#قطرات_بارانی_۱۹۷۵
سلام و صلوات الهی به شما أعضاء محترم گروه *جوانان مهدوی* و *والدین امانتدار.*
*پنجاه و یکمین* پذیرائی *موکب قرآنی* گروه ما این بود که:
منظور از: ... وَ *بِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ* (منبع آب تعطیل شده) وَ *قَصْرٍ مَشيدٍ* (قصر مجلل) (حج/۴۵) چیست؟
از پاسخهای خوب همان چند نفر اندک، بسیار متشکرم.
شاید *تمام* یا *غالب* آیات قرآن را باید از دو منظر *آفاقی* (بیرونی) و *أنفسی* (درونی) بررسی کرد.
پس این *بِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ* و منبع آب *رها شده* و بلااستفاده (که اصلی ترین *نیاز حیاتی* انسان را تأمین میکند: *وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ* )(و هر قدر از آن برداشته شود، آبش کم نمیشود،) را هم میتوان در *بیرون* جستجو کرد و هم میتوان (و باید) آنرا در *درون* بیابیم.
از منظر *آفاقی* بسیاری از مفسران بدنبال *چاه و قصری* در بیرون گشته و آن را در *حضر موت* نشانی داده اند که مردم آنجا، (به خاطر بی توجهی به *حجت درونی* خود، با *حجّت بیرونی* زمانشان، حضرت صالح علیه السلام، درگیر شدند و) مورد *مجازات الهی* قرار گرفتند و *منبع آب* آنجا رها و *آن قصر زیبای ساخته شده در کنار آن،* ویران شد.
اما از منظر *انفسی،* این *منبع حیاتبخش و زیادشونده،* در *عمق وجود خود انسان* است.
یعنی: هر انسانی، خودش *صاحب چشمه حیات* است و *آب حیات و جریان زندگی،* از اعماق خود او میجوشد.
پس این عبارت قرآنی، *هشداری* است به اینکه:
انسانی که *ظلوم و جهول* به دنیا آمده، اگر به *فطرت خدائی* خود توجه نکند و *عاقل و بالغ* نشود و در مسیر *ظالم و جاهل* شدن قرار بگیرد، حتما از *توانمندیهای گرانقدر و خدادادی* و از *چشمه حیاتبخش* و از *اصل* و از *إنّ معی ربی* خودش، *غافل* میماند و با *ظاهربینی*، *ظاهرسازی*، *ظاهرآرائی*، *تبرّج* و *انگشت نما* شدن با *زرق و برق زینت* فانی مادی، عمر خود را تلف میکند و فرصتهای رشد و بالندگی و تکامل و تعالی و تقربش را حتما هدر میدهد.
چنین فرد *از خودبیگانه* و *از خودغافلی،* مانند *قصری بلند و تزئین شده و فریبنده* میشود که *منبع آب حیاتبخش* باطنش، رها شده و در نتیجه به *ویرانی قریه ی وجودی* او منجر میشود.
در طول تاریخ، هزاران هزار انسان، اینچنین *ویران* و نابود شدند.
*مثل: قارون* (آن خویشاوند حضرت موسی علیه السلام) با آن قصر ثروتش، *مثل: بلعم باعوراء* با آن قصر عبادی و ظاهراً عرفانیش، مثل: طلحه و زبیر و *مثل: شمر* که شانزده بار پیاده به *حــجّ* رفت اما *حجّت* باطنی خود را نیافت لذا با *حجّت* بیرونی خود درگیر شد.
پس *اولین شرط متحول* شدن این افراد در حال ویران شدن اینست که *عاقلانه* فریاد بزنند: * رَبَّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا.*
پس اینکه فرموده اند: *بِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ* هِيَ الَّتِي *لَا يَسْتَسْقِى* مِنْهَا وَ *هُوَ الْإِمَامُ* الَّذِي *قَدْ غَابَ*
(منبع حیاتبخش رها شده، همانست که با آن *رفع تشنگی* نمیشود و او *پیشوائی* است که *پنهان* مانده است...)
یعنی: اگر مردم، *امامت حجّت باطنی* را نپذیرند، در تمام عرصه های زندگی خود، *خودخواهانه* عمل خواهند کرد و مجبورند *راه أئمه کفر و نفاق* را دنبال کنند و از *امامت أئمه حقّ،* محروم بمانند.
خدایا؛ ما را در *خودشناسی* (که به فرمایش أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه، *سودمندترین شناخت* است) موفق فرما تا با *نور حجّت باطنی* به منبع درخشان و حیاتبخش *حُجج بیرونی* برسیم و با تبعیت از پیشوائی أئمه أطهار صلوات الله علیهم، به بارگاه *حقّ* نائل و در زمینه سازی ظهور *بالاترین تجلّی حق* در جهان، سهیم باشیم.
🍃واژه: #حج_۴۵
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۷۶
#پرسش
در نماز باخدا داریم صحبت میکنیم ومیگوییم قل هو الله احد یعنی به خدا میگوییم؟
#پاسخ
ظاهرا *مخاطب* ما چه در نماز و چه در تمام دعاها و زیارتها، *خودمان* هستیم که در *محضر خداوند* و یا در محضر *آن ذوات مقدس،* می کوشیم *گوش کر* خودمان را *شنوا* و چشممان را *بینا* کنیم و خودمان را از *غفلت* و *انحراف و گمراهی و انواع اشتباهات و تخلفات* برهانیم.
آیا شما و سایر أعضاء محترم می توانید *دلیلی* بیاورید که ثابت کند در نماز و دعا، مخاطب *خود ما* هستیم؟
🍃واژه: #مخاطب_در_نماز_و_دعا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۷۷
#پرسش
نظرتون درباره ی تفسیر آیه ی ۵۱ سوره قلم چیست؟ ﻭَ ﺇِﻥْ ﻳَﻜﺎﺩُ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍ ﻟَﻴُﺰْﻟِﻘُﻮﻧَﻚَ ﺑِﺄَﺑْﺼﺎﺭِﻫِﻢْ....
#پاسخ
آن آیه کریمه، حکایت از این دارد که *دنیاپرستان خودخواه و منافق دیروز و امروز،* چهل سال با *محمد امین،* هیچ *مشکلی نداشتند* اما با *رسالت الهی* و *قرآن حیاتبخش* ایشان، که باعث می شود مردم به آنها *سواری ندهند،* سر جنگ داشته و دارند و *چشم دیدن او و هیچ رهبر منصوب دیگری را هم ندارند* لذا (برای ترور شخصیت ایشان،) ایشان را در رسانه های خود، *دیوانه* معرفی می کردند و *معرفی می کنند* و این *دشمنی شیطانی* خود را *هر روز بیشتر* نمایان می کنند.
۱_ پس داستان *محدود* به زمان رسول أکرم صلی الله علیه و آله، نبوده و نیست و همچنان (با کاریکاتورهای مجلات اروپائی)(و تحریفات و دروغهای رئیس دولت خائن امروزمان که شیطان بزرگ راپ با حر بن ریاحی مقایسه می کند) شدیدتر ادامه دارد.
۲_ پس آن آیه، از *نفرت ـ دائمـــی ـ بعضی از افراد به ظاهر خودی،* از *ذکر = قرآن و رهبر منصوب* (تا انتهای تاریخ) صحبت می کند و هیچ کاری به *خوشگلی* رسول أکرم صلی الله علیه و آله ندارد.
۳_ پس این *دشمنی آشکار و ارادی و مهندسی شده* با *شورچشمی ناخودآگاه* (اگر باشد) هیچ ربطی ندارد.
🍃واژه: #شورچشمی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۷۸
#پرسش
نظرتون دربارهی واژه ی پرتکرار *اولی الابصار* چیست؟
#پاسخ
لطفا ابتدا خود شما بفرمائید:
۱ـ *اولی* یعنی چه؟
۲ـ فرق اولی با *ذو* چیست؟ (مثلا در : اولی القربی با ذوی القربی)
🍃واژه: #اولی #ذو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۷۹
📌همراه با نظرات شما
به نظر میرسد طبق مطالبی که دوستان بزرگوار از متن تفاسیر فرستادند و معنی این لغات مصداق قرار دادن امام یا ولایت برای بئر و قصر درست باشد
اما نکته ای که هست این حقیقت تکان دهنده است که *چاه و قصر هستند* و میتوان برای رفع نیازهایمان به آنها مراجعه کنیم ولی *این ما هستیم که به سراغ آنها نمیرویم* تا رفع عطش کنیم و با بهره بردن از آب گوارای آن چاه به آباد کردن خرابیها بپردازیم و به استحکام و قوت و سرافرازی برسیم
📌همراه با نظرات استاد
*تأئید* شما درست است.
اما اینکه *چرا سراغ آنها* نمی رویم به خاطر اینست که با *غلبه اخباریگری* بر اکثر حوزویان و سخنرانان، متأسفانه به شکلهای مختلف با *ولایت حجت باطنی و عقل* مبارزه شده و می شود.
🍃واژه: #بئر #قصر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۰
#پرسش
امکانش هست که چند منبع برای مطالعه معنای واژه های قرآن بفرمایید؟
#پاسخ
متأسفانه به خاطر *بی أعتنائی غالب حوزویان و سخنرانان،* منبع جامع و بی نقصی برای فهم *تمام مفاهیم قرآن* در دسترس نیست.
کتاب بسیار ارزشمند *التحقیق،* از میان سایر کتابهای لغت، تلاش بهتر و بیشتری را ابراز کرده است.
کتاب *مفردات راغب* هم منبع اصلی اکثر علماء حوزه است.
حضرت آیه الله جوادی آملی و جناب آقای قرائتی، توجه بیشتری به واژه ها دارند و در آثارشان می توان آنها را جستجو کرد.
اما از هر منبعی *جامع تر و دقیق تر و کاربردی تر،* خود قرآن است که *تبیانا لکل شیء* است.
🍃واژه: #واژه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۱
#پرسش
اگر *قرآن مبین* است چه نیازی به *تفسیر و تدبر* در آن هست؟
#پاسخ
تمام مشتقات *بیان* و *مبین* به این معنی است که آن کتاب یا آن امام، *نیازمند استدلال* و *تفهیم و تفهم* است و به معنی *بی نیازی به شرح و تفصیل و توضیح* نیست.
پس *علمه البیان* یعنی: به انسان، توانایی *تفهیم* و *تفهم* آموختیم.
🍃واژه: #علمه_البیان
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۲
📌همراه با نظرات شما
اگر چشم زخم حقیقت هم داشته باشه به چشم ظاهری و مادی که نباید برگرده.
ماده که حسادت نمیکنه که بخواد واکنش نشون بده.حسادت مربوط به روحه...
📌همراه با نظرات استاد
سلام و برکات الهی بر شما و بر دقت مؤمنانه شما.
آفرین به شما که متوجه *غیر ارادی* بودن *شور چشمی* (اگر به فرض محال باشد) شدید.
و اینکه با *ابراز حسادتی* که به شکلهای مختلف، و به صورت *ارادی و عمدی و ظالمانه و فسادأنگیز* صورت می گیرد، خیلی فرق دارد.
🍃واژه: #چشم_زخم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۳
#پرسش
ولی ما که برای تفسیر آیات به المیزان رجوع داریم، پس چی؟!!
تو المیزان هم بحث چشم زخم رو داره
یعنی علامه طباطبایی انقدر علم نداشتن که .....
#پاسخ
با سلام و احترام به شما؛
و با سلام و احترام فراوان به مرحوم علامه طباطبائی که *تحت فشار خردکننده حوزویان متحجر أشعری مذهب،* در تنهائی و به تنهایی، *تحولی* در *نگاه به قرآن* پدید آورد.
اما همانطور که *نکات ارزنده جدیدی* که ایشان مطرح فرمودند، هیچ *اهانتی* به مفسرین قبلی که آنها هم در *انزوا و تحت فشار متحجرین،* تفسیر نوشته بودند، *نیست.*
و همانطور که *نکات جدیدی* که شاگرد ایشان حضرت آیه الله جوادی آملی، در *تفسیر تسنیم* بیان می کنند و *برخی نظرات استادشان* را *نقد و رد* می کنند هم *اهانت* به حضرت علامه *نیست،*
بیانات تفسیری *بسیار بدیعی* که *حضرت امام* رحمه الله علیه و *مقام معظم رهبری* حفظه الله تعالی ارائه کرده اند هم باز *اهانت* به دیگران محسوب نمی شود.
طبق فرمایشات حضرت امام رحمه الله علیه در کتاب *آداب الصلوه* ، باب *تدبر و استفاده های عرفانی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی و ادبی* از قرآن، *همیشه و برای همگان، باز* است.
اصلا *شیعه* (طبق فرمایش أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه) یعنی: انسان عاقل *بر خط* و *به روز.* (آنلاین + آپ تو دیت)
🍃واژه: #تدبر #آنلاین #آپ تو دیت
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۴
#پرسش
امکانش هست، بیشتر راجع به جهاد همسرداری صحبت بفرمایید؟
#پاسخ
ظاهرا طبق *برخی از آیات قرآن،* مردان، *خصوصیاتی* دارند که آنها را در معرض *بی تعهدی* و *دنیاطلبی* و *فزون طلبی* و *فساد* و *سفک دماء* و *رذائل مختلف* قرار می دهد.
لذا *بانوان مؤمن و صالح و قانت* قرار است با *دلربایی دائمی* و *مراقبت هنرمندانه و نامحسوس* خود، زمینه آسمانی شدن *نگاه* مردان را فراهم کنند.
ازدواج *اسلامی،* مهمترین مقصدش همین *همسرداری* است (از نظر قوانین تمام کشورها هم *تمکین زن* اصل ازدواج است) و مسئله *بچه آوری* و *بچه داری* و *خانه داری* و *آشپزی* و *مهمانداری،* پوششهایی هستند تا بانوان بتوانند بطور *نامحسوس* به مأموریت اصلی خود بپردازند.
این همه *ریزشی* که در طول تاریخ برای *مردان قله نورد* رخ داده، *عظمت مأموریت و رسالت بانوان* را إثبات می کند و برای اهل تأمل، روشن می کند که *کمترین غفلت زنان از شوهرانشان،* چه ضایعات جبران ناپذیری را در عرصه های سیاسی و علمی و فقهی و اجتماعی و فرهنگی ... پدید آورده و می آورد.
🍃واژه: #جهاد_همسرداری
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۵
📌همراه با نظرات شما
از اینکه به سوال بنده پاسخ داده شد متشکرم
البته همونطور که گفته شده در زمان ظهور مردم احساس میکنن که اسلام جدیدی آورده شده
بنده هم احساس میکنم که باورهای قبلی غلط بوده و خیلی سخته اونها رو ویران بکنم و در جدال با خودم هستم. لطفا مرا هم دعاکنند.
فرموده بودی یک آیه ای رو پیدا کنم و براتون بفرستم
آیه ۱۵۸ سوره مبارکه انعام
هَلْ یَنْظُرُونَ إِلاَّ أَنْ تَأْتِیَهُمُ الْمَلائِکَةُ أَوْ یَأْتِیَ رَبُّکَ أَوْ یَأْتِیَ بَعْضُ آیاتِ رَبِّکَ یَوْمَ یَأْتی بَعْضُ آیاتِ رَبِّکَ لا یَنْفَعُ نَفْساً إیمانُها لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ کَسَبَتْ فی إیمانِها خَیْراً قُلِ انْتَظِرُوا إِنَّا مُنْتَظِرُونَ
📌همراه با نظرات استاد
سلام و صلوات الهی بر شما؛
1ـ قبل از سال ۵۷، *اسلامی* که در جامعه مطرح بود، تقریبا هیچ خاصیتی و با *اختناق حاکم* هیچ مشکلی نداشت، اما با ظهور *حضرت امام خمینی* رحمه الله علیه و شاگردان ممتاز ایشان مثل مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی، یکباره *تجدید بعثت* شد و ما با یک *اسلام نابی* مواجه شدیم که زمینه *انقلابی با شکوه* را فراهم و دماغ اختناق را به خاک مالید و *چشم* استکبار را *کور* کرد.
پس از *آماده شدن حامیان ظهور نهائی حق* و *منتظرین واقعی* هم (که نشانه آن *انتخاب صالحان* برای تمام عرصه های مدیریتی است،) بار دیگر مردم خود را با *قرآن و اسلامی* مواجه می بینند که کمترین بوی *خرافه* و *کهنگی شأن نزول* و *تحجر* و *لائیک و سکولار بودن* و *جبر* و .... نمی دهد.
فراهم آمدن *زمینه این تحول بزرگ و جهانی،* هم به *تلاش تک تک افراد* جامعه و هم به *تلاش مضاعف خواصی* که در *مراکز آموزشی و فرهنگی و علمی و رسانه ای* نقش تعیین کننده ای دارند، بستگی دارد.
۲ـ أحسنت به *انس قرآنی* شما.
آری این یکی از آیاتی است که *بی ارزشی* ایمان *بعد از ظهور نهائی حق* را بیان می کند.
🍃واژه: #انعام_۱۵۸ #اسلام_نابی
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۶
#پرسش
لطفا سند این صحبت خود را بفرمایید.
#پاسخ
لطفا به اولین مسائل *رساله* مرجع خود مراجعه بفرمائید.
🍃واژه: #اجتهاد
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۷
📌همراه با نظرات شما
بحث سر وجود یا عدم وجود چشم زخم..
📌همراه با نظرات استاد
*هیچ آیه ای* و *هیچ مفسری،* و *هیچ دانشمندی* تا کنون *شور چشمی* را *اثبــات* نکرده است.
اگر نمونه ای سراغ دارید که *اثبات* کرده باشند لطفا ارائه بفرمائید.
آیات انتهائی سوره قلم هم، ضدیت *مسلمان نماها* را با *قرآن* و *أمیرالمؤمنین = رهبر منصوب الهی* بیان می کند (که به همین دلیل، *حامیان حوزوی ولی فقیه* از زمان حضرت امام تا کنون، ـ چه در عراق و چه در ایران ـ اندک اند.)(کاش فرصت می داشتید مطالب پایانی وصیتنامه سرشار از شکایت شهید سردار سلیمانی را بارها می خواندید.)
🍃واژه: #چشم_زخم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۸
📌همراه با نظرات شما
..... همانطور که ترجمه های مختلف و تفسیرهای مختلف برای قرآن کریم وجود دارد. اما اگر یک تفسیری را ما رد نموده و یا ترجمه ای را به کم تقوایی متهم کنیم این خلاف اخلاق است.
📌همراه با نظرات استاد
اگر به مقام شامخ *اهل قرآن* جسارت کرده ام از خداوند طلب مغفرت دارم.
اما بسیار مراقبم که در هیچ سخن و پاسخی، *بی تقوائی* را به فردی نسبت ندهم.
(هر چند که *سکوت غیر قابل توجیه* خواص امروز در مقابل این همه ضدیت با انقلاب و مقدسات، قطعا آنها را در معرض انواع اتهامات قرار داده است.)
🍃واژه: #سکوت غیر قابل توجیه
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۸۹
📌همراه با نظرات شما
*چه بخواهیم چه نخواهیم واقعیت چشم زخم وجود داره همانطور که در قرآن امده*
خیلی چیزها براساس معیار عقل هنوز توجیه نشده مثلا نجاست سگ از لحاظ عقلی چطور توجیه میشه؟
📌همراه با نظرات استاد
۱ـ لطفا *احتمال* مطرح در کتابها و *توهم* بدون دلیل خودتان را به *قرآن* نسبت ندهید.
۲ـ لطفا به احترام *عقل خودتان* به *مقام شامخ اولین حجت الهی و رسول باطنی* جسارت نکنید.
اگر چیزی *هنوز توجیه و روشن نشده* (مثل علت نجس اعلام شدن خیسی سگ)، *نقص علم* را اثبات می کند نه *نقص عقل* را.
متأسفانه تمام *طرفداران شور چشمی و خرافات* و *تمام مخالفین ولایت ولی منصوب الهی،* ابتدا با *عقل* مشکل دارند و سپس *قرآن* را *منحصر برای فقهاء* (و مفسرین) می پندارند.
این مطلب در بیانات حضرت امام رحمه الله علیه در کتاب *آداب الصلوه* به روشنی توضیخ داده شده و معنای درست *تفسیر به رأی* برای *اولین بار* در بیان مستدل و نورانی ایشان روشن شده است.
🍃واژه: #چشم_زخم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۰
#پرسش
.... نعوذبالله خداوند در حق حیوانی همچون خوک و سگ ظلم کرده که این حیوانات را نجس آفریده است؟
#پاسخ
*تمام نجاسات* و *تمام خبائث،* برکات فراوانی دارند و *اسباب آزمایش مردم* هستند.
🍃واژه: #نجاسات #آزمایش
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۱
#پرسش
علاوه بر قرآن در نهج البلاغه هم درباره چشم زخم آمده است،چطور ممکنه همه ی مفسرین و مترجمین بالاتفاق اشتباه کنند؟
#پاسخ
لطفا *اشتباهی که در ترجمه* رخ داده به أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه نسبت ندهید.
در آن عبارت، فقط کلمه *عین* به کار رفته که بیش از قرآن نیازمند تفسیر و توضیح است که مترجم به خودش اجازه داده و آن را *شور چشمی* ترجمه کرده است.
در دعاء سی و سی صحیفه سجادیه هم آن حضرت *استخاره* چیز دیگری گفته اند اما برخی از مترجمین به خودشان اجازه داده و در ذیل همان دعاء روشهای *فال گیری* را (بر خلاف فرمایش صریح امام) به اسم استخاره توصیه کرده اند.
🍃واژه: #چشم_زخم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۲
📌همراه با نظرات استاد
*برداشت همه یا برخی از مفسرین* به معنی این نیست که قرآن نظر آنها را *تأئید* می کند.
لذا وقتی *مفسرین* (که هرگز مورد تأئید غالب حوزه ها و فقهاء نبودند.)(لذا تمامشان به تنهائی کار کرده اند، در حالی که تفسیر یک کار بسیار تخصصی و جمعی است.)(و آیه الله جوادی آملی، اولین فقیهی است که تفسیر می گوید.) از یک *نظریه* طرفداری می کنند، حتی *خود آنها* هم نظرشان را *نظر قرآن* نمی دانند.
🍃واژه: #تفسیر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۳
#پرسش
آیا تفسیر اثبات شده علامه طباطبایی و... یک عقیده خرافی است؟
#پاسخ
آن دو مفسر، نظر شایع را نقل و از آن حمایت کرده اند اما *اثبات* نکرده اند.
به خاطر اینکه برخی از أعضاء این گروه *درگیر مسائل دیگری* هستند و از این *مجادله* که فقط به خاطر *ملاک قرار دادن چند اسم* صورت می گیرد خشنود نیستند، لطفا از *اطاله کلام* صرفنظر کنید.
🍃واژه: #چشم_زخم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۴
#پرسش
استاد من در جایگاهی نیستم که بخوام چیزی رو به کسی نسبت بدم...صحبت من اینه که درصورتی که این مسئله چشم زخم درست نباشه چطور هیچ کسی تا به حال این مسئله رو به افراد گوشزد نکرده؟اگر غلطه چرا باید این غلط در بین مردم رایج بشه و هیچ کسی چیزی نگه؟!شما به عنوان فعال فرهنگی اقدامی برای اصلاح و توجیه مفسرین و مترجمین کردین؟
#پاسخ
طبق *ترجمه های رایج* أمیر المؤمنین صلوات الله علیه به صراحت فرموده اند *عقل زنان ناقص است.*
آیا این *ترجمه* چون تا کنون مورد نقد قرار نگرفته به معنی درست بودن آنست؟
مردم یک کشور منحوسی چنین ضرب المثلی دارند که: *گاوی که اول وارد زمین می شود، برنده است.*
متأسفانه از همین قانون، معاویه های هر زمان استفاده کرده و می کنند و *کلام غلط* (و بدعتها) را رایج میکنند و *سنگی* را در اذهان می اندازند که صد عاقل هم نتوانند آن را درآورند.
آری. به یکی از مفسرین، اشتباهی را که فرموده بودن عرض کردم و ایشان در حضور سه معمم دیگر دستهایشان را بالا بردند و مطلب درست را بسیار پسندیدند و پذیرفتند و حتی *با ذکر دو یا سه آیه آن را تأئید هم کردند* اما فرمودند: تو برو از طرف من بگو درست اینست!!!
🍃واژه: #چشم_زخم
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۵
📌همراه با نظرات شما
کاملا درست و متقن است فرمایش شما
به همین دلیل هم نظریه شما هم دلیلی بر انکار این موضوع نیست. لذا ما نباید به صورت جامع و کامل این نظر مفسرین و مترجمین قرآن کریم را رد نموده و یا بعضا اشتباه بدانیم.
لذا نیازمند تغییر در نگرش و عنوان نمودن مطالب قرآنی از سوی شما عزیز بزرگوار است.
📌همراه با نظرات استاد
کلام آخر.
شاید نتوانستم برای شما روشن کنم که غرض از این گفتگو *بی احترامی* به نظر مترجمین و مفسرین نیست (که کاش شماها هم به جای تاکید بر *اسم* افراد، *دلایل عقلی و نقلی* آنها را مطرح می کردید،)
تمام اصرار بر اینست که *نظر هیچ فردی غیر از اهل بیت وحی* را *نباید* نظر قرآن تلقی کرد.
مجددا خواهش می کنم *بحث شورچشمی* و *حمایت از مترجمین و مفسرین* را به پایان برسانید و اجازه بدهید همگی ابتدا *حجیت عقل* را خوب بفهمیم.
زیرا *ریشه تمام اختلافات بشر* همین است که فرق *عقل* با *علم* با *نفس* با *فکر* با *محاسبه* ... برایش روشن نیست و *خواص شیعه* هم (به خاطر حاکمیت دولتهای سنی مذهب بر تمام کشورهای اسلامی تا همین اواخر) برای روشن شدن این موارد فرصت و امکان چندانی نداشته اند.
🍃واژه: #شور_چشمی #حجیت_عقل
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۶
با سلام و احترام به شما أعضاء محترم گروه *جوانان مهدوی* و *والدین امانتدار.*
*پنجاه و دومین* پذیرائی *موکب قرآنی* گروه ما اینست که بفرمائید:
*پیام* فقط همین عبارت قرآنی چیست: *لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنا*
(اندوه و غم به خود راه مده زیرا خدا با ماست.)
انتظار اینست که حداقل *صد نفر* اظهار نظر بفرمایند.
*حی علی التفکر*
🍃واژه: #لاتحزن_ان_الله_معنا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۷
#پرسش
لطفا فرق بین به *تنهائی* و در *تنهائی* رو میفرمایید
#پاسخ
*به تنهائی* و *در تنهائی* (مثل عبارت: وتر الموتور) کمی با هم فرق دارند. توضیح اینکه:
متأسفانه پس از حکومت کمتر از پنج ساله أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه، تا امروز تمام کشورهای اسلامی *تابع فرهنگ أهل سنت* بوده و هستند و کشور عزیز ایران هم تا همین اواخر تابع این فرهنگ بود و هم اکنون هم بخشهای قابل توجهی از کشورمان هنوز با این فرهنگ زندگی می کنند.
لذا جهان اسلام همیشه تحت تأثیر *مفسرین اهل تسنن* و *اسرائیلیات* و *روایات جعلی* بوده است.
تا اینکه در *قرن پنجم،* مرحوم شیخ طوسی، به *تنهائی* با *تفسیر تبیان* کوشید تا حدودی *قرآن را از منظر شیعه* اما به زبان *عربی* مطرح کند.
در *قرن ششم،* مرحوم *ابوالفتوح رازی* شاید *اولین تفسیر فارسی* را ارائه کرد.
در *قرن هشتم* هم توسط مرحوم *جرجانی،* تفسیر *گازر* به فارسی ارائه شد. (که شاید خلاصه ای از همان تفسیر مرحوم ابوالفتوح رازی بود.)
تا قرن *چهاردهم* (قرن حاضر) که چند تفسیر (جزئی و کلی) دیگر به زبان فارسی ارائه شد.
با اینکه برای *آیات الاحکام* (که حدود ۱۷۶ آیه اند)، *چندین حوزه ی علمیه در ایران و عراق با هزاران طلبه و فقیه، *تحقیقات و مباحثات مشترکی* دارند،
اما متأسفانه اولا: قرآن، *جزء دروس اصلی حوزه های شیعی* نیست، ثانیا: هیچگونه *همکاری* و کمترین *حمایتی* برای اندک *مفسرین* وجود ندارد.
پس آنها به *تنهائی* و در *تنهائی* به این کار بزرگ پرداخته اند و هرگز خود آنان از کار خودشان رضایت کافی نداشتند.
لذا مرحوم طبرسی، در عمر پر برکت خود، *چند* تفسیر نوشت.
و همانطور که یکی از اعضاء محترم فرمودند (و خود من هم در جلسه ای که این جمله بیان شد حضور داشتم) حضرت علامه طباطبائی (در پاسخ به یکی از علماء که فرمود: المیزان، فصل الخطاب و تفسیر کامل است) فرمودند: همان بیست سال پیش که من المیزان را شروع کردم، کهنه شد. قرآن، هر *دو سال* نیازمند تفسیر جدید است.
حدود *بیست سال* است که (حداقل) *آقای قرائتی* با *مستندات* قوی، برای جلب توجه *تمام علماء و فقهاء و مراجع* حوزه ها به *قرآن* تلاش می کند، اما متأسفانه کمترین موفقیتی به دست نیاورده و کماکان، قرآن در جامعه اسلامی، *مهجور* مانده است.
🍃واژه: #تفسیر
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۸
#پرسش
فرزندانی که بعد از سن تکلیف نمازشونو مرتب می خونن چطور تشویق کنیم که موثرتر باشه؟ مثلا هدیه گرفتن براشون تحت این عنوان مناسبه؟
و اینکه تشویق دختر با پسر متفاوته؟
#پاسخ
۱ـ تشکیل نماز *جماعت* در خانواده (با حضور مادر و فرزندان و مهمانان به امامت پدر یا پدر بزرگ و هر مرد صالح تر حاضر در خانه)، آن هم در *اول وقت* و *گفتگوی جذاب و شیرین چهار پنچ دقیقه ای بین دو نماز* خودش *بهترین تشویق* است.
۲ـ *دعای والدین* برای بچه ها (رَبِّ اجْعَلْني مُقيمَ الصَّلاةِ *وَ مِنْ ذُرِّيَّتي* ) و استعانت از خداوند، بهترین سرمایه گذاری برای آنهاست.
۳ـ گفتگوی مادر و پدر *درباره نماز بچه ها* و *دعای خیر آنها برای اینها،* بطوری که *بچه ها هم غیر مستقیم بشنوند،* تأثیر پایداری خواهد داشت.
۴ـ تهیه *جا نماز نو و مُهر بزرگ و تمییز* و *سجاده زیبا و نو* و مشخص بودن *محل قرار گرفتن سجاده آنها* برای بچه ها بسیار تأثیرگذار است.
۵ـ تشویقات زبانی مستقیم و دعای خیر نسبت به آنها هم خوب است. (اما برخی از بچه ها از این تشویقات، خوششان نمی آید و احساس کودکی به آنها دست می دهد. پس این تشویق مستقیم باید *مناسب* سن و روحیات بچه ها باشد.)
۶ـ بیش از *تشویق* باید والدین به *عوامل نفرت فرزندان از نماز* توجه داشته باشند.
مثال ۱: *بیدار کردن* بچه ها به هنگام صبح ، هرگز نباید به *اسم نماز* باشد.
مثال ۲: *نماز اول وقت* قطعا *واجب نیست* پس اگر به هر دلیل فرزندان نمازشان را با *تأخیر* خواندند، هرگز نباید مورد *مذمت و شماتت* قرار گیرند.
🍃واژه: #نماز
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۱۹۹۹
#پرسش
زمان مناسب برای اینکه فرزند دختر یا پسر محل خواب خود را جدا کنند و در اتاقی که به نحوی برای خود آنها اختصاص داده شده است بخوانند چه زمانی هست و نحوه این کار باید چگونه باشد چون به دلیل اینکه میگوید خواب ترسناک میبینم حاضر به تنها خوابیدن نیست
#پاسخ
۱ـ حل این مسئله، به شرائط و ابتکار والدین بستگی دارد و فرمول ثابت و یکنواختی احتمالا ندارد.
۲ـ تفکیک خوابگاه فرزندان از *والدین* و از *یکدیگر* باید از سنین خیلی پائین شروع شود.
۳ـ تفکیک در سنین بالاتر، باید با *بهانه های هنرمندانه* صورت پذیرد تا حساسیت آنها تحریک نشود و *ذهنیت* پیدا نکنند.
۴ـ لازم است شبها *چراغ کم نوری* در راهرو یا هر مکان مناسب دیگری روشن باشد تا زمینه ترس فراهم نشود.
۵ـ باید شام، *سنگین* نباشد و فاصله شام تا خواب، زیاد باشد و قبل از خواب، افراد تحرک و پیاده روی داشته باشند تا آرامش در خواب لذت ببرند.
۶ـ والدین *خصوصا* مادر، حتما باید *بعـــد* از فرزندان بخوابند و *قبــــل* از آنها بیدار شوند.
۷ـ *وضو* گرفتن والدین (همراه با یادآوری آن به فرزندان) و *شب بخیر* گفتن و شنیدن با مهربانی و نوازش و *بوسیدن فرزندان* و یادآوری خواندن سوره های *چهار قل* و خوابیدن با شادی و امیدواری به فردائی بهتر، إن شاء الله تعالی آنها را از کابوسها می رهاند و رؤیاهای صادقه را روزیشان می کند.
🍃واژه: #خواب_فرزندان
@dr_ghofrani2