إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
برای دومین بار در امروز خبری ناگوار از دست دادن مردی گرانبها و انسانی شریف قلبم را به درد آورد.
سید مرتضی هاشمی بزرگ مردی که رفتنش را نمی توانم باور کنم، انسانی شریف که در دوره انتخابات مجلس یاوری کم نظیر و خیرخواهی خدوم و دلسوز بود
این ضایعه دردناک را به خانواده ی آن عزیز و مردم شریف منطقه لاران و برادر عزیزم سید احمد هاشمی حراست محترم وزارت صمت تسلیت عرض می کنم و برایشان علو درجات مسألت دارم.
مهدی منصوری بیدکانی
پائیز ۱۴۰۳
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
پاسخ یک سوال متداول:
🔹روش استعلام اصالت و تخفیفات بیمه خودرو!
برای استعلام بیمه با کد ملی میتوانید از طریق سامانه سنهاب بیمه مرکزی اقدام کنید. اطلاعات کلیه بیمهنامهها از جمله بیمههای ثالث و بدنه ماشین، در سامانه سنهاب بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ثبت و ذخیره شده است و شما برای استعلام بیمه شخص ثالث، به آنها نیاز دارید؛ بنابراین میتوانید با وارد کردن کد ملی ثبت شده روی بیمهنامه در این سامانه، بهراحتی برای استعلام بیمه ماشین با کد ملی خود اقدام کنید و از زمان تمدید و همچنین میزان تخفیفات آنها مطلع شوید.
✍کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
📊افزایش پایدار اززش معاملات خرد سهام و صندوقهای سهامی خبر خوبیست.
✅ البته اگر دقیق تر برررسی کنیم باید نسبت ارزش روز معاملات به نقدینگی کشور را ملاک قرار داد که طبق آن اگر بازار بخواهد مومنتوم گرفته و برای رشدی قوی آماده شود، حتما باید ارزش معاملات خرد به بیش از ۲۰ همت برسد.
📊در کل بعد از خبر قطعنامه تروئیکای اروپایی و امریکا در شروای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، انتظار بازار مثبتی برای امروز نمی رفت.
📊یادآوری: ارزش روز معاملات خرد در سال ۹۹ با نقدینگی حدود ۲۵۰۰ همتی، ۱۰ همت بود.معادل ۴ دهم درصد نقدینگی.یعنی الان با عیار بازار شارپی سال ۹۹ باید روزانه ۳۳ همت ارزش معاملات خرد باشد.
✅طبعا برای یک رشد پرصدرت و مونتوم گرفتن بازار (که از نظر نگارنده فعلی با سیاست های دولت جدید در هصوص نرخ نیما و بهره و نقدینگی و سیاست بودجه ای، مانعی جز ریسک سیاسی ندارد،) با بالای ۱۵ همت نیز میسر است.
منبع: گیلوانی
✍کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
🔹 براساس دادههای بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته نخست آذرماه امسال (چهارشنبه هفتم آذرماه)، نسبت به هفته قبل از آن بدون تغییر و در محدوده ۲۳.۷۹ درصد ثابت مانده است.
منبع: ایبِنا
✍کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
اهداف سامانه جدید ارز تجاری چیست؟
🔺سامانه معاملات بازار ارز تجاری، بستری است که در آن واردکنندگان و صادرکنندگان یکدیگر را ملاقات کرده و بدون نرخسازی، ارز خود را مبادله میکنند.
🔺در آینده این سامانه محلی برای ایجاد قراردادهای آتی و سلف ارزی میشود و فعالان اقتصادی میتوانند در آن، ریسکهای تجاری خود را کاهش دهند.
محمد آرام، معاون ارزی بانکمرکزی:
🔹هدف اصلی در ایجاد این سامانه حرکت به سمت بازار ارز کارآ و تکنرخیشدن ارز است. بنیاد این بازار بر اساس عرضه و تقاضا خواهد بود و بر اساس مچینگ، کشف قیمت میکند و در تکتک معاملات طبق میانگین موزون معاملات قیمتی کشف میشود که قیمت روز بعد را مشخص میکنند.
🔹در این سامانه، متقاضیان ارز و عرضهکنندگان به سهولت یکدیگر را پیدا و بهراحتی معامله می کنند.
🔹سهولت در معامله و دسترسی راحتتر خریدار و فروشنده به یکدیگر و تسریع در تکمیل معامله از ویژگیهای مرکز مبادله طلا و ارز است.
🔹این سامانه سرعت معامله را افزایش میدهد و از طرفی هزینه معامله را بیشتر نمیکند، چون میزان کارمزد در سامانه ثبت میشود و قابلنظارت است.
علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا:
🔹واردکننده بعد از تامینریال، از طریق بانک عامل درخواست خود را ثبت میکند. سقف قیمت خریدار، به بانک عامل اعلام میشود. صادرکننده هم با انجام صادرات و انجام کوتاژ و ارزیابی ارز، دفتر سفارش خریدار و فروشنده جورسازی میشود.
🔹صادرکننده حداقل قیمت را به بانک اعلام میکند، یعنی ازعددی کمتر ارز خود را نمیفروشد. این سفارشها در دفتر سفارشها ثبت میشود. درخواستها منطبق میشود و اگر سفارشها به معامله منجر شد، بانک عامل متوجه معاملهشده و تسویهریالی انجام میشود.
🔹در دوره یکروزه تسویهریالی انجام میشود و دوره ۱۴ روزه تسویه ارز اتفاق میافتد. بعدا در سامانههای مرکزی عملیات پس از معاملات انجام میشود. در پایان هر روز قیمت پایانی براساس معامله نقدی خواهیمداشت. این نرخها براساس پیشنهاد خریدار و فروشنده تعیین میشود.
🔹هر روز مشخص میشود چه مقدار ارز معاملهشده و بانک عامل چهکسی بودهاست. این قیمت مبنای کریدور قیمت فردا خواهد بود.
🔹ریسک معامله به صفر میرسد. واسطه حذف میشود. نظام بانکی بهواسطه کفایت سرمایه ریسک طرفین را کاهش میدهد. از ۳ دی معاملات اجباری خواهدشد.
منبع: دنیای اقتصاد
✍کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
مصاحبه دکتر منصوری بیدکانی تیتر اول در خبرگزاری مهر
https://www.mehrnews.com/news/6314256/%D9%85%D9%88%D9%84%D8%AF%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%84%DB%8C
✍️کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
پروین اعتصامی
پروین اعتصامی » دیوان اشعار » مثنویات، تمثیلات و مقطعات »
شمارهٔ ۱۲۲ - گرگ و شبان
شنیدستم یکی چوپان نادان
بخفتی وقت گشت گوسفندان
در آن همسایگی، گرگی سیه کار
شدی همواره زان خفتن، خبردار
گرامی وقت را، فرصت شمردی
گهی از گله کشتی، گاه بردی
دراز آن خواب و عمر گله کوتاه
ز خون هر روز، رنگین آن چراگاه
ز پا افتادی، از زخم و گزندی
زمانی برهای، گه گوسفندی
بغفلت رفت زینسان روزگاری
نشد در کار، تدبیر و شماری
شبان را دیو خواب افکنده در دام
بدام افتند مستان، کام ناکام
ز آغل گله را تا دشت بردی
بچنگ حیلهٔ گرگش سپردی
نه آگه بود از رسم شبانی
نه میدانست شرط پاسبانی
چو عمری گرگ بد دل، گلّه رانَد
دگر زان گله، چوپان را چه ماند
چو گرگ از گله هر شام و سحر کاست
شبان از خواب بی هنگام برخاست
بکردار عسس، کوشید یک چند
فکند آن دزد را، یکروز در بند
چنانش کوفت سخت و سخت بر بست
که پشت و گردن و پهلوش بشکست
بوقت کار، باید کرد تدبیر
چه تدبیری، چو وقت کار شد دیر
بگفت، ای تیره روز آزمندی
تو گرگ بس شبان و گوسفندی
بدینسان داد پاسخ، گرگ نالان
نه چوپانی تو، نام تست چوپان
نشاید وقت بیداری غنودن
شبان بودن، ز گرگ آگه نبودن
شبانی باید، ای مسکین، شبان را
توان شب نخفتن، پاسبان را
نه هر کو گلهای راند، شبان است
نه هر کو چشم دارد، پاسبان است
تو، عیب کار خویش از خود نهفتی
بهنگام چرای گله، خفتی
شدی پست، این نه آئین بزرگی است
ندانستی که کار گرگ، گرگی است
تو خفتی، کار از آن گردید دشوار
نشاید کرد با یکدست، ده کار
چرا امروز پشت من شکستی
کجا بود آن زمان این چوبدستی
شبانان نیستند از گرگ، ایمن
تو وارون بخت، ایمن بودی از من
نخسبد هیچ صاحب خانه آرام
چو در نامحکم و کوته بود بام
شبانان، آنقدر پرسند و پویند
که تا گمگشتهای را، باز جویند
من از تدبیر و رای خانمانسوز
در آغلها بسی شب کردهام روز
چه غم گر شد مرا هنگام مردن
پس از صد گوسفند و بره خوردن
مرا چنگال، روزی خون بسی ریخت
به گردنها و شریانها در آویخت
بعمری شد ز خون آشامیم رنگ
بطرف مرغزاران، سبزه و سنگ
بسی گوساله را پهلو فشردم
بسی بزغاله را از گله بردم
اگر صد سال در زنجیر مانم
نخستین روز آزادی، همانم
شبان فارغ از گرگ بداندیش
بود فرجام، گرگ گلهٔ خویش
کنون دیگر نه وقت انتقام است
که کار گله و چوپان، تمام است
✍کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
🔳نادر شاه: مردک چرا دروغ می بافی؟ ما شکست خوردیم
✅۱۹ جولای ۱۷۳۳، یعنی حدود۲۹۰ سال پیش، نادر در نبرد سامرا از مشهورترین و ماهرترین فرمانده عثمانی، توپال پاشا شکست خورد. ایرانیان ناگزیر شدند با ۳۰/۰۰۰ کشته و زخمی و ۳۵۰۰ اسیر تا همدان و آق دره عقب نشینی کنند.
✅این نخستین شکست نادر بود. یادآوری می شود که پیش و پس اسلام هیچ امیر، فرمانروا و امیر و شاهی، بیش از نادر، پیروز میدان جنگ ها نبوده است. نقش شکست سامرا از دید تخریب روحیه ایرانیان، کمتر از شکست چالدران نبود. ولی برای نادر همواره پیروز، این شکست بس عبرت آموز بود.
🚩نخست آن که نادر شکست را پذیرفت. او با احضار افسران خود شروع به اعتراف کرد و همه تقصیرها را به گردن گرفت. در عین حال سرنوشت خود و سربازانش را یکسان دانست و دلاوری ها و پیروزی های گذشته را یادآور شد. به آنان قول داد که جبران کند. اعتراف به اشتباه استراتژیک، جایگاه نادر را نزد فرماندهان بالا برد. به گونه ای که همه در چادر فرماندهی اشک ریخته و به او اطمینان دادند که در رویارویی دوباره با توپال پاشا و ترکان عثمانی تا مرز مرگ خواهند جنگید.
🚩دوم این که به کاتب و منشی خود، میرزا مهدی خان استرآبادیفرمان داد که به همه ولایات، ایالات و رئیسان قبایل نامه نوشته و در خواست اعزام نیرو کند. میرزا مهدی به شیوه دربار صفویه شرحی نگاشت و پس از تعریف و تمجید فراوان از نادر و لشگریانش و ذکر پیروزی های نادر، در پایان نوشت: اندک چشم زخمی به قسمتی از سپاه سپهر دستگاه نادری رسیده است.
✅چون نادر نامه ها را دید، خشمگین شد و برآشفت و به تندی بر سر میرزا مهدی خان فریاد کشید؛ مردک این دروغ ها و یاوه ها چیست که از خود بافتی. ما شکست خورده ایم. دمار از روزگارمان در آمده و رو به فنا هستیم.
✅واقعگرایی نادر مبنی بر پذیرش شکست، به ویژه اعتراف به اشتباه استراتژیک خویش و در خواست صادقانه و فوری نیرو، با پاسخ مثبت و کلان ایرانیان مواجه شد. چنان که در نبرد سرنوشت ساز انتقامی کرکوک، نه تنها شکست سامرا جبران شد بلکه سپاه عثمانی با از دست دادن ۲۰ هزار فرمانده و تفنگ چی زبده و به ویژه کشته شدن فرمانده پیر, همواره پیروز و شجاع، توپال عثمان، ناچار به عقب نشینی و قبول شکست شد.
✅لیدل هارت، استراتژیست بریتانیایی دائما می گفت: گام نخست بازیابی برای ارتش شکست خورده، پذیرش شکست از سوی فرمانده کل است. بدون اعتراف به شکست، احتمال بازسازی و نوسازی ممکن نیست. سهل است که زمینه ای برای شکست های بعدی خواهدبود.
(منبع: پناهی سمنانی، نادرشاه (بازتاب حماسه و فاجعه ملی)، انتشارات کتاب نمونه
کتاب جهانگشای نادری نوشتهٔ میرزا مهدی خان منشی استرآبادی -منشی و مورخ نادر شاه افشار- (درگذشت بین ۱۱۷۵ تا ۱۱۸۲ قمری)
منصوری بیدکانی:
در اقتصاد هم دقیقا همین داستان صادق است و تا بزرگان نپذیرند که منش و روش اقتصادی شان دچار مشکلات سطحی نه، مشکلات اساسی است و نیاز به تغییر ریل و حکمرانی جدید است و تا نپذیریم که تغییرات پایدار در طول تغییر ساختار روی می دهد هرگونه سیاست گذاری آب در هاون کوبیدن وباد به غربال پیمودن است.
📊کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic👇
هدایت شده از دکتر مهدی منصوری بیدکانی🎤
🔳نادر شاه: مردک چرا دروغ می بافی؟ ما شکست خوردیم
✅۱۹ جولای ۱۷۳۳، یعنی حدود۲۹۰ سال پیش، نادر در نبرد سامرا از مشهورترین و ماهرترین فرمانده عثمانی، توپال پاشا شکست خورد. ایرانیان ناگزیر شدند با ۳۰/۰۰۰ کشته و زخمی و ۳۵۰۰ اسیر تا همدان و آق دره عقب نشینی کنند.
✅این نخستین شکست نادر بود. یادآوری می شود که پیش و پس اسلام هیچ امیر، فرمانروا و امیر و شاهی، بیش از نادر، پیروز میدان جنگ ها نبوده است. نقش شکست سامرا از دید تخریب روحیه ایرانیان، کمتر از شکست چالدران نبود. ولی برای نادر همواره پیروز، این شکست بس عبرت آموز بود.
🚩نخست آن که نادر شکست را پذیرفت. او با احضار افسران خود شروع به اعتراف کرد و همه تقصیرها را به گردن گرفت. در عین حال سرنوشت خود و سربازانش را یکسان دانست و دلاوری ها و پیروزی های گذشته را یادآور شد. به آنان قول داد که جبران کند. اعتراف به اشتباه استراتژیک، جایگاه نادر را نزد فرماندهان بالا برد. به گونه ای که همه در چادر فرماندهی اشک ریخته و به او اطمینان دادند که در رویارویی دوباره با توپال پاشا و ترکان عثمانی تا مرز مرگ خواهند جنگید.
🚩دوم این که به کاتب و منشی خود، میرزا مهدی خان استرآبادیفرمان داد که به همه ولایات، ایالات و رئیسان قبایل نامه نوشته و در خواست اعزام نیرو کند. میرزا مهدی به شیوه دربار صفویه شرحی نگاشت و پس از تعریف و تمجید فراوان از نادر و لشگریانش و ذکر پیروزی های نادر، در پایان نوشت: اندک چشم زخمی به قسمتی از سپاه سپهر دستگاه نادری رسیده است.
✅چون نادر نامه ها را دید، خشمگین شد و برآشفت و به تندی بر سر میرزا مهدی خان فریاد کشید؛ مردک این دروغ ها و یاوه ها چیست که از خود بافتی. ما شکست خورده ایم. دمار از روزگارمان در آمده و رو به فنا هستیم.
✅واقعگرایی نادر مبنی بر پذیرش شکست، به ویژه اعتراف به اشتباه استراتژیک خویش و در خواست صادقانه و فوری نیرو، با پاسخ مثبت و کلان ایرانیان مواجه شد. چنان که در نبرد سرنوشت ساز انتقامی کرکوک، نه تنها شکست سامرا جبران شد بلکه سپاه عثمانی با از دست دادن ۲۰ هزار فرمانده و تفنگ چی زبده و به ویژه کشته شدن فرمانده پیر, همواره پیروز و شجاع، توپال عثمان، ناچار به عقب نشینی و قبول شکست شد.
✅لیدل هارت، استراتژیست بریتانیایی دائما می گفت: گام نخست بازیابی برای ارتش شکست خورده، پذیرش شکست از سوی فرمانده کل است. بدون اعتراف به شکست، احتمال بازسازی و نوسازی ممکن نیست. سهل است که زمینه ای برای شکست های بعدی خواهدبود.
(منبع: پناهی سمنانی، نادرشاه (بازتاب حماسه و فاجعه ملی)، انتشارات کتاب نمونه
کتاب جهانگشای نادری نوشتهٔ میرزا مهدی خان منشی استرآبادی -منشی و مورخ نادر شاه افشار- (درگذشت بین ۱۱۷۵ تا ۱۱۸۲ قمری)
منصوری بیدکانی:
در اقتصاد هم دقیقا همین داستان صادق است و تا بزرگان نپذیرند که منش و روش اقتصادی شان دچار مشکلات سطحی نه، مشکلات اساسی است و نیاز به تغییر ریل و حکمرانی جدید است و تا نپذیریم که تغییرات پایدار در طول تغییر ساختار روی می دهد هرگونه سیاست گذاری آب در هاون کوبیدن وباد به غربال پیمودن است.
📊کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic👇
اگر حمل و نقل را جدی نگیرم و برای اصلاح مشکلاتش فکر ماندگار نکنیم زیان بزرگی کرده ایم
✍کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
عیار بلاکچین در اقتصاد ایران
🔹رشد بلاکچین در ایران از طریق استارتآپها و تحقیقات دانشگاهی آغاز شده، اما نبود قوانین شفاف و تحریمها، توسعه آن را کند کرده است.
▶️ فرصتهای بلاکچین در ایران:
🔸دور زدن تحریمها: امکان انجام تراکنشهای بینالمللی بدون وابستگی به بانکهای سنتی.
🔸شفافیت و امنیت: ثبت و پیگیری شفاف تراکنشها در حوزههایی مانند زنجیره تأمین و املاک.
🔸بازار سرمایه جدید: توسعه اوراق بهادار مبتنی بر بلاکچین و افزایش نقدشوندگی.
🔸ایجاد شغل: گسترش فرصتهای شغلی در برنامهنویسی، امنیت سایبری و مالی.
🔸دولت الکترونیک: بهبود شفافیت و کاهش فساد در فرآیندهای دولتی.
🔸ظرفیتهای ایران: نیروی انسانی متخصص و بازار جوان و بزرگ.
🔸علاقه بالای مردم به ارزهای دیجیتال.
🔸حمایت دولت از توسعه این فناوری.
▶️ چالشها:
🔸نبود قوانین شفاف.
🔸تحریمهای بینالمللی.
🔸کمبود آگاهی عمومی و نوسانات شدید ارزهای دیجیتال.
راهکارها:
🔸تدوین قوانین و مقررات شفاف.
🔸تسهیل دسترسی به فناوریهای بلاکچین.
🔸سرمایهگذاری در آموزش و پژوهش.
🔸حمایت از استارتآپهای این حوزه.
🔹بلاکچین میتواند به تحول اقتصاد ایران کمک کند. با رفع چالشها و بهرهگیری از فرصتها، ایران ظرفیت تبدیل شدن به قطب بلاکچین در منطقه را دارد.
🔗منبع: دنیای اقتصاد
✍ کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
🔴افزایش قیمت انواع لاستیک!
انجمن صنفی صنعت تایر با انتشار نامهای خبر از افزایش قیمت انواع لاستیک به علت حذف ارز نیمایی داد.
منصوری بیدکانی:
سیاست غیر منسجم در حکمرانی ارز در بد ترین حالت تثبیت همیشگی دلار بالای ۷۰هزارتومان است...
✍کانال اقتصادی دکتر منصوری بیدکانیhttps://eitaa.com/dr_mansourieconomic