#قطرات_بارانی_۱۳۹۸
جوان برومندی در مقطع پیش دانشگاهی، مورد مناسبی را برای ازدواج از من تقاضا نموده است.
من از ایشان پرسیدم:
آیا آمادگی پذیرش « مدیریت یک دبستان » را دارد؟
ایشان فرمودند: « مدیریت هر مجموعه ای »،« اطلاعات، تجربه و مهارت » می خواهد.
لذا به ایشان عرض کردم:
ضمن تبریک این ابراز توانایی شما برای انجام أمر مقدس ازدواج، معلوم می شود آنقدر عاقل و بالغ هستید که بپذیریی هر کاری « اطلاعات و تجربه و مهارت » می خواهد.
ازدواج و تشکیل یک خانواده شاد و موفق هم همینطور است و « اطلاعات و تجربه و مهارت » لازم و کافی را لازم دارد. لابد آمار طلاق را شنیده ای که ثابت می کند افراد مغرور و هوسباز بدون اطلاعات و تجربه و مهارت » وارد آن می شوند و خیلی زود کارشان با هزار نوع گرفتاری به جدایی منجر می شود.
در مشاغل بیرون اگر « وارد » نباشی اخراج می شوی و در جای دیگر و رشتة دیگری مشغول می شوی اما ازدواج اینطور نیست باید بتوانی و « بخواهی » تا آخر عمر آن را حفظ و مدیریت کنی تا یک دختر خانم بتواند به شما « اعتماد » کند.
اما اگر تصور شما از ازدواج این باشد که اگر نتوانستید با هم سازگار باشید می توانید از هم جدا شوید و با فرد دیگری زندگی کنی قطعا امکان پذیر نیست.
شاید در سینما یک هنرپیشه بتواند در فیلمهای مختلف، همسر افراد مختلفی باشد اما در زندگی واقعی این طور نیست.
بنابراین به شما جوان عزیز پیشنهاد می کنم ابتدا کتاب « ازدواج چرا؟ » و پس از اتمام آن، کتاب « ازدواج چگونه؟ » را بخوانید و در پایان مطالعه این دو کتاب، پرسشنامه ازدواج را که در سایت هست پر کنید و برای من بفرستید شاید بتوانم مورد مناسبی را به شما پیشنهاد کنم.
در طول مطالعه این دو کتاب می توانی از همین جا با هم گفتگو داشته باشیم.
امیدوارم با تقویت « معرفت و بصیرت و اراده و ایمان و ادب » خود همواره شادکام و موفق باشید. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #ازدواج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۳۹۹
#پرسش
قبلا فرموده بودی که، برای بروز رسانی معرفت همسرمان در مورد لزوم بندگی ،سوال بپرسیم، میشه بفرمایبد چه سوالی بپرسیم
#پاسخ
در یکی از جلسات حضوری عرض کردم که اغلب ما مسلمانان و شیعیان، « باورهای » دینی، شرعی، تاریخی، خانوادگی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی « مستدل و مستندی » نداریم.
لذا بهترین کار اینست که « تمام باورهای » خود را (به تدریج و در شرائط مناسب) در زمینه های مختلف (خصوصا مواردی که همسرمان در آنها تسلطی دارد) مطرح و « نظرات منطقی » ایشان را در بوق و کرنا کنید و به زیبای تشویق و تحسین و تکریم و همچین همسری افتخار کنید.
هر قدر بتوانید ابتدا با تقویت بحثهای عقلانی و منطقی ، « مشتــــــرکات » خود را گسترش دهید و فضای اندیشیدن را « روشن » کنید بعدا به راحتی می توانید شرائطی را فراهم آورید که همسر محترم و یا فرزندانتان و یا بستگان محرم شما ، خودشان « موارد اختلاف » را بفهمند و بر طرف کنند.
در مواقعی لازم است شما ابتدا « مدافع جدی باورهای نــادرست باشید » تا ایشان بکوشد با دلایل عقلانی و منطقی « شما را قانع کند » و به تدریج با « قانع شدن هنرمندانه شما » خودش روشن شود.
قبلا درباره « موافق درمانی » و « مخالف درمانی » مطالبی را عرض کرده بودم اگر هر کدام از أعضاء دسترسی به آن مطالب دارند لطفا مجددا عرض کنند تا مطلب روشن تر شود. موفق باشید.
🍃واژه: #موافق درمانی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۰
خانم محترمی پرسیدند:
همسرم از اینکه بنده ایشون را در زمینه سیاسی و اعتقادی قبول ندارم شاکی است و غبطه افرادی را میخورند که همسرشون خیلی قبولشون داره. با اینکه ایشون انتقادات سیاسی شدید و شبهاتی در بحث ولایت دارند چطور باید برخورد کنم؟ نظرتون در مورد اقتدا در نمازها به ایشون چی هست؟
در پاسخ عرض کردم:
هو المحبوب
ذللوا أنفسکم بترک العادات و قودوها الی فعل الطاعات
با ترک « عادتها » نفستان را رام کنید و آن را به انجام طاعات بکشانید.(غررالحکم)
با سلام به شما و سلام به مقام والای زن كه اگر خودش را به درستی بشناسد و نقش و مأموریتش را درست بداند می تواند مظهر صفاتِ جمالِ الهي و سرشار از عقلانیت، شور، نشاط، امید و زندگی باشد و با « هنر زن بودن » و « هدایت نامحسوسِ » خود نگاه اطرافیانش را نيز آسمانی کند و آنان را نیز به اوج عقلانیت، اراده، ادب، امید، شور، نشاط، معنویت، پاکی، انسانیت، صداقت و به أحسن الحال و به معراج برساند.
۱ـ خانم محترم ؛ « مواجهه » با هر نوع « التهاب، بیماری، انحراف، تخلف و ناهنجاری »، به « دو شکل » ممکن است:
اول: « مخــــــالف درمانی »، دوم: « موافــــــــق درمانی »
مخـــــالف درمانی، روش اکثر پزشکان غیر حکیم است که با داروهای « آنتی بیوتیک = ضد حیات »، به جنگ میکرب، ویروس، أنگل و باکتری می روند و با نگاهی خشن، سریعا « عمل و جراحی » و « مسئله » را « حذف » می کنند، اما چیزی را « حل » نمی کنند لذا درمانشان معمولا پر عارضه است و بیماری، پس از مدتی دوباره بر می گردد و عود می کند.
در این روش باید با « اطرافیانِ مخالفمان » دائما « مخالفت » و آنها را « نهی » و خودمان به هر بهانه ای « قهر » کنیم و یا « طلاق » بگیریم. البته با این روش کمتر دیگران به همراهی با ما ترغیب میشوند.
اما در روش مـــــوافق درمانی: مثلا: به شخصی که بسیار بازی و عرق کرده (به جای آب خنک)، آب ولرم یا مایع گرم می دهند تا عطش او بهتر فروکش کند و عارضه ای هم پیدا نشود.
یا مثلا: وقتی بچه به سمت خیابان می دود، با او « همراه » می شوند و حتی از او « تندتر » می دوند تا بتوانند او را « مهار » کنند.
پس موافق درمانی، یکی از « شیوه های هدایت نامحسوس » است که شما (مثل افراد پلیس لباس شخصی) « وانمود » می کنید با فرد خطاکار یا غافل یا منحرف یا متخلف .... « همراه و موافق » هستید اما (با اسناد یا استدلال یا استناد)(و با تشویق مناسب نکات مثبت طرف) به تدریج آنقدر روشنایی به وجود می آورید که یا طرف با تفکر و تعقل، احساس کرامت می کند و خودش از پیمودن راه غلط منصرف شود و یا به نحوی بتوانید او را « مهار » کنید.
پس اگر (بر خلاف بسیاری از مذهبی نماها) از یکسو به « مختار » بودن انسان و « ذهنیات » همسر محترمتان احترام بگذارید و از سوی دیگر، باورهای خودتان را آنقدر « مستدل و مستند » کنید که بتوانید به « شبهات » ایشان پاسخ بدید و یا ایشان را به « مراجع مسلطی » إرجاع دهید و یا با « پرسشهای منطقی و مناسب » ایشان را به « تفکر » بکشانید، و با توکل به خدا و استعانت از او و با شیرین زبانی نکات مثبت و باورهای درست ایشان را به زیبایی تشویق و تکریم کنید، خیلی بهتر می توانید در « جهادهمسردای » خود و « همراه سازی ایشان » موفق باشید.
۲ـ اگر حج تشریف ببرید آنجا « مجاز » هستید در نماز جماعت به « وهابیون » إقتدا کنید. چرا؟
چون آنها « اَمام = جلو » شما قرار دارند اما « إمام » شما نیستند.
اما وقتی جناب « حر بن ریاحی » و سربازانش، مانع حرکت کاروان امام حسین صلوات الله علیه به سمت کوفه شدند و اذان گفته شد و امام به نماز ایستادند، جناب حر هم با افرادش به ایشان إقتدا کرد در حالی که نمازش « قبول » نـــبود. چرا؟ چون إمام در « اَمام » او بودند اما « إمام » او نـبودند، إمام او آن روز، یزید ملعون بود.
پس وقتی در منزل با همسرتان هستید، إقتدا به ایشان که « مسلمان » هستند (با هر شبهه ای پیرامون رهبری و انقلاب)، قطعا « مجاز » است، زیرا خود شما « ولایت و نیابت » را (ظاهرا) قبول دارید. البته اگر در منزل شما، پدر بزرگ یا مهمان عالم تر و باتقواتری باشد، در آنصورت اگر بخواهید نمازتان را به جماعت بخوانید (که برای زنان واجب نیست) می توانید « با همسرتان » به ایشان إقتدا کنید.
۳ـ لطفا به هر اندازه که فرزندانتان را دوست دارید به همان اندازه از آنها « دوری » کنید و فقط و فقط به « جهادهمسرداری » و « احترام و تکریم پدر » بپردازید تا مفیدترین زمینه عقلانیت و رشد را برای آنها هم فراهم آورید. امیدوارم موفق و مؤید باشید.
🍃واژه: #موافق_درمانی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۱
📌همراه با نظرات شما
این سوال بارها و بارها و بارها است که توسط خانمها از شما مطرح میشود و شما با اعتماد به نفس کامل ، و بدون داشتن پاسخی واضح و بدون دادن راهکار به بانوان همچنان همان جواب را تکرار میکنید .
و اصطلاحات «هنر زن بودن» و « هدایت نامحسوس خود» را مثل پُتک بر سر بانوان می زنید .و آنها را به قرآن و اهل بیت (ع) رجوع میدهید .
فقط گفتن این دو کلمه برای بانوان راهگشا نیست . به نظرم همه ی بانوانی که به شما پیام میدهند، با طرح مشکلات خود خیلی علاقه مند هستند که بتوانند راهکارهای شما را با جزئیات کاربردی در زندگی خود به کار ببرند و بتوانند در زندگی موفق باشند .
📌همراه با نظرات استاد
چند سال قبل که کلاس « هنر زن بودن » را در شش ترم می گذراندیم « شبکه دانشجو » در برنامه پر بیننده « دکتر سلام » و « احتمالا برنامه ۲۰:۳۰ شبکه دو سیما ، کار مرا به سُخره گرفتند که چرا « یک مرد » درس « هنر زن بودن » می دهد.
لذا از زمانی که شما و یکی دو نفر دیگر این پرسش را مطرح کردند، اشتباها « امیدوار » بودم که بانوان موفق و با تجربه حاضر در گروه ، به این پرسش شما پاسخ دهند.
چشم، اکنون مشغولیتهایم زیاد است در فرصت مناسبی به پرسش شما پاسخ می دهم.
اما لطفا این نمونه از « هنر زن » « نبودن » را ببینید تا بعد:
از خانم محترمی پرسیدم:
آیا اگر یکی از برادرانتان (که حوزوی هستند) پارسال به رزمایش اربعین می رفت در بازگشت چه تجلیل و تعریفی از او می کردید؟ آیا برای همسرتان که « نیمه وجودی شماست »(و یک کارگر است که پیامبر أکرم صلی الله علیه و آله دست کارگر را در اعتراض به زهد دروغین برادرش بوسیدند) کاری کردید؟
آیا طبق فرمایش امام سجاد صلوات الله علیه « حمد و شکر » خود را ابراز کردید؟
ایشان فرمودند:
اتفاقا برادرم بهمراه خانواده و ۴ فرزند کوچکش رفت و ما هم بسیار او را تحسین کردیم ولی همسرم که کار بزرگ خاصی انجام نداده بودند که بخواهم اورا حمد و شکر کنم.
یک پیاده روی معمولی که همه انجام دادند.
از موقعی که این خانم (با تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و تدریس در حوزه) چنین پاسخی دادند، من در پیشگاه الهی بسیار بسیار شرمنده و متأسف شدم و بسیار این نظام آموزشی استکباری را تحسین کردم که چقدر موفق است در « زمینی » کردن « نگاه » بانوان و اینقدر آنها را از انصاف و منطق دور و « حمد » و « شکر » را چه راحت از همه گرفته اند.
🍃واژه: #هنر_زن_بودن
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۲
#پرسش
اگر مردی همسری آسمانی نداشته باشد نمیتواند به معراج برسد؟
#پاسخ
برای هر مرد و زن مؤمنی، فقط *« رغبت به نکاح »* واجب و مهم و حیاتی است،
و هر کدام از آنها با داشتن چنین رغبتی، می تواند *با داشتن « هر نوع همسری »، خودش را به معراج و به کمال و تعالی و تقرب برساند.*
اما زنان مؤمن (به عنوان مادر، خواهر، همسر، دختر، عمه، خاله، مادربزرگ، و ...) می توانند « در ایجاد آن رغبت (یا نفرت) نقش داشته باشند و از این *« توفیق وساطت »* برخوردار شوند.
ظاهرا در قوم لوط و الآن در کشورهایی مثل کانادا و غیره، زنان (تحصیلکرده!؟)، با *« ظهورات غیر مجاز خود »* چنان « نفرتی » در مردها ایجاد کرده اند که مردها، « همجنسگرایی » را به « ازدواج با یک زن » ترجیح می دهند.
در کشور خود ما هم « دختران و زنان » در *« ترساندن و متنفر کردن پسرها از ازدواج »* بی تأثیر نیستند.
🍃واژه: #معراج
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۳
#پرسش
استاد شرمنده اگر متوجه بشی همسر دورغگوست چطور باید متوجش کنی که متوجه دورغ گفتنشون هستیم یا بروشون نیاریم ؟
#پاسخ_استاد
اگر خود شما به این بیماری گرفتار شده باشید چه روشی را همسرتان. میپسندید که برای درمان شما بکار بگیرد؟
#پاسخ_شما
آروم با محبت ازم بپرس دلیل اینکه چرا دورغ میگم .
ولی فکر نکنم با ایشون بشه این روش و پیش برد خودم خیلی فکر کردم که بگم یا نگم .ولی میگم غیر مستقیم بپرسم .
مثلا نمونش دیشب بهم گفت شیفت از صبح تا فردا ولی متوجه شدم نرفته .بعد گفتم بپرسم چرا با من رو راست نیست مثلا بپرسم اگر با حضور من کنارت بعضی اوقات راحت نیستی و نیاز به تنهاییی داری نیازی نیست بگی سر کارم بگو میخوام تنها باشم .چطور استاد اینطوری بگم .از یطرفم میترسم غرورش شکسته بشه
📌همراه با نظرات استاد
اینکه روش درستی نیست چون حتما برای دروغتان « یک توجیه و بهانه ای » می آورید.
تا کنون « چند فقره دروغ » خود را « با تذکر دیگران » پذیرفته اید؟
#پرسش
درست میگید استاد به این موضوع فکر نکرده بودم
شما چه راهنمایی میکنید در این مورد؟
#پاسخ
هو المحبوب
ذللوا أنفسکم بترک العادات و قودوها الی فعل الطاعات
با ترک « عادتها » نفستان را رام کنید و آن را به انجام طاعات بکشانید.(غررالحکم)
با سلام به شما و سلام به مقام والای زن كه اگر خودش را به درستی بشناسد و نقش و مأموریتش را درست بفهمد حتما میتواند مظهر صفاتِ جمالِ الهي و سرشار از عقلانیت، شور، نشاط، امید و زندگی باشد و با « هنر زن بودن » و « هدایت نامحسوسِ خود »،« نگاه اطرافیانش را نيز آسمانی کند و آنان را نیز به اوج عقلانیت، اراده، ادب، امید، شور، نشاط، معنویت، پاکی، انسانیت، صداقت و به أحسن الحال و به معراج برساند..
نورچشمی عزیز؛ در ابتدای تیرماه پارسال « پنج جلسه حضوری » دو سه ساعته درباره ازدواج و مراحل و مسائل آن برگزار و پس از اولین جلسه، گروه جوانان مهدوی.... را برای پرسش و پاسخ در این زمینه تأسیش شد و دو سه ماه قبلش در این گروه « بحث بسیار مفصلی » را درباره « دوران عقد » با اعضاء گروه داشتیم.
لطفا بکوشید آن صحبتها را « در زمینه مراحل ازدواج » و آن گفتگوهای « در زمینه دوران عقد » را با دقت بشنوید و بخوانید و ببینید که تمام این « خیالبافی ها و حساسیتها و توقعاتی » که الآن گرفتارشان شده اید به این خاطر است که اولآ: شما « مراحل ازدواج » را درست طی نکرده و حتما « بدون آمادگی لازم » وارد این پیمان مقدس شده اید و قطعا « چرایی » ازدواج برایتان روشن نیست،
ثانیا: شما از ازدواج « اسلامی » هم اطلاعات درستی ندارید و نمی دانید که در اسلام « دوران عقد » از ازدواج جدا نبوده، پس « شما هنوز ازدواج نکرده اید » و تا این موارد مهم برای شما « روشن » و « نگاه » شما اصلاح نشود، « این همه توقعات و توهمات و حساسیتهای شما » برطرف و إصلاح نمی شود و چیزی تغییر نمی کند و « حال » شما بهتر نمی شود.
🍃واژه: #ازدواج #دوران_عقد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۴
سلام و صلوات و رحمت الهی بر شما أعضاء محترم گروه *جوانان مهدوی* و *والدین امانتدار.*
از *إظهار نظرات* شما أعضاء محترم در باب *لزوم شناسایی و اطاعت* از *ولی أمر* هر زمان، بسیار متشکرم.
إن شاء الله تعالی، ظرف دو سه روز آینده، مسائلی که شما مطرح کردید را با هم مرور می کنیم.
اما *بیست و هشتمین* پذیرایی *موکب قرآنی* در این شب عزیز جمعه، این پرسش است که:
به استناد آیات نورانی و حیاتبخش قرآن بفرمائید: *مؤمنین* میان *چه افرادی* هیچ *فرقی* قائل نمی شوند؟ *چرا؟* و به *چه دلیل؟* و بفرمائید: آنهایی که *فرق می گذارند* با آنهائی که *فرق نمی گذارند* چه فرقی با هم دارند؟
امیدوارم بیش از آنچه که در *بحثهای سیاسی* حساس و فعال هستیم و برای *ارشاد و هدایت دیگران* دل می سوزانیم، در این *مباحث قرآنی* هم که برای *خودسازی* مفیدند، *مشتاق و فعال* باشیم.
*حی علی الإتحاد*
🍃واژه: #مؤمنین #اتحاد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۵
#ادامه_قطرات_بارانی_۱۳۹۳
📌همراه با نظرات شما
با سلام خدمت استاد بزرگوارم
با نهایت احترامی که برای شما و زحمات شما در راه دین و قرآن قائلم و مدیونم اما بنظرم باعث و بانی همه این نسبت هایی که ذکر کردید شامل شخص اول مملکت هست و دولت بهانه است.
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت الهی بر شما.
ضمن تشكر از احتمالا اولین اظهار نظر شما.
من، *باعث و بانی* این همه اشکالات اقتصادی و سیاسی امروز جامعه را *دولت* می دانم و برای آن چند دلیل آوردم: *نالایق و ناصالح بودن، دروغگو بودن، بیگانه پرستی، وقاحت، خیانت و جسارت* به أئمه أطهار صلوات الله علیهم و مقدسات.
اما شما *شخص اول نظام* را مقصر می پندارید.
لطفا *دلایل* خودتان را *علیه ایشان* بفرمائید و بفرمائید ایشان از کدام وظیفه قانونی خود تخلف کرده؟
و پرسش مهمتر اینکه بفرمائید: اگر امروز ایشان آن *ولی أمر منصوب الهی* که *هر مسلمانی* در هر زمانی باید *مطیع* او باشد، نیستند، پس امروز *ولی أمر منصوب الهی* که *شما* از ایشان *إطاعت* می کنید کیست؟
از پاسخگوئی شما پیشاپیش تشکر می کنم.
🍃واژه: #ولی أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۶
📌همراه با نظرات شما
سلام مجدد خدمت استاد بزرگوارم و هم گروهی های عزیز
پر معلومه که تک تک عزیزانی که در این گروه قرار دارند دغدعه مند اول اسلام و بعد انقلاب هستند.
همه ما به نوعی زحماتی برای تحقق آرمانهامون از اول انقلاب تا کتون کشیده ایم و هیچکدوم مون هم تصور نمیکردیم که وضع حال دیانت و سیاست و اقتصاد مردم و دولت به این روزی که الان گرفتارش شدیم برسه.
مجبوریم برگردیم و کارهامون و ارزیابی کنیم.
من خودم به شخصه تا سال ۸۸ با سیاستهای داخلی و خارجی رهبر همراه بودم اما متاسفانه از برخوردهایی که آن روزها با عده ایی از مردم و یاران امام شد کم کم با جریان فکری رهبری و استاد عزیزم فاصله گرفتم و دلایل خاص خودم رو هم دارم. برخوردهای چکشی و دور از عقل و فهم افراط گریهای فراوان را از اصولگراها دیدم
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت الهی بر شما؛
ابتدا از اینکه نظرتان را بیان کردید از شما بسیار ممنونم.
از *واکنش مؤمنانه* برخی از أعضاء گروه هم بسیار سپاسگزارم.
۱ـ فرمودید: « ما برای تحقق آرمانهای انقلاب، زحماتی کشیده ایم اما تصور نمیکردیم که به این روزی که الان گرفتارشیم برسیم. »
بنی اسرائیل هم (مثل بسیاری از مردم خود ما پس از انقلاب، خصوصا در دوران ۸ سال دفاع) چنین *اعتراضی* را به حضرت موسی علیه السلام داشتند: گفتند: *قبل* از آنكه تو نزد ما بيايى و *بعد* از آنكه به نزد ما آمدى، « آزار و اذیت » شدیم: قالُوا: *أُوذينا* مِنْ *قَبْلِ* أَنْ تَأْتِيَنا وَ مِنْ *بَعْدِ* ما جِئْتَنا* (أعراف/۱۲۹)
مسلمانان صدر اسلام هم چنین *اعتراضی* به رسول أکرم صلی الله علیه و آله داشتند. *چـــرا؟*
زیرا از این *سنت الهی* بی خبر بودند که خداوند به هر قومی که *رهبر الهی* بدهد آنها را با *انواع تنگناها* حتما *می آزماید:*
وَ ما أَرْسَلْنا في قَرْيَةٍ مِنْ نَبِيٍّ إِلاَّ *أَخَذْنا أَهْلَها بِالْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ* لَعَلَّهُمْ *يَضَّرَّعُونَ* (اعراف/۹۴)
۲ـ فرمودید: « من، تا سال ۸۸ با سیاستهای رهبر همراه بودم اما از برخوردهایی که با عده ایی از مردم و *یاران امام* شد با جریان فکری رهبری فاصله گرفتم. » و « ... افراط گریهای فراوان و برخوردهای چکشی و دور از عقل و فهم را از اصولگراها دیدم ... »
پرسشی که از شما دارم اینست که: قبل از حوادث ۸۸، آیا از *ایشان* به عنوان *نایب و کارگزار امام زمان* اطاعت می کردید؟
آیا اصلا *لزوم اطاعت مطلق از نایب منصوب امام منصوب* را قبول دارید؟
اگر * نیابت* را قبول ندارید، پس خودتان را چگونه با *امام منصوب الهی* تطبیق می دهید؟ و *اولی الأمر* شما کیست؟
از اینکه به این پرسشها پاسخ خواهید داد، پیشاپیش تشکر می کنم.
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۷
📌همراه با نظرات شما
نه متاسفانه من ایشون رو نایب امام زمان در همون زمان هم نمیدیدم اما به عنوان رهبر قبول داشتم.
ضمنا اگر هم اطاعت از ولی فقیه همانند اطاعت از معصوم است اما سوال اساسی این است؛ مگر امام معصوم برای خود قدرت مطلقه قائل بوده و از مردم تبعیت محض طلب کردند که مردم را به اطاعت مطلق ملزم می کنند؟
📌همراه با نظرات استاد
۱ـ کثرت آیات بنی اسرائیل در قرآن برای اینست که حوادث و واکنش آنها با حوادث و واکنش مسلمانان، شباهت بسیاری دارد و خدا انتظار دارد مسلمانان از گفتار و رفتار بنی اسرائیل، *عبرت* بگیرند. لذا شکایت آنها، شکایت برخی از مهاجر و انصار و شکایت مردم به أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه و شکایت شیعیان به امام حسن مجتبی صلوات الله علیه، دقیقا شبیه شکایاتی است که خیلی از مردم ما، بعد از *انقلاب* ابراز می کنند که قرآن *ریشه ی اصلی* این اعتراضات را *بی معرفتی، ناشکری، قدرنشناسی و ناسپاسی* می داند.
و برای اینکه پاسخم، *شخصی و بی انصافی* تلقی نشود، توجهتان را به *سنت مغفول* الهی: *أَخَذْنا أَهْلَها بِالْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ* جلب کردم. (که احتمالا دیده نشد.)
۲ـ فرمودید: « متاسفانه ایشون را نایب امام زمان نمیدیدم اما به عنوان رهبر قبول داشتم... » ، « آیا امام معصوم برای خود قدرت مطلقه قائل بوده؟ ... »
لابد می دانید که از مهمترین *برکات رسول باطنی* اینست که ما *مخلوقیت* خودمان را بفهمیم و *تسلیم مطلق* خالق بودن را بپذیریم تا *مسلمان* تلقی شویم.
پس مسلمان یعنی: *تسلیم مطلق* و بدون چون و چرای خالق، *همیشه* و همه جا و در *تمام ابعاد زندگی.*
حالا همان خالق ما، بر ما منت گذاشته و لطف کرده و ما را به بارگاهش *دعوت* کرده اما می دانسته که ما *نشانی و راه* رسیدن به او را نمی دانیم، لذا برای ما *سفیران و راه نماها و رهبرهائی* را *منصوب* کرده اما (بر خلاف مطالب نادرست کتابهای درسی) او هرگز از ما *نخواسته* است که *عصمت* سفیرانش را *جستجو و احراز* کنیم،
بلکه *بارها* از ما خواسته است که *بدون چون و چرا* و *در هر زمانی و در هر سرزمینی،* حتما *مطیع مطلق* آنان باشیم.
مثلا در خطبه غدیر، پنج بار *انتصاب* آنان مطرح شده: ۱ـ فَاعْلَمُوا مَعاشِرَ النّاسِ؛ أَنَّ الله *قَدْ نَصَبَهُ لَکُمْ* وَلِیّاً وَ إِماماً ...
(بدانید ای مردم؛ که خداوند او را برای شما به عنوان *صاحب اختیار و امام، منصوب کرده* است.)
۲ـ مَعاشِرَ النّاسِ؛ فَضِّلُوهُ فَقَدْ فَضَّلَهُ الله وَ اقْبَلُوهُ *فَقَدْ نَصَبَهُ الله.*
(ای مردم؛ او را برتر بدانید زیرا خدا او را برتری داده و رهبریش را بپذیرید زیرا خدا او را *نصب* کرده.)
۳ـ اللهمَّ؛ إِنَّکَ أَنْزَلْتَ الْآیَةَ فی عَلِیٍّ وَلِیِّکَ عِنْدَ تَبْیینِ ذالِکَ وَ *نَصْبِکَ إِیّاهُ* لِهذَا الْیَوْمِ: الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ .....:
(خدایا؛ تو این آیات را نازل فرمودی در (هنگام بلند کردن او و) بیان ولایتش و *منصوب نمودنش* در این روز ... )
۴ـ الَّذی *نَصَبَهُ الله* عَزَّوَجَلَّ لَکُمْ بَعْدی أَمینَ خَلْقِهِ:
(خداوند عزّوجل او را بعد ا
ز من به عنوان *امانتدارش در میان آفریدگانش، منصوب کرد.* )
۵ـ وَعَظْتَنا بِوَعْظِ الله فی عَلِی أَمیرِالْمُؤْمنینَ وَ الْأَئِمَّةِ الَّذینَ ذَکَرْتَ مِنْ ذُرِّیتِکَ مِنْ وُلْدِهِ بَعْدَهُ، الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ وَ مَنْ *نَصَبَهُ الله* بَعْدَهُما.
{(ای رسول؛ گواهی می کنیم که در کنار این غدیر خم) ما را به فرمان خدا پند دادی دربارة علی امیرالمؤمنین و امامان از نسل خود و او، که حسن و حسین و آنان را که خداوند پس از آن دو، *منصوب کرده* است.}
لذا در دعای *فـــــرج* (خطاب به خودمان و برای توجه خودمان) می گوئیم:
*أُولِی الْأَمْرِ* الَّذِینَ *فَرَضْـــــــتَ عَلَیْنا طاعَتَـــــهُمْ،* وَعَرَّفْتَنا بِذَلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ،
خدایا؛ *تــو* (که خالق و مالک و ولی و رب و رازق ما هستی)، اطاعت مطلق از *والیان امور منصوب خود* را (در هر زمان و در هر مکانی) بر ما *واجب* کردی و ما پس از اینکه آنان را به طور کامل اطاعت کردیم، آنگاه، *مقام و منزلت* (و عصمت) آنان را شناختیم. (یعنی: اگر آنان را کاملا إطاعت کنیم، به عظمت وجودی آنان، پی می بریم.)
پس برای هر که خودش را *مسلمان* و *تسلیم خالق* می داند *عقلا واجب* است که:
اولا: *عقل محاسباتی* و *اختــــیار* خود را در مقابل *أمر خدا و أمر سفیر خدا،* تمام تحلیلها و قضاوتهایش را کاملا کنار گذارد: وَ ما كانَ لِمُؤْمِنٍ وَ لا مُؤْمِنَةٍ إِذا قَضَى اللَّهُ وَ رَسُولُهُ أَمْراً *أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ* وَ مَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلالاً مُبيناً (احزاب/۳۶)
ثانیا: با *ملاکهایی که رسول باطنی برایش تعیین کرده* برای *شناسایی نماینده خدا* در *هر زمان و در هر مکانی،* تلاش کند.
ثالثا: با تمام وجود در تمام زمینه های زندگی از آنها *به طور مطلق* اطاعت کند.
امیدوارم این مطالب مختصر برایتان روشن و مفید باشد. إن شاء الله تعالی
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۸
سلام و رحمت الهی بر شما أعضاء محترم
*بیست و هشتمین* پذیرائی *موکب قرآنی* ما این بود که: مؤمنین، *میان چه افرادی هیچ فرقی قائل نمی شوند؟* چرا؟ و به چه دلیل؟ و آنهایی که *فرق می گذارند* با آنهائی که *فرق نمی گذارند* با هم *چه فرقی دارند؟*
مؤمنین، بر طبق *سه آیه،* میان *أنبیاء* و *رسولان الهی* هیچ فرقی قائل نمی شوند:
قُولُوا: آمَنَّا بِاللَّهِ وَ ما أُنْزِلَ إِلَيْنا .... وَ ما أُوتِيَ النَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ *لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ* ... (بقره/۱۳۶) .... *لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِـــهِ* ... (بقره/۲۸۵) قُلْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَ ما أُنْزِلَ عَلَيْنا .... وَ النَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ* ... (آل عمران/۸۴)
*چــــرا؟* زیرا مؤمنین می دانند که تمام *أنبیاء و رسولان،* از *دعوت کننده ای یگانه* مأمور شده و می خواهند افراد بشر را به *آن خیر مطلق* هدایت کنند. پس *راه* و *مقصد* آنان، *یکی* است و در امتداد یکدیگرند.
یعنی *تمام أنبیاء و رسولان الهی* را با مراتب مختلفی که دارند اگر در *یک میدان* جمع کنند، آنان، بدون هیچ *تضاد و تناقض و ستیزی،* در *وحدت و آرامش کامل،* قطعا با هم تعامل خواهند داشت.
در حالی که اکثر *پیروان* همان أنبیاء و مرسلین، حاضر نیستند صادقانه و مهربانانه با هم دوست باشند و با هم گفتگو کنند بلکه متأسفانه با یکدیگر در جنگ و ستیزند و یکدیگر را آواره می کنند و زجر می دهند و به راحتی می کشند و به آن افتخار هم می کنند.
حتی پیروان *آخرین پیامبر الهی،* هم در این پانزده قرن، چقدر با هم جنگیده و یکدیگر را نابود کرده اند.
بسیار *زشت تر* اینکه حتی *زن و شوهرهای مؤمن* هم که *خدا و قرآن، نبوت و امامت و ولایت* را ظاهرا باور دارند، *علیه* هم چه کارهای زشتی انجام می دهند و چقدر آلوده به *کینه و قهر و طلاق* هستند.
چرا أنبیاء و رسولانی که برای ایجاد *همدلی و اتحاد و وحدت* بسیار کوشیدند، *پیروانشان،* دنبالِ *تفرقه* و *نابودی* یکدیگرند؟
در حالی که قرآن می فرماید: *شَرَعَ لَكُم مِّنَ الدِّينِ* مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَ الَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَ مَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَ مُوسَى وَ عِيسَى *أَنْ أَقِيمُــوا الدِّينَ* وَ *لَا تَتَفَرَّقُـوا فِيـهِ* ..(شوری/۱۳)
(خداوند، با آنچه به نوح فرمود و با آنچه به تو وحی کرد و با آنچه به ابراهیم و موسی و عیسی سفارش کرد، *دینی* را برایتان *تشریع* کرد تا آن را ـ در تمام زمینه های زندگیتان ـ *إقامه* کنيد و در آن *پراکندگی* ایجاد نكنيد.)
پس وقتی مؤمن، باور دارد که *حق،* یکی است و تمام *سفیران الهی،* بشر را به *یک حقیقت* فرا خوانده اند، *تمام مخلوقات* را *جلوه و مظهر اراده الهی* و *مظهر حق* و دارای *حقوق،* و *واجب الإحترام* میداند و از *دخالت در امور دیگران* پرهیز میکند و با *تجاوز* به حق و حقوق آنها، به خودش *ظلم* نمیکند.
اما *خودپرستان کافر، چون دنبال مطامع شخصی و جناحی خود هستند، لذا با هر *اتحاد همه جانبه و پایداری* مخالف اند و با *هر عامل وحدتی* مبارزه می کنند و برای *سلطه* بر منابع و *غارت* دیگران، با روش های مختلف، برای ایجاد *تفرقه* تلاش می کنند.
و چون *خدا و نمایندگانش * عامل *همدلی و اتحاد* مردم هستند، لذا خودپرستان کافر:
یا *وحی* را انکار می کنند و *رسولان الهی و إقامه کنندگان دین و مجریان شریعت* را *پیامبران خودخوانده* و *مدعیان دروغگو* می نامند و آنان را *تکذیب* می کنند تا مردم ساده لوح، آنان را از *خدا* جدا بپندارند.
و یا *رسولان الهی و امامان و آئین و احکام و روش* آنان را *مخالف و متضاد* با یکدیگر معرفی می کنند تا *مذهبی های* ضعیف الإیمان را فریب دهند و منحرف کنند.
و یا إلقاء می کنند که ما *برخی* از تعالیم اسلامی را می پذیریم و *برخی* را منطقی نمی بینیم تا باور *مذهبی های تحصیلکرده* را *متزلزل* کنند.
و یا نسبت به *انتصاب ولی أمر* جامعه، *ایجاد شک و شبهه و تردید* می کنند، تا عامل *وحدت* از بین برود و *تفرقه،* زمینه چپاول آنها و اربابانشان را فراهم کند.
پس خودپرستان بدخواه، با این چهار *خدعه و نیرنگ،* مردم را به *دین و شریعت و قرآن و حدیت و احکام و فقهاء عامل و مجتهدین صالح،* بدبین می کنند و به *تفرقه و اختلاف* و *پیروی از هوای نفس خود* و به *خودخواهی و خودپرستی* می کشانند.
قرآن، این خودپرستان کافر را چنین معرفی و مکرشان را إفشاء کرده است:
*إِنَّ الَّذينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ* وَ *يُريدُونَ أَنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَ رُسُلِهِ* وَ *يَقُولُونَ: نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَكْفُرُ بِب
َعْضٍ* وَ *يُريدُونَ أَنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذلِكَ سَبيلاً* (۱۵۰) *أُولئِكَ هُمُ الْكافِرُونَ حَقًّا* وَ أَعْتَدْنا لِلْكافِرينَ عَذاباً مُهيناً (نساء/۱۵۱)
🍃واژه: #مؤمنین #اتحاد #حق
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۰۹
خانم.....
در این فضای الکن مجازی هیچ کسی اقناع نخواهد شد. من از خدامه که بتونم راجب به ولی امری ایشون قانع بشم و لذت داشتن رهبری رو بچشم ولی چطور باید فکر کنم ایشون نایب امام زمان هستند با چه حجتی😔
مطالب ارزشمندی رو که یادآوری کردید همگی قابل قبول هستند اما اینها رو نتونستم ربط شون بدم به ولایت ایشون.
استادغفرانی:
لطفا با همان صراحتی که مطالبتان را در گروه مطرح کردید با همان صراحت فقط نسبت به *مطالبی که خدمت شد* عرض شد اظهار نظر و آنها را نقد کنید و لطفا *نتیجه* بحث را پیش بینی نفرمائید و از آن ترسی نداشته باشید. ضمنا گفتگوهای منطقی در فضای مجازی می تواند باعث *اقناع* شود، اما جدالهائی که بر اساس *اطلاعات* باشد چون *منابع آنها مشترک* نیست، لذا نمی تواند به *تفاهم* منجر شود.
خانم....
حقیقتا شما با صراحت پستی را بر علیه دولت در گروه قرآنی عنوان کردید و من نیز با همان صراحتی که از شما آموختم و مدیون دروس و زحمات شما هستم نظرم رو اعلام کردم.
تکلیف دنیا و آخرت کسانی که به دلایلی ولایت فقیه بودن رهبری رو نمیتونند بپذیرند چیست گرچه جواب این سوال ولایت فقیه ۴۰۰ ساله داده نشده و بین علمای طراز اول هم کلا اختلاف هست اما از انجایی که شما استاد قرآنی ما هستید عاجزانه میخواهم که به سوال من پاسخ بدید
استاد غفرانی:
پس آیا قبول دارید که:
۱• ما *مخلوق* هستیم و باید بدون چون و چرا *همیشه* و همه جا و در *تمام ابعاد زندگی.* تسلیم خالق خود باشیم؟
۲- هر سفیری را که خدا برایمان در هر زمان و مکانی *منصوب* میکند باید بطور مطلق از او *اطاعت* کنیم؟
خانم....
بله قطعا استاد
استاد غفرانی:
پس لطفا بفرمائید اگر خداوند بخواهد امروز *ولی امری* را برای ما منصوب کند او را *چگونه* به ما معرفی می کند؟ به عبارت دیگر اگر *امام زمان* بخواهد *نایبی* را برای ما *نصب* کند او را *چگونه* به ما معرفی می کند؟
خانم....
حداقل اش اینکه این فرد بایستی متخلق به اسماالله باشد تا ما بتونیم او را ولی امر بدانیم
ولی اینکه امام زمان چگونه نایبی رو برای ما نصب کنند رو نمیدونم و همین سوال اصلی ایست
استاد غفرانی:
۱ـ آیا قبول دارید که اگر خداوند *ولی أمری* را برای هدایت ما و مدیریت (و حاکمیت، حکومت، حکمیت) جامعه مأمور کند، قطعا *اطاعت* از او *مطلق و بی قید و شرط* است؟
۲- آیا قبول دارید که اگر *امام زمان* عجل الله تعالی فرجه الشریف هم *نایبی* را برای هدایت ما و مدیریت (و حاکمیت، حکومت، حکمیت) جامعه مأمور کند، قطعا *اطاعت* از او *مطلق و بی قید و شرط* است؟
۳ـ آیا می پذیرید که اگر *خداوند* و یا *امام زمان* صلوات الله علیه، بخواهند *ولی أمر و نایبی* را برای ما تعیین کنند، حتما او را با *خصوصیات* معرفی می کنند؟
(مثلا: أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه در خطبه ۱۷۳ می فرمایند: أَيُّهَا النَّاسُ *إِنَّ أَحَقَّ النَّاسِ* بِهَذَا الْأَمْرِ *أَقْوَاهُمْ عَلَيْهِ* وَ *أَعْلَمُهُمْ بِأَمْرِ اللَّهِ فِيهِ* )
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۰
📌همراه با نظرات شما
با سلام و احترام حضور استاد عزیز
گرچه فرمایشات شما بسیار متین و منطقی است اما در واقعیت مواردی است که دقیقآ همخوانی با بعضی مطالب ندارد
۱_ بیشتر افرادی که خود را بهتر و بالاتر از سفیران الهی میدانند با یار گیری و ایجاد شبهه چنان زنجیر ارتباط محکمی در بین خودشان می بافند که اغلب در بین مومنین چنین اتحادی دیده نمی شود
۲_ابتدا می خواستم بگویم من جزء خانواده های تحصیل کرده هستم ( چه داخل کشور و چه خارج) در چند سالی که در بین افراد مذهبی جامعه جهت کسب علم و فیض از معارف اسلامی مراودات دارم ......می خواستم اذعان کنم آنقدر که این علماء توان تحمل بهتر از خودشان را ندارند و از ریشه همدیگر را قطع می کنند اصلا نه در مراکز آموزشی و نه در دانشگاه و جای دیگر ندیده ام ......
۳_ با شرمندگی در مقابل در جبهه باطل افراد مثل کوه پشت هم هستند و از هم حمایت می کنند اما.....
🍃واژه: #اتحاد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۱
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت الهی بر شما و دقت و حساسیت شما؛
از *تذکر* شما متشکرم زیرا در کنار مطالبی که عرض شد، *توجه* به آن *بسیار ضروری* است و باید مطرح می شد.
۱ـ اینکه فرمودید: افرادی که خود را بالاتر از سفیران الهی میدانند *چنان زنجیر ارتباط محکمی* در بین خود *می بافند* که *در بین مومنین چنین اتحادی دیده نمی شود.*
آری، ظاهرا همینطور است مثل: *اتحاد جماهیر شوروی،* مثل: *ایالات متحده آمریکا،* مثل: *اتحادیه اروپا* ... و مثل: آن نماز *جماعتی* که پشت حضرت مسلم بن عقیل، (به دروغ) إقامه شد اما در نماز عشاء همان روز، حتی *یک نفر* با او نماند.
اما لطفا توجه داشته باشید که یکی از مهمترین خصوصیات *استکبار* در طول تاریخ از منظر قرآن، *تحریف واژه ها* بوده و هست.
قرآن، این رفتار مستکبرین صهیونیست را بارها إفشاء و میفرماید آنها: *يَسْمَعُونَ كَلامَ اللَّهِ ثُمَّ يُحَرِّفُونَهُ* ، *مِنَ الَّذينَ هادُوا يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَنْ مَواضِعِهِ* ، *يُريدُونَ أَنْ يُبَدِّلُوا كَلامَ اللَّهِ،* ...
و یکی از واژه های تحریف شده، همین واژه *اتحاد و متحد و وحدت* است. زیرا *هر تجمع و با هم بودنی،* به معنی *همدلی و وحدت و اتحاد، نیست.*
*جرائم سازمان یافته* در تمام کشورها، محصول *توافـقـــی* است که میان *افراد سارق، قاچاقچی، مجرم، جنایتکار، خائن، ...* صورت می گیرد، اما این توافق و تجمع و *با هم بودن* آنها، *موقتی و سطحی و ناپایدار* و بر مبنای *نیازی* است که به یکدیگر دارند. لذا وقتی از هم *بی نیاز* می شوند یا برای *منافع بیشتر،* به راحتی یکدیگر را به عنوان *مهره سوخته* از بین می برند و می کشند.
قرآن، این *گردهمایی ها و تجمعات و توافقات نفسانی و دنیوی و تار عنکبوتی* را چنین توصیف می فرماید:
... بَأْسُهُمْ بَيْنَهُمْ شَديدٌ *تَحْسَبُهُمْ جَميعاً* وَ *قُلُوبُهُمْ شَتَّى* ذلِكَ بِأَنَّهُمْ *قَوْمٌ لا يَعْقِلُونَ* (حشر/۱۴)
( ... نزاع ميانشان سخت است و شما ظاهرا آنها را *متحد* مى پندارید، اما قلوب آنها پراكنده است و *همدلی* ندارند زيرا آنها قومی هستند که به *عقل* إعتنایی نمی کنند.)
۲ـ همانطور که شما *اذعان و اعتراف* کردید، بسیاری از *علماء،* (یعنی: تحصیلکرده ها)، اصلا تحمل یکدیگر را ندارند و بیش از مردم عادی، گرفتار *مقایسه و حسادت* هستند.
۳ـ درست فرمودید، *گرگها* و *شیرها* و *کفتارها،* هم برای شکار، *با هم* هستند و *تیمی* عمل می کنند اما *رو به روی هم* می خوابند، زیرا هر لحظه ممکن است توسط *خودیهای بی خود!؟* مورد *تجاوز* و *ترور* قرار گیرند. پس هر رفتار تیمی، نشانه اتحاد نیست.
۴ـ اگر خواستید نمونه ای از *همدلی و وحدت و اتحاد پایدار* را بیابید، لطفا به اردوگاه کوچکی در کربلاء بنگرید که *نگاه* همه آنها، * فقط به *خدا* بود و *مطیع و جانثار فقط منصوب خدا* بودند و با کنار گذاشتن تمام نفسانیت خود، به عنوان *مأموم* در وجود *امام* ، *حل* شدند. (سلام بر اصحاب امام حسین صلوات الله علیه)
خدایا؛ چنین *معرفت و ایمان عاقلانه و آگاهانه* و *اخوت و همدلی موحدانه* را روزی ما قرار بده تا برای ظهور آخرین حجتت آمادگی پیدا کنیم.
🍃واژه: #اتحاد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۲
خانم...
سلام استاد عزیز
بله قطعا اطاعت از امر خدا و امام زمان (ص)واجب است.
استاد غفرانی:
*مقدمه اولی* که باید بفهمیم و بپذیریم اینست که:
*اطاعت مطلق* از نبی و رسول و امامی که *خداوند* تعیین کرده، *واجب* است و *اطاعت مطلق* از *مأمور و نایبی* هم که *رسول و امام* منصوب کنند (مانند: استانداری حضرت سلمان برای بصره)(و سه سال استانداری محمد بن ابی بکر در مصر)(و مالک اشتر)(و عبدالعظیم حسنی برای نمایندگی امام هادی صلوات الله علیه بر تمام خراسان بزرگ آن زمان)(و نواب اربعه برای نمایندگی در تمام امور)، قطعا *واجب* است.
*مقدمه دومی* که لازم است بفهمیم و بپذیریم اینست که:
اگر *خداوند یا امام زمان* صلوات الله علیه، بخواهند *ولی أمر و نایبی* را برای ما *منصوب* کنند، حتما او را با ۱ـ *معجزات،* ۲ـ *معرفی ولی أمر قبلی،* ۳ـ *خصوصیات* معرفی می کنند؟ (البته باید بدانیم که به استناد آیات متعدد قرآن، *تمام أنبیاء و رسولان الهی* با انواع معجزات و علائم باز توسط اکثر قومشان، *تکذیب* شدند!؟)
(مثلا: خداوند علیم حکیم، *أئمه أطهار* صلوات الله علیهم را در آیه ولایت، إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا ... و در آیه صادقین: وَ كُونُوا مَعَ الصَّادِقينَ ، و در آیه تطهیر: إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ ... با *خصوصیات* معرفی کرده است.) و (أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه در خطبه ۱۷۳ *نایبان* خود را (در هر زمان و مکانی) با *دو خصوصیت* معرفی کرده اند: أَيُّهَا النَّاسُ *إِنَّ أَحَقَّ النَّاسِ* بِهَذَا الْأَمْرِ *أَقْوَاهُمْ عَلَيْهِ* وَ *أَعْلَمُهُمْ بِأَمْرِ اللَّهِ فِيهِ* )(= خیرالموجودین)
آیا این دو مورد برای شما روشن است؟
خانم... بله کاملا
استاد غفرانی: ما شاء الله به شما.
پس اگر این *دو مقدمه* برای هر عاقلی روشن باشد، باید در *زمان خودش* ببیند در میان تمام افراد بشر، *آن خصوصیات* با چه شخصی تطبیق دارد و *أَقْوَاهُمْ* وَ *أَعْلَمُهُمْ بِأَمْرِ اللَّهِ* و یا *أعلم، أفقه، أعدل، أشجع* و یا *خیرالموجودین *کیست؟*
چرا؟ چون او *حجت منصوب الهی* و قطعا *تحت نظارت الهی* است (یعنی عصمت ظلّی دارد) و من به دستور خود خدا، باید از او در *تمام ابعاد زندگی* و *بدون هیچ قید و شرطی* ، *اطاعت* کنم. (هر چند که *ظاهرا* علـــم او به علم حضرت خضر صلوات الله علیه نرسد و شبهات و ایرادات و حتی تخلفات و گناهانی برای او در دهان مردم و حتی در قرآن مطرح باشد: إِنَّا فَتَحْنا لَكَ فَتْحاً مُبيناً *لِيَغْفِرَ لَكَ اللَّهُ* ما تَقَدَّمَ مِنْ *ذَنْبِــكَ* وَ ما تَأَخَّرَ)
خانم....
بزرگوارید
تمام این افرادی که فرمودید همگی توسط امام معصوم منصوب شدند که هیچ حرفی باقی نمیمونه.
اما در زمانی که امام مستقیما نمیتونند نایب خود را معرفی کنندتشخیص اینکه چه کسی میتونه نایب حقیقی باشه چیست؟ آیا خبرگان باید تشخیص بده؟اگر در یک زمان دو نفر یا بیشتر مدعی بشند که دارای شرایط ولی فقیهی هستند و یکی دیگری رو نفی کنه تکلیف چیست؟
یا اینکه من تشخیص بدم مثلا شما تمام شرایط یک ولی رو دارا هستید ایا شما میتونید ولی امر من بشید؟ تکلیف چی میشه؟
مثل همیشه ما دغدغه شناخت تکالیف مون رو داریم که بدونیم و به آن گردن نهیم.
واقعا من همچنان مستآصل هستم😔
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۳
📌همراه با نظرات استاد
*اولا:* اینکه: *آنها *مستقیما* توسط أئمه أطهار صلوات الله علیهم منصوب شده اند پس جای هیچ حرفی نمی ماند.* *درست نیست.
لطفا دقت کنید که خداوند متعال هم هیچ یک از أنبیاء الهی را *مستقیما* به مردم معرفی نکرد بلکه آنها باید با *معجزاتشان* انتصاب خود را إثبات می کردند. (و به همین دلیل تمامشان مورد *تکذیب* اکثر قومشان قرار گرفتند.) (مثلا مردم می گفتند: چرا ملائکه همراهتان نیستند؟)
أئمه أطهار صلوات الله علیهم هم *با یک برگ حکم کتبی،* نمایندگانشان را به نقاط مختلف إعزام می کردند و مردم هم باید با همان *حکم کتبی* انتصاب و نیابت آن مأمور را می پذیرفتند.
و امروز همان *احکام کتبی* به ما هم رسیده: مثلا: امام زمان عجل الله تعالی فرجه به ابواسحاق کلینی کتبا نوشتند: ... امّا الحوادث الواقعه، فارجعوا فیها إلی رُواة أحادیثـنا *فإنّهم حجّتی علیکم* و *أنا حجّهُ الله.* (آنان حجت من بر شما هستند و من حجت خدا.)
و یا امام صادق صلوات الله علیه فرمودند: مَن کان مِنکم قد رُوی حدیثنا و نظر فی حلالنا و حرامنا و عرف احکامنا... *فإنّی جعلتُه حاکماً* (همانا من او را به عنوان حاکم جعل کردم.)
*ثانیا:* فرض کنید *حکم کتبی* به ما نرسیده اما میتوانیم به استناد آیات قرآن (مثل انتصاب حضرت طالوت علیه السلام) و به استناد احادیث معتبر و فراوان، دنبال *خیر الموجودین* باشیم.
امروز تنها فردی که *۱۷۰ فقیه مجتهد* در سراسر کشورهای اسلامی *ارجحیت و جامعیت و سلامت روحی* او را تأئید و تصدیق کرده اند، فقط *یک نفر* است.
به عنوان مثال آیت الله جوادی آملی فرمودند: عدهای منتظر بودند امام (ره) از دنیا برود تا زمینه را تغییر دهند. حتی نزدیکان و دلسوزان هم میترسیدند که بعد از امام (ره)، چه خواهد شد؟
اما باز هم خداوند بر مردم مستضعف منّت گذاشته و *امامی* برای آنها قرار داد. بر اساس آنچه از ایشان سراغ دارم، *زندگی ایشان در عالم اسلام، نمونه است؛*
*و الله العلی العظیم در عالم اسلام نظیری برای مقام معظم رهبری، سراغ ندارم.*
از *علم، تقوا، فراست، دوراندیشی، تدبیر، حلم، سماحت، صبر، شجاعت* که اگر یکی از آنها در هر فردی باشد،
او را در *عالم ممتاز میکند* و مجموع اینها در رهبری وجود دارد. اگر بیش از این بگویم، *متهم به اغراق گویی میشوم،*
اما اگر میشد که *آنچه از ایشان میدانم را بگویم،* متوجه میشدید که این سخنان، *اغراق نیست.*
حتی دشمنان ناچار به اعتراف نسبت به عظمت چنین رهبری هستند؛
البته خداوند هم هر نعمتی را به هر کسی نمیدهد؛ لیاقت مردم سبب شده تا چنین رهبری نصیبشان شود. ۹۷/۱۲/۴
پس *خبرگان* در *شناسایی* به ما کمک می کنند و اگر برای شما *توسط فقهاء و مجتهدین* (نه خود شما) کاملا ثابت شود که شخص دیگری *خیرالموجودین* است همان را باید *نایب منصوب* و *واجب الإطاعه* بدانید.
آفرین به شما. اگر شخص دیگری *مصداق خیر الموجودین* در جامعه وجود داشته باشد، عقلا و شرعا *مکلف و موظف* است *خودش را مطرح کند* و امروز چنین ادعایی و حتی احتمالی وجود ندارد.
نکته کلیدی که اکثر شیعیان به آن بی توجه اند اینست که می پندارند اینکه *امام زمان* عجل الله تعالی فرجه الشریف را قبول دارند، *کافی* است در حالی که حتی در شرائط ساده *غیبت صغری* امام، *نایب خاص* داشتند و بزرگان شیعه باید خود را با او *تراز* می کردند، اما چگونه ممکن است در شرائط بسیار پیچیده امروز بدون *اطاعت از نایب عام* بتوان از وجود ایشان بهره برد؟
📌همراه با نظرات شما
منظور همون مورد تایید امام بودن است که دیگه شکی نمیمونه،این چطور درست نیست؟
خدا انشاالله بر عمر ایشون بیفزاید اما مثلا بعد از صد سال که خواستن ولی فقیه دیگری رو انتخاب کنند اگر خبرگان خیر الموجودین را جناب اقای روحانی تشخیص دادند ما باید باز بی چون و چرا بپذیریم؟خدا شاهده در این بحث قصد من اصلا شخص نیست بلکه کل حقیقت ولایت فقیهی هست.ایکاش میتونستم تاسی به شما بکنم که چون خیلی قبولتون دارم پس بی چون و چرا به انتخاب شما سر بسپارم اما خود شما در آموزه هاتون این رو از ما نخواستید و مارو ارجاع دادید به رسول باطنی مون .
بهرجهت از لطف و توجه و صبوری و محبت تون بسیار سپاسگزارم خیلی شرمنده شدم که وقت شریف شمارو گرفتم.قول میدم خیلی بیشتر از پیش در این زمینه تحقیق کنم تا بتونم ابهاماتم رو رفع کنم.شما خیلی زحمت کشیدید🙏
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۴
📌همراه با نظرات استاد
شاید بیان من خیلی واضح نبود اما کاش شما *تمام مطالب* را و کاش با *دقت* بیشتری می خواندید.
۱ـ ... *درست نیست.* زیرا *خداوند متعال* هم *هیچ یک* از أنبیاء الهی را *مستقیما* به مردم معرفی نکرد بلکه فقط به آنها معجزه داد تا انتصابشان را با آنها إثبات کنند. اما *تمام آنها* با عجیب ترین معجزات و پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله با بیش از *ده هزار معجزه،* مورد *تکذیب* قرار گرفتند.
۲-... *درست نیست.* زیرا أئمه أطهار صلوات الله علیهم هم فقط *با یک حکم کتبی،* (مثل احادیثی که به ما رسیده) نمایندگانشان را منصوب می کردند. (و خودشان همراه آنها نمی رفتند.)(البته اکثر مردمی که خود را *به دروغ مسلمان و اهل تسلیم می پنداشتند* خودخواهانه آنها را تکذیب کردند (مثلا: در نماز صبح تماما به حضرت مسلم بن عقیل إقتدا کردند ـ پس میفهمیدند که او منصوب خدا و امام است ـ اما برای نماز عشاء، او را تنها گذاشتند و از او ـ جز دوازده ایرانی ـ اطاعت و حمایت نکردند.)(همین *مسلمان نماها* سه روز پیکر *امام به شهادت رسیده خود را* بر روی پل بغداد دیدند و بدون هیچ واکنشی به کارهای روزمره خود پرداختند!!!؟؟؟)
۳ـ درست است که خبرگان، *رهبر سیاسی* را برای کشور *تعیین* می کنند اما در *شناسایی نایب امام،* فقط به ما کمک می کنند اما *مجبور* نمی کنند. پس اگر توسط فقهاء و مجتهدین (نه خود شما) ثابت شود که شخص دیگری *خیر الموجودین* است قطعا *همان را باید نایب منصوب و واجب الإطاعه* بدانید.
نکته مهم اینست که: *هیچ مسلمانی* در هیچ لحظه ای نباید بدون *مقتدا* باشد.
و اگر ۱۷۰ فقیه و مجتهد * فرد *نالایق و بیگانه پرست و دروغگو و خائنی* را به عنوان *ولی أمر الهی* معرفی کنند، در آنصورت معلوم می شود که شما *معنی فقیه مجتهد* را به درستی نمی دانید.
۴ـ *ریشه مخالفت* تمام *مشرکین و کافرین و منافقین* در طول تاریخ با *أنبیاء و أولیاء و نایبان آنان،* از منظر قرآن، فقط *خودپرستی* است و اینکه (با توهم آزادی) به *بردگی* عادت کرده و نمی خواهند *بنده* باشند و از *خدا و نماینده او* *اطاعت* کنند.
۵ـ از اینکه قصد دارید إن شاء الله تعالی در این زمینه بیشتر تحقیق کنید، برایتان *لطف و عنایت الهی* را مسئلت می کنم.
خانم...
با سلام و سپاس از توجه شما استاد گرانقدرم
قطعا مطالب شما رو چندین بار با دقت بیشتری خواهم خواند اما این آیات و احادیث زیبایی که عنوان کردید در حین پذیرش تک تک شون، نتونستم ربط شون رو به سوالهایی که مطرح کردم پیدا کنم.
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۵
📌همراه با نظرات شما
در این جواب شما چند سوال برای من ایجاد شده
اول اینکه از نوشته ی امام زمان عجل الله فرجه که" اما الحوادث الواقعه فارجعوا..." چطور ولایت مطلقه و به تبعش اطاعت مطلق رو برداشت می کنید؟ در حالی که نه موضوع رجوع مطلق همه ی اموره و با توجه به حساسیت شما به استفاده از لغات ،کلمه ی اطاعت گفته شده(هر چند در رجوع اطاعت هم هست) و هم روات حدیث می تونه شامل افراد زیادی بشه نه فقط یه فرد خاص
به مثال حضرت طالوت به عنوان خیرالموجودین اشاره کردید، اگر حضرت طالوت رو نبی خدا به مردم معرفی نکرده بود و مردم بنی اسرائیل تعدادی از علمای خودشون رو انتخاب می کردند تا اونها رهبری برای مردم انتخاب کنن چند درصد امکان داشت اون علما یه جوان چوپان گمنام رو انتخاب کنن؟
این نشون می ده که انتخاب مردم حتی به واسطه ی علما نمی تونه پیدا کردن خیرالموجودین باشه
به صحبتهای آقای جوادی آملی اشاره کردید پس چرا خود ایشون در اعلام روز عید فطر نظری غیر از نظر رهبری داشتن؟
به نظر من مردم خبرگان رو انتخاب می کنن و اونها رهبر رو ، همونطور که مردم شورای شهر رو انتخاب می کنن و اونها شهردارو و همونطور که مردم مستقیما رئیس جمهور رو انتخاب می کنن ولی برام جای سواله که چرا باید به یه بخش از این انتخاب اینقدر قداست ببخشیم که به قول شما مقام عصمت ظلی براش قائل باشیم؟
به کارگزاران امام علی استناد می کنید ، فقط دو تا از کارگزارانشون مالک اشتر و محمدبن ابی بکر بودن ، ایشون بالغ بر 60 کارگزار داشتن که کسی مثل زیاد هم جزو همینهاست ، بر طبق کدام گفته ی امام علی اون حضرت از مردم خواستن از کارگزارانشون به طور مطلق اطاعت کنن ، آیا هیچ موردی وجود نداره که مردم از کارگزاران ،نزد حضرت شکایت برده باشن؟
اگر شما این اطاعت همه جانبه و مطلق رو به ترتیب برای منصوب امام و منصوبان او قائلید پس چرا همونطور که بارها از شما شنیدم به عملکرد صدا و سیما و حتی صحبتهای برخی ائمه جمعه معترضید؟
مگه رئیس صدا و سیما و امامان جمعه رو شخص رهبر تعیین نکردن؟
اون دوست عزیزی که می گن در دو قوه ی مقننه و قضائیه افراد صالح نشستن ، رئیس قوه ی قضائیه همیشه توسط شخص رهبر تعیین می شده پس اینهمه فسادی که در این قوه ، حتی در بالاترین مقامها وجود داشته و بر ملا شده از کجاست؟ و چرا نباید رئیس قبلی محاکمه بشه که چه اطلاع داشته و چه نداشته مسووله؟
استاد عزیز با تمام احترامی که برای شما قائلم و قائل خواهم بود چون بسیار از شما آموختم گمان می کنم اینهمه اصرار برای لزوم اطاعت مطلق از رهبری برای اینه که نوک پیکان هر نوع اظهار نظر و اعتراضی از سوی مردم رو فقط به یه سمت خاص بگردونید وگرنه من گمان نکنم امام زمان هم یه چنین مردمی رو بخواد.
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۶
پرسش اول: درباره *اما الحوادث الواقعه...* بود.
در پاسخ، بحث را باید از اینجا شروع کرد که: وقتی انسان، عاقلانه *مخلوقیت* خود را میفهمد و با *بینهایت طلبی* خود، *کمال مطلق* و *لقاء خالق* خود را *مقصد* خود قرار میدهد و با *جهل خود* نسبت به *راه کمال* مواجه میشود، به وجود *راهنما و رهبر،* برای تمام امور زندگی خود، *إضطرار* پیدا می کند.
لذا وقتی میشنود که خداوند *سفیرانی* را برای *هدایت* او مأمور کرده به آنها *رجوع* میکند و *اطاعت مطلق* از آنها را در *تمام مسائل زندگی،* به حکم عقل بر خود *واجب* می بیند.
فردی در بیابان گم شده و تمام تلاشش را برای *یافتن راه نجات و رسیدن به مقصد* ابراز کرده اما به نتیجه نرسیده و درمانده شده، اگر فردی (که هیچ شناختی هم از او ندارد) به او بگوید من راه را میدانم قطعا با تمام وجود و در تمام مسائل از او حتما اطاعت میکند. چرا؟ چون باور دارد که خودش راه را *نمیداند.*
پس *اختلاف و تفرقه* پیروان رسولان الهی، به خاطر *غرور علمی* آنهاست که نمی گذارد *تسلیم مطلق تعالیم الهی* باشند: *وَ مَا اخْتَلَفَ الَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ إِلاَّ مِنْ بَعْدِ ما جاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْياً بَيْنَهُمْ* (آلعمران/۱۹)
پس اینکه *مرحوم کلینی* که خودش، *راوی احادیث* است، از امام می پرسد که در *تمام مسائل روزمره* باید خودم را با چه شخصی، *تراز و تنظیم* کنم؟ امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، به او می فرمایند: فقط باید به *حدیث شناس* رجوع و از او اطاعت کنید.(که به حکم و شرع، او باید *خیر الموجودین* و یک نفر باشد.)
مطلب دوم: من، حضرت طالوت علیه السلام را *خیر الموجودین* اعلام نکردم و *نقل قولتان غلط بود.*
قطعا *تمام مردم* و *تمام علماء هیچ زمانی،* اجازه ندارند از *طرف خدا،* فردی را به عنوان *نماینده خدا* منصوب کنند.(گناه بسیار بزرگی که در سقیفه رخ داد و آیه ۱۵ سوره کهف، آن را *اسس اساس الظلم* نامیده)
پس طبق آیه: *اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ* حضرت طالوت علیه السلام و هر *نبی و رسول و نایبی* را فقط *خداوند* منصوب می کند و به *حکم* او *مشروعیت* می بخشد، که مردم از طریق: ۱ـ *معجزات،* ۲ـ *نبی یا رسول و امام قبلی،* ۳ـ *شواهد و قرائن،* ۴ـ *فقهاء و مجتهدین،* باید او را *شناسایی* کنند. (إرمیای نبی ایشان را معرفی کرد.)
قبلا گفته شد که: *خبرگان،* هم فقط در *شناسایی نایب منصوب* به ما کمک می کنند. (و این نقش آنها غیر از انتخاب رهبر سیاسی کشور است.)
سوم: اینکه حضرت آیه الله جوادی آملی، با *سوگند،* مقام معظم رهبری را *امامی بی نظیر* در زمان ما معرفی کردند، و اینکه مرحوم حضرت آیه الله گلپایپانی و حضرت آیه الله سیستانی، *اطاعت* از ایشان را حتی بر *مراجع* هم *واجب* اعلام کردند، ربطی به *اختلاف علمی* میان مراجع ندارد. (علم حضرت موسی علیه السلام با علم حضرت خضر صلوات الله علیه هم برابر نبود اما مردم به *أمر الهی* باید از حضرت موسی علیه السلام که منصوب بود اطاعت می کردند.)
چهارم: اگر *انتصاب الهی* أنبیاء و رسولان و نایبان آنان بر ما إثبات شود، *می توانیم* قبول کنیم که آنان *تحت نظر الهی* هستند و *عصمت ظلی* دارند. اما اگر عصمتشان برایمان قابل قبول نباشد ولی عاشق لقاء الله باشیم، باز باید از آنان *اطاعت مطلق* داشته باشیم تا به مقصدمان و بارگاه الهی برسیم. (البته اگر خرده معلومات و مدارک غرورآفرین دانشگاهی ما بگذارند!!!)
پنجم: بله، مردم بارها از *عملکرد غلط* نمایندگان رسول أکرم صلی الله علیه و آله و کارگزاران أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه *شکایت* کردند، اما این اعتراضات، مانع از *اطاعت* از نمایندگان آنان نبود. (اطاعت از هر افسر راهنمایی و رانندگی، واجب است و لو اینکه از آن فرد، در مواردی شکایت شود.)
ششم: *اظهار نظر* و *نقد و انتقاد* داشتن، ربطی به مسلمانی و لزوم *تسلیم و اطاعت* از *منصوب الهی* ندارد.
هفتم: بر خلاف تصور شما، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، منتظر *مردمی* است که با عقلانیت و معرفت و بصیرت و عبرت از تاریخ، *ظلم و جور* و *قسط و عدل* را درست بشناسند و از ظلم و جور، خسته شده و *طالب قسط و عدل* و *تشنه صالحین* و *خیر الموجودین* در تمام زمینه های زندگی باشند و *فریب ادعاهای واهی* را نخورند و اسیر *تبلیغات* نباشند و *بهترین خلق خدا* یعنی: حضرت امام علی و حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین صلوات الله علیهم را با *بدترین خلق خدا* یعنی: معاویه و یزید و ابن زیاد، عوض نکنند.
هشتم: باید برای خودم روشن کنم که: ۱ـ آیا می خواهم *تسلیم حق* باشم یا خیر؟ ۲ـ آیا مسلمانم؟ و باید از نماینده منصوب خدا، *اطاعت مطلق* داشته باشم یا خیر؟ ۳ـ اگر ایشان را *نماینده منصوب الهی* نمی دانم پس کدام فرد دیگری را *نماینده منصوب خدا* می دانم و حاضرم از او در تمام زمینه های زندگی، *اطاعت مطلق* داشته باشم؟
#قطرات_بارانی_۱۴۱۷
#پرسش
۱-آیا خبرگان مقبولیت رو هم در نظر میگیره؟و جزو شرایط رهبری هست یا خیر؟
۲-اگر شرط هست و اگر به طور کلی خبرگان خیرالموجودین رو یافت اما گمنام بود نزد مردم و بالتبع مقبولیت نداشت به دلیل گمنامی. چی میشه؟اینطوری خیرالموجودین خیلی محدود میشه.
#پاسخ
اینکه خبرگان با چه ملاکهایی *رهبر* را شناسایی می کنند، به خاطر نمی آورم.
می توانید با مراجعه به متن قانون اساسی آنها را ببینید.
اما بحث ما درباره انتخاب *رهبر سیاسی کشور* نیست.
عرض کردم خبرگان می توانند در *شناسایی خیر الموجودین* به ما کمک کنند.
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۸
#پرسش
در این پیام امکانش هست قسمت داخل پرانتز آخر متن را کمی باز تر کنید و توضیح بیشتری بفرمایین؟ ( قسمتی که آیه ی لیغفر لک الله .... هم ذکر شد)
#پاسخ
در تمام طول تاریخ برای *تمام أنبیاء و رسولان الهی* و حتی برای *خود خداوند* ، *شایعات و شبهات و اتهامات و خطاها و تخلفاتی* مطرح بوده و خواهد بود.
اما این *اتهامات* دلیلی بر *درست* بودن آنها نیست و نباید بهانه ای برای *ترک اطاعت* از آنان شود.
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۱۹
#پرسش
۱) تشخیص و شناسایی توسط کدام فقها انجام بشود؟ تمام کسانی که تحت عنوان فقیه و مجتهد آن هارا میشناسیم؟ همه ی فقها و مجتهدین که در خبرگان حضور ندارند.
۲) آیا اجتماع فقها لازم است؟ یعنی نظر حداکثر فقها مورد قبول است؟ یعنی اگر تعدادی از فقها رهبر را فرد دیگری بدانند، یا رهبر فعلی را خیرالموجودین ندانند ، تکلیف چیست؟
#پاسخ
اولا: امروز در میان *تمام فقهاء و مجتهدین* نسبت به ایشان این *اتفاق نظر* هست.
ثانیا: *نفر دومی* هم (حتی در درجات پائین تر) قابل مقایسه با ایشان مطرح نیست.
🍃واژه: #ولی_أمر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۴۲۰
#پرسش
استاد میشه خبرگان روزی در تشخیص خیر الموجودین اشتباه کنند، چون الان بعضی از کسانی که در خبرگان هستند که تعدادشان هم کم هست، خودشون چندان ولایت مدار نیستند
#پاسخ
برای شمائی که به عنوان *مسلمان* می خواهید برای تقرب به بارگاه الهی، *تسلیم نماینده منصوب الهی* باشید، باید توسط خبرگان و یا سایر فقهاء و مجتهدین، *منصوب* بودن آن فرد، *إحراز و إثبات* شود.
🍃واژه: #منصوب_الهی
@dr_ghofrani2