PTT-20210711-WA0011.opus
350.5K
الإمامُ العسكريُّ عليه السلام ـ بَعدَ تَقبِيحِ تَقلِيدِ عَوامِ اليَهودِ لِعُلَماءِ الفَسَقَةِ ـ : فَمَن قَلَّدَ مِن عَوامِّنا مِثلَ هؤلاءِ الفُقَهاءِ فَهُم مِثلُ اليَهودِ الذينَ ذَمَّهُمُ اللّه ُ بالتَّقليدِ لِفَسَقَةِ فُقَهائهِم .
فَأمّا مَن كانَ مِن الفُقَهاءِ صائنا لنفسِهِ حافِظا لِدينِهِ مُخالِفا على هَواهُ مُطِيعا لأمرِ مَولاهُ فلِلعَوامِّ أن يُقَلِّدُوهُ ، وذلكَ لا يكونُ إلّا بَعضَ فُقَهاءِ الشِّيعَةِ لا جَميعَهُم . [ الاحتجاج : 2/510/337. ]
امام عسكرى عليه السلام ـ بعد از تقبيح تقليدِ عوامِ يهود از علماى فاسقشان ـ : اگر (مسلمانان) از چنين فقهايى تقليد كنند ، مانند همان يهوديانى هستند كه خداوند آنان را به سبب تقليد و پيروى از فقهاى فاسق و بدكارشان نكوهش كرده است .
اما هر فقيهى كه خويشتندار و نگاهبان دين خود باشد و با هواى نفْسش بستيزد و مطيع فرمان مولايش باشد ، بر عوام است كه از او تقليد كنند و البته اين ويژگيها را تنها برخى فقهاى شيعه دارا هستند ، نه همه آنها.
روایت اولیکه دال بر وجوب تقلید است و دلالتش هم خیلی واضح میباشد.
#چهاردهی
PTT-20210713-WA0015.opus
421.1K
روایت دوم بر اثبات تقلید که در وویس بالا توضیح دادم طریقه ی استدلال به این روایت را
(أَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعوُا فیها إِلی رُواةِ حَدیثِنا، فَإِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیکمْ وَأَنَا حُجَّةُ اللّهِ عَلَیهِمْ)
امّا در رویدادهای زمانه، به راویان حدیث ما رجوع کنید. آنان، حجت من بر شمایند و من، حجّت خدا بر آنانم
کمال الدین ج2 ص484
#چهاردهی
PTT-20210714-WA0015.opus
627.7K
امام باقر علیه السلام به ابان بن تغلب فرموده اند: «اجْلِسْ فِی مَسْجِدِ الْمَدِینَهِ وَ أَفْتِ النَّاسَ فَإِنِّی أُحِبُّ أَنْ یُرَى فِی شِیعَتِی مِثْلُک»[۹]
امام علیه السلام به معاذ بن مسلم فرموده اند: «بَلَغَنِی أَنَّکَ تَقْعُدُ فِی الْجَامِع فَتُفْتِی النَّاسَ قُلْتُ نَعَمْ وَ أَرَدْتُ أَنْ أَسْأَلَکَ عَنْ ذَلِکَ قَبْلَ أَنْ أَخْرُجَ إِنِّی أَقْعُدُ فِی الْمَسْجِدِ فَیَجِیءُ الرَّجُلُ فَیَسْأَلُنِی عَنِ الشَّیْءِ فَإِذَا عَرَفْتُهُ بِالْخِلَافِ لَکُمْ أَخْبَرْتُهُ بِمَا یَفْعَلُونَ وَ یَجِیءُ الرَّجُلُ أَعْرِفُهُ بِمَوَدَّتِکُمْ فَأُخْبِرُهُ بِمَا جَاءَ عَنْکُمْ وَ یَجِیءُ الرَّجُلُ لَا أَعْرِفُهُ وَ لَا أَدْرِی مَنْ هُوَ فَأَقُولُ جَاءَ عَنْ فُلَانٍ کَذَا وَ جَاءَ عَنْ فُلَانٍ کَذَا فَأُدْخِلُ قَوْلَکُمْ فِیمَا بَیْنَ ذَلِکَ قَالَ فَقَالَ لِیَ اصْنَعْ کَذَا فَإِنِّی کَذَا أَصْنَعُ.»[۱۰]
امیرالمؤمنین در نهج البلاغه خطاب به قسم بن عباس که امیر مکه بوده، فرموده است: «فَأَقِمْ لِلنَّاسِ الْحَجَّ وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ وَ اجْلِسْ لَهُمُ الْعَصْرَیْنِ فَأَفْتِ الْمُسْتَفْتِیَ وَ عَلِّمِ الْجَاهِلَ وَ ذَاکِرِ الْعَالِمَ
[۹]. مستدرک الوسائل، محدث نوری، ج۱۷، ص۳۱۵٫
[۱۰]. وسائل الشیعه، الشیخ الحر العاملی، ج۱۶، ص۲۳۳، أبواب ابواب الامر و النهی، باب۳۰، ح۲، ط آل البیت.
[۱۱]. نهج البلاغه (للصبحی صالح)، ص: ۴۵۷
روایات دسته ی سوم بر اثبات تقلید که در وویس زیر هم ترجمه کردم روایات رو هم توضیح د
PTT-20210717-WA0011.opus
602K
دلیل بعدی بر اثبات تقلید ، دلیل عقلیست که اصلا کاری که اخباریها میکنند، محال عقلیست. در صوت بالا این دلیل عقلی را توضیح دادم.
#چهاردهی
اولین شبهه:
چرا برای کسیکه بیش از هزار ساله از دنیا رفته عزاداری میکنید؟! مثل عاشورا خیلی اتفاقات ناگوار دیگه هم افتاده در تاریخ و کشتارهای بسیار سخت وجود داشته چرا برای اونها عزاداری نمیکنید با اینکه اونها هم مظلوم بودند!!
جواب شبهه:
اولا: دلیل اینکه ما برای امام حسین علیه السلام عزاداری میکنیم اینه که حجت خدا روی زمینه لذا ما اگه پدر و مادرمونم از دنیا برند اینطور عزاداری نمیکنیم چون ارزش یک لحظه نفس کشیدن امام معصوم علیه السلام از زندگیه تمام عالم بیشتر اهمیت دارد دلیلشم اینه که تنها راه ارتباط ما با خداست.
جواب شبهه:
ثانیا: ما از عاشورا درس میگیریم درس آزادگی از خود امام علیه السلام درس مردانگی از برادر امام علیه السلام درس حجاب و عفاف از خواهر امام علیه السلام درس لبیک گفتن از پسر کوچک امام علیه السلام درس شجاعت از پسر بزرگ امام علیه السلام و..... لذا فرق است بین بقیه ی مظلومهای عالم با مظلوم سال۶۱هجری حضرت اباعبدالله علیه السلام چون عاشورا یعنی دانشگاه.
جواب شبهه:
ثالثا: خود خالق هستی فرموده برای امام حسین علیه السلام عزاداری کنید و برای بقیه عزاداری نکنید و عزاداری برای دیگران مکروه است. کل الجزع و الفزع مکروه الا الجزع و الفزع علی الحسین علیه السلام.
جواب شبهه:
رابعاً: اصلا جنس عزاداری برای سیدالشهدا علیه السلام فرق داره با بقیه ی عزاداریها اینو باید برای یک بارهم تجربه کنید در گریه برای دیگران افسردگی به وجود میاد ولی با عزاداری برای سیدالشهدا علیه السلام نشاط و سرحالی بوجود میاد لذا ما فقط برای ارباب دوعالم عزاداری میکنیم.
جواب شبهه:
خامسا: یکی از اثرات عزاداری بر سیدالشهدا علیه السلام تقویت شیعست و اتحاد جامعه ی اسلامی و جلوگیری از اختلاف و ایجاد رعب و وحشت و ترس در دل دشمنان شیعه مثل اجتماع تاریخی اربعین.
#چهاردهی
شبهه ی دوم:
چرا اطعامیکه در عزاداری دارین رو به فقرا نمیدین بعضی از جلسات همین کار رو کردند اینطوری فقر ریشه کن میشود و به دستور دین که کمک به فقرا میباشد، عمل میشود.
جواب شبهه:
اولا: همانگونه که به برطرف کردن فقر مالی توصیه شده به بر طرف کردن فقر معنوی هم توصیه شده و مجلس اباعبدالله علیه السلام فقر معنوی را از بین میبرد و برطرف کردن فقر معنوی از فقر مادی مهمتر است.
جواب شبهه:
ثانیا: خیلی از کسانیکه در مجلس سیدالشهدا علیه السلام شرکت میکنند فقیر هستند لذا اون غرض که اطعام فقرا باشد، حاصل میشود.
جواب شبهه:
ثالثا: این کلام شما مثل اینه که به کسیکه نماز میخونه بگیم نماز رو رها کن و برو روزه بگیر که قطعا اشتباه است بلکه باید بگیم خدا خیرت بدهد که نماز میخوانی در کنارش روزه هم بگیر الآنم باید بگوییم دمتون گرم که جلسه میگیرید در کنارش حواستون به فقرا هم باشد.
جواب شبهه:
رابعاً: چرا به خرید لوازم آرایش خانمها تذکر نمیدین و به خرید و فروش حیوانات خانگی که طبق آمار موثق بیشترین پولیکه از کشور ما خارج میشه در واردات لوازم آرایشیه و غذای حیوانات خانگی هفته ای ۴۰۰هزارتومنه به اونها هم تذکر بدین لطفاً.
جواب شبهه:
خامسا: تولی و تعظیم شعائر واجب است ولی صدقه دادن امری مستحب و قطعا امر واجب بر مستحب، مقدم است.
#چهاردهی
شبهه ی سوم در عزاداری:
چرا برهنه میشوید و سینه میزنید؟! دلیل این کارتون چیه با اینکه هم به بدنتون ضرر میرسونید و هم نامحرم ممکنه فیلم شما رو ببینه و هم ممکنه دشمن شیعیان رو متهم به وحشیگری کنه.
جواب شبهه:
اولا: ما بخاطر مواسات( شبیه کردن خود با دیگری) با سیدالشهدا علیه السلام برهنه میشویم همانطور که ارباب دوعالم رو عریان کردند ما هم خودمون رو شبیه آن امام همام میکنیم و الگوی ما در مواساه، حضرت قمربنی هاشم سلام الله علیه میباشد که با اینکه به آب رسید ولی فذکر عطش الحسین علیه السلام لذا آب را ریخت چون خودش را شبیه اباعبدالله علیه السلام بکند.
جواب شبهه:
ثانیا: قاعده ی لاضرر که به آن تمسک کردین، در ضرر معتنی به میباشد یعنی ضرریکه زیاد است ولی سرف لخت شدن و سینه زدن ضرر زیادی به بدن نمیزند و این ضرر معتنی به نیست.
جواب شبهه:
ثالثا: قاعده ی لاضرر در مورد ضرری می آید که در قبالش منفعت بالاتری به شخص نرسد مثل حج که شما پول میدهید وضرر میکنید که به حج میروید! چون پولتان از بین میرود ولی عرف میگوید اینجا ضرری نیست چون در قبال آن ثواب حج و نزدیکیه با معبود اینجا عرفا ضرر نیست. در سینه زنی هم همینگونه است عرف در قبال آن حسناتیکه به سینه زن میدهند و آن نزدیکی به حضرت حق ، ضرری نمیبیند.
جواب شبهه:
رابعاً: این اصلا وحشی گری نیست چون ما به اختیار خودمان ، خودمان را میزنیم وکس دیگه ای را نمیزنیم اتفاقا این نشان از عظمت آن شخصی دارد که ما برای او خودمان را میزنیم مثالی برایتان میزنم اگر شخص بزرگی از دنیا برود مثل شهید سلیمانی و همه گریه کنند و خودشان را بزنند، آیا میگویند اینها وحشی هستند که اینکارها را میکنند یا میگویند چه مصیبت سنگینی است و آن شخص چه انسان باعظمتی بوده که اینان خودشان را برای او اینگونه میزنند و اینقدر گریه میکنند؟!!
جواب شبهه:
خامسا: ما تاسی میکنیم به حضرت عقیله العرب که جبین را به چوبه ی محمل کوبید سلام الله علیها و برای آن لطمه میزنیم اگر بگویید حضرت ام المصائب سلام الله علیها معصوم نبودند که بودند، جواب میدهیم که جلو امام سجاد علیه السلام این کار را کردند و امام علیه السلام سکوت کردند و تقریر، و تقریر امام معصوم علیه السلام حجت است. مثل قول و فعل او.
جواب شبهه:
سادسا: مهمتر از همه اینست که ما روایت داریم بر جزع کردن بر اباعبدالله علیه السلام که امام ششم علیه السلام جزع را در روایت زیر توضیح دادند که یک مصداقش لطم الصدر است که معنایش میشود سینه زنی
جابرعَنْ أَبِی جَعْفَرٍعلیه السلام قَالَ قُلْتُ لَهُ مَا الْجَزَعُ قَالَ أَشَدُّ الْجَزَعِ الصُّرَاخُ بِالْوَیْلِ وَ الْعَوِیلِ وَ لَطْمُ الْوَجْهِ وَ الصَّدْرِ وَ جَزُّ الشَّعْرِ مِن النَّوَاصِی
روایت شده از جابر که گوید به امام باقرعلیه السلام گفتم :جزع یعنی چه؟حضرت فرمودند:شدید ترین جزع فریاد زدن بویل و بلند گریه کردن و فریاد زدن و بر صورت و سینه زدن و کندن موهای پیشانی است.
وسائل الشیعه ج3ص282و بحار الأنوار، ج98، ص: ۲۴۰ الکافی، ج3، ص: ۲۲۳
#چهاردهی
شبهه ی چهارم عزاداری:
چرا علم کشی میکنید؟! این علامتها نشانه ی صلیب میباشد و در کدام روایت یا آیه ای این گونه علامتها و کتلها بوده است اصلا این حیوانات یعنی چه که روی علامت نصب میکنید کجا زمان معصومین علیه السلام اینها بوده است؟!
جواب شبهه:
اولا: اولا علامت شباهتی به صلیب دارد و به ذهن هیچ کسی این نمی آید چون صلیب چوب پایینش بلند است ولی علامت بالایش بلند است.
جواب شبهه:
ثانیا: مگر همه چیز باید در آیه و روایت آمده باشد بعضی چیزها را اهل بیت علیهم السلام حکم کلی داده اند و تطبیقاتش و تشخیص مصادیقش را به ما سپرده اند در اینجا هم همینگونه است در قرآن آمده است ( و من یعظم شعائرالله فانها من تقوی القلوب) و در روایات زیادی آمده که امر به تعظیم شعائرالله شده ایم و امام حسین علیه السلام و تمام دستگاه سیدالشهدا مصداق تعظیم شعائر هستند و لو جدید باشند البته اگر حرامی داخل آنها نباشد.
جواب شبهه:
ثالثا: بعضی از کارها و افعال در اصطلاح توقیفی میباشند مثل نماز که کم و زیادش نمیتوان کرد ولی بعضی افعال توقیفی نیستند مثل مصادیق عزاداری خوب یک روز اصلا پیاده روی اربعین نبوده و الآن به وجود آمده و الآن شده جزو مصادیق عزاداری و تعظیم شعائر که مشکلی هم ندارد.
جواب شبهه:
رابعاً: شما مگر مراجع را قبول ندارید خوب کدام مرجع تقلید با علم کشی مخالفت کرده اند اتفاقا به اتفاق حمایت کرده اند.
جواب شبهه:
خامسا: تمام این حیواناتی که روی علامت میباشد، معنای خاصی دارد و فلسفه ای دارد که در کتب ما آمده است و نشان از یک واقعه ی تاریخی میباشد رجوع کنید به کتب در این زمینه.
#چهاردهی
شبهه اول غدیر:
چون اهل سنت نتوانسته اند در سند حدیث غدیر تشکیک کنند در کلمه مولا اشکال کرده اند که در جمله من کنت مولاه موجود است. کلمه مولا دارای معانی مختلف از جمله سرپرست و صاحب اختیار، دوست، همسایه، عبد و… می باشد. لذا گفته اند: منظور پیامبر(صلی الله علیه و آله) این است که هر کس من دوست اویم علی(علیه السلام) نیز دوست اوست.
ردّیه اول: در آیه تبلیغ حکم شدیدی برای عدم رساندن این مطلب قرار داده شده که خداوند می فرماید:
يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ ( سوره مبارکه مائده آیه 67) ای پيامبر ، آنچه را از پروردگارت بر تو نازل شده است به مردم برسان ، اگر چنين نکنی امر رسالت او را ادا نکرده ای خدا تو را از مردم حفظ می کند ، که خدا مردم کافر را هدايت نمی کند
اگر نرسانی وظیفه رسالت خود را انجام نداده ای و دوستی چندان مساله مهمی نیست که اینچنین تهدیدی برای آن قرار داده شود و شایسته این مقام تنها مساله خلافت است و در ادامه آیه می آید که خدا تو را از (آزار) مردم حفظ می کند. مگر دوستی خطر ایجاد می کند؟ این مساله خلافت است که خیلی ها به آن طمع داشتند و بخاطر آن ممکن بود به پیامبر(صلی الله علیه و آله) آسیب برسانند.
ردّیه دوم: پیغمبر(صلی الله علیه و اله) قبل از گفتن من کنت مولاه فرمودند: أَلَسْتُ أَوْلَى بِكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ؟ یعنی چه کسی نسبت به شما از خود شما سزاوارتر است و امر او را بر امر خودتان مقدم می کنید؟ مردم گفتند: خدا و پیامبرش(صلی الله علیه و آله). بعد فرمودند: مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِيٌّ مَوْلَاهُ، یعنی هر کس من نسبت به او از خودش سزاوارترم زین پس، علی (علیه السلام) نسبت به او از خودش سزاوارتر است و صاحب اختیار اوست. در سوره احزاب بر این مطلب دلالت می کند:
النَّبِيُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ. ( سوره مبارکه احزاب آیه 6) پیغمبر خدا (صلی الله علیه وآله) از خود مسلمانان اولی است که در کارشان تصرف و دخالت کند
ردّیه سوم: روز غدیر گرمای شدیدی داشت بطوری که مردم ردای خود را زیر پا و بالای سر خود نگاه می داشتند و روا نیست بگوییم مردم در این گرمای شدید حدود سه روز برای بیعت معطل شدند برای مساله نه چندان بزرگی مانند دوستی.
ردّیه چهارم: تبادر ازحاقّ لفظ:
لفظ ولیّ و مولا اگر چه در لغت دارای معانی متعددی است ولی هنگامی که بدون قرینه بیاید، عرب از آن معنای صاحب اختیار، اولی به تصرف و سرپست می فهمد که همان معنای امامت است و تبادر علامت حقیقت است. البته ادله دیگری هم ماند،ولی همین ها کفایت می کند.
#چهاردهی
هدایت شده از امین چهاردهی
15.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام و عرض ادب برای شرکت در کارگاه اعتقادات به گروه زیر در واتساپ بپیوندید
https://chat.whatsapp.com/HoKMjsxAEfM4c5TQR1jxw9
هدایت شده از بحوث و کفایه و حلقه ی ثالثه با نقد
سلام علیکم
برای سال جدید تحصیلی از ابتدا شهریورماه کدام بحث رو پیشنهاد میکنید
بحوث فی علم الاصول
حلقه ی ثالثه
کفایه الاصول
حتما نظرتون رو به پی وی بنده ارسال کنید. چهاردهی
@aminchahardehi
کارگاه اصول و نکات اصولی
بسیار مهم
https://eitaa.com/joinchat/4199743625Cbca06d9310
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اقسام شهرت و کاربرد آنها
#نکات_اصولی #چهاردهی