کارگر، نیروی محرک توسعه و پیشرفت است. میان نگاهی که کارگران را به مثابه موتور توسعه میبینید با نگاهی که کارگران را چرخدنده گذران امور میداند، تفاوت عمیقی وجود و دو نگاه مختلف به مقوله حکمرانی را شکل میدهد.
اگر کارگران در رفاه باشند، کشور در مسیر توسعه و رفاه و ثبات و امنیت پایدار داخلی قرار میگیرد و اگر نگاه ما برعکس باشد و معیشت کارگران به آخرین مسئله تصمیمگیری ما بدل شود، در مغاک سراشیبی دائمی اقتصادی نزول خواهیم کرد. قدر کارگران شریف میهنمان را بدانیم.
گر توکل میکنی در کار کن
کشت کن، پس تکیه بر جبار کن
(مولانا)
روز کار و کارگر مبارک
محمود نقدیپور
http://eitaa.com/dr_mahmood1402
https://www.instagram.com/p/C6ZfgmtNZQI/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
داگلاس نورث میگوید که برای امکان یافتگی ممالک، به کارخانههایشان نگاه نکنید. به سطح تکنولوژیشان توجه نکنید. فناوری صنعتی را میشود خرید یا با جاسوسی به دست آورد. برای فهم امکان توسعه جوامع، سری به پیشدبستانیها و مدارسشان بزنید تا ببینید که دانشآموزان چگونه بار میآورند. اگر دانشآموزانی پرسشگر، معتاد به کار گروهی، خلاق و ریزبین تربیت میکنند، آن جوامع آیندهای درخشان خواهند داشت. روز معلم بر آموزگاران پرسشگری و ادب و اخلاق و تفکر نقادانه (که مصداق تام آن #شهید_مطهری بود) مبارک و فرخنده باد.
باشد که معیشت آموزگاران پرتلاش سرزمینمان، در شان یک مملکت آماده برای توسعه همهجانبه، ارتقا یابد و دیگر شاهد وجود پدیده معلمان چندشغله نباشیم.
هرکه نامخت از گذشت روزگار
نیز ناموزد ز هیچ آموزگار
(سعدی)
یک#معلم#محمود_نقدیپور
http://eitaa.com/dr_mahmood1402
https://www.instagram.com/p/C6eFUBXN-5s/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
https://www.instagram.com/p/C6eFUBXN-5s/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
او که سرنوشت یک ملت را نگاشت!
حکیم ابوالقاسم فردوسی با خلق شاهنامه، سرنوشت ملت ایران را از نو نوشت. ملتی که مرزهایش درنوردیده شد و در آستانه فروپاشی بود؛ اما فردوسی روح تازه در کالبد آن دمید و به قول استاد محمد علی اسلامی ندوشن، فردوسی کتاب «سرنوشت ایران» را نگاشت.
«طی هزار سال شاهنامه فردوسی تسلیبخش و رهگشای قوم ایرانی بوده و هر زمان که زندگی بر مردم سختتر میشده، دلبستگی به آن بیشتر می شد. کتابی است که عالِم و عامی بر روی آن خم شده و قهوهخانه و فرهنگخانه، هر دو از آن روشنی گرفتهاند.»
فردوسی آنچه نگاشت، اساس اندیشه ایرانی در میان آماج حملات فرهنگی علیه یک ملت بود. شاهنامه او، کتاب خرد، حکمت، زندگی، انسانیت، دلیری و زیربنای فرهنگ ملت ایران بوده است.
۲۵ اردیبهشت سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی را گرامی میداریم#فردوسی#ملت#ایران#شاهنامه#فرهنگ#ایران#زبان#محمود_نقدی_پور#حکمت#خرد#اندیشه#####
https://www.instagram.com/p/CsRfD9NNLwx/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
در ایام دهه کرامت جا دارد یاد کنیم از شاعر، موسیقی دان و خواننده کولابی(تاجیکستان) یکی از چهره های فرهنگ و هنر تمدن ایرانی، روانشاد دولتمند خالف در سروده زیبای زیر عمق ارادت خود را با ساحت امام رئوف ابراز می دارد!
زبان چون اعتقاد در هیچ جغرافیایی نمی گنجد!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ
وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ
صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
https://www.instagram.com/reel/C7HkqLiOBjy/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
🖋دکتر محمود نقدیپور، عضو هیات علمی و استاد دانشگاه.
🔹دولت چهاردهم با چالشهای اقتصادی بسیاری مواجه است و نیازمند همکاری تمامی ارکان کشور برای عبور از بحرانهای اقتصادی و اداری است. این مشکلات باید به اولویت ملی تبدیل شوند و نباید به بحثهای جناحی تقلیل یابند. برای مثال، مسائلی مانند فرونشست زمین، ناترازی منابع آبی و حاملهای سوختی، و ناترازی مالی بودجه و صندوقهای بازنشستگی نیازمند نگاه ملی هستند.
🔹دولت چهاردهم باید با بهرهگیری از نخبگان داخلی و تجربیات بینالمللی، این مشکلات را در صدر اولویتهای خود قرار دهد. حل مسائل پیچیده مانند ناترازی در نظام بانکی، نیازمند اصلاحات ساختاری بودجه و توافق با تمامی ذینفعان است. برای مثال، دستاندازی دولتها به منابع بانکی و فقدان سیستم مهار نقدینگی در بانکها، منجر به مشکلاتی چون افزایش پایه پولی و نرخ تورم میشود.
🔹دولت باید با همکاری مجلس و سایر دستگاهها به سمت ریاضت بودجهای حرکت کند تا بتواند اقتصاد کشور را از بحرانها نجات دهد. در حوزه ژئوپلیتیک نیز، فرصتهای تاریخی ایران در کریدورهای مواصلاتی و انرژی در خطر است و دولت آینده باید با همکاری همه بخشها، این موازنه نگرانکننده را تغییر دهد.
🔹تورم مزمن یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی است که باید در اولویت دولت آینده قرار گیرد.....
👈برای مطالعه مشروح سرمقاله امروز «روزنامه جهان صنعت» کلیک کنید.
http://Www.inatagram.com/m.naghdipour_ir
@jahansanatpress
http://eitaa.com/dr_mahmood1402
👈 گویند “حر بن يزيد رياحي”
اولين کسي بود که آب را به روي امام بست و اولين کسي شد که خونش را براي او داد.
👈“عمر سعد” هم اولين کسي بود که به امام نامه نوشت و دعوتش کرد براي آنکه رهبرشان شود و اولين کسي شد که تير را به سمت او پرتاب کرد!
✔️کي ميداند آخر کارش به کجا ميرسد؟
👈 دنيا دار ابتلاست.
با هر امتحاني چهرهاي از ما آشکار ميشود،
چهرهاي که گاهي خودمان را شگفتزده ميکند.
👈 چطور ميشود در اين دنيا بر کسي خرده گرفت و خود را نديد؟
👈 ميگويند خداوند داستان ابليس را تعريف کرد تا بداني که نميشود به عبادتت، به تقربت، به جايگاهت اطمينان کني.
👈 خدا هيچ تعهدي براي آنکه تو همان که هستي بماني، نداده است
👈 شايد به همين دليل است که سفارش شده، وقتي حال خوبي داري و ميخواهي دعا کني، يادت نرود “عافيت” و “عاقبت به خيريات” را بطلبي.
حاج محمد اسماعیل دولابی
حضور دکتر محمود نقدی پور در هیئات مذهبی شهرستان لنجان۱۴۰۳
#سده
#لنجان
#تاسوعا۱۴۰۳
به کانال رسمی ما بپیوندید: http://eitaa.com/dr_mahmood1402
طی یاداشتی در روزنامه جهان صنعت نوشتم:
اقتصاد ایران سالهاست که از فقدان قطبنمای مشخص برای توسعه صنعتی رنج میبرد و میشود فراتر رفت و اینچنین گفت که ایران بهطور کلی فاقد استراتژی توسعه صنعتی است.
در حالی که ایران از منابع طبیعی و انسانی بسیار ارزشمندی بهره میبرد و پنجره جمعیتی جوان کشور هنوز بسته نشده است یافتن جایگاهی برای حضور قدرتمند در زنجیره تامین تولیدات صنعتی در جهان به جای یک کشور متکی به خامفروشی نفت، باعث میشود تا ایران در اقتصاد جهانی از یک قدرت پیرامونی، به یک قدرت موثر با توانایی تسخیر بازارهای چندصدمیلیون نفری مانند خاورمیانه و شمال آفریقا و حتی شبه قاره هند تبدیل شود. با این حال، دغدغههای مرتبط با رشد تولید صنعتی در اقتصاد ایران، صرفا در رهنمودهای رهبر معظم انقلاب قابل رهگیری است و سیاستگذاران اجرایی در سه دهه اخیر، از تدوین یک استراتژی توسعه صنعتی دقیق و پایبندی به ملزومات سیاستگذارانه، تقنینی و اجرایی غفلت ورزیدهاند. آشکارا میشود نتیجه این بیتوجهی را در اتلاف منابع طبیعی و انسانی کشور و کوچک بودن کیک اقتصاد ایران مشاهده کرد.
استراتژی پرخطای خودکفایی به عنوان یگانه رویکرد سیاستگذاری صنعتی در کشور، باعث اتلاف وسیع منابع مالی و طبیعی و انسانی شده و ایران را با ناترازیهای بسیار جدی در حوزه حاملهای انرژی و مسائل محیطزیستی روبهرو ساخته است. در چنین رویکردی، سیاستگذاران به واردات به مثابه ورود دشمن به قلمرو سرزمینی خود مینگرند و به صادرات، به مثابه فتح و تسخیر سرزمین دشمنان نگاه میکنند.
در این رویکرد نظری، تولید به عنوان سدی در برابر واردات قلمداد میشود که مانع خروج ارز از کشور خواهد شد. امتداد خط ادبیات نظامی در اقتصاد، باعث میشود که به تولید و واردات و صادرات و مقولههای اقتصادی، به چشم آوردگاه نظامی نگاه کنیم و با نگاههای بسته سیاسی مانع از شکوفایی اقتصادی در داخل کشور شویم. این دقیقا نقطه مقابل رویکرد رهبر معظم انقلاب است که در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، بروننگری و درونزایی را به عنوان دو اصل راهبردی و کلیدی به عنوان قطبنما فرا روی سیاستگذاران اجرایی و تقنینی کشور قرار داد.
در این رویکرد نظری، تولید به عنوان سدی در برابر واردات قلمداد میشود که مانع خروج ارز از کشور خواهد شد. امتداد خط ادبیات نظامی در اقتصاد، باعث میشود که به تولید و واردات و صادرات و مقولههای اقتصادی، به چشم آوردگاه نظامی نگاه کنیم و با نگاههای بسته سیاسی مانع از شکوفایی اقتصادی در داخل کشور شویم.
ادامه مطلب در پست بعدی
https://www.instagram.com/p/C-14wTpt5KG/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
ادامه مطلب(۲)
در دستور قرار دادن این میکرواستراتژی (در جایگاه یک ماکرواستراتژی) باعث میشود که یک هدف سیاسی با یک هدف اقتصادی جایگزین شود. اقتصادی که فقط دلبسته رشد تولید با هدف صادرات و حذف کامل واردات باشد، به طور طبیعی با پدیده تورم دست به گریبان خواهد شد زیرا که منابعی را صرف تولید کالایی کردیم که منتهی به افزایش عرضه داخلی نشده است.
از سوی دیگر، هنگامی که درآمد ارزی حاصل از صادرات، مصروف واردات نشود، خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی افزایش مییابد و با رشد پایه پولی، به تداوم ساختاری شدن تورم دامن خواهد زد. این رویکرد یک رویکرد سیاسی است و با سنجهها و ترمینولوژی اقتصادی قابل ارزیابی نیست.
رویکرد جایگزینی واردات هم، هرچند از ترمینولوژی و ادبیات اقتصادی تبعیت میکند اما آن هم سرشار از اشکالاتی است که هرچند به ظاهر تراز پرداختهای تجاری کشور را متعادل نگاه میدارد اما با اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی، به تشدید تورم دامن میزند و دسترسی مردم به کالاهای مصرفی را دشوارتر میسازد.
برای فهم این نکته که منفعت ما در مشارکت بیشتر با جهان است، میشود چین دوران مائو را به یاد آورد و با چین فعلی مقایسه کرد که به مراتب دردسر بزرگتری برای آمریکا بهشمار میرود نسبت به کشور دوران مائو که روابط تجاری خاصی با ممالک توسعهیافته و غربی نداشت و درگیر سیاستهای خودکفایانه بود. چین امروز، دارای ساختار تولیدات صنعتی انبوه و دارای صرفه مقیاس بسیار بزرگ است که اقتصاد دنیا را شدیدا به خودش وابسته کرده است و این وابستگی از مسیر افزایش همکاری و سرمایهگذاریهای خارجی در چین به دست آمد.
برای اصلاح مسیر و ایجاد آمادگی برای جهش موثر و اقتصادی در حوزه تولیدات صنعتی، نخست حقوق مالکیت خصوصی و معنوی باید به رسمیت شناخته شوند. رتبه فعلی ایران در ارزیابیهای بینالمللی حقوق مالکیت، چندان زیبنده قدیمیترین کشور صنعتگر منطقه نیست. سپس ساختار قیمتگذاری دستوری یکبار برای همیشه باید از بین برود. دولت نباید خودش را مسوول قیمتگذاری کالا و خدمات بداند و حداکثر باید تامینکننده کالاهای عمومی و بهداشت جمعی باشد. به همین منظور، نخست باید با حذف قیمتگذاری دستوری و سپس با حذف بیش از ۹۵درصد از مقررات اداری موجود، جذابیت سرمایهگذاری در کشور را به وجود آورد تا هم اطمینان سرمایهگذاران داخلی و هم سرمایهگذاران خارجی به بازارهای داخلی جلب شود.
یک بازار بزرگ ۹۰میلیون نفری که شعاع تاثیرش تا ۳۰۰میلیون نفر هم میرسد، برای هیچ کمپانی بینالمللی در شرایط نرمال قابل اغماض نیست.
https://www.instagram.com/p/C-19wLkutYd/?igsh=MTc4MmM1YmI2Ng==
📌پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی حتمی است/ تنها راه امنیت غرب آسیا اتحاد کشورهای منطقه است
🔻دکتر محسن رضایی در مصاحبه با شبکه آمریکایی سی ان ان:
🔹ایران در زمان و مکان مناسب و بر اساس حق دفاع از خود بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل پاسخ رژیم صهیونیستی را خواهد داد.
🔹اگر ایران پاسخ ندهد شرارتهای رژیم صهیونیستی ادامه پیدا خواهد کرد.
🔹چگونگی و قدرت پاسخ ایران پس از اقدام مشخص خواهد شد.
🔹مشکل بزرگ امروز منطقه بستن تمام راههای حقوقی و سیاسی مهار اسراییل توسط آمریکا است.
🔹اسراییل به ازای هر ۳۰ نفر یک تن بمب بر سر مردم غزه ریخته است و جنایات رژیم بی سابقه است.
🔹حساب شده پاسخ میدهیم و اجازه نمیدهیم نتانیاهو از باتلاقی که در آن است بیرون آید.
🔹به آمریکاییها توصیه میکنیم عاقل باشند و از شکستهایشان در غرب آسیا عبرت بگیرند.
🔹آمریکا تبدیل به مجری سیاستهای اسراییل در خاورمیانه شده است و این چیزی جز تحقیر قدرت آمریکا نیست.
🔹ایالات متحده دیگر حتی برای متحدانش هم قابل اتکا نیست.
🔹شرکای آمریکا در منطقه، به روسیه و چین گرایش پیدا کردهاند.
🔹آمریکا نمیتواند قدرت ایران را نادیده بگیرد، چرا که ما بازیگری پرنفوذ و قدرتمند در منطقه هستیم.
🔹ایران ایجاد صلح و امنیت در منطقه را وظیفه خود میداند و آمریکا نباید در مقابل این امر بایستد.
🔹آمریکا در شرایطی نیست که توانایی درگیری با ایران را داشته باشد اما ما آمادهایم و به هر اقدامی پاسخ میدهیم.
🔹آمریکا و اسراییل عامل گسترش جنگ در منطقه هستند و مساله مهم امروز برقراری آتشبس است.
🔹نتانیاهو باید تحویل دادگاه بینالملل و محاکمه شود.
🔹نتانیاهو و کابینه افراطیش مانع اصلی آتشبس است.
🔹آقای پزشکیان در هماهنگی کامل با رهبر و سایر قوا است و به دولت او امیدوار و خوشبینم.
🔹بحرانی که اسراییل شروع کرده اگر کنترل نشود عاقبت خوبی نخواهد داشت.
🔹بنای ایران بر جنگ نیست اما با قدرت از خود دفاع میکند.
🔹ساختارهای امنیتی برآمده از نظام دوقطبی دوران جنگ سرد کارآمد نیست.
🔹کشورهای منطقه قادر به تشکیل اتحادیه امنیت هستند و دخالتهای آمریکا و اروپا مانع این امر است.
🔹تنها راه امنیت منطقه اتحاد است و راهکارهای دیگر از جمله پیمان آبراهام شکست خورده و وضعیت کنونی منطقه گواه آن است.
🔗 @rezaee_ir
در یاداشت روز روزنامه خراسان نوشتم:
http://khorasannews.com/newspaper/page/21567/1/816316/0
آدرس صفحه شخصی در اینستاگرام:
http://Www.inatagram.com/m.naghdipour_ir
آدرس صفحه شخصی در بستر ایتا:
http://eitaa.com/dr_mahmood1402
حضور #دکتر_محمود نقدی پور درجمع عزاداران هیئت خراسانی های مقیم #فولادشهر#لنجان_اصفهان
http://eitaa.com/dr_mahmood1402