هدایت شده از قرائت روزانه قران با ترجمه و تفسیر
صفحه 102102-nesa-fa-ansarian.mp3
زمان:
حجم:
4.88M
#صوت_ترجمه #صفحه_102 سوره مبارکه #نساء
#سوره_4
#جزء_6
منبع: پایگاه قرآن ایران صدا - ترجمه استاد حسین انصاریان
هدایت شده از قرائت روزانه قران با ترجمه و تفسیر
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
#شرح_حکمت ۲۵۲
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
▫️وَمُجَانَبَةَ السَّرِقَة إِيجاباً لِلْعِفَّةِ
💠و دورى از سرقت را براى حفظ عفت (و پرهيز از آلودگى به اموال مردم) مقرر داشت
✍سرقت و دزدى به هر شكل باشد از بزرگترين گناهان در اسلام و داراى حدّ شرعى است و در همه عرفها و تمام عقلا كارى بسيار زشت محسوب مىشود و در تمام قوانين دنيا براى آن مجازات مقرر شده است. تعبير به «عفت» در كلام امام عليه السلام اشاره به خويشتندارى و مناعت طبع و ترك هرگونه حرص است. خداوند سرقت را ازاينرو تحريم فرموده كه افزون بر حفظ امنيت مالى جامعه، روح عفت را در افراد زنده كند، هيچكس به اموال ديگرى چشم ندوزد و حتى در بدترين حالات معيشتى به فكر دستبرد به اموال ديگران نيفتد، به يقين همان اندازه كه حفظ امنيت جامعه اهميت دارد پرورش روح عفّت وابراز بىنيازى از اموال مردم نيز مهم است و درواقع اين روحيه است كه جامعه را به امنيت مالى رهنمون مىشود.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
#نهج_البلاغه
▫️وَمُجَانَبَةَ السَّرِقَة إِيجاباً لِلْعِفَّةِ
💠و دورى از سرقت را براى حفظ عفت (و پرهيز از آلودگى به اموال مردم) مقرر داشت
📘#خطبه_252
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نهج_البلاغه
🟤ياد مرگ از دل هاى شما رفته، و آرزوهاى فريبنده جاى آن را گرفته است. و دنيا بيش از آخرت شما را تصاحب كرده و متاع زودرس دنيا بيش از متاع جاويدان آخرت در شما نفوذ كرده است و دنيا زدگى قيامت را از يادتان برده است......شما را چه شده است كه با به دست آوردن متاعى اندك از دنيا شادمان مى گرديد و از متاع بسيار آخرت كه از دست مى دهيد اندوهناك نمى شويد
📘#خطبه_113
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
نکوهش سستی و نافرمانی یاران
#نهج_البلاغه
▫️أَيَّتُهَا الْفِرْقَةُ الَّتِي إِذَا أَمَرْتُ لَمْ تُطِعْ، وَ إِذَا دَعَوْتُ لَمْ تُجِبْ. إِنْ أُمْهِلْتُمْ خُضْتُمْ وَ إِنْ حُورِبْتُمْ خُرْتُمْ وَ إِنِ اجْتَمَعَ النَّاسُ عَلَى إِمَام طَعَنْتُمْ، وَ إِنْ أُجِئْتُمْ إِلَى مُشَاقَّة نَکَصْتُمْ
🟤اى گروهى که هر گاه فرمان دادم اطاعت نکرديد و هر زمان دعوتتان نمودم اجابت ننموديد; هر وقت به شما مهلت داده شود (که آماده پيکار با دشمن شويد) در بيهودگى فرو مى رويد (و فرصت ها را از دست مى دهيد) و اگر با شما بجنگند ضعف وناتوانى نشان مى دهيد ; هرگاه مردم، اطرافِ پيشوايى گرد آيند طعنه مى زنيد و اگر شما را براى حل مشکلى بياورند عقب نشينى مى کنيد»
✍امام عليه السلام در اين عبارت، به چهار نقطه ضعف مردم پيرامونش اشاره مى کند: نافرمانى، بى توجهى به فراخوانى، استفاده نکردن از مهلت ها و فرصت ها و ضعف نشان دادن در ميدان نبرد.به يقين هريک از اين موارد مى تواندعاملى براى شکست باشد تاچه رسد به تمام اين ها.
📘#خطبه_180
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
وصاياى امام عليه السلام
#نهج_البلاغه
▫️وَلاَ تَأْسَفَا عَلَى شَيْء مِنْهَا زُوِيَ عَنْکُمَا
🟠 و بر آنچه از دنيا از دست مى دهيد تأسف
نخوريد
✍به آنچه از دست رفت تأسف نخوريد، دليل روشنى دارد، زيرا تأسف بر از دست رفته ها چيزى را به انسان باز نمى گرداند و انسان را از فعاليّت هاى مثبت براى حفظ آنچه در دست دارد باز مى دارد.
📘#نامه_47
@nahjol_balagheh