شدن بخش خصوصى و تشكل هاى مردم نهاد بسيار مهم است.
از ايجاد وزارتخانه هاى جديد، تاسيس استانهاى جديد و… بشدت خودارى شود.
7️⃣ هماهنگى و وحدت در داخل دولت يک اصل كليدى است. پمپاژ و منعكس كردن برخى اختلافات داخلى به جامعه را سم مهلک بدانيد.
افكارعمومى اصلا انتظار دعواهاى درون دولت را ندارد. دولت بايد همه وقت خود را صرف خدمت بى منت و صادقانه به مردم و تلاش براى توسعه و پيشرفت كشور نمايد.
فرصت ها چون ابر مى گذرد و مدت خدمت بس كوتاه تر است.
#دولت_چهاردهم #مردم #رئیس_جمهور #مسئولین
https://www.instagram.com/p/C9maGYLxaw5/?igsh=ZXBwZDAzcTY0MDlh
زبان فارسى ميراث مشترک ايران و هندوستان
◀️ "آقاى رودرا گائوراو شرست"
سفير هندوستان در ايران ميهمان معاونت ميراث فرهنگى بود. او گفت در طول مدت خدمتش در ايران نخستين بار است كه به وزارت ميراث فرهنگى، گردشگرى و صنايع دستى آمده است. سفير زبان فارسى را خيلى خوب متوجه است و به زبان فارسى نيز سخن مى گويد. او گفت: زبان فارسى بيش از ۶۰۰ سال زبان رسمى مردم هندوستان بوده است و هم اكنون نيز جزو ۹ زبان رسمى كشورش در قانون اساسى است.
✳️✳️
در اين ملاقات من درباره تاريخ پيوند ۳۰۰۰ ساله دو كشور و ارتباطات تجارى، فرهنگى و سياسى اشاره كردم و از زبان فارسى به عنوان ميراث مشترک دو ملت ياد كردم كه در حوزه ادبيات فارسى به خصوص شعر در ايران، سبک هندى و نقش بيدل دهلوى در اين زمينه مورد توجه است.
⏬️⏬️
از سوى ديگر سرزمين هند براى ايرانيان همواره در جايگاه يک سرزمين دوست قرار داشته و در شاهنامه و مثنوى به اين امر تاكيد شده است كه قصه "طوطى و بازرگان" در مثنوى مولوى حكايت از ديرينگى روابط تجارى و بازرگانى دارد.
در ادامه به مشابهت هاى معمارى هاى ايران و هند از جمله "تاج محل" اشاره كردم و از "نوروز" به عنوان يک پرونده مشترک ثبت جهانى كه هندوستان و ١١ كشور ديگر به آن پيوسته اند را نمونه اى موفق براى ثبت پرونده هاى ديگر مورد تاكيد قرار دادم.
🔹️🔹️
برگزارى شب ميراث فرهنگى ايران و هندوستان، نمايشگاه هاى موزه اى، تبادل استاد و هنرمند و انتقال تجارب موفق در حوزه حفاظت از ميراث فرهنگى از جمله مواردى بود كه در اين ديدار مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
هندوستان عضو كميته بين الدولى ميراث جهانى يونسكو و ميزبان اجلاس پيش رو در هفته اول مرداد است.
✅️✅️
هندوستان ۴۲ اثر ثبت شده جهانى دارد كه بعد از چين رتبه دوم در آسيا و در جهان رتبه ششم را دارد.
#ایران #هندوستان #میراث_فرهنگی #میراث_مشترک #زبان_فارسی #ثبت_جهانی #یونسکو #وزارت_میراث_فرهنگی_گردشگری_و_صنایع_دستی
https://www.instagram.com/p/C9qBrVkyhFc/?igsh=dnM1Y2k2OG05ZXQ0
*نهضت احیا بافت های تاریخی
با کسب مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری*
امروز در شورای عالی شهرسازی و معماری *"راهکار های تشویقی با هدف احیا و تقویت سکونت در بافت های تاریخی"* مصوب شد.
بافت های تاریخی شهری *مهمترین ارکان هویتی، سرشار از دانش و تجارب زیست سرزمینی* هستند.
*مردم به عنوان مالکان و ساکنان این بافت ها، مهمترین رکن حفاطت و احیا* این بافت ها می باشند.
*دولت ها مکلفند* تدابیر لازم را برای حمایت از احیا و رونق بخشی به سکونت در بافت های تاریخی اتخاذ و عملیاتی کنتد.
*عقب ماندگی چند دهه ای* در کشور برای عملیاتی کردن نقش دولت و دستگاه های اجرایی و عمومی تا کنون داشته ایم.
با *مصوبه امروز شورای عالی شهرسازی و معماری*، که یادگار اجرایی دولت سيزدهم با همت وزارت میراث فرهنگی و وزارت راه و شهرسازی است بخش مهمی از این تکلیف دولت تسهيل و عملیاتی می شود.
*در مصوبه امروز شورا پیش بینی شد*:
- مقدمات ایجاد شهرداری بافت های تاریخی ظرف سه ماه با نقش آفرینی وزارت کشور محقق شود، در هفته گذشته حسب پیگیری و درخواست اقای مهندس ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، سرپرست محترم ریاست جمهوری، آقای دکتر مخبر دستور آن را ابلاغ کردند.
- *رفع موانع تهیه طرح های ویژه بافت تاریخی* که مهمترین ظرفیت حفاظت از بافت های تاریخی در سطح ملی است در مصوبه دیده شده.
- *امتیازات ویژه ای برای مرمت، مقاوم سازی، نوسازی و بهسازی* املاک موجود در بافت، نظیر *معافیت های مالیاتی، عوارض و هزینه های آب و برق و گاز برای بناهای تاریخی* دیده شده.
- شهرداری ها مکلف به *رفع مسائل بافت های تاریخی نظیر تامین پارکینگ* در چارچوب ضوابط حفاظت بافت تاریخی شدند
- شهرداری ها با هماهنگی سازمان شهرداری ها و معاونت حمل و نقل وزارت راه، مکلف به *طراحی و اجرای سیستم های حمل و نقل عمومی ویژه بافت تاریخی* شدند.
در مجموع با مصوبه ماندگار امروز، *احیاء بافت های تاریخی و رفع مسائل مردم* در این بافت ها عملیاتی شد.
#بافت_تاریخی #میراث_فرهنگی #احیای_بافت_تاریخی #حقوق_عامه #شوراى_عالى_معمارى_و_شهرسازى #وزارت_كشور #وزارت_راه_و_شهرسازى #استاندارى_ها #شوراى_عالى_استانها #شهردارى_ها
https://www.instagram.com/p/C9ucoPTPyUL/?igsh=d3V4eTM1Z3Zna24z
*هگمتانه ثبت جهانی شد*
🌺🌺
امروز، شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۷ ژوئیه در چهل و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در دهلی نو *پرونده هگمتانه ایران با اجماع جهانی به ثبت رسید.*
این اتفاق فرخنده را به ملت عزیز ایران و جامعه جهانی تبریک می گویم. از هیأت همراه و همکارانم در معاونت میراث فرهنگی و سفیر ایران در یونسکو که تلاش زیادی در جهت موفقیت این پرونده داشته اند تشکر و قدردانی می نمایم.
*ثبت جهانی هگمتانه، معرفی و هدیه ارزش های فرهنگی و تمدنی ایران به جامعه جهانی*
🌺🌺
✅️ هگمتانه، محوطه ای بی نظیر و برخوردار از ارزش های اصیل فرهنگی و تمدنی ایرانی و جهانی است.
✅️ حفاظت از هگمتانه زین پس امری مهم در عرصه استانی، ملی و جهانی است.
✅️ ایران سرزمین تاریخ است و مفتخر است كه سابقه تمدنی آن به بیش از هفت هزار سال پیش باز می گردد.
✅️ تمام تلاش ما این است که سوابق فرهنگی و تمدنی نظیر هگمتانه را به خوبی حفاظت نموده و به آیندگان بسپاریم.
✅️ هگمتانه یادگاری برجسته از دوران با شکوه تمدن ماد، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی است، هگمتانه كه باستان شناسان آن را به معنای مکانی برای گرد هم آمدن و اجتماع كردن اقوام مختلف تفسیر كردهاند، شاهدی برجسته از توسعه دانش شهرسازی و فرهنگ شهرنشینی از سه هزار سال پیش در ایران است.
✅️ همدان امروزی كه هگمتانه را در خود دارد، شهری است كه در كوچههایش شخصیتهای برجسته جهانی همچون ابن سینا قدم نهاده و زندگی كردهاند. لذا باید گفت ثبت جهانی هگمتانه ثبت شهری باستانی است که بر تارک فرهنگ و تمدن منطقه ایستاده است.
✅️ ثبت جهانی هگمتانه ظرفیتی غنی و ارزشمند برای دیپلماسی فرهنگی ایران است که در ترسیم چهره فرهنگی ایران در اذهان جهانی جایگاه تمدنی ایران را بیش از پیش غنا می بخشد
✅️ جهانی شدن هگمتانه، مولدی مؤثر بر توسعه گردشگری فرهنگی در سطح منطقه ای و ملی است و می تواند همدان را تبدیل به یکی از قطب های شناخته شده گردشگری در سطح منطقه نماید.
✅️ پیشینه شهرسازی در هگمتانه نشان می دهد سرزمین ایران برخوردار از دانش سه هزار ساله شهرسازی و شهرنشینی است
دولت و مقامات استانی باید با بهره گیری از ظرفیت های ناشی از ثبت جهانی هگمتانه این موفقیت را به کام مردم فرهنگ دوست ایران شیرین کنند.
#هگمتانه #ثبت_جهانی #وزارت_میراث_فرهنگی_گردشگری_و_صنایع_دستی #معاونت_میراث #همدان #
https://www.instagram.com/p/C97WkPRtxOb/?igsh=dzhmaTM0ZGFxcHc1
*روایت ثبت جهانی هگمتانه*
در محل موزه ملی ایران درباره
" *روایت ثبت جهانی هگمتانه* " سخنرانی داشتم.
همکارانم نیز در میز گردی که بدین مناسبت برگزار شد گزارش این موفقیت بزرگ جهانی را از ابعاد مختلف ارائه کردند.
◀️ سخن اصلی من در سه حوزه بود:
1️⃣ اهمیت و ضرورت ثبت آثار تاريخى چیست؟
2️⃣ چه دستاوردهایی برای کشور دارد؟
3️⃣ و بالاخره آنکه وظایف و مسئولیت های مردم و مسئولان پس از ثبت چیست؟
تاکید کردم که ثبت آثار جهانی از نگاه کالبدی و هنری به آثار عبور کرده و به "آثار دارای ارزش" رسیده است. ارزش هایی که قابلیت جهانی شدن داشته باشد.
◀️ اعتبار بخشی فرهنگی، جهانی کردن ارزش های ایران، کارکرد دیپلماسی فرهنگی در پرتو ثبت جهانی، بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی، حفاظت محلی، ملی و جهانی از آثار، رشد و توسعه صنعت توریسم و گردشگری از جمله از مهم ترین دستاوردهای ثبت جهانی مورد تاکید قرار گرفت.
✅️ در رده بندی جهانی آمار زیر قابل توجه است:
● *در حوزه میراث ملموس* : ایتالیا (۶۰)- چین (۵۹) – آلمان (۵۴) فرانسه (۵۳) – اسپانیا (۵۰) – هند (۴۳) – مکزیک و انگلستان (۳۵)- روسیه (۳۲) ایران (۲۸) و آمریکا و ژاپن (۲۶) بترتیب رتبه نخست تا دهم را با ثبت آثار جهانی دارند.
● *در حوزه میراث ناملموس* : چین (۴۳) – ترکیه (۳۰)- فرانسه (۲۸)- اسپانیا (۲۵) – ایران (۲۴) – آذربایجان (۲۳) – ژاپن و کرواسی (۲۲) عنصر را ثبت کرده اند. رتبه اول تا هفتم جهان را دارا هستند.
● ثبت آثار جهانی پایان توجه؛ حمایت و حفاظت از اثر نیست بلکه آغازی برای برنامه ریزی جامع و کامل برای حفاظت از آثاری است که یونسکو در قالب " *پلان مدیریت سایت های جهانی* " از کشورها مطالبه می کند. قوای سه گانه، سازمان برنامه و بودجه ، استانداران، فرمانداران، شهرداران، آموزش و پرورش، رسانه¬ها و مطبوعات، انجمن ها ، سمن ها و تشکلهای غیردولتی ،وزارت امور خارجه و بسیاری از نهادها و دستگاه های مختلف اجرایی کشور در قبال ثبت آثار جهانی مسئولیت دارند.
" *میراث ما ، ایران ما ، ایران ما ، میراث ما* "
#هگمتانه #همدان #ثبت_جهانی #یونسکو #میراث_فرهنگی #ایران #معاونت_میراث #وزارت_میراث_فرهنگی_گردشگری_و_صنایع_دستی #دیپلماسی_فرهنگی
https://www.instagram.com/p/C-TDaBSAs0s/?igsh=NzUwa2J0bGN5Y3Y=
*آن مردآمد*
◀️ در آخرين روزهاى وزارت مهندس سيد عزت الله ضرغامى در وزارت ميراث فرهنگى، گردشگرى و صنايع دستى به پاس قدر شناسى از خدمات او براى ثبت در تاريخ مى نويسم.
✅️ مردى در اوج تجربه و كارآمدى با خصايل اخلاقى كم نظير چون؛ساده زيستى، صداقت، شجاعت، پاكدستى، مهربانى و مردم دارى، انقلابى و مومن سنگر خدمت را به مدير ديگرى واگذار مى كند.
✅️ او با كوله بارى از تجربه و دانش در حوزه فرهنگ، هنر، ارتباطات و رسانه،شوراى عالى انقلاب فرهنگى،شوراى عالى. فضاى مجازى و… مسئوليت وزارت ميراث فرهنگى، گردشگرى و صنايع دستى را در دولت سيزدهم برعهده گرفت.اوراشيخ الوزراى دولت سيزدهم ناميده اند.
✅️ تحولات و دگرگونى جدى در حوزه ماموريت وزارتخانه بوجود آورد؛
✅️ تيم مديريتى با تجربه و كارآمد را با بكارگيرى زنان و جوانان با انگيزه تشكيل داد.
✅️ ميراث فرهنگى، گردشگرى و صنايع دستى را كه قبل از آن مجهول و مغفول بود بر سر زبانها انداخت.سوادميراثى جامعه رابالابرد.
✅️ تا توانست از حسن شهرت، مزيت اعتماد سطوح مختلف نظام به او براى حوزه ماموريت كارى خود ظرفيت سازى كرد. ٤٣ توافق نامه همكارى وزارتخانه با ساير دستگاه هاى اجرايی، نهادهاى انقلابى و…
فقط يك نمونه بارز اين ظرفيت سازى است.
✅️ براى نخستين بار در سياست هاى كلى نظام بند وماده اى ويژه و نيز فصل اختصاصى در برنامه توسعه هفتم كشور به اين وزارتخانه اختصاص يافت كه بى نظير وبى سابقه بود.
✅️ انجمن خيرين ميراث فرهنگى با مشاركت نيكوكاران و خيرين را در سراسر كشور براى حمايت از ميراث ايجاد كرد.
✅️ سه دوره پياپى چهره هاى ماندگار ميراث فرهنگى را براى تكريم و نكوداشت مفاخر ميراث فرهنگى برگزار كرد.
✅️ نهضت مرمت بناهاى تاريخى را براه انداخت و تمركز زدايی و تفويض اختيار به استانها را در دستور كار قرار داد.
✅️ لغو رواديد با ٣٣ كشور دنيا كه در برگيرنده نيمى از جمعيت جهان است را در حوزه گردشگرى در دولت مصوب كرد.
اين اقدامى راهبردى براى توسعه صنعت گردشگرى محسوب مى شود.
✅️ براى مقابله با ايران هراسى كه استكبار جهانى براه انداخته از طريق معرفى، برگزارى نمايشگاه هاى باشكوه داخلى و خارجى در سه حوزه ماموريت كارهاى بزرگى انجام داد.نمايشگاه موزه ملى ايران"شكوه ايران باستان"هم اكنون دركشورچين درحال برگزارى است.
✅️ بيمه هنرمندان صنايع دستى و راهنمايان گردشگرى را اگر چه همه آنچه مى خواست به دليل محدوديت هاى بودجه اى كشور ميسور نشد اما در گام اول ١٠ هزار نفر مشمول اين اقدام بزرگ شدند.
ادامه در بخش نظرات 👇👇
https://www.instagram.com/p/C-uSdI5uNiz/?igsh=MWdtMG5jaXQ3b3dp
*«میراث ماندگاران»*
در بزرگداشت هفدهمین سالگرد درگذشت دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی، چهره ماندگار میراث فرهنگی که میراثی ماندگار از خود بجای گذارده است.
تحولات سده اخیر ایران در حوزه میراث فرهنگی، چندین نقطه عطف دارد. بعضی از این نقاط عطف، حاصل فرآیندها و تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی اند و بعضی از آنها قائم به فرد و افرادند.
بررسی تحولات دهه اول پس از دوران انقلاب اسلامی در حوزه میراث فرهنگی نشان می دهد که این دوره را باید دوره گذار از *«پراکندگی و ایجاد تمرکز تشکیلاتی»* و آغاز *«شکل گیری بنیان های فکری و مواجه علمی و نوین در مرمت و حفاطت آثار»* دانست.
شکل گیری این دوران، علاوه بر تاثیرپذیری از ویژگی های فرهنگی و سیاسی زمینه ای در جامعه، مرهون نامداران و گمنامانی است که سهم بنیادی در شکل گیری بنیان های فکری جدید، تحولات ساختاری و تغییر رویه های عملی داشته اند.
مابین نامداران، نقش زنده یاد باقر آیت الله شیرازی به گونه ای دیگر جلوه گری می کند.
دکتر باقر آیت الله زاده شیرازی، با شخصیتی ذو وجهین، توامان در قامت حکمرانی فرهنگی، در ایجاد تمرکز ساختاری و شکل گیری سازمان میراث فرهنگی وقت؛ نقشی سیاسی، اجتماعی و تشکیلاتی در بستر اقتضائات دوره خود ایفا کرده است و در عرصه محتوایی و مواجه عملی؛ با اتخاذ رویکرد علمی، نقشی موثر در شکل گیری بنیان های علمی و نوین حفاظت و مرمت پس از انقلاب اسلامی داشته است. دورانی که وابستگی علمی و عملی ایران به مرمت گران خارجی به حداقل رسیده و توانمندی جامعه حفاطت و مرمت ایران قوام و بروز یافته است.
زمینه سازی برای قوام و بروز توانمندی جامعه حرفه ای مرمت ایران، کاهش وابستگی ها، نقش آفرینی در عرصه آموزشی، ایجاد و توسعه رشته های دانشگاهی و تلاش برای ایجاد توامان تخصص و تعهد؛ از مهمترین وجوه تاثیرگذاری ایشان بوده است.
ماندگاری نامشان و سرآمدی ایشان در مابین *«چهره های ماندگار میراث فرهنگی»* از این روست که در حفظ *«میراث ماندگار»*، نهضتی ماندگار را رقم زده اند و از خود به عنوان میراثی ارزشمند به جای گذارده اند.
۲۸ مرداد ۱۴۰۳، هفدهمین سالگرد درگذشت ایشان است. در تداوم راهشان و با تاسی به میراث برجای ماند ایشان، یادآوری شوم:
✅️ حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، نیازمند رویکردی در قامت حکمرانی فرهنگی است.
✅️ میراث فرهنگی، پیوندی جاری و ساری با زندگی مردم دارد و در مراتب حفظ و صیانت آن، این پیوند باید مورد توجه قرار گرفته و مستحکم تر بشود.
✅️ تشکیلات دولتی میراث فرهنگی نیازمند تحول در تبیین جایگاه و سطح نقش آفرینی است.
✅️ بدون افزایش آگاهی و سواد میراثی جامعه و با تکیه صرف بر آگاهی، دانش و توانمندی های دستگاهی نمی توان پهنه فرهنگی به وسعت ایران را حفاظت کرد.
✅️ تشکیلات دولتی میراث فرهنگی نیازمند تحول در تبیین جایگاه و سطح نقش آفرینی است.
✅️ بدون افزایش آگاهی و سواد میراثی جامعه و با تکیه صرف بر آگاهی، دانش و توانمندی های دستگاهی نمی توان پهنه فرهنگی به وسعت ایران را حفاظت کرد.
https://www.instagram.com/p/C-yEHoGudk9/?igsh=MXN4dWdrNG1jOHJwcw==
*روز جهانی مسجد*
✅️ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی، سالگرد آتش زدن مسجدالاقصی را روز جهانی مسجد تعیین کردند. در ۲۱ آگوست سال ۱۹۶۹ مسجدالاقصی توسط یک شهروند اسرائیلی به آتش کشیده شد. مسجد الاقصی نخستین قبله و سومین مکان مقدس مسلمانان است. در تقویم رسمی ایران ۳۱ مرداد، روز جهانی مسجد است.
✅️ در جهان ۴ میلیون مسجد وجود دارد، ایران رتبه هشتم (۸) را داراست: اندونزی با ۸۰۰ هزار مسجد، عربستان سعودی با ۹۴ هزار و ایران دارای ۸۵ هزار مسجد است، که بعد از انقلاب اسلامی تعداد مساجد ایران ۳ برابر افزایش یافته است. البته با کمال تأسف بیش از نیمی از این مساجد فاقد روحانی است.
✅️ آذربایجان شرقی با ۷۱۸۶ باب مسجد دارای بیشترین و استان های البرز و ایلام با ۴۵۴ و ۵۰۰ باب مسجد کمترین مساجد کشور را دارند.
✅️ مساجد دارای کارکردهای مختلفی هستند: از حیث هنر معماری و شهرسازی تا محلی برای نیایش و عبادت از مرکز ارشاد و تبلیغ ومشارکت های اجتماعی و تعاون و نیکوکاری، مساجد نقش مهمی در تبلیغ، اطلاع رسانی، آموزش و همبستگی اجتماعی دارند و روحانیون نقش محوری در مسجد بر عهده دارند.
✅️ معاونت میراث فرهنگی برای ثبت جهانی مساجد تاریخی برنامه ریزی کرده است: تاکنون بالغ بر ۳۲ مسجد در ۱۴ استان شناسایی شده اند تا پرونده محتوایی آنها تدوین و آماده سازی شود، که نیاز به مشارکت و همکاری همه نهادها، دستگاه ها به خصوص اوقاف و شهرداری ها دارد.
✅️«شبکه سراسری مساجد» در ایران نقش بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشت. روحانیون از گروه های مرجع معتبر بوده اند و امروزه انتظارات جدی از آنها وجود دارد. روشنگری و تبیین عقاید دین، پاسخ به پرسش ها و شبهات، همراهی و زیست با مردم که همواره باید ملجأ و پناه مردم باشند. روحانیون همیشه در کنار مردم بوده اند. استاد شهید مرتضی مطهری بزرگترین امتیاز روحانیت شیعه را «استقلال» و «مردمی بودن» آن می داند.
#مسجد #روزجهانی_مسجد #مسجد_ایرانی #مسجدالاقصی #ثبت_جهانی #وزارت_میراث_فرهنگی_گردشگری_و_صنایع_دستی #معاونت_میراث
https://www.instagram.com/p/C--SXZ7xef7/?igsh=MXR2c25ua3V4YW5sMg==