وزیر سابق امور خارجه، آقای ظریف اخیرا نوشته اند:
به اندازه امکانات مان آرزو کنیم!
یک مثال نقض عینی جلوی دیدگان تاریخ در رد عرض ایشان 👆 شاه مملکت فرار کرد... باقی را همه می دانید...
👈 به اندازه اراده تان کار کنید، نه امکانات تان! با اراده می توان، هر امکاناتی را ساخت...
@drtaherhabibzadeh
❄️ رای ۳۰ مارس ۲۰۲۳ دادگاه لاهه (دیوان بین المللی دادگستری) در پرونده (Certain Iranian Assets) بین ایران و آمریکا از یک نگاه کلی
ٓ✍طاهر حبیب زاده
شاید در کمتر از ۲۴ ساعت از اعلام رای، به جهت علاقمندی و پژوهش فعلی در برخی از مسائل حقوق بین الملل و خاصه کارکرد دیوان دادگستری بین المللی معروف به دادگاه یا دیوان لاهه، فیلم کامل قرائت رای را که در حدود ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه است، در سایت سازمان ملل مشاهده کردم، با آرامش و با دقت و با فهم ۱۰۰ درصدی متن قرائت شده (لینک فیلم در اینجا و نیز در ذیل این یادداشت). اگر فرصت می کردم، ترجمه آن را سریع منتشر می کردم، اما این فرصت دست نداد. البته که برخی بخش های حقوقی رای را (مفید از نظر علمی)، به تدریج منعکس خواهم کرد، انشالله.
متن کامل یادداشت:
👇👇👇
https://b2n.ir/d11676
@drtaherhabibzadeh
💥 یک نکته جدی در باب هوش مصنوعی:
هوش مصنوعی، هر چقدر هم باهوش باشد، فاقد عقل است! و همین برای تمیز انسان با ابزار کافییست.
عادت کنیم بعد از هر نماز خداوند را شاکر باشیم با گفتن ۱۰۰ مرتبه با توجه در آنچه می گوییم: شکرا لله 🤲... یک دقیقه بیشتر زمان نمی برد.
🌱اگر فقط چند دقیقه در نعمات الهی که به تک تک ما عطا کرده است توجه کنیم، همین کافیست که محبت ما به خداوند بیشتر شود و ما را وادار به شکرگزاری کند ولو لسانی؛
🍃 استمرار شکر لسانی اندک اندک انسان را به دایره شکر قلبی وارد می کند تا قلبش نیز شاکر او باشد، وقتی قلب شاکر شد، رحمت خداوند افزون می شود و آرامش بر انسان حاکم.
🌾🌾🌾🌾🌾
@drtaherhabibzadeh
@zabanbonyadin
🔹 کلام مرحوم صاحب جواهر در باب ولایت فقیه
🔹 فمن الغريب وسوسة بعض الناس في ذلك، بل كأنه ما ذاق من طعم الفقه شيئا، و لا فهم من لحن قولهم و رموزهم أمرا
🔴 وسوسه برخی در ولایت فقیه بسیار عجیب است. بلکه گوئی هیچ طعمی از فقه نچشیده اند و از لحن فرمایش اهل بیت علیهم السلام و رموزشان چیزی نفهمیده اند.
اولین نوزاد از رحم پیوندی توسط ربات به دنیا آمد
البته که ربات مستقل عمل نکرده، بلکه پزشک از طریق ربات، عمل را انجام داده.
@drtaherhabibzadeh
-1705763070_-1515666322.pdf
232.2K
چک لیست عمومی نهایی سازی پایان نامه/رساله جهت تایید برای دفاع
(ویرایش دوم - اردیبهشت ۱۴۰۲)
اگر در شرف نهایی سازی پایان نامه یا رساله برای دفاع هستید، حسب تجربه، یک پیشنهاد این است که این چک لیست را با دقت مطالعه کنید و بخش های مختلف پایان نامه/رساله را با آن بسنجید. اینجانب با این معیارها در مقام راهنما یا مشاور، در مورد نسخه نهایی پایان نامه/رساله اعلام نظر می کند.
@drtaherhabibzadeh
🍃
از عوامل موفقیت و توفیقات، تنظیم خواب و به ویژه زودخوابی است.
اگر کسی نتواند خواب خود را تنظیم کند، نتیجه مطلوب نخواهد گرفت. شکی در این نیست.
خواب تان را تنظیم کنید تا بقیه امور تنظیم شود.
@drtaherhabibzadeh
در احوال موازین اسلامی؛ در لغت، موازین جمع میزان و از ریشه وزن به معنی سنجه است؛ چیزی که چیزی های دیگر را با آن می سنجد. ترازو را میزان گویند، چون وزن اشیاء را با آن می سنجد. موازین اسلامی، یعنی سنجه های اسلامی. صفت اسلامی می رساند که هر سنجه ای (میزانی) نمی تواند اساس قوانین کشور باشد.
نظر به اینکه هرچیزی نمی تواند میزان و وسیله سنجش باشد، و لازم است با یک مبنایی، چیزی را میزان را قرار داد، می توان گفت میزان برآمده از مبناست. به عنوان مثال، چرا امام علی علیه السلام میزان است؟ چون مبنای ما این است که خداوند باید الگو و سنجه را تعیین کند و همو علی علیه السلام را به عنوان «امام» برگزید. از این منظر، چرا عدالت، میزان سنجش است؟ چون مبنای ما آموزه های قرآن است که چنین حکم می کند:
«لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الكِتابَ وَالميزانَ لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ ۖ – ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند؛»
دقت کنیم که قبل تر آمد، عدالت، مبناست، اما در سطور فوق گفتیم عدالت، میزان است. بالاخره، عدالت مبناست یا میزان؟
👈 برگرفته از:
حبیب زاده، طاهر، تاملی در مفاهیم مرجع حقوق، مبادی حقوق، مبانی حقوق، منابع حقوق، موازین حقوق، مدارک حقوق: کاربست دقیق واژگان در ادبیات حقوقی
لینک کامل:
👇
https://b2n.ir/q52580
🌾🌾🌾🌾🌾
@drtaherhabibzadeh
@zabanbonyadin
اگر می خواهید به جامعه خود خدمت کنید، راهی جز اینکه در ساحت های فردی انسان توانمندی باشید، وجود ندارد.
حتی اگر می خواهید موفقیت فردی به دست آورید، باز راهی جز کسب توانمندی های فردی نیست.
لذا کسانی که با برنامه ریزی و با حوصله و بدون دلسرد شدن در راستای ارتقای توانمندی خود تلاش می کنند، در آینده انسان های موفقی خواهند شد، حداقل برای خود.
پس بی وقفه اما هدفمند و مستمر در تلاش باشید.
💧💧💧💧💧💧💧💧
✅ @drtaherhabibzadeh 👈کانال حقوقی ما
✅ @zabanbonyadin 👈کانال زبان تخصصی
💭
اخاذی از طریق تولید تصاویر غیراخلاقی افراد از طریق هوش مصنوعی و با استفاده از تصویر چهره افراد و تهدید آنها، به این عمل sextortion گویند، ترکیبی از sex و extortion به معنی اخاذی.
به عمل تولید چنین تصاویر غیرواقعی اما نزدیک به واقعیت، deepfake هم گویند یعنی جعل عمیق که از جرایم رایانه ای جدید است.
مواظب تصاویرتان باشید که البته گاهی غیرممکن می شود.
نماینده اف بی آی چه می گوید؟
👇👇👇
Cases of suicides due to ‘sextortion’ using artificial intelligence or ‘AI’ on the rise, FBI says https://www.click2houston.com/news/local/2023/06/07/cases-of-sextortion-using-artificial-intelligence-on-the-rise-fbi-says/
🥀🥀🥀🥀🥀
✅ @drtaherhabibzadeh 👈کانال حقوقی ما
✅ @zabanbonyadin 👈کانال زبان تخصصی
یاهو
خبرها حاکی از این است که مجلس در نظر دارد به جای ۵ شنبه و جمعه روزهای جمعه و شنبه را تعطیل کند.
خوب اگر قرار است در کشور جهادی کار شود، برای کاهش تعطیلات چرا همان ۵ شنبه را هم به روزهای کاری همه افزون نمی کنند؟
تعطیلی کم است در کشور؟!
📗@drtaherhabibzadeh
دکتر طاهر حبیب زاده 🌱 پژوهشگر حقوق
به نظر منطقی است👆👆👆
ساعت کار 6 صبح اعلام شده، چه کسی 6 صبح می رود ادارات؟ عملا ساعات پایانی انباشت کار و حجم مراجعان بسیار بالا شده و نارضایتی بیشتر خواهد شد و...
قانون باید با عرف و فرهنگ و سبک زندگی مردم هماهنگ باشد یا برعکس؟
@drtaherhabibzadeh
نقد لایحه دوفوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب.pdf
369.2K
عزیزانی که پیگیر لایحه حجاب و عفاف بودند، پیشنهاد می شود در میان نقدهای کوتاه و مفصل، این نقد به قلم یکی از قضات محترم را هم مطالعه کنند.
@drtaherhabibzadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مساله این است:
کم بود نان سفره اش، اما حلال بود...
💥در این دنیای متلون، کسب نان حلال، هنر بزرگیست... البته اگر طمع آدمیان امان دهد...
@drtaherhabibzadeh
📢 آیا نوشتن با دست بهتر است یا تایپ کردن در تبلت و یا موبایل؟
کدام یک در توانایی یادآوری مطالب موثرتر است؟
🏵 در تحقیقی که از سه گروه به عمل آمد، معلوم شد که نوشتن با دست در یادآوری موثرتر است از تایپ کردن روی تبلت و یا موبایل.
خروجی تحقیق با عنوان Paper Notebooks vs. Mobile Devices: Brain Activation Differences During Memory Retrieval در سال ۲۰۲۱ در قالب مقاله منتشر شد، در لینک زیر در دسترس است:
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnbeh.2021.634158/full
@drtaherhabibzadeh
دکتر طاهر حبیب زاده 🌱 پژوهشگر حقوق
📢 آیا نوشتن با دست بهتر است یا تایپ کردن در تبلت و یا موبایل؟ کدام یک در توانایی یادآوری مطالب موثر
☘ یادآور این روایت از حضرت رسول ص است:
«العلم صید و الکتابه قید، قیّدوا قیّدوا رحمکم الله تعالی علومکم بالکتابه؛ علم صید و شکار است، و کتابت و نوشتن قید و به بند کشیدن میباشد؛ رحمت خداوند بر شما! علوم خود را با نوشتن به بند بکشید»
آیا گمان می کنیم به صرف وضع قوانین مشوق فرزندآوری، جمعیت زیاد می شود؟
علامه طباطبایی ره یک نگاه بسیار خاصی در زمینه علت کاهش جمعیت دارند، که شنیدنی است.
@drtaherhabibzadeh
🌷 رابطه شرع، فقه و حقوق مدرن در قالب قانون: یگانه، دوگانه یا سه گانه؟!
شرع و حقوق مدرن در لباس قانون لزوما دو چیز عین هم نیستند، گاهی دو گانه اند و گاهی یگانه. آنجا که قانون توانسته شرع را به دقت منعکس کند، این دو مفهوم یگانه اند و آنجا که نتوانسته، ناچارا و یا از روی ناتوانی در فهم شرع، نسبت دوگانه باهم دارند. اما نکته ظریف تر اینکه شرع، لزوما همین فقه رایج نیست. فقه محصول افکار فقهاست؛ باز رابطه شرع و قانون از باب یگانگی یا دوگانگی همین جا نیز صادق است. ای بسا فقیهی تراز اول، که نتوانسته به شرع پی برد. پس نباید اشتباه کرد و همه آنچه در کتب فقها آمده است را عین شرع پنداشت؛ ممکن است شرع باشد یا نباشد. در نصوص قانون، مانند ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، که آمده است «خلاف شرع بین»، همین نکته را می رساند که همیشه تشخیص شرع، آسان نیست مگر مورد از مصادیق بین باشد، یعنی واضح باشد که خلاف شرع است.
اصل ۴ قانون اساسی ایران هم تاکید کرده است که همه قوانین باید بر اساس موازین اسلامی باشند و نگفته بر اساس شرع! چرا؟ چون هیچ کس نمی تواند در همه امور به قطع ادعا کند که دقیقا شرع چیست، مگر در مسلمات. این همه آراء فقهی متفاوت در یک مساله، موید همین مطلب است. اما موازین اسلامی با در نظر گرفتن اصول کلی و مسلمات قابل تشخیص است.
نیز گاهی ممکن است شرع، فقه و قانون سه گانه باشند! اگر فقه موافق با شرع نباشد و قانون چیزی را مخالف فقه و شرع مقرر کند، آنگاه سه گانه شرع، فقه و قانون ایجاد می شود و هیچ استبعاد ندارد. همه این مباحث می رسد که سخن گفتن از زبان شارع، احتیاط فوق ویژه می طلبد و یادآور این فرمایش از حضرت امام صادق (علیه السلام) است که می فرمایند:
☂ اُهرُبْ مِن الفُتيا هَرَبَكَ مِنَ الأسَدِ، و لا تَجعَلْ رَقَبَتَكَ للناسِ جِسرا - از فتوا دادن چنان بگريز كه از شير می گريزی و گردنت را پل مردم قرار مده.
در این میان، بدا به حال کسی که طبق رای خود، حکم کند. حضرت می فرمایند:
☂ مَن أفتَى النّاسَ بِرَأيهِ فَقَد دانَ بِما لا يَعلَمُ ، و مَن دانَ بِما لا يَعلَمُ فَقَد ضادَّ اللّه َ حَيثُ أحَلَّ وَ حَرَّمَ فِيما لا يَعلَمُ- كسی كه بر اساس رای خود به مردم فتوا دهد، از چيزی كه نمی داند پيروی كرده است و كسی كه از آنچه نمی داند پيروی كند، با خدا به ضدّيت برخاسته است؛ زيرا ندانسته چيزی را حلال و حرام كرده است.
https://eitaa.com/drtaherhabibzadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 صحنهای نادر از افرادی که برای اولین بار دوربین فلیمبرداری را در سال 1901 در منچستر انگلیس مشاهده میکنند.
به پوشش قابل توجه زنان توجه کنید!
حالا همین غربی ها بعد از چند دهه ضربه های کم پوششی را شدیدا خورده اند و در حسرت سلامت اجتماعی و فردی قابل قبول نیم قرن گذشته شان هستند،لکن برخی ها در داخل هنوز متوجه این خسارت عظیم نیستند و می خواهند همان مسیر خسارت بار آزموده شده را مجددا بیازمایند!