#قطرات_بارانی_۴۷۶۹
#پرسش
... چرا باید نماز رو عربی بخونیم؟ ...
#پاسخ
۱ـ *دین* اسلام، *جهانی* است، پس برای ایجاد *وحدت* در جهانیان، *نمازها* و *مناسک* عبادی باید یکسان باشند.
۲ـ تمام زبانها *عجم* اند و *نواقص* زیادی دارند اما عربی، تنها زبان مطابق با *فطرت تمام افراد بشر* و در اوج فصاحت و بلاغت و دقت است لذا ظرافتها و لطافت و دقت کلمات آن *قابل ترجمه* به زبانهای دیگر *نیست.*
۳ـ دانشمندان بزرگی مانند ابوعلی سینا با اینکه کتابهای فارسی متعدد دارند اما مطالب *خیلی دقیق* خود را با زبان عربی نگاشتهاند.
۴ـ تمام *دعاها* و مطالب *قنوت* را در نمازهای *نافله* به هر زبانی میتوان گفت..
👈واژه: #نماز #عربی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۰
#پرسش
هنگام مطالعه قرآن(روزی یک صفحه) سعی می کنم معنای واژه ها را بفهمم ...
#پاسخ
۱ـ لطفا کار خود را سخت و پیچیده نکنید. پیشنهاد میکنم فقط بر روی *یک واژه* کار کنید و واژههای *مترادف* و *متضاد* و *مشتقات* آن را بیابید و نحوه استعمال آن واژه را در *تمام آیات* قرآن و بیانات *نهج البلاغه* و *صحیفه سجادیه* بررسی کنید و تا برای یک واژه به *تعریف روشنی* نرسیدهاید به واژه دیگری نپردازید.
۲ـ کتاب *التحقیق* برخی ار واژهها را خیلی خوب با هم *مقایسه* و فرق آنها را تا حدود یافته و بیان کرده است.
۳ـ البته *قبل* از شروع *واژهشناسی* باید *مستدل* و *مستند* بفهمید که *هر واژه* معنا و مفهوم *واحدی* دارد اما میتواند *مصادیق* زیادی داشته باشد. پس نباید معنا و مصداق را اشتباه کنید.
۴ـ پس (برخلاف نظر اکثر حوزویان و دانشگاهیان) یک واژه *نمیتواند* هفتاد *معنی* داشته باشد، و *هفتاد کلمه* هم نمیتوانند *یک معنا* داشته باشند.
👈واژه: #واژه_شناسی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۱
#پرسش
مدتی با مجموعه تفسیری ... ولی راضیم نکرد ...
#پاسخ
به گمانم *تفسیر نور* جناب آقای *قرائتی* برای ما و شما مناسبتر باشد. ضمنا قرآن مسلمانان را به *تدبر* موظف کرده نه تفسیر.
👈واژه: #تدبر #تفسیر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۲
📌همراه با نظرات شما
من همیشه که صوت شما رو گوش می دهم و تصاویر مطالبتان را می بینم ذره به ذره تلاش و زحمت و عشق و علاقه به رساندن مطلب الهی را در آن می بینم
و حیفم میاد که اینها کتاب نشه ...
📌همراه با نظرات استاد
تدوین مطالب کلاسها کار بسیار مفیدی است که متأسفانه خودم *امکان* آن را ندارم.
از خداوند میخواهم عزیز یا عزیزانی را مثل *جناب آقای رضازاده بزرگوار* که چند سری کلاسهای قبلی مرا به صورت کتاب درآوردند، روزی من کند و مطالب دیگر هم به رشته تحریر درآیند.
👈واژه: #کتاب
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۳
#پرسش
... شنیدم که فلسفه خلق انسانها رسیدن به کمال هست اگه درسته چرا اینقدر فاصله هست بین انسانها در رسیدن ...
#پاسخ
پاسخ *قرآن* اینست که: *لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى* تمام افراد بشر در ابراز و اظهار *کمیت* و *کیفیت تلاشهای* خود، *مختار* هستند.
👈واژه: #کمال #سعی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۴
سلام و صلوات الهی بر أعضاء محترم گروه *جوانان مهدوی و والدین امانتدار.*
*هشتاد و نهمین* پذیرائی *موکب قرآنی* ما این بود که:
*پیام* عبارت: « *لِيُنذِرَ مَن كَانَ حَيًّا* » چیست؟ (تا هر که را که زنده است هشدار دهد.)
از *پاسخهای پر نکته شما عزیزان بسیار سپاسگزارم.*
این بخش از آیه، حداقل حامل *سه نکته مهم* است:
*نکته اول:* چون *انذارکننده، زنده* است، پس *انذارشونده* هم باید *زنده* باشد.
*نکته دوم:* این عبارت این *قاعده عقلی* را برای ما روشن میکند که: *العطیات، بقدر القابلیات*
یعنی: هر *رحمت* و *عطیه* و *نعمت* و *بخشش* و *إفاضه* و *فضلی،* (در عالم تکوین و تشریع و عالم ماده) فقط به اندازه: *قابلیت* و *لیاقت* و *ظرفیت* و *استحقاقِ* گیرنده است.
پس: بدون *قابلیت* هیچ *فاعلیتی* محقق نمیشود:
بُرد آب زین بحر فیروزهای به گنجایش خویش هر کوزهای
یعنی: *آب* و *غذا* دادن به گیاه و حیوان *مُرده،* بیفایده است.
یعنی: گاز دادن *ماشین خاموش،* بیفایده است.
یعنی: *برقرسانی* به لامپ *سوخته،* بیفایده است.
یعنی: *حرفزدن* با آدم *ناشنوا،* بیفایده است:
... *أَ فَأَنْتَ تُسْمِعُ الصُّمَّ؟* .... (یونس/۴۲)(آیا تو میتوانی آنکه خودش را به *کری* زده شنوا کنی؟)
... *وَ لا تُسْمِعُ الصُّمَّ الدُّعاءَ* .... (نمل/۸۰)(روم/۵۲)(و تو نمیتوانی به آنکه خودش را به *کری* زده کلامی را بفهمانی.)
*إِنَّكَ لا تُسْمِعُ الْمَوْتى* ... (نمل/۸۰)(روم/۵۲)(پس تو نمیتوانی *مُرده* را *شنوا* کنی.)
*وَ ما أَنْتَ بِهادِي الْعُمْيِ* عَنْ ضَلالَتِهِمْ ... (نمل/۸۱)(روم/۵۳)(و فرد *کوردلی* که خودش را *گم* کرده تو نمیتوانی او را راهنمائی و رهبری کنی.)
... أَ فَأَنْتَ تَهْدِي الْعُمْيَ *وَ لَوْ كانُوا لا يُبْصِرُونَ* (یونس/۴۳)(آیا تو میتوانی فرد *کوردلی* را که *نمیخواهد با دقت ببیند* راهنمائی و رهبری کنی؟)
لذا برای اینکه *قابلیت* افراد فراهم و فعال شود تا فضل الهی به آنها برسد، قرآن بارها میپرسد: *أَ فَلا تَسْمَعُونَ؟* (چرا گوش نمیدید؟) *أَ فَلا تُبْصِرُونَ؟* (چرا با دقت نگاه نمیکنید؟) *أَ فَلا تَتَفَكَّرُونَ؟* (چرا نمیاندیشید؟) *أَ فَلا تَتَذَكَّرُونَ؟* (چرا به یاد نمیآورید؟) *أَ فَلا تَعْقِلُونَ؟* (چرا منطقی نیستید؟)
متأسفانه بسیاری از مردم به خاطر *ظاهربینی* و *سطحینگری* و *دنیاطلبی* و *ذهنگرائی،* از *قابلیت* خود *غافل* اند و یا آن را از بین برده و اسیر *پیشداوری ذهنی* و غرق در *انکار* اند. لذا *توان شنیدن* و *اندیشیدن* آنها، *خاموش* و *تعطیل* و *غیر فعال* است.
پس افرادی که از *حیّ قیوم* و آن سرچشمه حیات و از *سعادت* و *آخرت* خود *غافل* اند، *خوابشان* آنقدر سنگین است که گویی *مُردهاند.* آنها به *لامپ سوختهای* میمانند که نمیتواند *برق* را به *نور* تبدیل و خودش و اطرافش را *روشن* کند.
پس افراد *اسیر ذهن* و *ظواهر* که *قلبشان* از *ایمان* خالی است، مثل *آینه قیراندود شدهای* اند که هیچ *نوری* را *منعکس* نمیکند لذا *هیچ هشداری* برایشان *مفید* نیست:
... وَ ما تُغْنِي الْآياتُ وَ النُّذُرُ عَنْ قَوْمٍ *لا يُؤْمِنُونَ* (یونس/۱۰۱)(این آیات و هشدارها به قومی که ایمان ندارد، سود نمیرساند.)
قرآن میفرماید: افراد *کافر* (= خودخواه و خودپرست)(مثل: حیوانات) *صداها* را میشنوند اما *پیام* آن صداها را *نمیفهمند:* وَ مَثَلُ الَّذينَ *كَفَرُوا* كَمَثَلِ الَّذي يَنْعِقُ بِما لا يَسْمَعُ إِلاَّ دُعاءً وَ نِداءً *صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ* فَهُمْ *لا يَعْقِلُونَ* (بقره/۱۷۱)(كافر مثل حيوانى است كه تحت تأثیر صداهای *تکراری* است و نسبت به حقایق، *كر* و *لال* و *كور* است لذا *تعقّل* نمی کند.)
پس *کافر* مثل *آدم مُرده* تحت تأثیر *هیچ هشداری* قرار نمیگیرد و *إنذار* او *بیفایده* است: إِنَّ الَّذينَ *كَفَرُوا* سَواءٌ عَلَيْهِمْ *أَ أَنْذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنْذِرْهُمْ لايُؤْمِنُونَ* (بقره/۶)
*نکته سوم:* طبق این عبارت، *نشانه انسان زنده* اینست که *با دقت بشنود* و *با دقت ببیند* و *عاقلانه سخن* بگوید و این همه *هشدار* پیدر پی تمام *أنبیاء و مرسلین،* را *جدی* بگیرد و *مراقب* خودش باشد و دائماً *گفتار* و *رفتار* و *اخلاق* و *مواضع* خودش را متناسب با آن هشدارها، *إصلاح* کند.
*خدایا؛* ما را از *کَر* و *کور* و *لال* و *کافر* و *خودخواه* بودن حفظ فرما و به ما توفیق بده تا *لیاقت* و *قابلیت* خودمان را برای رسیدن به *حیات طیبه* شکوفا و إثبات کنیم.
👈واژه: #حیات_طیبه #موکب_قرآن ۸۹ #زنده #انذار
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۵
📌همراه با نظرات شما
دوستان عزیز هرکس تمایل داره در مکتوب سازی صوت های استاد ما رو همراهی کنه
به گروه تشریف بیاره تا هماهنگ کنیم .
ble.ir/join/ZmNlNDUyYm
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت الهی خدمت شما بانوان سرشار نشاط مؤمنانه.
ضمن تشکر فراوان از شوق قرآنی شما سروران عزیز.
۱ـ لطفا در صورتی به *پیاده سازی صوت* کلاسها بپردازید که با *رضایت* همسر محترمتان (یا پدر عزیزتان) باشد و *کمترین اختلالی* را در *جهاد همسرداری* (و یا انجام تکالیف درسی و خانوادگی) شما ایجاد نکند.
۲ـ این کار را *فقط* به خاطر استفاده و تمرین *خودتان* انجام دهید زیرا *تدوین نهائی* و آماده شدن هر مجموعهای برای *چاپ،* پیچ و خمهای زیادی دارد که شاید به این زودیها به نتیجه نرسد و چاپ نشود. (متأسفانه جزوه کلاسهای *خودشناسی* چند سال قبل پیاده شده اما نزد بزرگان مدرسه، متوقف مانده و برای چاپ آن هیچ أنگیزهای وجود ندارد.)
۳ـ شاید بهتر باشد از صوتهای *سالهای قبل* (مثل هنر زن بودن) و *طولانی* (مثل مفاهیم که دوازده دوره دارد) شروع *نــــــکنید* زیرا ممکن است: ۱ـ همه صوتها در دسترس نباشند، ۲ـ کار *خستهکننده* شود، ۳ـ *ویرایش* آنها زمان بر باشد.
۴ـ پس پیشنهاد میکنم از همین *زندگی از منظر سوره یس* شروع بفرمائید که فقط *یک جلسه* آن برگزار شده و حجم آن کم است و لذا میتوانید با دقت *نکات مغفول* و *ابهامات* و *ایرادت* احتمالی آن را در گروه به *مباحثه* بگذارید تا الآن برطرف شوند و *ویرایش نهائی* را آسان کنند.
👈واژه: #پیاده_سازی #صوت #مکتوب_سازی #صوتی های استاد غفرانی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۶
📌همراه با نظرات شما
... لطفا به خانواده ها تذکر بدین اینقدر با سرنوشت جوونا بازی نکنن.. سال ۹۹، آقایی به خواستگاری من اومدن ولی به خاطر کرونا...
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت الهی بر شما نورچشمی عزیز.
۱ـ مشکل اساسی *والدین* محترم و *جوانان* عزیز اینست که اولا: تلاشی برای *خودشناسی* ندارند، ثانیا: فرق ازدواجهای رایج با ازدواج *اسلامی* را نمیدانند.
۲ـ اگر این *دو مشکل بزرگ* تار و پود جامعه ما را فرانگرفته بود، حتما میدیدید که اولا: ازدواج *چقدر آسان* است. ثانیا: با هر فردی با *حداقل خصوصیات لازم* حتما میتوان *رشد* کرد و به *کمال* رسید.
۳ـ اما دو مشکل بالا در کنار *القائات روانشناسان* و *مشاورین،* والدین و جوانان به اشتباه *گمان میکنند* که باید دنبال *بهترین عروس* و *بهترین داماد* و *بهترین همسر* باشند.
۴ـ متأسفانه والدین و جوانان *نمیدانند* که در طول تاریخ، *هیچگاه* بهترین همسر، *هیچ مشکلی* را از فرد *از خودغافل* و *بیاراده* و *بیایمان* و *بیتلاش* اصلا حل نکرده است.
۵ـ *موفقترین* افراد در طول تاریخ آنهائی بودهاند که *فقط* مراقب گفتار و رفتار و اخلاق و مواضع عاقلانه *خودشان* و در ازدواجشان *فقط* دنبال *بهترین همسرداری* (با هر همسری) بودند.
۶ـ اگر أهل *تحقیق* باشید میتوانید به راحتی بفهمید که *اکثر أهل طلاق* همانهائی هستند که (بخاطر بیماری ظاهربینی و سطحینگری) *میپنداشتند* فقط با همین همسر زندگی خوبی خواهند داشت، اما پس از اصرارها و دعاها و گریههای فراوان، خیلی زود پس از ازدواج فهمیدهاند که چه اشتباهی کردهاند.
👈واژه: #خانواده #تذکر #والدین #جوانان #طلاق
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۷
#پرسش
... چندین ساله ازدواج کردم و چند فرزند دارم و شکر خدا همسرم مرد شریف و محترمی هستند. اما متاسفانه بنده دچار شک نسبت به ایشان شدم.
ایشان دوست صمیمی دارند که از دوره دبیرستان باهم دوست بودند و بیشتر از ۲۰ ساله که باهم دوست هستند.
ما رفت و آمد خانوادگی با دوست ایشان داریم . و هر زمان شهرستان میرویم به آنها هم سر میزنیم .
متاسفانه اوایل ازدواجمان ؛ از طرف خانم دوست همسرم رفتارهایی میدیم که باعث شک و تردید بنده شد ...
#پاسخ
۱ـ درمان این *خیالبافی* شما بسیار ساده است و آن اینست که عاقلانه *بفهمید* و مؤمنانه *بپذیرید* که طبق *صدها آیه قرآن* هر فردی *فقط* مسئول أعمال *خویش* است، پس شما *مسئول* عملکرد مجاز یا *غیرمجاز* همسر محترمتان (و فرزندانتان) *نیستید.*
۲ـ اما برای *کاهش* این *رفاقت زیاد* همسر محترمتان، *باید* با *انس با قرآن* و *ایمان قوی به آن،* فرزندانتان را کاملا *طلاق* بدهید و بر *آراستگی* و *شیرینزبانی* و *پُر نشاط* بودن و *جذابیتها* و *دلبریهای زنانه* خودتان خیلی خیلی بیشتر از گذشته بیفزائید.
۳ـ تمام زن و شوهرها، هر قدر سنشان بیشتر میشود *بیش از گذشته* به یکدیگر *نیاز* پیدا میکنند اما متأسفانه *عوامل شیطان* با *تلقین* دائمی *احساس مادری،* بانوان عزیز را از *جهـــــاد* همسرداری *غافل* و *سنگر* خانواده را بدلخواه خود *تصرف* و هزاران مشکل را به افراد خانواده تحمیل میکنند.
👈واژه: #شک #خیالبافی #جهاد
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۸
#پرسش
... ولایت، در قرآن بسیارپررنگه و شما استادعزیز نقش برجسته ی بانوان درتبیین جایگاه ولایت درخانواده رو بارها تاکید فرمودید. سوالم این هست که در اغلب خانواده ها بچه ها باپدرشون راحت نیستن و خواسته هاشون رو ازطریق مادربه پدرمنتقل میکنن. آیا این شرایط هم به خاطر عملکرد اشتباه خانمها اتفاق افتاده؟ کم بودن حضور پدرها در خانه، مادرها را بامسائل متعددفرزندان روبرو کرده و به ناچار نقش آفرینی شان بیشتر و ارتباط فرزندان باآنها راحت تر صورت می گیرد.
#پاسخ
۱ـ *تمام امور* در نظام حکیمانه آفرینش، از طریق *واسطه* و *اسباب* و *وسیله* و *شفیع* انجام میشود و بدون آنها، هیچ *ارتباط مفید* و به *حقّی* بر قرار نمیشود.
۲ـ پس *پدرها* (با تبلیغ دائمی مادران)(و گفتار و رفتار منطقی خودشان،) باید *اُبهت* داشته باشند، اما یکی از *چهار وظیفه اصلی* مادران همین است که *ارتباط* (مستقیم یا غیر مستقیم) *فرزند با پدر* را *برقرار* کنند و آن را *تحکیم* ببخشند و گسترش دهند.
۳ـ اینکه *تمام بچهها* در ارتباط با *مادرشان* احساس راحتی میکنند، کاملا *طبیعی* است، اما *یکی از وظائف مهم پدرها* اینست که *مانع* وابستگی فرزند به مادر شوند، مادران *مؤمن* هم (همانطور که فرزند را از *شیر* خود محروم میکنند) *باید* از *محبت مستقیم* خود *محروم* و بیشترین *گرمای* محبتشان را فقط از *طریق پدر* به فرزندانشان منتقل کنند. تا: ۱ـ فرزند لوس نشود، ۲ـ حُرمت مادر حفظ شود، ۳ـ پدر احساس مفید بودن پیدا کند. ۴ـ آرامش خانواده تأمین شود.
👈واژه: #ولایت #لوس
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۷۹
#پرسش
استاد خداوند به شما خیر کثیر عنایت بفرمایند که آنقدر زیبا پاسخ پرسش ها را می فرمایید.
اگر دخالت در کار دیگران محسوب نمیشه
میشه بفرمایید چه کاری انجام دادید که خداوند حکمت رو بر زبان و قلمتون ...
#پاسخ
از حُسن ظن و ابراز محبت و *تشویق* شما بسیار متشکرم و خداوند متعال را به خاطر آنکه هر چه دارم *از اوست* بسیار بسیار سپاسگزارم.
من همواره مرهون *والدین* عزیزم و *اساتید متعدد* و بسیار نمونهام هستم و از این *دعا* خیلی لذت میبرم: *الهی؛ ... الهمنا التقوی و أنطقنا بالهدی*
خداوند به عظمت أولیاء بزرگوارش صلوات الله علیهم، *عاقبت* ما و شما را ختم بخیر فرماید.
👈واژه: #عاقبت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۰
#پرسش
... خانم متاهل هستم ... دیدگاه خودم به نقش یک زن در همسر داری و پرورش یک خانواده متدین هست .. اینکه اطرافیانم به من مرتب گوشزد میکنند که زن باید در جامعه فعالیت اقتصادی داشته باشد مرا دچار این تردید میکند که آیا من تنبل و بی حوصله هستم در اینکه بتونم در آمد اقتصادی داشته باشم .و آیا فوت شوهر دلیل موجهی خواهد بود بر این مسأله؟ ... لطفا مرا راهنمایی ..
#پاسخ
۱ـ اینکه *تمام افراد خانواده* و *جامعه* باید *تولید کننده* باشند، سخن بسیار درست و مهمی است و تأثیر فراوانی در *اقتصاد* دارد.
۲ـ اما تمام *نیازهای* خانواده و جامعه جنبه *مادی* ندارند زیرا به استناد آمار روزافزون انواع *خودکشی* و *خشونتطلبی* در جهان، معلوم میشود که افراد خانواده و جامعه حتی بیش از *نیاز به هوا* و *آب* و *غذا،* به *تولید محبت* و *آرامش* و *امید* و *أنگیزه* و *تشویق* و *معرفت* و *هدایت نامحسوس* نیازمند و *تشنه* آنهایند.
۳ـ البته اگر همسر محترم شما از دنیا رفتهاند و شرائط ازدواج مجدد شما هم فراهم نیست و *خودسرپرست* هستید، میتوانید به کارهای *درآمدزا* (در داخل خانه و یا خارج از خانه) بپردازید.
۴ـ این خیلی بد نیست که غالب مردم و اطرافیان شما آنچه به *نظرشان* خطور میکند و یا تجربیات خود را برای یکدیگر مطرح میکنند، اما این خود شما هستید که با پرهیز از *دهنبین* بودن و *تحقیر* خودتان، باید *شرائط* و *إقتضائات* خودتان را بررسی کنید و *تکالیف* خود را فقط خودتان *تشخیص* و آنها را انجام دهید.
👈واژه: #تولید کننده #جامعه
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۱
#پرسش
... اگر پدر و مادر باشند و نیاز به رسیدگی .. دارند در خانواده برخی از فرزندان ... به حال والدین وبرخی هم خیر. وگاهی والدین بر اثر فشار های زندگی ممکن هست عصبانی شوند در برخورد با بچها ودل بچها بشکنه واین دل شکستن ها باعث بشه فرزند نتونه به خوبی به وظیفه اش در قبال والدین عمل کند. در این صورت تکلیف فرزندان چیست؟ ...
#پاسخ
۱ـ *تمام والدین* بدون استثناء به *احترام* و *احسان* و *تشکر* و *مصاحبت زیبا* نیازمند و *تمام فرزندان* از منظر قرآن به این موارد *موظف* اند و *خودشان* به *برکات* این اعمال، *نیازمندتر* اند.
۳ـ اگر انسان عاقل و *مؤمن* باشد، *تمام کارهای* فردی و خانوادگی و اجتماعی خودش را فقط و فقط با نیت *قربه إلی الله* انجام میدهد.
۳ـ پس اگر انسان *در هر حال* خودش را با *خدا* طرف ببیند، *هیچ أجر* و *هیچ تشکر* و *هیچ توقعی* از بندگان خدا *ندارد* و دائما مراقب است در تمام کارهایش، *اخلاص* داشته باشد.
پس دائما (در دلش) به تمام اطرافیانش میگوید: *لا نُريدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً* و هرگز از *وظیفه نشناسی* دیگران، *غمگین* و *متأثر* نمیشود. بلکه به خاطر توفیقات خودش دائما از خداوند *تشکر* میکند.
👈واژه: #والدین #فرزندان #اخلاص
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۲
#پرسش
چند نفر از دوستان داوطلب پیاده سازی صوت های شما هستند. ان شاالله نتیجه زحمات آن ها به چاپ کتاب منجر خواهد شد؟ برخی دوستان با این نیت مشارکت میکنند.
#پاسخ
لطفا این کار را فقط برای *خودتان* انجام دهید و با *نیت* چاپیدن انجام ندهید!!! فرآیند *چاپ* کمی پیچیده است و معلوم نیست پس از پیاده سازی مطالب، شرائط چاپیدن! فورا فراهم شود.
👈واژه: #پیاده_سازی #چاپ
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۳
#پرسش
یؤمنون بالغيب ... تشکر از استاد بزرگوار که ما را به سمت تفکر و تعقل سوق میدهند.
#پاسخ
۱ـ *نگاه قرآنی* شما قابل تحسین است.
۲ـ اما در ترجمه عبارت: *يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ،* عبارت *نمیبینند* درست است اما عبارت: آنچه *نمیدانند* ظاهرا درست *نیست.*
۳ـ زیرا مؤمنین و خصوصا متقین، *کلیات* عالم *غیب* را *میدانند* اما با اینکه از جزئیات آن و از *ملکوت* هر چیزی بیاطلاعاند، مشتاق هستند که بالاخره آن غیب برایشان به *شهود* درآید.
👈واژه: #غيب #شهود
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۴۷۶۵ #پرسش آیا مباحث مربوط دلبری بانوان که میفرمایید در کتابی جداگانه قرار داده شد
#قطرات_بارانی_۴۷۸۴
📌همراه با نظرات شما
در ادامه جواب جالب استاد به دوستمان در رابطه با هنر دلبری و...
من از کلاسها و صحبتهای باارزش استاد، اینطور دریافتم که (لطفا اگر اشتباه برداشت کردم اصلاح کنید) :
۱- هر چقدر زن کم حرف تر باشد موفق تر است!
۲_بازی کردن نقش بازرس، استاد اخلاق ، معلم و آدم همه چیز دان در برابر شوهر، جذابیت زن را از بین میبرد.
۳_آراستگی
۴_نداشتن صفات مردانه مثل دستور دادن
۵_ اطاعت از همسر و قبول داشتن او
و... یکبار هم استاد گرامی فرمودند زن اگر زن باشد،. زشت ترین زن دنیا هم باشد، شوهرش عاشقش میشود ...
📌همراه با نظرات استاد
از *پاورقی* و *جمعبندی* و *نکته سنجی* زیبای شما بسیار ممنون و متشکرم.
👈واژه: #دلبری #قطام
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۵
#پرسش
... برای کسانی که احکام و تعالیم دین، را تقلیدی انجام دادند و ...
یه سیر مطالعاتی و... تا براساس آن بره جلو و دچار آشفتگی ذهن نشه
استاد چه کارکنم عباداتمان را با لذت انجام بدیم نه از روی عادت و وظیفه
#پاسخ
۱ـ *سیر مطالعاتی* را هر فردی باید متناسب با *شرائط خود،* خودش تشخیص دهد.
۲ـ از منظر قرآن و حضرت أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه، *سودمندترین* شناخت، *خودشناسی* است.
۳ـ بکوشید با *انس روزانه با قرآن* و دقت در *مفاهیم* آن، *خودتان* و *نقش* و *وظائفتان* را در آینه شفاف قرآن بیابید و با *معرفت* (نه با لذت) انها را انجام دهید.
👈واژه: #سیر_مطالعاتی #معرفت #لذت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۶
#پرسش
در یکی از صوت های کانال فرایند زندگی از منظر قرآن فرمودید کلاس صرف و نحو دارید به صورت مجازی هم امکانش هست ما شرکت کنیم؟
#پاسخ
این کلاس عربی قرار است در شهرستان دوری اجرا شود که شرائط حضور افراد غیر محلی در آن فراهم نیست.
👈واژه: #کلاس
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۷
#پرسش
... آیا آتش پرست بودن پدر ومادر جناب سلمان، یا سایر ایرانیان قبل از اسلام درست نیست؟
#پاسخ
لطفا بفرمائید: *پرستش* در *فارسی* یعنی چه؟
👈واژه: #پرستش
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۸۸
#پرسش
... آیا دعا کردن در حق چنین افرادی، اثر گذار هست؟
#پاسخ
همانطور که *هیچ یک آجری* در ساختمان یک خانه، بیتأثیر نیست، *هیچ دعائی* هم در إجابت آن، بی تأثیر نیست.
👈واژه: #دعا
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
*اطلاعیه:*
إن شاء الله تعالی، *سومین* جلسه دور دوازدهم کلاس *مفاهیم قرآن از زبان قرآن،* فردا *یکشنبه اول آبان* ۱۴۰۱ از ساعت: *۱۴:۳۰ تا ۱۵:۴۵* برگزار میشود و به این *پرسشها* میپردازیم:
۱ـ « *تلاوت* » یعنی چه؟
۲ـ « *خصوصیات تلاوت* » کدامند؟
۳ـ « *تجارت* یعنی چه؟
۴ـ فرق « *تجارت* با *بیــــع* » چیست؟
۵ـ « *بــــور* » یعنی چه؟
۶ـ « *یُوفّی* » یعنی چه؟
۷ـ به چه چیزهایئ باید « *وفا* » کرد؟
۸ـ « *کدام وفا، قطعی است؟* »
۹ـ خداوند « *چه زمانی* به عهدش *وفا* » میکند؟
۱۰ـ « *توفّی یتوفّی* » یعنی چه؟
از تلاش شما برای *یافتن پاسخ* این پرسشها از *قرآن* و از حضور به موقع شما در کلاس، متشکّرم.
*نشانی* کلاس:
https://www.skyroom.online/ch/tadabbor224/m-ghoran110
*صوت* این کلاس علاوه بر *کانال تسبیح ۱* و *تسبیح ۱۲* در *گروه زیر* بارگذاری می شود:
*ble.ir/join/MGU1MmFiMW*
#قطرات_بارانی_۴۷۸۹
#پرسش
میخوام برنامه داشته باشم ولی هر بار برنامه ریزی می کنم درست نمی تونم مدیریت کنم وچون حجم کارم زیاد است خیلی خسته میشم و کلافه وعصبی ... یک پسر ۷ساله دارم که تو درساش باید کمک کنم ... از طرفی علاقه شدید به بافتنی دارم وبرای بچه ها وخانواده انجام می دم ودوست دارم برنامه حفظ و تدبر ...
#پاسخ
۱ـ لازم است *برنامه* روزانهی خود را حتما بر روی کاغذ یا تابلو *بنویسید.*
۲ـ لازم است در ابتدا برنامه شما *سبک* باشد و به تدریج *منضبط* شوید، اگر بعد از دو سه هفته در آنجام مرتب آنها موفق شدید، هر هفته، *یک کار جدید* به آن *اضافه* کنید تا اینکه پس از مدتی *تمام* امور منزلتان طبق برنامه پیش رود.
۳ـ برای انجام کارهای روزانه خود، *ساعت* تعیین نکنید اما *مقدار زمان* آن برایتان مشخص باشد. *مثلا:* روخوانی قرآن، *یک ربع،* نظافت خانه *نیم ساعت،* استحمام *نیم ساعت،* خواندن کتاب *دو نیم ساعت* و بافتنی *دو نیم ساعت،* کمک به دروس بچهها *سه یک ربع* و ....
۴ـ شاید لازم باشد از *حفظ* قرآن (که زمان بر است،) صرفنظر کنید و یا *حجم* آن را *کم* کنید و یا در ضمن کارهای دیگر آن را انجام دهید.
۵ـ برای *نوشتن* برنامه و برای *انجام کارها* حتما از *همسر* محترمتان و *فرزندان* عزیزتان کمک بگیرید.
۶ـ هر قدر بیشتر *منضبط* باشید، *اتلاف* وقت شما کمتر و *اوقات فراغت* شما بیشتر میشود.
👈واژه: #برنامه #منضبط #برنامه_ریزی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۹۰
#پرسش
دختر ۴ ساله دارم که بیشتر میبرم مسجد و مجالس مذهبی و تا بحال عروسی و مهمانیهای نامناسب نبردمش بخاطر محیط نامناسب اما اخیرا میبینم وقتی تو خیابون اهنگی میشنوه یا اطرافیان نزدیک تو ماشین آهنگ میزارن خیلی خوشش میاد میبینه میگه ما هم تو ماشین اهنگ بزاریم من باید چ رفتاری داشته باشم و اینکه اگر منعش کنم ایا بصورت عقده نمیشه وقتی بزرگ بشه میترسم به سمت لهو و لعب کشیده بشه.لطفا راهنمایی کنید که چطور باید رفتار کنم
#پاسخ
۱ـ کودک چهار ساله در هر شرائطی (خانه، مسجد، مهمانی ...) باید *همبازی* داشته باشد و بتواند فقط *بازی* کند.
۲ـ *پرخاشگریها* و *ساختارشکنیهای* روزهای اخیر در کشور یک نشانه از *محدودیتهای خودسرانه* و *افراطی* و *فضای سرد* و *غمآلود* خانوادهها و *فعال* نبودن مادرها بود.
۳ـ اگر *مسلمان* و *تسلیم* تعالیم الهی اسلام هستید از هرگونه *تحمیل* ذهنیت خود به خودتان و همسر و فرزندانتان بپرهیزید و مطیع *دستورات عقلی و شرعی* و تابع *ولایت* همسر محترمتان باشید.
👈واژه: #کودک ۴ساله #بازی #همبازی #ولایت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۹۱
#پرسش
سلام و عرض ادب همسرم مرد خوبی هست و ویژگیهای مثبت زیادی داره و خدا رو شکر میکنم بخاطر وجودش، ولی تو خوندن نماز تعلل میکنه ولی خدارو شکر همیشه میخونه ولی اهل دعا خوندن و مسجد رفتن نیس استاد میگن باید مرد رو که زمینی هست آسمانی کنیم میشه شما چند تا راهکار و مصداق عینی بهم بگید برای تقویت معنویت مرد.
#پاسخ
سلام و رحمت الهی بر شما.
۱ـ نمازهایتان را به ایشان *اقتدا* کنید.
۲ـ *نکات مثبت* ایشان را بسیار هنرمندانه و پیوسته *تشویق* کنید.
۳ـ از *کمترین* انتقاد و *نصیحت* و عیبجوئی و غر زدن و نیش و کنایه و *توصیه* بپرهیزید.
۴ـ به تلاش ایشان برای رفاه خانواده و به نمازخوان بودن ایشان و به محتکر و دزد و معتاد و سیگاری و شرابخوار و هرزه و متخلف نبودن ایشان، دائما *افتخار* و دائما برایشان دعا کنید.
۵ـ *بین دو نماز* و یا در فرصتهای *مناسب* برخی سئوالات ساده درباره مفاهیم نماز و عبادات و مسائل اخلاق و اجتماعی ... را با ایشان مطرح کنید و از هر پاسخ ایشان، خوشحال و متشکر باشید.
۶ـ در مناسبتهای خاص و زمانی که روحیه ایشان را مناسب دیدید از ایشان بخواهید شما را به زیارتگاهها یا مساجد یا نماز جمعه یا مجالس سخنرانی ببرند و شاید لازم باشد گاهی از ایشان بخواهید شما را به پارکها و بوستانها و موزه ها و ... و یا برای دیدن *فیلمهای خاص* به سینما ببرند.
۷ـ اگر روحیه مناسبی دارند *کتاب* مناسبی را *با هم* بخوانید و یا شما آن را بخوانید و با ایشان آن را مطرح و *مباحثه* کنید و یا از ایشان بخواهید هر روز *فقط* یک مسئله از *رساله* مرجعتان را روخوانی کند و برای شما آن را توضیح دهد.
۸ـ ایشان را (در ذهنتان و در کلامتان) هرگز با دیگران و خصوصا با *برادران* خود *مقایسه* نکنید.
👈واژه: #همسر #اقتدا #مقایسه
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۴۷۹۲
#پرسش
... خواهری دارم که طوری بزرگ شده که در زندگی بارها و بارها با پسری وارد رابطه شده و دست آخر رابطه به ازدواج ختم نشده ... آیا به آن مثل داستان حضرت نوح و فرزندش نگاه کنم که حضرت نوح مسئولیتی نداشت در برابر رفتار فرزندش؟
#پاسخ
۱ـ لطفا در این زمانه ای که از هر سو با انواع *تهاجم* روبرو هستیم فقط به *حفظ سنگر* خانواده خود و ایفاء همان *نقش* و *وظائف الهی* خود بپردازید و از هر گونه *دلسوزی* و از *کمترین* دخالت و *توصیه* و *نصیحت* نسبت به دیگران بپرهیزید.
۲ـ لطفا حتی در *ذهن* خود دیگران را *قضاوت* و به *افراد خاص در تاریخ* یا جامعه، *تشبیه* نکنید.
۳ـ به عنوان یک *بانوی مؤمن* و یک *خواهر* موظف هستید فقط *نکات مثبت* اطرافیان خود را هنرمندانه و مناسب، *تشویق* کنید به نحوی که *عقلانیت* و *اراده* و *ایمان* و *تعهد* آنها تقویت شود.
👈واژه: #خواهر #تهاجم #حفظ_سنگر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2