📌خصوصیسازی و پیامدهای ناخواسته
🌀 آیا خصوصیسازی پروژۀ موفّقی بود؟ نخستین روشی که برای پاسخ به این سؤال به ذهن میرسد، بررسی آمارهای عملکرد بنگاههای واگذار شده است. امّا به کارگیری غیردقیق این روش میتواند گمراهکننده باشد. باید توجّه داشت که ما برای بررسی موفقیت یک فرد صرفاً به نتایجی که کسب کرده است نگاه نمیکنیم، بلکه این نتایج را با اهدافی که مدّ نظر او بودهاند مقایسه میکنیم. مثلاً شغلی با درآمد ماهانه پنج میلیون تومان میتواند برای کسی موفقیت و برای کسی دیگر شکست باشد و این کاملاً به هدفی بستگی دارد که این دو فرد برای خود در نظر داشتهاند. برای بررسی کارنامۀ یک سیاست نیز میتوان (و باید) به همین طریق عمل کرد: مقایسۀ نتایج با اهداف اعلام شده.
🌀 وقتی در خرداد 1384 سیاستهای اجرایی اصل 44 قانون اساسی ابلاغ شد، هشت مورد زیر به عنوان منظور از این ابلاغیه ذکر شدند. این موارد شماره نداشتند. احتمالاً به این خاطر که نشان داده شود هیچ یک از آنها اولویتی بر دیگری ندارد و همه به یک اندازه اهمیّت دارند:
• شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی.
• گسترش مالكیت در سطح عموم مردم به منظور تأمین عدالت اجتماعی.
• ارتقاء کارایی بنگاههای اقتصادی و بهره وری منابع مادی و انسانی و فناوری.
• افزایش رقابتپذیری در اقتصاد ملی.
• افزایش سهم بخشهای خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی.
• كاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیتهای اقتصادی.
• افزایش سطح عمومی اشتغال.
• تشویق اقشار مردم به پسانداز و سرمایهگذاری و بهبود درآمد خانوارها.
🌀 تصوّر نمیکنم در این نکته مناقشهای باشد که سیاستگذار به این اهداف خود از خصوصیسازی (یا به اصطلاح واگذاری شرکتهای دولتی) دست نیافت. اکنون در توضیح این ناکامی میتوان گفت این سیاستها به درستی اجرا نشدند. همچنین ممکن است کسی ادّعا کند که عوامل مخرّب دیگری از بیرون سیستم باعث این ناکامی شدند. هردوی این استدلالها (که البته نیاز به ارائۀ شواهد دارند) فرض میگیرند که این اهداف، اهدافی مناسب و دستیافتنی و سازگار بودهاند.
🌀 امّا توضیح سوم دقیقاً همین فرض را زیر سؤال میبرد: اهداف این سیاست اصولاً قابل تحقّق نبودهاند. خصوصیسازی ابزار مناسبی برای دستیابی به اهداف خود نیست، همانگونه که نمیتوان با کارد میوهخوری در برش الوار رکورددار شد. بنابراین راهحل در بازنگری جزئیات حقوقی یا تعویض مجریان قانون یا تشدید نظارت بر اَعمال آنها نیست. یا باید در اهداف اساسی این سیاست تجدیدنظر کرد، یا ابزاری مناسب برای تحقّق آنها در نظر گرفت.
🌀 تصوّر میکنم موضع دکتر غنینژاد در سرمقالۀ اخیرشان با عنوان «خصوصیسازی را متوقف کنید»، ناظر به همین توضیح سوم است. ایشان در این نوشته بار دیگر بر موضع قدیمی خود تأکید میکنند: خصوصیسازی بدون مقدّمۀ ضروری آن یعنی آزادسازی اقتصادی راه به جایی نخواهد برد. به نظر نمی رسد درک و تصدیق این توضیح پیچیدگی خاصّی داشته باشد، امّا در حکم قطعی توقّف خصوصیسازی به دلایلی میتوان تردید داشت.
🌀 میدانیم سیاستها نیز مانند کنشهای فردی، دو نوع پیامد دارند. دستۀ اوّل پیامدهایی که برای آنها قصد و نیت داریم، و دستۀ دوم پیامدهای ناخواسته و قصدنشده. مثلاً وقتی برای تخلّفات رانندگی جریمۀ نقدی مقرّر میشود، کاهش تخلّفات پیامد قصدشدۀ این تصمیم است. امّا این جریمهها برای دولت ایجاد درآمد نیز میکنند و این پیامدی نبوده که از ابتدا قصد شده باشد. همچنین احتمالاً محمل جدیدی برای پرداخت رشوه پدید میآید که این نیز پیامد مورد نظر نبوده است. با توجّه به این واقعیت میتوان گفت: هرچند خصوصیسازی به اهداف مورد نظر خود دست نخواهد یافت، امّا «ممکن است» پیامدهای ناخواستۀ آن راهی غیرمستقیم برای دور زدن موانع سیاسی غیرقابل عبور مسیر آزادسازی باشند.
🌀مورد اسفبار و مشهوری مانند هپکو میتواند مصداقی از این پیامدهای ناخواسته باشد. کسی حاضر نیست این کارخانۀ عظیم و بدهیهای آن را با الزامات قانونی موجود تحویل بگیرد؛ حتّی مجّانی. از طرف دیگر ملّیسازی مجدّد آن غیرقانونی است. این بحران و بلاتکلیفی رفته رفته برای همگان روشن میکند که نتیجۀ یک اقتصاد بسته، تبدیل شدن سرمایهها به ضدّسرمایه است. مشکل هپکو نفس کشیدن در هوای بستۀ خودکفایی است که دیگر اکسیژنی در آن باقی نمانده، و راهحلی غیر از آزادی تجاری و اقتصادی برای آن متصوّر نیست. به همین قیاس می توان پیامدهای ناخواستۀ مطلوب و نامطلوب دیگری نیز برای خصوصیسازی تصوّر کرد که «ممکن است» به نیرویی برای تقویت آگاهی و اراده در جهت آزادسازی تبدیل شوند.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
سهم تولید از واردات بیشتر شد/ دست پر بانک مرکزی برای تخصیص ارز
🔹 مقدار واردات از ۲۶ میلیارد دلار در نیمه نخست سال گذشته به ۳۰ میلیارد دلار در نیمه نخست سال جاری افزایش یافته است.
🔹 بررسی جزئیات این ارقام نشان می دهد سهم و ارزش کالاهای اولیه، واسطه ای و سرمایه ای از واردات کشور به میزان چشمگیری افزایش یافته و در مقابل، سهم و ارزش کالاهای مصرفی از واردات کاهش یافته است.
🔹 تخصیص ارز بیشتر برای واردات، نشانهای روشن از باز بودن دست بانک مرکزی در تخصیص ارز به شمار می رود.
🔹 البته بانک مرکزی در تخصیص ارز، مصارف را در نظر گرفته تا ذخایر ارزی کشور صرف مهمترین نیازهای کشور به ویژه نیازهای بخش تولید کشور شود.
🔹 دست بازارساز و بانک مرکزی در ذخایر ارزی برای تامین ارز واردات پر است. حتی آن ۶ میلیارد دلار آزاد شده در قطر هم جزو ذخایر ارزی بانک مرکزی است که باتوجه به برخورداری از منابع ارزی لازم، بانک مرکزی تاکنون برای واردات کالا و خدمات از این ذخایر ارزی استفاده نکرده است.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
يَا ابْنَ رَسُولِ اللّه ِ اِنّا مِنْ شيعَتِكُمْ، قالَ عليه السلام; اِتَّقِ اللّه َ! وَ لا تَدَّعِينَ شَيْئا يَقُولُ اللّه ُ لَكَ «كَذِبْتَ وَ فَجَرْتَ فى دَعْواكَ». إنَّ شيعَتَنا مَنْ سَلُمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ كُلِّ غِشٍّ وَغِلٍّ وَ دَغَلٍ. وَلكِنْ قُلْ أنَا مِنْ مَواليكُمْ وَ مُحِبُّكُمْ. ;
مردى به امام حسين عليه السلامگفت
من، شيعه شما هستم. امام فرمود; تقوا داشته باش! چيزى نگو كه خدا بگويد «دروغ گفتى و در ادعايت، گمراهى به خرج دادى». شيعه ما، كسى است كه قلبش از هر گونه شائبه و دغلكارى، پاك باشد. بنابراين، بگو; من، از دوستان و علاقه مندان شما هستم.;
بحارالانوار 68: 156.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
📌
هر چند این کانال ، کانالی اقتصادی است و با عنایت به اینکه برخی بینندگان محترن مسئولین محترم کشور نیز می باشند مطلوب است آن عزیزان این حدیث نبوی(ص) را با خود مرور کنند که در خانه اگر کس است یک حرف بس است:
«اَصلِح وَزيرکَ فَاِنَّهُ الَّذي يقودُکَ اِلَي الجنَّةِ اَوِ النّارِ»(بحار، ج۷۴، ص۱۶۶)
♦️وزير(معاون و دستیار) خود را فردی شایسته برگزین، چرا که همانا او کسي است که تو را به بهشت يا جهنم ميبرد.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
هدایت شده از دکتر مهدی منصوری بیدکانی🎤
📌
هر چند این کانال ، کانالی اقتصادی است و با عنایت به اینکه برخی بینندگان محترن مسئولین محترم کشور نیز می باشند مطلوب است آن عزیزان این حدیث نبوی(ص) را با خود مرور کنند که در خانه اگر کس است یک حرف بس است:
«اَصلِح وَزيرکَ فَاِنَّهُ الَّذي يقودُکَ اِلَي الجنَّةِ اَوِ النّارِ»(بحار، ج۷۴، ص۱۶۶)
♦️وزير(معاون و دستیار) خود را فردی شایسته برگزین، چرا که همانا او کسي است که تو را به بهشت يا جهنم ميبرد.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
اطلاعیه بانک شهر / اختلال ساتنا رفع شد
📌 پیرو اخبار منتشره مبنی بر اختلال در سامانه پرداخت ساتنا بانک شهر به اطلاع میرساند در پی بروزرسانی سامانههای بانکداری متمرکز بانک شهر از سوی شرکت ارائه دهنده خدمات فنی - که طبق برنامه ریزی قبلی در شب گذشته انجام گرديد - به دلیل نارسایی عملکرد پیمانکار مذکور، اختلالی مقطعی در خدمات ساتنا صادره از بانک شهر حادث شد که با پیگیری مستمر همکاران پر تلاش فناوری اطلاعات بانک شهر، مشکل شناسایی و در اسرع وقت مرتفع گردید و از ساعت ۱۳ روز جاری روال ارائه خدمات به حالت عادی بازگشت.
📌 بر این اساس ضمن پوزش از مشتریان عزیزی که این اختلال موجب نارضایتی ایشان گردید به اطلاع عموم میرساند تدابیر تکمیلی به جهت جلوگیری از بروز رخدادهای مشابه و استمرار پایداری خدمات بانک شهر اتخاذ گردیده است.
🔹️چند خط در خصوص بریکس !
بریکس نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شدهاست
سهم بریکس از صادرات ایران در سال ۱۴۰۱ به میزان ۳۳.۸ درصد بوده که به عبارتی یک سوم تجارت ایران با گروه بریکس است.
دعوت از ایران برای عضویت دائم میتواند به پیوند روابط اقتصادی ایران با کشورهای عضو کمک کند.
برخی از رویکردهای بریکس با اهداف و برنامههای دولت مشترک است که شامل عبور از نظام تک قطبی با محوریت آمریکا، ایجاد نظم نوین جهانی با محوریت آسیا و کشورهای نوظهور و همچنین موضوع دلار زدایی، استفاده از ارزهای ملی در تجارت و احترام متقابل به حقوق دیگر کشورها میشود.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
با سلام و احترام
به آگاهی میرساند؛ کارگاه آموزشی با عنوان"رشد اقتصادی، تکافل و کنترل تورم" امروز ١٣ آبان از ساعت ٩ الی ١١ به صورت مجازی به آدرس Trn.irc.ac.ir برگزار میگردد.
گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
🔹️ با توجه به پیشبینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بینبانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود.
🔹️ از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ ۱۱۸۹.۰ هزار میلیارد ریال اقدام کرد.
🔹️ بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بینبانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی
۱۰۰ شرکت انگلیسی تحریم علیه روسیه را دور زدند
روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز:
🔹️ بیش از ۱۰۰ شرکت انگلیسی اعتراف کردهاند، تحریمهای انگلیس علیه روسیه را از زمان آغاز جنگ اوکراین نقض کردهاند.
🔹️ بر اساس پاسخ به درخواست آزادی اطلاعات که توسط شرکت حقوقی «پینسنت ماسونس» جمعآوری شده است، در مجموع، ۱۲۷ شرکت به صورت داوطلبانه به دولت انگلیس اعتراف کرده بودند، تحریمهای مرتبط با روسیه را تا هفدهم ماه مینقض کردهاند.
🔹️ این شرکتها به دفتر اجرای تحریمهای مالی (OFSI) که مسئول نظارت بر اجرای تحریمها و دنبال کردن نقض تحریمهاست، اعتراف کردهاند.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
🔹هیات عالی نظارت تایید کرد؛
🔹سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در میادین مشترک و جدید نفتی و گازی
🔹هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام در دو نوبت صبح و عصر به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور اکثریت اعضا، تشکیل جلسه داد.
🔷 در این جلسه مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در میادین مشترک نفت و گاز کشور با همسایگان و نیز ضرورت ارایه راهکاری برای وصول طلب ۱۰۰ میلیارد دلاری صندوق از دولت، توضیحاتی در خصوص این بند از مصوبه مجلس ارایه کرد. سپس اعضای هیات عالی نظارت، دیدگاه های موافق و مخالف خود را درباره نظر کمیسیون مشترک مجمع ارایه کردند.
📌هیات عالی نظارت، بند ب ماده ۳ برنامه هفتم مصوب مجلس را مغایر سیاست های کلی نظام قانونگذاری و نیز سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ندانست.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
🔰واژگونی سبد غذا
تنش در دریای سیاه چگونه به افزایش قیمت جهانی غذا میانجامد؟
✍️سعید ابوالقاسمی
جنگ روسیه و اوکراین وارد چالشهای تازهای شده است. کشاکشی که آینده غذایی جهان را تهدید میکند و به افزایش بیسابقه قیمت مواد غذایی در کشورهای مختلف میانجامد. روسیه اعلام کرده کشتیهایی را که به سمت بندرهای دریای سیاه حرکت میکنند به عنوان اهداف نظامی در نظر میگیرد و احتمال دارد آنها را مورد هدف قرار دهد. این هشدار روسیه زمانی صادر شد که قرارداد غلات دریای سیاه را تمدید نکرد و تنشهای این منطقه نیز وارد مرحله جدیدی شد. این قرارداد در سال 2022 با میانجیگری سازمان ملل متحد و ترکیه میان اوکراین و روسیه به امضا رسید.
بر این اساس، مقرر شد صادرات غلات از سه بندر اوکراین، در سایه جنگ و با کمترین تاثیرپذیری از تنشهای منطقهای صورت پذیرد. این بندرها پس از حملات روسیه به اوکراین مسدود شده بودند و تجارت در آنها متوقف شده بود. قرار بود این قرارداد هر چهار ماه یکبار تمدید شود و سه بار هم تمدید شد؛ اما روسیه با اصرار بر توقف صادرات خود، دو بار این قرارداد را دوماهه تمدید کرد و در نهایت اعلام کرد موافق تمدید قرارداد نیست. این قرارداد تضمین میکرد کشتیهایی که به بنادر اوکراین وارد یا پس از بارگیری از این منطقه خارج میشوند، مورد حمله قرار نخواهند گرفت.
پس از آن و از 27 ژوئن (ششم تیرماه) هیچ کشتی جدیدی در این بندرها پهلو نگرفته و اوکراین هم مسکو را مقصر اصلی این ماجرا میداند. این در شرایطی است که روسیه و اوکراین تامینکنندگان عمده گندم، جو، روغن آفتابگردان و سایر محصولات غذایی در جهان هستند و بازارهای بزرگی نظیر آفریقا، خاورمیانه و بخشهایی از آسیا را به خود وابسته کردهاند. اوکراین همچنین صادرکننده بزرگ ذرت بهشمار میرود و روسیه، صادرات کود و بخشهای حیاتی دیگر زنجیره غذایی را انجام میدهد. همین موضوع سبب شده تا این منطقه به عنوان «سبد نان جهان» شناخته شود و البته تنشهای جدید، احتمال تشدید بحران جهانی غذا را به دنبال خواهد داشت.
تجارت فردا
.
#بیشتر_بدانیم
🟣 بیمه شورش،آشوب،اغتشاش و اعتصاب
Strikes, Riots and Civil Commotion Clause(SRCC)
امنیت و آرامش مهمترین عامل توسعه هر کشوری است ، فقدان امنیت باعث فرار سرمایه ها و عدم سرمایه گذاری میشود. افزایش بیکاری و فقر در جامعه نتیجه قطعی کاهش سرمایه گذاری است . یکی از نگرانی ها و دغدغه های همیشگی صاحبان سرمایه هیجان ها و رفتارهای کنترل نشده افراد در اعتصاب و شورش و اغتشاش هایی است که گاهی در جوامع مختلف رخ میدهد .
اعتصاب ،شورش و اغتشاش در بند یک از ماده 30 شرایط عمومی بیمه آتش سوزی جزو استثنائات این بیمه نامه قرار گرفته است لیکن بیمه گذاران میتوانند در صورت موافقت شرکت بیمه با پرداخت حق بیمه مربوطه نسبت به خرید کلوز srcc اقدام کنند . کلمه SRCC ، مخفف کلمات Strikes, Riots and Civil Commotion است. که معنی اعتصاب و شورش و سرکوب مدنی (آشوب داخلی) را میدهد.
🧡 تعهدات کلوز :
به موجب این کلوز و ضمن رعایت مقررات، شرایط و استثنائات مندرج در بیمه نامه با ضمائم آن و مشروط براینکه بیمه گذار حق بیمه مورد توافق را پرداخت کرده باشد از بین رفتن موارد بیمه شده یا خسارات وارد به آنها درصورتیکه مستقیماً از اعتصاب،شورش و اغتشاش ناشی شده باشد به شرح زیر دارای پوشش بیمه ای می باشد.
1_ عمل ارتکابی از ناحیه هر شخصی که با مشارکت اشخاص دیگر در عملیاتی که به نظم عمومی لطمه می زند، شرکت می نماید (خواه در ارتباط با اعتصاب و یا تعطیلی کارخانه از سوی کارفرما ، باشد یا نباشد).
2_ اقداماتی که از طرف مقامات قانونی به منظور پایان دادن و یا تلاش در جهت پایان دادن به این قبیل عملیات یا تخفیف نتایج آن انجام شود.
3_ اقدامات عمدی و مقاومت اعتصاب کنندگان و کارگرانی که از ورود آنها به کارخانه جلوگیری شده است.
4_ اقداماتی که از طرف مقامات قانونی به منظور پیشگیری یا کوشش به پیشگیری این قبیل اعمال یا تخفیف نتایج آن صورت می گیرد.
🧡 استثنائات کلوز :
موارد زیر از تعهدات این کلوز خارج است :
1_ تلف یا آسیب ناشی از توقف كلی و جزئی فعالیت و یا به تعویق افتادن عدم النفع و یا هر گونه موارد در حال ساخت .
2_ تلف و یا آسیب هائی كه ناشی از سلب مالكیت موقت و یا دائمی به دلیل توقف ، مصادره و یا ضبط توسط نیروهای قانونی ایجاد شده باشد .
3_ تلف و یا آسیبی كه ناشی از سلب مالكیت دائمی و یا موقت ساختمان بدلیل تصرف غیر قانونی آن بوسیله افراد دیگر صورت پذیرفته باشد .مشروط بر اینكه مسئولیت بیمه گر علیرغم بند 2 و 3 فوق در قبال خسارت فیزیكی وارد به اموال بیمه شده قبل از سلب مالكیت یا در حین سلب مالكیت موقت منتفی نگردیده باشد .
4_این بیمه نامه تلف و یا آسیب مستقیم و یا غیر مستقیم ناشی از حوادث زیر را پوشش نمیدهد .
الف_ جنگ، حمله ، اقدامات دشمنان خارجی ، خصومت و یا عملیات مشابه جنگی و ( چه جنگ اعلام شده یا اعلام نشده ) جنگ داخلی .
ب_ شورش و آشوب داخلی كه شكل قیام عمومی را داشته باشد و یا حالتهای مشابه آن ، كودتای نظامی ، شورش ،طغیان ، انقلاب كه توسط نیروهای انتظامی و یا متجاوز انجام پذیرفته باشد .
ج_ اقدامات هر فرد به نمایندگی از طرف هر سازمانی كه هدفش براندازی حكومت DE JUREو یا DE FACTO ازطریق اعمال زور و فشار و ترور باشد .
در صورتیكه بیمه گر در هر اقامه دعوای قانونی و یا دادخواست با اتكاء به این شروط استناد نماید كه در رابطه با تلف و آسیب وارده دارای تعهد نمیباشد ، اثبات مسئولیت و اینكه تلف و آسیب وارده دارای پوشش بیمه است بر عهده بیمه گذار است .
🧡 شرط فسخ کلوز :
این پوشش در هر زمان توسط بیمه گر قابل فسخ است مشروط براینکه اعلامیه فسخ با پست سفارشی به آخرین آدرس بیمه گذار ارسال گردیده باشد. از زمان ارسال اطلاعیه فسخ، بیمه نامه بیشتر از 7 روز دارای پوشش بیمه ای نبوده و بیمه گر موظف به بازپرداخت حق بیمه بصورت روزشمار برای مدت منقضی نشده می باشد.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
🔹️ آژانس رتبهبندی اعتباری اس اند پی طی گزارشی در هفته جاری اعلام کرد که اقتصاد رژیم صهیونیستی در سه ماهه چهارم سال جاری با افزایش خطرات ژئوپلیتیکی و امنیتی به دلیل درگیری با گروه نظامی فلسطینی حماس، پنج درصد کوچک خواهد شد.
🔹️ این آژانس رتبهبندی به فعالیتهای تجاری کمتر، کاهش تقاضای مصرفکننده و محیط سرمایهگذاری «بسیار نامطمئن» اشاره کرد.
🔹️ اس اند پی پیشبینی کرد که کسری مالی رژیم صهیونیستی ۵.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در مقایسه با ۲.۳ درصد برآورد آژانس، قبل از جنگ شود.
🔹️ آژانس رتبهبندی اس اند پی گلوبال اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به سمت رکود شدید اقتصادی پیش میرود.
دکتر مهدی منصوری بیدکانی🎤
مقاله دکتر منصوری بیدکانی در خصوص طرح انتقال آب در روزنامه زردکوه
14.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حتی اگر امام...
حتی اگر علی...
امت جفا کند، مظلوم می شود
🎥 نماهنگ "بی مردم"
ایام فاطمیه تسلیت باد
✅با ما همراه باشید👇👇👇
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
اولین شب...
ایام فاطمیه تسلیت باد
✅با ما همراه باشید👇👇👇
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic