eitaa logo
کانال دکترمریم فرخ آشتیانی
112 دنبال‌کننده
203 عکس
31 ویدیو
4 فایل
پیام های سلامتی بارویکرد طب سنتی ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰ترش ولی کم ضرر! 🔸طبق اصول طب ایرانی تمامی ترش‌مزه‌ها به اعصاب ضرر می‌رسانند ولی از بین ترش‌مزه‌ها نارنج، کمترین ضرر را برای اعصاب دارد. زیرا در آب نارنج ماده‌ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده است. به علت همین مواد است که ترشی آن برای عصب‌ها ضرر کمتری دارد و برای سرفه و درد سینه مفید است. 🔹اگر آب نارنج را با عسل مخلوط و میل کنید از زیان آن خواهد کاست. 🔸اگر مبتلا به درد سینه و سرفه گرم هستید یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کنید. سپس کمی نبات کوبیده و کمی نشاسته روی آن بپاشید. بعد آن را روی آتش بگذارید تا یکی دو جوش بزند و بعدآن را به صورت مکیدنی میل کنید. 🔹از خلال پوست نارنج می‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه ترشی ساخت. 🔸مربا و ترشی پوست آن تقویت‌کننده معده است. 🔹مصرف حدود ۴ گرم از پوست خشک نارنج برطرف‌کننده حالت تهوع و استفراغ است. همچنین باعث خارج شدن انگل‌های دستگاه گوارش می‌شود. ✔️اگر نارنج را به صورت کامل و با حرارت کم و به همراه کمی آب پخته تا اجزایش از هم جدا شود و سپس آن را بر روی پوست و مو خود بمالید متوجه خواهید شد که یک نرم‌کننده بسیار مفید برای پوست و موی تان پیدا کرده‌اید. همچنین این مخلوط در رفع خارش‌های پوستی نیز مؤثر است. 🖋 دکتر منیره سید هاشمی (متخصص طب سنتی ایران)
🔰 درمان رایگان رسید! ☀️نور خورشيد،منبعی سرشار از انرژی است كه خداوند آنرا در اختیار همه ما قرار داده است؛ اما امروزه بحث استفاده از اين انرژی در جهت درمان و بهبود بيماريها مورد توجه قرار گرفته است. ☀️استفاده از نور آفتاب در درمان بيماريهای پوستی، مفصلی، پوكی استخوان و مشكلات خُلقی _روانی مفيد است. ☀️ نور آفتاب، باعث تولید ویتامین دی در بدن می شود. ویتامین دی نقش موثری در جذب کلسیم و فسفر و سلامت استخوان ها بر عهده دارد و به عنوان یک ویتامین تقویت کننده سیستم ایمنی بدن نیز است و کمبود آن با بیماریهایی چون MS ، آلزایمر، دیابت، فشارخون بالا، چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و ناباروری مرتبط است! ✔️برای تولید ویتامین دی، باید روزانه بین ده تا پانزده دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید. ☀️استرس و اضطراب، از جمله عواملی است که با تابش خورشید کاهش پیدا می کند. اگر خودتان را تحت استرس و فشارهای روحی شدید می بینید، هر روز در نور خورشید قدم بزنید. ☀️قرار گیری در معرض نور خورشید منجر به افزایش تولید سروتونین یا همان هورمونی می شود که با بهبود خلق و خو در ارتباط است. ☀️نور خورشید در اولین ساعات روز، برای بهبود خواب شبانه نیز مهم است. سروتونین تولید شده ناشی از نور خورشید، به تنظیم خواب شبانه نیز کمک می کند. زیرا ملاتونین که هورمون تنظیم کننده چرخه خواب و بیداری است، به سطوح مناسب سروتونین متکی است. ⚠️ كمبود آفتاب باعث حالات كندی، رخوت، غم و افسردگی، ازدياد اشتها و عصبانيت مي شود. به‌همين سبب در درمان بيماريهايی چون اختلالات عاطفی فصلی، استفاده از نور آفتاب مطرح شده است. اين اختلالات بيشتر در فصل‌های زمستان و پاييز ديده ميشود که ساعت درونی بدن به هم می ريزد و احساسات و عواطف دچار مشكل ميشوند. ✳️ دریافت منظم و اندک پرتو فرابنفش در کاهش نشانه‌های برخی عارضه‌های پوستی مانند اگزما، آکنه، پسوریازیس، لیکن پلان، پیسی یا ویتیلیگو و ریزش مو، مؤثر است. ⚠️ اگرچه استفاده از آفتاب به ميزان مناسب برای بدن ضروریست، اما اين استفاده در حد آفتاب‌سوختگی و برنزه كردن نيست و بايد بهره‌گيری از نور خورشيد در حد نياز و دور از افراط صورت گيرد. 🖊دكتر فرنوش فلاحت(متخصص طب سنتی ايراني)
🔰 روزی دو کیلو میوه و سبزی بخوریم !؟ 🔻کم خوردن فیبر و مصرف زیاد چربی ( مثل پنیر ، تخم مرغ و گوشت ) و غذاهای آماده ، از شایع ترین سبب های یبوست است ولی از نگاه پزشکی پارسی ،نباید و نمی توان به همه افراد ، بدون توجه به مزاج پایه و نوع سوء مزاج های احتمالی آنها ، توصیه کرد روزانه میزان زیادی میوه و سبزی (آن هم از هر نوعی) بخورند . 🔻زیاده روی در مصرف میوه و سبزی ، گر چه ممکن است مشکل یبوست فرد را برطرف کند ، ولی احتمال دارد که در درازمدت فرد را دچار مشکلات دیگری در همین دستگاه گوارش یا دیگر اعضای بدن نماید. 🔻باید بدانیم مصرف هر سبزی و میوه یا هر گیاه دارویی برای درمان یبوست مفید نیست و هر سبزی و میوه و روغنی مانند آلوی بخارا و انگور و زردآلو و روغن کرچک و زیتون ، برای همه ی اقسام یبوست و در همه افراد ، بطور یکسان کارساز و بی عارضه نیست . ✅درمان اصولی یبوست ، بدون تشخیص گونه و سبب آن ، ممکن نیست و اگر چه مصرف برخی گیاهات می تواند در ظاهر یبوست را کاهش دهد یا موقتا از بین ببرد ، اما از سوی دیگر ممکن است سبب اصلی یبوست را شدیدتر کند یا ناخوشی های دیگر فرد را افزایش دهد . 🖊دکتر ناصر رضایی پور (متخصص طب سنتی ایرانی )
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت.pdf
از فطرس ملك به همه پر شكسته ها حَي عَليٰ کرامت گهواره ی حسين میلاد خط سرخ عشق، سومین پرچم دار قله امامت و دیانت آقا اباعبدالله الحسین (ع) مبارک باد 🌹
🌷با قامت عصمت و حيا مى‌آيد 🌷با بانگ مناجات و دعا مى‌آيد 🌷ميلاد عبادت است يعنى سجاد 🌷از سوى خدا به سوى ما مى‌آيد 🌸 ولادت با‌سعادت حضرت امام سجاد علیه السلام مبارک باد
🔰ضد التهاب ، ضد افسردگی 🔹 میوه به نشاط آور است، و مقوی قلب و سیستم عصبی و معده 🔸برای تهوع و ریفلاکس مصرف مقدار کمی رب و یا کمپوت به بعد از غذا کمک کننده است. همینطور برای سردرد و سرگیجه‌هایی که منشا گوارشی دارند. 🔹برای کسانی که تپش قلب دارند، می‌تواند کمک کننده باشد. 🔸برای تقویت لثه نیز مفید است. 🔹در مقالات اثرات کاهنده قند خون، ضدافسردگی، ضد التهاب، پایین آورنده سطح چربی و آنتی اکسیدان برای آن گزارش شده است. همینطور اثر محافظتی در برابر نوعی سرطان کبد. ✔️نکته مهم اینکه به جای مصرف خود میوه به ، آن را بپزید با کمی آب و شکر سپس مصرف کنید. و یا به صورت مربا یا رب مصرف کنید. ⚠️زیاده روی در مصرف هر چیزی عوارض دارد. زیاده روی در مصرف به با این همه خواص خوب و عالی، منجر به تولید سودا در بدن می‌شود. همینطور عوارض پوستی و عصبی برجای می‌گذارد. پس متعادل مصرف کنیم. مثلا در ماه یکی دو هفته در وعده صبحانه مربای به مصرف کنیم و نه کل ماه 🖊دکتر فاطمه زالی (متخصص طب سنتی ایرانی )
🔰شکر با شکر فرق داره؟! 1️⃣شکر سرخ، شکر خامی است که از عصاره گیاه نیشکر به دست می‌آید. مزاج گرم و تر دارد و دارای انواعی از املاح، ویتامین و مواد معدنی است. هم‌چنین نسبت به بقیه انواع شکر کالری کمتری دارد. 2️⃣شکر قهوه‌ای از ترکیب شکر تصفیه شده با ماده‌ای به نام«ملاس»که ماده مغذی نیشکر است به دست می‌آید و رطوبت بالایی دارد. 3️⃣شکر سفید با اضافه‌کردن مواد شیمیایی، از فرآوری شکر خام به‌دست می‌آید و به دلیل فرآیند فرآوری دچار تغییرات شده و مزاج سرد و خشک دارد. 🖋 دکتر مریم مشهدی(متخصص طب سنتی ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔰 سندروم «پای‌ بی‌قرار» 🔸اصلاح سبک زندگی در کنترل علائم سندروم پای بی‌قرار تأثیر بسزایی دارد بنابراین باید به حذف الکل، حذف سیگار، کاهش مصرف قهوه، درمان فقر آهن، مصرف گوشت‌ها، پرهیز از گیاه‌خواری توجه کرد. 🔹ورزش اثرات مثبتی بر کیفیت زندگی بیماران و تسکین پای بی‌قرار دارد بنابراین داشتن ورزش منظم در سبک زندگی، انجام برخی از تمرینات خاص و یوگا می‌تواند کمک‌کننده باشد. 🔸همچنین مطالعاتی محدودی بر طب‌های مکملی مانند ماساژدرمانی، ماساژ پا با روغن اسطوخدوس، بازتاب درمانی، طب سوزنی، دم نوش هوفاریقون و حجامت صورت گرفته و تقریباً همگی اثربخشی خوبی داشتند. 🔹در منابع طب سنتی ایرانی، ورزش مهم‌ترین اصل حفظ سلامتی در بالغین است و برای دریافت بیشترین فایده از ورزش، بایستی نکاتی رعایت شود برای مثال، استحمام و ماساژ پاها با روغن گل سرخ بعد از ورزش، از ایجاد خستگی عضلانی جلوگیری می‌کند و باعث تقویت عضلات می‌شود. 🔸داشتن تعادل و تنوع در خوراکی‌های مصرفی و رعایت قوانین خوردن و نوشیدن اصل دوم حفظ سلامتی در بالغین است. داشتن خواب شبانه کافی و مناسب، از نکات بسیار ارزشمند در حفظ و ارتقاء سلامتی است لذا هرگونه اختلال خواب باید بررسی و اصلاح شود. 🔹کنترل استرس امر مهم دیگری در حفظ سلامتی است. زیرا آنچه در نفس آدمی است، بسیار سریع در جسم اثر می‌کند. گیاهانی مانند بادرنجبویه و اسطوخدوس علاوه بر آرامش‌بخشی قادر به اصلاح اختلالات خواب نیز هستند. ⚠️اینکه در فضای مجازی گفته می‌شود فلان روغن یا فلان دمنوش یا زالو و.... درمان قطعی این بیماری است، مبتنی بر تجارب شخصی است و از منابع اصیل طب سنتی استخراج نشده و پژوهشی بر احتمال درستی و نادرستی آن‌ها صورت نگرفته است. ❇️گاهی برخی از پژوهشگران بدون دانستن مبانی طب سنتی و تبیین بیماری‌ها، بر یکی از روش‌های درمانی طب سنتی مثل استفاده از زالو، حجامت و... مطالعه ای طراحی می‌کنند. این کار نیز اقدامی پسندیده است؛ به هر صورت تنها پس از انجام پژوهش‌های جامع است که می‌توان گفت این درمان‌ها واقعاً در سندروم پای بی‌قرار مؤثر هستند یا نه. 🖋 دکتر مرضیه بیگم سیاهپوش
🔰راهکارهایی برای گرگرفتگی ❇️گرگرفتگی از نشانه و علائم شایع دوران یائسگی است که بیش از هشتاد درصد آن را تجربه می کنند. ❇️گرگرفتگی بیماری نیست اما میتواند عملکرد فرد را مختل کرده وبر کیفیت زندگی تاثیرگذار باشد. ✔️برخی از راهکارهای کاهش گرگرفتگی عبارتند از: 🔸 استفاده ار رب انار ۱ قاشق غذاخوری بعد ناهار وشام و یا اضافه کردن ۱ قاشق غذاخوری درآخر پخت خورشت ها 🔹 ماسک کردن لعاب اسفرزه از گردن به پایان حدود۱۵ دقیقه درحمام 🔸 میل کردن دم نوش رازیانه و بادرنجبویه به شرط اینکه در مصرف فیتواستروژن ها توسط پزشک منعی گفته نشده باشد و یا کم کاری تیروئید نداشته باشید. 🔹 استفاده از لباس های نخی و خنک 🖋 دکتر بهاره احدی (متخصص طب سنتی )
🔰 با خواب بهاری چه کنیم؟ 🔹با گرم شدن هوا و سبز شدن چمن ها و شکوفه زدن درختان، برخی آدم ها حس و حال دیگری دارند و از رخوت و خواب آلودگی و تمایل به یک خواب اساسی شاکی هستند. 🔸نگران نباشید اینها علائم تغییرات بدن در آستانه ی بهار است. ✔️اما چه کنیم که بیش از حد نخوابیم؟ 1️⃣مصرف مواد غذایی خواب آور مانند ماست، دوغ، کاهو، خیار، کدو و مواردی مانند آن را محدود کنیم. 2️⃣مصرف مواد غذایی پرچرب و دارای روغن زیاد را کاهش دهیم. 3️⃣بعد از وعده های نهار و شام از دم نوش به خشک شده همراه با کمی هل استفاده کنیم. 4️⃣در صورت عدم ضعف، بهتر است وعده ی نهار را حذف یا به صورت سبک میل کنیم. 5️⃣روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فعالیت ورزشی معرق داشته باشیم. 6️⃣در صورت اختلال هضم، سنگینی و نفخ، بعد از غذا چند عدد رازیانه یا زنیان جویده شود. 7️⃣در صورت سابقه غلظت خون و بالا بودن میزان هموگلوبین، خونگیری با نظر پزشک، کمک کننده است. 8️⃣درصورت سابقه آلرژی بهاره، موارد عنوان شده در پست قبل را به دقت رعایت کنید. 9️⃣تهویه ی خوب هوای اطاق و باز بودن پنجره ها در کاهش خواب آلودگی کمک کننده است. 🔟 حتی المقدور از خواب طی روز بپرهیزیم. 🖋 دکتر نرگس گرجی ( متخصص طب سنتی ایرانی)
🔰 توصیه هایی از افطار تا سحر 🌛توصیه می‌شود غذای وعده افطار، سبک‌تر و در قالب وعده صبحانه و یا شام سبک همانند ماه‌های غیر از رمضان میل شود و صرف وعده افطار به آرامی و حتی الامکان در یک وعده غذایی صورت پذیرد. 🌛افراد روزه خود را با خوردن یک تا دو عدد خرما و یک استکان آب گرم، چای کمرنگ و یا فرنی آغاز کنند و حتی الامکان از نوشیدن آب زیاد خصوصا آب سرد، نوشابه‌های گازدار و ... در خلال وعده‌های افطار و سحر خودداری کنند. 🌛اگر چه لازم است روزه داران در حدفاصل وعده‌های افطاری و سحری، آب و مایعات کافی دریافت نمایند، آشامیدن آب زیاد همزمان با وعده‌های غذایی مذکور و یا بلافاصله بعد از وعده سحر موجب بروز نفخ، سوء هاضمه و مشکلات گوارشی بعدی می شود. 🌛بهترین زمان برای دریافت آب و مایعات کافی توسط روزه داران را از حدود یک تا دو ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از وعده سحری می باشد. 🌛افراد ساعات خواب خود را در طول این ماه به نحوی برنامه ریزی کنند که دچار کم خوابی آزار دهنده و یا پر خوابی‌های زیان بخش نشوند. لذا خواب زود هنگام در این ایام بسیار مفید بوده و ضمن اینکه امکان بیداری به موقع و بهره بردن از فیوضات معنوی سحرگاهان را در ماه رمضان مهیا می‌کند. 🖊دکتر ابراهیم خادم ( متخصص طب سنتی ایرانی)
🔰 کمک کننده هایی هنگام آلودگی هوا ❇️در مواقع آلودگی هوا تدابیر زیر میتواند تا حدودی کمک کننده باشد: 🔸مصرف گوشت‌هایی که هضم راحتی تری دارند، مانند گوشت پرندگان و گوشت بره همراه با چاشنی‌هایی مانند آب لیمو ترش تازه ، آب نارنج تازه, آب انار و...را در رژیم خود بگنجانید. 🔹خوردن میوه ها و سبزیجاتی مانند گلابی, سیب ، خرمالو، انار، مصرف به صورت انواع مختلف، لیمو شیرین، پرتقال شیرین، زرشک، چغندر، کدو حلوایی، کدو سبز، گشنیز، جعفری، اسفناج، شلغم ، لیمو، نارنج، و... (اثرات این گیاهان در تقویت سیستم ایمنی، و آثار آنتی‌اکسیدانی آنها ثابت شده است) 🔸استفاده از نوشیدنی هایی مانند: آب، آب سیب، شربت لیمو، آب انار، شربت گلاب و زعفران، شربت به و لیمو، آب هویج، شیر بادام، شیر و گلاب و عسل، سکنجبین ، شربت خاکشی و.... دم نوش برگ به دمنوش میوه به، میوه سیب و... مصرف مایعات در این مواقع بسیار ضروری است. 🔹مصرف انواع سالاد، در مواقع آلودگی هوا مفید است: سالاد کاهو با هویج رنده‌شده، روغن زیتون با کمی آب نارنج طبیعی یا رب انار . سالاد جعفری و کمی نعناع، زیتون خرد شده و دانه های انار با کمی روغن زیتون این سالادها نباید همراه غذای اصلی مصرف شود بلکه به عنوان پیش غذا یا به عنوان یک شام سبک میل شود 🔸سوپ‌های سبزیجات غذای مناسبی برای این مواقع است. 🔹می توانید برای تنوع گاهی از شلغم ، کدو حلوایی، به، کدو سبز و ... در سوپ استفاده کنید. به عنوان چاشنی میتواند، از زرشک ، آب نارنج، سماق، دانه انار، آبلیمو استفاده کنید. 🖋 دکتر سمیه ماهروزاده (متخصص طب سنتی ایرانی ‏