دکتر طاهر حبیب زاده🌱پژوهشگر حقوق، هوش مصنوعی
موضوع حقوقی تقریبا پیچیده *مسئولیت پلتفرم های فضای مجازی* به همت مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) به مدت ۲.۵ ساعت (۱۹ الی ۲۱.۳۰) ۲۵ مهر ۱۴۰۳ در قالب یک نشست تخصصی برگزار شد و اثر تحقیق شده در این موضوع از منظر فقهی، معرفی شد.
آقای دکتر محمدرضا عطاردی از منظر سیاست گذاری و حکمرانی و طلبه فاضل آقای مهدی توسلی از منظر فقهی به تشریح رویکردشان درباره مسائل پلتفرم ها پرداختند.
*تبیین رویکرد حقوقی سهم دکتر طاهر حبیب زاده بود.* بر خلاف برخی رویکردهای رایج که تلاش می کنند پلتفرم ها را در خصوص فعالیت کاربران در آنها مصون از هرگونه مسئولیت بدانند، ایشان راه بار مسئولیت بر پلتفرم ها را با مثال های متعدد استدلال کردند. برخی از نکات مطروحه از منظر حقوقی به صورت محوری به این شرح بود:
۱. تا زمانی که رکن کنترل بر فضا بر یک موجودیت مانند مالک پلتفرم باز است، رکن مسئولیت هم جریان دارد، مساله تعیین میزان مسئولیت است.
۲. اصل، شخصی بودن مسئولیت است، چه از منظر فقهی و چه از منظر حقوقی (مدنی و کیفری)، و موارد استثنا یعنی مسئولیت در قبال فعل غیر، نیاز به نص است و به دایره همان نص بایست قانع شد و تعمیم نداد.
۳. رای دیوان عالی کشور در خصوص پرونده آپارات، که اخیرا صادر شده است، از جهاتی قابل نقد است.
۴. حتی در کشوری مانند آمریکا، که برای معافیت از مسئولیت در فضای مجازی تلاش دارد تا فضای مجازی رونق حداکثری گیرد، به موجب قانون CDA پلتفرم ها را با شرایطی مسئول می دانند. گمان می کنید چرا کار تیک تاک به کنگره کشیده شد و بسیار سر و صدا کرد؟
۵. غلیظ ترین مسئولیت بر پلفترم ها را اتحادیه اروپا به موجب مقررات DSA در سال ۲۰۲۲ مقرر کرده است. رها کردن پلفترم ها هیچ جای دنیا مورد اقبال نبوده است.
۶. در مسئولیت خواهی از پلفترم ها دو مرحله را باید از هم تفکیک کرد: مسئولیت در قبال احراز شرایط ایجاد و فعالیت پلفترم و مسئولیت در قبال خسارات وارده از محل فعالیت. قانونگذار ایرانی می بایست به هر دو مرحله توجه کند.
۷. بازیگران متعددی در پدید آمدن یک پلتفرم سهم دارند و نبایست فقط مالک پلتفرم را دید از ارائه دهنده خدمات نامگذاری تا دسترسی و رسا و میزبانی و طراح و نهادهای حاکمیتی و کاربران و امروزه هوش مصنوعی. وقتی سخن از مسئولیت است باید دید مسئولیت در قبال چه کسی/شخصی و بابت چه چیزی؟
۸. موجودی حقوق ایران برای تبیین مسئولیت کمک کننده است هر چند رویکرد دقیقی قابل تبیین نیست، اما دست حقوق فعلی ایران خالی هم نیست.
در نشست های تخصصی بعدی می توان تبیین های با حوصله تری ارائه کرد.
در جامعه ما چه خبر است؟ مسئولان نه تنها موضوع حجاب را که ظاهرا برخی موارد دیگر را هم به حال خود رها کردهاند!
در وبگاه "دیوار" رسما میز "بار" به فروش میرسد. جالب اینجاست که فروشنده کاسبی خود را با "یا رزاق" شروع کرده است!!!! وارده.
دکتر طاهر حبیب زاده🌱پژوهشگر حقوق، هوش مصنوعی
در جامعه ما چه خبر است؟ مسئولان نه تنها موضوع حجاب را که ظاهرا برخی موارد دیگر را هم به حال خود رها
مبانی مسولیت پلتفرم دیوار در پست زیر آمده است 👇👇👇
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh/1689
🔺 شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را تایید کرد
🔹 سخنگوی شورای نگهبان: مصوبه عفاف و حجاب برای طی کردن مراحل بعدی خود، در اختیار مجلس است...
دانشکده حقوق دانشگاه بین المللی قم همراه با انجمن علمی حقوق خصوصی دانشگاه قم برگزار می کند:
*تحصیل در خارج از کشور: تجزیه و تحلیل، چالش ها و رویش ها، مزایا و معایب*
مهمان: *دکتر طاهر حبیب زاده*
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیهالسلام
دانش آموخته دکتری حقوق فناوری اطلاعات، انگلستان
🔹زمان: سهشنبه ۱ آبان ساعت ۱۶.۴۵
🔹مکان: سالن شهید احمدی روشن دانشکده فنی دانشگاه قم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
بروید سراغ کارهای نشدنی ...
.
⚖ آسیب شناسی آموزش حقوق در ایران
🔎با نگاهی به دانشکدههای حقوق انگلستان
👤دکتر طاهر حبیب زاده
⏺دانشآموخته کارشناسیارشد حقوق تجارت بین الملل
⏺دانش آموخته دکتری حقوق فناوری اطلاعات از دانشگاه منچستر انگلستان
⏺عضو هیآت علمی دانشگاه امام صادق(ع)
⏺معاون پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق(ع)
📆زمان برگزاری: چهارشنبه ۲ آبان، ساعت ۲۰
⌨️به صورت مجازی در بستر اسکایروم
💰حضور در وبینار برای همه علاقمندان، آزاد و رایگان است.
💠لینک شرکت در جلسه در کانال انجمن علمی حقوق شبکه نخبگان ایران منتشر خواهد شد. برای شرکت در وبینار، در کانال عضو شوید.
⚖ در کانال انجمن علمی حقوق شبکه نخبگان ایران با ما همراه باشید
| @IranLawAssociation |
🌷 شهید یحیی سنوار ره درس های بزرگی برای بشریت آموخت:
مثل من برای اهداف تان بجنگید:
امیدوار، صبور، با برنامه، جرات در اقدام، مبارزه تا لحظه آخر
معتقدم این درس برای همگان و برای همیشه تاریخ آموزنده است، البته اگر عبرت بگیری باشد.
👈 دانشگاه های خارجی مورد تایید وزارت علوم
(۰۲ آبان ۱۴۰۳ تمام کشورها)
تعداد، ۴۴۶ دانشگاه به عنوان دانشگاههای ممتاز، ۸۳۳ دانشگاه به عنوان دانشگاههای خوب و ۱۰۱۱ دانشگاه به عنوان دانشگاههای متوسط شناخته شدهاند.
لیست در:
👇👇👇
https://B2n.ir/q24089
🔥 اگر در غیر این دانشگاه ها تحصیل کرده باشید، مدرک شما توسط وزارت علوم ارزشیابی نمی شود. مدرک دانشگاه های متوسط فقط برای ارشد ارزشیابی می شود و نه دکتری.
🌲 اصل ۳۰ قانون اساسی:
دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفائی کشور بهطور رایگان گسترش دهد.
نشست صمیمانه ای که به دعوت دانشگاه بین المللی قم (انجمن علمی حقوق خصوصی) با عنوان چالش های تحصیل در خارج از کشور برگزار شد، با استقبال ارزشمند علاقمندان مواجه شد و به مدت دو ساعت و نیم همراه با مشاوره حضوری با مهمان برنامه (دکتر طاهر حبیب زاده) در پایان جلسه به طول انجامید.
مهمان برنامه محورهای مهم از تجارب عینی به بحث گذاشت و به سوالات و دغدغه های دانشجویان پاسخ شد. به صراحت بیان شد که از تحصیل در خارج برای شما کالای لوکس نسازند، و از طرف دیگر بر عقلانیت و ضرورت سنجی و آنگاه تصمیم گیری تاکید شد که گاهی تحصیل در خارج یک واجب عینی است. شرایطی برای موجه بودن تحصیل در خارج بیان گردید و آسیب ها و چالش های عینی ذکر و بر راه حل های ممکن تمرکز شد.
در ادامه مهمان برنامه دو نگاه «ابزارنگری به مقوله دانش» و «علم برای علم و شرافت ذاتی دانایی» را بیان کرد و اهالی دنیای آکادمیک را در یکی از این دو دسته تقسیم قرار داد. تاکید شد که نه فقط پیگیران تحصیل در خارج از کشور، بلکه همه دانشجویان داخل کشور بر این تقسیم بندی توجه داشته باشند و برای خود شفاف کنند که از اینکه وارد دانشگاه شده اند، چه در سر می پرورانند و به دنبال چه هستند؟ هر دسته ابزارهای خاص خود را می طلبد که اشاراتی شد.
تمرکز بر رشته های جدید و نوظهور و اهمیت آنها از محورهای دیگر بحث بود.
جلسه با رونق و اشتیاق مطلوبی برگزار شد که جا دارد از عوامل اجرایی به طور ویژه تشکر کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 *وارده :* درحالی که ما درگیر فیلترینگ هستیم، هواپیمایی قطر برای اولین بار در دنیا یک بوئینگ ۷۷۷ رو به اینترنت استارلینک متصل کرد و مدیرعاملش در سفر هوایی از دوحه به لندن با ایلان ماسک تماس تصویری برقرار کرد و در مورد این موضوع با هم گپ زدند.
🔥 *پاسخ ما به وارده:* در حالی که ما از مظلومان عالم در مقابل شرورترین و جانی ترین موجودات روی کره خاکی همه جوره دفاع می کنیم و خطرات جنگ در راه حق را بر جان خریده ایم، امرای قطر در برج عاج نشسته، در کنج عافیت خزیده، آب پرتقال می خورند و تماشاگر اند.
*فضیلت اصیل انسانی به فناوری نیست.*
بسمه تعالی 🌱
عزیزان که پایان نامه ارشد یا رساله دکتری با دکتر طاهر حبیب زاده دارند، الزامی است نکات مندرج در کانال را که محصول بررسی تعداد زیادی پایان نامه و رساله است، مطالعه و در پژوهش خود به دقت اعمال کنند.
بخشی از مطالب، *مشترک بین همه* و *برای همه* است.
با هشتگ #پژوهش مطالب مرتبط مطالعه شود.
👈بدیهی است که سایر پژوهشگران نیز می توانند بهره ببرند.
آرزوی توفیقات روز افزون الهی
#پژوهش
علایم اختصاری که بنده در بررسی آثار از آن تبعیت می کنم
#پژوهش
نباید صرفا ادعا کرد، باید ادله داشت، اگر پژوهش سابقه پژوهش است حداقل باید نتیجه گواهی همانند جویی موضوع پژوهش عینا منعکس شود.
#پژوهش
یکسان سازی عناوین لازم است...
پژوهش یا تحقیق؟
#پژوهش
هیچ مطلبی نبایست بدون منبع باشد مگر مطالب بدیهی یا مطالبی که محصول استنباط و استدلال خود نویسنده است.
#پژوهش
نتیجه گیری و پیشنهادات آخر کار، عنوان مجزا هستند نه ذیل فصل آخر
#پژوهش