حب الحسین یجمعنا (۳)
ادامه قبل از سفر
برخی همکاران ما در سالهای گذشته ، بر اساس مبانی طب ایرانی و طب رایج جزوه ای را مخصوص زائرین اربعین با نام "مرهم" آماده و ساده سازی کردند و در طول سالها به تدریج کاملتر و کاربردی تر و ساده تر شد.
مطالب مورد نیاز را از آن جزوه اقتباس و در اینجا ارائه خواهم کرد.
چنان که اشاره شد افزایش فعّالیت بدنی و ورزش به خصوص پیادهروی روزانه در هفته های قبل از سفر، علاوه بر آماده سازی عضلات و مفاصل، به پاکسازی بدن شما هم کمک زیادی خواهد کرد.
علاوه بر ان برای رفع یبوست و پاکسازی بدن صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری خاکشی+سه قاشق غذاخوری سکنجبین (یا یک قاشق مربّاخوری شکر سرخ یا یک قاشق چایخوری ترنجبین) را در یک لیوان آب جوش ریخته داغ داغ (مثل چای) بنوشید و سعی کنید تا حدّاقل دو ساعت بعد از آن چیزی میل نکنید.
انجام این کار ساده از دو سه هفته قبل از سفر، علاوه بر درمان یبوست، پاکسازی مناسبی هم انجام میدهد.
یک راه دیگر این است که نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی یک قاشق غذاخوری خاکشی را با یک لیوان آب جوش و کمی قند یا نبات، مثل چای میل کنید. اگر دچار اسهال شدید شدید؛ یک یا دو وعده را کم کنید ولی جوری تنظیم کنید که تا چند روز دفع کامل داشته باشید.
بعد از آن مصرف خاکشی را به صبح ناشتا محدود کنید و تا زمان سفر ادامه دهید.
خوردن انار ملس یا شیرین به پاکسازی و دفع اخلاط زائد از بدن کمک میکند. اگر انار در دسترس نبود ربّ انار ملس حلّ شده در آب هم خوب است. یک راه خوب این است که ربّ انار را در آب حل کرده و یکی دو قاشق عرق نعناع و آبلیمو اضافه و میل کنید. این ترکیب قدرت زیادی در رقیق کردن خون دارد. در صورت لزوم اضافه کردن عسل هم اشکال ندارد.
شربت عنّاب و آویشن: 5 عدد عنّاب را با چنگال خراش داده با یک قاشق غذاخوری برگ آویشن و دو لیوان آب روی شعله کم بجوشانید تا نصف شود. سپس آن را صاف وکمی شیرین و میل کنید. شربت عنّاب و آویشن کمک زیادی به تصفیه خون و کاهش غلظت آن میکند.
یکی از تدابیر کارآمد برای پاکسازی بدن، انجام حجامت یا فصد است که باید با تشخیص و تجویز طبیب حاذق انجام شود.
حب الحسین یجمعنا(۴)
بیماری های مزمن درسفر اربعین
از آن¬جا که به دلیل تراکم زیاد جمعیت در ایام اربعین میزان خدمات پزشکی و بهداشتی در دسترس زائران با محدودیت هایی رو به رو است، توصیه می¬شود افراد دچار بیماری¬های مزمنی چون دیابت، فشارخون، بیماری-های قلبی- عروقی یا تنفّسی، صرع و تشنّج که دارای شرایط خاص هستند و نیاز به مراقبت های پزشکی خاصی دارند و نیز زنان باردار از شرکت در پیاده روی اربعین خودداری و برای تشرف به عتبات عالیات زمانی دیگر را انتخاب کنند. در صورت اصرار بر رفتن به این سفر، زمان را به گونه¬ای تنظیم کنید که قبل از ازدحام روزهای منتهی به اربعین، از سفر برگردید.
اما اگر قصد شما برای این سفر جدّی است نکات ذیل را مورد توجّه ویژه قرار دهید:
1- حتما قبل از سفر به پزشک معالج خود مراجعه و دستورات و داروهای خاص بیماری خود را تهیه کنید و در سفر به همراه داشته باشید.
داروهای مصرفی خودرا به اندازه کافی- و ترجیحا کمی بیش از نیاز همراه داشته باشید. یادتان باشد بلافاصله قبل از سفر اربعین وقت مناسبی برای ترک یا کاهش مصرف داروهای شیمیایی نیست.
در بستن کوله و ساک، همه داروهای خود را یک جا قرار ندهید و مقداری را در کیف دستی و مقداری را در کوله و یا ساک جاسازی کنید.
از تنهایی مسافرت کردن پرهیز نمایید و در قالب کاروان و یا در گروه های چند نفری حرکت کنید.
همراهان خود را از بیماری و نوع داروهایی که مصرف می¬کنید مطلع سازید.
مشخصات خود، بیماری و سوابق آن و داروهایی که مصرف می¬کنید را روی یک کارت نوشته به گردن خود بیندازید.
متناسب با توان خود پیاده روی نمایید و از آوردن فشار بیش از حد به خود اجتناب نمایید. هر جا لازم شد قسمتی از مسیر را با اتومبیل طیّ کنید.
در صورت احساس ناخوشی عمومی هر چه سریع¬تر و قبل از این که بیماری حاد شود به مراکز درمانی مسیر پیاده روی مراجعه کنید.
نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید آنها را از داروخانههای عراق یا مراکز پزشکی مسیر پیاده روی تهیه کنید. از پزشک خود بخواهید نام ژنریک و علمی داروها را بنویسد و از نوشتن نام تجاری آنها خودداری کند تا در تهیه آنها دچار مشکل نشوید.
۱. بیماری پُرفشاری خون
در طول سفر به طور منظّم در موکب های درمانی فشار خون خود را کنترل کنید.
از پرخوری و مصرف غذاهای شور، چرب و تند و تنقّلات شور خودداری کنید.
در گرمای زیاد و در زیر تابش مستقیم آفتاب پیاده روی نکنید.
درمان
در صورت افزایش فشار خون در طول مسیر پیاده¬روی:
1- بهتر است در جای خنکی به استراحت بپردازید و پاهای خود را ماساژ دهید تا فشار خون کم¬کم تنظیم شود.
2- در صورت نیاز، داروهایی که همیشه مصرف می¬کنید را برای کاهش فشار خون استفاده کنید.
3- اگر باز هم فشار خون کنترل نشد به واحدهای درمانی مراجعه کنید.
4- در صورت تمایل به درمان¬های طبیعی این روش ها می توانند به شما کمک کنند:
جویدن چند عدد سیاهدانه هم در کاهش فشار خون مؤثّر است.
مقداری آب لیموترش یا سرکه را مخلوط با کمی آب، جرعه جرعه و آرام بنوشید.
دم¬نوش چای ترش.
دم نوش گل گاوزبان و زرشک یا لیمو عمانی
افت فشار خون
افت فشار خون می¬تواند با علائمی مانند سرگیجه، ضعف، غش، طپش قلب، سردرد، سردی دست و پا، رنگ-پریدگی و ... بروز کند. اگر ممکن است فشار خون بیمار را گرفته و اگر فشار ماکسیمم بیمار کمتر از صد میلی-متر جیوه است این اقدامات را انجام دهید:
1- بیمار را به پشت بخوابانید و کمی پاهایش را بالا نگه دارید.
2- شربت عسل یا قند را جرعه¬جرعه به او بخورانید.
3- فرد تا زمان طبیعی شدن فشار خون، استراحت کرده و از پیاده¬روی خودداری کند.
4- در ادامه مسیر مصرف خوراکی¬های شیرین یا شور را کمی افزایش دهد و از مصرف سردی¬ها و به¬ویژه ترشی¬ها پرهیز کند.
دیابت
1- تنظیم گلوکومتر قبل از شروع سفر و استفاده صحیح از آن در طول سفر و مصرف منظّم داروهای مورد استفاده برای هر فرد دیابتی لازم است. لذا قبل از سفر از صحت عملکرد دستگاه گلوکومتر خود اطمینان حاصل کرده و در طول سفر آن را به همراه داشته باشید تا در صورت بروز علایم بالا یا پایین رفتن قند خود فورا متوجه شده و اقدام مقتضی را به عمل آورید.
2- بیماران دیابتی بیش از دیگران باید به کمّیت و کیفیت تغذیه خود در طول سفر دقّت داشته باشند.
3- مهم ترین نکته برای دیابتی ها در طول مسیر پیاده¬روی مراقبت از پاهاست. ضمن رعایت مسائل مربوط به انتخاب کفش مناسب:
أ. حتما از جوراب نخی استفاده کنید.
ب. از دمپایی استفاده نکنید.
ج. در فواصل مناسب استراحت کنید و پاهای خود را از داخل کفش خارج کرده، جوراب¬ها را در بیاورید و پاهای خود را به خوبی وارسی نمانید.
د. بروز هرگونه تاول و زخم را جدی بگیرید و هر چه سریع تر به مراکز درمانی بین راه مراجعه نمانید.
ه. بهتر است روزی دو سه بار پاها را شستشو داده و سپس به دقّت خشک کنید.
و. روغن مالی پاها با روغن های مناسب، قدم بعدی است. روغن روغن¬هایی مانند روغن بنفشه، بادام شیرین، و انواع پمادهای نرم¬کننده
4- مشکل شایع دیگر، افت قند ناشی از پیاده روی، گرما و ... است.
پیشگیری از افت قند
اگر سابقه افت مکرّر قند در چنین شرایطی را دارید:
1- از مصرف سردیها مثل ماست و دوغ پرهیز کنید.
2- هر یکی دو ساعت، یک قاشق مرباخوری عسل را در دهان بگذارید و صبر کنید تا خودش به آرامی آب شود.
3- بادام و شکر را مساوی پودر کنید و روزی چند بار میل کنید. اگر مزاج سردی دارید میتوانید کنجد و پودر نارگیل را هم به این ترکیب اضافه کنید. میتوانید در این ترکیب و ترکیبهای مشابه به جای شکر از عسل استفاده کنید.
4- ترکیبی از مغزها و به ویژه بادام؛ نخودچی؛ کشمش یا مویز؛ انجیر خشک؛ خرمای خشك و ... همراه داشته باشید و در طول مسیر، آهسته و پیوسته و با جویدن زیاد یا نگه داشتن در دهان میل کنید؛ مثلا یک مغز بادام در طول یک ربع پیاده روی.
درمان افت قند
زمانی که دچار افت قند می¬شوید کمی عسل را داخل دهان بگذارید تا کم¬کم آب شود. این بهترین و سریع¬ترین راه برای افزایش قند خون است.
حب الحسین یجمعنا(۵)
توصیه های عمومی حین سفر
1- در سفر، بدن درگیر شرایط غیرمعمول است؛ لذا نباید او را به چیزهای دیگر مشغول کرد. پرخوری یا خوردن غذاهای نامناسب، فکروخیال، جرّو بحث با هم¬سفران، کم¬خوابی و ... ازجمله اضافه بارهای قوّه مدبّره بدن هستند که می¬توانند قدرت او در حفظ تعادل بدن را کاهش دهند.
2- در طول سفر از عطر مناسب استفاده کنید. این کار باعث نشاطافزایی و تقویت جسمی و روحی خود و اطرافیانتان شده بوهای نامطلوب را نیز پنهان میکند.
3- شستشوی دست ساده¬ترین و البته مؤثرترین روش برای جلوگیری از انتقال عفونت است. شستشوی دست با آب و صابون باید حتما بعد از رفتن به توالت، قبل از غذا خوردن و قبل از تهیه و آماده سازی غذا انجام شود.
طرز شستن صحیح دست¬ها با آب و صابون به این صورت است که باید دست را زیر شیر آب با صابون مایع آغشته کرده و به مدت 30 ثانیه کف دست، پشت دست، لای انگشتان و ناخنها را به خوبی بشویید.
همراه داشتن ژل ضدعفونی کننده دست نیز توصیه می¬شود. در مواردی که دسترسی به آب ممکن نیست این نوع ژل¬ها می¬توانند برای ضدعفونی کردن دست¬ها به کار روند.
4- بهتر است از مصرف چای و آب داغ در لیوان¬های شفاف یک بار مصرف خودداری کنید.
5- در مواقع بروز بارش¬های پاییزی به دلیل آلوده بودن هوای کشور عراق حتما در محیط مسقف و سربسته قرار بگیرید و در زیر باران نمانید.
حب الحسین یجمعنا (۶)
دردهای عضلانی
1- از مدّتی قبل از سفر به طور منظّم و افزاینده پیاده¬روی کنید.
2- یکی از اصلی ترین دلایل خستگی، کوفتگی و گرفتگی عضلانی در طول سفر، وجود اخلاط فاسد در بدن است که با شروع پیاده روی در بدن به حرکت درآمده و به ویژه در مناطقی مانند ساق پا رسوب می کنند. بنابراین پاکسازی مناسب بدن از این اخلاط در ایّام قبل از سفر از بهترین اقدامات برای پیشگیری از این مشکلات است. حتماً این کار را با مشورت یک فرد مجرّب در زمینه طب سنّتی انجام دهید.
3- برای افزایش توان عضلات، علاوه بر توصیه های بند یک و دو، مصرف خوراکی هایی مانند پودر سنجد، بادام، انجیر، کنجد، خوراک قلم گاو یا پاچه گوسفند یا پای مرغ و ... بسیار مؤثّر است.
4- بهتر است از مدّتی قبل از سفر، هر شب عضلات ساق و ران خود را با روغنی مانند روغن زیتون ماساژ دهید. این کار علاوه بر قوی کردن عضلات، موادّ زائد موجود در آنها را هم تحلیل می برد.
5- نکات مهمّ مربوط به انتخاب کفش و بستن کوله را رعایت کنید.
6- استفاده از عصا یا چوب¬دستی مناسب، در کاهش فشار به عضلات اثر زیادی دارد.
7- قبل از شروع پیاده روی با نرمش¬های مناسب کمی خود را گرم کنید. در پایان پیاده روی هم چند دقیقه صبر کنید تا حرارت بدن شما تعدیل شود و سپس به استراحت بپردازید.
8- بدون عجله پیادهروی کنید. طول زمان پیادهروی را کم¬کم افزایش دهید. پیاده روی باشتاب و زیاد به ویژه در روز اول ممکن است موجب گرفتگی شدید عضلات شود.
9- سرعت راه رفتن خود را کم و طول گامهای خود را کوتاه کنید.
10- ترجیحا در ساعات اولیه روز قسمت بیشتری از مسیر مورد نظر را بپیمایید و در ساعات میانی و همراه با تابش آفتاب، کمتر به خود فشار بیاورید.
11- بسته به قوای بدنی خود، در حین پیاده روی، در فواصل منظم، استراحتهای کوتاهی داشته باشید. این استراحت ها باید قبل از احساس خستگی باشند.
12- استراحت یکی- دو ساعته بعد از ناهار، قطع پیادهروی یکی- دو ساعت قبل از غروب آفتاب و استراحت کامل شبانه از ضروریات این سفر هستند.
13- اگر احساس خستگی زیاد، تعریق بیش از حد، طپش قلب یا افت فشار داشتید؛ پیادهروی را قطع کنید؛ چند دقیقه به پشت دراز بکشید و بعد از طبیعی شدن ضربان قلب به آرامی مسیر را ادامه دهید.
14- به میزان نیاز خود آب بنوشید. در کنار مصرف آب، از موادی که نمک بیشتری دارند مثل آجیل شور یا دوغ به میزان کم استفاده نمایید و یا همراه میوه نمک بخورید.
15- در منازل و موکب¬های بین راه، پای خود را با آب خنک بشویید یا آنها را مدّتی در آب خنک بگذارید. البته در هوای سرد این کار را با آب گرم انجام دهید. در این توقّف¬ها، کف پا را ماساژ دهید یا ضرباتی به آن وارد کنید و سپس به پشت خوابیده و پاها را به دیوار تکیه دهید تا خون جمع شده در پا به بدن برگردد.
16- هر شب، عضلات خود- به ویژه عضلات ساق پا، مچ پا و کمر- و نیز ناخن¬ها و پاشنه¬های پاها را با یک روغن ماساژ دهید. این کار را حتّی اگر احساس درد و کوفتگی هم ندارید انجام دهید. در هوای سرد از روغن بابونه، شوید، سیاهدانه، کوهان شتر، شترمرغ و ... و در هوای گرم از روغن بنفشه یا بادام شیرین استفاده کنید. روغن زیتون در زمستان و تابستان قابل استفاده است. داروهای ضد درد حاوی عصاره رزماری و یا منتول هم به شما کمک زیادی خواهند کرد.
17- اگر برایتان مقدور بود در پایان پیاده روی روزانه یک ساعت استراحت کنید؛ سپس استحمام با آب گرم کرده و بعد از استحمام، روغن مالی های فوق را انجام دهید. البته در صورت امکان به ویژه اگر سایر زائرین برای استفاده از حمّام در نوبت نیستند، بهتر است روغن مالی در حمّام انجام شود.
18- اگر در کلّ بدن احساس خستگی یا کوفتگی دارید، قبل از غذا به حمام بروید و سپس با روغن مناسب کل بدن را ماساژ دهید. بعد از حمّام مدتی استراحت کرده و سپس غذا بخورید.
19- روغن مالی داخل بینی، داخل ناف، ناخن ها و کف پاها برای کاهش خستگی و کوفتگی عمومی بسیار مفید است.
20- برس کشیدن پوست سر از پیشانی به گردن و ماساژ گوش¬ها در حدّی که قرمز شوند باعث کاهش خستگی و افزایش انرژی می¬شود.
21- آرامش شانه¬ها باعث رفع خستگی است. لذا در پایان پیاده¬روی مدّتی را به پشت دراز بکشید. ماساژ شانه¬ها را هم فراموش نکنید.
22- در صورتی که به دلیل خستگی زیاد دچار افزایش حرارت بدن و حالتی شبیه تب شدید؛ استراحت کنید؛ مایعات مقوّی بنوشید و پیشانی را با اسانس نعناع ماساژ دهید.
23- قبل از آغاز پیاده روی پاها را از روغن پاک کنید و کاملا خشک درون کفش بگذارید.
24- در صورت ضرورت از گن یا شال کمر، مچبند، ساقبند یا زانوبند استفاده کنید. به شرط گرم نبودن زیاد هوا، انواع پشمی برای این کار مناسبترند.
25- یکی از بدترین چیزها برای عضلات و مفاصل، قرار گرفتن آنها در معرض سرماست؛ به ویژه اگر عرق کرده باشند. در طول مسیر پوشش مناسب و گرم داشته باشید و در وقت استراحت و باز کردن کوله و نیز پس از استحمام به شدت مراقبت کنید که در معرض باد یا سرما قرار نگیرید.
26- ماساژ و نگهداشتن پاها در آبنمک گرم در تقویت عضلات بسیار مفید است. هر شب که در طول سفر برایتان مقدور شد این کار را بکنید. افزودن مقداری حنا و آب¬لیمو به این محلول اثر فوق¬العاده¬ای در تقویت مفاصل و عضلات و کاهش درد و خستگی آنها دارد. یک پیشنهاد خوب این است که چند روز قبل از سفر این کار را شروع کنید.
27- اگر امكان دارد شبها به هنگام خواب، پاها کمی بالاتر از سطح بدن قرار گیرند.
28- تعویض یا شستشوی مرتب جورابها به کاهش خستگی پاها کمک میکند.
29- در صورت گرفتگی عضلات ران یا ساق، یک تدبیر مناسب، ضربه زدن به کفِ پا (مثلا با یک چوب) است.
30- درمان اولیه و ساده گرفتگی عضلات شامل اقداماتی جهت انبساط عضلات می باشد. ساده¬ترین راه درمان این عارضه، کشش آرام و ممتد عضله است. مثلاً اگر عضلات پشت ساق پا گرفته است، باید در حال نشسته، پاها را دراز کرده و انگشتان پا را به سمت بالا کشید.
31- یک راه مناسب برای کاهش گرفتگی عضلات ساق پا این است که چند دقیقه مسیر زیر قوزک های داخلی و خارجی هر پا تا زانو ( که از ناودان بین عضلات ساق و استخوان های ساق می گذرد) را با روغن ماساژ دهیم.
32- دمنوش بابونه یا گل گاوزبان، کمک زیادی به رفع خستگی و آرامش روحی و جسمی شما می¬کند.
33- فراموش نکنید که پرخوری، درهم خوری، و مصرف غذاهای مانده یا غذاهای سنگین و دیرهضم زمینه را برای کرختی، سنگینی و گرفتگی عضلات فراهم می¬کنند. غذاهای ترش و سردی هم در افزایش خستگی شما نقش دارند.
حب الحسین یجمعنا(۷)
مشکلات گوارشی
۱- اگر دچار مشکل گوارشی هستید قبل از سفر نسبت به درمان آن اقدام کنید.
2- دستها را مرتب با آب و صابون بشویید.
3- میوه ها را قبل از مصرف حتماً خوب بشویید.
4- تا گرسنه نشده اید سراغ خوردن نروید و قبل از سیری کامل دست از خوردن بکشید.
۵- در ابتدا و انتهای غذا کمی نمک مزّه کنید.
۶- غذا را خوب بجوید.
۷- در انتخاب غذا، توجّه به فصل و آب و هوا هم مهم است. در فصل سرد می توان از غذاهای با مزاج گرم¬تر و نیز غذاهای سنگین¬تر استفاده کرد. در فصل گرم بیشتر باید از غذاهایی استفاده کرد که هم طبع خنکی داشته باشند و هم هضمشان آسان تر باشد.
-۸_ از درهم خوری و پرخوری پرهیز کنید.
۹- مصرف غذاهای مانده یا غذاهای سنگین و دیرهضم، گرفتگی عضلات و بی¬خوابی را به دنبال دارند.
۱۰- از خوردن آب، دوغ، نوشابه، ماست، ترشی، سالاد و سایر مخلفات به همراه غذا خودداری کنید. مصرف سبزی، کاهو و زیتون با غذا بلامانع است.
۱۱- بعد از غذا و تا سبک شدن معده، از خوردن چیزهایی مانند چای و میوه بپرهیزید.
۱۲- چاق¬ها مزاجِ تری دارند و باید به¬ویژه از مصرف حجم بالای غذاهای سنگین، بیشتر پرهیز کنند.
۱۳- افراد لاغراندام باید در تعداد وعده های بیشتر، حجم های کم و قابل هضم غذا بخورند تا کم نیاورند.
۱۴- بهتر است فرد بیشتر از اغذيه¬اي استفاده کند كه به آنها عادت دارد یا به غذاهای معمولش شبیه¬ترند. غذاهای ایرانی به ذائقه ما ایرانیها سازگارترند. در صورت امکان در موکبهای ایرانی مسیر، غذا میل کنید.
۱۵- بهتر است در طول مسیر غذاهایی مصرف شود كه غذائيت آن غالب است مثل گوشت، تخم¬مرغ و نان. به عکس باید از مصرف زیاد میوه و سبزی تازه به نحوی که جای غذا را بگیرند خودداری کند.
۱۶- در این گونه سفرها، گرسنه ماندن می¬تواند به اندازه پرخوری مُضرّ باشد. لذا، به موقع و به اندازه نیاز غذا مصرف کنید.
۱۷- وعده¬های غذایی باید در آرامش و سکون و به حالت نشسته میل شوند و بعد از آن مدّتی استراحت کرد (ترجیحاً به پهلوی راست ولی نباید بخوابید). به همین دلیل، در زمان مصرف میان¬وعده¬ها که باید به حرکت خود ادامه دهید از خوراکی¬های سبک و زودهضم استفاده کنید.
۱۸ سعی کنید بعد از صرف غذا تا سبک شدن معده از پیاده¬روی خودداری کنید. در صورتی که این کار مقدور نیست، یک ساعت نخست بعد از غذا را آهسته¬تر گام بردارید.
۱۹- با دیدن غذاهای خوشمزه در هر موکبی به سراغ آنها نروید. سعی کنید تا می¬شود همان عادت سه وعده غذا را رعایت کنید و در صورت گرسنگی و ضعف در فواصل وعدهها، چنان که اشاره شد از خوراکی¬های مقوّی امّا سبک و زودهضم مانند خشکبار خام (و به ویژه بادام درختی خام، مویز و انجیر خشک) ، عسل، خرما، مخلوط سویق گندم و جو و ... استفاده کنید.
۲۰- هرگز غذای مانده مصرف نکنید. به خصوص از مصرف غذایی که به مدت طولانی در هوای آزاد و خارج از یخچال نگهداری شده خودداری نمایید.
۲۱_ خرما و به ویژه انواع خشک آن، یک خوراکی مناسب برای تجدید انرژی است امّا خوردن زیاد خرما براي مردم ايران و مخصوصاً اهالی مناطقي كه خرماخيز نيست توصیه نمی¬شود. مصرف زیاد خرما به ویژه مخلوط با ارده، هر قدر برای افراد سردمزاج یک خوراکی مقوّی و مناسب است؛ افراد مستعد و به¬ویژه افراد گر¬م¬مزاج را درمعرض آلرژي، کهیر، خشكي پوست، جوش¬های پوستی و ... قرار دهد
۲۲_ برای هضم بهتر غذا و جلوگیری از نفخ و ترش کردن و سنگینی معده، کمی زیره (یا تخم کرفس یا تخم رازیانه یا انیسون یا سیاهدانه یا زنیان یا نعناع خشک یا شوید خشک یا گلپر یا ...) به همراه داشته باشید و آنها را روی غذایتان بپاشید یا بعد از صرف غذا یک قاشق چایخوری از آنها را به آهستگی بجوید یا مقداری از پودر آنها را در آب جوش ریخته و بعد از دم کشیدن میل کنید. اگر خیلی گرم مزاج هستید میتوانید از سماق به تنهایی یا همراه ادویه فوق استفاده کنید.
۲۳- خوردن یک قاشق مربّاخوری عسل بعد از وعدههای غذایی کمک زیادی به هضم غذا و تقویت معده به خصوص در افراد دارای معده¬های سرد می¬کند.
۲۴- روغن¬مالی شکم با روغن بابونه یا زیتون یا سیاهدانه یا قسط، به هضم غذا، تقویت دستگاه گوارش و رفع یبوست کمک می¬کند. می توانید این کار را صبح ناشتا و نیم ساعت قبل از شام، به مرکزیت ناف، در جهت عقربه¬های ساعت، 40 بار انجام دهید.
.
این مطب را جایی خوندم برام جالب بود میخوام اگر قسمتم شد رفتم پیاده روی اربعین حتما انجامش بدم
این مطلب👇
هر زائر یک لیوان با دوام🥛
در سال گذشته تعداد موکب هایی که لیوان یکبار مصرف استفاده میکردند نسبت به سال قبل بیشتر شده بود و معضل زباله مشهود بود . اگر 2 میلیون زائر ایرانی هر کدام در روز 20 لیوان دور بریزند، در طی یک هفته تعداد 280 میلیون لیوان مصرفی تبدیل به کوهی از زباله می شود و هزینه زیادی هم به برادران عراقی تحمیل می کند. اما اگر هر زائر یک لیوان ترجیحا استیل درب دار یا هر جنس دیگری همراه داشته باشند ضمن رعایت بهداشت از تخریب محیط زیست جلوگیری میشود.
شما هم قسمت شد رفتید حتما انجامش بدید👌
.
حب الحسین یجمعنا(۸)
تدابیر یبوست
پیادهروی، خود یک درمان مناسب برای یبوست است ولذا برخی کسانی که در حالت عادی دچار یبوست هستند در این سفر ممکن است مشکلی نداشته باشند. در حالتی متناقض، در طول سفر به دلیل شرایط احتمالی نامطلوب برای دفع، تعریق زیاد، تغذیه نامناسب و ... ممکن است یبوست ایجاد یا تشدید شود و شما را دچار مشکل کند.
دفع مواد زاید از بدن کسی که دچار یبوست است به خوبی صورت نمی گیرد. به همین دلیل بیش از دیگران خسته می شود؛ بیشتر دچار مشکلات و گرفتگی های عضلانی می گردد و احتمال ابتلای او به بیماری های عفونی و ... در طول سفر نیز افزون تر است. لذا اگر معمولاً یبوست دارید یا می دانید که در سفر دچار این مشکل می شوید از مدّتی قبل از شروع سفر به درمان خود بپردازید. ولی برای پیشگیری یا درمان این مشکل در طول مسیر پیاده روی این توصیه ها را به یاد داشته باشید:
1- غذا را خوب بجوید.
2- از حبس ادرار و مدفوع خودداری کنید. طبیعتاً نظافت یا امکانات برخی سرویسهای بهداشتی مسیر، مطابق عادات یا انتظار ما نیست. کمی کوتاه بیایید و در مواقع ضروری نسبت به قضای حاجت اقدام کنید. در صورتی که به هر دلیل قادر به استفاده از توالت های معمولی نیستید؛ می توانید کاور دستشویی فرنگی همراه خود ببرید که هم سبک است و جای زیادی نمی گیرد و هم به رعایت بهداشت در هنگام اجابت مزاج کمک می کند.
3- مصرف برنج، سیب، موز، چای پررنگ، ماست و انار را به حداقل برسانید.
4- در طول مسیر از غذاهای آبکی مثل انواع شورباهای عراقی و نیز سبزی، کاهو، زیتون و میوههای مناسبی که در بعضی از موکبها توزیع می شود استفاده کنید.
درمان
1- هر شب 5 عدد انجیر خشک را در کمی آب بخیسانید و صبح ناشتا میل کنید. اگر مزاج گرمی دارید میتوانید به همین شکل از خیسانده آلو استفاده کنید. خیسانده 5 عدد انجیر+ 3 عدد آلو معمولاً به همه افراد می سازد.
2- اگر خاکشی همراه دارید، صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری از آن را با یک حبّه قند در یک لیوان آب جوش ریخته داغ داغ- مثل چای- میل کنید. اگر برایتان ممکن است بگذارید کمی خاکشی دم بکشد تا اثربخشی آن بیشتر شود.
3- با غذای خود چند قاشق روغن زیتون میل کنید.
4- قبل از غذا کمی عسل میل کنید.
5- صبح ناشتا -و اگر شد، قبل از شام- روغن زیتون را در جهت عقربههای ساعت، چهل بار روی ناف و اطراف آن (به شعاع یک وجب خودتان) ماساژ دهید. به جای روغن زیتون، استفاده از روغن هایی مانند بنفشه یا بادام شیرین هم خوب است.
6- خیسانده سبوس گندم یا برنج هم می تواند به حل مشکل کمک کند.
7- اگر گرم مزاج هستید می توانید از خیسانده اسپرزه – یا شکل فرآوری شده آن یعنی پسیلیوم- استفاده کنید تا علاوه بر رفع یبوست، حرارت بدن و عطش شما هم کم شود. خیسانده برگه هلو یا قیسی هم همین خاصیت را دارد. خیسانده تخم شربتی -یا تخم ریحان یا بالنگو- نیز مفید میباشد.
8- خوردن یکی دو لیوان آب ولرم در صبح ناشتا می تواند در این چند روز مشکل شما را حل کند.
9- استفاده موقتّی و چند روزه از ترکیبات دارویی حاوی سنا – سی لاکس و داروهای مشابه- در صورتی که چاره ای ندارید بلامانع است.
حب الحسین یجمعنا(۹)
1- آب را به یاد خدای متعال بنوشید و به یاد لبان تشنه اباعبدالله علیه¬السلام و با نفرین بر قاتلانش به پایان ببرید.
2- به هیچ وجه در نوشیدن آب زیاده¬روی نکنید.
3- آب خیلی سرد یا آبی که با یخ سرد شده است را ننوشید؛ به ویژه در هنگام تشنگی شدید یا گرمای هوا.
4- آب را جرعه جرعه و آرام و در سه نفس بنوشید.
5- بلافاصله بعد از پیاده¬روی طولانی و در حالی که بدنتان داغ است و هنگام تشنگی شدید یا گرمای هوا، آب (مخصوصا آب یخ) ننوشید. ابتدا کمی استراحت کنید تا بدن کمی آرامش پیدا کند؛ حالا آب را کمی مزمزه کنید؛ کمی آب به صورت خود بزنید؛ در صورت امکان، دست و پایتان را با آب بشویید و بعد از چند دقیقه و با خنک شدن و آرامش یافتن بدن، به آرامی و جرعه جرعه آب بنوشید.
6- بین یا بلافاصله بعد از خواب و در حمّام یا بلافاصله بعد از آن آب ننوشید.
7- مقداری از آب محل زندگی خود را در یک بطری شیشهای تمیز با خودتان ببرید و در هر منزل، کمی از آن را با آب آن محل مخلوط و میل کنید تا از آب به آب شدن جلوگیری کنید. البته این کار برای یکی دو روز اوّل کفایت می کند. بعد از آن می توانید آب همان محلّ را در بطری ریخته و در منازل بعدی با آب آن مکان مخلوط و میل کنید و این کار را تا انتهای سفر ادامه دهید.
8- اگر کار فوق برایتان سخت است سعی کنید برای آشامیدن فقط از آب معدنی¬هایی که به وفور در مسیر توزیع می شوند استفاده کنید.
9- افزودن کمی سرکه یا آب¬لیموترش یا سکنجبین به آب، بسیاری از ضررهای آن را جبران می¬کند. این کار جلوی تشنه شدن زیاد را هم می گیرد و داغی بدن را کم می کند.
10- خوردن سير، پياز و كاهو هم ضرر آب¬های آشامیدنی آلوده را کم می¬کنند.
11- ظروف سفالی نو کیفیت آب را افزایش می دهند. اگر برای موکب داران ممکن است از این ظروف برای ارائه آب شرب به زائران استفاده کنند.
12- مصرف چای و قهوه جای آب را نمی گیرد. چای به دلیل خاصیت ادرارآوری می تواند باعث کاهش آب بدن شود؛ لذا از مصرف زیاد آن پرهیز نمایید.
حب الحسین یجمعنا(۱۰)
مقابله با گرما
1- استرس و بی¬خوابی می¬توانند موجب تحریک یا تولید خلط صفرا و افزایش حرارت بدن شوند. فکروخیال آسوده و خواب کافی ازجمله راه¬های یاری بدن در مقابله با گرما هستند.
2- لباس مناسب در هواي گرم بسيار حياتي است. پوشش بايد نازک، گشاد و با رنگ روشن باشد و هوا به راحتي در لابلاي آن جريان يابد. لباس¬های تنگ در اثر ایجاد اصطکاک با بدن، نواحی عرق سوز را در بدن به ویژه در زیر بغل¬ها و کشاله ران ایجاد می¬نمایند. به خانم¬ها که از چادر و لباس¬های تیره استفاده می¬کنند، توصیه می¬شود از لباس زیر خنک و نخی و با رنگ روشن استفاده کنند.
3- در حین پیاده¬روی، در فواصل مناسب استراحت کنید.
4- در زمان¬هایی که هوا به شدت گرم است، مثل وسط ظهر، بیشتر استراحت کنید و در صبح زود و زمان عصر که از دمای هوا کاسته می¬شود، پیاده ¬روی نمایید.
5- در ساعات میانی روز و هنگام تابش آفتاب و نیز در صورت وزیدن باد، از دستکش، عینک آفتابی یا کلاه لبهدار، پوشیه و ضدّآفتابهای مناسب استفاده کنید. در صورت نیاز، ماساژ یک پماد ویتامین AD ساده یا زینک اکساید هم مشکل شما را حل میکند. مالیدن سفیده تخم¬مرغ یا لعاب اسپرزه یا ژل آلوئه¬ورا روی پوست یک لایه محافظتی قوی در برابر آفتاب می¬سازد.
6- پوشاندن سر- به خصوص اگر با پارچه یا روسری خیس باشد- برای محافظت شخص از گرما بسیار مؤثّر است. آفتاب زیاد و شدید که به سر برهنه بتابد، می تواند منجر به خشکی پوست سر و مو و مغز، بی خوابی، عصبی شدن، گرمازدگی، عطش و بی اشتهایی شود. ماساژ مکرّر ملاج با روغن بنفشه یا گل¬سرخ در گرمای شدید توصیه می¬شود.
7- خنک ماندن قفسه سینه هم در گرما اهمّیت دارد. موارد مندرج در بند 5 اینجا هم قابل استفاده¬اند. باز گذاشتن دکمه لباس برای خنک شدن ممکن است به طور معکوس شما را دچار مشکل کند.
8- در گرماى شديد هرگز با معده پُر پیاده¬روی نکنید. بهترین وقت برای شروع پیاده¬روی، بعد از خروج غذا از معده و سبک شدن سرِدل است.
9- در گرماى شديد هرگز با شکم گرسنه و خالی هم پیاده¬روی نکنید. این نکته به¬ویژه در افراد گرم¬مزاج و لاغراندام اهمیت دارد.
10- گرما به¬ویژه اگر همراه با پیاده¬روی طولانی باشد بر افراد لاغراندام تأثیر منفی بیشتری می¬گذارد. لذا این زائرین باید دقّت بیشتری داشته باشند که در طول مسیر، متناوباً استراحت کنند، به¬ویژه چنان که گفته شد، این افراد باید از گرسنگی در طول مسیر احتراز نمایند.
11- مصرف غذاهایی با طبع خنک و به¬ویژه مصرف مقداری سرکه یا آب¬لیموترش به همراه غذا یا آب، به مقاومت گرمایی شخص کمک می¬کند.
12- در منازل و موکب¬های بین راه، پس از اندکی استراحت و کاهش حرارت بدن، سر و تن خود را با آب خنک بشویید.
13- در حین پیاده¬روی، هر ساعت دهان خود را با کمی آب بشویید و بیرون بریزید.
14- به اندازه کافی مایعات و به خصوص آب خنک مصرف کنید ولی در نوشیدن آب زیاده روی نکنید. مسافرین با سنین زیادتر مخصوصاً باید توجه داشته باشند که در شرایط هوای گرم مایعات بیشتری بنوشند، چون با افزایش سن احساس تشنگی و تمایل به نوشیدن آب کاهش می¬یابد. اطمینان حاصل شود که نوزادان و اطفال کوچک هم مایعات کافی بنوشند که دچار کم آبی نشوند.
15- در کنار مصرف مایعات بیشتر، مصرف نمک همراه با میوه یا غذا، مصرف کمی آجیل شور و یا دوغ خوش¬نمک برای جبران نمک از دست رفته توصیه می¬گردد.
16- در صورت وزیدن بادهای گرم، پیاده روی را قطع و در جایی که باد به شما نخورد استراحت کنید.
17- ماساژ صورت، سینوس¬ها، داخل بینی، سینه و ملاج با روغن بنفشه- بادام يا روغن كدو یا روغن خیار یا روغن گل¬سرخ در کاهش گرمازدگی مؤثّر است.
ساختن روغن کدو یا خیار سخت نیست. خیار زمینی درشت یا کدوی خورشی درشت را آب¬گیری کنید و نصف آب به دست آمده روغن بادام شیرین اضافه کرده روی حرارت کم بجوشانید تا آب کاملاً تبخیر شود و فقط روغن بماند. حالا آن را صاف کرده و در ظرف مناسبی بریزید. روغن حاصله، نرم¬کننده، ضدّالتهاب و خنک کننده بسایر خوبی است و برای ماساژ محلّ التهابات، سوختگی¬ها، تاول¬ها، عرق¬سوزها و ... مناسب است.
18- اگر در اثر تابش آفتاب و گرما دچار سردرد شدید از خوابیدن در آن زمان پرهیز کنید. شقیقه های خود را با روغن بنفشه- بادام یا گلاب یا مخلوطی از آنها ماساژ دهید یا کمی روغن بنفشه داخل بینی بچکانید. در این گونه سردردها که معمولا از پیشانی شروع می¬شوند؛ گذاشتن دستمال آغشته به آب¬لیمو یا سرکه روی پیشانی هم درد را تسکین می¬دهد.
حب الحسین یجمعنا (۱۱)
گرمازدگی
با فعاليت در هواي گرم يا گرم و مرطوب، بدن براي حفظ دماي خود شروع به تعريق مي¬کند که باعث از دست رفتن آب و املاح بدن مي¬شود. ما معمولاً با مصرف«آب بدون املاح« اقدام به جايگزين کردن آن مي¬کنيم که باعث اختلال در املاح بدن و بروز دردهاي عضلاني مي¬شود (گرفتگي¬هاي عضلاني ناشي از گرما).
با شديدتر شدن تعريق، کم کم کمبود آب هم بروز مي¬کند و دماي بدن اندکي افزايش می¬يابد و بدن به کم آبي دچار شده که باعث سردرد، سرگيجه، بي اشتهايي، تهوع، غش، افزايش ضربان قلب، رنگ پريدگي پوست و افزايش دما ی بدن تا 39 درجه سانتی¬گراد می¬ گردد (خستگي گرمايي).
درمان
1- استراحت و پناه دادن از گرما
ابتدا باید مصدوم را از برابر آفتاب و گرما خارج کرد و در يک محيط سايه و خنک در حالي که پاهايش 20 درجه بالا آورده شده، خواباند.
2- خنک کردن
بهترين راه براي خنک کردن بيمار استفاده از آب و باد است. برای این کار بیمار را لخت کرده و روی بدن او آب 15 تا 20 درجه بریزید (ترجیحاً به وسیله یک اسپری) و سپس او را باد بزنید. می¬توان کیسه¬های یخ یا پارچه-های خيس را در کشاله ران¬ها، زیر بغل و سر و گردن بیمار قرار داد و سپس به باد زدن او اقدام کرد. یا این که او را در آب خنک غوطه¬ور کرد.
اين خنک کردن بايد به آهستگي انجام شود و اگر بيمار حين خنک کردن دچار لرز شد بايد خنک کردن را متوقف کرد و بعد به آرامي ادامه داد.
3- جايگزيني آب و املاح
مهم¬ترين قسمت درمان، جايگزيني مناسب آب و املاح است که در مراحل خفيف گرمازدگي به تنهايي مي¬تواند درمان مناسبي باشد. اگر مصدوم هوشيار است به او ORS داده می¬شود. اين محلول بهترين جايگزين آب و املاح از دست رفته¬ی بدن است.
ORS
يک بسته پودر را در يک ليتر آب حل کنيد و سپس جرعه جرعه به بیمار بدهید.
هيچ چيز (شکر، نمک يا نوشابه) به محلول ORS اضافه نکنيد زيرا ترکيب محلول را به هم مي¬زند. فقط می-توانيد براي بهبود مزه اندکي آبليمو به آن اضافه کنيد.
مصرف محلول ORS محدوديتي در افراد بزرگسال ندارد.
اگر پودر آماده ORS نداشتید يک قاشق چايي خوري نمک، دو قاشق مرباخوری شکر و نصف قاشق چایخوری جوش شیرین به يک ليتر (4 لیوان) آب جوشیده شده اضافه کنيد.
در ميان مايعات طبيعي، دوغ خوش¬نمک، جايگزين مناسبي براي محلول ORS است. راه دیگر این است که آب نمک رقیق درست کنید و مقداری عسل یا قند، اضافه کنید و به بیمار بدهید.
4- استراحت
بيمار را به استراحت واداريد و از ادامه حضور و فعاليت او در هواي گرم جلوگيري کنيد.
5- ارجاع به مرکز درمانی
أ. گرفتگي¬هاي عضلاني: در صورت برطرف شدن علائم، نياز به انتقال به مراکز درماني ندارد
ولی چنانچه در هر مرحله از گرمازدگي، غش یا سنکوب اتفاق بيفتد. با خواباندن بيمار و بالا بردن پاها برطرف مي¬شود. بعد از بازگشت هوشیاری بیمار، خنک کردن او را شروع کنید. ولی اگر بيمار هوشيار نيست، سریعاً او را به مراکز درمانی منتقل کنید.
هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امسال اربعین کجاییم؟
به یاد چه کسی قدم برمیداریم؟
گرچه دوریم ولی به یاد تو سخن میگوییم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🎥 توصیههای طلایی زکریای رازی برای سفر در فصل گرما
🔹اگر در روزهای آینده در پیادهروی اربعین شرکت میکنید یا سفر میروید حتما این ویدئو 👆👆را تماشا کنید.
حب الحسین یجمعنا(۱۲)
سرماخوردگی
بعضی عوامل، از جمله ضعف عمومی، خستگی، محیطهای پرتراکم، عدم رعایت مناسب بهداشت، فصل و مکان جغرافیایی و وضع نامطلوب تغذیه، امکان ابتلاء به سرماخوردگی را افزایش می¬دهند که این عوامل تقریباً همگی در سفر اربعین موجودند.
پیشگیری
1- قبل از سفر، بیماریهایی مانند سینوزیت و آلرژی فصلی را درمان کنید.
2- یکی از دلایل اصلی سرماخوردگی در سفر اربعین، به حرکت درآمدن موادّ زائد انباشته شده در بدن براثر حرکت و گرما و نیز ضعف سیستم ایمنی بر اثر فعّالیت زیاد، اختلال خواب، تغییر آب و هوا و ... است. لذا بهتر است قبل از سفر بدن خود را پاکسازی کنید و توان بدنی خود را افزایش دهید.
3- اگر زیاد سرما میخورید ورزش روزانه و استفاده از خوراکیهای مقوی به ویژه مصرف روزانه شربت (آب+ عسل+ آب لیموترش) در روزهای قبل از سفر برایتان مفید است. در صورت امکان ادامه مصرف این شربت در طول سفر هم بسیار خوب است.
4- با تشخیص فرد مجرّب در زمینه طبّ سنّتی، برخی افراد از انجام حجامت عام -در زمانی مناسب قبل از سفر- برای تقویت سیستم ایمنی خود نفع زیادی خواهند برد.
5- داروهایی مثل زین سولفات، ویتامین ث، قرص پروایکس و... میتواند از یکی:دوهفته قبل از سفر جهت پیشگیری استفاده شود
6- مصرف روزانه قرص¬های مکیدنی ویتامین سی برای پیشگیری از سرماخوردگی مفیدند. همچنین به محض شروع علائم بیماری هم می¬توان از آنها استفاده کرد.
7- غرغره و استنشاق آب نمک، هم در پیشگیری و هم در درمان سرماخوردگی و گلودرد مفید است. یک قاشق چای خوری سرخالی نمک را داخل یک لیوان آب جوش ریخته و بعد از ولرم شدن از هر دو سوراخ بینی استنشاق کنید. (از داخل بینی آب را به سمت حلق و دهان هدایت کنید تا از دهان خارج شود. برای اینکار نباید آب نمک را با فشار زیاد (مکش قوی) داخل بینی بکشیم، بلکه با حرکت دادن صورت رو به بالا و پشت، آب را از سوراخ بینی به حلق هدایت میکنیم.) مقداری از این آب نمک را هم غرغره کنید. در حال صحّت یا ابتلا به بیماری، روزی دو سه بار این کار را تکرار کنید. افزودن کمی آبلیموترش به این محلول اثر آن را قویتر می کند.
8- لباس مناسب و گرم به تن داشته باشید و فریب هوای پاییزی نسبتا گرم عراق را نخورید. به ویژه صبح زود و هنگام غروب و نیز وقت خوابیدن به این مسأله دقت بیشتری کنید. اگر در حین پیادهروی احساس گرمای زیادی کردید کمی از لباس خود کم کنید اما نه در حدی که در پوستتان احساس خنکی زیادی بکنید.
9- هم هنگام خواب و هم در ساعات سرد روز، کمر و پهلوها را با شال یا پارچه ای ببنید تا دچار قولنج ناشی از باد و سرما نشوید.
10- محافظت از سر، شانهها، گلو و پاها در برابر سرما مهمتر از سایر نقاط بدن است. استفاده از کلاه، عرقچین، چفیه یا وسایل مشابه و جوراب مناسب نخی را حتی به هنگام خواب فراموش نکنید.
11- هنگامی که عرق کرده اید یا پس از استحمام، در معرض سرما و هوای آزاد قرار نگیرید. پس از درآوردن کوله، معمولا تمام پشت شما عرق کرده است و این زمان، احتمال سرماخوردگی بسیار زیاد است. در این وضعیت پوشیده بودن سر، شانه¬ها و پشت خیلی مهم است.
12- وقتي به منزلي مي¬رسید بلافاصله وارد حمام نشوید؛ بلکه صبر کنید تا عرق بدنتان خشک شود.
13- به هیچ وجه دوش آب سرد نگیرید به¬ویژه وقتی که بدن گرم است چراکه ممکن است موجب بیماری-هایی چون سرماخوردگي، سینه¬پهلو، دردهای مفصلی و ... گردد.
14- برای پیشگیری از سرماخوردگی، قبل از خروج از حمام، از مچ پا به پایین را با آب سرد بشویید.
15- درصورت امکان در طول مسیر- به ویژه در صورت مواجهه با باد یا گردوخاک یا ابتلای هم سفران به سرماخوردگی یا آنفولانزا- از ماسک استفاده کنید. باز هم در صورت امکان، ماسک را روزانه تعویض کنید.
16- از قرار گرفتن در معرض باد شديد پرهیز کنید؛ به ویژه باد پاییزی که بر چشم و مغز و سینوس¬ها اثر منفی زیادی می گذارد.
17- در هنگام عرق کردن و تشنگی زیاد از مصرف نوشیدنیهای خیلی خنک اجتناب کنید. در این حالت، پس از کمی استراحت و کاهش دمای بدنتان، آبِ کمی خنک را کم کم و جرعه جرعه بنوشید.
18- جویدن روزانه مقداری نعناع یا شوید خشک یا چند برگ تازه اوکالیپتوس، دستگاه گوارش و تنفسی شما را پاکیزه نموده از سرماخوردگی پیشگیری میکند.
19- در صورت امکان هر روز مقداری عسل مصرف کنید. افزودن کمی زنجبیل به عسل شما را صاحب یک داروی خوب برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی می¬کند.
20- هنگام عطسه و سرفه، جلوی دهان و بینی خود را یا دستمال یا بخش بالایی آستینتان بگیرید. دستمال کاغذی های استفاده شده برای این کار را دور بیندازید. بهتر است دستمال استفاده شده را داخل کیسه پلاستکی انداخته، در کیسه را ببندید و سپس آن را در سطل زباله بیندازید. در صورت استفاده از دستمال پارچه ای، روزی یکی دو بار آن را بشویید.
هوالشافی....
قبلا در مطالب کانال مفصل راجع به فواید و شرایط حجامت و ایام مناسب آن صحبت کرده ایم.
از جمله زمان های مناسب دیگر روزهایی از ماه شهریور میباشد در آستانه تحول فصلها و شروع پاییز.
طبق تقویم حجامت سه شنبه ۱۴ شهریور بهترین روز این ماه برای حجامت میباشد.
البته با این توضیح که:بقیه ایام نیز در صورت تشخیص پزشک و نیاز بیمار با توصیه هایی بلا مانع است.
طبق تقویم حجامت
سه شنبه ۱۴ شهریور ، روز خیلی خوب برای حجامت میباشد.
و مطب ما نیز در شیفت صبح آماده ارائه خدمت به مراجعین محترم میباشد.
لازم به ذکر است چنانچه از نظر پزشک متخصص طب سنتی منعی برای حجامت نداشته باشید، انجام میشود و حجامت بدون مشورت پزشک انجام نمیگیرد.
آدرس مطب: حدفاصل چهارراه دکترا و میدان بیمارستان امام رضا. انتهای ابن سینا ۵
تلفن هماهنگی و رزرو نوبت:
۰۹۳۸۱۶۶۵۶۴۷_ ۳۸۵۳۰۹۱۱
با احترام
توصیه های قبل و بعد از حجامت و زالو درمانی و فصد:
– با شکم گرسنه حجامت نکنید (خصوصاً صبحانه میل نمائید.ترجیحا کره، عسل یا کره مربا )
– 12 ساعت قبل و بعد از حجامت سیگار کشیدن ممنوع است.
– یک ساعت قبل و بعد از حجامت ، شربت، آب انار یا انار ، عسل ، ماء الشعیر و مایعات فراوان بنوشید .
_ ۱۲ ساعت قبل و بعد از حجامت فعالیت سنگین نداشته باشید.
– از ۱۲ ساعت قبل و تا ۲۴ ساعت بعد لبنیات، تخم مرغ، کرفس و ماهی میل نکنید .
۱۲ ساعت قبل و بعد از حجامت حمام نکنید.
حجامت کردن بانوان در ایام خاص توصیه نمیشود.
– بهتر است برای شفای بیشتر باوضو باشید و دعای حجامت یا ایه الکرسی را حین حجامت بخوانید.
حب الحسین یجمعنا
بعد از سفر اربعین...
مثل هر سفری، البته نه مثل هر سفری که فراتر از هر سفری ، پس از بازگشت از سفر اربعین اگر چه حال دل زائران خیلی خوب است ولی بخاطر شرایط خاص این سفر و گرما و خستگی و کم خوابی و... ممکن است حال جسم کمی خسته باشد.
و همچنین به جهت ازدحام جمعیت بیماریهای ویروسی تنفسی و گوارشی شیوع پیدا کند.
چند توصیه برای بازیافتن انرژی بدن و بهبود علایم پس از بازگشت:
_ استراحت و خواب کافی
_ کم کردن فعالیت سنگین
_ کاهش دید و بازدیدها تا بهبود علایم
_ مصرف مایعات فراوان
_ استفاده از سیب و فرآورده های آن مثل آب سیب، فالوده سیب و گلاب، کمپوت سیب
_ استفاده از لبنیات بویژه شیر، ماست جهت تامین و ترمیم فلورطبیعی روده ها
_ مصرف غذاهای آبکی و شورباها و خورش ها و بویژه نخوداب
با احترام
دکتر الهه دلشاد متخصص طب سنتی ایرانی و مکمل