کودکان مظلوم ترین و معصوم ترین قربانیان طلاق هستند و معمولا هیچ کس به فکر آنها نیست، اکثر بزرگسالان به اشتباه فکر می کنند کودکان می توانند خود به خود با مشکلات طلاق سازگار شوند،مساله طلاق و آسیب های ناشی از طلاق بر فرزندان یک مساله چند بعدی و پیچیده است و بحث های مختلفی را می طلبد اما در سوال و جواب ذیل که مدتها قبل در صفحه مشاوره روزنامه خراسان به چاپ رسیده است، من فرصت کردم تا در قالب پاسخ به #سوال یکی از والدین طلاق دیده به برخی از مسایل و نکات اشاره کنم ، خالی از لطف ندیدم که فعلا همان را در وبگاه درج کنم و در فرصت های بعدی مطالب دیگری نیز به آن اضافه نمایم
اما #سوال: پسر 10 ساله من که فرزند طلاق است مدام تنبلی می کند و لغات گستاخانه به کار می برد. در حالی که اصلا پدرش را دوست ندارد و حاضر به زندگی با او نیست اما من را به رغم وابستگی زیادش مدام اذیت می کند. با او چگون برخورد کنم؟
قسمت اول 3پاسخ :
جدایی والدین یا طلاق در زندگی خانواده و به ویژه برای کودکان رویداد تلخ و سهمگینی است که اثرات هیجانی، ذهنی و رفتاری مختلفی را به همراه دارد. بر خلاف والدین که طلاق را مسئله ای مربوط به بزرگسالان می دانند. این کودکان هستند که ناخواسته برای یک عمر با آسیب ها و تبعات طلاق زندگی میکنند و گاه هیچ وقت نمی توانند با آن کنار بیایند. هر چند در مواجهه با مشکلات، طلاق، بهترین راه پیشگیری است اما چنانچه این حادثه ناگوار رخ داد، لازم است والدین برای مدیریت شرایط خود و فرزندانشان مهارت های ویژه ای را کسب و اعمال کنند. در ادامه به برخی موارد عمومی فرزند پروری تک والد و به برخی موارد ویژه سوال فوق اشاره می گردد:
✅ علل ناسازگاری فرزندان طلاق را درک کنید
✅ کودک را متوجه سازید که او باعث جدایی والدین نیست
✅ تنفر خود را مدیریت کنید/
✅ بر زندگی خود مسلط شوید
✅ گستاخی و تنبلی کودک را ریشه یابی کنید
✅ امکان ملاقات فرزند را با والد خود فراهم سازید
✅ افراط و تفریط نکنید
✅ ادامه زندگی را بپذیرید.
قسمت دوم #پاسخ :
بر خلاف والدین که طلاق را مسئله ای مربوط به بزرگسالان می دانند؛ این کودکان هستند که ناخواسته برای یک عمر با آسیب ها و تبعات طلاق زندگی میکنند و گاه هیچ وقت نمی توانند با آن کنار بیایند. بنابراین در برخورد با آن ها باید نکاتی را رعایت کنید
علل ناسازگاری فرزندان طلاق را درک کنید/ برخی از ناسازگاری های کودکان طلاق به نوعی نشانه واکنش کودکان به وضعیت طلاق است گاه کودکان با نافرمانی، گستاخی و تنبلی به بیان نارضایتی خود می پردازند، به ویژه در ماه ها و سال اول پس از طلاق به خاطر کنار نیامدن کامل با این شرایط، این مشکلات رفتاری رایج تر است. والد سرپرست باید در این زمان با افزایش ارتباط خود با کودک و صرف زمان بیشتری در کنار او با گفت و گوهای ساده و صمیمی فضایی فراهم آورد تا او نگفته ها و نهفته های ذهنی خود را بیان کند و تخلیه گردد.
کودک را متوجه سازید که او باعث جدایی والدین نیست/ طلاق نتیجه تصمیم گیری والدین است و در جهت حل مشکلات آن ها صورت می پذیرد و بر عکس، طلاق به کودکان تحمیل می شود و شیرازه زندگی آن ها را از هم می باشد.
والدین از سال ها و ماه ها قبل خود را برای طلاق آماده می کنند و برای خود منطق و توجیهی خاص برای طلاق دارند ولی کودکان ناگهان با جدایی والدین مواجه می شوند و معمولا فکر می کنند جدایی والدین تقصیر آن هاست، گمان میکنند اگر آن ها خوب درس می خواندند یا اگر بچه خوبی می بودند والدین جدا نمی شدند و تا مدت ها با این افکار زندگی می کنند و یا در خود فرورفته و منفعل و یا گستاخ و نافرمان میشوند. والدین باید به زبان ساده فرزند خود را مطمئن سازند که او را همان گونه که هست دوست دارند و او هیچ نقشی در طلاق آن ها نداشته است. با صمیمیت و به طور کوتاه بگویند گاهی بزرگ ترها نمی توانند با هم زندگی کنند و بهتر است هر کدام زندگی جداگانه ای داشته باشند اما هر دو آن ها، همیشه فرزند خود را دوست دارند، پدر و مادر هر جا که باشند باز هم به یاد فرزند خود خواهند بود.
قسمت سوم #پاسخ :
تنفر خود را مدیریت کنید/ تنفر خود را به کودک منتقل نکنید. این که گفته شده کودک اصلا پدرش را دوست ندارد، امری طبیعی نیست، فرزندان ذاتا هر دو والدین خود را دوست دارند و آن ها را تکیه گاه خود می دانند و در مشکلات به آن ها پناه می برند. در فرآیند طلاق والدین ناآگاهانه و گاه مغرضانه تنفر خود از همسرشان را به فرزندانشان منتقل می کنند و گاه در مقابل هر گونه ابراز علاقه کودک به طرف مقابل آن چنان موضع گیری می کنند که کودک مجبور است علاقه خود به والد دیگر را انکار کند یا برای جلب رضایت موقت والد سرپرست از والد دیگر ابراز تنفر و نارضایتی نماید.
به یاد داشته باشید تنفر یک کودک از والدین خود طبیعی و مطلوب نیست و برای بهداشت روانی و رشد شخصیت او زیان آور است. کودک را آ
گاه سازید که هر چند شما با هم مشکل داشته اید اما هر دو والدین او را دوست دارند و او نیز حق دارد هر دو پدر و مادرخود را دوست داشته باشد و این دوستی را ابراز نماید.
بر زندگی خود مسلط شوید/ معمولا زندگی پس از طلاق مشکلات و دشواری های اقتصادی، خانوادگی، شغلی و مشکلات اجتماعی خاص خود را دارد. که در مجموع فشار بیشتری را بر والد سرپرست تحمیل می کند و باعث خستگی، زود رنجی، کج خلقی و پرخاشگری والد سرپرست می شود و در نتیجه ناسازگاری والد، ناسازگاری کودک هم افزایش می یابدبنابراین مراقب خود باشید، خود را کنترل کنید، هنگام خستگی و عصبانیت تصمیمی نگیرید. یک محرم راز برای خود بیابید. درد دل ها و مشکلات خود را با یک دوست شایسته مطرح سازید. نگذارید خطرات وافکار ترس های آینده باعث تخریب رابطه شما و کودکتان شود. در صورت امکان به مشاوره مراجعه کنید.
گستاخی و تنبلی کودک را ریشه یابی کنید/ بدرفتاری کودکان بی علت نیست. گاهی به نشانه طغیان در برابر طلاق است. در این زمینه کودک را همراهی کنید تا به تدریج با جدایی سازگارتر شود. مراقب باشید به او منت نگذارید. هرگز از جملات و پیامهای منفی و سرزنش کنندهای مانند این که : اگر تو نبودی، من راحت زندگی خودم را میکردم، توهم مثل پدرت هستی، بهتر است پیش پدرت بروی تا قدر مرا بدانی...و از نظایر آن استفاده نکنید؛ اما گاه بد رفتاری کودکان به خاطر سوء استفاده از موقعیت جدید و یا به خاطر باج گیری است، گاهی کودک عادت کرده است با گستاخی و تنبلی به خواسته خود دست پیدا کند. اگر چنین است ابتدا در مقابل گستاخی او سکوت کنید. در موقعیت مناسب و با جملات کوتاه انتظارات خود را به او توضیح دهید و بخواهید نتیجه نامناسب رفتارهایش را پیش بینی کند. از او بخواهید فکر کند به جای بد رفتاری چه رفتارهای مناسبی می تواند انجام دهد و نتیجه رفتارهای مناسب او چه خواهد بود؟ لازم است در موقعیت های مختلف که کودک آمادگی پذیرش دارد، با او درمورد رفتارهای مشکل آفرینش صحبت کنید، سعی کنید در موقع گفت و گو با کودک او را تهدید یا سرزش نکنید، خواسته های خود را به صورت کوتاه و مشخص بگویید.
امکان ملاقات فرزند را با والد خود فراهم سازید/ به جز در موارد بسیار خاص، در اغلب موارد پساز جدایی لازم است برنامه منظمی برای ملاقات فرزندان و والدین وجود داشته باشد. این حق کودک و وظیفه والدین است که در تمام عمر رابطه عاطفی و سازنده ای را با یکدیگر داشته باشند، قطع رابطه با والدین به هر دلیلی و توسط هر کسی باعث تضعیف هویت کودک و ایجاد ناهنجاری عاطفی و رفتاری در کودک خواهد شد. بخش عمده مشکلات والدین با یکدیگر با طلاق تمام می شود ولی نیاز کودک به داشتن رابطه با والدین خود هیچگاه تمام نخواهد شد. سعی کنید بر اساس قانون یا با توافقطرفینی برنامه منظمی را برای ملاقات با والد غیر سرپرست فرآهم آورید. نگران برخی مشکلات موقت این ملاقات ها نباشید چون در دراز مدت منافع بسیاری را به همراه دارد که حل برخی مشکلاترفتاری کودک یکی از آن هاست.
.
قسمت چهارم و آخرین قسمت #پاسخ :
افراط و تفریط نکنید/ معمولا والد سرپرست در شرایط پس از جدایی در رسیدگی به فرزند خود دچار زیاده روی یا بی تفاوتی می شود. گاه با محبت و آزادی دادن افراطی سعی در جلب رضایت و همراه ساختن کودک با خود می نماید و گاه با سخت گیری و بی مهری سعی در تنبیه و اصلاح رفتار او می نماید و گاه او را مانند والد غیر سرپرست خود شرور و ناسپاس و شایسته هر گونه تحقیر و طردشدن می داند. لذا سعی کنید آگاهانه به وظایف والدینی خود بپردازد نیازهای واقعی کودک را با صمیمیت برطرف سازید. به او توجه کنید، او را بپذیرید و با او همراهی کنید. در مقابل خواسته های نا بهجا و رفتارهای ناشایست او با آرامش و قاطعیت برخورد کنید، هر گاه ندانستید چه عکس العملی در مقابل او انجام دهید سکوت کنید و به خودتان و به فرزندتان اجازه دهید تا در سکوت به تفکر پرداخته و تصمیم مناسبی بگیرید. از سر خستگی و ناچاری در مقابل خواسته های نامناسب و باج گیری کودک کوتاه نیایید؛ بلکه با آرامش و با توضیح کوتاه در مورد علت برخورد قاطعانه خود کودک را نسبت به رفتارهای ناشایست آگاه کنید.
ادامه زندگی را بپذیرید/ چنانچه فکر می کنید هیچ راه بازگشتی باقی نمانده است بپذیرید که تربیت فرزند به صورت تک والد امری دشوار و گاه ناممکن است. چنانچه شرایط مناسبی پیش آمد با ارزیابی همه جانبه و با توکل به خدا و با آماده سازی فرزندتان برای پذیرش فردی جدید در زندگی، بار دیگر همراهی برای خود برگزینید و با مهارت و درایت موقعیت جدید را مدیریت کنید، بر خلاف برخی تفکرات عامیانه، خانواده جدید چنانچه مدیریت شود حتی برای فرزندان هم مفید خواهد بود
May 11
@playtherapy
یک #پرسش و #پاسخ در مورد ارزیابی و درمان کودکان #ADHD
#سوال یکی از همکاران و #پاسخ
با عرض سلام و ادب و احترام
بنده سوالی از حضور شما داشتم
برای کودکان بیش فعالی که برای بازی درمانی ارجاع داده می شوند، ایا باید آزمون هوش گرفته شود؟
به این دلیل که ما باید چیزی به عنوان معیار داشته باشیم که در نهایت به خانواده ارایه دهیم؟
یک آزمون هوشی وکسلر در ابتدا و دیگری د درانتها. که در واقع معیاری باشد که خانواده در نهایت بداند که در ابتدای مسیر کودک چگونه بوده و در انتهای مسیر چه شده است؟
آیا وجود چنین معیاری لازم است؟
به عنوان مثال کودک با عنوان بیش فعالی از نوع نقص تمرکز به مرکز ارجاع داده می شود. آیا لازم است که میزان نگهداری ذهنی او در ابتدا اندازه گیری شود و در پایان بازی درمانی هم همینطور؟ یا اجرای جلسات بازی درمانی کفایت می کن؟ ولی در پایان چگونه و با چه معیار کمی ای باید به خانواده گزارش پیشرفت او را بدهیم؟
و سوال دیگر بنده این است که بازی هایی که با کودک بیش فعال به عنوان مثال مو به مو انچه می گویم را اجرا کن را باید از ابتدای بازی درمانی تا اخرین جلسات از ساده به پیچیده انجام بدهیم؟ یا می شود دار بازی ها هر جلسه تنوع ایجاد کرد؟
#پاسخ قسمت اول:
سلام همکار محترم
دغدغه های شما جزو سوالات رایج مشاوره و مداخله برای کودکان است و لذا من آنها را با کمی توضیح پاسخ می دهم .
# آزمون هوش ضرورتی ندارد، کاربرد تخصصی آزمون هوش برای جایگماری آموزشی و یا برای قضاوت بالینی در موارد خاص است و برای بازی درمانی و یا برای هر درمانی که مربوط به کودکان ADHD است ضرورت و نیازی به اجرای آن نیست ولی متاسفانه به عنوان یک سوئ تفاهم و یک رویه نامناسب حرفه ای برای بسیاری از کودکان و مراجع کنندگان بدون هیچ هدف تخصصی آزمونهای مختلفی از جمله آزمون های هوش گرفته می شود که هیچ منطق تخصصی ندارد و فقط موجب تحمیل هزینه بیشتر به خانواده ها و موجب صرف انرژی و وقت آنها می شود و گاه باعث بدبینی و ریزش کراجعان نیز می شود
اینکه شما میخواهید ملاک و معیاری برای والدین ارایه نمایید فکر خوبی است اما تست هوش هیچ ملاکی برای درمان نیست و چون هدف درمان یا بویژه هدف بازی درمانی کودک ADHD اصلا افزایش هوش نیست پس چرا باید هوش او را بررسی کنیم.
اگر می خواهید برای خانوده ملاک و معیاری داشته باشید الزما نباید این ملاک کمی باشد و نمره هوش نیز گزینه مناسبی نیست.
مهمترین مبنا برای انگیزش خانواده و ترغیب او به ادامه جلسات و بهترین دفاع برای مداخله درمانی آن است که خانواده ها آثار و نتایج مطلوب رشد و توانمند شدن کودک را پس از چند جلسه در زندگی خود لمس کنند.
اگر ملاکی لازم دارید باید از اهداف درمانی و از اهداف و درخواست های والدین و مشکلات و چالش های کودک استفاده کنید و آنها را تبدیل به ملاک کنید و بصورت کیفی یا به صورت چک لیست خود گزارش دهی والدین آنها را در چند جلسه پیگیری کنید تا والدین بهبودی و اثر بخشی بازی درمانی را لمس کنند.
برای این کار لازم است در جلسات اولیه اهداف و نگرانی ها و مشکلات والدین به خوبی نوشته شود و در مورد آنها با والدین گفت گو شود که اگر خواسته های والدین نابجا و آرمانی است لازم است به اهداف درمانی مطلوب و دست یافتنی و کوچک تری تقسیم شوند.
مثلا از والدین بخواهید خواسته ها و اهداف خود را به دقت یاد داشت کنند و بنویسند از شما چه انتظاری دارند و مشخص کنند برای این انتظار خود حاضرند چند جلسه وقت صرف کنند و بپرسید برای چقدر حاضرند برای انجام تکالیف وقت صرف کنند؟
منظور شما از نگهداری ذهنی چیست؟ اگر آزمونهای پیاژه ای است که هیچ ضرورتی ندارد. شاید منظورتان کارکردهای اجرایی نظیر بازداری و یا خودتنظیمی است.
برای ارزیابی کودک ADHD معمولا از مصاحبه بالینی و از ملاک های DSM5 استفاده می کنیم و اگر آزمون هم لازم باشد از آزمون کارکردهای اجرایی در زندگی روزمره بارکلی و از آزمونهای پرسشنامه علایم مرضی کودکان(CSI-4) یا آزمونهای اسنپ استفاده می شود
که البته این آزمونها فقط چند نمره خام تحویل می دهید و قضاوت بالینی و تشخیص گذاری با مشاور و بازی درمانگر است.
در مورد بازی ها ما یک جریان کلیشه ای مو به مو در بازی درمانی نداریم البته بازیهای باساختاری داریم که در آنها نیز کودک آزادی عمل بسیاری دارد .اصولا بازی درمانی پیراهنی است که برای قامت کودک طراحی می شود و محدودیت و تحمیل در آن نیست.
ما در کارگاه بازی درمانی ویژه کودکان ADHD به بازی های باساختار و به فعالیت های بازی محور بسیار اشاره کرده ایم که با هدف توانمندسازی شناختی در حوزه خودتنظیمی و توانمندسازی مدیریت هیجانی و آستانه تحمل ، بازداری ، طرح ریزی ،حل مساله، آگاهی از زمان، و روابط بین فردی کمک می کند.
البته لازم است همراه بازی درمانی و در قالب بازی درمانی برنامه ای هم برای توانمندسازی والدین در مدیریت رفت
🌷 #مثبت و زیبا سخن بگوییم (قسمت اول)
یکی از مهمترین مهارتهای تربیتی بجا و به اندازه و زیبا و مثبت سخن گفت است.
#فرزند_پروری مثبت و متعالی نیز نیازمند مثبت و زیبا سخن گفتن است
یکی از مشکلات تربیتی ما هم ضعف در مثبت و زیبا سخن گفتن است.
کلماتی که ما استفاده می کنیم می توانند پلی باشند که ما را به هم برسانند
و میتوانند سدی باشند که مانع ارتباط موثر مابا خانواده و فرزندان و دوستانمان بشود
👈زیباتر و مثبت تر سخن گفتن یک مهارت و یک عادت است
👈و البته با کمی مراقبت و تمرین میتوانیم آن را در خودمان و خانواده و فرزندانمان شکل دهیم
👈در چند پست بعدی آن را بحث و تمرین می کنیم
@PlayTherapy
🌷 #مثبت و زیبا سخن بگوییم (قسمت دوم)
آموزه های دینی ما نکات حکمت آمیز و تربیتی گهر باری دارد که می بایست در زندگی ما عملیاتی شود
آیات الهی چه نیکو ما را به زیبا و مثبت سخن گفتن سفارش کرده است که « و قُولُوا لِلنّاس حُسنًا… » (سوره مباركه بقره آیه 83) با مردم به زبان خوش و زیبا سخن بگویید
👈ارتباط برقرار کردن یک جزء مهم زندگی ماست، و کلمات ابزارهای ارتباطی اند، 👈ما در زندگی روزمره از کلمه های مختلفی استفاده می کنیم تا احساس و افکار و یا خواسته هایمان را به دیگران منتقل کنیم
👈کلمه ها می توانند یا پل ارتباطی باشند یا دیوار و حصاری که مانع و مخل ارتباط ما با دیگران شوند،
👈 استفاده از بیانات زیبا و مثبت می تواند در ما و دیگران احساس خوشایند ایجاد کند و به ارتباطمان انرژی و گرما ببخشد.
👈 البته اگر علاوه کلمات زیبا و مثبت و پر مغز را
😊😊با آرامش و لحن مثبت و با تبسم تقدیم دیگرا ن کنیم 😊😊
می توانیم اثرات آنها را دو چندان کنیم
👈در همین زمینه مطلبی را از وبلاگ یک نوجوان دیدم و با کمی تغییر تقدیم می کنم باشد تا با کمی خود کنترلی و تمرین زیبا و مثبت تر بگوییم و مثبت فکر کنیم
تعطیلات نوروزی و #چندنکته روانشناختی و تربیتی(1)
🌹سلام بر همکاران گرانقدر، دانشجویان گرامی و خانوادهای محترم .
در روزهای باقیمانده از تعطیلات از نظر تربیتی حساسیت بیشتری دارند لذا #چندنکته روانشناختی و تربیتی برای والدین و فرزندان تقدیم میکنم.
☘ در تمامی این موارد از کودکان و نوجوانان مشورت بخواهید و آنها را در تصمیم گیری و در انجام کارها مشارکت بدهید و به انتخاب های آنها احترام بگذارید و آنها را با گفت و گوی سازنده توجیه کنید و صبور و مهربان و منعطف باشید.
☘بررسی کنید که در عیددیدنی کدام یک از خویشاوندان و آشنایان از قلم افتاده اند، حتما در روزهای باقیمانده به دیدن آنها برویدو یا تلفنی تبریک بگویید. بگذارید فرزندان حساسیت شما به خویشاوندان و صله رحم را درک کنند.
☘ حتما خویشاوندان و همسایگانی که از نظر اقتصادی ضعیف تر هستند را در اولویت قراردهید تا فرزندان با مشکلات مردم و محدودیت های آشنا شوند و انتظاراتشان تعدیل شود.
☘ برای باقیمانده تکالیف و پیک نوروزی فرزندان وقت بگذارید نظارت کنید و تا کودکان مسئولیت تحصیلی خود را درهر روز اندکی از آن را انجام دهند و طوری باشد که دو یا سه روز قبل از سیزدهم تمام شده باشد.
☘ عیدی ها برای تربیت اقتصادی خانواده استفاده کنید.از فرزندان بخواهید تا از هم اکنون برای عیدی فرزندان برنامه ریزی کنند،عیدی هایشان را یادداشت کنند، هزینه کارها و چیزهایی که می خواهند بخرند را هم بپرسند و بنویسند به پیشنهادهای فرزندان اهمیت بدهید و از فرزندان بخواهید برنامه و نظر خود را برای نحوه هزینه کردن آنها بگویند و شما هم چند پیشنهاد به آنها اضافه کنید.
☘ اگر فرزندان خواسته ها و پیشنهادهای غیر متعارف دارند خیلی سریع موضع گیری نکنید بلکه برای آنها وقت بگذارید و منافع و مضرات هر انتخاب را با هم مشخص کنید تا فرزندان انتخاب گری را تجربه کنند و توانا شوند.
☘ ⏱ساعات خواب و بیداری⏱ را از هم اکنون تنظیم و جدا مدیریت نمایید،تلوزیون و فضای مجازی را محدود و مدیریت کنید تا فرزندان برای بعد از تعطیلات آماده شوند و راحت تر و سریعتر با ساعات مدرسه و کار هماهنگ شوند.
☘ورزش و بازی در خانواده و خانه را فراموش نکنید . پیاده روی ، رفتن به پارک، ⚽️توپ و راکت و طناب زدن در خانه ، بازی های کاغذ قلمی مثل اسم و فامیل و فوتبال کاغذی و نقطه بازی را تجربه کنید.
☘ در فرصت باقیمانده نیز بصورت خانوادگی برای مطالعه و برای دعا و برای شرکت در برنامه های فرهنگی و جلسات مذهبی وقت بگذارید و برنامه داشته باشید.
📢 فقط خواننده نباشید لطفا همین الان یک #اقدام_عملی انجام دهید و تا آخر امروز حداقل به دو مورد از نکات را با خانواده و فرزندان #تجربه_کنید....
📚📔معرفی و گزیده کتاب📔
#کتاب "بازی درمانی، هنر برقراری ارتباط"، یکی از کتابهای مرجع و زیبا در #بازی#درمانی است و نویسنده آن گری لندرث نیز از پیشکسوتان و افراد مجرب و صاحب نظر در بازی درمانی است.
متن ذیل گزیده ای از این کتاب است
✍ #کتاب "بازی درمانی، هنر برقراری ارتباط": زندگي را نمي توان توصيف كرد؛تنها بايد زندگي كرد و ان را ارزشمند شمرد.توصيف ها را همواره مي توان ارزيابي كرد اما زندگي را خير.زندگي هست.زندگي در هر لحظه،در تماميت خود،نه كمتر و نه بيشتر،وجود دارد و در جريان است.چنين نيست كه ما به كسي نگاه كنيم واو را اين گونه ارزيابي يا قضاوت كنيم كه ميزان زندگي و حيات در او اندك يا بيش از اندازه است.يكي از مهم ترين چيزهايي كه به ان پي بردم اين بود كه كودكان خردسال بسيار به ندرت به ارزيابي زندگي ديگر كودكان خردسال مي پردازند،انها با يكديگر تعامل مي كنند و يكديگر را با تصور بسنده بودن مي پذيرند.
📚📔معرفی و گزیده کتاب📔
#کتاب "بازی درمانی، هنر برقراری ارتباط"، یکی از کتابهای مرجع و زیبا در #بازی#درمانی است و نویسنده آن گری لندرث نیز از پیشکسوتان و افراد مجرب و صاحب نظر در بازی درمانی است.
متن ذیل گزیده ای از این کتاب است که توسط همکار گرامی ام سرکارخانم رایحه صنعتگر (@rayehe_sanatgar) ارسال شده، خانم صنعتگر کارشناس ارشد روانشناسی بالینی،مشاور کودک و بازی درمانگر خوش سلیقه و توانمندی است که در اصفهان مشغول فعالیت اند.
✍ #کتاب "بازی درمانی، هنر برقراری ارتباط": زندگي را نمي توان توصيف كرد؛تنها بايد زندگي كرد و ان را ارزشمند شمرد.توصيف ها را همواره مي توان ارزيابي كرد اما زندگي را خير.زندگي هست.زندگي در هر لحظه،در تماميت خود،نه كمتر و نه بيشتر،وجود دارد و در جريان است.چنين نيست كه ما به كسي نگاه كنيم واو را اين گونه ارزيابي يا قضاوت كنيم كه ميزان زندگي و حيات در او اندك يا بيش از اندازه است.يكي از مهم ترين چيزهايي كه به ان پي بردم اين بود كه كودكان خردسال بسيار به ندرت به ارزيابي زندگي ديگر كودكان خردسال مي پردازند،انها با يكديگر تعامل مي كنند و يكديگر را با تصور بسنده بودن مي پذيرند.
🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#فرزندپروری
#خانواده
#روزمادر_همسر_زن
💐#چندنکته روز مادر و زن از منظر روانشناختی(1)💐
💠 میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز مادر و روز زن نزدیک است.
💠 تکریم والدین و تکریم پدربزرگها و مادر بزرگ ها،یعنی تکریم زندگی .
💠 قدرشناسی از مادران و همسران علاوه بر این که وظیفه و نوعی کار اخلاقی است یک آموزش تربیتی است برای فرزندان.
💠دختری که ببیند پدرش از مادر او و از همسر خودش قدرشناسی می کند به دختر بودنش افتخار می کند و نگرش مثبت و تمایل بیشتری به همسر شدن و مادر شدن پیدا میکند.
💠 پسری که ببیندپدرش به مادر خانواده و همسرخودش هدیه می دهد و او را می ستاید، این پسر راه و رسم همسرداری را یادمیگیرد.
💠 قدرشناسی صمیمیت بخش و انرژی زا و خستگی زدا است
بویژه اگر:
💐 هدیه دادن خالصانه و برای رضای خدا باشد.
💐 مشارکتی باشد. با نظرخواهی و همراه ساختن فرزندان باشد.
💐 به شکلی زیبا و غافلگیر کننده باشد
💐 باعلاقه و نیازهای اساسی هدیه گیرنده متناسب باشد
💐 تقدیر مادی و معنوی همراه هم باشد البته همراه گل باشد
💐 در صورت امکان در جمع افراد مهم زندگی فرد صورت پذیرد و
💐 هدیه دادن را با یاد حضرت زهرا سلام الله علیها که ام ابیها و ام الائمه بودند همراه سازید تا موجب خیر و برکت در زندگی خانوادگی باشد
پس از هم اکنون برنامه ریزی با مشارکت فرزندان را شروع کنید
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
کانال تلگرام #کودک_خانواده_بازی_درمانی
https://telegram.me/playtherapy
🌹💖 #چندنکته تربیتی_روانشناسی مادران(1)💖🌹
پدر و مادر شدن از موهبتهای الهی است
========🌿🌹🌿=======
========🌿🌹🌿=======
اما مادر شدن یک جایگاه تربیتی و روانشناختی ویژه ای دارد
========🌿🌹🌿=======
مادرشدن نوعی مشارکت و همراهی با آفرینش است
========🌿🌹🌿=======
مادرشدن یعنی ظرفیت های زیستی وجود یک زن به حد کمال شکوفا شده است
========🌿🌹🌿=======
مادر کانون و قلب روانشناختی خانواده است
========🌿🌹🌿=======
زن تا همسر است مایه آرامش و سکون مرد است و مادر که می شود منبع آرامش خانواده است
========🌿🌹🌿=======
========🌿🌹🌿======
مادر یعنی دماسنج هیجانی خانواده
========🌿🌹🌿=======
========🌿🌹🌿=======
مادر یعنی مهرورزی و عشق بی پیرایه از آن نوع عشق ورزی هایی که بوی محبت خداوند به بندگان را می دهد
========🌿🌹🌿=======
========🌿🌹🌿=======
🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#فرزندپروری
#خانواده
#روزمادر_همسر_زن
💐#چندنکته روز مادر و زن از منظر روانشناختی(1)💐
💠 میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز مادر و روز زن نزدیک است.
💠 تکریم والدین و تکریم پدربزرگها و مادر بزرگ ها،یعنی تکریم زندگی .
💠 قدرشناسی از مادران و همسران علاوه بر این که وظیفه و نوعی کار اخلاقی است یک آموزش تربیتی است برای فرزندان.
💠دختری که ببیند پدرش از مادر او و از همسر خودش قدرشناسی می کند به دختر بودنش افتخار می کند و نگرش مثبت و تمایل بیشتری به همسر شدن و مادر شدن پیدا میکند.
💠 پسری که ببیندپدرش به مادر خانواده و همسرخودش هدیه می دهد و او را می ستاید، این پسر راه و رسم همسرداری را یادمیگیرد.
💠 قدرشناسی صمیمیت بخش و انرژی زا و خستگی زدا است
بویژه اگر:
💐 هدیه دادن خالصانه و برای رضای خدا باشد.
💐 مشارکتی باشد. با نظرخواهی و همراه ساختن فرزندان باشد.
💐 به شکلی زیبا و غافلگیر کننده باشد
💐 باعلاقه و نیازهای اساسی هدیه گیرنده متناسب باشد
💐 تقدیر مادی و معنوی همراه هم باشد البته همراه گل باشد
💐 در صورت امکان در جمع افراد مهم زندگی فرد صورت پذیرد و
💐 هدیه دادن را با یاد حضرت زهرا سلام الله علیها که ام ابیها و ام الائمه بودند همراه سازید تا موجب خیر و برکت در زندگی خانوادگی باشد
پس از هم اکنون برنامه ریزی با مشارکت فرزندان را شروع کنید
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
کانال تلگرام #کودک_خانواده_بازی_درمانی
https://telegram.me/playtherapy
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#فرزندپروری #خانواده #طلاق #روزمادر_همسر_زن
💐#چندنکته روز مادر و زن از منظر روانشناختی(3)💐
اما ارتباط طلاق با روز مادر و روز زن
اگر در سراسر زندگی و از جمله بطور ویژه و سمبلیک در
#روزمادر_همسر_زن
فرزندان نوجوانان و جوانان ، دختر و پسر
ببینند جایگاه و شوکت مادر به چه حد است و اگر قدرشناسی از مادران و همسران را تجربه کنند اگر فرزندان دست بوسی از مادر و مادر بزرگ ها و پدر بزگ ها را ببینند
و احترام کردن و احترام دیدن و عشق ورزیدن و دوست داشته شدن را ببینند
در اصل اهمیت کانون خانواده را بیشتر درک می کنند.
اگر دختر باشند با اعتمادبنفس و انگیزه بیشتری نقش مادری و همسر را ایفا می کنند
🌿 آنگاه قدر خویش🌿
و
🌿 قدر خانواده🌿
را بیشتر می دانند و با در فرازونشیب های زندگی صبرو شکیبایی می ورزند
و سرمایه گذاری بیشتری برای خانواده خویش میکنند
و گرمای متقابلی به یکدیگر و به خانواده می بخشند
براستی میدانید چه می شود؟؟؟؟ اگر
👈بوسیدن دست والدین و احترام به آنها
👈👈 بوسیدن دست پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها
👈👈👈 را احیا کنیم
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
کانال تلگرام #کودک_خانواده_بازی_درمانی
https://telegram.me/playtherapy
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#فرزندپروری #خانواده #طلاق #روزمادر_همسر_زن
💐روز مادر و زن و #چندنکته روانشناختی(4)💐
از جمله نیازهای روان شناختی ما نیاز به تعلق، نیاز به توجه و احترام و نیاز به دریافت محبت است.
چه کودک ، چه نوجوان و جوان همه و همه این نیازها را دارند
ولازم است این نیازهای معنوی و روانشناختی به هنگام و به شکل مناسب برطرف شود
اگر نیازها به هنگام در مسیر صحیح بر طرف نشود موجب آسیب و مشکلات رفتاری و هیجانی می شود
اما بزرگسالان و بویژه آنها که پا به سن گذاشته اند
این نیازها را بصورت خاصی تجربه می کنند و لازم است اطرافیان و وابستگان آنها
برای پاسخ دادن مناسب به این نیازها تلاش آگاهانه و مناسبی داشته باشند
🌷و روز مادر و روز پدر فرصت بسیار مناسبی است
🌷 برای احیاء یک سنت خوب
🌷 احترام گذاشتن و دست بوسی از مادر و پدرها مادرو پدر بزرگها
را می توان در همین اعیاد شروع کرد و البته
آنها را دیگر رها نکرد
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
کانال تلگرام #کودک_خانواده_بازی_درمانی
https://telegram.me/playtherapy
https://telegram.me/joinchat/B_N1mDwLfiAsc7Vy91RzNw
☝️☝️☝️لینک کنید و با ما همراه شوید☝️☝️☝️
https://telegram.me/playtherapy
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#فرزندپروری #خانواده #طلاق #روزمادر_همسر_زن
💐روز مادر و زن و #چندنکته روانشناختی(6)💐
#رفتار -شتاسی -احترام -به -والدین
ایام عید و اعیاد میلاد اولیا فرصت و بهانه مناسبی برای بازسازی رفتاری و هیجانی خانواده است
#روزمادر_همسر_زن
فرصتی برای ابراز عشق و مهروزی به یکدیگر
فرصتی است برای قدرشناسی و سپاسگزاری
فرصتی برای تربیت فرزندان برای همسری و مادری
و هم فرصتی است برای بخشیدن خطاها و کاستی ها دیگران
فرصتی است برای شروع مجدد
شروع پر شور و مثبت
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
[Forwarded from 12]
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#فرزندپروری #خانواده #عشق_ورزی_به_والدین #قدرشناسی #روزمادر_همسر_زن
💐روز مادر و زن و #چندنکته روانشناختی(7)💐
#آیامیدانید
👈👈ارتباط قانون جذب و دعای مادر چیست؟
قانون جذب و دعای مادر
قانون جذب Law of Attraction خلاصه اش این است که هر آنچه در ذهن انسان تصور شود اعم از خوب یا بد، زشت یا زیبا در دنیای واقعی نمود خواهد یافت و سرعت و شدت به واقعیت پیوستن این تصورات ذهنی به شدت تمرکز روی آن موضوع و وضوح تصویر آن در ذهن بستگی دارد.
در روانشناسی مواردی دیگری نیز وجود دارد که تایید می کند
داشتن تصوری مثبت یا منفی منجر به رویدادهای متناظر معمولاً در بدن خود انسان میشود و برخی مطالعات مربوط به آثار روانشناختی پژوهش های پلاسبو که ایجادبهبودی با دارو نماه یا تلقین میشود، نیز چنین مساله ای را تایید می کنند
گذشته از اغراق هایی که در مورد قانون جذب شده است من فکر می کنم قانون جذب سهمی از واقعیت را عنوان کرده است اما وقتی فراتر از ماده گرایی به قانون نگاه کنیم و بویژه وقتی از منظر جهان بینی اسلامی به این قانون بنگریم در می یابیم خداوند در هستی قواعد و قوانینی قرار داده است
رزق و روزی افراد و قضای الهی با دعا قابل بسط و گسترش است.
یعنی اگر انسان ها دعا کنند و یا والدین برای فرزندان دعاکنند
در هستی فرصت های بیشتر برای افراد جذب می شود و امکانات و توفیقات بیشتری نصیب آنها می شود
از آنجا که خداوند وعده کرده است که مرابخوانید تا شما را اجابت کنم
و از آنجا که خداوند جایگاه والایی را به پدر و مادر ها داده است
و دعای آنها ارزش ویژه ای نزد خداوند دارد
و ازطرفی
از آنجا که پدر و مادرها به فرزندانشان عشق زلال دارند
و وقتی فرزندانشان به آنها احترام کرده یا خدمتی می کنند
مادر ها و پدرها از صمیم قلب برای آنها دعا کرده و آروزهای قلبی برای آنها می کنند
می تواند تصور کرد که از نظر قانون جذب
دعای صادقانه و عاشقانه والدین برای فرزندانشان
بر اساس همان وعده الهی استجابت دعا
باعث می شود که فرزندان بیشترین موهبت ها و موفقیت ها را در زندگی بدست آورند
البته دعا و رضایت قلبی والدین یک آثار ملموس و آشکار و سیرع و زودهنگام دارد
و یک سری که ممکن است ما بطور آشکار و یازودهنگام آنها را احساس نکنیم ولی آنها اثرخودش را بر زندگی ما دارد
پس تا می توانید خالصانه به والدینتان بویژه به مادران
احترام و محبت و خدمت کنید
تا آنها از صمیم قلبم برای شما دعا کنند
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
☝️☝️لینک کنید و با ما همراه شوید☝️
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
یک سوال و جواب کوتاه در مورد #اسباب_بازی_پزشکی
یکی از اعضای محترم کانال این سوال را مطرح کردند:
با سلام واحترام تهیه وسایل پزشکی اسباب بازی برای کودکی که زیاد مراجعه به پزشک دارد وخاطره خوبی ندارد به اصلاح این رابطه کمک میکند یا بیشتر ان خاطرات بد را زنده میکند؟
و این جواب ارایه شد:
👈سلام اگر به هدفمند و نزدیک به واقعیت طراحی شوند
👈 سرگرم کننده باشند
👈 جنبه هیجانی مثبت را تحریک کنند
👈 چالش انگیز و جذاب باشند
👈 ترجیحا برای بازی با آنها سناریو و دستورالعمل مناسبی هم وجود داشته باشند
👈 مبتنی بر فرهنگ و تجارب زیسته کودکان باشد
در این صورت تهیه وسایل پزشکی اسباب بازی برای کودکی که زیاد مراجعه به پزشک دارد می تواند مفیدبا شد.
https://telegram.me/joinchat/B_N1mDwLfiAsc7Vy91RzNw
☝️☝️کلیدکنید و همراه شوید با کانال خانواده، کودک،بازی درمانی☝️☝️
🍃🍃🍃
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
Dr_Asgharinekah دکتر سید محسن اصغری نکاح:
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#بازی_درمانی #کودکان_آسیب_دیده #پناه_جو
#کودکان_بی_سرپرست_و_بدسرپرست
#معرفی_کتاب_شناخت_از_راه_بازی (قسمت اول)
« #کتاب_شناخت_از_راه_بازی » توسط دکترتونده کواچ تسرویچ و به همراه گروهی از روانشناسان بلگراد نوشته شده و توسط سرکارخانم زهره قایینی به فارسی ترجمه شده است. هدف کتاب کمک به رشد شناختی و هیجانی کودکان به ویژه کودکانی است که در بحران زندگی می کنند
نویسندگان کوشیده اند که تا با آموختن بازی های گوناگون به بهبود هیجانی و به بیان روشن احساس های کودک کمک کنند تا بدین ترتیب بتوانند تشویش های ناشی از آسیب های هیجانی را در خود فرو نشانند و با امید به آینده بنگرند.
#کتاب_شناخت_از_راه_بازی در سال ١٩٩٣ از سوی نمایندگان کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بلگراد تدوین و برای کمک به کودکان آسیب دیده از بجرانها منتشر شده و از آن زمان تا کنون مورد در کشورهای مختلف مورد استفاده و آزمایش قرا گرفته است.این #کتاب نخستین بار در سال ١٣٧۶ از سوی نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در ایران منتشر شد. از آن جا که این کتاب در همان زمان با شمارگان اندک منتشر شد و بسیاری از مربیان و دست اندرکاران آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان نتوانستند به آن دست یابند و همواره مخاطبان تقاضای انتشار دوباره آن را داشتند، موسسه بر آن شد تا با اجازه کمیساریای عالی پناهندگان این کتاب را با ویرایش تازه مترجم بازچاپ کند.
نکته حایز اهمیت این است که هرچند مخاطب اصلی #کتاب_شناخت_از_راه_بازی کودکان و نوجوانان پناه جو و آسیب دیده از بحران هستند لیکن با کمی مناسب سازی و با خلاقیت های که در بازی درمانگران و متخصصان و مربیان وجود دارد می تواند برای تمامی کودکانی که احساس بی پناهی و رهاشدگی و تشویش و نگرانی دارند و بویژه برای #کودکان_بی_سرپرست_و_بدسرپرست نیز می تواند مفید باشد.
https://telegram.me/joinchat/B_N1mDwLfiAsc7Vy91RzNw
☝️☝️کلیدکنید و همراه شوید با کانال خانواده، کودک،بازی درمانی☝️☝️
🍃🍃🍃
https://telegram.me/playtherapy
PlayTherapy.ir
#بازی_درمانی #کودکان_آسیب_دیده #پناه_جو
#کودکان_بی_سرپرست_و_بدسرپرست
#معرفی_کتاب_شناخت_از_راه_بازی (قسمت دوم و آخر)
#محتوای_کتاب_شناخت_از_راه_بازی
در صفحه عنوان کتاب آمده است:
"من خیلی چیزها میدانم،
من خیلی کارها میتوانم انجام دهم،
اما نیاز دارم که درک کنم."
در آغاز مقدمه کتاب به قلم دکتر روزیکاروزاندیچ پروفسور روان شناسی رشد، چنین می خوانیم: ما در دنیای استثنائی و عجیبی زندگی می کنیم دوران جنگ و از میان رفتن پرشتاب بخش بزرگی از جمعیت دوران تباهی سیستمهای ارزشی و غیر انسانی شدن روابط میان افراد.... دورانی که همه احساسات پالایش یافته انسانی و تفاهم میان انسانها رنگ باخته است، دورانی که گروههای حاشیه ای رو به فزونی میروند.... کودکان بیش از سایر آحاد مردم در معرض خطر قرار دارند برای مثال، اخیراً وحشیگری و پرخاشگری به شکل بزهکاری آشکار بروز کرده و حتی مواردی از خودکشی درمیان نوجوانان دیده شده است...
راهنمای حاضر... به نیازهای فوری این کودکان پاسخ می گوید. موضوع مورد بحث این راهنما تشکیل کارگاه هایی برای کودکان ۷ تا ۱۴ ساله است. هدف اولیه این کارگاه ها ایجاد حس رقابت، تقویت قدرت بیان و در مدت زمانی کسب تجربیات درونی مهم است. نویسندگان این راهنما الگوی کارگاه خود را بر پایه ی روش "رشدی ـ روانی" بنا کرده اند. بازی ـ تجربه ـ شناخت رشد.... راهنمای حاضر شامل ۱۵ کارگاه برای کودکان کوچکتر و ۱۲ کارگاه برای کودکان بزرگتر است. ساختار بنیادی همه کارگاه ها یکی است بازی های مقدماتی، تم اصلی، بازی های پایانی.
در مقدمه [احتمالاً نویسندگان] توضیح داده شده است که این راهنما شامل ۲۰کارگاه آموزشی برای کودکان است. اجزای تشکیل دهنده ی هر کارگاه، شرکت کنندگان، بازی های گروهی، حادثه و تجربه اند. دراین فعالیت ها یا کارگاه ها بازی ها امکاناتی برای تجربه های جدید پدید می آورند و شرکت کنندگان این تجربه ها به دانش جدیدی دست می یابند که به رشد آنها کمک میکند.
نویسندگان این کتاب کارگاههای یا همان فعالیتهای خود را بر پایه روش «رشدی – روانی» یعنی بازی- تجربه – شناخت- رشد تنظیم کردهاند.
#کتاب_شناخت_از_راه_بازی شامل فعالیت های #بازی_درمانی برای کودکان و نوجوانان در دو گروه سنی ٧ تا ١٢ سال و گروه سنی ١٣ تا ١۶ سال است که هدف نهایی آنها کسب تجارب درونی شده برای کودکان و نوجوانان است.
محور اصلی فعالیت های کودکان (٧ تا ١٢ سال) گسترهای از تجربهها ست. تجربههای نامحسوس مثل: آشنایی با یک شی- جستوجوی راه حلهای ممکن برای دشواریهای خاص زندگی-
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
Dr_Asgharinekah دکتر سید محسن اصغری نکاح:
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#بازی_درمانی #کودکان_آسیب_دیده #پناه_جو
#کودکان_بی_سرپرست_و_بدسرپرست
#معرفی_کتاب_شناخت_از_راه_بازی (قسمت دوم و آخر)
#محتوای_کتاب_شناخت_از_راه_بازی
در صفحه عنوان کتاب آمده است:
"من خیلی چیزها میدانم،
من خیلی کارها میتوانم انجام دهم،
اما نیاز دارم که درک کنم."
در آغاز مقدمه کتاب به قلم دکتر روزیکاروزاندیچ پروفسور روان شناسی رشد، چنین می خوانیم: ما در دنیای استثنائی و عجیبی زندگی می کنیم دوران جنگ و از میان رفتن پرشتاب بخش بزرگی از جمعیت دوران تباهی سیستمهای ارزشی و غیر انسانی شدن روابط میان افراد.... دورانی که همه احساسات پالایش یافته انسانی و تفاهم میان انسانها رنگ باخته است، دورانی که گروههای حاشیه ای رو به فزونی میروند.... کودکان بیش از سایر آحاد مردم در معرض خطر قرار دارند برای مثال، اخیراً وحشیگری و پرخاشگری به شکل بزهکاری آشکار بروز کرده و حتی مواردی از خودکشی درمیان نوجوانان دیده شده است...
راهنمای حاضر... به نیازهای فوری این کودکان پاسخ می گوید. موضوع مورد بحث این راهنما تشکیل کارگاه هایی برای کودکان ۷ تا ۱۴ ساله است. هدف اولیه این کارگاه ها ایجاد حس رقابت، تقویت قدرت بیان و در مدت زمانی کسب تجربیات درونی مهم است. نویسندگان این راهنما الگوی کارگاه خود را بر پایه ی روش "رشدی ـ روانی" بنا کرده اند. بازی ـ تجربه ـ شناخت رشد.... راهنمای حاضر شامل ۱۵ کارگاه برای کودکان کوچکتر و ۱۲ کارگاه برای کودکان بزرگتر است. ساختار بنیادی همه کارگاه ها یکی است بازی های مقدماتی، تم اصلی، بازی های پایانی.
در مقدمه [احتمالاً نویسندگان] توضیح داده شده است که این راهنما شامل ۲۰کارگاه آموزشی برای کودکان است. اجزای تشکیل دهنده ی هر کارگاه، شرکت کنندگان، بازی های گروهی، حادثه و تجربه اند. دراین فعالیت ها یا کارگاه ها بازی ها امکاناتی برای تجربه های جدید پدید می آورند و شرکت کنندگان این تجربه ها به دانش جدیدی دست می یابند که به رشد آنها کمک میکند.
نویسندگان این کتاب کارگاههای یا همان فعالیتهای خود را بر پایه روش «رشدی – روانی» یعنی بازی- تجربه – شناخت- رشد تنظیم کردهاند.
#کتاب_شناخت_از_راه_بازی شامل فعالیت های #بازی_درمانی برای کودکان و نوجوانان در دو گروه سنی ٧ تا ١٢ سال و گروه سنی ١٣ تا ١۶ سال است که هدف نهایی آنها کسب تجارب درونی شده برای کودکان و نوجوانان است.
محور اصلی فعالیت های کودکان (٧ تا ١٢ سال) گسترهای از تجربهها ست. تجربههای نامحسوس مثل: آشنایی با یک شی- جستوجوی راه حلهای ممکن برای دشواریهای خاص زندگی- بررسی یک وضعیت از دیدگاههای گوناگون- ارتباط دادن دیدگاههای شخصی افراد با یکدیگر- هدایت تخیل- آشنایی با بدن و احساسهای خود- شناخت برخی ناهم سازیهای معمول- آگاهی از تفاوتهای اندک میان اقدامهای عمدی و غیرعمدی- ادراک و شناخت اخلاقی- آموختن نحوه تجزیه و تحلیل مسائل و بررسی اجزای آن - گزینش عناصر مهم پدیدهها - انتخاب ایدهها از راه روشهای غیرشفاهی.
محور اصلی فعالیت های نوجوانان (۱۳ تا ۱۶ سال) به طور طبیعی پیچیده تر است. این موضوعها شامل توانایی ارائه واقعیت از راههای مختلف- شناخت راههای انتقال و تغییر شکل اطلاعات- همکاری در حل دشواریهای همسان و تمرین در رویارویی با دیدگاههای افراد دیگر و گفت وگوی پیرامون آن- شناخت حالت روانی اشخاص دیگر- تفاوت های شخصیتی افراد - کشف راههای رسیدن به راه حل برای مشکلات دشوارتر- برقراری سیستمهای خاص ارتباطی است( منبع: این معرفی اقتباس شده ازعاطفه سلیانی، سایت کتابک و سایت هدهد).
👈مطالعه #کتاب_شناخت_از_راه_بازی را به بازی درمانگران ، روانشناسان کودکان استثنایی، مددکاران اجتماعی و مربیان مسئولین خانه های #کودکان_بی_سرپرست_و_بدسرپرست و به افراد فعال در گروه های یاوری کودکان بی بضاعت و به فعالان اردوهای جهادی توصیه میکنم #کتاب_شناخت_از_راه_بازی می تواند دیدگاه ها و ایده های مناسبی برای هم این عزیزان فراهم آورد.
🍃
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
Dr_Asgharinekah دکتر سید محسن اصغری نکاح:
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
.
#معرفی_بازی
#قسمت_اول_تشکیل_گروه:
با توجه به درخواست همکاران و خانواده ها مقرر است در کانال بخشی برای معرفی بازی ها و شیوه اجرای آنها اختصاص بدهیم.
د رگام اول گزیده ای از مطالب و بازی هایی کتابب که معرفی کردیم #کتاب_شناخت_از_طریق_بازی را تقدیم می کنیم که این بخش اقتباس و مناسب سازی شده از سایت کتابک می باشد.
هرچند این بازی ها حاصل تجربه مستقیم گروهی از روانشناسان با کودکانی از بلگراد و شماری از شهرهای صربستان است که در نتیجه جنگ آسیب روانی دیده بودند. اما همین بازی ها می توانند برای کودکانی با مشکلات مشابه از جمله کودکان بی سرپرست و کودکا بحران و سوگ نیز مفیدباشد.
فعالیت ها و بازی های ارایه شده بیش از آنکه جنبه ی آموزشی داشته باشند، میکوشند بر روند رشد آگاهی و تخلیه هیجانی کودکان تاثیر بگذارند و به آن ها امکان می دهند تا به تجربه های نو دست یابند.
هدف این فعالیت ها برانگیختن حس تعامل و مشارکت در کودکان، تقویت قدرت بیان و تجربه های درونی برای آن هاست. فعالیت های ارایه شده فقط جنبه ایده ورزی دارد و با خلاقیت می توان آنها برای گروه ها و مشارکت کنندگان مختلف مناسب سازی کرد.
فعالیتها در قالب بازی گروهی هستند و هر گروه را همزمان دو نفر اداره می کنند که این دو نفر نقش تسهیلگر و فعال کننده گروه را دارند.
بهترین روش آن است گروه های خود به دو خرده گروه تقسیم شودن و هر یک از این دو تسهیلگر با یک گروه از کودکان کار کند،
حجم مطلوب برای هر گروه بین8 تا10 نفر است. با کمتر از ۸ نفر، ممکن است کار سطحی می شود و کیفیت و تاثیر آن کاهش یابد.
لازم نیست که کودکان شرکت کننده در یک کارگاه همسن باشند، اما اختلاف سنی آن ها نباید بیشتر از 2تا3سال باشد.
هر فعالیت حدود دو ساعت زمان می برند. و میتوان زمانی را برای استراحت شرکت کنندگان در نظر گرفت.
شرکت کودکان در کارگاه همیشه باید داوطلبانه باشد. اما لازم است همه ی کودکان در بازی ها شرکت کنند و تنها تماشاگر نباشند.
فضای گروه آزاد و بدون قید و کودک محوراست.
بازی های ساختارمند و هدایت شده اند.
یکی از نکات مهم در تشکیل و فعال سازی گروه، تعیین قوانین و محدوده آزادی عمل است وکارهای مجاز و غیر مجاز است. به توافق رسیدن با شرکت کنندگان در زمینه ی چند اصل اساسی سودمند خواهد بود، همچون ورود و خروج از محل تشکیل گروه ، منظم نشستن، رعایت حد سر و صدا و...
اگر با کودکان صمیمانه به توافق برسیم، احتمال بیشتری وجود دارد که کودکان مقررات را رعایت کنند.
.
#معرفی_بازی
بازی #من_و _حرکاتم
به بچه های میگوییم: یک دایره بزنید. خیلی سریع هر کس اسم خود را بگوید.
حالا همانطور که در دایره ایستاده اید هرکس نام خودش + با اجرا یک حرکت بگوید یعنی حالا ما به اسامی خود یک حرکت اضافه می کنیم. هر کس اسم خود را می گوید و یک ادا یا ژست در می آورد.
بعد همه گروه با هم به او سلام می کنند و می گویند «سلام —،— (نام کسی که خود را معرفی کرده است را می برند و همزمان حرکت یا ادای او را اجرا و تکرار می کنند.
بازی #من_ وچیزی_که_دوست_دارم:
از بچه ها می خواهیم نام خودشان را + چیزی که دوست دارند را بگویند و به شکل دایره بنشینیدند
«حالا هر کس باید اسم خود و چیزی را که دوست دارد بازگو کند. برای مثال: من علی ام کارتون دوست دارم...»
بعد بچه ها می گویند سلام علی چه جالب تو کارتون دوست داری.
از همین بازی ها می توان ادامه داد با توانایی های بچه ها و تا آنها بگویند : من..هستم کاری که می توانم خوب انجام دهم این است که : ...بعد به شکل دایره بنشینید
همه این فعالیت را انجام میدهند
هدف این فعالیت آن است که گروه گرم شود و بچه ها نسبت به هم شناخت بیشتری پیدا کنند
درمانگر هم نسبت به وضعیت گروه و بچه ها و استعدادهاو علایق آنها و نسبت به برخی دشواری ها احتمالی گروه شناخت اولیه پیدا می کند و می تواند بعدا از این شناخت استفاده های مختلفی ببرد
این بازی هم برای بچه هایی که می خواهند تازه برای اولین بار یکدیگر را بشناسند مفید است هم برای بجه های که هم را میشناسند و میخواهند در مورد هم آشنایی و صمیمیت بیشتری بدست آورند
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
.
#فرزندپروری #خانواده #عشق_ورزی_به_خانواده #تربیت
💐 #چندنکته در #فرزندپروری #مثبت
والدین مثبت اندیش و مثبت گفتار
فرزندان مثبت می پرورند
👈بر نکات مثبت و بر ویژگی های ارزنده
و بر شایستگی های کودک و اطرافیانتان متمرکز شود
تا:
☘ خود را باور کنند
☘ از بودن با شما لذت ببرند
☘ اعتماد بنفس پیدا کنند
☘ آماده رشد و تغییر شوند
☘ و آرامش بیشتری را تجربه کنند
📢لطفا انتشاردهید
کانال دکتر اصغری نکاح #کودک_خانواده_بازی_درمانی
https://telegram.me/joinchat/B_N1mDwLfiAsc7Vy91RzNw
https://telegram.me/playtherapy
.
#فرزندپروری #خانواده #عشق_ورزی_به_خانواده #تربیت
💐 #چندنکته در #فرزندپروری #مثبت_اندیشی #گفتارمثبت
👈تمرین ها و ایده هایی برای آنکه والدین مثبت اندیش را در خود پرورش و یا افزایش دهند
مثبت اندیشی را از نحوه نگرشتان به قضایا شروع می شود
مثبت اندیشی یک نوع نگرش به پدیده هاست
هرپدیده و یا هر اتفاق و رخدادی می تواند هم جنبه های کاستی و مشکل و هم جنبه فرصت و امتیاز داشته باشد
اگر والدین بر جنبه فرصت آفرین و امتیاز آن متمرکز شوند مثبت نگر بوده اند
مثلا کودک غذایش را می ریزد مادرمی تواند شکایت و ناله کند می تواند از این فرصت برای آموزش صحیح غذا خوردن استفاده کند
کودک مشق هایش را ننوشته و دیروقت شده ، پدرمی تواند بجای دعوا و درگیری ، نحوه صحیح برنامه ریزی و رعایت زمان مناسب مقش نوشتن و توانایی انتخاب بین بازی و صرف وقت یا مشق نوشتن و احساس خود داشتن از تکلیف را به کودک هدیه کند.
بله عزیزان هر موقعیتی را می توان از جنبه مثبت و فرصت دید هم می توان از جنبه منفی ومشکل دید
#تمرین_شما:
کاغذ و قلم بردارید چند موقعیت زندگی خودتان را مرور کنید و تا می توانید بر امتیازها و فرصت های آن برای رشد خودتان و فرزندتان متمرکز شود.
البته لازم است برای این کار کمی خلاقیت و صبوری بخرخ دهید
ابتدا کمی دور از ذهن و دشوار به نظر می رسد اما بعد از چند روز مغز شما عادت می کند از عینک مثبت به پدیده های نگاه کند
این بحث ادامه دارد....
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
.
#یک_سوال_و_جواب_فرزندپروری.
#سوال:
سلام خسته نباشید . پسر من سه سالش تموم شده و توی چهارساله اما اصلآ با بچه ها نمیتونه درست بازی کنه و بیشتر بچه ها رو میزنه و هل میده . خیلی فعالیتش زیاده از وقتی بیدار میشه جنب و جوش داره تا شب هم که وقتی که خودمون میخوابیم اونم میخوابه اگه میشه یکم راهنمییم کنید که چه طوری باهاش رفتار کنم که خوب بشه . ناگفته نماند که تک فرزنده .
#جواب:
سلام
👈 برای جنب و جوشش لازم است حضوری ارزیابی شود پس به یک مشاوره متخصص مراجعه کنید
👈 برای مهارتهای ارتباطی لازم است غیر مستقیم عمل کنید
👈 تاکید و اصرار زیاد نداشت باشید
👈 فرصت تجربه بیشتری برایش فراهم کنید
👈 مثلا ابتدابا بچه های آشنا دونفری باهم بازی کنند
👈 دعوت کنید بچه های همسایه و خویشاوندان را برای بازی دونفره
👈 اورا به پارک ببرید
👈 قصه هایی که افراد در گروه اند را برایش بخوانید
👈 و بر روی مهارتهای شروع گفت و گو وبده بستان کردن و منتظر ماندن و صبور بودن نیز در آن قصه ها تاکید کنید
👈 آنها با ایفای نقش کنید یعنی نمایش همان قصه را دونفری با فرزندتان بازی کنید
👈درمورد زدن سعی کنید کمک کنید که درک کند کسی که کتک می خورد یا هل داده می شود چه حالی خواهد داشت
نمایش یازی کنید تا به جای هل دادن از زبان بیشتر استفاده کند.
موفق باشید.
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
#سوال_جواب #مادر_نوزاد #مادران_شاغل
با عرض سلام و خسته نیاشید خدمت شما استاد گرامی .
سوالی از حضورتون داشتم .من فرزندی7ماهه دارم که فعلا از مرخصی زایمان استفاده میکنم اما باید از9ماهگی باید نصف روز برم سرکار یعنی از صبح تا ظهر نمی دونم چه تکنیکهایی بکارببرم که از وابستگیش کم شه و از الان استرس دارم که چی میشه وضع پسرم
#پاسخ
سلام وقت بخیر
قدمش مبارک باشه و با سعادت بزرگ بشه و سلامت باشه
خوب است که از هم اکنون پیگیر هستید خوب است که مسئول و بفکر باشید اما نگرانی و اضطراب به شما و او کمکی نمی کند پس خودتان را کنترل کنید و آرامش خودتان را افزایش دهید
- گزینه اول این است که اگر می توانید از مرخصی بیشتری استفاده کنید و حتی اگر مرخضی بدئن حقوق شما را دچار مشکلات زندگی شدید نمی کند بودن با کودک تا حدود دوسالگی می تواند بهترین راه حل قضیه باشد
- تا حد ممکن از مرخصی ساعتی و روزانه برای حضور بیشتر استفاده کنید
کارهای غیر ضروری اتان را حذف کنید
- فرصت های بودنتان را بیشتر غتیمت بدانید
- ارتباط لمسی و لالایی خواندن و حرف زدن با کودک را زیاد کنید
- بچه ها حضور مادر را از صدا و بو و لمس حس می کنند می توانید در هنگام نبودن از لباس های خود که بوی شمارا می دهد در بستر کودک بگذارید تا با استشمام بوی شما حضورتان تداعی شود
- میتوانید از یک عطر طبیعی با بوی ملایم استفاده کنید و موقعه که ناآرامی می کند هم به مراقب بگویید دستمالی آغشته به آن عطر را دربستر بگذارند
- به مراقب یادبدهید شبیه شما لالایی بخواند و تکه کلام های شما را بکارببرد
- حتما از شیر خودتان ذخیره یا فریز کنید تا در نبود شما از تغذی شود
- از هم اکنون برای آرام کردن و در هنگام رسیدگی اورا عادت بدهید که باصدا و صجبت کردن آرام شود و مراقب باشید عاداتی نامناسبی مثل بغل گرفتن به بهانه گریه و بغل گرفتن های غیر ضروری را کنترل کنید البته نیاز به آغوش گرفتن و نوازش کردن راکامل برآورده کنید ولی اندازه نگهدارید
_ تا حد ممکن از همراهی همسرتان هم بهره بگیرید.
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🌻🌻🌻🌻🌻🌻
💐💐💐💐💐
🌼
.
.
#معرفی_مشاوران_کودک_در_شهرهای_مختلف
به اطلاع کلیه علاقمندان و عموم دانشگاهیان محترم می رساند:
📢 كلینیك روان شناسی دانشكده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
👈پذیرای مراجعان محترم می باشد💐
مشاوره فردی و گروهی، مسایل بالینی بزرگسالان،مشاوره ازدواج، مسایل خانوادگی و مشكلات كودكان و نوجوانان
مشاوره های بالینی و خانواده با همراهی و نظارت اعضاء هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد، برای عموم شهروندان و با تخفیف ویژه به دانشجویان و كارمندان دانشگاه ارائه می گردد.
☎️مسئول پذیرش سرکار خانم فطرسی :
05138796823
05138803677
آدرس: #مشهد،بلوار رضوی، رضوی 21 ( بعد از هتل پردیسان) درب جنوبی پردیس دانشگاه فردوسی مشهد، 200 متر بالاتر از نگهبانی
☘ كلینیك روان شناسی و مشاوره
دانشكده علوم تربیتی و روان شناسی.☘
☘دانشگاه فردوسی مشهد
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
.
#یک_سوال_و_جواب_فرزندپروری.
.
#سوال:سلام اقای دکتر شبتون بخیر
ببخشید سوالی داشتم
چطور میشه متوجه شد کودکان در نه ماهگی یا زیر یک سالگی باهوشند؟
#پاسخ_کوتاه:
سلام خیلی با عبارت باهوش و هوش موافق نیستم در مورد توانمندی های ذهنی و شناختی این سنین می توان گفت:
👈 به صداها خوب توجه می کند
محرک ها را با دقت پیگیری می کند
👈 به لالایی خواندن و شعر و قصه خواند توجه می کند و آن را پیگری می کند.
👈 اگر کودک به محرک های صوتی و دیداری توجه پایداری نشان دهد.
تغییرات صوتی و تصویر را پیگیری کند.
👈 اگر سازگاری دارد
👈 راحت آرام می شود
👈 لبخند می زند ویا قشقرقی نیست
می شود گفت الحمدلله کودک فعال و سالمی است و توانمندی های شناختی مناسبی دارد.
👇
.
#سوال_جواب_تربیتی_فرزندپروری
#تربیت_جنسی.
.
#سوال:
سلام آقای دکتر . ممنون از کانال مفیدتون. یه سوال داشتم.با دختر دو ساله ای که فقط با پسرها بازی میکنه, اونا رو بوس میکنه, بغل میکنه چه رفتاری باید داشته باشیم؟؟ چون والدین این بچه نگران این مساله هستن و دوست ندارن دخترشون دیگه تا این حد با پسرها حتی خیلی بزرگتر از خودش بازی کنه.
ممنون از مشاوره های مفیدتون
#جواب: سلام ممنون از لطف شما
کوتاه اینکه این رفتار دختر خانم نازنین دوساله شما طبیعی است و از نظر رفتارکودکانه نگران کننده نیست و البته می توان به مرور مهارتهای ارتباطی او را افزایش داد تا طی چندماه تا یکسال آینده مهارتهای بیشتری در مدیریت رفتار خود داشته باشد.
نکته اولیه این است که به خودتان مسلط باشید، احساس شرمندگی نداشته باشید به دیگران هم بگویید اگر ما با رفتار مناسبی داشته باشیم این رفتار با بزرگتر شدن کاهش یافته و حذف می شود.
یعنی در اکثر دخترها و پسرها طی گذر از سه تا پنج سالگی و پس از آن با پیداکردن نقش جنسی این رفتارهای خودبخود تغییر می کند.
به مرور که بچه ها میفهمند لباس دختر و پسر متفاوت است ، موهایشان و صدایشان و قدرت بدنی اشان متفاوت است و یکی میخواهد مرد و دیگری زن بشود، بتدریج نقش جنسی خود را به عنوان یک دختر بیشتر انجام میدهند.
مثلا دربازی دخترها با دخترها و پسرها با پسرها به بازی میپردازند
به همین میزان هم در تعامل با هم و در ورود به فضای شخصی دیگران حساس میشوند و لذا بر ای اکثر دختران این مساله نیز برطرف می شود
از آنجا که ممکن است اطرافیان ناآگاهانه به این دختر دوساله برخوردهای نامناسب بکنند شایسته است شما تا حد ممکن موقعیت ها را مدیریت کنید و بویژه در مورد والدینی که به فرزندانشان حساس تر هستند یک قدم جلوترباشید
اگر می شود یک اسباب بازی جذاب همراه داشته باشید و اگر لازم شد او را به سمت خودتان بکشانید و یا چند بازی جذاب برایش داشته باشید و در موقع لازم با او بازی کنید تا مداد و کاغذی برای نقاشی یا کتاب داستانی داشته باشید تا او به طرف شما بیاید و از برخوردهای دیگران در امان باشد.
البته از همین الان هم میتوان فهم و درک و مهارتهای کودکان را افزایش داد و با قصه و با نمایش به کودکان یاد داد که بوسیدن دیگران باید با اجازه باشد و بوسیدن باید در زمان مناسب انجام شود میتوان این را هم یاد داد که در خانواده چه کسانی را میشود بوسید و می توند آمویزش داد نقاط حساس مانند لب ها را نباید بوسید.
یادآور می شوم بوسیدن و بوس دادن به دیگران یکی از مسایل تربیت جنسی نیز محسوب می شود و ما بزودی مباحث زیربنایی تربیت جنسی را در کانال مطرح میکنیم.
.
.
سلام به همکاران محترم در حوزه کودک
کانال دکتر اصغری نکاح
#کانال_مشاوره_کودک_و_بازی_درمانی
برای اطلاع رسانی در مورد کارگاه های آموزشی و برنامه های دکتر اصغری نکاح
و ارایه مطالب روانشناختی در حوزه کودک و مسایل کودکان و خانواده هاست
مشاوره کودک و بازی درمانی دو محور اصلی این کانال هستند که همراه مطالب اجتماعی وفرهنگی ارایه می شوند
#شماهم_میتوانید این اطلاعیه را منتشر فرمایید
❤️و سایر علاقمندان
را به کانال مشاوره کودک و بازی درمانی دعوت فرمایید👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4000251909C3e89b10697
🔹🔸🔹🔸🔹
🆔@Dr_Asgharinekah