eitaa logo
دکتر طاهر حبیب زاده 🌱 پژوهشگر حقوق
2.3هزار دنبال‌کننده
578 عکس
134 ویدیو
48 فایل
📗مدارک LLM و PhD حقوق، انگلستان؛ 📗عضو علمی سابق دانشگاه شریف، فعلی امام صادق (ع) 📗لیست دوره های آموزشی: schooloflaw.ir 📗ارتباط / ثبت نام دوره بنیادین: ایتا 09373710114 🌱کانال زبان تخصصی حقوق: @zabanbonyadin 💥 آیدی تلگرام و اینستاگرام👇
مشاهده در ایتا
دانلود
1512185602_1729757149.pdf
609.5K
*قانون مدنی یا فقه فارسی: جستاری در منابع و ساختار قانون مدنی ایران* چکیده قانون مدنی ایران تجلی پیوند سنت و مدرنیته است و به‌خوبی بین قواعد حقوق بومی (فقه اسلامی) و نظام­های حقوقی پیشرفته، سازگاری ایجاد کرده؛ این قانون از یک ‌سو، بر پایه­ قواعد و فقه امامیه و از سوی دیگر بر مبنای نهادهای حقوقی جدید (قانون مدنی فرانسه) استوارشده است؛ اما نقش این دو منبع در ساختار قانون مدنی ایران، یکسان نیست. برخی از مواد قانون مدنی فرانسه به دلیل عدم مغایرت با فقه اسلامی عیناً وارد قانون مدنی شده است، اما محتوای بسیاری از مواد اقتباس‌شده از قانون مدنی فرانسه برای انطباق با فقه امامیه، با دقت و مهارت تغییر داده‌شده است. همچنین بخش عمده­ای از مواد قانون، به ­ویژه در فصل مربوط به عقود معین، عیناً از فقه امامیه اقتباس‌شده است. همّ نویسنده­ قانون مدنی بر آن بوده که ساختار قانون مدنی بر مبنای فقه امامیه پی­ریزی گردد. بدین‌سان، شکل و تقسیم‌بندی کلی را از قانون مدنی فرانسه اقتباس کرده، اما محتوی را بر اساس فقه امامیه تهیه‌کرده است. تأثیر فقه امامیه بر قانون مدنی به حدی است که برخی اساتید به‌درستی، آن را «فقه فارسی» نامیده ­اند. در این مقاله تلاش شده ضمن بررسی ساختار قانون مدنی و تأثیر فقه اسلامی و حقوق فرانسه بر آن، به برخی ابهامات آن اشاره گردد. 👆👆👆
🔴با استناد به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، ایران می تواند تحت عنوان دفاع مشروع و به عنوان یک حق ذاتی به اسرائیل حمله کند. Article 51Nothing in the present Charter shall impair the inherent right of individual or collective self-defence if an armed attack occurs against a Member of the United Nations, until the Security Council has taken measures necessary to maintain international peace and security.
💥 این سنّت الهی است که اگر شما در برابر ظالم، خضوع کنید، او بیشتر فشار می‌آورد. 🔰 امام خمینی (ره): ♦️ هرچه بیشتر ما خضوع بکنیم برای ظالم، ظالم بیشتر فشار می‌آورد. 🔹 وقتی که مهیّا بشویم برای جلوگیری از ظالم، ظالم عقب می‌نشیند. هرچه زیادتر فشار بیاورید، او عقب‌تر می‌نشیند. یک قدم شما که عقب بنشینید، او جلو می‌آید. یک قدم شما جلو بروید، او عقب می‌رود. ♦️ این سنّت الهی است؛ و مطلبی بود که با تجربه، خودِ شما ثابت کردید که شما وقتی قدمها را برداشتید طرف اینکه طاغوت نباید باشد، رفت از بین و تمام شد؛ بساطشان را برچیدند و رفتند». 📌(صحیفۀ امام‌ خمینی، ج۱۰، ص ۱۳‌۱)
دکتر طاهر حبیب زاده 🌱 پژوهشگر حقوق
💥 این سنّت الهی است که اگر شما در برابر ظالم، خضوع کنید، او بیشتر فشار می‌آورد. 🔰 امام خمینی (ره):
تعرض صهیون ملعون به خاک مقدس کشورمان نباید بدون پاسخ قاطع بماند. ما که از تجاوز به کنسولگری مان در سوریه نگذشتیم، و باید هم نمی گذشتیم، به طریق اولی تر نباید از تجاوز مستقیم به خاک‌مان آن هم با اهدای ۴ شهید عزیز بگذریم. ما آمریکا و اسراییل و همه اذناب ملعون شان را زیر پا می گذاریم بعون الله تعالی. در حال تابع نظر مقام معظم رهبری هستیم، هر چه باشد.
🍃 امیرالمومنبن امام‌ علی(ع): 💫 آگاه باشید، شب و روز پنهان و آشکار شما را به مبارزه باشامیان دعوت کردم و گفتم پیش از آنکه آنها با شما بجنگند با آنان نبرد کنید. به خدا سوگند هر ملتی که درون خانه خود مورد هجوم قرار گیرد، ذلیل خواهد شد. اما شما سستی نشان دادید و خواری و ذلت پذیرفتید تا آنجا که دشمن پی‌درپی به شما حمله و سرزمینهای شما را تصرف کرد. ☀️نهج‌البلاغه - خطبه 27
برگزار شد با استقبال گرم علاقمندان روز یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ دانشگاه امام صادق علیه‌السلام 📣 : *ارزیابی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در بوته اجرا*
🌷 سوال: آیا در قانون جدید بانک مرکزی مصوب ۱۴۰۲، نقش شورای فقهی بانک مرکزی،‌ مشورتی است یا لازم الاتباع؟ 👈پاسخ: ظاهرا برای اولین بار در قانون جدید بانک مرکزی جایگاه شورای فقهی به یکی از ارکان پنج گانه بانک ارتقا پیدا کرده است و از حالت مشورتی خارج و به مانند شورای نگهبان در امور بانکی عمل می کند. در بند چ ماده ۱۸ قانون جدید می خوانیم: رئیس کل موظف است تصمیمات مذکور در صدر این ماده را قبل از ابلاغ، به شورای فقهی ارسال و نظر آن شورا را از حیث عدم مغایرت با شرع دریافت کند. همچنین رئیس کل باید اشخاص تحت نظارت را مکلف کند نوع قرارداد‌های مورد استفاده خود برای انجام عملیات بانکی را که سابقاً به تایید شورای فقهی نرسیده، قبل از اجرا به تایید آن شورا برسانند. فتوای معیار در مصوبات شورا، آرای فقهی، ولی فقیه است و در صورت نبود فتوای، ولی فقیه، به روشی که، ولی فقیه تعیین می‌کنند، عمل می‌شود. در ادامه می خوانیم: ح- مصوبات شورای فقهی به رئیس کل ابلاغ می‌شود و لازم‌الرعایه است. خ- ایجاد شورای فقهی در بانک مرکزی، نافی وظایف و اختیارات فقهای شورای نگهبان در اصل چهارم (4) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیست.
🌱 رای وحدت رویه ۸ آبان ۱۴۰۳ درباره نحوه اعتراض به آرای صادر شده پس از اعمال ماده ۴۷۷ براساس رای وحدت رویه جدید امروز ۸ آبان ماه ۱۴۰۳، از رای شعبه دیوان که پس از اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و در نتیجه اعمال و تشخیص خلاف شرع بین صادر می شود، نمی توان اعاده دادرسی موضوع ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری را درخواست نمود و تنها ذینفع می‌تواند دوباره به جهتی دیگر تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ را از رئیس قوه قضائیه بخواهد.
📚 : *فصلنامه علمی «پژوهش‌نامه حقوق اسلامی» در HeinOnline مهم‌ترین پایگاه بین‌المللی حقوقی نمایه شد* 🔸 در راستای نیل به سوی مرجعیت علمی و با ارتقاء کیفی و انطباق حداکثری با استانداردهای بین‌المللی، فصلنامه «پژوهش‌نامه حقوق اسلامی» در *پایگاه HeinOnline، مهم‌ترین پایگاه بین‌المللی تخصصی دانش حقوق* نمایه شد و تمامی مقالات منتشره در بیست‌وپنج‌ سال انتشار این فصلنامه (‌۱۴۰۳-۱۳۷۹) در این پایگاه معتبر بازنشر شد، همچنین مقالات آتی نشریه نیز پس از انتشار هر شماره در این پایگاه نمایه خواهد شد. 🔹 *گفتنی است تا کنون فقط سه نشریه حقوقی در کشور موفق به عضویت در این پایگاه مهم بین‌المللی شده که «پژوهش‌نامه حقوق اسلامی» دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیه‌السلام یکی از آن‌هاست.* 🔸 امید است به توفیق الهی و با اهتمام جامعه علمی در ارائه پژوهش‌های وزین حقوقی، که «پژوهش‌نامه حقوق اسلامی» صمیمانه پذیرای آن است، به غنای دانش اصیل حقوق اسلامی بیافزاییم. 🔗 [مشاهده صفحه نشریه در پایگاه HeinOnline](https://home.heinonline.org/titles.php?c=Law-Journal-Library&t=Journal+of+Islamic+Law+Research)
🔴 مجلس کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴, پیشنهادی دولت پزشکیان را دیروز تصویب کرد. برخی کارشناسان به جد معتقدند یک لایحه بسیار تورم زا در پیش است و سال بعد به جهت تقلیل ارز ترجیحی، افزایش قیمت قابل توجهی در اقلام مختلف دامن گیر جامعه خواهد شد. اما آمار می گوید تعداد ۳۷ نماینده غایب بودند! کجا بودند؟ در زمان تصویب یکی از مهمترین لوایح سالانه، یعنی لایحه بودجه، چه عذری می تواند باشد که حدود ۴۰ نفر از حدود ۲۹۰ نفر نماینده غایب باشند؟ اگر این آقایان نماینده حقیقتا به رای خود اطمینان دارند و از روی کار کارشناسی تصمیم می گیرند، چرا طرح شفافیت آرا نمایندگان را که بارها مطرح شده، تصویب و اجرا نمی کنند، تا معلوم شود غایب که بوده و مخالف و موافق که، و خاصه ممتنعین، تا معلوم شود اینها که حقوق از بیت المال می گیرند تا اظهارنظر کنند، چگونه می توانند بگویند ما نمی فهمیم رای درست چیست؟! رای ممتنع، یعنی من نمی‌فهمم.
خطی از آثار پژوهشی - شماره ۹فرانشیز در اصطلاح حقوقی دارای دو کاربرد است: ☕️ ۱. در حقوق بیمه به مبلغی از خسارت/هزینه که بر عهده بیمه گذار است و بیمه گر (شرکت بیمه) نسبت به آن تعهدی ندارد، گفته می شود. به عنوان مثال، در بیمه تکمیلی، شرکت بیمه می گوید ۷۰ درصد هزینه را پرداخت می کند. به ۳۰ درصد باقی فرانشیز بیمه گفته می شود، یعنی میزانی از هزینه که بر عهده بیمه گذار است. وقتی می گویند فرانشیز فلان بیمه صفر است، یعنی همه خسارات/هزینه ها را خود شرکت بیمه پرداخت می کند. ☕️ ۲. در بحث فناوری، عبارت است از مجوزی که دارنده یک علامت تجاری یا نام تجاری به دیگری می دهد تا محصولات و خدمات خود را تحت آن نام یا علامت در منطقه جغرافیایی مشخصی عرضه کند. فی المثل، شرکت پژو فرانسه به ایران خودرو اجازه می دهد تا خودرویی به مشخصات فنی معین را تولید کند و آنگاه علامت و نام تجاری این شرکت را در بدنه خودرو نصب کند. قراردادی که برای این منظور نوشته می شود، قرارداد فرانشیز نام دارد. 🏵نکته: گاهی انتقال فناوری بدون فرانشیز است مانند اینکه یک شرکت اجازه می دهد شرکت دیگر با شرایط مشخصی، از فناوری آن شرکت استفاده کند (لیسانس فناوری)، ولی با علامت و نام تجاری خود شرکت گیرنده، محصول وارد بازار شود. گاهی نیز در یک قرارداد، انتقال فناوری و فرانشیز همزمان صورت می گیرد.
خطی از آثار پژوهشی ـ شماره ۱۰ تفاوت توصیف با ماهیت شناسی ☀️توصیف در حقوق بین الملل خصوصی در بحث تعارض قوانین کاربرد دارد تا معلوم شود یک مساله حقوقی در کدام یک از دسته های ارتباط (احوال شخصیه، اموال، قرارداد، اسناد و ...) قرار می گیرد. اما ماهیت شناسی، تحلیل چیستی و اوصاف مصادیق هر دسته به صورت تخصصی است. به عنوان مثال، اینکه یک پدیده حقوقی قرارداد است یا نه، توصیف است، اما اینکه چه نوع قراردادی است، ماهیت شناسی است. فی المثل، اینکه فرانشیز یک قرارداد است یا نه، توصیف است، اما آیا عقد معین است (چه نوع عقدی) یا عقد نامعین ذیل ماده ۱۰ قانون مدنی، ماهیت شناسی است.
خطی از آثار پژوهشی ـ شماره ۱۱ قرارداد استصناع ☀️ استصناع به معنی طلب ساختن است؛ از ریشه صنع = ساختن؛ نوعی قرارداد است که یک شخص از دیگری می خواهد کالایی را برای او بسازد، مانند سفارش ساخت یک دستگاه با مشخصات معین. در ماهیت این قرارداد نظرات مختلفی داریم. از جمله برخی آن را بیع می دانند، مانند بیع کلی ما فی الذمه؛ اما در چنین بیعی، سخن از ساختن کالا توسط طرف مقابل نیست، بلکه تعهد به تسلیم کالایی با مشخصات توافق شده است (فاقد رکن ساختن)، حالا به هر نحوی که ممکن است. نظر قابل دفاع تر، عقد نامعین ذیل ماده ۱۰ قانون مدنی با اوصاف و احکام خاص خود است که البته گاهی مانند برخی عقود معین دیگر است.
مطلبی که می نویسید را، یک بار بخوانید و ببینید برای خودتان مفهوم است؟!
ویکیپدیا منبع نیست... چرا؟ چون قابل ادیت کردن است ... ارجاع به ویکی پدیا یعنی ضعف در منبع یابی برای پژوهش
گفتار اول دارد، گفتار دوم ندارد !
در فهرست مطالب، ببینید بند دوم چیست؟ آیا چنین عبارتی باید در فهرست مطالب درج شود؟
هر عنوانی باید دارای شماره یا عبارت مناسب تقسیم عنوان باشد... خالی نباشد
تعداد ۷۸ منبع انگلیسی را در فهرست منابع و مآخذ آورده است اما در متن پژوهش به ۳۴ منبع ارجاع داده... پس بقیه منابع چرا نام برده شده؟ 🤔
تا ممکن است عنوان فصل اول کلیات نباشد... کلیات یعنی چه؟ باید دید در متن از چه صحبت شده، و عنوان متناسب انتخاب کرد مثلا: مفاهیم، تاریخچه و اسناد قانونی مرتبط برش های عینی از آثار پژوهشی، مستخرج توسط دکتر طاهر حبیب زاده