🔰پرسش یکی از مخاطبین کانال
✅سلام جناب دکتر نجفی عزیز و بزرگوار
بنده سیدمحمود۰۰۰۰چ متولد1360فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه فردوسی مشهد، مدرس پاره وقت دانشگاه و کارمند دایمی مخابرات (ساکن نیشابور) هستم که همزمان-تقریبا- نقش یک فعال فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را نیز داشته ام.
همسر انقلابی ام مرحومه زهره ۰۰۰۰، نیز در مسیر فعالیت های جهادی تبیینی و تبلیغی فرهنگی و اجتماعی (با تخصص زبان انگلیسی و همزمان روانشناسی و مشاوره) در لباس سبز بسیجی و در حین انجام ماموریت تبیینی بسیج در سانحه تصادف مورخه 10اسفند96 و در سن 33 سالگی به لقاالله پیوست.
لذا اینجانب با همه ی مصایب و گرفتاریهای پیش آمده، انگیزه بیشتری پیدا کرده ام تا راه آن یار سفرکرده را با ایمان و یقین کامل تر ادامه دهم تا ان شاالله بنده نیز در این راه جدی تر از قبل گام برداشته و در صورت لیاقت جانم را فدای دین و مکتب نمایم.
الغرض، با عنایت به عدم همخوانی مدرک دانشگاهی ام با این نوع فعالیت ها و از طرفی توانایی ام در ورود به مسایل روز (و بیش تر از توانایی بنده، نیاز جامعه به ارایه تحلیل و ر.شنگری) نیت کرده ام در دانشگاهی مانند پیام نور به تحصیل در رشته متناسبی بپردازم. اما از طرفی ملاحظه ی وقت و موقعیت اقتضا می کند که انتخاب مناسب و همراه با آینده نگری بیشتری داشته باشم. لذا از شما طلب راهنمایی و مشاوره دارم(با در نظر گرفتن علم نافعی که آیات و روایات نیز بر آن تاکید دارند).
فرصت های پیش روی بنده عبارتند از:
1- رشته کارشناسی اقتصاد
2- رشته کارشناسی روانشناسی
3- رشته کارشناسی علوم سیاسی
4- رشته کارشناسی حقوق
5- رشته کارشناسی فقه و مبانی اسلامی
6- رشته کارشناسی جامعه شناسی
از مشاوره حضرتعالی در مورد هر نوع فرصت(دانشگاه مجازی یا رشته های بهتر) یا راهنمایی، صمیمانه استقبال می کنم.
با تشکر
✅جواب :
نجفی
با تشکر از مخاطب گرامی و تبریک به ایشان بخاطر روحیه خوب و نیت عالی شان در انجام کارهای فرهنگی و اجتماعی ، به نظرم برای شما دو توصیه برادرانه دارم :
✅اول : در مورد کار فرهنگی ابتدا دنبال کار بزرگ و حتی نتیجه ملموس نباشید ؛ چرا که ماهیت این نوع کارها به نحوی است که هر چه واقعی تر و اصیل تر و عمیق تر باشد ، تاثیرش هم بیشتر است ولی این تاثیر کم کم و آرام و تدریجی خواهد بود۰ کافی است شما در جهت درست و البته با "تداوم و پیوسته " حرکت کنید نتیجه خودش را بعدا آشکار می کند ۰
✅دوم : بسیاری از دوستان جوان که رشته های غیر علوم انسانی هستند ، تصورشان این است که برای کار فرهنگی بایستی از رشته خودشان جدا شده و از اول دوباره یک رشته علوم انسانی بخوانند !! به نظرم ادامه رشته خودشان مثلا فیزیک تا مراحل عالی میتواند با توجه به روحیه خوب و انگیزه های ارزشی شما خودش دارای تاثیر اجتماعی و فرهنگی خوبی باشد؛ البته اگر خیلی اصرار به رفتن به یک رشته علوم انسانی را دارید لازم نیست از مقطع لیسانس شروع کنید با توجه به ظرفیت بالای این رشته ها ، شما میتوانید از مقطع کارشناسی ارشد این کار را انجام دهید؛ چون در وقت کمتر همانقدر نتیجه می گیرید ۰ اما کدام رشته ؟
این بسته به استعداد و علاقه و محیطی که در آن قرار دارید متفاوت است۰ آنچه مهمتر از خود این رشته هاست تداوم و پیوستگی و عمقی است که باید پیدا کنید ۰
🔵شما ولت و وات چراغ فرهنگی تان را بالا ببرید این نور بیشتر خودش برای غلبه بر تاریکی اثرش را می گذارد۰
موفق باشید
🔴🔷🔴در ضمن مخاطبین محترم کانال توجه کنند پرسش هایی در کانال مطرح میشود که جنبه عمومی بیشتری داشته باشند و به نظر می رسد طرح آن برای عده دیگر از دوستان هم مطرح بوده و یا مفید است ؛ البته دوستان اگر از طرح پرسش شان در کانال به هر علتی معذورند لطفا تذکر دهند تا جواب را خصوصی(مثل برخی از پرسش های دیگر دوستان ) خدمت شان ارسال دارم۰ البته گاهی هم اسامی و نکات کمی شخصی تر حذف شده و اصل مطلب به معرض بررسی و نظر گذاشته می شود ۰
در آخر این نکته را هم به همراهان عزیز یادآوری نمایم همانطور که اعضای محترم کانال مشاهده می کنند طرح پرسش ها فقط در آخر هفته صورت می گیرد و لذا به علت محدودیت ، از طرح و جواب به سایر پرسش ها به صورت عمومی عذرخواهی می نمایم ۰
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰دکتر موسی نجفی در برنامه زاویه (با موضوع آزادی در مشروطه):
✅از تاریخ مشروطه برای مسایل امروزمان چگونه استفاده کنیم؟ / چرا بعضی جوانهای ما انقلاب فرانسه را بهتر از نهضت مشروطه خودمان می شناسند؟ کتاب و فیلم و دیگر آثار هنری فاخر راجع به مشروطه بسیار کم داریم. این گسستگی تاریخی نباید رخ دهد / شور و انرژی مردم در ده سال اول مشروطه، اتفاق عجیب و قابل تاملی در تاریخ ایران معاصر است...
https://eitaa.com/drmousanajafi👇👇
21.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰بصیرت تاریخی برای سیاست امروز
✅دکتر نجفی در برنامه زاویه شبکه ۴ : آیا می شود دعواهای امروز را به عصر مشروطه برد ؟ گسستگی یا پیوستگی اندیشه ها و وقایع ؟
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰بصیرت تاریخی برای سیاست امروز
✅دکتر نجفی در جمع دانشجویان در مشهد : آسیب شناسی سیاست خارجی و علل خوش بینی به قدرتهای غربی و ندیدن کامل قدرت ملی۰
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰دکتر نجفی در اردوی علمی مدرسه فکری تابستانه انقلاب اسلامی - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ :
اگر عناصر هویت ملی را درست بشناسید ، بسیاری از تبلیغات فضای مجازی را میتوانید خنثی کنید۰
https://eitaa.com/drmousanajafi
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰دکتر نجفی در پاسخ به دانشجویی که از اختلاف آراء بزرگان در تاریخ پرسش نمود به این نکته اشاره کرد که این تنوع نظریه ها خود نشان از امید و حیات در جامعه دارد۰
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰پرسش یکی از مخاطبین کانال
سلام خدمت استاد درباره ظهور ونقش تمدنی دولت عثمانی مطالبی بفرمایید سپس منابع مطالعه در این باره را معرفی نمایید۰
✅جواب :
نجفی :
امپراطوری عثمانی بیش از شش قرن در سرنوشت سیاسی بسیاری از مناطق اسلامی موثر بود و بخاطر در انحصار گرفتن خلافت برای خود مشروعیت دینی قدرتمندی کسب نمود۰ اوج این قدرت نمایی در فتح قسطنطنیه در سال ۱۴۵۳ میلادی یا ۸۵۷ قمری نمایان گردید و در نهایت در جنگ جهانی اول ، مرگ سلاطین آل عثمانی اعلام شد ۰ در مراسم فاتحه، لاشخوران اروپایی هر یک تکه ای از سرزمین ترکهای عثمانی را به غنیمت برداشتند و تا به امروز جزء منطقه نفوذ و یا ارث پدری خودشان حساب می کنند ۰ تاریخ عثمانی بخاطر همسایه بودنش با ایران بخصوص در عصر صفویان و قاجاریه برای ما اهمیت زیادی دارد۰
🔴 اما برای معرفی کتاب
✅کتاب "تاریخ امپراتوری عثمانی"
اثر دکتر محمد تقی امامی خویی ،
امپراتوی عثمانی یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین حکومتهای طول تاریخ است که با بیش از ششصد سال عمر پر فراز و نشیب بر بخشهای مهمی از آسیا، اروپا و آفریقا فرمان راند.
شناخت تاریخ عثمانی از جهات بسیاری برای مورخان و تاریخپژوهان ایرانی لازم است؛ چرا که عثمانیان در طول دوران حکومت خویش علاوه بر همسایگی با ایران، همواره با حکومتهای ایران روابط دوستانه و خصمانهای داشتهاند و از طرفی دیگر در بسیاری از تحولاتی که در برهه همزمانی تاریخ ایران و عثمانی در ایران رخ داد، رد پای عثمانیان به چشم میخورد. این روابط و تاثیرات دوجانبه بوده است به گونهای که عثمانیها نیز از ایرانیان تاثیرات فراوانی پذیرفتند.
با وجود اهمیت انکارناپذیر آشنایی با تاریخ عثمانی، مطالعات عثمانیشناسی تا کنون جایگاه شایستهای در مطالعات و پژوهشهای تاریخی ایرانیان نداشته است و تالیفاتی که در زمینه تاریخ عثمانی توسط ایرانیان صورت گرفته است نیز بسیار محدود و انگشتشمار هستند. با این وجود کتاب«تاریخ امپراتوری عثمانی» نوشته دکتر محمد تقی امامی خویی، نمونه خوب و قابل توجهی است. در این اثر نویسنده کوشیده است که به سهم خویش، متنی درسی -که پیش از هر چیز مناسب دانشجویان رشته تاریخ است- فراهم نماید تا در ابتدا خلاء نبود یک متن درسی مناسب جهت تاریخ عثمانی برطرف شود و در گام بعدی خلاصهای از تاریخ مفصل این حکومت درازمدت ارائه شود. پیش از انتشار این کتاب همواره مشکل نبود یک متن اصیل، دقیق، مختصر و مفید درباره تاریخ عثمانی، دانشجویان و علاقمندان به پژوهشگرانی که به تازگی تصمیم به پژوهش درباره تاریخ عثمانی را داشتند به چشم میخورد. احمد یاقی نویسنده «دولت عثمانی از اقتدار تا انحلال» در نگارش اثرش حتی از یک منبع اصلی تاریخ عثمانیهم بهره نبرده و بیشتر به پژوهش-های عربی اتکا کرده است.« تاریخ امپراتوری عثمانی و ترکیه جدید» جی. شاو، «تاریخ عثمانی» چارشیلی و «تاریخ امپراتوری عثمانی» هامر پورگشتال، هم مشکلاتی همچون حجم بسیار زیاد و ترجمه های پر اشتباه دارند. مجموعه این عوامل، مانع از آن شده است که متن مناسبی جهت آشنایی اولیه با تاریخ عثمانی وجود داشته باشد. در این نوشتار سعی خواهد شد تا معرفی مختصری از این اثر ارائه شود.
کتاب از یک مقدمه، هشت فصل و یک نتیجه به قرار زیر تشکیل شده است:
در فصل اول اوضاع آناتولی از ورود سلجوقیان تا تشکیل دولت عثمانی بررسی شده است. مولف در این بخش، پیش از هر چیز به ورود سلجوقیان به ایران(خراسان) و تشکیل دولت سلجوقی پرداخته است.
فصل دوم به دوران تشکیل دولت عثمانی تا زمان سلطان سلیمان قانونی اختصاص دارد.
فصل سوم تحت عنوان دولت عثمانی در دوره رکود و توقف به روایت تاریخ عثمانی در اواخر قرن ۱۰ و قرن ۱۱ ه.ق/۱۶ و ۱۷م پرداخته است.
مولف در فصل چهارم تحت عنوان عصر اصلاحات، تاریخ عثمانی را در عصر اصلاحات(از زمان عبدالحمید اول تا زمان عبدالحمید دوم) مدنظر قرار داده است.
فصل پنجم تحت عنوان جنگ جهانی اول و فروپاشی به آخرین سالهای عمر حکومت عثمانی اشاره شده است ۰
فصل ششم به تشکیلات اداری، نظامی و علمی عثمانیان اختصاص دارد.
فصل هفتم به فرهنگ، هنر و ادبیات عثمانی اختصاص دارد. ادبیات عثمانی و نقش و تاثیر زبان فارسی و تشکیلات بیزانسی بر هنر و فرهنگ عثمانی در این فصل مورد بررسی قرار گرفته اند.
مولف در فصل پایانی کتاب تحت عنوان تحولات فکری به جریان های شکل گرفته در عثمانی از قرن هجدهم تا فروپاشی امپراتوری از جمله عثمانیان جوان پرداخته است. علاوه بر این مسائلی همچون مشروطیت، اندیشه اتحاد عالم اسلامی، جمعیت اتحاد و ترقی و خلافت نیز از دیگر مواردی هستند که در این فصل مورد توجه مولف قرار گرفته اند.
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰#تاریخ_سیاسی
📜✅چرا "فتح" قسطنطنیه توسط سلطان محمد فاتح را در متون غربی "سقوط" قسطنطنیه می نامند؟
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰نوشته یکی از مخاطبین کانال
سلام
میخواستم سوالی از استاد بپرسم اما این بیشتر شبیه درد دله تا سوال. چند وقتیه با کتاب های استاد و دیگر کتاب هایی که امثال استاد مینویسن آشنا شدم و به مطالعه چنین کتاب هایی که ماهیت واقعی غرب رو به ما نشون میده علاقمند شدم؛ اما وقتی به کتاب فروشی های سطح شهر میرم تا این کتاب ها را تهیه کنم، متاسفانه هیچ کدام چنین کتاب هایی ندارند. بازار کتاب پر شده از کتاب های رمان رنگارنگ که اکثرا با پنجاه درصد تخیف عرضه میشن و شخص را ترغیب میکنه برای خریدشون و یا کتاب هایی مربوط به ایران باستان که به وفور پیدا میشه. متاسفانه هیچ کتاب فروشی در شهر ما کتاب های استاد را نداشتند و من مجبور شدم از طریق سایت این ها رو تهیه کنم. عجیبه برای حکومت که باید اولویت را به نویسنده های انقلابی بده اما به نظرم این قشر کاملا مظلوم واقع شدند. حس می کنم جریانی نبض بازار کتاب رو در دست گرفته و اجازه چنین کاری را نمیده. میخواستم نظر استاد را در این رابطه بدونم.
✅جواب :
دوست عزیز و دلسوز از ابراز محبت و لطف تان سپاسگزارم ولی بدانید کار فرهنگی و تولید فکر کار راحتی نیست ؛ و صد البته رساندن کالا (بخصوص کالای فرهنگی و فکری ) به دست مشتری ، آن هم در جای خود زحمت و مدیریت و برنامه ریزی میخواهد ۰ درد و دل شما را برای مدیر محترم انتشارات آرما میفرستم ۰
موفق باشید
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰بصیرت تاریخی برای سیاست امروز
✅دکتر نجفی : وقتی با بی تدبیری خلیفه سوم ، باند فاسد بنی امیه قدرت گرفتند ، چگونه میتوان پاسخگویی خرابیها را از شیعیان علی (ع) خواست!!
https://eitaa.com/drmousanajafi
🔰عبرت تاریخی از کودتای ۲۸ مرداد
✅دکتر نجفی : یک "عامل پیدا " در شکست نهضت نفت همان نشناختن و حساس نبودن بر نفوذ و زهر استعمار است
عامل پنهان" تبدیل امید به یاس در بین مردم برای آینده نهضت بوده است ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi