#قطرات_بارانی_۱۰۰۰
#پرسش
می خواستم لطف بفرمایید که پیرامون حق وکالت در طلاق به زوجه، نکاتی بفرمایید.
به این صورت که خانم تنها خواسته جدی ای که دارند،همین حق وکالت است و مرد بدون وجود دلیل منطقی از دادن این وکالت خودداری کنند.
هرچند که ازدواج یک پیوند بسیار ملکوتی و مقدسی هست اما توصیه های اساتید حقوقی و حکم عقل بر در پیش گرفتن راه احتیاط، این خواسته رو منطقی می دونند و پیشنهاد میشه که قبل از شروع زندگی از نکات حقوقی غافل نشید ولی زندگی رو باید کامل بر مبنا اخلاق پیش برد نه حقوق صرف.
#پاسخ
به احتمال بسیار بسیار زیاد، آن اساتید محترم شما (چه در لباس حوزه و چه در لباس دانشگاه)، *معنای قرآنی حق و حقوق و حدود،* و *معنای زندگی* از منظر قرآن و *فرق ازدواجهای رایج با ازدواج اسلامی* را (قطعا) نمی دانند. لذا توصیه آنها، *مثل توصیه مادران به ظاهر مذهبی و ناموفق در جهاد همسرداری،* مصداق *دلسوزی جاهلانه* است و شما را از *فوریت ازدواج* غافل و باز داشته است.
ضمنا این *پیش بینی طلاق،* یک *محاسبه ذهنی و نفسانی* و نشانه *نداشتن خودشناسی و خداباوری* است و اصلا *احتمال عقلی* نیست.
اگر حوصله داشته باشید و *تحقیق میدانی* انجام دهید، شاید به این نتیجه برسید که *هیچیک از زنانی که حق طلاق را شرط ضمن عقد خود قرار داده اند،* به *زندگی موفق و با نشاطی* دست نیافته اند.
به احتمال زیاد، شما دوشیزه محترم هم مثل غالب افراد تحصیلکرده، برای ازدواجتان، نه تنها به *قرآن* مراجعه نکرده اید بلکه حتی *باب نکاح رساله مرجع* خود را هم نخوانده اید.
در هر حال، *موفقیت در ازدواج* نیازمند: ۱ـ خودشناسی، ۲ـ خداباوری، ۳ـ شناخت معنای زندگی و شناخت اصول و مبانی آن از منظر قرآن، ۴ـ شناخت فرق ازدواجهای رایج مورد تأئید روانشناسان با ازدواج *اسلامی،* ۵ـ شناخت نقش و تکالیف زن در فردای ازدواج، ۶ـ تمرین *هنر زن بودن* و *هنر هدایت نامحسوس* با محارم، ... می باشد.
🍃واژه: #حق_طلاق #ازدواج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۱
#پرسش
سلام و صلوات خداوند بر شما استاد بزرگوار
استاد امکان دارد رزق هایی برای انسان باشد که به واسطه ی گناهانی که انسان ناآگاهانه مرتکب می شود از او سلب شود ؟ آن گناهان چه گناهانی است؟
#پاسخ
مؤمنین با دعای *کمیل* این موارد را هر هفته با خودشان مرور می کنند:
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتِي تَهْتِكُ الْعِصَمَ
خدايا ببخش آن گناهانى را كه پرده عصمتم را مىدرد
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتِي تُنْزِلُ النِّقَمَ
خدايا ببخش آن گناهانى را كه بر من *انتقام* را نازل مىكند
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتِي تُغَيِّرُ النِّعَمَ
خدايا ببخش آن گناهانى را كه نعمت را تغییر مى دهد.
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتِي تَحْبِسُ الدُّعَاءَ
خدايا ببخش آن گناهانى را كه دهانم را از بیان دعاهای مناسب مى بندد.
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتِي تُنْزِلُ الْبَلاَءَ
خدايا ببخش آن گناهانى را كه به *آزمونهای سخت* گرفتار مى کند.
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي كُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتُهُ وَ كُلَّ خَطِيئَةٍ أَخْطَأْتُهَا
خدایا؛ (از تمام آنها بیزاری می جویم و می خواهم که آنها را ترک کنم پس) همه آنها را بیامرز.
اینکه *مصداق* این گناهان کدامند؟ به حسب شرائط هر فردی، فرق می کند که هر فردی خودش باید آنها را شناسایی و از آنها پرهیز کند.
🍃واژه: #رزق #گناه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۲
#پرسش
اجل یا عجل ؟؟: سلام علیکم .
استاد گرامی امروزه میبینیم که دختر و پسرهای مجرد سن های بالا
یا خانم و آقاهایی که طلاق گرفتن و مجرد زندگی میکنن زیاد شده
در قرآن فرموده شده زوجین هم کفو محل آرامش هم آفریده شدند ..
از طرفی حتی حضرت معصومه مجرد بودند ..
آیا انتخاب درست نیست و اشتباه انسانی هست ؟
و چه طوری میشه که فرد هم کفو قرآنی خودش رو که محل آرامش و سعادت هست و در کنارش به خدا میرسه پیدا میکنه ؟؟؟
آیا زوجین قراره فقط با آرامش رسیدن به خدا برسند و راه سعادت پیش ببرن ؟
یا تقدیر شخصی متهد بودن در برابر مشکلات زندگی و ساختن زندگیست؟
#پاسخ
پرسشتان را خیلی پیچیده مطرح کرده اید.
۱ـ مجرد از دنیا رفتن *دختران حضرت موسی ابن جعفر* علیهم السلام و الصلوات، ظاهرا به خاطر شرائط سیاسی آن روزگار و *حکم حکومتی آن امام همام* بود. اما آن نورچشمیهای حضرت زهرای أطهر صلوات الله علیها، قطعا *رغبت به نکاح و جهاد همسرداری* را داشتند و ظاهرا به همین خاطر به سمت *مرو* حرکت کردند تا از *امام زمانشان* اجازه بگیرند.
۲ـ علت اصلی اکثر طلاقها، نداشتن *خودشناسی،* نداشتن *خداباوری،* نشناختن *معنای زندگی* و اصول و مبانی آن، نشناختن ازدواج *اسلامی،* و ... می باشد.
۳ـ آری، *بدون آرامش* به هیچ سلامت و سعادتی نمی توان دست یافت و آرامش پایدار، *فقط با نکاح اسلامی* تحقق پیدا می کند.
🍃واژه: #ازدواج #نکاح #آرامش
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۳
#پرسش
آیا خدمت به پدر و مادر همسر حدودی دارد ؟
#پاسخ
*بعــــــد از طلاق* از همسر محترمتان، آیا *مجاز* هستید *پدر شوهرتان* را *ببوسید؟* چرا؟
*بعــــد از طلاق* از همسر محترمتان، آیا همسر شما *مجاز* است *مادر شما* را *ببوسد؟* چرا؟
🍃واژه: #پدر و مادر همسر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۴
#ادامه_قطرات_بارانی_۹۹۴
با سلام و احترام به أعضاء محترم گروه،
و تشکر از پاسخهای درست و قرآنی که برخی ارائه کردند،
قرآن، حتی رسول أکرم صلی الله علیه و آله ـ با آن بیان شیرین و دلچسب و منطقی و شیوا و نرمشان ـ را از *انجام چند کار،* ناتوان معرفی می کند:
۱ـ إِنَّكَ لا تُسْمِعُ الْمَوْتى،
۲ـ وَ لا تُسْمِعُ الصُّمَّ الدُّعاءَ إِذا وَلَّوْا مُدْبِرينَ (نمل/۸۰)
۳ـ وَ ما أَنْتَ بِهادِي الْعُمْيِ عَنْ ضَلالَتِهِمْ ... (نمل/۸۱)
۴ـ إِنَّكَ لا تَهْدي مَنْ أَحْبَبْتَ ... (قصص/۵۶)
و این آیات، *خطر غفلت و جهالت و لجاجت و عناد* را به مؤمنین هشدار می دهد.
🍃واژه: #خطر غفلت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۵
بانوی محترمی فرموده اند:
در کنار همسرداری، برای بچه هایم نگرانم چون همسرم با من همراه نیست ما دونفریم با دو عقاید متفاوت.
ضمنا نسبت به *غربالگری* در بارداری نگرانم. آیا اگه جنین مشکل داشت از نظر قرآن تکلیف چیه؟ آیا ماحق داریم از به دنیا اومدن بچه ای که معلولیت ذهنی یا جسمی داره جلوگیری کنیم؟ اگه بله پس خدا چرا اونها را ناقص می آفریند؟ میتونست اون بچه ها رو سالم بیافرینه. پس حکمتش چی بوده از خلقت انسان ناقص؟ از این کارای پزشکی دوران بارداری بدم میاد. این سونوگرافیا و غربالگریها را دست بردن به کار خدا می دانم و اصلا دوست ندارم البته قبلا این چیزا اجباری نبود.
به ایشان عرض شد:
۱ـ اینکه فرمودید: *خدا می تونست بچه ها را سالم به دنیا بیاورد،* عبارت *درستی نیست.*
زیرا جسم فرزند، تحت تأثیر *واردات والدین و حتی اجداد* فرزند است و *انواع خوراکیها و نوشیدنیهای مجاز و غیر مجاز، انواع داروها، اعتیادها، تفریحات سالم و ناسالم، شنیدنیها، دیدنیهای مجاز و غیر مجاز و فضائل و رذائل اخلاقی والدین و حتی اجداد،* در ژنتیک فرزند تأثیر دارند.
۲ـ ظاهرا غربالگری اجباری است اما *سقط فرزند معیوب، اجباری نیست* و به اختیار پدر فرزند است.
۳ـ بهتر است بکوشید خودشناسی و خداباوری و اراده و ایمان و توکل خودتان را تقویت کنید و بر آراستگی و شادی و جذابیتهای زنانه و نشاط مؤمنانه و دلبری و دلربایی خود بیفزائید و از هر گونه خیالبافی و نگرانی بپرهیزید.
فرزند *مال خداست* و *برای پدر* به دنیا می آید، پس این وسط، شما *مسئول مستقیم* این مسائل نیستید.
۴ـ کمترین *نگرانی شما برای فرزندان،* حتما موفقیت شما را در *جهاد همسرداری* کاهش می دهد و به ضرر و زیان *بچه ها و خودتان* خواهد بود.
اما اگر تمام تلاش خود را فقط برای *آرامش بخشیدن به همسر* خرج کنید و با ایشان به *تفاهم و همدلی* برسید، هم خودتان به *آرامش* می رسید و هم *بهترین شرائط برای رشد فرزندان* فراهم می شود.
هیچ شوهری قطعا خشنود نیست از اینکه به جای داشتن *همسری مهربان و مخصوص خود،* مجبور باشد با *خدمتکار خانه و پرستار بچه ها* ارتباط برقرار کند و در کنار بچه ها از آن زن، توجه به خودش را *التماس* کند.
🍃واژه: #رشد_فرزندان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۶
#پرسش
سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی
یک سالی است ازدواج کرده ام و تازه رفتیم خانه خودمان. خیلی روی ولایت پذیری و مطیع بودن خودم نسبت به همسرم تمرین میکنم اما باز هم یه جاهایی لنگ میزنم. بعضی چیزها رو هم نمیتوانم بپذیرم مثلا محبت یک طرفه و یا اینکه زن همه جا گذشت داشته باشد. فکر میکنم با تفکرات اشتباهی ناشی از القائات تفکرات استکباری تا الان بزرگ شده ایم و نمیتوانیم خیلی چیزهایی که دین میگوید را بپذیریم. نمیدانم چطور تفکرات اشتباه را بریزم بیرون و تفکرات درست را باید از کجا بیاورم و جایگزین کنم؟آیا واقعا با اطاعت کامل یک زن از همسرش همه مسائلشان حل میشود؟
#پاسخ
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما.
۱ـ امیدوارم ازدواجتان مبارک باشد.
۲ـ چون ازدواجهای امروزی، با *آمادگیهای معرفتی لازم* صورت نمی گیرد، لذا طبیعی است که زوجها، با *تضادها* و *دلخوریها* و *مشکلات* زیادی در مسیر خود مواجه شوند.
۳ـ اگر بکوشید با انس با قران به خودشناسی و خداباوری برسید، قطعا به راحتی و زیبایی می توانید *میم* را از ابتدای *مـــشکلات* بردارید و *مسائل* را عاقلانه و مؤمنانه حل کنید.
۴ـ اینکه دو بار نوشتید: *تفکرات اشتباه* ، درست نیست. زیرا *هیچ تفکری،* نمی تواند اشتباه باشد. اشتباهات بشر، به خاطر *ذهن گرایی و گمحاسبات ذهنی و اوهام و خیالبافیهای* اوست.
فرمودند: *هیچ عبادتی، هم ارزش با تفکر نیست.*
۵ـ هیچ *اطاعت کورکورانه ای،* از خدا و خلق، مشکل گشا نیست.
پیشنهاد می کنم علاوه بر *انس روزانه با قرآن* ، کتاب *فردای ازدواج* و *عشق و اختلاف* را هم بخوانید.
🍃واژه: #ازدواج #ولایت_پذیری
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۷
دختر خانم محترمی که سی و چند ساله هستند فرموده اند:
*من از ازدواج ترس دارم،* ترس اینکه *همسر اینده ام خوب نباشه.*
من بعضی از سوالات و جوابها را که میخونم با خودم میگم نکنه همسر منم اینجوری باشه
میترسم که نتونم خوب همسرداری کنم
به ایشان عرض شد:
خانم محترم؛ ترس شما کاملا طبیعی است، زیرا عوامل داخلی استکبار توانسته اند شما را از *خودشناسی* محروم کنند، زیرا عوامل داخلی استکبار توانسته اند شما را از *خداباوری* محروم کنند، زیرا عوامل داخلی استکبار توانسته اند *مانع عاقل و بالغ شدن* شما شوند و توانسته اند شما را در آغوش والدینتان نگهدارند، زیرا عوامل داخلی استکبار توانسته اند *شاداب ترین سنین جوانی* شما را برای گرفتن مدارک پوچ دانشگاه هدر دهند و تلف کنند.
آری، ترس شما کاملا طبیعی است، زیرا ظاهرا *هیچ انسی با قرآن ندارید* و حرفش را نمی فهمید لذا آن *کتاب سالم زندگی کردن* را در شبهای إحیاء، *روی سرتان* گذاردید و یا از *زیر آن* رد شدید و فقط برای قسم خوردن، *نامش* را بر زبان خود جاری کرده اید.
آری، ترس شما از أمر مقدس ازدواج که *مهمترین تکلیف واجب هر مخلوقی* است، کاملا طبیعی است، زیرا کودکانه در آغوش والدینتان، به *بازی* مشغولید و هنوز *معنای زندگی* برایتان روشن نشده است.
آری، ترس شما کاملا طبیعی است، زیرا آنقدر برای خودتان *سرگرمی های متنوع روزانه* دارید که از *شکوفا نشدن استعدادهای آسمانی و زنانه و مادرانه* خود *هیچ ترسی ندارید،* زیرا از *حسابرسی* دقیق و از *بازخواست روز قیامت،* هیچ *ترسی ندارید.*
آری، ترس شما از ازدواج که *سنت مورد تاکید رسول أکرم صلی الله علیه و آله است* کاملا طبیعی است، زیرا احتمالا از *تماس با نامحرمان* هم *هیچ ترسی ندارید.*
اما اگر بدخواهان بگذارند و خودتان هم همت کنید و برای *خودشناسی و خداباوری* تلاش کنید و *معنای زندگی* را بفهمید و *آخرت* را باور کنید، خواهید دید که *ازدواج، شیرین کننده لحظات زندگی* و *بهترین نردبان رشد و تکامل و تعالی و تقرب* است.
خواندن کتاب *ازدواج چرا* و *ازدواج چگونه* شاید برایتان مفید باشد. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #ترس_از_ازدواج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۸
#پرسش
اینکه فرمودید مردان آرامششان را از زنان می گیرند و اینکه زنان از کجا آرامش خود را دریافت می کنند به راستی چرا امروزه حتی زنان مومنه ما دچار اضطراب و تشویش و عصبی هستند؟
#پاسخ
وقتی مادران به نوزاد خود شیر می دهند، بیش از آن بچه، خودشان از آن شیردادن، *لذت* می برند.
هر *لامپ و نورافکنی،* قبل از اینکه محیطش را *روشن* کند، *خودش* روشن می شود.
*عطر فروشان* قبل از اینکه دیگران را *معطر* کنند، خود از آنهمه بوی خوش، *لذت* میبرند.
هر *شارژری،* ابتدا خودش *گرمای جریان برق* را درک می کند و بعد آن را به مصرف کننده انتقال می دهد.
بانوان مؤمنی هم که *یک دستشان در عرش الهی* است و *آرامش* را با *ذات ملکوتی* خود دریافت و آن را *وساطت* می کنند تا به *همسر* خود برسانند، *قبــــل* از همسر، خودشان، آن *آرامش* را می چشند و از *جاری* شدن آن در تک تک سلولهای خودشان، *لذت* می برند.
این *زیبایی و لذت* را در *آرامش بخشی* تمام دختران به *عروسکشان* میتوان به وضوح دید
قطعا بانوانی که *نگاه آسمانی و دستی در عرش ربوبی ندارند* و *ربابه البیت* نشده اند، و در دانشگاه و اداره و رفت و آمدهای خسته کننده، *یکپارچه آقا* شده و *غرق در اضطراب، تشویش، دلهره و افسردگی* هستند، هرگز نمی توانند *آرامش آفرین* باشند و از این *کرامت و برکات زنانه* خودشان، *لذت* ببرند.
🍃واژه: #نگاه_آسمانی #شارژر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۰۹
#پرسش
ببخشید استاد اینکه فرمودید دختران امام موسی کاظم ظاهرا برای نکاح و اجازه ازدواج به سمت مرو حرکت کردند یعنی چی؟
و مگر نه اینکه به فرموده حضرت زهرا سلام الله علیها امام مانند کعبه است و مردم باید به سویش بروند .....
مثل حضرت زینب سلام الله علیها که لحظه ای از امام خودش جدا نشدند و با ایشان تا کربلا سفر کردند..
#پاسخ
همراهی حضرت زینب سلام الله علیها، *تکلیف* بود اما *مهاجرت تمام مسلمانان* به شهری که *امام* در آنجاست، هیچ ضرورتی ندارد و *تکلیف* نیست.
🍃واژه: #تکلیف #مهاجرت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۰
#پرسش
اینکه قسمت شخصی فقط بیماری میشه و....
سرنوشتها چه طوری نوشته شدن ؟
#پاسخ
هر فردی در طول زندگی خود، حتما با مسائل، حوادث، مشکلات، رخدادها و شرائط خاصی مواجه می شود، *نحوه واکنش* عاقلانه و یا خودخواهانه او، *سرنوشت بهشتی یا جهنمی* شدن او را مشخص می کند.
🍃واژه: #سرنوشت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۱
#پرسش
استاد میشه توضیح بفرمایید، یعنی چی که فرزند مال خدا و برای پدر است؟ چه فرقی بین پدر و مادر در بوجود امدن بچه وجود دارد؟
#پاسخ
قرآن، از یکسو چند بار می فرماید: *أَلا إِنَّ لِلَّهِ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ مَنْ فِي الْأَرْضِ*
بدانید که *هر که* در آسمانها و زمین است، *مال* خداوند است.
و از سوی دیگر در *آیه 233 بقره و آیه 6 سوره طلاق* می فرماید: که *هزینه تغذیه و پوشاک و مسکن و أمنیت و رفاه نسبی مادر و فرزند* به عهدی *پدری* است که فرزند برای او متولد شده است: *مولود له*
🍃واژه: #فرزند مال خدا و برای پدر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۲
#پرسش
استاد فرزانه چگونه میتوان به مقام نفس مطمئنه دست پیدا کرد و شرط راضی و مرضی بودن در پیشگاه حضرت حق چیست؟
#پاسخ
وقتی عاقلانه و عالمانه و مجتهدانه *بــاور* کنم که *تمام دستورات خالقم* به نفع دنیا و آخرت من است و *تمام توصیه های غیر الهی، حتما به زیان من است،* و تلاش کنم حتی الإمکان، *واجبات و محرمات و مستحبات و مکروهات* را در تمام ابعاد زندگی رعایت کنم، به *نفس مطمئنه* رسیده و به *عنایت و هدایت الهی* امیدوار شده ام.
🍃واژه: #نفس_مطمئنه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۳
#پرسش
استاد، یک بار اشاره کردید بهترین تربیت تربیت نکردنه. میخواستم بپرسم در راستای اینکه دختر یک سال و نیمه ام رو در مسیر رشدی دچار اشکال نکنم با روش های تربیتی پیشنهادی چه باید بکنم؟
از طرفی اگه رهاش کنم و کاری بهش نداشته باشم دائم به من میچسبه و انگار باید سرگرمش کنم، میخواستم بدونم چه کاری درسته کلا؟ یعنی دائم باید باهاش بازی کرد یا وسیله جدیدی بهش داد؟
#پاسخ
در تمام گفتار و رفتار خود باید بکوشید *سیادت انسانی* و *کرامت دخترانة* این *امانت ارزشمند الهی* را باور و از هر نظر حفظ کنید و از *کمترین تحقیر گفتاری و رفتاری* بپرهیزید و نگذارید *حرمتش* توسط خاله، عمه، دائی، عمو و سایر مهمانان، شکسته شود.
لذا لازم است بدانید که این *امانت گرانبهای الهی* قطعا و حتما و دائما *مورد عنایت و هدایت الهی* هست و طبق فرمایش رسول أکرم صلی الله علیه و آله، *باید او را برای بازی کردن رها کنید و آزاد بگذارید* (دع ابنک حتی یلعب)
پس اگر او *نباید به چیزی دست بزند،* به جای اینکه او را *منع* کنید آن را در دسترس او قرار نــدهید.
کودکان را به راحتی و *با هر چیز ساده و ارزانی* می توان سرگرم کرد و فعال نگه داشت و مدیریت کرد و به کم کم *وابستگی* او را به خودتان کم کنید.
کودکان، اسباب بازی *نـــو* نمی خواهند بلکه مشتاق *وسائل تازه* هستند. پس اگر وسائلش را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید و در پایان هر هفته، اسباب بازیهایش را به کمک خودش در حمام بشوئید و خشک کنید و از دسترسش *خارج* کنید و وسائل قبلی را دوباره در اختیار او بگذارید بسیار برایش جذاب خواهد بود.
🍃واژه: #دع ابنک حتی یلعب
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۴
#پرسش
سکونت وحرکت وجریان چه ربطی به هم دارند ؟ چراباهم بیان فرمودین
#پاسخ
آب *راکد* در هر استخر و حوضی، حتی اگر *تلاطم* داشته باشد، چون *جریان* ندارد پس در معرض *گندیده* شدن است.
اما آ۰ب *جویباری* که *به آرامی حرکت* می کند، چون از *سکون و حرکت آرام* برخوردار است لذا هرگز *متعفن* نمی شود.
انسان هم اگر در زندگی، از *سکینه و آرامش* برخوردار باشد، *دو روزش* برابر نخواهد شد و هر روز با *رشد* و بالندگی خود، *لذت زندگی* را می چشد.
اما افرادی که *گذشته نگر* و *خیالباف* و *تنبل و راحت طلب* شده اند و زندگیشان از *تفکر و تعقل و تأمل* خالی و *راکد* شده، نه تنها خودشان بلکه اطرافیانشان هم از زندگی آنها *متنفر* خواهند بود.
🍃واژه: #سکونت #حرکت #جریان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۵
#پرسش
چگونه می توان عزت نفس را افزایش داد ؟
#پاسخ
*عزت نفس* محصول *احساس ارزشمندی* و *میزان آسیب پذیر نبودن* ماست.
و *عزت نفس،* از دو طریق به دست می آید:
اول: با تکیه و تفاخر به *امکانات بیرونی* خودمان (با چشم و ابرو و اندام و عینک و شال و کلاه و گوشی و خانه و ماشین و اینکه عمو و عمه و دایی و خاله ما در کدام کشور خارجی هستند و یا چه شغل و سمتی دارند.)(گه البته همه آنها، موقت و فانی هستند و ربطی هم به ما ندارند.)
دوم: با تکیه به *بنده خدا و در محضر خالق جهان* بودن و تکیه بر *توانمندیهای درونی* خودمان. (تکیه به تفکر و خلاقیت و ابتکار و اراده و ایمان و هنرمندیها و تلاشهای ... خودمان.)
قرآن می فرماید: *مَنْ كانَ يُريدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَميعاً* ... (فاطر/۱۰)
هر که *عزت* و *شکست ناپذیری* می خواهد، بداند که تمام مراتب و لوازم آن نزد خداوند است.
پس انسان، هر قدر برای: *خودشناسی* و *خداباوری* تلاش کند، و به *تقویت اراده و ایمان و امید* خود بپردازد، از *عزت نفس و احساس ارزشمندی و رفتار شایسته و مفید* بیشتری برخوردار می شود و نشانه آن اینست که *هیچ عاملی* نمی تواند او را به *ذلت* و گفتار و رفتار حقیرانه و سبک بکشاند.
🍃واژه: #عزت نفس
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۶
#ادامه_قطرات_بارانی_۱۰۱۳
#پرسش
پس چرا دختران مجرد در جامعه اسلامی ما و بیشتر از جانب مذهبی ها باید مورد تحقیر شدن واقع بشوند؟
واقعا دلشکسته هستم از چنین فضای فرهنگی جامعه و بیشتر از آن از مادرهای آقا پسرهایی که زنگ میزنند و دنبال دختر استخدامی میگردند یا میگویند تمام دختران زیبای دهه فلان را برده اند و ما از دهه فلان میخواهیم یا بدون دیدن دختر رنگ پوست و چشم سفارش میدهند و موارد دیگر.
چرا کسی نمیگوید ما را تحقیر نکنند؟
#پاسخ
لطفا در یک ساعتی که مردم بیشتری در بازار مشغول خرید هستند به *بازار طلافروشان و جواهرفروشان* بروید و از پشت ویترین، *هر قدر فحش و حرف ناسزا* بلد هستید نثار آن *طلاها و جواهرات* کنید.
و بلافاصله نگاه ببینید آیا در تابلوی اعلانات آن مغازه ها، *ارزش طلا و جواهر* پائین می آید یا خیر.
اگر ارزش و قیمت سکه و طلا و جواهر با *توهین و تحقیر* شما *کاهش پیدا نکرد،* و مردم را دیدید که همگی با تعجب به شما نگاه می کنند، با اطمینان بپذیرید که انسان عاقل و مؤمنی که دستش در دست آسمان است و *عاقلانه و مؤمنانه به عزت نفس* رسیده را با *هیچ تحقیر و توهینی* نمی توان *تحت تأثیر* قرار داد و از کرامت او کم کرد.
اصولا: *لایق ستایش، محتاج ستایش دیگران نیست.*
🍃واژه: #عاقل #ستایش #عزت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۷
#پرسش
آیا یک زن باید از نیازهای خودش چشم پوشی کند؟ آیا اگر نیاز مرد تامین نشود میتواند زنش را طلاق دهد اما خانومها باید نیازها و خواسته های خود را کاهش دهند؟
#پاسخ
هیچکدام از این جملاتی را که نگفتید *از کجا* نقل کردید، *عاقلانه و منطقی و درست و مورد تأئید اسلام نیستند.*
اما اگر به *خودشناسی* بپردازید خواهید دید که هر انسانی، دو مجموعه: *خواسته های خوشایند* و *نیازهای حیاتی و خوب* دارد که چون با هم *تضاد ذاتی* دارند لذا انسان *فقط و فقط* یکی از آن دو را باید انتخاب کند و بخواهد.
به همین خاطر یکی از *قوانین آفرینش و سنتهای زیبای الهی* اینست که تا انسان از *خواسته ها و خوشی ها* خودش صرفنظر نکند حتما به *نیازهای حیاتی و خوبی ها* ی سعادتمندانه نمی رسد.
لذا قرآن می فرماید: *لَنْ تَنالُوا الْبِرّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ* (هرگز به خوبی نمی رسید مگر اینکه از خوشیهایتان بگذرید.)
مثلا تا افراد تا از *خواب و تنبلی و راحتی* خود صرفنظر نکنند و به مدرسه و دانشگاه و باشگاه ورزشی و کلاس زبان و غیره نروند و در مشاغل مختلف تلاش نکنند، استعدادهایشان شکوفا و نیازهایشان برآورده نمی شود و از زندگی خود لذت نمی برند.
تا بانوان عزیز، سختی های طاقت فرسای بارداری را *صبر* نکنند، از *لذت شیردادن* و از *لذت در آغوش کشیدن کودکان* و هزاران لذت دیگر، بهره مند نمی شوند.
خلاصه اینکه: *تلاش عاقلانه و مؤمنانه* ما به *بهانه* ی دیگران، *نیازهای* خود ما را برآورده می کند.
پس *تولیدکنندگان هر محصولی* هر قدر *رضایت مصرف کننده* محصولاتشان را بیشتر جلب کنند و بهتر به آنها *خدمت* کنند، *نیازهای* خود آنها بیشتر و بهتر برآورده می شود.
این *هنر مبادله و قانون داد و ستد،* مخصوص انسان و از زیبایی های زندگی اوست.
🍃واژه: #نیاز #خواسته #خودشناسی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۱۸
#پرسش
استاد این فضای فرهنگی عواقب دیگری هم داشته که بعد از ازدواج هم دوستان من میگویند مادرشوهرمذهبی چون علاقه و توقع دارد زیبایی آنها را به بقیه نشان بدهد و افتخار کند باید فلان تیپ را بزنند و یا فلان لباس را در عروسی بپوشند و این توقع را هم دارند که چشم بقیه را دربیاورند.
اگه ما انسان هستیم این تحقیر نیست؟
#پاسخ
به خاطر همین *بیماری ها* بود که آدم از *بهشت قرب الهی* اخراج و به *درمانگاه دنیا* منتقل شد و خداوند *بانوان خودیافته و با اراده و مؤمن* را (به نیابت از ملائکه،)(و با جذابترین لوازم هنرنمایی و دلربایی و دلبری،) *مأمور* درمان مردان نموده و یکی از *برکات ازدواج اسلامی،* و *احسان به والدین،* درمان همین *رفتارهای غافلانه و جاهلانه و نفسانی* است.
*حی علی النکاح الاسلامی*
🍃واژه: #ازدواج_اسلامی
@dr_ghofrani2
4_5783004401266329566.docx
38.5K
#قطرات_بارانی_۱۰۱۹
👈نوع فایل: متن پیاده شده
👈موضوع: #نهج_البلاغه
👈جلسه یازدهم
🍃واژه: #خدا محوری #قلب #تاریخ #اصول_زندگی
پاییز۹۷
@dr_ghofran2
#قطرات_بارانی_۱۰۲۰
#ادامه_قطرات_بارانی_۹۸۰
سلام و صلوات و رحمت و برکات الهی بر شما أعضاء محترم گروه
تابش و درخشش صبح این جمعه بر شما مبارک باشد و إن شاء الله تعالی به زودی شاهد *تابش و درخشش آخرین حجت الهی* عجل الله تعالی فرجه الشریف و *حاکمیت صالحان* بر جهان، باشیم.
امروز *بخش پنجم* و قسمت *پایانی* دعای پر نکته *عصر غیبت* را با هم بخوانیم:
*اللَّهُمَّ إِنَّا نَسْأَلُكَ أَنْ تَأْذَنَ لِوَلِيِّكَ فِي إِظْهَارِ عَدْلِكَ فِي عِبَادِكَ وَ قَتْلِ أَعْدَائِكَ فِي بِلاَدِكَ*
خدایا؛ از تو میخواهيم اجازه دهى در ظهور ولى خود براى استقرار عدالت ميان بندگانت و قتل دشمنانت در زمینت.
*حَتَّى لاَ تَدَعَ لِلْجَوْرِ يَا رَبِّ دِعَامَةً إِلاَّ قَصَمْتَهَا وَ لاَ بَقِيَّةً إِلاَّ أَفْنَيْتَهَا*
تا آنجا كه پايگاهى برای متخلفین نگذارى جز آنكه آنها را در هم شكنى و از ستمگران أثری نماند جز آنكه نابودشان کنى.
*وَ لاَ قُوَّةً إِلاَّ أَوْهَنْتَهَا وَ لاَ رُكْناً إِلاَّ هَدَمْتَهُ وَ لاَ حَدّاً إِلاَّ فَلَلْتَهُ وَ لاَ سِلاَحاً إِلاَّ أَكْلَلْتَهُ*
و قدرتى نماند جز آنكه ناتوان سازى و ارکان بدکاران را نابود سازی و سلاح آنها را بی خاصیت کنی.
*وَ لاَ رَايَةً إِلاَّ نَكَّسْتَهَا وَ لاَ شُجَاعاً إِلاَّ قَتَلْتَهُ وَ لاَ جَيْشاً إِلاَّ خَذَلْتَهُ*
و پرچمهاىشان را سرنگون ساز و قهرمانانشان را بکُش و لشكرشان را خوار و مغلوب ساز.
*وَ ارْمِهِمْ يَا رَبِّ بِحَجَرِكَ الدَّامِغِ وَ اضْرِبْهُمْ بِسَيْفِكَ الْقَاطِعِ وَ بَأْسِكَ الَّذِي لاَ تَرُدُّهُ عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ*
و خدایا؛ آنها را با سنگ نابودکننده ات سنگباران و ذلیل کن و با شمشير برنده ات از آنها انتقام بگیر و مجازاتت را از آن بدكاران بر نگردان.
*وَ عَذِّبْ أَعْدَاءَكَ وَ أَعْدَاءَ وَلِيِّكَ وَ أَعْدَاءَ رَسُولِكَ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بِيَدِ وَلِيِّكَ وَ أَيْدِي عِبَادِكَ الْمُؤْمِنِينَ*
دشمنان خود و دشمنان ولیت و دشمنان رسولت ـ كه تمام توجه تو برای آنان باشد ـ همه را به هلاك کن و همه را به دست *آخرین حجتت* و به دست بندگان مؤمن خود مجازات فرما.
*اللَّهُمَّ اكْفِ وَلِيَّكَ وَ حُجَّتَكَ فِي أَرْضِكَ هَوْلَ عَدُوِّهِ وَ كَيْدَ مَنْ أَرَادَهُ (كَادَهُ) وَ امْكُرْ بِمَنْ مَكَرَ بِهِ
خدایا؛ ولى و حجت خودت بر زمين را از ترس دشمنش كفايت فرما و از نیرنگ آنها كه قصد خيانت دارند حفظ کن و هر كه با او مكر كند مکرش را به خودش برگردان.
*وَ اجْعَلْ دَائِرَةَ السَّوْءِ عَلَى مَنْ أَرَادَ بِهِ سُوءاً وَ اقْطَعْ عَنْهُ مَادَّتَهُمْ وَ أَرْعِبْ لَهُ قُلُوبَهُمْ*
و حوادث بد را بر بدخواهانش قرار ده و با وجودش ريشه فساد آنها را نابود ساز و دلهايشان را از او بترسان.
*وَ زَلْزِلْ أَقْدَامَهُمْ وَ خُذْهُمْ جَهْرَةً وَ بَغْتَةً وَ شَدِّدْ عَلَيْهِمْ عَذَابَكَ وَ أَخْزِهِمْ فِي عِبَادِكَ*
و گامهايشان را ناتوان ساز و آنها را آشكار و ناگهان زمین گیر کن و آنها را مجازات کن و در ميان بندگانت آنها را ذليل کن.
*وَ الْعَنْهُمْ فِي بِلاَدِكَ وَ أَسْكِنْهُمْ أَسْفَلَ نَارِكَ وَ أَحِطْ بِهِمْ أَشَدَّ عَذَابِكَ وَ أَصْلِهِمْ نَاراً*
و در زمین خود آنها را لعنت كن و در پائین ترین مرتبه جهنم قرارشان ده و اشد مجازاتت را بر آنها مسلط کن و با آتش از آنها انتقام بگیر.
*وَ احْشُ قُبُورَ مَوْتَاهُمْ نَاراً وَ أَصْلِهِمْ حَرَّ نَارِكَ فَإِنَّهُمْ أَضَاعُوا الصَّلاَةَ وَ اتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ وَ أَضَلُّوا عِبَادَكَ وَ أَخْرَبُوا بِلاَدَكَ*
و قبور مردگانشان را از آتش پُر كن و آتش سوزانت را به خود آنها برسان زیرا آنها نماز را ضايع کردند و پيرو شهوات خود شدند و بندگانت را گمراه كردند و زمین تو را ويران ساختند.
*اللَّهُمَّ وَ أَحْــــيِ بِوَلِيِّكَ الْقُـــــرْآنَ وَ أَرِنَا نُورَهُ سَرْمَداً لاَ لَيْلَ فِيهِ وَ أَحْيِ بِهِ الْقُلُوبَ الْمَيِّتَةَ*
خدایا؛ با ولی خود قرآن را زنده ساز و نور جاودانه اش را بما بنما که هرگز تاریکی به آن نرسد و دلهاى مرده را با او زنده ساز.
*وَ اشْفِ بِهِ الصُّدُورَ الْوَغِرَةَ وَ اجْمَعْ بِهِ الْأَهْوَاءَ الْمُخْتَلِفَةَ عَلَى الْحَقِ*
و دلهاى غمناك را شفا بده و هواهاى متفرق و آراء مختلف را بأ او دور حق پیوند بده.
*وَ أَقِمْ بِهِ الْحُدُودَ الْمُعَطَّلَةَ وَ الْأَحْكَامَ الْمُهْمَلَةَ حَتَّى لاَ يَبْقَى حَقٌّ إِلاَّ ظَهَرَ وَ لاَ عَدْلٌ إِلاَّ زَهَرَ*
و حدود الهى تعطيل شده و احكام ترك شده را با او إقامه و جاری کن تا هر حقى آشكار و هر عدلی روشن شود.
*وَ اجْعَلْنَا يَا رَبِّ مِنْ أَعْوَانِهِ وَ مُقَوِّيَةِ سُلْطَانِهِ*
و ما را از معاونان او و حامیان سلطنتش قرار ده.
*وَ الْمُؤْتَمِرِينَ لِأَمْرِهِ وَ الرَّاضِينَ بِفِعْلِهِ وَ الْمُسَلِّمِينَ لِأَحْكَامِهِ وَ مِمَّنْ لاَ حَاجَةَ بِهِ إِلَى التَّ
قِيَّةِ مِنْ خَلْقِكَ*
و ما را فرمانبران حكمش قرار ده و از آنان كه از رفتار او خشنودند و تسليم فرمانهاي او هستند و از آنان كه محتاج *تقيه* و پنهانکاری از مردم نيستند.
*وَ أَنْتَ يَا رَبِّ الَّذِي تَكْشِفُ الضُّرَّ وَ تُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاكَ*
و تو اى خداى ما؛ تويى كه هر زيان و خسارتی را برطرف مى سازى و دعاى افراد مضطر را اجابت مى كنى.
*وَ تُنْجِي مِنَ الْكَرْبِ الْعَظِيمِ فَاكْشِفِ الضُّرَّ عَنْ وَلِيِّكَ وَ اجْعَلْهُ خَلِيفَةً فِي أَرْضِكَ كَمَا ضَمِنْتَ لَهُ*
و از رنج و بلاى سخت مى رهانى. پس هر زیان و خسارتی را از ولى خود برطرف ساز و او را جانشین خود در زمين قرار ده همانطور که براي او تضمين فرموده اى.
*اللَّهُمَّ لاَ تَجْعَلْنِي مِنْ خُصَمَاءِ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ وَ لاَ تَجْعَلْنِي مِنْ أَعْدَاءِ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ* خدایا؛ مرا از اهل نزاع و مجادله با خاندان حضرت محمد که سلام برایشان باشد قرار نده و از دشمنان خاندان محمد هم که سلام الهی برایشان باشد، قرار مده
*وَ لاَ تَجْعَلْنِي مِنْ أَهْلِ الْحَنَقِ وَ الْغَيْظِ عَلَى آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ فَإِنِّي أَعُوذ بک*
و مرا از اهل كينه و خشم با خاندان حضرت محمد كه تمام سلام برای آنان باشد قرار مده. پس من به تو پناه آوردم.
*آمین یا رب العالمین.*
🍃واژه: #دعای_عصر_غیبت
@dr_ghofrani2
ادامه دعای عصر غیبت
*فَإِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنْ ذَلِکَ فَأَعِذْنِی وَ أَسْتَجِیرُ بِکَ فَأَجِرْنِی.*
خدایا* من از این (دشمنی با پیامبر اکرم و أولیاءات) به تو پناه میبرم و پناهندۀ درگاه تو میشوم، پس حمایتم فرما.
*اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْنِی بِهِمْ فَائِزاً عِنْدَکَ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ وَ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِین.*
خدایا؛ تمام توجه خود را برای محمد و خاندان محمد قرار ده و بهآبروی آنان، مرا در دنیا و آخرت از رستگاران و مقرّبان درگاهت قرار ده. آمین، ای خداوند جهانیان.
#قطرات_بارانی_۱۰۲۱
با سلام و احترام به شما أعضاء محترم
*موکب اربعینی* امروز ما شما عزیزان را به یک *عصرانه قرآنی* دعوت می کند:
لطفا با مراجعه به قرآن بفرمائید:
۱ـ *تمام اعمال* تمام افراد بشر را به کدام *دو عنوان ها* می توان تقسیم کرد؟ (مثل: حق و باطل)
۲ـ تمام *آیات الهی* را به *چند دسته* و با *چه عناوینی* می توان تقسیم کرد؟
لطفا *بدون اشاره به آیات،* و *بدون کمترین توضیحی* فقط و فقط *نام و عناوین* آنها را با ذکر شماره بیان بفرمائید.
فرصت: تا ساعت ۲۲ شنبه شب. ۲۱ تیر ماه ۹۹
*حی علی التحقیق*
🍃واژه: #اعمال #آیات_الهی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۰۲۳
با سلام و احترام و عرض صبح بخیر به تمام أعضاء محترم گروه
امروز شنبه است و طبق فرمایش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، ما باید خود را در محضر خالق متعال و خود را به این « ده مورد » محتاج ببینیم و بگوئیم:
۱. اَلّلهُمَّ افْتَحْ لَنا خَزائِنَ رَحْمَتِکَ
۲. وَ هَبْ لَنا الّلهُمَّ رَحْمَةً
۳. لا تُعَذِّبُنا بَعْدَها فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ
۴. وَ ارْزُقْنا مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ رِزْقاً حَلالاً طَیِّباً
۵. وَ لاتُحْوِجْنا وَ لاتُفْقِرْنا اِلی اَحَدٍ سِواکَ
۶. وَ زِدْنا لَکَ شُکْراً وَ اِلَیْکَ فَقْراً وَ فاقَةً وَ بِکَ عَمَّنْ سِواکَ غِنیً وَ تَعَفُّفاً
۷. اَللّهُمَّ وَسِّعْ عَلَیْنا فِی الُّدنْیا،
۸. اَللّهُمَّ اِنّا نَعُوذُ بِکَ اَنْ تَزْوِیَ عَنّا وَجْهَکَ فِی حالٍ وَ نَحْنُ نَرْغَبُ اِلَیْکَ فیهِ
۹. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
۱۰. وَ اَعْطِنا ما تُحِبُّ وَ اجْعَلْهُ لَنا قُوَّةً فِیما تُحِبُّ
یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ
۱. خداياإ مخازن رحمتت را بر ما بگشا،
۲. خدایا؛ فرصتی را در اختیار ما بگذار،
۳. (به نحوی که) بعد از آن (با بی حمدی و ناشکری آن لازم نباشد) ما را مجازات کنی،
۴. و از « فضل گسترده » خود (نیز) رزقِ مجاز و پاکی را روزی ما قرار ده،
۵. تا ما را محتاج و گرفتار غیر از خودت نکنی، (بفهمیم که نباید خود را محتاج غیر از تو ببینیم.)،
۶. و بر (توفیق) « قدردانی » ما (از نعمتهایت) بیفزا (همراه با این معرفت که) هر نیاز و گرفتاری خود را فقط به تو عرضه کنیم و خود را از غیر تو بی نیاز بدانیم (آنقدر که حتی در زیر فشار هم) به خاطر « حفظ عفت » خود (به سوی غیر تو) دست دراز نکنیم،
۷. خدایا؛ (امکانات را) در دنیا بر ما گسترش ده (تا پرچمدار حق و واسطه خیر برای دیگران باشیم)،
۸. خدایا؛ ما به تو پناه می آوریم از اینکه (به خاطر غفلت و بی حمدی و ناشکری)، ما را از « توجه » خود محروم سازی در حالی که ما (ظاهرا) به تو رغبت و اشتیاق داریم،
۹. خدایا؛ تمام « توجه » خود را بر محمد و خاندانش قرار ده،
۱۰. و آنچه را که خودت می پسندی در اختیار ما قرار ده و آن را « توانمندی » ما قرار ده در انجام آنچه رضایت تو در آنست. ای مهربانترین و فرصت دهنده ترین فرصت دهندگان.
سپس با « صد بار » ذکر « یا رب العالمین »،« تمام توجه » خود را فقط به « ربوبیت الهی » معطوف کنیم تا لیاقت و قابلیت و صلاحیت و ظرفیت إجابت این موارد را پیدا کنیم. إن شاء الله تعالی.
🍃واژه: #یا رب العالمین #شنبه
@dr_ghofrani2