hossein s, [18.10.18 14:50]
http://akhlagh.maaref.ac.ir/ سایت مجله پژوهشنامه اخلاق
hossein s, [18.10.18 14:53]
http://islamic-rf.ir/page2.aspx?np=m&yid=6
hossein s, [18.10.18 14:54]
گروه نشریات ادواری(نشریه مشکوة)
فصلنامه مشکوة (به صاحب امتیازی بنیاد پژوهش های اسلامی) اولین نشریه علمی آستان قدس رضوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است. این مجله با گرایشِ معارف قرانی- حدیثی و فرهنگ اسلامی از سال 1361 منتشر می شود .مخاطبان اصلی، اساتید و دانش آموختگان حوزه و دانشگاه هستند. رشد علمی و ارتقای کیفی مقالات و نیز رعایت گرایش یاد شده ، سبب شد تا در سال 1375 به دریافت رتبه علمی- ترویجی از سوی کمیسیون بررسی نشریات نایل شود. در سی و پنجمین سال نشریه، اینک شاهدِ انتشارِبیش از 1400 مقاله در131 شماره درحوزه علوم و معارف اسلامی هستیم.
محتوای مقالات
هر چند موضوع مقاله های مشکوة دردو دهه اول وتا قبل از دریافت رتبه علمی- ترویجی گسترده و متنوع بود، اما با اندکی اغماض می توان همه مقالات را در دو بخش (قران و حدیث) و (تاریخ و فرهنگ اسلامی) یعنی همان گرایش کنونی نشریه دسته بندی و تنظیم کرد.
در یک نگاه کلى، محتواى اصلى مقاله هاى بخش اول، اعتقادى، اخلاقى و حقوقى است که با محوریت قرآن و سنت، جهانبینى اسلام را تبیین می کند، و در بخش دوم مقاله هاى تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامى و تأثیر اسلام و مسلمانان در زمینه هاى ادبى، اجتماعى و جغرافیایى آمده که در واقع فرهنگ و تمدن غنى، انسانساز و تأثیرگذار اسلام را نشان می دهد. در بخش اول علوم و معارف اسلامى با استفاده از قرآن و سنت تبیین و تفسیر شده، و در بخش دوم موقعیت اسلام در اقصى نقاط جهان و رفتار مسلمانان در حوزه هاى مختلف بازتابانیده شده است. شاید بتوان مشکوة را دو نیمه کرد که نیمى به جهان بینى اسلام و نیمى به عملکرد مسلمانان نظر دارد، و نشان می دهد در دوره ایى که مسلمانان برداشت درستى از دین داشته و آن را در عمل پیاده کردهاند، جهان اسلام پیشرفت چشمگیرى
داشته است.
یادآور می شود مشکوة در حیات سی و پنج ساله اش به مناسبت، ویژه نامه هاى زیر را منتشر کرده است:
ویژه رحلت امام خمینى، شماره 23 و 24، تابستان و پاییز 1368؛ ویژه کنگره کتاب و کتابخانه در تمدن اسلامى، شماره 47، تابستان 1374؛ ویژه یکصدمین سال تولد امام خمینى، شماره 62-65، سال 1378؛ ویژه امام علی علیه السلام، شماره 68 و 69، پاییز و زمستان 1379؛ ویژه امام رضاعلیه السلام، شماره 72 و 73، پاییز و زمستان 1380؛ ویژه امام حسین علیه السلام، شماره 76 و 77، پاییز و زمستان 1381؛ ویژه پیامبر اعظم صلى الله علیه وآله، شماره 92 و 93، پاییز و زمستان 1385؛ ویژه اتحاد ملى و انسجام اسلامى، شماره 96 و 97، پاییز و زمستان 1386؛ ویژه اصلاح الگوی مصرف، شماره 105، زمستان 1388؛ ویژه تمدن نوین اسلامی، شماره 128، پاییز 1394.
فهرست مقالات در یکصدمین شماره
فصلنامه مشکوة به مناسبت یکصدمین شماره و براى اطلاع رسانى به جامعه پژوهش و کاهشِ زمان جستجوىِ محققان، اقدام به تهیه فهرست مقاله هاى خود نموده است. فهرست یکصد شماره مجله (بیش از یک هزار مقاله) در دو قسمت: فهرست موضوعى الفبایى مقاله ها و فهرست الفبایى پدیدآورندگان (نویسنده و مترجم) تنظیم شده است. همچنین در شماره های 121،110، و131 مقالات به صورت موضوعی فهرست و دسته بندی شده است.
چشم انداز و راهبردها
1- سیاست کلى مشکوة همواره بر آن بوده است تا ضمن کسب مدارج علمى و مقبولیت در مجامع حوزوى و دانشگاهى از اهداف اساسنامهاى بنیاد پژوهشهاى اسلامى و فراتر از آن منویّات و رسالت فرهنگى آستان مقدس رضوى دور نماند.
2- اهتمام به نوآورى و روزآمدى مطالب و تأکید بر خرافهزدایى، عملگرایى و مباحث کاربردى، با توجه به نیازهاى علمى - فرهنگى امروز جامعه اسلامى و نسل جوان و استفاده بهینه از توان محققان بنیاد و دیگر مراکز پژوهشى تا حد سفارش مقاله در همان گرایش مجله.
3- مساعدت در شکل گیری و نهادینه کردن فرهنگِ پژوهشِ گروهى در عرصه تحقیقات اسلامی. 4.برخوردارى آثار ارسالى از نظریه یا فرضیهاى جدید، مسئلهاى تازه، روش و ابزار نو، یا رهیافت و قرائتى جدید، از طریق تعامل بیشتر با دیگر نشریات و مراکز علمى و دستیابى به بایستههاى پژوهش و پرهیز از کارهاى تکرارى.
4- تأکید بر ظاهرى آراسته و چشمنواز به لحاظ (قطع، حروفچینى، طراحى جلد و صفحهآرایى) متناسب با ضرورتهاى کنونى و هماهنگ با محتواى مجله و نوع مخاطبان.
گستره توزیع
نشریه مشکوة علاوه برتوزیع داخلی ، از طریق رایزنى های فرهنگى توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامى به چندین کشور ارسال می شود. همچنین نمایش متن مقاله هاى آن از طریق پایگاه های ذیل قابل دسترسى است:
بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی www.islamic_rf.ir
بانک اطلاعات نشریات کشور www.magiran.com
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام www.isc.ac.ir
پایگاه مجلات تخصصی نورwww.noormagz.com
hossein s, [18.10.18 14:54]
شناسنامه نشریه
گرایش : معارف قرآن و حدیث وفرهنگ اسلامی
صاحب امتیاز: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
مدیر مسئول و سر دبیر: دکتر محمد مهدی رکنی یزدی
مجوز انتشار : 21/10256
مخاطبان هدف : فرهیختگان جامعه به ویژه اساتید و دانش آموختگان حوزه و دانشگاه
رتبه علمی : علمی- ترویجی
دوره انتشار: فصلنامه
تاریخ نشر اولین شماره : پاییز 1361
گستره توزیع: سراسری
آدرس پست الکترونیک: mishkat@islamic-rf.ir
تلفن: 32232501-051 دورنگار: 32230005
زبان نشریه : فارسی - انگلیسی
شماره ISSN : 1683-8033
قطع : وزیری قیمت : 40000 ریال
نشانی: مشهد،حرم مطهر،دوربرگردان بست طبرسی،بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
صندوق پستی: 366 /91735
تاریخ حدیث شیعه.ppsx
425K
یادداشت هایی از «تاریخ حدیث شیعه» مربوط به درس دکتر حسین صفره
آیین مطالعه و یادگیری.pdf
1.98M
کتابی مناسب در روش مطالعه که یادگیری شما را متحول می کند.
Session-04.ppt
728.1K
روش های یاداشت برداری و مدیریت داده ها و اطلاعات
نمونه ی پاراگراف استاندارد👇👇👇 مقاله بهشت آقای مهدی غفاری در دایرة المعارف بزرگ اسلامی ج 13 ص 176-174
مطالعه ی مقاله «بهشت در کلام اسلامی، فلسفه اسلامی، عرفان و تصوف و ...» نوشته دکتر احمد پاکتچی از صفحه 178 تا 193 همین مجلد 13 دایرة المعارف اسلامی نیز توصیه می شود. 👇👇👇👇👇
تفاوت موضوع و مسأله
موضوع یک زمینه کلی است که درباره آن تحقیق میکنیم؛ مثل: توحید، قرآن شناسی، تاریخ قرآن، عصمت و… اما مسأله از آن جزییتر است.
رابطه موضوع و مسأله مانند رابطه کشور و شهر است. درباره موضوع میتوان مطالعه کرد اما تا زمانی که محدود نشود نمیتوان به عنوان یک مسأله پژوهشی در آن کار کرد. بنابراین «توحید» موضوع است و «رابطه توسل با توحید عبادی» یک مسأله است.
تفاوتهای پژوهش موضوع محور و پژوهش مسأله محور
1. پژوهش موضوع محور مقدمهای بر پژوهش مسأله محور است، این در حالی است که پژوهش مسأله محور پس از تتبع موضوع محور انجام میشود.
2. پژوهش موضوع محور را محقق مبتدی زودتر انجام میدهد؛ زیرا مطالب تقریبا مرتبط با آن را نیز جمع میکند؛ اما پژوهش مسأله محور زحمت بیشتری دارد چون هر مطلبی را نمیتوان جمع کرد.
3. پژوهش موضوع محور کمتر ممکن است به تولید علم بینجامد؛ اما در پژوهش مسأله محور احتمال تولید علم افزایش مییابد.
4. پژوهش موضوع محور ابعاد بسیاری دارد و مهار کردن آن مشکل است؛ اما پژوهش مسأله محور ابعاد محدودی دارد و برای چینش مطالب، تسلط بر ابعاد محدود آن آسانتر است.
5. پژوهش موضوع محور با رویکرد آموزشی سازگار است؛ اما پژوهش مسأله محور با رویکرد پژوهشی سازگاری بیشتری دارد.
6. احتمال نوآوری در پژوهش موضوع محور به شدت کاهش مییابد؛ اما در پژوهش مسأله محور احتمال نوآوری افزایش مییابد.
7. در پژوهش موضوع محور تمرکز خاصی در مباحث آن دیده نمیشود؛ اما در پژوهش مسأله محور تمرکز گرایی در آن دیده میشود.
8. پژوهش موضوع محور در معرض خلط گسترههای علوم است؛ اما پژوهش مسأله محور کمتر در معرض خلط گسترههای علوم است.
9. در پژوهش موضوع محور هیچگاه عنوان تحقیق با محتوای تحقیق یکی نمیشود؛ اما در پژوهش مسأله محور بهتر میتوانیم محتوایی برابر با عنوان تحقیق بیاوریم.
نکته تا موضوع و مشکل را تجزیه نکنیم پژوهش واقعی در مورد آنها روی نمیدهد . تا زمانی که به یک مشکل از زوایای گوناگون ننگریم و آن را تجزیه نکنیم، آن مشکل به مسأله بدل نمیشود. ارایه هرگونه راه حل به این بستگی دارد که بتوانیم مشکل را به زبان فنی، به صورت یک مسأله طرح کنیم. برای این کار به طور مثال مشکل بی حجابی را با در نظر گرفتن علل و عوامل، ویژگیها و مراحل، عوارض و آسیبهای آن و… به لایههای کوچکتری تجزیه میکنیم و سپس برحسب اهمیت و ضرورت و شرایط دیگر، مسأله یا بعد خاصی از ابعاد آن را برمیگزینینم.
منبع: برگرفته از کتاب خودآموز مقدمات پژوهش استاد حسن اسلامپور