او که سرنوشت یک ملت را نگاشت!
حکیم ابوالقاسم فردوسی با خلق شاهنامه، سرنوشت ملت ایران را از نو نوشت. ملتی که مرزهایش درنوردیده شد و در آستانه فروپاشی بود؛ اما فردوسی روح تازه در کالبد آن دمید و به قول استاد محمد علی اسلامی ندوشن، فردوسی کتاب «سرنوشت ایران» را نگاشت.
«طی هزار سال شاهنامه فردوسی تسلیبخش و رهگشای قوم ایرانی بوده و هر زمان که زندگی بر مردم سختتر میشده، دلبستگی به آن بیشتر می شد. کتابی است که عالِم و عامی بر روی آن خم شده و قهوهخانه و فرهنگخانه، هر دو از آن روشنی گرفتهاند.»
فردوسی آنچه نگاشت، اساس اندیشه ایرانی در میان آماج حملات فرهنگی علیه یک ملت بود. شاهنامه او، کتاب خرد، حکمت، زندگی، انسانیت، دلیری و زیربنای فرهنگ ملت ایران بوده است.
۲۵ اردیبهشت سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی را گرامی میداریم#فردوسی#ملت#ایران#شاهنامه#فرهنگ#ایران#زبان#محمود_نقدی_پور#حکمت#خرد#اندیشه#####
https://www.instagram.com/p/CsRfD9NNLwx/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
در ایام دهه کرامت جا دارد یاد کنیم از شاعر، موسیقی دان و خواننده کولابی(تاجیکستان) یکی از چهره های فرهنگ و هنر تمدن ایرانی، روانشاد دولتمند خالف در سروده زیبای زیر عمق ارادت خود را با ساحت امام رئوف ابراز می دارد!
زبان چون اعتقاد در هیچ جغرافیایی نمی گنجد!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ
وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ
صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
https://www.instagram.com/reel/C7HkqLiOBjy/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
🖋دکتر محمود نقدیپور، عضو هیات علمی و استاد دانشگاه.
🔹دولت چهاردهم با چالشهای اقتصادی بسیاری مواجه است و نیازمند همکاری تمامی ارکان کشور برای عبور از بحرانهای اقتصادی و اداری است. این مشکلات باید به اولویت ملی تبدیل شوند و نباید به بحثهای جناحی تقلیل یابند. برای مثال، مسائلی مانند فرونشست زمین، ناترازی منابع آبی و حاملهای سوختی، و ناترازی مالی بودجه و صندوقهای بازنشستگی نیازمند نگاه ملی هستند.
🔹دولت چهاردهم باید با بهرهگیری از نخبگان داخلی و تجربیات بینالمللی، این مشکلات را در صدر اولویتهای خود قرار دهد. حل مسائل پیچیده مانند ناترازی در نظام بانکی، نیازمند اصلاحات ساختاری بودجه و توافق با تمامی ذینفعان است. برای مثال، دستاندازی دولتها به منابع بانکی و فقدان سیستم مهار نقدینگی در بانکها، منجر به مشکلاتی چون افزایش پایه پولی و نرخ تورم میشود.
🔹دولت باید با همکاری مجلس و سایر دستگاهها به سمت ریاضت بودجهای حرکت کند تا بتواند اقتصاد کشور را از بحرانها نجات دهد. در حوزه ژئوپلیتیک نیز، فرصتهای تاریخی ایران در کریدورهای مواصلاتی و انرژی در خطر است و دولت آینده باید با همکاری همه بخشها، این موازنه نگرانکننده را تغییر دهد.
🔹تورم مزمن یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی است که باید در اولویت دولت آینده قرار گیرد.....
👈برای مطالعه مشروح سرمقاله امروز «روزنامه جهان صنعت» کلیک کنید.
http://Www.inatagram.com/m.naghdipour_ir
@jahansanatpress
http://eitaa.com/dr_mahmood1402
👈 گویند “حر بن يزيد رياحي”
اولين کسي بود که آب را به روي امام بست و اولين کسي شد که خونش را براي او داد.
👈“عمر سعد” هم اولين کسي بود که به امام نامه نوشت و دعوتش کرد براي آنکه رهبرشان شود و اولين کسي شد که تير را به سمت او پرتاب کرد!
✔️کي ميداند آخر کارش به کجا ميرسد؟
👈 دنيا دار ابتلاست.
با هر امتحاني چهرهاي از ما آشکار ميشود،
چهرهاي که گاهي خودمان را شگفتزده ميکند.
👈 چطور ميشود در اين دنيا بر کسي خرده گرفت و خود را نديد؟
👈 ميگويند خداوند داستان ابليس را تعريف کرد تا بداني که نميشود به عبادتت، به تقربت، به جايگاهت اطمينان کني.
👈 خدا هيچ تعهدي براي آنکه تو همان که هستي بماني، نداده است
👈 شايد به همين دليل است که سفارش شده، وقتي حال خوبي داري و ميخواهي دعا کني، يادت نرود “عافيت” و “عاقبت به خيريات” را بطلبي.
حاج محمد اسماعیل دولابی
حضور دکتر محمود نقدی پور در هیئات مذهبی شهرستان لنجان۱۴۰۳
#سده
#لنجان
#تاسوعا۱۴۰۳
به کانال رسمی ما بپیوندید: http://eitaa.com/dr_mahmood1402
طی یاداشتی در روزنامه جهان صنعت نوشتم:
اقتصاد ایران سالهاست که از فقدان قطبنمای مشخص برای توسعه صنعتی رنج میبرد و میشود فراتر رفت و اینچنین گفت که ایران بهطور کلی فاقد استراتژی توسعه صنعتی است.
در حالی که ایران از منابع طبیعی و انسانی بسیار ارزشمندی بهره میبرد و پنجره جمعیتی جوان کشور هنوز بسته نشده است یافتن جایگاهی برای حضور قدرتمند در زنجیره تامین تولیدات صنعتی در جهان به جای یک کشور متکی به خامفروشی نفت، باعث میشود تا ایران در اقتصاد جهانی از یک قدرت پیرامونی، به یک قدرت موثر با توانایی تسخیر بازارهای چندصدمیلیون نفری مانند خاورمیانه و شمال آفریقا و حتی شبه قاره هند تبدیل شود. با این حال، دغدغههای مرتبط با رشد تولید صنعتی در اقتصاد ایران، صرفا در رهنمودهای رهبر معظم انقلاب قابل رهگیری است و سیاستگذاران اجرایی در سه دهه اخیر، از تدوین یک استراتژی توسعه صنعتی دقیق و پایبندی به ملزومات سیاستگذارانه، تقنینی و اجرایی غفلت ورزیدهاند. آشکارا میشود نتیجه این بیتوجهی را در اتلاف منابع طبیعی و انسانی کشور و کوچک بودن کیک اقتصاد ایران مشاهده کرد.
استراتژی پرخطای خودکفایی به عنوان یگانه رویکرد سیاستگذاری صنعتی در کشور، باعث اتلاف وسیع منابع مالی و طبیعی و انسانی شده و ایران را با ناترازیهای بسیار جدی در حوزه حاملهای انرژی و مسائل محیطزیستی روبهرو ساخته است. در چنین رویکردی، سیاستگذاران به واردات به مثابه ورود دشمن به قلمرو سرزمینی خود مینگرند و به صادرات، به مثابه فتح و تسخیر سرزمین دشمنان نگاه میکنند.
در این رویکرد نظری، تولید به عنوان سدی در برابر واردات قلمداد میشود که مانع خروج ارز از کشور خواهد شد. امتداد خط ادبیات نظامی در اقتصاد، باعث میشود که به تولید و واردات و صادرات و مقولههای اقتصادی، به چشم آوردگاه نظامی نگاه کنیم و با نگاههای بسته سیاسی مانع از شکوفایی اقتصادی در داخل کشور شویم. این دقیقا نقطه مقابل رویکرد رهبر معظم انقلاب است که در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، بروننگری و درونزایی را به عنوان دو اصل راهبردی و کلیدی به عنوان قطبنما فرا روی سیاستگذاران اجرایی و تقنینی کشور قرار داد.
در این رویکرد نظری، تولید به عنوان سدی در برابر واردات قلمداد میشود که مانع خروج ارز از کشور خواهد شد. امتداد خط ادبیات نظامی در اقتصاد، باعث میشود که به تولید و واردات و صادرات و مقولههای اقتصادی، به چشم آوردگاه نظامی نگاه کنیم و با نگاههای بسته سیاسی مانع از شکوفایی اقتصادی در داخل کشور شویم.
ادامه مطلب در پست بعدی
https://www.instagram.com/p/C-14wTpt5KG/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==