#قطرات_بارانی_۳۵۵۰
#پرسش
۱.اینکه میگویند برای غلبه بر نفس تظاهر به خوبی کنید تا در انسان نهادینه شود، صحیح است؟ ۲-اگر درست است , آیا با فرمایش شما فرق دارد؟
۳- تضاد با تظاهر فرق دارد؟
#پاسخ
۱ـ آری، حضرت أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه می فرمایند: *ذللوا أنفسکم بترک العادات* و *قــــــوّدوها الی فعل الطاعات.*
(با ترک عادتها نفس خود را رام کنید و آن را به انجام طاعات *بکشانید* )(غررالحکم)
۲ـ *اطاعت ارادی* از کارهای *عاقلانه* و *قرآنی* و *اسلامی،* چنان *شیرینی* و *لذتی* دارد که معمولا *فطرت* انسان را *بیدار* و به *تکرار* آن اطاعت، *مشتاق* می سازد و این *نفاق* نیست.
۳ـ مثلا وقتی افراد *برای اولین بار* به باشگاه ورزشی (مثلا: رزمی) می روند و از *مربی* آن *اطاعت* می کنند، *اشتیاق* تقریبا *تمام* آنها برای تداوم آن ورزش، افزوده میشود.
۴ـ *نفاق* وقتی است که شخص قلباً *نمی خواهد* اطاعت کند اما (به عللی) خود را *مجبور* می بیند که به *دروغ* وانمود کند که اطاعت می کند. (مثلا جاسوسی وارد کلیسائی شده و خود را مجبور میبیند که کارهای آنها را تکرار کند اما قلباً از آن کارها *بیزار* هست.)
۵ـ *تضاد،* مخالفت درون با بیرون است، اما *تظاهر* (مثل هر رزمایشی)، *تمرین* مقاومت و اقتدار است که *خودی* را دلگرم و *دشمن* را *مأیوس* می کند.
👈واژه: #نفاق #تضاد
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۱
#پرسش
شاید مسئله اصلی برای اکثر ما این باشد که: چگونه بکوشیم تا این صداقت ایجاد شود؟
#پاسخ
*صداقت* محصول *خودشناسی* عاقلانه و *خودسازی* مؤمنانه و *ترجیح ندادن مخلوق بر خالق* است.
👈واژه: #صداقت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۲
#پرسش
در خصوص راهکارهای مبارزه با فساد اداری در منابع دینی ما مطالبی هست که مدون شده باشه و بشه بهش استناد کرد؟
#پاسخ
۱ـ بطور مشخص در *نامه ۳۱* و *نامه ۵۳* نهج البلاغه، *کاربردی ترین راهکارها* برای جلوگیری از *فساد اداری* و تحقق *عدالت اجتماعی* مطرح شده است.
۲ـ اما برای *اجرائی شدن* آنها، ابتدا انسان باید با *انس و فهم و قبول قرآن،* به *خودشناسی* و *اخلاق انسانی* برسد و از *ظاهربینی* و *دنیاگرائی* صرفنظر و *نگاه* موحدانه پیدا کند.
👈واژه: #فساد_اداری #نامه_۳۱
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۳
#پرسش
مردی که دائم وقت های تعطیل و آخر هفته شو با دوستا و همکارانش میگذرونه و روزهای دیگه در طول هفته هم فقط برا خواب میاد خونه و واسه خانوادش وقتی نمیذاره.... چیکار باید کرد؟
#پاسخ
۱ـ همانطور که مسلمانان با داشتن *نیاز* به خوردن و آشامیدن، *مؤمنانه* یک یا چند روز و گاه یکماه و بیشتر، *روزه* می گیرند، بانوان مؤمنی هم که شوهرانشان به رفع یکی از *نیازهای جامعه* مشغول هستند، (با اینکه بطور طبیعی نیاز به آغوش شوهر دارند) اما باید بتوانند *نبود شوهر* را مؤمنانه بپذیرند.
۲ـ البته *بانوان مؤمن* مانند یک *دیدبان دقیق* و *پزشک حاذق،* بطور *نامحسوس،* (و بدون قصد مچ گیری و سرزنش و عیبجوئی،) از یکسو می کوشند *بیشترین جذابیت و دلربائی* را برای شوهرشان ابراز کنند، و از سوی دیگر دائما و مؤمنانه، *مراقب* افکار و گفتار و رفتار و اخلاق شوهرشان باشند تا از غفلت و انحراف و تخلف آنها به موقع و هنرمندانه، *جلوگیری* کنند.
۳ـ اینکه ایشان برای با خانواده بودن، وقتی را اختصاص نمی دهد، از *دو حال* خارج نیست. یا واقعا به کارهای مهمی مشغول است و یا از *بودن با شما* لذت نمی برد. چرا؟
۴ـ *آرایش* برخی از بانوان، ممکن است برای خود آنها زیبا باشد، اما برای شوهرشان، *مشمئز کننده* است.
۵ـ شاید *آرایش* بانوان، ایرادی نداشته باشد، اما آنها *آراسته* نباشند.
۶ـ کم نیستند بانوان زیبارو و آراسته ای که به اندازه کافی، *خندان* و *شیرین زبان* و *مشوق* نیستند.
۷ـ هر گونه *انتقاد* ، *ایرادگیری* ، *شکایت* ، *نق زدن* ، *عیبجوئی* ، *ابراز حساسیت* (به گفتار و رفتار شوهر با دیگران)، *مرور خاطرات تلخ گذشته* ، *نصیحت کردن* و *مقایسه کردن* و ..... شوهر را از خانه و خانواده، *فراری* می دهد.
👈واژه:#آرایش #آراسته #خندان #فراری
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۴
#پرسش
.... گاهی اینقدر تذکرات شما رو به خودم میگیرم که حس بدی نسبت به خودم پیدا میکنم. ناچارا شروع میکنم به نوشتن کارها و...تا کمی از دست خودم راضی باشم و خودم را بیشتر قبول کنم.
#پاسخ
اگر به *خودشناسی* بپردازید و اگر برای تمام کارهای روزانه و هفتگی و ماهانه خود *برنامه کتبی* داشته باشید و اگر *انس روزانه* با قرآن داشته باشید و با گفتگوهای شیرین و مناسب، خودتان را با *شوهرتان* تنظیم کنید، این *دلشوره* شما از بین خواهد رفت.
👈واژه: #خودشناسی #دلشوره
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۵
#پرسش
....فرمودید دانش آموزان آموزش را دوست ندارند چون براشون توهین هست که بگیم تو هیچی بلد نیستی بیا یادت بدم و درستش اینه که یاد آوری باشه نه آموزش....
عامل رشد را سوال، معرفی فرمودید
ویژگیهای سوالی که عامل رشد باشد چیست؟
#پاسخ
۱ـ استکبار با تحمیل این نظام آموزشی توسط مزدوران خود به ما، دنبال *عقیم* کردن *تفکر و تعقل و ابتکار* و *تحقیر* دانش آموزان و فقط بر مبنای *حفظ* اطلاعات که عامل *غرور و تکبر و رقابت و حسادت* آنهاست.
۲ـ اما قرآن با *طرح انواع مطالب محسوس* و *پرسشهای تفکر برانگیز و معقول* و دعوت به *خودشناسی،* زمینه *تذکر* و *یادآوری* و *عبرت گیری* و *رشد* افراد را فراهم می آورد.
۳ـ *آزمایشات محسوس* هم به راحتی می توانند *علم بالقوه* افراد را *شکوفا* کنند و بر شوق *طلب علم* آنها بیفزایند.
۴ـ *پرسشهای تفکربرانگیز* و *رشد دهنده* پرسشهائی هستند که انسان را به *بدیهیات عقلی* متوجه می سازد. مثلا: قرآن *مساوی نبودن* برخی چیزها را به رخ انسان کشیده است و یا *توجه* انسان را به *خالق* و *مالک* و *رازق* او و تمام مخلوقات جلب می کند.
۵ـ قرآن در *سوره طور* مسائلی را مطرح می کند که انسان به *تفکر* و *بررسی تمام احتمالات ممکن* و *پاسخگوئی به خودش* وادار شود.
👈واژه: #طلب_علم #طور #تفکر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۶
#پرسش
در مورد این که فرمودند *حق دختر بر پدر اینست که سوره نور را به او یاد بدهد* میخواستم بپرسم *از چه سنی* باید به دختر یاد داده شود؟ با توجه به اینکه بحث *زناکار* در ابتدای سوره مطرح شده آیا مناسب است ترجمه آن توسط پدر مطرح شود؟ لطفاً در ای زمینه توضیح دهید.
#پاسخ
به نظر می رسد:
۱ـ هر توصیه ای به والدین درباره فرزندان، ابتدا منظور *توجه خود والدین* به آن مورد است. پس پدر ابتدا باید خودش، *مفاهیم نورانی* و *محتوای* پر نکته و *جایگاه زن* در سوره *نـــــــور* را (با هدایت و تذکر نامحسوس مادر) خوب بفهمد و در مرحله بعد به نحو مناسبی برای دخترش مطرح کند.
۲ـ قطعا طرح *جایگاه زن* و *خطراتی* که *عظمت و قداست* او را *تهدید* می کند، باید *متناسب* با *میزان بلوغ* و *رشد معرفتی* دختر باشد.
۳ـ شاید بسیاری از *نکات مهم* را بهتر باشد *در مباحثه والدین با هم،* یا *پرسشهای آنها از یکدیگر* مطرح شود به نحوی که *دختر* هم بشنود. (مثلا: در خودرو، یا مهمانیهائی که دختر هم در آن حضور دارد و می تواند بشنود.)
۴ـ والدین باید *باور* کنند که دختران، معمولا از *سن بلوغ،* تمایلات *جنسی* پیدا می کنند و در حدود یازده دوازده سالگی، *دنبال دوست پسر* و *جلب توجه جنس مخالف* هستند.
۵ـ این *تمایلات* خصوصا در دخترانی که توسط *مادران غافل* در *عروسی های غیر مجاز* با *لباسهای غیر مجاز* به *بدن نمائی* و *رقصیدن* کشانده می شوند، قطعا *بیشتر* است.
۶ـ پس والدین موظف اند مفهوم *زنــــا* را ابتدا خودشان خوب *بفهمند* (که غالبا نمی دانند.)
۷ـ زمانی که *ضرورت حفاظت* و *مخفی کردن* از هر چیز *گرانقیمتی* مانند: *سکه، جواهر، ارز و پول و گوشی* در برابر *سارقین* بسیاری که در کمین آنها هستند، به فرزندان *تفهیم* می شود، باید در همان زمان، *ارزشمندی و کرامت و قداست دختر* و *ضرورت حفاظت* از جذابیتهای او و *وجود سارقین فراوان* در کمین او، به نحو هنرمندانه ای به او تفهیم شود.
👈واژه: #زن #نور
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۷
#پرسش
تربیت افراد بی دغدغه.... در قبال کسی که توی سن حداق ۲۰ سال و بیشتر هست ممکنه واقعا؟.... از طرفی شما در قبال تربیت فرزند می فرمایید مادر وظیفه ای نداره و به عهده ی پدر هست اما می فرمایید که زن وظیفه ش تبدیل افراد بی دغدغه به رهبره!
#پاسخ
با سلام و احترام.
۱ـ در فرهنگ قرآن، چیزی به نام *تربیت* مطرح نیست.
۲ـ بشر نیازمند *هدایت* است (اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيمَ) و هدایت، منحصر به *سن خاصی* نیست و هر انسانی *هر لحظه* می تواند با *انذار و هشدار* و *تذکر،* خودش را از غفلت و خواب زدگی و خودخواهی برهاند و عاقلانه *هدایت* شود.
۳ـ عرض شد که مادر *مسئول مستقیم* فرزند نیست اما *بیشترین نقش* را در رشد و هدایت فرزند دارد. یعنی همانطور که *حرارت* آتش را به *واسط* ظرف به *آب یا غذا* می دهید، حرارت *محبت* و *هدایت* مادر هم باید « غیر مستقیم » و از طریق *پدر* به *فرزند* منتقل شود.
۴ـ ازدواج *اسلامی* واقعا *معجزه* می کند و دختر و پسر *خودمحور* را به اوج *تحول* و به *هنر عشق ورزی* و *همسرداری* و *پدر و مادری* فداکار شدن ... می رساند.
👈واژه: #تربیت #هدایت #اسلامی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۸
📌همراه با نظرات شما
حس میکنم وارد یه چرخه تکرار میشه این قضیه، یعنی همون مردِ بیهدف و بیدغدغه بعد از ازدواج پدر میشه و وظیفه و مسئولیت فرزند هم به عهده میگیره و قاعدتاً هدف و دغدغه خاصی رو در فرزندش ایجاد نمیکنه
📌همراه با نظرات استاد
اگر پسرها، *همسرانی* خودیافته و خداباور پیدا کنند که *درک* و *دعای* آنها بیشتر از *مدرک* و *ادعای* آنها باشد، حتما می توانند فرزندان مؤمن و صالح زیادی را بپرورند.
👈واژه: #درک #مدرک #دعا #ادعا
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۵۹
#پرسش
متشکرم از پاسخ شما،
با توجه به توضیحات شما آیا من درست متوجه شدم:
بعد از ۷ سال اول برای دختر بچه که به بلوغ میرسه و قراره نماز بخونه و حجاب داشته باشه، مادر اجازه ندارند مستقیما به فرزندش امر و نهی کنه نماز بخون و حجاب بگذار، آیا امر و نهی به عهده پدر هست؟ یا پدر هم باید غیر مستقیم دعوت به نماز و حجاب کنه؟
اما مادر وظیفه داره شرایطی رو فراهم کنه تا احکام مربوط به نماز و حجاب توسط پدر در منزل مطرح بشه یا اگر فرزند دختر سوالی داشت مادر اون رو به پدر ارجاع بده چون ولی او هست؟
#پاسخ .
۱ـ فضای خانواده، محل *امر* و *نهی* نیست.
۲ـ *رفتار* والدین باید آنقدر *عاقلانه* و *منطقی* و *عالمانه* و *مؤمنانه* و *مناسب* و *زیبنده* و *زیبا* و *آرامش بخش* باشد، که فرزند (که با سیادت ذاتی خود) در کنار آنها هرگز *تحقیر* نشود بلکه *مجذوب* مهر و محبت و اخلاق انسانی آنها و به موقع، عاقل و بالغ شود و به *خودشناسی* و *خداباوری* برسد و *عاشقانه* زندگی کند.
👈واژه: #فضای_خانواده
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۰
#پرسش
.....چگونه باید نظر همسرم راجع به احکام تغییر و.....؟
#پاسخ
۱ـ هر بانوئی می تواند *فقیه* و *مرجع* شود، اما برای هیچ زنی اصلا *زیبنده* و *جالب* نیست که *مرجع فقهی* شوهرش باشد.
۲ـ لطفا در *کانال تسبیح۱* بحث *تکالیف بانوان مؤمن از منظر سوره احزاب* را ببینید و بشنوید تا برایتان روشن شود بانوان مؤمن چگونه *باید* موجبات *رشد و هدایت* شوهر و فرزندان خود را فراهم آورند.
👈واژه: #بانوان_مؤمن
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۰
#قطرات_بارانی_۳۵۶۰
#پرسش
.....چگونه باید نظر همسرم راجع به احکام تغییر و.....؟
#پاسخ
۱ـ هر بانوئی می تواند *فقیه* و *مرجع* شود، اما برای هیچ زنی اصلا *زیبنده* و *جالب* نیست که *مرجع فقهی* شوهرش باشد.
۲ـ لطفا در *کانال تسبیح۱* بحث *تکالیف بانوان مؤمن از منظر سوره احزاب* را ببینید و بشنوید تا برایتان روشن شود بانوان مؤمن چگونه *باید* موجبات *رشد و هدایت* شوهر و فرزندان خود را فراهم آورند.
👈واژه: #بانوان_مؤمن
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۱
#پرسش
اصول برنامه ریزی چیست؟
#پاسخ
۱ـ باید با *خودشناسی* بتوانید *نیازهای* شخصی خود و با انس با قرآن (خصوصا با آیات ۳۳ و ۳۴ سوره احزاب)، *تکالیف* خود را به عنوان *همسر* به درستی *بشناسید* و آن « نیازها و تکالیف و کارهای منزل » را بر روی کاغذ در *فرصتهای* روزانه و هفتگی و ماهانه و سالانه *تقسیم* کنید. تا فعالیتهای لازم در هر ساعت از روز برایتان مشخص باشد و در هیچ زمانی هرگز *بلاتکلیف* و *سر در گم* نباشید.
۲ـ خواندن کتاب *برنامه ریزی* استاد معزز جناب آقای اخوت هم می تواند برایتان مفید باشد.
👈واژه: #خودشناسی #تکالیف #برنامه_ریزی #اخوت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۱
📌همراه با نظرات شما
به نظر میرسه که راکد....
📌همراه با نظرات استاد
۱ـ آری، *رکود* توقف *داد و ستد* و *جریان* و *آستانه مرداب شدن* و *مرگ* است.
۲ـ در حالی که *سکون،* جریان *آرام* زندگی *بدون تلاطم* و *هیجان* است.
👈واژه: #رکود #سکون
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۲
#پرسش
بنده و همسرم در مورد واکسن دختر ۴ ماهه مون به تفاهم نرسیدیم....
استاد محترم راجع به واکسن نوزادان بنده را راهنمایی می کنید؟
#پاسخ
۱ـ لطفا به تشخیص همسرتان واگذار کنید.
۲ـ ظاهرا واکسن نزدن، نیازمند *مراقبتهای شدیدی* است که مقدور همگان نیست.
👈واژه: #واکسن
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۳
#پرسش
چرا میفرمایید این نظام آموزشی بر ما تحمیل شده مگه ما انقلاب نکردیم ...
#پاسخ
با سلام و احترام.
۱ـ با اینکه با عنایت الهی و رهبری حکیمانه حضرت امام رحمه الله علیه و شهیدان سرافراز در ایران *انقلاب* محقق شد اما *اکثریت مردم* انقلابی نیستند و هنوز خواهان *نمره* (حتی با تقلب) هستند و صاحبان *مدرک* (پوچ) را به صاحبان *درک و فهم،* ترجیح می دهند.
۲ـ غالب *تحصیلکرده ها* دست پرورده همین نظام آموزشی تحمیلی و خودآگاه یا ناخودآگاه *مروج* فرهنگ استکباری و برخی *مزدور* دشمن هستند. (برخی از همین مدرک داران با نامه از آمریکا *تحریم مردم ایران* را تقاضا کردند!!!)
۳ـ متأسفانه *مسئولین ناأهل* و *غیر انقلابی* در طول این چهل و سه سال، عامل بیشترین *تحریف* و *مانع* اسلامی شدن *مراکز آموزشی* شده اند.
۴ـ به همین دلایل حدود *سی سال* است که *مدرک داران* نتوانسته (یا نخواسته اند) که *علوم انسانی* را از منظر *اسلام* تبیین کنند.
۵ـ شاید به همین خاطر است که *مقام معظم رهبری* بر *جهاد تبیین* این همه تأکید می کنند.
👈واژه: #جهاد_تبین
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۴
#پرسش
فرق راحت طلبی با آسان طلبی که در چیست؟ با توجه به دقت جنابعالی در معنای کلمات و با توجه به معنای انسان و انسانیت و همینطور مقام وساطت که قبلا درگروه به زیبایی بیان فرمودید، خودکفایی شخصی اصلا امکان پذیره؟
#پاسخ
۱ـ آفرین، درست متوجه شده اید، *خودکفائی* به معنی *مستقل* و *خودمحور* بودن برای *هیچ فردی* اصلا امکانپذیر نیست. پس *تمام افراد* در مرحله اول باید *رغبت به نکاح* داشته باشند و در مرحله بعدی، *مطیع و تابع* سفیران و أولیاء الهی باشند.
۳ـ *خودکفائی* فقط در *بعضی از نیازهای ملی* برای هر کشوری ممکن و پسندیده است اما *نیاز به ملتهای دیگر،* پایان پذیر نیست.
۳ـ *راحت طلبی* در اینست که شخص از *آزمونهای بیرونی* و از *سعی* و *جهاد* و *رشد و تحول دائمی* گریزان باشد و بخواهد *متوقف* و *راکد* باشد.
۴ـ اما *آسان طلبی* به اینست که از *درون* گرفتار *بی ظرفیتی* و *بی لیاقتی* و *تنگ نظری* و *اوهام* و *خیالبافی* و *محاسبات ذهنی* و انواع *زنجیرهای خودساخته* و *خفقان آور* نباشد بلکه به *آسانی* بتواند *حقایق* را *بفهمد* و *حق* را *تشخیص* دهد و *خودش* را *رشد* دهد و *متحول* و به سمت *کمال* حرکت کند.
۵ـ لذا *استنشاق هوای پاک* برای افراد سیگاری و معتاد، خیلی *سخت* است.
۶ـ افرادی هم که *حُسن* را (در هر فردی و در هر چیزی،) *تصدیق* نمی کنند، زندگی سالم برایشان *عسر* و *سخت* می شود: وَ أَمَّا مَنْ بَخِلَ وَ اسْتَغْنى (۸) وَ *كَذَّبَ بِالْحُسْنى* (۹) فَسَنُيَسِّرُهُ *لِلْعُسْرى* (لیل/۱۰)
👈واژه: #راحت_طلبی #حسن #آسان_طلبی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۵
#پرسش
چرا با این همه معانی که در قرآن کریم هست ما مسلمانان بهره اندکی برداشته ایم و....چرا در این مرز و بوم... هر قدم و حرکتی به سوی حق با سختی صورت می گیرد...کاش این جمعه بیاید.
#پاسخ
۱ـ مثل کودکان که *تدریجا* عاقل و بالغ و *حق شناس* و *حق طلب* می شوند، ملتهای جهان هم *تدریجا* به *بلوغ* می رسند.
۲ـ آنچه قطعی است اینست که از زمان *قابیل* تا به امروز، *جبهه حق* هر روز *عمیق تر* و *وسیع تر* و *مقتدرتر* شده و *صبح* نزدیک شده است: *أَ لَيْسَ الصُّبْحُ بِقَريبٍ؟*
۳ـ چهل و چند سال پیش، حضرت امام خمینی رحمه الله علیه، *پرچمی* را به اهتزاز درآوردند و بخشی از مردم هم از آن *حمایت* کردند و این *انقلاب شکوهمند،* چهره تمام جهان را *تغییر* داد و شرائط زندگی را متحول کرد.
۴ـ امروز هم اگر مؤمنات *همت* کنند و به *مؤمنین،* أنگیزه *قیام لله* بدهند، با این *رهبری حکیمانه و مقتدرانه،* و با این *بیداری و جهادی* که مردم غیور *یمن* از خود به نمایش گذاشته اند، می توان *عطر ظهور* را استشمام کرد. (تا نابودی اشغالگران صهیونیسم، یک یا حسین دیگر باقی است.)
۵ـ بحث *پیشران زندگی* یا *امید به وعده های الهی* را إن شاء الله تعالی با بحث مرتبط با آن یعنی: *اعتماد چرا؟ و چگونه* دنبال می کنیم زیرا *امید* بدون *اعتماد* در قلب انسان متولد نمی شود.
👈واژه: #تدریجا #اعتماد #امید #حق
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۶
#پرسش
بنظر شما بهتر نیست من با خواهر همسرم مسافرت نرم یا فعلا رفت و آمد نکنم؟...
#پاسخ
هر طور خودتان صلاح می دانید. اما بهتر است *حساسیت* خودتان را *درمان* کنید.
#پرسش
استاد گرامی چگونه درمان کنم؟ میشه بیشتر راهنماییم کنید
#پاسخ
۱ـ از هر *انتقاد* یا *تذکر درستی* تشکر کنید.
۲ـ از هر *انتقاد* یا *تذکر نادرستی،* خدا را شکر کنید.
۳ـ برای رشد خودتان، *نکات مثبت* ایشان و دیگران را بسیار *تصدیق* و *تحسین* و *تشویق* کنید.
۴ـ زمینه های *حساسیت* و *حسادت* را در خودتان با *استغفار* و *ذاکر* بودن و *انس روزانه با قرآن،* و تقویت شناخت و مطالعات خود، از بین ببرید.
۵ـ از ایشان یا از دیگران، هرگز *عیبجوئی* نکنید و *جز تشویق نکات مثبت* یا طرح *پرسشهای زیبا* از *زبان* خود استفاده دیگری نکنید.
۶ـ دائما به خدا پناه ببرید.
👈واژه: #انتقاد #تشویق #حسادت #استغفار
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۷
سلام و صلوات الهی بر شما *اعضای محترم تسبیح*
ضمن گرامیداشت *ايام الله نورانی و با شكوه بهمن* و تشكر از پاسخ های خوب برخی از أعضاء محترم.
*هفتاد و هشتمین* پذیرائی *موکب قرآنی* ما این بود که:
*أغلال* در عبارت: *أُوْلَئِكَ الأَغْلاَلُ فِي أَعْنَاقِهِمْ* (آنها زنجیرهایند که بر گردان آنهاست.)(رعد/۵) *چیست؟*
*أغلال،* (جمع: غُل = زنجیر) هر چیزی است که *گردن* انسان را به *بند* می کشد و *اسیر* و *زمین گیر* و *نگاه* او را فقط به *یکسو* محدود می کند.
این *أغلال* همیشه *زنجیرهای آهنین* از بیرون نیستند بلکه أغلب مردم، با *زنجیرهای نامرئی* و *خودساخته،* خودشان را از *بصیرت* و *حقیقت* محروم و در *دنیازدگی* و *کفر* و *شرک* و *نفاق* و *فحشاء* و *باطل،* به *اسارت* در می آورند.
بسیاری از مردم، *تفکر* و *تعقل* و *بصیرت* و *آزادگی* و *اختیار* خودشان را از *درون* خود، *قفل* می کنند و انگار *گردن* خودشان را با *زنجیر* و یا *به جائی* می بندند و از *رشد* باز می مانند.
این *زنجیرهای اسیرکننده و نامرئی* همان *اوهام* و *محاسبات ذهنی* و *خیالبافی* و یا *تمایلات نفسانی* هستند که افراد بشر را به *سرافکندگی* و *نگاه* او را فقط به *پائین* و *ظواهر* می کشانند.
چه افرادی با *اغلال نامرئی* خودشان را گرفتار و به *اسارت* کشانده اند؟
از منظر قرآن، ظاهرا *تمام مردم جهان* گرفتار و *اسیر* زنجیرهای *اوهام* و *خیالبافی* و *محاسبات ذهنی* و *تمایلات نفسانی* هستند و فقط *تبعیت از رسول الهی* می تواند آنها را از این *أغلال* برهاند:
*الَّذينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ* .... وَ *يَضَعُ عَنْهُمْ* إِصْرَهُمْ وَ *الْأَغْلالَ الَّتي كانَتْ عَلَيْهِمْ* .... أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (أعراف/۱۵۷)
پس *خلاصی از دنیا* و *سیر إلی الله* فقط با *رهائی از زنجیرهای اسارت درونی* امکانپذیر است و این *رهائی* و این *خلاصی* و *آزادگی،* بدون *تبعیت* در *جزئیات* زندگی از *نبوت و رسالت و امامت و شریعت،* برای هیچ فردی، امکانپذیر نیست.
زیرا فقط *مخلصین* ، *آزادگی* دارند و از *کمند* و *دامهای گیج کننده شیاطین* در *أمان* هستند:
قالَ: فَبِعِزَّتِكَ *لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعينَ* (۸۲) *إِلاَّ عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصينَ* (ص/۸۳)
خدایا؛ کمکمان کن تا خودمان را از زنجیرهای *اوهام* و *خیالبافی* و *محاسبات ذهنی* و *تمایلات نفسانی* برهانیم و از *سفیر* منصوب تو و از *شریعت* تو *تبعیت* کنیم، تا از *مخلصین* باشیم.
👈واژه: #أغلال #رعد ۵ #أعراف ۱۵۷ #ص ۸۲و۸۳
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۸
#پرسش
۱. منظور از زندگی عنکبوتی چیست ؟ آیا توقع محبت داشتن از دیگران مارا به سمت زندگی عنکبوتی میبرد؟
۲_منظور از اهل علم در آیه ۴۳ سوره ی عنکبوت چه کسانی هستند ؟
۳_ممکن هست راجع به کشف رابطه ی میان نشانه ها بیشتر توضیح بدهید؟
#پاسخ
۱ـ زندگی عنكبوتی، چند مشخصه دارد: ۱ـ زن و شوهر، با هم *ترکیب* نشده و خصوصا *زن،* برای *هم سر* و *همدل* و *هماهنگ* و *زوج* شدن، هیچ تلاشی نمی کند. ۲ـ دغدغه اصلی و دائمی آنها *دنیازدگی* و *شکمبارگی* و *مصرف* و *فریب* دیگران است، ۳ـ زن، هیچ شأن و *ولایتی* را برای شوهر خود قائل نیست و او را در *حاشیه* زندگی خود قرار می دهد. ۴ـ ایمان به *خداوند* و ایمان به *آخرت،* برای آنها اصلا مطرح نیست و هیچ *تأثیر* مثبتی در زندگی آنها ندارد..
۲ـ *توقع* داشتن از *مخلوق،* نشانه *خودنـــــشناسی* و از *خودبیگانگی* و *جهالت* و *نفسانیت* و *نداشتن اخلاص* است.
۳ـ ظاهرا *عالمون* در آیه ۴۳ سوره عنکبوت، آنهائی هستند که به آن *بدیهیات* و *الهام* و *علمی* که خداوند در *ذات* و *فطرت* هر انسانی قرار داده، *توجه* و *مراجعه* می کنند و *مخلوقیت* خودشان و *خالقیت* خداوند و در حال *آزمایش* بودن در دنیا برایشان *مـعـلـوم* است.
۴ـ مردم عادی وقتی به یکدیگر نگاه می کنند، معمولا چیزی نمی فهمند اما پزشکان ماهر، با نگاه کردن به *رنگ چهره* و *وضع زبان* و *حالت چشمها* و *نبض* و *سرفه* و *تب* و *لرزش بدن* و *آزمایش خون و ادرار* و .... *بیماری* افراد را *تشخیص* می دهند. انسان عاقل و بالغ و مؤمن هم باید با دقت در *رابطه آیات و نشانه های آفاقی و انفسی* ، *نشانی خالق* و نقش و مسئولیت و *تکالیف* خودش را تشخیص دهد.
👈واژه: #عنکبوت ۴۳ #زن #ولایت #توقع #عالمون #تکالیف
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۶۹
#پرسش
استاد یه جایی فرموده بودین ( کسی که هنوز بچه دار نشده یه قدرِ براش باید ازش استفاده کنه)
میشه لطف کنید بفرمایید یعنی چی؟
#پاسخ
زوجهائی که *هنوز* پدر و مادر نشده اند، (خصوصا بانوان) باید از *فرصت* بسیار ارزشمند *با هم* بودن، برای ایجاد *تفاهم* و *همدلی* تلاش کنند و حداکثر استفاده را برای *ترکیب* و *هم سر* و *هم آهنگ* و *زوج* شدن ببرند و *قبل* از بچه دار شدن، *اعتماد* را میان خودشان *متولد* سازند و با *والدین سببی* خود روابط مفیدی را برقرار کنند، زیرا با آمدن فرزند، شاید کمترین فرصتی برای این موارد پیدا نخواهند کرد.
👈واژه: #فرصت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۷۰
#پرسش
اگه این نکاتی که فرمودین رو من رعایت کنم و عمل کنم، همسرم فکر نمیکنن که حتما خواهرشون درست میگند؟ و یا حق دخالت های بیشتر به ایشون میدیم؟
#پاسخ
لطفا به عنوان یک بانوی *مؤمن* فقط به *خودسازی* و *آخرت* خودتان بیاندیشید و کاری به *ذهن* دیگران نداشته باشید.
👈واژه: #مؤمن #خودسازی #آخرت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۷۱
#پرسش
میگن زمین گرد نیست... روایات نظرش چیه بحث علمی هست گفتن ناسا داره همه را گول میزنه. چکار کنیم نگم به بچه هام برن تحقیق کنن....
#پاسخ
۱ـ نوشتید: *میگن* .... آیا بانوی مؤمنی که باید *مراقب سنگر* خانواده خود باشد، اجازه *دهن بین* بودن دارد؟
۲ـ نوشتید: *میگن: زمین گرد نیست.* چند قرن قبل، تحصیلکرده های اروپائی بیش از *شصت سال* درباره *تعداد دندانهای اسب* بحث و مجادله می کردند. آیا *واقعیتهای مادی* با *بحثهای گفتاری* و *نظر افراد* قابل *اثبات یا انکار* است؟
قبلا *برایتان نوشتم* که: شکل زمین، یک واقعیت علمی است و هیچ ربطی به *نظر* افراد ندارد و می توان با *پرواز* با هواپیما و یا فضاپیما و یا با ابزار علمی، آن را ببینیم و در کتابهای جغرافی دلایل آن را بفهمیم.
۳ـ آیا مؤمن اجازه دارد با *دهن بینی* باعث *قفل* شدن *تفکر* و قرار گرفتن *اغلال* بر *ذهن* خود شود؟ آیا از خود نپرسیدید که:شکل زمین، چه تأثیری در زندگی شما دارد؟
۴ـ شما به عنوان یک فرد تحصیلکرده چگونه *میگن* را باور کردید که *شکل زمین* را *ناسا* تعیین کرده است؟ مگر *عمر ناسا* چقدر است؟
۵ـ ظاهرا فقط بخاطر *تشویش اذهان* دیگران، *نظر قرآن و روایات* را از من خواسته اید زیرا آن *میگن ها* را *باور کرده اید* و ظاهرا منتظر *پاسخ قرآن و احادیث* نیستید. آیا قرآن و احادیث، باید حامل اطلاعات *جغرافی* باشند؟
۶ـ نوشتید: *الآن با این سن؟ تازه میفهمیم که زمین ... است* خب حالا که (با بیماری شایعه پذیری،) به این *کشف مهم* رسیدید چه *تحولی* در زندگی و خانواده داری و دینداری و بندگی شما رخ داده است؟
۷ـ نوشتید: *احادیث و روایات هم میگن زمین ... است* اگر *راست* و *درست* می گوئید و خودتان آنها را دیده اید و قبول دارید پس چرا *سئوال* کرده اید؟
۸ـ نوشتید: *به بچه هام نگم تحقیق کنند؟* آیا مگر خود شما در این زمینه *تحقیق* کرده اید؟ فرد محقق که به *میگن ها* استناد نمی کند.
۹ـ بانوی محترم؛ *اولین شرط* برای *ظهور* آخرین حجت الهی، *عاقل* شدن اکثریت *حامیان و منتظران* ایشان است. پس لطفا به جای هر کار دیگری، زمینه *عاقل* و *بالغ* شدن فرزندانتان را فراهم کنید.
👈واژه: #زمین #ناسا #عاقل
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۳۵۷۲
*بانوی محترمی فرموده اند:*
من ده سال هست که ازدواج کردم و همسری دارم که در مسائل معیشتی بسیار غیر عاقلانه عمل می کنند و به نظر می رسد این طرز عملکردشان عکس العلمی ست به رفتار خانواده ی خودشان که بسیار ثروتمند اما بسیار خسیس بوده اند.
در منزلی مستقل هستیم متعلق به خانواده ی همسرم. ( متاسفانه با وجود ثروت فراوان بابت همین منزل هم به طور دائم بسیار منت می گذارند)
با این که ایشان الحمدالله سر کار می روند و حقوق متوسطی دارند، هیچ پس اندازی نداریم و به خاطر نداشتن برنامه ریزی در خرج و مخارج و ولخرجی های بی مورد و نالازم، همیشه برای انجام کارهای غیر روزانه، اما ضروری، مجبور به گرفتن وام ( گاهی وام بانکی که بهره دارد و گاهی وام قرض الحسنه) در نتیجه کوچک تر شدن درآمد بوده ایم.
هم چنین من و ایشان از جانب خانواده ی همسرم همواره به بی فکری متهم هستیم که تا حدی هم درست است اما من به هیچ عنوان توانایی مقابله با ایشان را ندارم و این کار را درست هم نمی دانم.
الان در حال حاضر ایشان پیشنهاد داده اند با پول وام با بهره، برای عید به یک سفر خارجی برویم!!!
لطفاً راهنمایی کنید که موضع من به عنوان یک زن مسلمان چه موضعی باید باشد؟
*به ایشان عرض شد:*
یکی از بهترین راه درمان این مشکل، استفاده از روش *موافق درمانی* است که نمی دانم آن را در کانال دیده اید یا خیر.
یک *زن عاقل مؤمن* ، در امور مالی و شغلی و مواضع سیاسی و اجتماعی شوهرش هرگز نباید *مستقیما دخالت* کند.
بلکه فقط و فقط و فقط باید با چهره ای خندان و هنرمندانه و به موقع ، نکات مثبت همسرش (و فرزندان و والدین نسبی و سببی و اطرافیانش) را بارها *تشویق و تکریم و تجلیل* کند.
و از *کمترین ایرادگیری و انتقادی* باید خودداری کند تا بتواند *غیر مستقیم* و با *هدایت نامحسوس* خود، *عقلانیت و اراده و ایمان و بصیرت* همسرش (و بعدا فرزندان و اطرافیانش) را تقویت کند.
که اگر بتواند *زمینه ی* چنین تحولی را فراهم آورد خواهد دید که چه راحت *میم* از ابتدای *مـشکلات* برداشته و موانع پیشرفت به زیبایی بر طرف و مسائل حل می شوند.
کافی است فرض کنید که در یک فیلم سینمایی دارید *نقش* بازی می کنید.
پس کاری نداشته باشید به اینکه والدین سببی شما ثروتمندند یا نه ، شما به خاطر خانه ای که با این اوضاع گرانی در اختیارتان قرار داده اند دائما تشکر کنید. (اگر همین خانه را والدین نسبی شما در اختیار شما قرار داده بودند چقدر شما و همسر شما باید متشکر آنان می بودید؟)
لطفا بیاندیشید اگر قرار بود مستأجر باشید هر ماه چقدر باید هزینه می کردید؟ چقدر با صاحبخانه اصطکاک می داشتید؟
لطفا به خاطر این نعمت بسیار ارزشمند که در زیر سایه والدین سببی خود هستید بسیار از خداوند تشکر کنید.
هر چند تا هر نعمتی را انسان از دست ندهد ، قدر واقعی آن را نمی فهمد.
ضمنا از همسر محترمتان بپرسید و بخواهید که برای کارهای منزل به شما کمک کند تا *برنامه ریزی* کنید تا غیر مستقیم خود ایشان هم صاحب برنامه شود.
البته وقتی در این *جهادهمسرداری* موفق خواهید شد که آنها را با حوصله و صبر و هنرمندی و با شیرین زبانی و آراستگی و جذابیتهای زنانه خود *مثل یک هنرپیشه* انجام دهید و *هیچگونه و کمترین توقعی* هم نداشته باشید.
امیدوارم با خودباوری و توکل به خدا و استعانت از ذات اقدس الهی و استمداد از مادر نازنینمان حضرت زهرای أطهر سلام الله علیها موفق باشید. إن شاء الله تعالی
👈واژه: #موافق_درمانی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2